- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
IT café
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zambozoli #3699 üzenetére
Ennek az új routerednek mi a verziószáma? Gondolom a hardver módosítás kapcsán biztosan van új verzió is...
szerk.:
Meg is van a bwq518-as fw...
http://source.wifihell.com/bwq518/121_20140808/EN/K26RT-AC/Tenda/ -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3698 üzenetére
De tegnap egy 120-ast tettem fel probléma változatlan.
Teszek majd fel egy 117-t meglátom mit csinál.
De sűrű prg. miatt szerintem csak jövő héten.
Köszi a segítséget, most ketyegek tovább a 1-s csatornán -
válasz
zambozoli #3697 üzenetére
Értem! Régebbi Tomato-kat nem próbáltál? Ugyebár 114 óta van W1800R támogatás...
http://tomato.groov.pl/download/K26RT-AC/Sőt, van Victek Mod is!
http://www.victek.is-a-geek.com/...meg valahol bwq518 féle is!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3696 üzenetére
Igen nekem van tendaW1800R.
Volt egy korábbi amin működött, de fw frissítés közben téglásodott (táp eltűnt) aztán gariztattam.
Kaptam egy újat (igaz csak 128MB rammal a 250MB helyett) és erre ment fel a 121-es tomato.
Eddig fel sem tűnt a galiba, csak múltkor másoltam wifin és a korábbi routerrel a 300-as wifin tudtam 12-13MB/s-al másolni, most meg 8-9 között megállt. Néztem a wifi kapcsolat 150Mbit-en áll 300 helyet. Na itt derült ki, hogy sem a csatorna sem a zajszűrés nem működik a beállításnak megfelelően.
A biztonságot, engedi állítani, viszont a 20/40MHz a 2,4-es wifin nem állítható, illetve nem változik beállítás után. De az 5GHz-es zészen ugyan ez a helyzet.Ha visszateszem a gyári utolsó fw-t azzal meg megy a wifin minden rendesen.
Mivel a gyárin megy jól, gondolom,hogy szoftveres a probléma. -
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3694 üzenetére
Tényleg... elfelejtettem, köszi!
Az nvram-ban a kért csatornára van állítva, mégis az 1-en megy.
Innét már gőzöm sincs, miért nem azt használja amit én beállítok. -
válasz
zambozoli #3693 üzenetére
Tomato nem konfigfile-ban tárolja az adatokat, hanem az NVRAM-ban! Azokat kiolvasni az...
nvram show
paranccsal tudod, ami egy szép bazihosszú lista lesz! Ha tudod mit keresel, akkor tudod szűrni a grep paranccsal, mint például...
nvram show | grep wl0_channel
Ezt megváltoztatni úgy tudod, hogy...
nvram set wl0_channel=6
nvram commit -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3692 üzenetére
Ha a legutolsó gyári fw van fenn akkor lehet csatornát állítani.
Ha a legrégebbi gyárit teszem fel akkor fix 6 talán
Ha tomatot mindegy mi után akkor fix 1-es.
Mindegy a böngésző, a kliens. Beállításnál szerepel a kért érték, státuszon meg az épp aktuális fix.meg kellene néznem a konfig fájlt mi van benn,lehet, hogy be sem íródik a kérés.
teszek fel egy MC-t és megkeresem.
-
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3686 üzenetére
A tények:
Utolsó gyári FW-vel megy minden, ha arra rakok egy tomatot, nem megy a csatorna állítás
Ha az első fw-re visszatérek tomato-ról ugyancsak nem megy a csatorna állítás.Sem a 5Ghz sem a 2,4ghz-en nem működik a csatorna állítás.
Nem tudom mit tegyek vele nagyon el kéne raknom arról a nyomorult 1-es csatornáról.
-
Szia!
15-20 ezer Ft körül, 5GHz-es, Tomato képes router?
ASUS RT-N53 (100Mbps portokkal)
Tenda N60
Tenda N80 (első alkalommal soros port kell a Tomato felrakásához)Ezeken kívül esetleg használtan jöhet még szóba egy-két modell, amiket már nem lehet újonnan beszerezni! 30k körül lenne, Tenda W1800R, ASUS RT-N66U, RT-AC56U!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3686 üzenetére
Most a 120-as van fent. Most sem ok! Beáll az 1-es csatornára és kész.
Visszateszem a gyárit megnézem azzal mit művel!
-
Immy
őstag
Sziasztok,
15-20ezer forint környékén újan lehet venni olyan routert, ami tomato képes? Mindenképpen 802.11n 5GHz-en lenne használva. (3*3mimo lenne az ideális...)
Üdv:
Immy -
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3668 üzenetére
Szia!
NVRAM törlés után sem megy a wifi csatorna állítás.
Vissza kell tennem egy működő FW-t. -
0519
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3683 üzenetére
köszönöm, hogy őszinte voltál.
-
Őszinte legyek...? Nem is kerestem, használom a 0.9.3-mast! Sajnos már jó ideje nincsen másik Tomato képes USB-s routerem, csak az N66U amit élesben használok, ezt meg nem nagyon akarom piszkálni, folyton reboot-olni, hekkelni, mert a család is ezt használja, és nem lennének boldogok tőle!
Jó múltkor majdnem vettem Vaterán egy WL-500gP v2-t, de aztán felverték az árát 3000Ft fölé, annyit meg nekem már messze nem ért, arra, hogy próbálgassak rajta ilyeneket!
-
0519
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2965 üzenetére
erre találtatok már megoldást?
0.9.4-es rtorrent és rutorrent kapcsolata nem jön létre.scgi_port -ra azt mondja, hogy:
Command "scgi_port" does not existnetwork.scgi.open_port-ra azt mondja, hogy:
rtorrent: XMLRPC not supported. -
válasz
codywan #3680 üzenetére
Szia!
Természetesen entware-ből használhatsz rtorrent-et is, vagy transmisison-t is, de ehhez kell egy ext3 partíció a rácsatolt hdd-n! Mivel legjobb tudomásom szerint az N60 8MB flash-es, így a következő, és azt követő buildekbe se nagyon lesz torrent kliens, esetleg valami más alkalmazás rovására!
-
codywan
tag
sziasztok!
shibby féle tomatousb -t (legutolsó build) használok tenda n60 -on viszont az USB and NAS menü alatt nincs torrent kliens, fel lehet telepíteni rá külön vagy várjak a köv buildre ? thx
-
Ablakos
őstag
válasz
Intruder2k5 #3678 üzenetére
Na végre, most jó.
-
-
Ablakos
őstag
válasz
Intruder2k5 #3649 üzenetére
NVRAM -ba hogyan tudom betenni? A cru parancs után ment az nvram commit, de nem maradt meg reboot után a bejegyzés. (nvram show sem mutatja)
-
-
m0ski
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3672 üzenetére
Köszi!
Kipróbálom, remélem beválik!
-
m0ski
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3670 üzenetére
A "keep alive" be van kapcsolva, de azt vettem észre hogy az esetek nagy részében mégse indítja újra. Be van állítva 2 percre, de van hogy azt veszem észre, hogy negyed órája áll a TM.
A lemezterület foglalást csak Remote GUI-ból lehet állítani? Mert a Tomatoban nem látok ilyet. -
Szia!
Arra tudok tippelni, hogy a nagy méretű file-ok területének lefoglalásakor túlpörgeti magát a router, és elszáll a transmission! Ez persze nem normális jelenség akkor sem, ha ez okozza! Esetleg megpróbálhatod kikapcsolni a lemezterület előre lefoglalását, ami nagyobb töredezettséget fog okozni, de elmarad az induláskori hatalmas cpu load!
Mellesleg ha ezt így bekapcsolod, akkor percenként ellenőrzi, hogy fut-e a transmisison, és ha nem, akkor újraindítja! Elvileg!
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
RT-N16 legújabb Tomatoval a következőt produkálja: ha nagyobb állományt rakok be Transmission-be letöltéshez, akkor egy idő után lehal a TM, és csak az segít ha a router admin felületén nyomok egy Save-t a torrent részben és akkor újraindul a TM.
Mi okozhatja ezt? A routerre egy 500-as vinyó van kötve, ext3-ra formázva, TM letöltési limit 2 megára beállítva. -
válasz
zambozoli #3667 üzenetére
Igen könnyen előfordulhat! Próbáld meg menteni a konfigot, töröld az nvram-ot!, és aztán nézd meg, hogy jól működik-e! Ha igen, akkor nincs más lehetőség, mint a manuális beállítás, ha úgyis rossz, akkor mehet vissza a mentés, és valószínűleg a korábbi fw is, mert lehet akkor ez bugos!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3660 üzenetére
köszönöm!
Sokkal jobb.
Az miért lehet, hogy a wireless csatorna (2,4Mhz-en) 40Mhz re állítva bárhová állítom a csatornát mindig az 1-5-ön van. Nem tudok semmit csinálni vele.
Lehet, hogy NVRAM törlés lesz? -
válasz
Tav-Csoves #3664 üzenetére
Amennyiben a HDD a routerre van kötve, és azt megosztáson, ftp-n keresztül éred el, úgy bármi felismeri, mert a filerendszert a routeren futó kernel kezeli! Amennyiben az eszközt PC-re kötöd USB-n, úgy Linux lévén az Ubuntu felismeri, de Windows-hoz külön programot kell telepíteni neki, hogy lássa a tartalmát!
-
válasz
golya87 #3663 üzenetére
Van egy, az Európai Unió által futtatott projekt, melyben az internet szolgáltatások minőségét tesztelik! Erre önkéntesen lehet jelentkezni, és ha kiválasztanak, akkor kapsz egy SamKnows WhiteBox névre keresztelt eszközt, ami lényegében egy TP-LINK router, egy speciális, általuk készített OpenWrt firmware-el! Az eszköz egyébként semmilyen admin felülettel nem rendelkezik, funkciója annyi, hogy naponta több alkalommal több különböző mérést végez! Letöltési sebesség, feltöltési sebesség, DNS response time, DNS error, RTP Jitter Up/Down, Packet Loss (ping), Website Load Times, stb..., és ezek eredményét továbbítja a projekt központba, ahol saját eredményeit minden résztvevő bármikor megnézheti, de akár közzé is teheti, vagy akár a küldött report card-al reklamálhat a szolgáltatónál! Az persze egy másik kérdés, hogy ez mennyire érdekli a szolgáltatót, hiszen jelenleg semmilyen kötelezettséggel nem jár ez rájuk nézve, csupán érdekük, hogy ne legyen rossz a projekt végén kapott minősítésük! Az eszközről még annyit, hogy mint írtam, egy TP-LINK router, és a jelentkezéskor megadott adatok (internet sebesség, LAN sebesség) függvényében vagy Gbit-es, vagy 100-as portokkal rendelkező darab lesz! Régebben 741ND és 1043ND volt a lehetőség, mostanra a 1043ND-t lecserélték, és már WDR3600-at küldenek, nekem is ilyenem van! A projekt különálló időszakokra van bontva, ezek többnyire pár hónaptól 2 évig tartanak, és amennyiben egy időszak véget ér, úgy az abban részvevő önkéntesek megtarthatják az eszközt, amin a firmware-t lecserélve egy bármilyen hétköznapi szoftverre, az rendes routerré állítható vissza! Nagyjából ennyi a lényege...
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3662 üzenetére
Köszönöm a választ, inkább az utóbbi lenne a fontos. Az ext3at felismeri/kezeli a Windows, és az Ubuntu? Köszönöm!
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #3656 üzenetére
Tegnap este már nem volt túl jó az angolom. Láttam, hogy WDR3600-as fórumon is beszélgettetek róla.
Én pedig lusta vagyok.
Röviden, mi az a SamKnows WhiteBox? -
válasz
Tav-Csoves #3661 üzenetére
Szia!
NAS-ra, vagy a router /nas mappájába csatolni? Nem mindegy! Előbbinek semmi köze a témához, utóbbihoz ext3-mat ajánlok!
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3641 üzenetére
Szia!
Milyen filerendszert ajánlasz NAS-ra/Transmission-ra? Köszönöm!
-
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3658 üzenetére
Köszi, majd megnézem!
-
válasz
zambozoli #3657 üzenetére
Elvileg a wl0_mitigation és a wl1_mitigation értékek módosításával meg tudod erőszakolni, de, hogy milyen értékkel, és milyen eredménnyel, azt nem tudom!
DD-WRT-vel kapcsolatban itt írnak az értékekről, nem tudom ez Tomato-ban mennyire helytálló!
-
zambozoli
aktív tag
Hiába állítom a Wireless csatornát automatikusan beáll 1-5 re és nem hajlandó onnan elmenni. itt viszont csak 150Mbps-em van.
Az Interference Mitigationt nem tudom zajcsökkentésre állítani mert kiírja, hogy invalid paraméter.Meg lehet parancssorból erőszakolni, vagy tegyem vissza a régebbi firmwert ahol ment rendesen, vagy nvram törlés?
-
válasz
golya87 #3655 üzenetére
Szia!
Bár én sem vagyok nagy iptables guru, de szerintem nem szabadna, hogy gondot okozzon! Ez annyit csinál, hogy felállít egy tiltó (DROP) alapszabályt (policy), majd az eth0 és a brx interfészek közt engedélyezi az átjárást! Ennek a pptp/tun/tap interfészekhez nincsen köze!
Mondjuk én másképpen oldottam meg a másodlagos VLAN tagjainak kitiltását az elsődleges hálózatról!
iptables -I INPUT -i br1 -d 192.168.1.0/24 -j DROP
Bár nekem nem guest wifi van a br1-en, hanem csak a SamKnows WhiteBox, de nem szerettem volna, ha az bármilyen módon eléri az elsődleges LAN hálózatot!
-
golya87
őstag
Hello
Találtam egy elég jó leírást a virtual wireless / guest wifi létrehozásáról Tomato alatt.
Van a végén egy script rész:
iptables -P FORWARD DROP
iptables -A FORWARD -i eth0 -o br0 -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -i br0 -o eth0 -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -i eth0 -o br1 -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -i br1 -o eth0 -j ACCEPTEz okozhat bármi gondot a később létesítendő VPN-emben, rtorrent-ben, akármiben? Vagy csak annyit csinál, hogy a br0 és br1-et egymás számára elérhetetlenné teszi?
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3653 üzenetére
Értem akkor inkább nas az ajánlott ilyen felhasználásra...
Akkor viszont simán elég ez az n16 is nekem...
-
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3651 üzenetére
Értem!!
és neked ami most van routered az mit tud??
Ac66 van néked??
-
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3647 üzenetére
Igen azt akartam írni...
-
válasz
Ablakos #3648 üzenetére
Mivel a cru parancs csak a /tmp/var/spool/cron/crontabs mappában lévő file-t módosítja, viszont a /tmp mappa egésze tmpfs (ramdrive), így annak tartalma reboot során elvész! Megoldás több féle is van, vagy az NVRAM-ban, vagy a JFFS-ben tárolod el a file-t, esetleg az Init scriptben újra hozzáadod a kívánt sorokat a crontab-hoz! Illetőleg beállíthatod az egészet a webes felületen, a Scheduler menüben is!
-
Ablakos
őstag
Mindig elfelejti a cron beállítást a routerem. Áramszünetig jól ment a cru paranccsal beállított WakeOnLAn, de utána elfelejti. Valami más parancs is kell még?
-
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3645 üzenetére
Sikerült!!
Köszönöm!!Elfelejtettem a cím után beírni a portot azért mem tudtam csatlakozni...
Na most màr nagyjából tudom hogy kell beállítani, lehet venni valami jobb routert Nas-nak + torrentezni...
Torrent 1.5 Mb/s -al jön kb. ez ennyit tud vagy állítani kellene valamit??
-
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3639 üzenetére
Üdv!!
Tegnap állítgattam a routert, No-ip-n regisztráltam.
Megadtam a routernek is a beállításokat. Azt hogy lehet elérni hogy droidról böngészőbe beírva a ddns címet be tudjak lépni a routerbe távolról??
No-ip beállítás valószínű jó, mert telepítettem a telóra transmission remote progit ,ami ddns- en keresztül csatlakozik és műkszik... -
-
Elrood
őstag
válasz
Intruder2k5 #3641 üzenetére
Köszi a választ.
Valószínűleg, anno K26-N-s FW-t töltöttem le az oldaladról ugye? (116).
Külső HDD nincs használva, tehát NTFS támogatás nem izgat.
-
Szia!
Az említett routerre két féle verzió van, K26RT-N, és K26RT-AC, a sima K26 nem jó az RT-N66U-ra! Ha NTFS filerendszerű HDD-t szeretnél használni (amit én továbbra sem ajánlok), akkor K26RT-AC kell neked, mert abban van Paragon NTFS driver, ami lényegesen kisebb erőforrás igénnyel, és gyorsabban használja az NTFS-t! Ezen felül más banch-ből van fordítva a két fw! Shibby a K26RT-AC verziót ajánlja N66U-ra, ettől függetlenül én a K26RT-N-t használom!
-
Elrood
őstag
FW-t akarok frissíteni egy ASUS RT-N66U-ban.
Felnéztem Shibby oldalára és 3db verzió van: K26, K26-N, K26-AC. Mi a különbség köztük?Jelenleg 116-os verzió van fent (pontosabbat nem tudok mondani, mert tervezett áramszünet miatt le van kapcsolva). Arra emlékszem, hogy az FW-t Intruder2k5 oldaláról szedtem le: [link]
-
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3637 üzenetére
Error...
Aha , és a kliens miért nem azt mutatja hogy nyitva??
Köszönöm!!!
Majd még No-ip-t ,és transmission-t kell állítani de ma már nincs rá time...
-
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3635 üzenetére
"Success: I can see your service on 88.132.119.233 on port (25***)
Your ISP is not blocking port 25***" Ez így jó?? -
válasz
kk831228 #3634 üzenetére
utorrent? Akkor nem csodálkozom...
Legyen elindítva a torrent program, és úgy teszteld le itt!
http://www.canyouseeme.org/Ott nem kell semmit állítanod!
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3633 üzenetére
Ok, viszont a kliensbe még azt írja nincs nyitva port...
Még a triggered-nél is állítani kell valamit??
azt még nem csináltam...
-
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3631 üzenetére
Persze azt tudom hogy nálam nem aktívak, én a linkelt oldalon kérdezném hogy ott az alsó 4 sor mind kell a torrenthez??
Ezt írtam be az alsó sorba :
"On src adressess : üres, extports:25000 intports:25000 int adress:192.168.1.200 description:utorrent"
A portokat majd megváltoztatom...
-
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3629 üzenetére
Üdv!!
Addig eljutottam hogy dhcp beállítva, laptop + média lejátszó tartományon kívül fixre állítva mac adress szerint ,wifin mindkettő, a többi cucc kapja a kiosztottakat.
Kezdek rájönni nagyjából hogy mi hol van, de a port forwardot még nem sikerült belőni...
Ez alapján csinálnám: [link]
Csak nem értem ,most az alsó négy sor mindegyik kell a torrenthez??
-
válasz
kk831228 #3628 üzenetére
Most itt vagyok ~1 órát, aztán többnyire esténként vagyok gép előtt...
Egyébként a működéshez szükséges beállítások le vannak írva az asusrouterforum oldalon is, a többi meg szinte mind egyéni igényektől, körülményektől függ, na és persze rajtam kívül más is tud segíteni, tehát nyugodtan írd, ha kérdésed van!
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3620 üzenetére
Üdv!!
Na felflasheltem a routert , ha valamikor ráérsz, végigmehetünk a beállításokon...
-
válasz
chris2186 #3626 üzenetére
Nem mindegyik buildben van, mert van ahol már nem jutott neki hely!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=19.0
FIGYELEM!
Akinek kisebb, 4 vagy 8MB flash memóriával ellátott routere van, azzal könnyen előfordulhat, hogy az általa feltöltött firmware-ben nincs JFFS menü, vagy ha menü éppen van is, a rendelkezésre álló hely olyan kicsi, hogy azt nem lehet formázni és felcsatolni! Ez a kis kitérő csak nekik szól...
-
chris2186
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3625 üzenetére
k2.6 kernelnél hol van a jffs bekapcsolása?
Köszi üdv
-
-
chris2186
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3623 üzenetére
És azt hol is kell?
-
-
chris2186
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3611 üzenetére
Hol van az a menüpont, mert az adriministration menű alatti upgradenél valamit a jffs-sel kapcsolatban ír.
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3620 üzenetére
Rendi , Köszönöm!!
Most mennem kell dolgozni, majd később visszatérünk rá szerdán kb, addig megcsináloma flashelést...
Üdvözlet!! Mégegyszer köszi!!
Szép napot!!
-
válasz
kk831228 #3618 üzenetére
A 117 óta bizony van már három kiadás is, így én mindenképpen frissíteném, és akkor tiszta lappal indulsz!
tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-121-AIO.trx
Administration -> Upgrade
Betallózod a letöltött file-t, NVRAM törlése négyzetbe teszel egy pipát, és mehet a frissítés!
Néhány perc alatt végez, majd újraindul, alapbeállításokkal!
192.168.1.1
root / admin"Mot ezt úgy érted hogy pl a noti mac ciméhez pl 192.168.1.200-at rendelek hozzá??
"
Például igen! -
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3617 üzenetére
"Tanácsos úgy megoldani, hogy beállítasz egy DHCP tartományt, mondjuk 192.168.1.100-199 közé, és ezeket a fixen kiosztott címeket ezen a tartományon kívülre állítod, így tuti soha nem fog semmivel ütközni!"
Mot ezt úgy érted hogy pl a noti mac ciméhez pl 192.168.1.200-at rendelek hozzá??
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3617 üzenetére
Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-117 K26 USB AIO
-
válasz
kk831228 #3616 üzenetére
Még egy gyors kérdés! Milyen verziójú fw van jelenleg a routeren? Csak mert, ha nem a legfrissebb, akkor lehet most kellene frissíteni, még mielőtt belecsapsz a lecsóba a finombeállítások ügyében!
IP címet célszerű a Basic -> Static DHCP/ARP/IPT oldalon hozzárendelni a MAC címhez, így holnap is meg a jövő héten is mindig ugyanazt a címet fogja kapni a notebook! Tanácsos úgy megoldani, hogy beállítasz egy DHCP tartományt, mondjuk 192.168.1.100-199 közé, és ezeket a fixen kiosztott címeket ezen a tartományon kívülre állítod, így tuti soha nem fog semmivel ütközni!
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #3615 üzenetére
Értem!!
Most wifin csatlakozik a laptop a routerhez, és ha forwardolok akkor fixre kellene állítani a laptopot dhcp helyett??
Most pl. 192.168.1.38 a noti címe ,de gondolom ez meg fog változni kikapcsoláskor??
3:
"sda2 mounted /tmp/mnt/sda2"
"sda3 mounted /tmp/mnt/sda3" -
válasz
kk831228 #3614 üzenetére
Szia!
1. A routeren futó transmission kliensnek nem kell portot forwardolni, az elintézi magának ha aktiválod! Ha PC-n futtatsz klienst, annak értelemszerűen a Port Forwarding - Basic menüben tudsz portot forwardolni a kívánt LAN IP címre!
2. Én No-IP-t használok, ennek annyi hátulütője van, hogy ha nem változik 30 napig az IP címed, akkor be kell lépni egy aktiválás erejéig az oldalra, különben törlik a hostot!
3. Az USB and NAS oldalon alul, az Attached Device részben, /dev/sda vagy /dev/sdb a HDD? Igen, az a transmission service portja!
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Vettem egy asus n16 routert ,tomato 1.28 aio van rajta.
Lenne egy pár kérdésem beállításokkal kapcsolatban.
1: Port forwarding beállítása torrentezéshez, transmission kliensnél is.
2: valamilyen free dyndns szolgáltatás beállítása hogy távolról be tudjak lépni androidról.
3: transmission beállítása.
-Egyenlőre rádugtam egy külső vinyót elérem gépről, média lejátszóról stb.
-transmission-t próbáltam elindult a letöltés de egy idő után újra kezdte lehet azért mert lekapcsolt a vinyó...
ha belemegyek a transmission webes beállításoknál a peer listening port az lenne az aktívságnak a portja??Egyenlőre ennyi kb...
-
-
PonPon
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy tudok felvenni tomato-ban egy lokál IP-hez DNS bejegyzést?
pl.: 192.168.1.5 a helyi lan -on legyen otthon01Köszi!
-
-
chris2186
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3609 üzenetére
És lehet bele rakni vagy valami?
-
-
chris2186
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3607 üzenetére
Szia!
Nincs ilyen menüpont amit fentebb írtál!
Üdv.
-
válasz
chris2186 #3606 üzenetére
Nagyon sok mindent nem kell beállítani, a fentebb írt menüpontban elindítod a DLNA-t, könyvtárat kell esetleg megadni neki, ez pedig lehet a /nas, vagy ha valami mást szeretnél ezen belül, akkor az! Mint mondjuk /nas/dlna vagy /nas/media de akkor ezt létre is kell hoznod!
-
chris2186
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3605 üzenetére
Szia!
Igazából kezdő vagyok és nem igazán tudom beállítani.
Azért vettem csak ezt a routert, hogy torrentezésre használjam illetve a letöltött filmeket megnézzem a a tv-men.
Shibby féle tomato van fenn a routeren.
Ha valaki elmondaná, hogy mit kell csinálni a routeren, hogy menjen azt megköszönném!
rutorrent fut rendesen, már csak a tv-vel kellene összehozni!Üdv.
-
-
chris2186
csendes tag
Sziasztok!
Dlnahoz kellene segítség a tv-m nem látja a nast sem a root mappát!
Köszi előre is!
-
CloZee
aktív tag
Legalább telnet-elni tudnám a routert, de nem engedi, mindig visszadob
telnet: Unable to connect to remote host: Connection refusedRégebben olvastam valami olyasmit, hogy egy URL-t kell megnyitni a böngészőben, és amíg az nyitva van, addig lehet telnet-elni a tenda routert. Alapból nem lehet elérni a menükből, ilyen szerviz cucc. Erről valakinek van infója?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gumi és felni topik
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest