- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
IT café
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Sikerült megoldanom végül a feladatot lftp-vel, még egyszer köszönöm a sok segítséget!
Nem tudom a screen-nek mi a baja a billentyűzettel, de nem is érdekel, copy+paste és jóvanazúgy...
Később lehet még nekifutok annak az rclone-nak, ha lesz kedvem. Egy Norton Commander felületen mégis csak egyszerűbb lenne az egész. -
Teasüti
nagyúr
Screen-ben egyes gombok nem működnek. Nem tudok begépelni egy útvonalat, mert a "/" gomb egy Windows hangeffekt (érvénytelen művelet hangja talán?) kíséretében nem csinál semmit. Miért ilyen bonyolult ez?
F@szé nem tud csak simán működni... Ezen legyek túl, többet Linux felé sem nézek megint egy pár évig. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Mr Dini #9465 üzenetére
Be kellene állítanom a kapcsolatot. SSL, passzív mód, stb.
Egyelőre még sehogy se tudok kapcsolódni. Total Commanderben csak ennyi kellett a boldogsághoz, hogy SSL és passzív mód. Ezt szeretném kipróbálni.Kapcsolódási kísérlet közben semmit nem lehet beírni a terminálba. Be kell zárnom úgy, ahogy van.
-
Teasüti
nagyúr
De megszívtam...
Nem tudok még csatlakozni a szerverhez és most végtelen ciklusban delay-ezik az lftp és újra csatlakozni próbál.
Nem tudok beírni neki semmilyen parancsot és screen-ben fut...
Ki volt az az állat, aki végtelen ciklusba rakta ezt?!?
Ha jól emlékszem kell legyen vmi billentyűkombináció, amivel be lehet zárni a futó folyamatot.
Mi volna az? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9458 üzenetére
32,3 MB-ot mérek hálózaton keresztül (fel van csatolva a jffs a Sambára), most hogy fent van még az lftp is.
(#9459) Mr Dini
Ha nem tévedek nagyot, akkor az a repo van beállítva ami a wget linken volt az entware telepítésekor, amit én is linkeltem. Ott nincs rclone.Akkor ha jól sejtem így kell csinálnom:
screen -S akármi
lftp [paraméterek]
Majd visszalépéskor meg előhívom az akármi session-t ascreen -r akármi
-vel. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Mr Dini #9456 üzenetére
Rclone épp nincs benne ebben a repo-ban.
De Lftp-t tudtam telepíteni opkg-vel, azzal teszek egy próbát.
Ez amúgy a terminálban fut vagy a háttérben daemon-ként? Kell hozzá Screen? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Mr Dini #9449 üzenetére
Parancssor is megteszi, nem ragaszkodok a gui-hoz.
Egy ftps szerverre kell bejelentkeznem felhasználó névvel és jelszóval, majd ott a fiókomban lévő egyik mappába kell videófájlokat másolnom (Blackbox-ról van szó amúgy). Egyszerre többet, szóval batch feltöltés kellene.
Ez utóbbi gondot okozhat parancssorból, batch fájlkezeléshez egy fájlkezelő lenne a legjobb szerintem. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9448 üzenetére
Ez a screen ez mit csinál? Vmi virtuális parancssor, ami nem záródik be ssh logout után? Nem igazán tudom hogy kereshetnék rá, idétlenül egyszerű neve van és nem kapok releváns találatokat.
Ahh, én buta. Majd megnézem mit ír róla a man.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9446 üzenetére
Napokig tartó kutatást spóroltál meg nekem!
Délután kipróbálom fasza-e.
Hogy tudom meghálálni a segítséget? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9442 üzenetére
Nagy vagy!!
Ezer köszönet!!De régen volt már az a Norton Commander.
Kicsit bugos az mc megjelenése.Ugyanakkor nem tudok beírni mc parancsba a magyar billentyűzeten ftp címet és abban ezt a jelet: "/". Erre billentyűre felugrik a user menü. Putty beállításaiban se találok semmi gyanús billentyűzet dolgot, vagy nyelvet, stb.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9440 üzenetére
Ahogy nézem a legtöbb leírás és fórum bejegyzés előismereteket feltételez, és így nem tudom értelmezni őket.
Sok-sok találatból csak információ morzsákat tudtam összeszedegetni, de fogalmam sincs hogy álljak neki.
Egyáltalán nem mozgok linux környezetben. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9438 üzenetére
Asus N18U.
128 MB rom.
Nem látom mennyi hely van a jffs-en. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9436 üzenetére
Közben keresgéltem kicsit és ez az entware jött fel. Nézegetem a howto-t - nem vagyok linux értő -, de azzal kezdi hogy végy egy pendrive-ot és partícionáld újra... Nos, nekem már van egy 1 terás vinyó a routeren, ami tele van adatokkal. Nem tudok erre formázás nélkül felrakni egy entware-t? NTFS-re van formázva a kompatibilitás miatt.
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Van egy routerem rajta egy usb vinyóval, Tomato Shibby fw-vel.
Lehetséges ezzel az fw-vel ftp kliensként kapcsolódni egy távoli szerverre és fájlokat feltölteni az usb vinyóról?
Több órás műveletet spórolnék így meg, ha nem kellene egész éjjel mennie a számítógépnek emiatt.
Viszonylag rendszeres művelet.
Köszönöm! -
Teasüti
nagyúr
válasz
Lasersailing #9167 üzenetére
Én pontosan erre használom az enyém. Úgy 6 MB/s körül tetőzik Wifi-n az átvitel. Viszont nekem 300 Mbit-re áll be a kapcsolat sebessége és másfél méterre van a laptop a routertől.
Van, hogy 20-30 gigás filmeket nézek róla és nem szokott akadozni. Jó nagy puffert kell beállítani a lejátszóban!
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Van itt vki, aki Arduinozik?
OTA szerver létrehozása érdekelne. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9091 üzenetére
Hál' Isten!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #9089 üzenetére
Várjunk csak! Mégis csak felmegy a FW. Két helyen látok verziószámot. Van egy ún. base verzió a Tomato-ból, meg úgy látszik van egy mod verzió. Ez elég zavaró.
szerk: megvan a hiba. Mint kiderült nem is a router volt a hibás. A cfos viccelt meg, újra kellett kalibrálni a kapcsolatot.
-
Teasüti
nagyúr
Őőő, nem tudom frissíteni.
A GUI-s upgrade nem működik. Látszólat szépen lefut, de reboot után nem változik semmi, maradt a régi FW. Három különböző verzióval próbáltam és nem tud frissíteni. Ilyenkor mi van? -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem.
Volna egy Asus RT-N18U routerem 1.28-as Tomato by shibby firmware-rel és a gondom, hogy költözés után az új internet kapcsolatot próbálom beállítani, de vmiért a régi adsl vonali sávszélességre korlátoz a router.
Jelenleg 35/4 Mbites netem van, az előző 16/0,5-ös volt és akármit csinálok ez a vacak 16/0,5-re korlátozza a netem. A net tuti jó, lemértem a router előtt és úgy minden rendben. De mögötte bármit csinálok lassú marad.
QoS-t kikapcsoltam, bandwidth limiter-t kikapcsoltam, próbáltam "restore to default config"-ot, bekapcsoltam az Advanced/Misc alatt a CTF-et is, majd próba gyanánt visszakapcsoltam a QoS-t és bekonfiguráltam az új vonali sebességekre, de egyik próbálkozás sem volt eredményes.
Mi az fene van ezzel a router-rel?! -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5093 üzenetére
Értem, köszi!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5091 üzenetére
Nem foglalkozok Linux-szal napi szinten, így utoljára akkor voltam képben ezekkel, mikor buheráltam. De úgy rémlik a root könyvtár a Rom-ban van, vagyis bármit csináltam bármelyik könyvtárban (bin, mnt, etc, stb.), az elveszik.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5089 üzenetére
Akkor gondolom csak a telnet-es mókolások vesznek el, optware-el az élen.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Asus N18U-ra látom van v1.28 Shibby így felmerült a frissítés.
A kérdésem a belakott rendszer konfigurációinak átmentése volna, hogy lehetséges-e?
Elég sokat kalapáltam majdnem mindenen és a firmware upgrade után gondolom minden visszakerül alap beállításra.
Az Administration/Configuration/Backup az teljes körű megoldást jelent (mentett szkriptek, csatolt partíciók, usb vinyó elérési utakkal és minden rajta futó szolgáltatás konfigurációja, optware és meg még ki tudja miket mókoltam már össze telnet-en keresztül), vagy kénytelen leszek elővenni a papírt és ceruzát?Vagy hagyjam az egészet a fenébe, mert semmi kedvem megint napokig játszadozni utána?
Köszönöm! -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4834 üzenetére
Köszönöm!
Az útvonal más volt, de sikerült kiollóznom netről: find / -name minidlna.conf -printSleep 5 az várakozási idő (sec)?
Illetve ez mit takar: #!/bin/sh ? -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Gyakran előfordul, hogy a TV nem látja a DLNA szervert és ilyenkor fel kell mennem a router webes felületére és nyomni egy restart-ot a minidlna szerver menüpontjában.
A kérdésem az volna, hogy milyen szkript paranccsal tudnám ezt automatizálni? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4618 üzenetére
Már pedig seed-el az.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4603 üzenetére
Amúgy miért régiek? ARM az nem egy új keletű megoldás a routerek közt? Azt hinném pont, hogy gyerekcipőben jár, nem pedig épp kikopik a támogatottságból.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4601 üzenetére
Arm. Asus N18U.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4599 üzenetére
Rtorrent-et Tomato alatt? Hogy?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
z123456789 #4596 üzenetére
-Létrehozható NFS megosztás is, melyet esetleg látni fog a médialejátszó is?
Médialejátszónak ott a DLNA, média szerver funkció az van.
NFS-hez nem tudok hozzászólni.-A Samba megosztást fogom tudni kezelni majd Windows-szal mondjuk egy total commander-ben ugye?
Nyilván. Mi más célt szolgálna?Transmission-nek lesz webes felülete és adott portra beállítva gond nélkül elérhető WAN oldalról is.
Android alkalmazással sose próbáltam még, telefonról is böngészőből nyitom meg.
Elvileg RPC protokollt használ a beépített GUI is, így jó eséllyel működhet. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4471 üzenetére
És tényleg.
Szóval azok nem 1.23 és 1.24. Értem. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4469 üzenetére
Máshol már v1.28-akat láttam, az nem mérvadó? Nem vagyok képben a Tomato kiadásokkal, csak kérdezem.
-
Teasüti
nagyúr
Erről jut eszembe. Többi Asus N18U tulajtól kérdezem, hogy nektek működik a vendég wifi?
Nálam nem lehet beállítani a további interéfeszekre WPA2-PSK védelmet, de mindegy is, mert amúgy se tudnak csatlakozni hozzá az eszközök. -
Teasüti
nagyúr
válasz
z123456789 #4462 üzenetére
Arra az ip tartományra, amit a vendég wifi oszt ki rakj be némi korlátot, minden mást hagyj üresen - főleg a default class-t!
Esetleg használhatod a br1 deafult class-t is szerintem, illetve amelyikre a vendég wifi van belőve.
Azért is nem foglalnám bele a LAN-t és a sima wifi-t (br0), mert a LAN-LAN forgalmat is korlátozza. -
Teasüti
nagyúr
Amúgy másnál se tudja azonosítani a QoS a 80-as és 443-as portra felhúzott szabályokat?
Tomato Shibby V1.24 - ARM (Asus N18U).Az 512KB+ szabály vmiért működni látszik, legalábbis a 80-ason a nagyobb forgalmat át tudja rakni másik kategóriába, de a kis forgalmak közül egyiket se sehova, alapértelmezettbe se.
-
Teasüti
nagyúr
Ahogy kiművelem magam QoS témában, azt már látom, hogy ez hosszútávú projekt, még primitív itthoni viszonylatban is. Erre a hibára nincs megoldás, ez vagy vmi Tomato bug, hogy nem alkalmazza a szabályokat, vagy majd idővel talán kiesnek a táblából az inaktív bejegyzések és letisztul a kép. Vagy nem...
A lényeg, hogy tökéletes nem létezik.MÁS
Ma sikerült kifagyasztani a firmware-t.
Arra jövök haza, hogy ledobta a netet, csatlakozni nem hajlandó webui-ról kiadott parancsra. CPU 1.0 felett jár, de rejtély, hogy mit csinált. SSH-n nem engedett be, reboot parancsra nem reagált. Log-okban nem volt semmi csatlakozásra vonatkozó bejegyzés, csak a Transmission tracker infói szemeteli tele folyamat.
Végül csak az áramtalanítás segített a helyzeten. -
Teasüti
nagyúr
Azon filóztam, hogy ezt az otthoni internetmegosztás topikban tegyem-e fel, de végülis nem általános QoS kérdés hanem Tomato specifikus problémának tűnik nekem, így nézzétek el nekem, hogy ezzel szemetelem a topikot!
Szóval a gondom, hogy vmiért van egy csomó azonosítatlan kapcsolatom, amikre elvileg van több szabály is, mégse húzza rá egyiket se a firmware.
És nem gateway forgalomról van szó és nem is reset után beragadt kapcsolatokról, mert pl. a http és https portokra vonatkozó szabályt még egyáltalán nem láttam működni.Van vkinek bármi ötlete?
A szabályok:és a kérdéses kapcsolatok, amikre kettő alkalmazható szabály is lenne épp:
Köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4451 üzenetére
Annak, hogy az első ráilleszkedő szabály mellett, a két hasonló kategória közül, melyik van megadva a Classification oldalon!
Ezt nem értem. Volnál szíves másképp?
Mindkét kategória definiálva van a Basic lapon, legyen akkor mondjuk a példa kedvéért a 9-20% a High, a 10-20% pedig a Highest.Nincs semmilyen prioritás, sebességhatár tartományok vannak, és ennyi!
Értem. Akkor már csak ezt nem értem: "You can give VOIP 20% maximum and it will have priority over your HTTP traffic that you've assigned as 100%, for example"Tehát amikor QoS-ról beszélünk, akkor hiába olvasok bárhol priorizálást, szó sincs erről? Csak sávszélesség menedzsmentről szól az egész? A traffic shaping csak közvetetten érvényesül a tcp-ip csomagvesztést követően? Akkor mire gondolhatott itt a fórumozó?
Illetve akkor hogy kivitelezhető az alábbi szöveg a gyakorlatban?
"Imagine some unimportant data that you wish to send to your ISP, presently stored in the router's transmit buffer. As it is being sent, you might start up a new WWW session which you would prefer took priority. What we need to do is to insert this new data at the head of the queue so that it will be sent first. When you set a “priority” for a particular class, you are instructing the router that packets in certain class groups need to be sent before other classes, and the router will then try to arrange the packets in the correct order to be sent, with the highest priority data at the front of the queue, and the lowest at the back. This is quite independent of any limits, or traffic shaping, that the QOS system may ALSO do." (forrás)Nem lehetséges, hogy a te képeden is szereplő "Priority class X" sorrendje adja a csomagprioritást?
Mert ekkor értelmet nyerne számomra az egész és akkor az eredeti kérdés is újragondolva:
a Priority Class 1 mezőben definiált kategória ugyanolyan elbírálásban részesül, mint a Class 10?
Vagyis rakhatnám a Service-t Class 10-be és a Crawl-t akár Class 1-be is és nem változik semmi? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4449 üzenetére
Ezt olvasgattam, mikor megakadt a szemem ezen:
(7) The Class is rank (highest to lowest) is more important than the maximums you set. You can give VOIP 20% maximum and it will have priority over your HTTP traffic that you've assigned as 100%, for example)Mit jelenthet, ha nem azt, ahogy én értelmeztem? Illetve akkor nem az határozza meg a prioritást, hogy melyik kategória kap nagyobb százalékot? Mert ok, a százalék a kiosztható sávszélességet határozza meg, de akkor mitől függ, hogy a "High" az nem csak a nevében high?
Vagy ha van két hasonló kategóriám, mondjuk 10-20% és 9-20%.
Minek a függvénye, hogy e két kategória csomagjai közül melyiket rakja előrébb a pufferben? -
Teasüti
nagyúr
Nálam sincs statisztika, csak a grafikonok működnek. Fura, még fel se tűnt eddig.
V1.24 AIO Shibby.Intruder2k5
QoS lelkivilágához mennyire értesz?
Végignyálaztam pár leírást, azt hiszem van már róla fogalmam. Viszont most találtam egy utalást rá, hogy elvileg az se mindegy milyen sorrendben határozzuk meg a korlátokat.
Vagyis ez a kettő nem ugyanazt az eredményt adja:
Ez igaz? -
Teasüti
nagyúr
Megint én.
Kérhetek némi segítséget?
Samba iszonyúan belassult vmiért, átlag 1 MB/s olvasok a NAS-ról, pedig korábban ment ez bőven 10 felett is.
A cpu meg malmozik mindeközben (95% idle, 3% sirq, 2% samba), míg annó cpu limites volt mind az írás, mind az olvasás.
Az írás még mindig jó, az közel annyi, amennyit bír az usb2.0, de az olvasás...
Ext4-es partícióról van szó. Próbáltam a torrent-en kívül felmásolni és visszaolvasni is hátha csak a töredezettség teszi, de nem.Sokáig figyeltem a DLNA működését 1080p filmezés alatt és ellentmondásos értékeket láttam. Amikor az átlag cpu terhelés 1.0 felett van, akkor értem ha megakad a film néha. De mikor 20-30%-os terhelést látok és úgy is megakad, akkor már nem értem. Ha ez összefüggésben van a lassú sambával is, akkor viszont érthető lenne, hogy 1 MB/s kevés a HD streaming-hez.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #4420 üzenetére
Nem tudom működésre bírni.
Ez alapján próbáltam feltenni.
Az adblock.sh futtatásakor ezt kapom:
ADBLOCK: Setting up pixelserv on 192.168.3.254
/jffs/adblock/pixelserv: line 1: syntax error: unexpected "(" -
Teasüti
nagyúr
Pixelserv-ben tud segíteni vki? Nem egészen értem még a működését. Ezt a webszervert nekem kellene üzemeltetni, vagy van a neten pixelserv szolgáltató? A routeren lévő webserver funkcióval be lehet izzítani egy ilyet?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4417 üzenetére
Azért egy streaming-nél ez okozhat akadást.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
lehella #4414 üzenetére
Az 1 az 100%-ot jelent egy magos processzornál. A 2 azt jelenti ha jól értem, hogy 100%-ban meghaladja a terhelés (200%) a kapacitást, így jelentős lassulások keletkeznek.
MÁS
Keresgéltem neten egyelőre megoldás nélkül, hogy miként lehetne a port trigger-t szkriptek futtatására használni. Van erre vkinek ötlete? A cél az volna, hogy ha egy adott játék megnyitja magának a portjait, akkor leáll a Transmission. -
Teasüti
nagyúr
MiniDLNA futása közben normális a 0.6-1.0 átlag cpu terhelés? Az I/O adja a terhelés majdnem egészét, míg a dlna maga alig néhány százalékot.
Általában gond nélkül stream-eli az 1080p tartalmakat, de néha előfordul, hogy megakad.
Nem indokolja a bitráta sem, sambán keresztül ennél gyorsabb átviteleket is tud a router.
És az érdekes az, hogy néha a film közben az IO terhelés leesik akár 15%-ig is.
Optimalizációs probléma lehet? -
Teasüti
nagyúr
válasz
#79335424 #4408 üzenetére
Azt én se bánnám, ha százalékos formában lehetne megadni, azt se bánnám, ha mérné is a QoS mondjuk a vonalat. De biztosra úgyis csak a modem tudhatja mit bír a vonalad. Főleg, hogy a router forgalma (letöltések) nem jelenik meg a monitor-ban.
Egyébként működik a dolog, egyetlen szépséghibája, hogy a static dhcp csak olyan címet oszt ki, ami benne van a dhcp pool-ban. Tehát ha a lan-ra a dhcp 192.168.1.100-200 közé van belőve, akkor nem tudok kiosztani egy fix 192.168.1.50 címet.
Az meg ugye nem megoldás, hogy a kliensekre állítok rá fix címet dhcp pool-on kívül, mert kényelmetlen.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
z123456789 #4403 üzenetére
Nem mindegy milyen switch-et használ az ember?
-
Teasüti
nagyúr
Egyszerűnek tűnő kérdés, mégsem jöttem még rá.
Hogy tudnám WAN irányban korlátozni a wifi sávszélességét?
Bandwidth Limiter for LAN menüpont itt ugye nem játszik.A cél az lenne, hogy ha egy wifi eszköz hirtelen nagyon le akar tölteni vmit, az ne akassza meg a hálózatot 1000+ ms latency-vel. 30%-ra korlátozott torrent-tel is tök jó válaszidőm van a LAN-on, ez lenne a cél a wifi-vel is.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4396 üzenetére
Aztán rájöttem, hogy pont megfelel egy ki és bekapcs webes felületen.
Azért köszi!Kapott egy custom config-ot, a csatlakozási hibákra meg úgy néz ki a torrent fájlok voltak a megoldás:
ha a kliens csak az url-t kapta meg, akkor nem tudott azonosítani a tracker, ha letöltöttem a torrent fájlt és kézzel adtam hozzá, akkor jó.Kezd tetszeni végre a rendszer.
(#4398) lehella
Androidon minden esetben a gyári lejátszó adja a legjobb kompatibilitást. Mxplayer király, de a gyárinál nem jobb, csak többet tud. Sokszor volt, hogy hardveres gyorsítás is csak gyárival ment. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4394 üzenetére
Nincs ott init.d mappa se.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4392 üzenetére
Megy az, csak nem csatlakozik a tracker-ekhez. Ez úgy tűnik egy ismert hiba, random port-tal és restart-tal megkerülhető.
De nem tudom hogy kell újraindítani reboot nélkül. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4390 üzenetére
fent van az, csak nem tudom mivel indítom újra.
Mert nincs a gui-ban restart gomb.
-
Teasüti
nagyúr
Hogy indítom újra a Transmission-t konzolból? Ahogy nézem nálam is tracker bugos, nem csatlakozik egy tracker-höz sem.
Köszönöm! -
-
Teasüti
nagyúr
Ext4-el egyelőre működnek a szerverek is, torrent se fagyott már ki egy egész órája.
Köszönöm a sok segítséget!
QoS-nál arra van tipped miért jelzi a torrent forgalom kapcsolatait azonosítatlannak, amikor a legutolsó szabály szerint minden tcp és udp forgalom P2P-nek számít (amire nem lehetett ráhúzni a feljebb lévő szabályokat az én értelmezésemben). -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4376 üzenetére
Így volt beállítva igen.
Nem gáz, kiszúrtam már korábban.
Nem akartam ezzel is terhelni már a fórum motort.
-
Teasüti
nagyúr
Létezik esetleg vmi Windows Intéző jellegű monitorozó program?
Érdekelne a router terheltsége részletezve, ha van ilyen. Akár grafikonon visszamenőleg is szolgáltatásokra lebontva.Meg hogy a torrent-ről sem lehet tudni semmit, csak ha belépek a GUI-ba. Jó lenne monitorozni az eseményeket.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4373 üzenetére
Még mindig ascii grafika a keretnél, de már színes szagos.
Nem tudja frissíteni a tomato repot, mert gondolom nincs kiterjesztése a Packages fáfjlnak, míg az ipkg Packages.gz-t akart letölteni és 404-et dob. -.-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4371 üzenetére
Jah hogy az csak egy név. Akkor gondolom opcionális.
rm /opt/etc/profile -> No such file or directory.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4368 üzenetére
Így néz ki most a conf, de az update nem tölt le a második linkről semmit.
src/gz arm-repo http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable
src/gz arm-repo http://tomato.groov.pl/repo-arm
dest root / -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4366 üzenetére
Nem, nincs grafikus felület (putty alatt?). Csak ascii grafika.
Hogy tudom megnézni mekkora a flash memória telítettsége?
Kíváncsi lennék a JFFS partíció méretére és annak telítettségére.
Egyelőre nem tervezem megtölteni mindenfélével, azt se tudom mire használhatnám még a gyári funkciókon kívül. Már az is teljes siker, ha üzembiztosan mennek a szerverek. -
Teasüti
nagyúr
Ha most indítok egy ipkg install transmission parancsot, akkor felkerül az /opt/bin útvonalra egy külső Optware példány?
Vagy előtte nem árt, ha oda navigálok gondolom, hisz az korábbiakat a gyökérbe töltötte le a szkripted alapján.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4363 üzenetére
Van most egy három partíciós hdd-m az útmutatód alapján készítettem, csak az sda3 ext4-es.
Nem tudom van-e értelme felcsatolni az első kettőt, elvégre a 128 mega flash-ra egy 15 megás rom-ot másoltam fel, gondolom a JFFS-nek van helye bőven. A swap meg... 200 mega alatt még nem láttam a szabad memóriát.
De az ext4-et mindjárt beizzítom, hátha jót tesz a naplózás a korrupciós hibáknak, már ha jó erre a journaling.MC bejön ssh alatt is, zsír.
Tisztára mint a régi dosos NC.
-
Teasüti
nagyúr
Ok fent van.
Köszönöm!És most ezzel mit is értem el?
Megvannak most azok a programok, amik az Asus fórumon lévő leírásod 6. fejezetében szerepelnek?Azt vettem észre, hogy valószínűleg az ipkg update törli a módosítást a conf-ból. Update nélkül szépen lehúzta repoból ami kellett.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4358 üzenetére
Nem tudok kilépni a vi-ből, azt írja a :wg nincs implementálva.
Azt olvastam ezzel kellene menteni és kilépni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4354 üzenetére
root@Asus-router:/opt/lib# ipkg -force-reinstall install ipkg-opt uclibc-opt
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 4.
Collected errors:
Cannot find package ipkg-opt.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'
Cannot find package uclibc-opt.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update' -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4353 üzenetére
Csak épp mindegyik ipk kiterjesztésű, gondolom nem tudok velük mit kezdeni ha nem működik az ipkg.
szerk: oh, megelőztél!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4351 üzenetére
Mindjárt megnézem köszi! Közben előkotortam a parancsot, amivel láthatom mely linkekre megy fel.
szerk: őőő ez a firmware telepítése, ezen már túl vagyok.Illetve ugye nálam is konkrétan erre a parancsra dobja fel a 4-es hibakódokat optware telepítésekor.
root@Asus-router:/tmp/home/root# /usr/sbin/optware-install.sh
Checking system config ...
Using 145.236.238.86 as default gateway.
Using the following nameserver(s):
nameserver 127.0.0.1
Warning: /opt partition not empty!
Installing package uclibc-opt_0.9.28-1_arm.ipk ...
Connecting to ipkg.nslu2-linux.org (140.211.169.161:80)
uclibc-opt_0.9.28-1_ 100% |*******************************| 241k 0:00:00 ETA
Installing package ipkg-opt_0.99.163-10_arm.ipk ...
Connecting to ipkg.nslu2-linux.org (140.211.169.161:80)
ipkg-opt_0.99.163-10 100% |*******************************| 72910 0:00:00 ETA
Successfully terminated.
Nothing to be done
Collected errors:
Cannot find package uclibc-opt.
Nothing to be done
Collected errors:
Cannot find package ipkg-opt.
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable/Packages.gz
Inflating http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/lib/ipkg/lists/nslu2
Downloading http://tomato.groov.pl/repo-arm/Packages
Updated list of available packages in /opt/lib/ipkg/lists/shibby
Successfully terminated.Az itt látható linken lévő csomagok vajon mind arm-re lettek fordítva?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4349 üzenetére
Ipkg-ra egyáltalán nincs megoldás?
Ez később még baj lesz.
-
Teasüti
nagyúr
Ok, van egy kis gond. Kellene az ext4 a 16+ GB fájlméret miatt, de nincs fent az mkfs.ext4 csomag és az ipkg nem működik.
Erre vmi ötlet?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4346 üzenetére
Kikapcsoltam mindhárom szervert és a torrent klienst, de még mindig foglalt.
Reboot...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4344 üzenetére
Aha, ok, azt írja leválasztani se lehet, mert az eszköz foglalt.
Egyre jobb.
"umount" ebben nem tudom mi a logika, sajnáltak belőle egy n betűt, de rá nem jöttem volna magamtól soha.Most ki kell kapcsolni minden szervert?? Nem mintha bármi is csinálna valamit.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4340 üzenetére
Ssh alól mivel tudom leválasztani az sda1 kötetet?
Nem tudja létrehozni az új partíciós táblát, mert a kernel még használja a régit.Hiába választom le mondjuk webről a meghajtót, nem engedi kiírni az új partíciós táblát.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4340 üzenetére
Oh... Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4338 üzenetére
Mert nem találok freeware ext4 partícionálót win7 alá. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4336 üzenetére
Ok!
Estig talán lejön egy live cd, ha nem találok elől egyet addig.
Ext4 az bírja a korrupciót? -
Teasüti
nagyúr
Na, eddig tartott a vinyó. Elkezdtem hálózaton felmásolni egy HD filmet, 99%-nál megszakadt ugyanazzal a hibával.
Most megint nem lehet írni rá és szétkapcsol, ha megpróbálom.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4332 üzenetére
Adsl. Dlink dsl-360R custom firmware.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4330 üzenetére
Igen, ez az. Be is írtam a modem LAN ip címét, de nem tölti be a böngésző.
Iptables megvan, köszi!
Láttam vhol tegnap pár sort, ami átengedi a modemet a tűzfalon.Amúgy végre működik a samba a lemez javítása után.
Hogy tudom ellenőrizni a torrent működését anélkül, hogy belépnék a GUI-ba?
Kellene vmi jelentés, akár parancssorból is, hogy épp megy a letöltés, vagy áll, vagy mi van.szerk:
192.168.0.1 a modem címe, ez nem jön be nekem.
A router meg 192.168.1.1. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4328 üzenetére
Jah, hogy az optware maga egy repo. Ez új nekem.
Körbejárom majd ezt a témát, addig is van ötleted a többire?
Mondjuk a modem routingra? Nem találtam a webes felületen iptables szerkesztési lehetőséget, gondolom ezt is ssh alól kell intézni. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4326 üzenetére
Jelenleg semmilyenről.
root@Asus-router:/tmp/home/root# ipkg update
/opt/bin/ipkg: line 1:EL@4▒: not found
/opt/bin/ipkg: line 2: syntax error: unexpected "("Shibby Tomato changelog-jában benne foglaltatik az ntfs-3g nevű, de nem tudom hogy tudnám életre kelteni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4324 üzenetére
Úgy látom ez csak ext partíciókhoz jó, vagy ntfs-t is ismeri?
Egyébként tudok telepíteni erre a Tomato-ra linux progikat?
Működik mondjuk az apt-get? Találtam vmi ntfs-3g nevűt, ami elvileg tudja javítani a korrupt ntfs partíciót.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! HP ZBook Fury 17 G7 - i7 I 32GB I 512SSDI RTX3000 6GB I 17,3" FHDI Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest