Új hozzászólás Aktív témák

  • raider21

    aktív tag

    Sziasztok.

    Tegnaptól nekem is egy ilyen ZTE Speedport Entry 2i HGW -m lett, kb. 8-8,5 évnyi hibátlan szolgálat után lecserélve a Dlink DSL-321B modemem, amit még dchard Logoutos tesztjének olvasása után vásároltam meg, és frissítettem az iránymutatásai akólapján anno a firmware -t is az akkor elérhető legfrissebbre. Máig kitartott, igaz nem hajtotta már jól ki a 20/1 Mbit/s NetMánia M csomagot, 16/1,1 Mbit/s -el hasított csak. Közben rám sóztak egy ZTE ZXV10 H201L "csoda" ketyerét, ami 1 nap után ment vissza a dobozba. Még aktiválásra sem került. ;) :) A vezetékes telefon annyira nem fontos számomra, 1,5 évet kibírtunk nélküle. Legalább nem hívogattak termékbemutatókra feleslegesen! ;) :P :)

    Tegnap a szaki bekötötte az új rézdrótot a házhoz, és a homlokzaton lévő doboz cserélte is azzal a lendülettel. Kérdezte is, hogy a net az jól megy -e?! Mert a régi "doboz" kb. kuka kategória lett mára, igaz 12-13 évet amortizálódott az időjárás viszontagságainak kitéve. Szóval nagy sansszal az oka is meglett annak, hogy miért is szakadt mostanság gyakrabban az ADSL2 vonal a 321B modememnél.

    Majd be lett üzemelve az új ZTE "csoda", frissült, és jött a NetMánia L csomag (Ami a Telekom keresője szerint a címemen nem érhető el, egykori EMITEL terület. De még is a telefonos ügyintéző keresett a lehetőséggel, hogy lehetne ez a 30/5 Mbit/s csomag is ám. Nem is értem egyébként, mert maga a telefonközpont kb. 800-1000m -re van onnét, ahol lakom.)

    Ma kicsit kupászkodtam a modemben port nyitás miatt, amit a Security - Port Forwarding menüpontban tettem meg, stb. Nagy kapkodásomnak köszönhetően ma egy véletlen klikkelés után reseteltem is a szerkezetet, így visszaállt az eredeti V1.0.0_HU_T2P3 verzióra, de ennél eltérő volt a beüzemelés és frissítés után a firmware verziója, amit majdnem egy napig élvezhettem. Sajna nem mentettem le, így nem emlékszem a verzió számára, de az biztos, hogy egy-két pontban más volt a kezelőfelület, több opciót ismert pl. a tűzfalnál.
    Kérdezem a hozzáértőket, hogy esetleg automatikusan frissül -e újra a firmware, vagy ezt felejtsem el, mert a Telekom erre nem figyel oda, és használjam így?! Aztán lesz ami lesz...!

    Nagyjából ennyi. :)

    Üdv: raider21

    Ja, a sebesség a ZTE Speedport Entry 2i HGW-vel:

    raider21

Új hozzászólás Aktív témák