-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Christian79
tag
Szia. Alsónémedin hasonló a helyzet, mind sávszélesség, mind a késleltetés (ping) terén. Ez kb. egy hónapja változott negatív irányba, A ping 2-3 ms-ról 4-5-re változott stabilan, mindegy hogy mivel méred. A sávszél az 50-es csomagnál 47-48-ra, előtte 51 volt. Aki kicsit jobban használja a netet, az észreveszi. (szintén fél éves optikai hálózat)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ezt nem próbáltad még, hogy mit mutat?
-
Atomantiii
addikt
Kíváncsiságból rádugtam egy pendrive-ot a ZTE-re és látja is az eszközt, mert kiírja a nevét, méretés és a fájlrendszert ha belépek a modem menüjébe.
El lehet érni valahogy hálózaton keresztül? Illetve ha beállítok egy ftp szerver elérést akkor esetleg tudnék róla feltölteni is? Vagy annyira azért nem okos?
-
MODERÁTOR
válasz Atomantiii #67103 üzenetére
Néhány napja (talán 2-4) volt szó erről, vannak screenshot-ok is fentebb, keress vissza. Az egyik posztoló Roli27 volt a témában, ha jól rémlik.
Hálózaton el lehet érni, helyi Windows megosztásként is...
\\192.168.1.1\megosztas_neve
...illetve FTP szerverként is, de feltölteni arról nem tudsz, amennyiben torrentre gondoltál.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Soroksáriakat kérdezném (ha vannak itt). Anyukám tévéjét szeretném áthangolni, de csak analóg csatornákat talál. Pedig már kapott csomagot is, STB van benne, ha a tévéje nem lenne alkalmas a digitális csatornák vételére. Kellene már digitális csatornákat találni vagy várjunk türelemmel? Köszi.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
addikt
válasz Intruder2k5 #67102 üzenetére
Amikor először indult az oldal, akkor nem igazán működött a mérő app nálam, de majd most újra próbálkozom vele. Köszi az infót!
-
Teko001
őstag
válasz Intruder2k5 #67104 üzenetére
Az a Sagemcom volt, nem a ZTE
-
ripo05
tag
válasz Christian79 #67101 üzenetére
Nálam Budapesten régebben 123/52 -t mértem. Mostanában 114/52, stabilan. A ping az maradt 2-3. Szóval van egy kis csökkenés. de szerintem nem lehet észrevenni. Még az is lehet, hogy a speedtest.net se olyan pontos, esetleg ott is változhatott valami. Az a lényeg, hogy ezeket állandóan tudja.
-
MODERÁTOR
-
Atomantiii
addikt
válasz Intruder2k5 #67104 üzenetére
Jó köszi majd visszaolvasok. Nem torrentezni szeretnék hanem szerverre feltölteni vele, bár gondoltam arra nem alkalmas.
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Bent voltam egy telekomnál, hogy édesapám mobil és vezetékes szolgáltatásait, egy ügyfélszám alatt összevonjam, és így átrakjam magentába. Vittem a standard két tanús meghatalmazást, de elhajtottak, hogy ilyen fajtát már nem fogadnak el. A telekom honlapján fent van, hogy mire nem használható, de az ilyesmi féle ügyintézést, az én értelmezésemben nem tiltotta: [link]
Szerintetek próbáljam meg másik tmobilban elintézni a dolgot, vagy valóban nem tudom már ezzel a meghatalmazással elintézni a fent említett ügyeket?
-
rumos XIII
aktív tag
Ha internetes díjcsomagot váltok, akkor kijönnek, és csinálnak valamit, vagy csak a rendszerben állítják át?
Netmania S-ben vagyunk, 6ezret fizetünk, régi díjcsomag, ha frissítem az új S-re, ugyan ilyen marad, csak 3ezerér kb... -
DJ. Ru$y
félisten
válasz rumos XIII #67116 üzenetére
Nem mennek ki, ha nem szükséges eszközcsere.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Teko001
őstag
-
törölt tag
válasz rumos XIII #67116 üzenetére
Miben különbözik az új S a régi NetMánia S-től?
Szerk: Gondolom csak az árában.
Nekünk eddig 2700 Ft volt, gondolom Magenta 1-ben sem változik (speciális csomagunk van M1-ből).
[ Szerkesztve ]
-
deminos
aktív tag
válasz mobilizmo #67106 üzenetére
Analóg csatornákat tudomásom szerint nem kéne, hogy találjon, mert tavaly év vége felé lelőtték Soroksáron is az összeset, csak digitális adók vannak már.
Ebből kifolyólag az előfizetett csomagtól függően x db digitális csatornát kellene találnod.
Egyébként mikor lett előfizetve digitális kábel TV-re? Csak mert mostanában már nem értékesítenek ilyet, ha az itteni információk helyesek.Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
addikt
válasz Intruder2k5 #67102 üzenetére
Méregettem most vele, bittorrentet, emulet, SSH transfert, e-mailt, flash videot, mindnél 80-85 mbps max. a letöltés (de fixen ebben a tartományban van, se alatta se fölötte), miközben a speedtestek 125 mbps-et hoznak.
Ez mitől lehet?
Gép és a Cisco HGW között van egy router (WDR4300), de anélkül is lassú a letöltés (azért még ha este hazaérek, megnézem megint router nélkül is ezeket a teszteket). Olyan, mintha a gigabit helyett csak 100M link lenne a gateway és a Telekom között... (pedig a HGW ledek, PC, router gigabitet mutatnak)
-
Atomantiii
addikt
válasz rumos XIII #67121 üzenetére
Én akárhogy néztem de úgy láttam, hogy drágább lett kicsivel a net 2 évvel ezelőtthöz képest, legalábbis ADSL-en (lehet a telefon is bár arra nem emlékszem fejből). Vagy csak rossz a weboldal, bár nem hiszem.
Vagy nagyon régi csomagban voltál, bár akkor is lejárt volna a hűséged, gondolom újítottak volna.
[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
Nagy nehezen haladok a hálózat hosszabbítással.
Szia Dani! Köszönjük szépen a türelmedet és elnézésedet kérjük, hogy most válaszolunk megkeresésedre! Továbbítottuk fejlesztéssel kapcsolatos kérdésedet illetékes munkatársainkhoz, és válaszuk alapján ezen a területen megoldható a hálózatbővítés, viszont nagyobb volumenű munkát igényelne. Érkezett már több megkeresés is erről a területről ezért a fejlesztési osztály felé továbbítottuk. Javasoljuk, hogy a későbbiekben érdeklődj. Köszönjük!^Szilvia
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó topikban járok, amennyiben nem irányítsatok át a megfelelő helyre kérlek.
A segítségeteket szeretném kérni abban kérdésben, hogy a TV előfizetés mellé vásárolt(akár részletre) TV-ket meg szabad-e venni? A kérdés úgy értendő, hogy amennyiben esetleg a szerződött fél részletre vásárolta a készüléket és nem fizeti azt, valamint tovább értékesíti (ez esetben pl nekem) akkor abból nekem származhat-e bárminemű károm?
Előre is köszi!
Üdv[ Szerkesztve ]
Eeeeh, what’s up, doc?
-
KisTücsök
addikt
Üdv!
Telekomtól vásárolt készülék hollétének ügyében lehet bármiféle információhoz jutni? Nyomon követés vagy ilyesmi. Másfél hete pénteken lett személyesen lebeszélve. Azt mondták, ha készleten van, akkor köv hét csü-péntek, ha nincs, akkor két héten belül. Nem jött, úgy hogy gondolom nincs raktáron, tehát ezen a héten kell jönnie. De olvastam a topikban furcsa történeteket (hónapokig nem jött, stb).
-
Gsx-rr
veterán
Milyen érdekes ,hogy telefonon simán meghosszabbították a digitális tv-szerződésem.
Bent személyesen rám akarták erőszakolni ,hogy csak Iptv-re válthatok.
Eredetileg tavaly 14.700-at fizettem a Családi+Hd+Hbo Maxpakra +30-as net.
Hűség nélkül ez lett 18500.-
Most meg 11.450.- a net 50-es növelve. ez azért érdekes. Így mivel más opció nincs ,mivel itt nics más szolgáltató ,elégedett vagyok. -
addikt
válasz DJ. Ru$y #67125 üzenetére
Helyi háló rendben, mindenhol gigabit, kábelekkel, routerekkel sincs gond és sajnos közvetlenül a gatewayről sem jön 80-90 mbitnél gyorsabban (csak az a fránya speedtest, nemtom hogyan csinálja ), ez valahol a Telekomnál egy 100 mbites limit lesz (akár hibás hálózati eszköz, akár szoftveres hiba miatt), úgyhogy be is jelentem. Legfeljebb a jelszinteket is beállítják most normálisra, amit múltkor a karbantartás utáni központi javításnál nem sikerült teljesen tökéletesre. Vagy kapok új gatewayt, amit azért mondjuk nem annyira szeretnék, mert semmi baja a mostaninak...
Imádok hibát jelenteni, csak örülnék, ha ki is derülne, hogy mi okozza
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz KisTücsök #67131 üzenetére
Hívd fel őket és kérdezz rá, hogy mi a helyzet a rendeléseddel.
Tálydi
TV-t nem tudnak tiltani szerintem úgy, mint telefont. Szerződő félen tudják behajtani számlán keresztül szerintem. Bár én a részletre vett dolgok és azokon való hirtelen túladást mindig kerülném, de ez egyéni vélemény.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
takikacska
csendes tag
válasz Teko001 #66735 üzenetére
Köszi a tippet.
Tényleg egyszerűbb a megoldása ha a dolgoknak.
Nálam a rendszer szerint (Telekom oldal, telefonos ÜF, T-Pont) csak max 20-as net lehetséges miközben a szomszéd házaknál VDSL2 30-as internet megy gond nélkül.
Megírtam a levelet az általad megadott helyen, majd kb. 1 hét múlva hívtak hogy a levelem alapján megnézték hálózatot és valóban nagyobb internetre van lehetőségem, az 50-es vonalat nem tudják garantálni de a 30-as internet gond nélkül menni fog és egyből meg is tudtam rendelni. -
törölt tag
Az új Telekom felületen majd kijelzésre kerül, hogy Magenta 1 a csomag, vagy ugyanaz lesz a helyzet mint a Paletta L esetében volt?
-
mobilizmo
addikt
válasz Teko001 #67138 üzenetére
Nem én keresem, hanem a tévé, valszeg tudja, hogy kell. Jelszinttel viszont lehet gond. Igen régi bekötés (mint írtam is), koax detto, biztos nem is trishield. Ettől persze még nem logikus, hogy az elvileg már megszüntetett analóg csatornákat fogja, de a digitálisakat nem találja. Még egy jutott eszembe. Az elképzelhető, hogy nincs benne DVB-C tuner, de a csatorna keresésnél írja, hogy talált analóg és digitális csatornák (nem túl régi ~3 év LEd tv-je van anyunak)? Kénytelen leszek a pontos típust kideríteni.
[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Teko001
őstag
válasz mobilizmo #67140 üzenetére
Nem feltétlen. Ha jól emlékszem voltak itt olyanok, akiknek úgy találta meg a TV, ha német régióra állította, vagy meg kellet adnia a Network ID-t, stb... Ami a tunert illeti, elképzelhető, hogy DVB-C tuner nincs benne, csak DVB-T, ami szintén digitális csatornákat jelentene, csak földfelszínit (MinDig TV).
[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
A Telekom telefonos megkeresés esetén kiad hívásazonosítót? Elfelejtettünk egyet leírni, de jó lenne, ha meglenne a száma. Vagy ilyet inkább ne kérjek a BO-s munkatársak érdekében?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
törölt tag
Díjneten minden szolgáltatásnak azonos néven kell lennie? Mert a Magenta1 szülői néven van.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest