Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Firestormhun
senior tag
válasz Gubek-Einste #64499 üzenetére
Aham. Akkor nem érdemes várni a fejlesztésre?
Szomszédok közül már csak én lógok Telekom kábelen, ők a hűség lejártával már migráltak egy másik cég nemrég kiépült FTTH hálózatára....
-
titán
válasz Firestormhun #64498 üzenetére
Koax-ot biztosan nem fogják optikára cserélni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
adika4444
addikt
-
jézusom
addikt
Üdv!
Van itt valaki, aki nem éri el kívülröl a belső hálózatát? Csináltam dyndns-t (dynu), meg portforvardingoltam, de semmi. Állítólag nem vagyok NAT-olt hálózaton, megkérdeztem...
Lehet, hogy gagyi a routerem, pénteken veszek normálisat, de azért kíváncsi vagyok. Ja igen, optinetem van valami XL.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zimi91 #64492 üzenetére
Szia.
Egyenlőre nem rendelhető még. Csak annyit lehet tudni amennyi az ÁSZF-ben is szerepel.
A gyorsító opciót a Szolgáltató azon előfizetői számára jelenthet megoldást, akik DSL hálózaton vezetékes internet szolgáltatást vesznek igénybe, NetMánia S (10 Mbit/s) vagy NetMánia M (20 Mbit/s) díjcsomaggal, szeretnének nagyobb sebességű csomagot, de az adott hálózat sajátosságai miatt vezetékes hálózaton magasabb sávszélességű csomagban kínált le- és feltöltési sebességgel nem tudnák igénybe venni a vezetékes internet szolgáltatást. A gyorsító opció esetén az előfizető egy speciális eszközzel a mobil LTE hálózatot használja. A gyorsító opció 20Mbps LTE mobil letöltési sebességet biztosít a vezetékes hálózaton elérhető sebesség mellé,amennyiben az adatforgalmazás sávszélesség igénye azt megkívánja. Az LTE mobil sávszélesség napi 5GB, havi maximum 100GB adatforgalomig biztosított. A napi adatkorlát elérése esetén a Szolgáltató jogosult az LTE hálózat kiegészítő használati lehetőségét a következő nap 00 óráig leállítani. A havi adatkorlát elérése esetén a Szolgáltató jogosult az LTE hálózat kiegészítő használati lehetőségét a következő hónap 1-jéig leállítani.Az adott napon fel nem használt mobil adatmennyiség a
következő napra nem vihető át. Adott hónapban fel nem használt mobil adatmennyiség a következő hónapra nem vihető át. A mobil LTE hálózat segítségével biztosított vezetékes Gyorsító opció nem minősül mobilinternet szolgáltatásnak, így a hagyományos mobilinternet termékekhez elérhető szolgáltatások a Gyorsító opcióhoz nem elérhetőek. A gyorsító opció egy speciális eszköz, ún. home gateway eszköz segítségével vehető igénybe, amelyet a Szolgáltató bérleti konstrukcióban biztosít az előfizető részére, a havi bérleti díj összegét a Díjszabás tartalmazza. A home gateway és az abban elhelyezett, a gyorsító opció működését biztosító SIM kártya a szolgáltatástól el nem választható, az eszközből való eltávolítása szerződés szegésnek minősül. A home gateway kizárólag a szerződés szerinti telepítési címen használható.[ Szerkesztve ]
-
Zimi91
tag
Sziasztok!
Erről a gyorsító opcióról lehet tudni valamit? Ha jól rémlik múlt héttől rendelhető, de egyelőre semmi reklámot nem látok róla. Azért van ez, mert az oldal le van halva, vagy csúszik a bevezetése?
-
OldMike
őstag
A 18. Kerületben reggel óta nincs internet meg minden ami vele jár. A 1412 szerint dolgoznak rajta.
42LM660S
-
spici
tag
válasz Balazs_ #64489 üzenetére
Hát rá kell venni a szerelőket hogy csinálják meg különben magasabb szintekre fogsz lépni (pl NMHH), nálam ez vált be végül.
Hát a modemcsere is érdekes náluk amúgy, volt egy Cisco EPC3925-m, zúgott mint állat egy idő után meg ilyenek, kicserélték technicolorra, sógoromnál rá 2 hónapra cserélték a modemet egy Ciscora, ja és ugyanazt a Cisco modemet kapta amit én lecseréltettem, ami elvileg hibás volt, onnantudom hogy az enyém volt mert egy filctollal megjelöltem a mac címet, vagyis belehúztam 2 vonalat.
Szóval érdekesek
-
Balazs_
senior tag
Jeleztem, hogy szeretnék másik modemet, de közölte a szerelő, hogy szerinte jól működik a modem, nincs értelme cserélni. Gondolom akkor kicsit erősebben kellene kérnem.
A kábel az oszlopról jön, igen. A kábelcsere igényemet hol jelezzem? Ügyfélszolgálat vagy közvetlenül azoknál akik kijönnek hibát elhárítani? Pénzes vagy ingyenes? -
spici
tag
válasz Balazs_ #64486 üzenetére
Hát az értékek nem változtak, én anno úgy csináltam hogy felvételt készítettem a modemről, azaz az általad lefényképezett felületről videófelvételt csináltam hogy lássák hogy tényleg megszakad, mert sajnos az ő rendszerük 5 percenként csekkol azt cső.
Ja és kérd meg őket, hogy a házban cseréljék ki a kábeleket 3-as árnyékolásúra, illetve az oszlopról bejövő kábelt, ha egyáltalán onnan jön.
Ha nem akkor kérj egy Technicolor modemet, nekem az a legstabilabb a 3 közül (Cisco, D-Link, Technicolor).
Illetve ellenőrizzék a kábeleket, esetleg szomszédokat kérdezd meg náluk milyen.
-
Balazs_
senior tag
Ez a screenshot pont megszakadás közben készült. (Előzőben is ez szerepelt.)
Kábeltörést emlegettek, de őszintén...a szerelő nem igazán nézte meg a kábelt a padláson, végignézett rajta aztán 'szevasz'.
Kinek szóljak ilyenkor? Szerelő az rendesnek tűnik, de most épp ott tartunk, hogy biztos jónak kellene lennie. 6 perccel az elmenetele után már szarakodott, jó 45 percig vezettem is, hogy éppen milyen a net, hát nem túlzok, 7-szer megszakadtam. Aztán is, csak akkor már nem voltam itthon, de hallottam, hogy se tv meg se telefon nem volt időnként.Írogattam dolgokat egy txt-be, fel is raktam ide. Kicsit rossz a tagolás, csak símán beillesztettem Notepad++-ba és elmentettem, meg hozzáírtam infókat.
A következő játszódik le, amikor gond van:
1. ERR_CONNECTION_TIMED_OUT Chrome-ban, Skype megszakad, TV/Telefon szintén
2. DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET
3. Egyszercsak megjavulDe a Windows nem érzékel ebből semmit. Az óra melletti hálózatikonnál NEM lesz felkiáltójel, se x. Tehát a kapcsolatom a DCM-704-gyel nem szakad meg.
[ Szerkesztve ]
-
dani0001414
csendes tag
Ahogy össze volt állítva működött a dolog. Elvileg az asztali gépen több átjárót sikerült hozzáadnom ahol metrika szerint vált az átjárók között.(Már ha tényleg úgy működik ahogy olvastam róla.)
UPC - 192.168.1.1 és T-Home 192.168.254 Sőtt ha manuálisan az átjárót átírtam akkor hol az egyik internet kapcsolat hol a másik internet kapcsolat volt elérhető(persze ez már nem automatikus).
Itt igazából azért írtam le, hogy lehet e az összeállítás az oka a Speedport működési zavarainak. Egyébként Dual- Wan képes routert vagy TP-Link routert ami DD-WRT-vel képes lenne rá azért nem akarok mert nem hiszem, hogy sokáig lesz két internetcsomag. Legalább is még nem biztos, hogy marad így ahogy most. -
titán
válasz dani0001414 #64480 üzenetére
Sajnos így nem tudod megvalósítani amit szeretnél, beszerezned egy olyan router-t amelyik támogatja a Dual/Multi WAN opciót (ez lehet gyári és lehet CFW alatt is).
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
dani0001414
csendes tag
válasz Gubek-Einste #64479 üzenetére
De igen pontosan ez a típus.
-
titán
válasz dani0001414 #64476 üzenetére
Pontosan milyen típusú a Cisco router? Nem egy UPC-s EPC3925?
#64477 tomy86
Nincs kizárvaEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
assemble
addikt
Hali, mostanaban jar le a husegem t-home telefon/net/tv-nel.
Netbol 120-as optikai van 6k-ert, a telefonbol +250 forintert ajanlanak 5000 perc mobilhivast is tartalmazo csomagot ami jol hangzik Tv-bol muholdas csaladi hd van, amibol ra akarnak beszelni iptv-re, de plusz csatornat az nem nagyon tartalmaz - mondjuk ott motivacio lehet ha a setbox hasznalhato, mert a mostani settop box az olyan lassu szar, hogy naponta foldhoz vagnam, sokszor 10 masodpercig nem reagal a gombokra, vegiggorgetni - az iptv-nel gondolom csak jobb lehet a kerdes, de ugy hallottam, hogy azert az se instant reagal a gombokra messze, masodpercekig tart egy csatornavaltas, stb...
Ebben van valakinek tapasztalata? Esetleg mas szolgaltatonal mas csomagok amik elonyosebbek lehetnek? Budaorson elek igy digi net itt peldaul nincs... -
tomy86
addikt
Sziasztok!
Korábban már volt kérdésem felvevős X301T stb kapcsán. Még nem volt időm lecseréltetni, de tegnap elment a kép (hdmi csatlakozón) és a crt tévéken látott hangyák háborúja fogadott. Kábelt cseréltem, másik tv-re kötöttem, de az eredmény ugyanaz. Ma ismét kipróbáltam és ez a hibaüzenet fogadott: "HDMI videoszolgáltatás nem elérhető. A HDCP csatlakozási egység ellenőrzése sikertelen"
Jól sejtem, hogy szerencsére (így egyszerűbb lesz cserét kérni) végleg meghalt a hdmi kimenet? -
dani0001414
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van otthon egy Speedport W724V Ci típusú routerünk a T-home-tól. Ez modem és a router is egyben DSL előfizetéssel. Ez még switch üzemmódban össze van kötve egy Cisco routerrel amin UPC internetelérés található. DHCP csak a Ciscon megy. (Két külön internet elérésű hálózatot akartam közösíteni. Illetve egyik szolgáltató internet szakadása esetén könnyű átállhatóságot. Alapértelmezett átjáró automatikus átváltása.) Nemrégiben azonban kötöttem rá egy külső 1A-er áramerősséget igénylő külső HDD-t hogy a Home Storage funkcióját ki lehessen használni. Azonban ezek után a router elkezdett nem rögtön utána "Denial of Service incident detected SYN Flood (FW101)" hiba üzeneteket logolni bizonyos időközönként többet is volt amikor a router ezáltal teljesen elérhetetlenné vált. Ekkor a HDD-t eltávolítottam róla és kikapcsoltam a Home Storage funkciót. Azonban nem szűnt meg a probléma tegnap már illetve ma is "PPPoE error:timeout (waiting for PADO packets) (R020)" hiba üzenettel az internet elérhetetlenségét okozta és továbbra is volt SYN Flood hibajelenség(kéréselárasztásos támadás). Érdekes módon a DSL Link-re Online-t ír. Lehetséges, hogy valami vagy valaki kéréselárasztásos támadást idéz elő nálunk, vagy van olyan program vagy szolgáltatás vagy egyéb ok amiért a router azt hiheti, hogy SYN Flood támadás alatt áll és ezért az internet kapcsolat szüneteltetésével védekezik? Vagy lehetséges, hogy az 1A áramerősséget igénylő HDD okozott valamilyen hibajelenséget? (DC tápegysége elvileg csak 1,5A-es, nem tudom képes volt e meghibásodást keltő üzemállapotot előidézni e így) Vagy esetleg az a gond, hogy a Cisco-val közösítettem és a két külön ip címen lévő átjáró nem fér össze egymással "alergiás" rá a speedport? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
zoli62
addikt
Újabb telekomos folyamati gyöngyszem. Egyik óráról a másikra megszűnt a hívószámküldés a vezetékes telefonunkon.
-
Hp Canon
tag
Nektek volt olyan hogy felmondtatok egy szolgáltatást (IPTV) ami 8 nap, de 21 nap múlva még mindig él és virul? Mi az istent csináljak hogy megszűnjön? Röhej ez is...
-
Intel fan11
őstag
válasz DJ. Ru$y #64469 üzenetére
Végösszeg nekem is látszik! Csak részletes számlát pdf formátumba nem érem el! Remélem hamarosan megoldják a problémát! Amúgy elég f.s ez a telekom felület! Állandóan vmit variálnak! Pl regeltem külön email címmel, hogy 1be láthassam az otthoni és mobil előfizum. Eddig azis jó volt, de most ezzel az új felülettel túl van bonyolítva 1szerűbb külön külön használni!
Battletag: hojszi#2983
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Intel fan11 #64455 üzenetére
Te nem érted... Én is próbáltam megnézni, az előző két számlám végösszege látszik, de nem tudom megnézni, mert ezt írja amit linkeltem. Befejeztem.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Teko001
őstag
az internetnél kérhetem hogy ne privát IP címem legyen
Ha nem publikus IP címet kapsz, akkor kérheted.milyen minőségű Wifi routert adnak a csomaghoz?
Változó, de mögé tudod kötni a sajátodat, amennyiben számodra nem felel meg (igaz előfordulhat, hogy duplán NAT-olt lesz, de ezzel együtt lehet élni)Valamint a vezetékes telefonnal kapcsolatban annyi, hogy adnak készüléket a csomaghoz? Illetve ha nem, tudnátok segíteni, hogy ehhez milyen telefont lehet venni esetleg?
Nem adnak, és nem LAN kábel, hanem RJ11-es sima telefon csatlakozón jön a telefon, tehát bármilyen vezetékes telefont ráköthetsz, ezen a téren nem történt változás.[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
Sziasztok,
szeretnék kötni a közeljövőben egy Magenta csomagot a meglévő Next mobil előfizetésem mellé. Azt mondták ehhez hozzá teszik az otthoni dolgokat és kész. Viszont olyan kérdésem lenne, hogy az internetnél kérhetem hogy ne privát IP címem legyen? Nem szeretném ha korlátoznák a torrentet pl. Illetve milyen minőségű Wifi routert adnak a csomaghoz? Mert nekem van itthon egy jó Tp-Linkem, és nem szeretném ha az lenne mint az Invitelnél, hogy egy minősíthetetlen Wifi routerrel szerelik össze.
Valamint a vezetékes telefonnal kapcsolatban annyi, hogy adnak készüléket a csomaghoz? Illetve ha nem, tudnátok segíteni, hogy ehhez milyen telefont lehet venni esetleg? Van valami különleges kikötés vagy sima LAN kábellel kell csatlakoztatni ezt is?
-
spici
tag
válasz Balazs_ #64462 üzenetére
Csak nekem tűnt fel az SNR? Sohasem láttam még ilyen magas értékeket
A csatornák nincsenek beállítva, hangolva, nagy az eltérés (7dbvm), nálam ez is okozott szakadásokat.Ja én a jelerősítőt úgy lecserélném mint a huzat, sok az uncorrectables (nálam ez akkor volt amikor kábeltörés volt).
Esetleg a megszakadás pillanatában tudnál képet készíteni az adott modemről? Mármint az értékekről.
Csak valamit ki tudunk szedni belőle.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Balazs_ #64462 üzenetére
Baromi érdekes, hogy ezzel a modemmel a nagy többségnek ugyanez a problémája! Csak azt nem értem, a T ezt miért nem veszi tudomásul, miért nem mérlegeli ezt, és nem történik valami...miért kell ilyen gagyi sz.t adni az embereknek, mert láthatóan szakadozik elég sok mindenkinél.
-
Balazs_
senior tag
Na hátha valaki találkozott ezzel a problémával, mert nálunk szerelő váltja a szerelőt, de még mindig gond van.
A net random időközönként meghal 5-15 percre. Skype-játékok-facebook-vezetékes telefon megszakad. Mind kábelen és mind wifin. Koax-on jön be a net/IPTV/telefon, DCM-704 routerrel.Ez a kép 8 óra uptime után készült:
Vezetem a router jelszintjeit kb. két hete, vannak érdekességek. Egy mindig közös: ahogy elmegy a szerelő, akkor jó. Pár órával később megint elkezdődnek a hibák. (Bár ez inkább Murphy törvénye )
Fura az, hogy a channel 1-4 most 4.5dBmV felett van, az 5-7 pedig -2dBmV körül. Két hete még a ch1-4 volt 2dBmV körül, az 5-7 pedig -4.5dBmV körül. Nem tudom számít-e valamit. De mióta megváltoztak a channel 1-4 értéke 4.5 és 6dBmV közt ingázik, a többi pedig -1.0 és -2.2dBmV közt.
Amit eddig ellenőriztek: kábel utcai része illeszkedik, nem rossz a kábel. Kivettünk egy AP-t a hálózatból (mert volt olyan ötlet is, hogy "amiatt vannak a packet lossok"). Ami még nem volt nézve az a Router és a padláson lévő koax elosztás. (Utóbbit nézték már meg T-sek egy éve, rendben találták.)
Jelszintek pár héttel ezelőttig is hajlamosak voltak ugrálni, de nem ekkora mértékben. A net minősége is kiváló volt.
Bárkinek bármi ötlete? Nyílván a következő lépés a padláson lévő elosztó vizsgálata / új router kérése, de hátha tud valaki valami okosat mondani. -
mobilizmo
addikt
Nekem ott van most is.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
dptrsk
Topikgazda
A főoldalon kint van, hogy nem jó a honlapon a számlamegtekintés légy türelemmel !!!!
-
spici
tag
válasz Gabesz87 #64456 üzenetére
Nekem tavaly novembertől egészen október elejéig volt packetlossos az internetem, az elején a szél miatt (novembertől áprilisig), másodjára pedig a leterheltség miatt.
Már több mint 1 hónapja hibátlan az internet, de ezért majdnem 1 évig kellett küzdeni szóval sok sikert.
-
Gabesz87
veterán
Hihetetlen a Telekom ügyfélszolgálata. Nem tudom, a másik két nagy szolgáltatóé milyen, de szerintem ezt nehéz felülmúlni. Egyrészt ez az online felületes kavarás, hogy nem tudják már gatyába rázni évek óta, másrészt meg a tényleges hibabejelentések. Írtam már itt, hogy párom szüleinél pár hónapja bekötötték a kábelnetet, D-Link modemmel. Viszont szakad a net, ping tesztnél látszanak a kihagyások, de a wifi meg is szakad néha. Szerelők kimentek, csatlakozókat, elosztókat cseréltek, de ugyanúgy szar. Párom apja felhívta őket, telefonos csaj mondta, hogy igen, látja bentről is, hogy szakad. Szerelő megint kiment, aki flegmán megállapította, hogy minden rendben van, nincs itt semmi baj, amúgy is ettől ne várjanak többet. K..va jó fej. Egy büdös nagy pofont érdemelt volna. Legalább modemet cserélt volna! De mondtam, hogy ne hagyja annyiban, telefonáljon, amíg meg nem oldják.
-
Intel fan11
őstag
válasz DJ. Ru$y #64453 üzenetére
Nem értitek! Megváltozott a telekom felülete! Elmúlt 2 havi számlám eddig fenn volt pdfbe! Megis tudtam nézni benne a részleteket! Papír alapú számlám sosem volt! Most léptem be pár napja, mert ugye vártam a számlám! És lám teljesen máshogy nézki az egész és az elmúlt 2 havi számlám sincs már meg! Ti eléritek az elmúlt havi számlákat telekom felületen?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intel fan11 #64450 üzenetére
Nyugodj meg, majd fel lesz töltve. Szokott ilyen lenni,hogy az email hamarabb megy ki és utána 2-3 nap múlva kerül fel a pdf. Ha párnap múlva se éred el akkor 1412 vagy írsz nekik. A technikai problémából adódó esetleges késedelmes számlafizetés miatt,felszólítási díj, nem kerül kiszámlázásra.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Intel fan11 #64452 üzenetére
"A számlarészleteket nem érheted el, mert jelenleg nem rendelkezel elektronikus számlázással (e-számlával)."
Nekem ennyit mond, ha meg akarom nézni a részleteket.
Nem tudom, hogy csoportosbeszedésnél is küldenek-e papír alapú számlát, mert, ha igen, akkor nem kötelesek neten is mutogatni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
válasz Intruder2k5 #64451 üzenetére
De most ez mindenkinél így van? Vagy csak én nem látom a számlám?
-
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #64450 üzenetére
Ez utóbbi teljesen lényegtelen, ilyet akkor sem tehetnek meg, ha tényleg fejlesztés alatt áll.
-
Intel fan11
őstag
Most kaptam emailba, hogy telekom otthoni számlája érkezett! Ugyanúgy telekom felületen csak az összeget látom és konkrét számlát nem! Ilyen létezik? Nem látom, mit fizetek csak az orrom alá dugják, hogy fizessek? Fejlesztés alatt állna a felület?
-
dchard
veterán
válasz Teko001 #64445 üzenetére
Vicces, hogy a Telekom ügyfélszolgálat lassan már kialakul egy réteg, aki megérti mit is jelent ha az ügyfél SNR lock-ra gondol.
Pedig a kifejezés valójában téves, hiszen nem az SNR-t (pontosabban az SNR margin-t) "lock-olják", hanem a port sebességet. És pont ez a probléma. Ha az SNR margin-t állítgatnák, akkor az embernek esélye lenne a saját modemjében ezt megváltoztatni, illetve a rendszer nem veszítené el az adaptív jellegét (pl. ha megjavul a vonal).
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz PpenoO #64446 üzenetére
Egy kérdés csak, mert ezt nem írtad. Ugye nem szoktad kihúzni a szolgáltatós eszközt? Vagy bármilyen módon elvenni tőle az áramot (hosszabbító lekapcsolás stb.)?!
Illetve sűrűn ne indítsd újra az eszközt, mert szakadásnak érzékeli a rendszer, amire kaphatsz SNR lockot simán, a kihúzás miatt is.
-
PpenoO
őstag
válasz Teko001 #64445 üzenetére
Köszi, így tettem. Most egy sráccal beszéltem, mondta, hogy tudja miről van szó és erre vette fel a hibajegyet. A korábbi hibabejelentésemre azt mondta, hogy valamit a kapcsolószekrénybe javítottak. Mondtam neki, hogy nagyon becsülendő dolog, hogy a szombat esti bejelentésre vasárnap délelőtt kiküldtek valakit, hogy mókoljon a szekrényben, kár hogy a hibát nem oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
Szolgáltatást lemondtam (net-telefon) az sms meg amivel kéne menni a postára csak nem jön meg a besz@rt rendszerük miatt...várakoztatott a kiscsaj vagy 5 percig, addigra kitalálták, hogy jó lesz a szerződés is mehetek azzal is a postára....
-
dptrsk
Topikgazda
válasz Intel fan11 #64439 üzenetére
A külső vinyónak semmi köze a HDMI bemeneti jel feldolgozásához szerintem, így ezt hiába próbálná a fórumtárs, nem jutna előrébb.
-
kisapa
senior tag
válasz zunicum #64315 üzenetére
Köszönöm a választ mint kiderült nálam 1234 ami működik. Közben ugyanis szombat reggelre az egyik box elfelejtette a jogosultságot és nem működött. A bejelentés után valahogy távolról megcsinálták de akkor meg a másik boxon lett rossz. Újabb telefon után vasárnap délelőtt kijött a szerelő és kicserélte a kártyát és ha már itt volt megkérdeztem azt is ,hogy mi a helyzet az interaktívra váltással. Ő mondta,hogy bekapcsolás után üssem be az 1234-et és működik. Ez is történt de most vettem észre,hogy ezzel egy időben az STB elején a DVB jelű led helyett az IPTV világít. Ez ugye nem azt jelenti,hogy mostantól az internet sebességemből veszi le a sávszélességet.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz FAQtyA #64421 üzenetére
Miért kizárt a TV hiba?
Ha a jelfeldolgozással van a gond, akkor az mind a 4 HDMI porton jelentkezhet...A leírtak alapján olyan, mintha a TV rosszul érzékelné a bejövő jelet, s rosszul pozicionálja a megjelenítést.
Esetleg próbáld meg, hogy a TVn fixre állítod a képarányt, nem automatikusra, ha lehet ilyet. Ha ekkor nincs ilyen hiba a TV rosszul érzékeli a jelet.
Leírás alapján(több box, több HDMI kábel) tényleg a TVben keresendő a hiba.
-
FAQtyA
tag
Köszönöm az ötleteket. Vadászok egy monitort, az tűnik egyszerűbbnek a teszteléshez. A Philips TV topikban is feldobtam a labdát. Ott jelentkezett egy márkatárs, aki szintén hasonlókat tapasztalt. Kezd érdekes lenni az ügy.
-
FAQtyA
tag
válasz Nasuto #64424 üzenetére
Előtte "minden ami kell" volt, azzal nem volt ilyen jellegű probléma, igaz az CONAX modullal ment. DUNE HD van még HDMI porton, de annak nincs gondja, sőt notebook is volt már rajta, az is rendben volt. Firmware kísérlet is volt, csak elfelejtettem leírni. Vissza tettem korábbit is, de nem segített.
-
FAQtyA
tag
válasz Intel fan11 #64422 üzenetére
Sajnos nincs kéznél másik TV.
-
Nasuto
tag
válasz FAQtyA #64421 üzenetére
Ez nekem inkább tévé gondnak tűnik, de biztos tényleg csak akkor lehetsz, ha egy másik HDMI-s készülékkel is produkálja az STB a hibát. Ha még nem történt meg, akkor a tévén egy firmware frissítés is segíthet.
-
FAQtyA
tag
Sziasztok!
Segítségért fordulok hozzátok, hátha van rá ötlet, esetleg másnak is tapasztalat. Én tehetetlen vagyok.Adott egy Philips 42PUS7809 4K 3D TV. 2 hete kötöttem mellé egy nagy rózsaszín IPTV szolgáltatást, amihez egy Cisco ISB2231MT DVR rögzítős STB-t kaptam (persze a gateway után). HDMI kábelen megy a jel a TV-be.
A probléma a következő: a töménytelen SD és HD csatornák random produkálnak olyat, hogy a kép jobb szélén 1-1,5 cm függőleges fekete sáv látható. Csak jobb szélen, tehát nem úgy, mint az eltérő képarány/felbontás esetén szokásos kétoldali, vagy alsó-felső fekete sávok. Olyat is láttam, hogy egy adott csatornán ment egy sportesemény, ahol nem volt fekete sáv. Bekapcsoltak egy stúdióbeszélgetésbe, ahol megjelent a fekete sáv, majd amikor visszakapcsoltak a helyszínre, ismét eltünt. És hogy érdekesebb legyen a dolog, ez előfordul SD és HD csatorna esetén is. Ha elekezdem a TV menüjéből "széthúzgálni" a képet, akkor értelem szerűen tartalmat vesztek, vagy torzul a kép.
A rózsaszín versenyzők futottak már köröket távolról szoftveresen, voltak a helyszínen, cseréltek STB-t ugyan arra a típusra. Cseréltem HDMI kábelt, végig volt tesztelve mind a négy HDMI port. A helyzet változatlan. Rózsaszínűek azt mondták TV hiba. Fussak szervízbe, majd jelezzek az eredményről. Futottam, a szervíz véleménye szerint ennek semmi köze a TV-hez, mert a HDMI-n keresztül mint egy monitor funkcionál. Így nem ő a probléma oka (én is erre szavaznék). Rózsaszínűeknek ismét bejelentettem, majd nemsokára kaptam egy SMS-t, hogy részükről minden rendben van, nem találtak hibát. Amennyiben továbbra sem boldogulok, hívjam ki a fizetős "aranybányász" kiszállós varázslóikat. És ők mit fognak csinálni? Zongoráznak nekem?
Összefoglalva, van egy egy csuda TV-m egy csuda IPTV szolgáltatással, ami mindösszesen egy kalap sz@r. Rózsaszínüek leráznak, TV szervíz leráz, én meg csak fizessek az új szerződésem után szorgalmasan. De miért is?
Tapasztalt már valaki ilyen csudát? Van ötlet mit csináljak? Netán kivel?
Bocs, hogy hosszú volt, kösz hogy elolvastátok, hátha kisül belőle valami.
Üdv! -
-
Teko001
őstag
válasz Intel fan11 #64417 üzenetére
Távszámlához nem kell csoportos beszedés.
-
-
Gabesz87
veterán
válasz #78121280 #64412 üzenetére
Páromé is problémás. A havi számlát már befizettem múlt héten, de még mindig ott van a a befizetésre várók közt, mai lejárati hat. idővel. Viszont a telefon havi törlesztője sehol sincs azóta, még nem tudtam befizetni. Ja, és még ráadásul ez az idióta rendszer, lenyitva a számla infókat, kb. 40.000 Ft tartozást mutat (ami hülyeség, mert egyből befizetem mindig, ahogy megjelennek a számlák). Még jó, hogy nekem ilyen gondom nincsen, mert Távszámlán fizetek. De lehet, hogy a páromat is beregelem oda, mert elegem van már ebből a használhatatlan online felületből.
-
atala
addikt
válasz Gubek-Einste #64414 üzenetére
A HGW-t most cserélték le egy újra, és nem segített.
Most lehúztam a switch-et, megnézem hogy így mit produkál.
Még azt majd megnézem, hogy amikor kilövi a netet, akkor tudok-e nyomtatni. Mert a nyomtató is hálózatra van kötve. Kíváncsi vagyok, hogy az egész hálózat omlik össze, vagy csak az internet megy el.
Jelszintek:[ Szerkesztve ]
-
titán
Okozhatnák de ha így lenne akkor csak eszköz újraindulás oldaná meg a gondot, magától nem jönne helyre, inkább s szolgáltatói oldalon kellene keresni a forrást vagy magában a HGW-ben.
Milyenek a jelszintek?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
dptrsk
Topikgazda
válasz Intel fan11 #64409 üzenetére
Értem mi a gondod, én sem tudom megtekinteni az elmúlt számláimat, illetve csak 1et látok, de annak is csak az összegét. gondolom a fejlesztés miatt ez a rész még nem 100%-os az elmúlt adatokra, de szerintem a mostani számládat majd le tudod tölteni itt is.
Megoldás lehet a Távszámla, ott rendesen le tudok tölteni minden számlát, de ha lehet telekom.hu-n szoktam fizetni. Ha nem leled az azonosítót, akkor 1412 is tud segíteni.
-
atala
addikt
Nálam olyan gond van, hogy az internet napi 1-3x megszakad, kb 1 percre. Mintha újra indulna a modem, de nem indul újra, azt megnéztem.
Telekom kábelnet, Cisco modem. Amikor megszakad rendesen ki ixelődik a hálózati ikon, olyankor sehol nincs net a lakásban. Se wifin, se kábelen.
Bejelentettem kétszer is. Egyszer az oszlopon csináltak valamit, most meg voltak kint, és kicserélték a modemet, de nem javult meg.
Jelszintek rendben, a központban sem látnak hibát.A szerelő szerint okozhatja a hálózaton lévő egyéb berendezések is.
Van egy switch rákötve a modemre, ami ugye egyben router is, van egy powerline amivel az emeletre megy a net, és az emeleten a másik powerline-ra rá van kötve egy Range extender ami acces point módban működik. (az szolgáltat az emeleten wifit)Tényleg okozhat akár a switch, akár a powerline, vagy a range extender ilyet, hogy kiüti a modemet? Főleg úgy, hogy az nem látszódik?
-
dptrsk
Topikgazda
válasz Intel fan11 #64407 üzenetére
Az, hogy a számlaösszeg megjelent, még nem jelenti azt, hogy a számla PDF is elkészült.
Elvileg, ha kapsz e-mail-t, h számlát kaptál, akkor van kész a PDF is. -
Sasos
senior tag
válasz Intel fan11 #64400 üzenetére
Ez az új kinézet óta van így, gondolom ezzel is terelnének át e-számla irányába. Ha van e-számlád, akkor látod. Pedig az eddigi rendszer szerintem is jobb volt, én is ott szoktam meglesni a részletes számlát, még mielőtt ideér a postával. Sőt többnyire már ki is fizettem, mire ideért a csekk.
-
Airedhyal
aktív tag
válasz Intel fan11 #64403 üzenetére
Regisztrálni kell. Meg hozzá rendelni a telekomos fiókodat. Amit nem tudom hogy kell mostanában.
https://www.tavszamla.hu/[ Szerkesztve ]
-
Airedhyal
aktív tag
válasz Intel fan11 #64400 üzenetére
A számláimat én is a távszámlán keresztül tudom csak letölteni.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tomy86 #64385 üzenetére
Nekem meg múlt hónapban online megjelent, kiküldeni meg 1 nappal a beérkezési határidő előtt sikerült nekik, befizettük másnap, de a neten, már sipákolt, hogy "számla elmaradás, számla elmaradás".
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- Karcmentes, lemezes Playstation 5 eladó
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest