- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Commodore 64
- Megemeli a Microsoft az Office-Teams duó árát az EU kedvéért
- Sweet.tv - internetes TV
- Spotify
- Bitcoin topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Microsoft Excel topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
-
totopad
senior tag
Idén már gondolkodtam a váltáson, de azt hiszem, hogy a ma bejelentett vámok után, gyűjtök még pár évig
ha a két évvel ezelőtti inflációs hullám, nem lett volna elég...kiváncsi vagyok, mennyi lesz most egy új készülék ára igy.
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
Morgenstern #5088 üzenetére
Vinteden nézz körbe, szoktak lenni bontatlan eredeti tokok is. Ha kínai feliratú címke van a hátulján akkor 100% hogy hamis, de tapasztalat alapján jobb minőségű 😄
-
válasz
Morgenstern #5085 üzenetére
Biztos jó lesz?
A kamera sziget elég más iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
i400
senior tag
válasz
Morgenstern #5084 üzenetére
Próbálj elfekvő készletet keresni. Spigenből nekem Magarmor volt, de nem szerettem mert csúszós és vastag volt. Tactical magsafe-es tokot icecave használt innen a fórumról. Egyszer rápróbáltam én is, tapintásra ugyanaz mint a Pitaka.
A kamerasziget méretet és a gombkivágásokat nézd meg, általában ott szoktak eltérni ha a külső méretek egyeznek is! -
Morgenstern
tag
Bocs a dupláért, a 14 Plus tok is rámegy? Neten a méreteket böngészve ugyanaz a 13 Pro Max és a 14 Plus
-
Morgenstern
tag
Nagyon vad ez a Pitaka tok, csak sajnos már rég kifutott termék
Valami hasonló vékony tok tipped lenne még esetleg? Néztem a Spigen Ultra Thin-t is, de a Pitakához képest azért nagyon elmarad...
Ezt a Tactical MagForce-t nem ismerem, de ígéretesnek tűnik: [link][ Szerkesztve ]
-
i400
senior tag
válasz
Morgenstern #5082 üzenetére
Pitaka, és a kijelzőn egy spigen üveggel is minimálisan fölé ér.
Videón látszik is amit kérdezel [link][ Szerkesztve ]
-
Morgenstern
tag
Hello hello,
Beléptem a klubba ma én is egy 13 PM-mel
Egy 11 Pro-t fog váltani, elsőre a 120Hz kijelző nagyon vad, tényleg fáj utána nyomkodni a 11-et, laggolósnak darabosbak hat. Igazából az akksi meg a kijelző mozgatott, illetve az iOS 18 óta sajnos lassult a telefon. Volt factory reset meg iTunesból SW letöltés backup mentesen, de sajnos sokszor észrevettem, hogy meg-megakad a billentyűzet gépelésnél, vagy a Notification center előhívásánál, görgetésnél. Megvártam most a 18.3-at hátha javítják, de úgy tűnik ebben a telefonban ennyi van. Ettől még simán használható maradt, csak nekem ennyire fétisem ez a fluid dolog, úgyhogy ugrás volt felfeleAz elmaradhatatlan kérdés
: milyen tokot ajánlanátok, ami vékony, de a kijelző pereme felé nyúlik illetve a kamera sziget felé? Esetleg ha képpel is tudná valaki illusztrálni azt nagyon megköszönném
[ Szerkesztve ]
-
bbendre
őstag
Nem tudom, itt már szerintem régen:
https://support.apple.com/hu-hu/120619iPhone 16Pro & Google Pixel 9Pro | I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶
-
huan
őstag
Sziasztok.
A 13PM egy óra alatt egy százalékot töltődött az eredeti kábellel és 20w-os apple adapterrel.
Mitől lehet? Hard reset megvolt. -
kchris78
veterán
válasz
sebestyen93 #5071 üzenetére
sokak szerint a 18.2 ideje a legjobb eddig. szerintem érdemes.
-
i400
senior tag
válasz
sebestyen93 #5071 üzenetére
Szerintem nyugodtan. Nálam nagy történések nem voltak, üzemidő is rendben van, pedig 86% csak az akku.
-
sebestyen93
tag
Sziasztok!
Még mindig iOS 17.7.2-n van a 13 Pro Max-om, kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes lefrissíteni iOS 18.2-re? Nagyon sokat olvastam, redditen is, és valakinek nagyon bejön, minden jó, akku idő is, valaki viszont szídja, hogy sokkal rosszabb, bugos, akku idő is katasztrófa stb. Főleg a jó üzem időt nem akarom elveszíteni, mert általában 2 naponta töltöm, ha többet nyomkodom, akkor szoktam esténként feltölteni lefekvés előtt, de nagyon jól bírja, főleg 99%-os akkuval.
Nektek mi a tapasztalatotok? Csak egy nagy frissítés, sok minden változott benne.
Van egy céges iPhone 13-am, azon viszonylag jó megy, tetszik az új vezérlő panel is, kivéve a galériát, de meg tudnám szokni nagy duzzogva. Az a baj, csak cégen belül használom, ott is csak amikor kell, így nem igazán vettem észre az akku teljesítmény változást, kb. 3-4 naponta töltöm. Valamint csak egy i13, jóval kisebb akkuval, meg csak 60Hz-el.
Apple iPhone 13 Pro Max + Apple iPad 9th 10.2 + Apple Watch SE 2022 40mm
-
-
Tiger.
nagyúr
válasz
bbendre #5065 üzenetére
Semmi értelme másik készülékkel fotózni, mert az elég furán látja, csíkok is vannak rajta, szabad szemmel semmi ilyen nincs akárhogyan forgatom.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
-
SoldierL
senior tag
Nagyon vártam a 18.2 frissítést, most olyan gyorsnak érzem a telót mint új korában. Szépen, folyékonyan mozognak az ikonok, animációk látszik, hogy nem szenved a rendszer. Tovább én már nem frissítek itt megállok.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
bbendre #5059 üzenetére
Ez érdekes. Bár nekem 16 pró max van, de mikor megvolt a 13 pró max, egyáltalán nem volt jobb a kijelzője a 16-tol, egyedül a magas hangok voltak szebbek.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
bbendre
őstag
válasz
Blue meth #5054 üzenetére
Akkor ne válts 16Pro-ra. Le kellett cserélnem a 13PM telefonom és a 16Pro kijelzője valami botrány. Egymás mellé raktam a két telefont és pont ezt tapasztaltam.
Sajnos két hónapja szervízben van a 13PM. Ha visszakapom ismét letesztelemiPhone 16Pro & Google Pixel 9Pro | I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶
-
Blue meth
senior tag
Masnak is feltunt esetleg, hogy miota frissitettem ios 18-ra a telot mas lett a kijelzoje? Vilagosabb es fakobb mint korabban, nagyon fura. Ez valami bug lehet?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Zsolt,72 #5051 üzenetére
A kollégát idézem.
Szóval, tegnap napközben majdnem teljesen feltöltött akksival (asszem 94% volt) letettem az asztalra a 13 Pro készülékemet, majd amikor legközelebb felvettem, hogy megnézzek rajta valamit, csodálkozva tapasztaltam, hogy ki van kapcsolva.
Szóval semmi köze a frisites beállításához. Ott valami más gond van.
[ Szerkesztve ]
-
„Sztem az ég világon semmi köze nincs hozzá.”
Évek óta így használom, rendben működik, ahogy azt a fejlesztő eltervezte. Nincs automatikus frissítés, csak akkor történik meg, amikor én szeretném. Emiatt úgy látom, hogy bizony van hozzá köze.
„Attól még nem fogja ki kapcsolni magát teljesen a készülék.”Ezt a mondatot nem értem. Miért kellene teljesen kikapcsolnia? A frissítés során csak újraindítás történik, teljes kikapcsolás nem.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Zsolt,72 #5040 üzenetére
Sztem az ég világon semmi köze nincs hozzá. Attól még nem fogja ki kapcsolni magát teljesen a készülék.
-
Jefedrin
tag
válasz
pajorgergo #5048 üzenetére
Off-hoz:
Egyrészt ezért:
16.7.2-vel számomra elég jó a képernyő idő 90%-os akku mellett.
Másrészt nem tetszik a hívás közbeni gomb elrendezés. Nagyon megszoktam, hogy a kihangosító gomb jobb felül van. (Legalább lehetne átrendezni).[ Szerkesztve ]
Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
Jefedrin #5047 üzenetére
Mert már lehet olyan biztonsági kockázatokat is javítottak az elmúlt 2,5 évben amit már bármilyen áron, de rá akarnak az emberre erőszakolni.
Hozzátenném nekem a 18.1.1-el hibátlanul működik a telefon.
Sose értettem ezt, hogy miért nem akarnak az emberek frissíteni, a 18.1-el jobb lett nekem még a képernyőidő a korábbi 17.XX verzióhoz képest, 86%-os (valóságban 82,88% 744 töltési ciklussal)
17.XX-el ilyen 5,5 nagyon max 6 órát tudott képernyőidőben, most 7 óra felett van, és nem változott a használati szokásaim és az aksi is csak romlott azóta.[ Szerkesztve ]
-
Jefedrin
tag
válasz
Zsolt,72 #5046 üzenetére
Ezek mind ki vannak kapcsolva.
Minden új telefonomnál ez az első, hogy ezeket kikapcsolom, de most mindegy neki. Letöltötte és telepíteni akarja mindenáron.
2,5 évig semmi gondom nem volt a frissítésekkel. Csak azt telepítettem amit akartam. Most önállósult[ Szerkesztve ]
-
-
Jefedrin
tag
Üdv.
Skacok. Hogyan lehet biztosra menni, hogy ne telepítsen frissítést? Látom feljebb egy kolléga is a frissítés miatt írt ide.
Én köszönöm nagyon jól elvagyok a 16.7.2-vel. Még 17-re sem akarok váltani nemhogy 18-ra, de most már elég erőszakosan kommunikál velem a telefon, hogy márpedig “ma éjszaka telepítve lesz”.
Netet már direkt nem adok neki éjszakára nehogy megtörténjen, de bármikor alakulhat úgy, hogy elfelejtem.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Richie86
senior tag
válasz
Zsolt,72 #5040 üzenetére
Igen, be volt kapcsolva... Most már kikapcsoltam, én is jobban szeretném eldönteni, hogy mikor történjen. Nagyon köszi
De nem gondoltam, hogy ilyen előfordulhat, hogy random magától... Azt hittem, csak akkor kezd bele, ha épp töltőn van. De ebben az volt az "ijesztő", hogy amikor letettem (és mikor kikapcsolta magát) akkor még nem volt töltőn. Ezek szerint bármikor amikor úgy gondolja, megteheti, akkor is ha épp nincs töltőn a telefon?[ Szerkesztve ]
-
-
Richie86
senior tag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék Tőletek kérni. Előbb leírnám röviden, mi történt tegnap, és az lenne a kérdés, járt-e már így valaki, és ha igen, tudja-e mi okoz ilyesmit? Szóval, tegnap napközben majdnem teljesen feltöltött akksival (asszem 94% volt) letettem az asztalra a 13 Pro készülékemet, majd amikor legközelebb felvettem, hogy megnézzek rajta valamit, csodálkozva tapasztaltam, hogy ki van kapcsolva. Nagyon meglepett, hiszen én nem kapcsoltam ki, és senki sem nyúlt hozzá. Aztán egyenesen megrémített, hogy hiába nyomogattam a bekapcs gombot, nem reagált... Már azt vizionáltam, hogy meghalt, amikor eszembe jutott, hogy megpróbálom töltőre dugni. Ott se volt semmi reakció, de hagytam rajta, hátha... Szerencsére pár perc után megjelent az alma logó... És lefrissítette közben magát 18.1.1-re
Csinált már valakinek a telefonja ilyet, vagy hasonlót? Az akksim még nem ennyire gatya, 87%-os a kapacitása, és nem is szokott indokolatlanul sem merülni, sem kikapcsolni. -
SoldierL
senior tag
válasz
pajorgergo #5037 üzenetére
35000 az aksi+5000 időpont foglalás+5000 hangszórók és bemenetek tisztítása. 1 óra alatt kész volt. Nem kellett resetelni, csak az üvegfóliát levették. Pest ,westend Szép munka.
[ Szerkesztve ]
-
SoldierL
senior tag
Sziasztok! Gondoltam mégis csak kiírom magamból, hogy nekem elég darabosnak érződik a rendszer! Ikonok mozgása, animációk stb. Nagyon remélem nem akarják így hagyni! 18.1.1
Ti, hogy tapasztaljátok? (Most kapott gyári új aksit az iSTYLE-ban.) -
Tiger.
nagyúr
válasz
totopad #5028 üzenetére
Ez érdekes. Mert míg megvolt nekem a 13 pro max a 16 pro max melett nem igen vettem észre sebesség különbséget.
-
totopad
senior tag
Télre egészen biztosan nem fogok akksit cserélni, addig nyúzom még a gyárit, tavaszra majd kialszom magam annyira, hogy átgondoljam, hogy akarok-e újat, vagy csak akksi cserét.
Nézegettem a családi számlánknál, a T-től, egész jóárasitva tudnék elhozni egy 16P-PM-et. Ha ez jövőre is lesz a 17-nél, lehet, hogy akkor marad még egy szűk évet a mostani telep, aztán inkább készülékcsere lesz. 3 év után, már vágynék némi újdonságra -bár tudom, hogy nincs
-
-
totopad
senior tag
Most kezdem el érezni, 84%-os akksival, hogy gyengül a vas és már érzem a 3 évét.
A rendszer már nem annyira fluid, bár vannak jó napjai, de néha már látok laggolást és látom a limitációját, ráadásul, most az akksim kezdi érezhetően megadni magát. Idén nyáron, még bőven birt 3 napot otthoni használat mellett, ma jóindulattal 1,5-2 nap már csak.
Azt hiszem, hogy nálam jövőre a 17-nél fog eljönni a váltás ideje, addig ez még marad. -
kchris78
veterán
válasz
bbendre #5025 üzenetére
igen kérdés hogy megint az az időszak lesz amikor a 2G volt, nem ütött be még a 2.5G, a GPRS, a 3G stb és stabilan volt évekig mindenkinek ugyanazt a telefonja? Amikor divatból ment a csere (mert a kinézeten variáltak), de igazából tudásban nem volt számottevő különbség... (némi difi a monokróm kijelzőméretben, milyen csengőhangokat tudott, stb..)
-
bbendre
őstag
válasz
szabonagyur #5023 üzenetére
Szerintem techinikai szempontból az Apple teljesen lemaradt. Sem a kamera semmi más nem add igazi high-end élményt. Jelnleg mármelyik iphone (Pro) kb ugyan az. A 13ProMax és a 16ProMax között nincs igazi különbség.
Mondjuk ott van egy Pixel amiben van Now Playing és az AI, vagy a Samsung a tengernyi megoldása, közte a desktop megoldással
Szóval mint Ai és újdonság az Apple teljesen lemaradt
Hozzáteszem a feleségem a lelkemre kötötte, hogy ameddig működik az iPhone13asa ne merjem lecserélni mert amire neki kell mindent tud a telefefon és neki nem kell másik
Szerintem ide jutott el az emberek nagy része.Én szívem szerinte Pixelt használnék ha jobb lenne, de sajnos nem az, talán jövőre a Pixel 10 és az iPhone17ProMaxUltraSlim hoz valami érdekeset
iPhone 16Pro & Google Pixel 9Pro | I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶
-
kchris78
veterán
válasz
szabonagyur #5023 üzenetére
Igen, azért akármennyire TOP széria a 13Pro(Max), azért azóta már eltelt 3 év.. És ha az ember nem akarja további 2+ évre megtartani a telefonját akkor egy 50 ropis aksi cserére szánt pénzt talán ésszerűbb beletenni egy váltásba. Olcsóbb nem lesz egy új, 13-asoknak meg csak lejjebb és lejjebb megy az ára, minél későbbi a váltás annál nagyobb lesz a váltás költsége. Aki meg úgy áll hogy most vesz 13-ast, 2 évre, neki lehet ésszerűbb még kiegészíteni a vételt egy aksi cserével. Nem sokat 1-2 review-t olvastam de nagyon nagy gond nincs azért a 16Pro(Max)al, amit tud azt stabilan. De végülis ez S.. (Megjelenhettek volna hatalmas változások de hibásan?) Drágának persze drága de nominálisan nem nőtt az ára tavalyhoz képest. (Még jó hogy nem 1 hónappal ezelőtt alakult ki ez az árfolyam ami most van mert akkor lehet az Apple hozzárakott volna még egy kis "tartalékot")
Én pl alig használom a 3x zoomot is mert szarabb az f értéke (2.2 talán az 1.8-hoz képest?) és tényleg jó fényviszony kell hogy ne a fő kamera legyen jobb mondjuk 2-2.5 zoommal... Akkor már jobb egy 5x zoom, ha van több fény, az biztos jobb lesz a főkameránál.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
telefon6310 #5014 üzenetére
Az évente megjelenő új széria esélyesen nem is neked van szánva akinek van egy jól működő, 3 éves Pro modellje.
2 részre szedném a célközönséget:
1. Techfanok, minden évben megveszi az újat, szinte minimális ráfordítással, de igazából mind1 is neki, mivel ez a hobbija2. Régebbi modellel fut, melyet vagy cserélne úgyis hiszen kiöregedett, vagy ha javításra szorul akkor nem éri meg.
Onnantól nézve, hogy a telefonodon bármi komolyabb dolgot kell cserélni, mint akksi már nem érné meg mivel GTK, onnantól nézve pedig a 16 Pro marad mint újonnan megvehető PRO modell (15 Pro lassan kifut, addig lesz amíg a boltban van).
Jelenleg a 13 Pro-t én sem cserélem mivel még mindig hibátlan és most egy droid csúcs modell mozgatja a fantáziámat (techbuziságom), 2 új telefon túlzás lenne
-
kchris78
veterán
válasz
totopad #5019 üzenetére
Ennek ellenére még mindig 3-4 hét a szállítási idő
. A vélemények ellenére nagyon várom már hogy megérkezzen
. De megtapogattam, és utólag azt mondom hogy igen, lehet elég lett volna nekem is a 16PM helyett a 16P, úgyis van iPad... De hát az üzemidő, a 256GB azért nem rossz egy pack-ban..
-
totopad
senior tag
Nem csak ti gondolkodtok igy! Nézem az eladásokat, hát, nem remekel annyira az új széria, mint az elődje. A kommentek ugyanezek. Többségben nem váltanak az emberek.
Az Apple egyetlen nagy előnye a droidhoz képest, az az ökoszisztéma. Nekem van 6-os watchom -ott is ugyanez, semmi értelmét nem látom, újabbra cserélni-, egy iPad Air-em, Apple TV-m, meg Airpods-om. Én nem fogok droidra váltani ezért, de, viszont, azt is 4x meg fogom a jövőben gondolni, hogy mikor cserélek telefont, mert ugyanazt, nem akarom mégegyszer megvenni.
Az Apple-nek ki kellene valamit találnia, mert el fog sülyedni hosszútávon.[ Szerkesztve ]
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
telefon6310 #5016 üzenetére
Ugyanez nálam is, az anyagiak nem lenne gond, Pro Max-ot megbántam, túl nagy egyszerűen már feleslegesen.
15Pro-t terveztem, de gondoltam majd 16 Pro úgyis megkapja a 15PM kamera rendszerét... De az a gomb...meg hogy nagyobb is lett.... jó most más azt mondja világ nagy gondjai...de ha egyszer szempont az embernek ezek isezen a szinten már ezek számítanak... másik fájó pont, hogy bőr gyári tokot nem gyártanak csak ezeket a szilikonokat, FineWoven meg hagyjuk 🤢
-
saca23
aktív tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele , de nálam ez a frissítés az új rendszerre nagyon jó lett. Konkrétan ilyen jó üzemidőm talán új korában a 13pm-nak. Folyamatosan 7 de inkább 8 óra kijelző időkkel vagyok 20 %-on. Pár napig gondolkoztam a 16 pm-ra cserén de ez a telo tényleg túl jól sikerült , ráadásul ehhez a siera kék színhez hasonlót sem bírtak újítani.
-
telefon6310
tag
válasz
pajorgergo #5015 üzenetére
Ha Max-ot használsz, akkor igazából neked még a kis méretnövekedés se gond. Nálam viszont az is kényes téma, amit a fenti hozzászólásomban nem is említettem, pedig fontos. Már a mostani 13 Pro mérete is határeset, nagyon nehéz volt megszoknom (talán azóta sem sikerült), így nekem a 16-os Pro széria méretnövekedése még egy pofon. Pedig mondom, szeretnék váltani, fejleszteni, már az anyagiakon nem is múlna, csak...
Előbb-utóbb pedig nálam is az akku fogja beütni az utolsó koporsószeget, mert hogy én nem kókányoltatok bele valami gané szart utólag, az biztos. -
pajorgergo
aktív tag
válasz
telefon6310 #5014 üzenetére
Én is ugyan ezt érzem....13PM annyira bomba volt hogy én az ős Huawei-es amint lehetett rendeltem is be, a Mate 20 Pro meg el is ment másnap.
128-as tárhellyel volt eddig gondom, de vettem 2TB cloud-ot így nálam maradt a 13 PM asszonynàl a 14 PM.
16-os szériára viszont tényleg váltok, addigra szerintem az akksi megadja magát, minimum 256 lesz amit veszek...
13 PM-hez is annyit dolgot vettem hogy most elkezdtem kicsit kiárusítani 😂[ Szerkesztve ]
-
telefon6310
tag
Tudom, ha ez lenne a legnagyobb problémánk, egy sokkal jobb vilgban élhetnénk. Viszont, ahogy itt olvasom a kommenteket és nézem az egyre több helyen megjelenő 16 Pro teszteket, másnál is hasonló érzések jöttek elő, mint nálam: nincs meg a "must have" érzés. A 15-nél is akartam lépni, de ott az akku nem volt meggyőző. A 16-ot vártam, na majd arra váltok. Itt van, de nem érzem, hogy megérné a 200 alatt eladható jelenlegi 13 Pro-ra még több, mint 300 ezret ráfizetni és megvenni, mert vitán felül, annyit nem ér. Az akku kétségtelenül jobb lett, a kamerák már biztos érezhetően jobbak (mondjuk gyengébb fényviszonyoknál). De az az ocsmány, visszataszító dynamic island ott virít a kijelzőn, a kameravezérlő gomb engem kifejezetten zavarna a telefon fogása közben, always-on kell a francnak. Amikor a 13-as széria bemutatóját élőben néztem, azonnal megvolt az érzés, hogy igen, itt van innováció, érdemes váltani. Kiváló kamerák, sokkal jobb üzemidő, makrofotózás, 120Hz, rendbe tettek mindent, stb. De azóta ez megszűnt. Akartam váltani, mert jobb lenne több üzemidő meg jobb kamerák, de ahogy most állunk, irreálisan több pénzért csak nagyon kicsi fejleszéseket kap az ember.
Nem is húzom tovább, leírom a tényt: a 13-as széria még mindig az egyik legjobb (ha nem a legjobb) sorozat eddig. Szeretem a mai napig, tök jó, tud mindent, amit kell, csak lehetne picit még jobb, de nincs ésszerű alternatíva, legalábbis Apple fronton.
Másnál is előjöttek ezek a gondolatok vagy csak én érzem, hogy kezdenek elfogyni az ötletek a mobiltechnológiánál, különösen az iPhonoknál? -
totopad
senior tag
válasz
Sordoran #5012 üzenetére
Igazából ez-az, hogy fogalmam sincs.
Jó, annyira azért nem ástam bele magam a témába, de kb 2 videót néztem meg róla, hogy mi is ez az Apple Intelligence -mert ugye itt trükkös a név-, de, hogy azt leszámitva, hogy elvileg a Siri fel lesz tőle boostolva, nem tudom, hogy még mire fogom tudni használni.
-
Sordoran
addikt
válasz
totopad #5011 üzenetére
Majd megnézzük, nekem is hasonló a felállás. Telefon 13PM, tablet M1-es iPad Pro. Viszont erre még várni kell. (talán google-n rákereshetsz külföldi béta tesztelők tapasztalataira)
Nem tudom pontosan amúgy milyen parancsot mondanál szobádban (amit hal összes eszközöd) amire csak az AI tudna válaszolni?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
totopad
senior tag
Az AI kapcsán, felmerült bennem, hogy olyankor, mi van, ha a telefon ugye nem AI képes, de van egy M1-es iPad-em, ami viszont, igen és később meg fogja kapni?
Ha szólok Siri-nek, akkor melyik fog előbb válaszolni? -
GoldhandRent
őstag
válasz
kchris78 #5008 üzenetére
igen
főkamerának az 1.5 elég jónak mondható, ultrawidenak az 1.8 is
(1.5-öt tudott főkamerán az s10+ 2019-ben, S24 200megán tud most 1.7-et)
edit:
S24 ultra:
200 MP, f/1.7, 24mm (wide), 1/1.3", 0.6µm, multi-directional PDAF, OIS
10 MP, f/2.4, 67mm (telephoto), 1/3.52", 1.12µm, PDAF, OIS, 3x optical zoom
50 MP, f/3.4, 111mm (periscope telephoto), 1/2.52", 0.7µm, PDAF, OIS, 5x optical zoom
12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚ (ultrawide), 1/2.55", 1.4µm, dual pixel PDAF, Super Steady video
itt az UW ráadásul csak 12MP, szifonnak legalább 48MP-n 2.2i16pro:
48 MP, f/1.8 (szemét GSMarena felfele kerekítapple oldalán 1.78 van) , 24mm (wide), 1/1.28", 1.22µm, dual pixel PDAF, sensor-shift OIS
12 MP, f/2.8, 120mm (periscope telephoto), 1/3.06", 1.12µm, dual pixel PDAF, 3D sensor‑shift OIS, 5x optical zoom
48 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 0.7µm, PDAF[ Szerkesztve ]
-
-
kchris78
veterán
válasz
GoldhandRent #5007 üzenetére
gyak kevésbé fényérzékeny?
-
GoldhandRent
őstag
válasz
bbendre #4997 üzenetére
vagy 13Sss (S-ek mérete is számít
)
#4998joey04
kamerában van még diffi, és nem feltétlen a jó irányba
a főkamera rekeszértéke az MP növekedéssel f/1.5-ről f/1.78-ra változott,
az ultraszéles f/1.8-ról egészen f/2.2-ig !
ultraszélesnél elég jelentős, ezeket ugye szoftveresen kompenzálja a hosszabb expóvaltúlontúl jól sikerült a 13-as (pro) széria
-
-
-
bbendre
őstag
válasz
kchris78 #5000 üzenetére
A nem Pro modellek jelenleg értelmezhetetlenek a mai világban. 60Hz kijelzővel kb egy sima 300€ Android telefon tulajdonságaival.
A jelenlegi Pro Max pedig mégmindig 12Mpx zoom kamerát ad. Tudom évente csak egy lencsét cserélnek így jövőre lesz majd teljes a paletta.iPhone 16Pro & Google Pixel 9Pro | I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶
-
Sordoran
addikt
válasz
kchris78 #5000 üzenetére
Azt is elképzelhetőnek tartom személy szerint, hogy a 17 Plus helyett lesz 17 Air. Lényegében ugyanaz lenne, csak vékonyabb. (üzemidő azonos a sima 17-el, csak képernyő nagyobb) Tudásban nem, vagy nagyon minimálisan eltérne a sima 17-től, és így a 17 Pro és PM marad ahogy volt. Még talán ez lenne leg felhasználóbarátabb hozzáállás.
Az biztos, hogy egy ultra nálam is betenne, azért a PM-nél magasabb kategória már sok lenne nekem is.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legdrágább, legnagyobb, legtöbbet tudó iPhone bizonyos szempontból túlzás, de akinek nem kell egy ekkora batár, annak a Pro verzió is pont meg fog felelni.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest