Új hozzászólás Aktív témák

  • ketabruce

    csendes tag

    Sziasztok!

    Kb fél éve működött frankón a UE40ES5500 Samsung TV-vel a T-home-os digitális kábeltv, amit egy Alphacryptes Conax kártyával használtam. Egészen 2-3 nappal ezelőttig... Azóta ugyanis egyetlen digitális adást sem képes megjeleníteni. Kicsit bővebben:

    Ha bekapcsolom a TV-t, kiírja, hogy "gyenge, vagy nincs jel". Ha széthúzom az antenna kábelt, majd újra összedugom, akkor átvált "kódolt jel" üzenetre. Analóg adások bejönnek gond nélkül a TV-n, de a HD és a többi digitálisan sugárzott csatorna nem. Ha átteszem a kódkártyát a T-home-os STB-ba, akkor onnét bejönnek a HD adások.

    Plusz érdekesség: sok próbálkozás (kártya cserebere, tv kikapcs-bekapcs) során volt párszor (esetek 2%-ában), hogy bejött a digitális adás, de 1-2 perc normál működés után szakadozott az adás, majd további 1 percen belül végleg megszűnt.

    Ötletem sincs, hogy merre keressem a hibát. A TV-vel lenne gond, vagy a kártyaolvasóval van valami hardveres hiba, vagy egyszerűen a T babrált valamit és amiatt nem megy már a vétel úgy, mint eddig?

    Tapasztaltatok hasonlót?
    Van valami tippetek a hibaelhárításhoz?

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák