Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz kabelmania27 #31078 üzenetére

    Nem jól emlékszel.

    ED3-nál is ugyanannyi a max adászint csakhogy ez több csatorna között oszlik meg (minimum 1 maximum 4).

    A maximum továbbra is 61dBmV, mindig is ennyi volt. Nyilván kell egy kis tartalék a kábelhálózat változásainak a kezeléréshez, ez minimum 3dB. Így egy US csatornánál 58dBmV alatt már jó a minőség.

    Két csatornánál ugye 61-3-3=55dBmV vagy annál kisebb adászint már jó.
    Három csatornánál 61-3-3-3=52dBmV vagy annál kisebb az elfogadható.
    négy csatornánál 61-3-3-3-3=49dBmV vagy annál kisebb a tuti.

    Namost ugye ezeken van 3dB tartalék. Tehát azért mert valakinél 4 csatorna mondjuk +50-el megy, még nem jelenti azt hogy szükségszerűen szarul is fog működni, de megnő az esélye annak, hogy a kábelhálózat változása miatt egyszer csak elfogy a tartalék és a CMTS nem fogja "hallani" a CM-et, megnő a bithiba arány, és ha a jelzésüzenetek sem mennek át akkor akár szakadás is lehet a vége. De még egyszer mondom, hogy ez egyáltalán nem szükségszerű, esély viszont van rá.

    Egyébként is alapigazság az, hogy olyan problémát nem kell megoldani, ami nem létezik. :)

    MOD:

    "Nálam kettes után most 9.3a vételi, tegnap délután 8,3ra csökkent télen 15volt a max, adási kevesebbet változik 42volt télen most hol 43,5 hol 44, tavaly nyáron 46volt a max."

    Az első rész azt teljesen kizárt hogy pusztán a kábelhálózat változása miatt történt volna: benne van hogy a kábelmodem hülyeséget ír ki (ugye nem egyszer volt már itt is ilyen), ezen kívül az erősítőt is állíthatták stb. A 2-3dB változás a téli nyári váltásnál reális, de a 6-10dB vagy még több már biztosan nem, ott más okok is vannak a háttérben.

    Dchard

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák