Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz Renwick #143800 üzenetére

    Multicastnál egy stream van csatornánként, és az eljut minden olyan készülékhez, ami feliratkozik rá (azaz ha az adott csatornára kapcsol valaki).
    OTT/unicast esetén minden egyes nézett adáshoz minden egyes készüléken külön adatkapcsolatot- és folyamot kell biztosítani, még ha a tartalma azonos is (tehát ha mindenki ugyanazt a csatornát nézi, akkor is annyi klienst külön ki kell szolgálni szerver oldalról). Gondold végig, hogy egy ekkora előfizetőszámnál mekkora szerveroldali fejlesztések kellenének, ha nem a mostani, szerintem kb. max. pár tízezer, hanem egyszerre pár százezer/millió klienst kellene kiszolgálni. Stabilan, minőségromlás nélkül, csúcsidőben is. Ja, és nem utolsó sorban mindehhez az előfizetők internet-sávszélességéből hasítanának ki, ahány eszközön éppen adást néznek, annyiszor.
    Gondold végig, mekkora lehet egy ehhez szükséges backendnek már az üzemeltetési költsége is. Meg mennyi fölösleges forgalommal terheli a hálózatot. És pl. eleve értelmetlen lenne csúcsidőre méretezni az egészet, úgyhogy jöhetne a csúcsidős minőségrontás, meg a kockás adások, lásd Voda.
    Lehet szidni a mostani megoldást, de jó vele tisztában lenni, hogy erre a felhasználásra ilyen sok felhasználónál - normál esetben - ez a jobb, stabilabb, jobban skálázható megoldás, illetve a másik megoldás sem hibátlan, és annál minél több a felhasználó, annál jobban előjönnek a hiányosságai

Új hozzászólás Aktív témák