Hirdetés
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Köszi, mindjárt keresgetek is
mno még foglalkozik szünetmentesekkel? Nem láttam hirdetését, pedig ez a készülék is tőle van.
Szerk.
Ja, az előbb kaptam szét a UPS-t és simán csavarozva lehet "áthidalni" a benne lévő akkukat. Egyébként egyetlen márkajelzés sincs ezeken és össze vannak ragasztva
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
frpeter
Topikgazda
-
Teseract
tag
A fogyasztásmérő - melyen a számítógép és egy külső winchester van - közel konstans 65W-ot jelez. Két gépről a szerverre történő másoláskor felmegy 84-85 W-ra. Az alkalmazott programok a kliens gépekről futnak, a szervert csak "háttértárnak" használjuk. Külön videokártya nincs benne (monitor sincs rákötve), csak az alaplapi. Éjszaka egy külső winchesterre menti le az adatokat a gép, de gondolom itt sem lesz eget rengető növekedés.
Ez elegendő adat? -
jeffo
tag
Apám megmérte feszültségmérővel úgy, hogy rákötött a mérő két pálcájára egy 20W-os izzót az aljzatból jövő két kis vezetékkel, úgy tette rá az akku saruira, és stabilan tartotta a 12.3V-ot, 1-2 percig is (tovább nem mérte), az izzó pedig erős fénnyel világított. Ugyanígy mérte a régi akkut is, de annál folyamatosan ment le az érték, az kezdetben csak 0.8V-ot mutatott, az izzó pedig halványan világított.
Eszerint a Genesis akku még jó, ha ezt a tesztet lehet így értelmezni, és valami más gond lehet az UPS-el.
Esetleg arra is gondolhatok, hogy viharban a villám kisütött benne valamit, habár a szintén APC-s túlfeszvédő elosztóra volt kötve, amit tavaly nyáron vettem. Mondjuk a pár héttel ezelőtti viharnál mintha az XFX tápos számítógép integrált LAN adapterével lett volna valami, lassabb lett a sebesség, meg nem mindig ismerte fel jól a gép, aztán beraktam egy PCI-e LAN kártyát, és azzal rendben van azóta minden.[ Szerkesztve ]
-
jeffo
tag
Köszi a tippet. Az akkucsere után egyből csináltam teljes lemerítést pont ilyen 100w-os izzóval, hogy csak az volt egyedül rajta. Akkor pont olvasgattam e fórumot, és az akkut is ez alapján rendeltem meg azt a Genesis-t.
Kalibrálásnak ennyi elég lett volna akkor vagy még kellett volna valamit?
Egyébként ősszel-télen még tartotta a gépet, rémlik, hogy volt egy hosszabb áramszünet is.
Próbáltam a hátsó fehér reset gombot is nyomkodni, de azzal sem lett jobb, de itt találtam egy reset leírást, megpróbálom így resetelni (lényegében akku nélkül bekapcsolni). -
-
-
El Kebir
őstag
Az apc nem egyedi bekötésű adatkábeleket használt? Nem okozhatja a rossz bekötés azt, hogy lekapcsol az ups? (mert nekem régről volt egy, elvileg jó, soros kábelem, az nem volt jó az apc ups-hez, csak mikor a neten böngészet bekötési rajz alapján át nem kötöttem a kábelt)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
OddMan
őstag
Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy ezek közül melyik a leghalkabb? Aztán ha ezzel már tisztában leszek, akkor könnyebben fogok tudni dönteni
Ami számomra lényeges, hogy legalább 800W-ig lehessen terhelni, mert lesz rajta 2db kisebb gép és néha 1 vetítő is. Ami még tetszik ezekben a típusokban, hogy mindegyik képes kijelezni a terhelést, illetve az akku töltöttségi szintjét. Igaz a PowerWalker csak ledek segítségével, de nekem már az is elég.
Az általam kinézett szünetmentesek közül a PowerWalker a legolcsóbb, de azt nem tudom, hogy ez a típus mennyire hangos és mennyire megbízható?
APC BR900GI-t már használtam, az szerintem csöndes, bár azt nem tudom, hogy ehhez képest a jóval nagyobb BR1500GI mennyivel hangosabb, ha egyáltalán hangosabb működés közben?[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
Tidus
addikt
LG, Gyári adatok szerint 49 Watt.
A szünetmentessel az is a problémám hogy itt vettem a ph.-n, elvileg hibátlanként.
Rendeltem hozzá kábelt és csatlakozókat az ebay-on hogy össze tudjam kötni a gépel. Amiket fentebb belinkeltem csatlakozókat és kábelt azokról van szó.
A rendelésekkel elment jó két hónap mire megkaptam mindent, és kiderült hogy a szünetmentes hibás. Mivel először az USB-s RS 232-őt rendeltem, amire azt hittem hogy hibás. Ez egy jó hónap volt. Aztán a hátlapi csatlakozót, és a kábel. Ennyi idő után elég macerás reklamálni az eladónak, bár már jeleztem neki.[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
Ez nem igaz. pl aki nem játszik, az egyből el is érte... Egy mai modern gép nem eszik vga nélkül olyan nagyon sokat... Persze lehet futtani más erőforrás igényes alkalmazásokat és lehet munkaállomás is és egyéb okosság, de átlag masináról, átlag felhasználásról volt szó
Se nem alulfeszeltem, se nem minimal, se nem semmi. Ebben a 74W -ban a monitor és a Tápegység vesztesége is benne van... A szünetmentesé még nincs
Nyilván feljebb bírnám tolni a fogyasztást, ha kihasználnám mint a 65W -ot a processzorból és minden maxon pörögne meg lenne a 100W, sőt több is ha a maxra húznám a monitoron a fényerőt is, de 74nél többet nem mértem normál használat mellett... Ezt Win desktop login alatt produkálja -
flymi
addikt
-
flymi
addikt
-
Osynho
addikt
Rákerestem a típusra, de semmi konkrétat nem találtam.
"Hogy konkrétan melyik jó bele azt passzolom, mert nem tudom mi van benne gyárilag. Szedd szét és nézd meg!"
Szétszedtem és linkeltem is a típust a hozzászólásomban! A google Belkin F6C127-t dob ki, mint csere akksi.
Köszi az infót, írtam mno-nak.
-
nyunyu
félisten
Eggyel ezelotti SUA1500I, meg a kettovel ezelotti SU1500I mintha ventilatoros lett volna.
Legalabbis az en IBM1000I kezikonyvemben is emlitik, hogy az 1500-as modellnel termeszetes, ha aramszunetkor zug a ventilator.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
hosztoti
csendes tag
Sza!
Erősen megfontolandó. Talán a töltési idő kevésbé lényeges, csak nem esik kel a hálózat. Ez több napra sehogy sem megoldás, csak akku cserével.
A töltést nem lehet letiltani?
Ha öt órán keresztűl nem ég le, akkor azért bírja a töltéstkor fellépő terhet rendesen. Öt óra alatt bőven el kell érnie az üzemi hőfokot, sőt órákig azon üzemel. Nem akadékoskodok, csak próbálok valami elfogadható megoldásra jutni. Sajnos nincs rá most keret, hogy durrbele sok mani. Nem cicózunk a biztonsággal, amire jutok az üggyel, arra nem lesz sajnálva a pénz. Eddig is a tudás hiányzott, nem az akarat. Minap jelen voltam egy kissebb áramkimaradásnál, persze fűtés mellett, hát..... nem lettem nyugodt.
Ehhez mit szóltok:http://olx.hu/hirdetes/szunetmentes-tap-24v-os-kamionba-keringeto-szivattyuhoz-elado-vp-be-ID2zoLW.html
Nem mai darab, de nekem pont ilyen kéne, akksit neki és megy, amekkora delejt vettem. Akár több nap is lehet, ha van kellő utánpótlás, végszükség esetén csak lesz valaki aki tölt nekem akkut .
[ Szerkesztve ]
-
hosztoti
csendes tag
Szia!
Köszönöm gyors válaszod. Az APC Smart 420-ra gondoltam, de ezek szerint az sem szinuszos. Abban a tévhitben éltem, hogy a smartok szinusz kimenettel rendelkeznek.
A beruházás csak a biztonságot hivatott növelni. Ha több napra elmegy a villany....nem tudom, kitalálok valamit, veszek egy kis kájhát és körbeüljük .
A másfél óra nem rossz, de nyugodt, csak kb 4 óra akkumulátoros üzem mellett lennék. Ha jól értem a kissebb szünetmentes működés közben melegszik, ezt kb 1,5 óráig bírná stabilan. Ha négy órára bővítem, félő, hogy túlmelegszik.
Ötlet:- Veszek nagyobb tápot (1kW akár). Nem gond, ha erre csak 50W-os fogyasztó megy?
- Szerzek két kissebbet, bekötöm feszfigyelő relével, hogy egymás után dolgozzanak. Az egyik kimenetét figyeli egy relé, ha nincs rajt delej, átkacsol a másikra. Máris dupla az idő. Kis gazdasági matek, mi mennyi, megéri-e. -
LonGleY
veterán
Nyilván, amúgy is magam újítottam fel a gépeket. Van némi közöm hozzá... a hűtőpaszta misztikummal szórakozzon a fene: a legolcsóbb tökéletesen megfelel. A hálózat szar, nem a gépek. Azt hittem, ezt sikerült tisztázni.
Csak a szünetmentesekhez nincs közöm... Közben kiderült, hogy kimaradások is vannak, szóval majd jól felhívok pár számtech boltot, hogy ajánljanak valamit.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
A konfig: asztali irodai gépek... nem a leglájtosabbak, mert régebbi darabok. A monitor lényegtelen, azt rá sem kötjük (amúgy TFT és CRT).
A leállítás nem érdekel, sőt még az akkuidő sem. Csak egy olyan eszköz kell, ami egyengeti az áramot, mert azért szoktak fagyni, nem konkrét szünetek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
"pl. 1500 VA-es APC 950 W-ot tud, ennek a 30%-a ~315W, tehát 3 db 100W-os vagy 2 db 150W-os izzót érdemes rátenni kisütni"
1500 VA-os UPS cosfi 1 esetén 1500 W-ot tud. Vagyis egy 1500 VA-os UPS-nek gond nélkül vinnie kell 15 db 100 W-os körteizzót akkuüzemben. Mivel a 100 W-os körteizzónak a cosfi-je 1 (mert egyszerű ohmos fogyasztó), így 1500-nak a 30 %-val (vagyis 500 W-al) lehet számolni.
Az UPS-nek a meddőáramot is biztosítania kell, ezért tüntetik fel a teljesítményét VA-ben. A címkéjén feltüntetnek egy W-os értéket is ami egy adott cosfi-hez van "kiszámolva", ennek feltüntetett értéke legtöbbször 0,7-0,6 szokott lenni. Pl. 1500 VA (950 W ; cosfi 0,6) --> 1500 x 0,6 = 950 W
Az 1500 VA-ba benne van a hatásos és a meddőteljesítmény. Az hogy mennyi lesz az 1500 VA-ból a hatásos teljesítmény, azt a rákötött fogyasztó cosfi-je dönti el.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
törölt tag
Eddig kizárólag az IBM, DELL, és a Compaq tápjaim működtek problémamentesen. Még ma is megy egy-egy 250W-os IBM, Compaq, kb 10-12 évesek lehetnek. Évente egyszer, ritkán kétszer kifújom őket, semmi más extra. Az általam korábban leírtak nem bírták a kiképzést, pedig mindig erősen túl voltak méretezve. Az elmúlt 25 évben Bp.-en az I. II. XII.-ker. kivételével mindenhol "laktam", és szinte mindenhol ott is hagytam egy tápot. Állt. 3-4 gépet használok. (munka) Pesten ritkák az áramkimaradások, viszont meglehetősen nagyok az áramingadozások. Két és fél éve vidéken lakok, 2db merevlemez, és egy táp bánja. Verőfényes napsütésben is elmegy az áram, nem kell hozzá vihar vagy ilyesmi. (olyankor lekapcsolok mindent, kihúzom az elosztót is, modemet leválasztom.) Nem tuningolok, nem csinálok semmi különöset, csak használom az eszközöket, igaz szinte soha sincsenek kikapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
Proci85
senior tag
"meg (gondolj csak a felkapcsoláskor eldurranó villanyégőre)."
A jelenség oka teljesen más, ide nem kapcsolódik.
Lényege: a wolfram szál felkapcsoláskor felizzik, ellenállása megnő, így a rajta átmenő áram lecsökken -> "beszályazozza" magát egy üzemi hőmérsékletre, áramra (->teljesítményre).
Az izzás következtében párolog a wolfram és nem egyenletesen. Hol jobban, hol kevésbé vékonyodik el.
Ahol a legvékonyabb, ott a legnagyobb az ellenállás, DE nincs gond, mert felizzott állapotban magas az ellenállása (lásd előbb).
Amikor lekapcsolod, kihűl, visszacsökken normál értékre az ellenállásra. Majd valamikor ismét felkapcsolod, hirtelen nagy áram halad át rajta (kis ellenállás -> nagy áram) és ettől a nagy áramtól egy kritikus vékonyodás után elpattan/elég a szál. Ott pattan el, ahol a legvékonyabb volt. És azért ott, mert ahol a legnagyobb az ellenállás (legvékonyabb a szál), ott a legnagyobb a hőfejlődés is. Lokálisan, pontszerűen ott jobban felizzik a wolfram, mint a többi szakaszon és kiég.[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
Hát ennyire nem vagyok benne ebben a kérdésben, de ez miért akkora baj?
Mármint 2-3-4-5 év múlva úgy is kell akkut cserélni...
Mondjuk nem mindegy hogy 2 vagy 5 év persze, de az akku és akku között is van különbség...
Gép ha ki is van kapcsolva, de a szünetmentes kimenetén van feszültség, akkor a táp áram alatt van és az is eszeget némi W -okat igaz nem sokat, de az is felesleges...
Volt olyan szünetmentesem ami jó lapos volt, és 4 normál kimenete volt és mindet külön lehetett ki be kapcsolgatni...[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
Jogos, bár egy átlagos PC szóval nincsenek extra igények, max annyi hogy ne 5 percet bírjon hanem 10 vagy felette.
DELL U2312HM
Asrock H77M-ITX, Intel i5 3450S, 2x4Gb ram
CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8 (Utána jártam, ez nem Delta belsős , de már látom hogy egy másik táp jobb lett volna.)
SSD 120GB, HDD 750GB 2,5"
külön VGA nincs és nem is lesz.
+ nyomtató HP tintás -
erikke17
őstag
Igen azzal tisztában vagyok, hogy 8 órát úgy nem bír(ha csak nincs rákötve valami combosabb akku).
Azért is írtam úgy, hogy azok felett mind szinuszos, mert ugyebár a kisebb Smart szünetmentesek már kváziszinuszosak..Mondjuk hogy az a 8 óra szükséges e, vagy mire kell olyan hosszú áthidalási idő nem értem. Ritkán van akkora áramszünet. :-/
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Jackie_Chan
senior tag
Esetleg az APC BX 1100 CI-GR-t is megtudod mondani??
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
MrSealRD
veterán
A soros porton keresztül milyen funkciók érhetők el?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Köszi mindent. Még megforgatom magamban ezt a témát meg átgondolom az igényeket is... Azért megnézem azt az APC-t amit írtál.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Mennyiért vesztegetnek egy ilyen SU700INET-et? Ha jól vettem ki akkor ez régebbi típus...lehet még kapni újonnan, vagy használtat keressek?
Ha a két laptopot leszedem és csak a router kezdetben ami rá van kötve majd a mini szerver később. Akkor hogyan módosítanád a minimum megfelelő szünetmentes mértét?
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
1. A 4 szint lehet problémás lenne...inkább a hálózat felől érkező ingadozásokra lesz elég szerintem itt a történet.
2. 90W-os a táp. De hát ennyit nem is esznek meg... 20-30W között mennek alap használattal. Játék már régen volt, de 60w körül megállt az is. Erre jön rá még a táp hatékonyságából adódó veszteség...Mondjuk 20%. Szóval inkább a nagy átlagban érzékelhető tényleges fogyasztás mondjuk 25-35W között van a két laptop részéről gépenként.
3. Az megint egy jó kérdés, hogy a tápom belseje milyen. Lenovo Thinkpad szokásos tápmegoldása...
-
Epiph
tag
Az a gond, hogy erre volt keret.... FSP amit össze lehet kötni a géppel, jóval drágább....
Reménykedtem hátha van valakinek hasonló tápja itt a fórumon, akinek megoldódott ez a gond... néhány szünetmentessel már volt dolgom, de ilyennel pont nem viszont ár/érték arányban jónak tűnt.
2 év gar van. Ha hibás akkor addigra kiderül Vagy megunom aztán pár hónap mulva visszaviszem
Ha van még valami ötleted szivesen fogadom! Köszönöm az eddigi segítséget! -
Epiph
tag
Köszönöm a segítséget!
Ez úgy néz ki nem működik vele együtt.... Upsilon 2000 ből meg nem találtam újabb verziót sehol, hátha ott javították volna bár azt is furcsálom, hogy hőfokot se mutat. + info nál nem írja ki az UPS típusát sem.
Csak azt furcsálom, hogy ha hibernálásra kapcsolom x% nál akkor elkezdi és mielőtt befejezné kikapcsol a tápegység. Így nem sikerül a hibernálás. Viszont ,ha kikapcsoltatom vele a gépet szépen kikapcsol, de hiába van bepipálva, hogy kapcsoljon ki 1 perc múlva miután leállt a windows, nem kapcsol ki. Pedíg jó lenne ha miután kikapcsol a gép nem melegedne itt nekem potyán főleg ha nem vagyok itthon. -
mhncsa
csendes tag
ok, köszönöm a választ.
ha esetleg mégse lenne ok, akkor meg ezt kapja modem/router párosviszont ha jó lesz a géphez, akkor egy modem-nek/router-nek gondolom jó lenne egy még egyszerűbb szünetmentes is. pl .egy FSP FP400 400VA vagy FSP Nano 600
[http://www.fsp-europe.com/fp400.php]
[http://www.fsp-europe.com/nano600.php]jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
*Ropi*, Cobra.: Köszönöm, akkor kihúzhatom vele, amíg nem lesz más.
A fogyasztást mennyire befolyásolja, hogy egy jó hatásfokkal üzemelő 400W-os vagy egy jó hatásfokkal üzemelő 500W-os tápról megy-e a gép? Én úgy tudom, nem illene, mert a 400-500W azt jelenti, hogy max. addig terhelhető. Jól tudom?
-
C. s.
addikt
Hála Istennek nagyon ritkán van áramszünet jóideje. Alapterhelésen kb 40.50W-ot fogyaszt, szoftveres terhelésteszttel max. 140W-ot lehet kihozni belőle a hozzáértők szerint. Olyat meg nem szoktam.
Nem akarok én spórolni, de hát ilyen a helyzet. Szeretném a legjobb ár/érték aránnyal megúszni, meg persze legyen minőségi, csúcsszuper és csúcsolcsó, és váljanak valóra az álmaim is lehetőleg!
Akkor tehát jól értem? Ha pl. 300W-os a szünetmentes, és én 100W-ot használok el, akkor 3 percig bírja? Vagy teljesen rossz nyomon vagyok?
[ Szerkesztve ]
-
frpeter
Topikgazda
Már nem azért, de egy UPS max. terhelésen el kell menjen 3-5 percet. Tehát hiába akarsz spórolni, nincs olyan, hogy de nekem csak pár másodpercig bírja el. A watt egy adott terhelés, tehát ha te 500W-ot fogyasztasz, akkor 450W-os UPS nem fogja elvinni egy másodpercig sem (van ugyan ezeken általában bizonyos tolerancia, de az tényleg pár tizedmásodperc).
UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
C. s.
addikt
Köszönöm a nem túl szívderítő választ! De ez nem a Te hibád. És ha így használnám tovább, ahogy most van, mi történhet? Nem akarom áramszünet esetén végignézni a filmet vagy a játékban az adott pályán végigmenni, nekem csak arra kell, hogy pikk-pakk kikapcsolhassam a gépet, ha elmenne az áram. Ritkán terhelem a gépet, akkor sem ment még 30-40% fölé a proci. Egyszer sem. De legtöbbször netezem, filmet nézek (nem HD-t), kisebb játékok, de semmi komoly.
Jól értem, hogy 330W-nyi áramot raktároz el végszükségre?
-
efi99
őstag
BB Batteryt rendeltem végül (2 db 7 Ah-sat a békesség kedvéért).
Lett volna más is, de botrányos, hogy az elvileg szabványméretű akksiknak (a 151 hosszú 65 széles típusokról van szó) a magassága gyártótól függően 94 és 98 mm között szór (a csatlakozó nélkül). Valahogy belemenne tán mindegyik, de mivel a Leoch lemérve 94,5 volt, nincs kedvem reszelgetni minimum a ház fedlapjának kiálló leszorító műanyag izéit. Továbbá egyes hazai forgalmazók igen nagyvonalúak a csatlakozó méretének megadásakor, rosszabb esetben F1/F2 (T1/T2) van, de a rendelésnél nem lehet megjelölni melyik kéne, még rosszabb esetben oda sem írják. Pont ennél a kapacitásnál pedig jellemzően gyakran mindkettővel gyártják, úgyhogy biztos pont a nem megfelelő jönne.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
-
efi99
őstag
Upspower vagy Emos akkukat tudnék venni, vélemény ezekről?
Az jelent-e problémát, hogy 7 Ah-s helyett 9 Ah-s menne bele? Pl hogy rosszul jelez ki emiatt vmi értékét a szoftver, főleg a tartásidőt. A helyzet az, hogy a Leochok csatlakozója F2-es (6,3 mm széles), a kapható 7 Ah-soké meg többnyire F1-es (4,7 mm körül), a 9 Ah-sé viszont F2-es.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
erikke17
őstag
Igen valószinűleg valami sokat állt akkuk azért vackok amiket beletesznek mert már félig halottak..
Csak hogy az említett kettő közül melyik lenne "jobb" Leoch név valahogy szimpibb Motoma túl gagyi kínai behatást keltÓ igen mind teljesítményben is gyengébbek.. 2 éve mikor beletettem az új akkut 10 perces akku idő helyett 25-öt bírt!
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest