Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Zsmester89 #8388 üzenetére
Ezek elbírják a te configodat is. [link] [link] ez felújított garanciával Ha nem tartasz igényt szinuszos UPS-re akkor az is pont megfelel amit te kiválasztottál.
-
törölt tag
válasz Zsmester89 #8383 üzenetére
Ha nagy a huzat, megfogja az ajtót és akkor még az USB sem törik bele, mert vélhetően nem lesz bedugva
-
törölt tag
válasz Proci85 #8382 üzenetére
70W-os a configban a CPU... ezen kívül egyáltalán nem bölcs dolog akkorára méretezni egy UPS-t mint a vélt, vagy éppen egy adott szituációban mért fogyasztása. Mert egyszer csak jön a védelmi lekapcsolás és akkor adtunk a szarnak egy pofont. Egy 750VA-es elképzelhető, h. átérné, viszont ha nem, akkor kifizeti ki az esetleges károkat? Az itt commentelők (okoskodók) összedobják a pénzt? Vagy egy sorry-val elintézik? Vagy az se...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor ki kell cserélni, vagy ha nem volt rakni kell bele szűrőt. (a mosógépbe)
Örülj neki, h. nem volt gondod, lehet, h. még nem voltál extrém helyzetben. Persze az ilyesmire nehéz felkészülni. Egyszer egy közeli villámcsapás (kb. 150m-re egy üzemen kívüli víztorony húzta le) kiütött egy gépemet, egy másiknak tönkrement az egyik alaplapi hálókártyája. Ezek nem voltak védve egyáltalán, de nem is működtek éppen akkor, csak hálózaton voltak. Működött viszont másik kettő egy APC SU1000I-n keresztül, ezek megúszták. Csak érdekességként, akkora volt a kisülés, h. bekapcsolt tőle egy rádiós ébresztőóra. (pár héttel később elkezdtek össze-vissza ugrálni a digit. vonalak majd elpusztult.) -
törölt tag
Nem lesz annyi. Nem is lehet, a táp max 400-420W-ot tud leadni. A többi elvész az alkatrészeken ill. disszipáció formájában. Eközben az 500W-ot pont felveszi. Nem mellékesen viszont aki a gépet összerakta, jól tervezte meg a configot, számításba vett bővítést fejlesztést úgy, h. táp cserére ne legyen szükség. Ha már ő így gondolt, ugyan mi is gondoljunk már így, h .a végén szünetmentes cserére se legyen szükség. Ezen kívül még azt is olvastam Atish19 írásában, h. "szeretném biztonságban tudni szeretett pc-met!" Én azt gondolom, h. ezt csak egy tiszta szinuszos UPS-el tudja elérni maradéktalanul.
-
törölt tag
válasz Atish19 #8366 üzenetére
Azért azt mindenképpen gondold meg, ha új szünetmentest veszel (minőségit), azt egy évtizedre veszed, nem úgy mint a configodat. Ha időközben felújíttatod, (az én Eaton-omat 15K-ért újították fel) akár 20 év is lehet az élettartama. Ha gondosan körültekintően használod az akkukat, (nem sütöd ki őket, azaz nem használod őket addig amíg az UPS ki nem kapcsol, csak 2-3 percig, amíg a gép szabályosan leáll, hibernál) ez idő alatt 4x, max. 5x fogsz akkut cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Atish19 #8359 üzenetére
táp: 500W
monitor 50W
modem: 10-15W
rooter: 10-25W
aktív hangfal: 20-50WBár nem említetted de azért leírom. Ha külön erősítőn van a hang ill. be van kötve LCD/LED - TV-re, akkor a villámvédelem nem lesz megoldva, (mondjuk egyébként sem, az UPS nem erre való, bár állt. van ilyen védelem bennük.) rajtuk keresztül (HDMI, RGB, ( Coax digitális jelátvitel) stb.) visszajut a nagyfeszültség a PC-re és az UPS-re is. Ilyen igénynél érdemes inkább a bejövő hálózatra érdemes egy B+C vagy TN-C túlfeszültség védőt felszereltetni. (nem nagy költség.)
Összesen tehát 600-650W amit át kell hidalni. Ez itt az egyik legjobb UPS ami még 100e alatt van. (90K körül) Mindent tud amire egy otthoni felhasználónak szüksége lehet. Vonali interaktív, tiszta szinuszhullámot állít elő, jobbat, tisztábbat mint amit valaha is kapni fogsz a szolgáltatódtól. A fent kalkulált teljes terheléssel ~7 percig képes áthidalni. Ha épp nem 3D-s játékkal játszol full terheléssel, csupán a felével, akkor ~25 perc az áthidalási idő. USB-ről és hálózatról is monitorozható, akku konténerrel (max. kettővel) bővíthető, így az áthidalási idő is lényegesen meghosszabbítható. Ha ezt sokallod, keresünk másikat, ill. más márkát.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Proci85 #8356 üzenetére
Őszintén nem olvastam végig. Igen illene, mint ahogy illene egy bizonyos tűrést is elviselnie minden készüléknek. De sokszor azok a ±-ok vagy nem valósak, vagy az elhasználódás, eleve gyengébb minőség okán nem hozzák a gyártó által megadott paramétereket. Ma már úgy gyártanak, h. ne tartson örökké, az nem üzlet. Vegyél, vegyél, vegyél... Adunk olcsóbbat is, majdnem olyat mint a tökéletes, el is hitetjük veled, h. ez éppen csak egy nüansznyira van tőle viszont sokkalsokkal baromira olcsóbb és ezt vedd meg! Nem vetted még észre, h. a középkategória, és az az alatti termékek, szinte percre pontosan csak a garancia időt képesek kihúzni? Nem mindig jobb a drágább, de inkább mint fordítva.
Én mindig igyekszek a jobb minőségűt vásárolni. A mostani legidősebb alaplapom, egy Asus P5W DH Deluxe. Több mint 8 éves, még mindig hibátlanul működik. Tökéletes internetezésre, film stb. 2 éve még játszottam vele, a benne lévő E6550-es procival 4GB RAM és egy HD3870 még mindig elfutott közepes beállításokkal. És mint mondtam, ma is megy, hibátlanul. Néha muszáj kicsit többet költeni, mert valójában akkor költ az ember kevesebbet, hiszen ha kivetíti évekre...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Atish19 #8347 üzenetére
Mennyi pénzt szánsz rá? Újat, felújítottat, használtat szeretnél venni? Mekkora az összteljesítmény amit védeni akarsz? Mennyi ideig tartanak az áramkimaradások, azaz mennyi időt kell áthidalni? Elég az is ha hibernálja/kikacsolja a gépet, vagy tovább, akár órákig szeretnéd használni? Mennyire fontos a minőség?
-
-
törölt tag
válasz frpeter #8333 üzenetére
Sajnos szükség van az UPS-re. 2.5 év alatt a két lemezt ill. a tápot számolva 50K-nál tartok minuszban. Az egyik 1TB-ost sikerült lementeni, de végig imádkoztam annyira kattogott már, a másikat csak félig. Ezek pedig az áramingadozások és gyakori írás közbeni szünetek miatt mentek tönkre. Hiába volt kikapcsolva az írási gyorsítótárazás, elhaláloztak.
-
törölt tag
válasz frpeter #8329 üzenetére
Nekem ez a 750 is megfelel 15K-ért. 34.2%-on fut, (áthidalás 28perc 9Ah-s akkukkal) 1 PC, monitor, modem, router, aktív hangfal van rajta. Egy 1500VA-s két gépet lát el (30%) a negyedik gépet az említett Eaton 1000VA (8%) Ez utóbbi UPS egy másik helyiségbe lett kitelepítve (fal átfúrva) mert az agyamra ment a ventilátor zaj.
A "tényleg felújítva" alatt mit értünk? Kicserélték a kondikat? Vagy mit konkrétan?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Az aktív PFC vezérlő áramkörét megbolondítja a szögletes "hullámú" áramforrás: a lépcsőkre áramingadozást hisz és ezért megpróbálja a gép számára megfelelő szintűre szabályozni... ez hirtelen terhelésemelkedésben jelentkezik a szünetmentesen és ezért az túlterheléstől tartva lekapcsolahatja magát."
-
törölt tag
válasz frpeter #8323 üzenetére
... majdnem annyiért mint ha újat vennél Eddig csak egy EATON pw5125-öst használtam, nemrég szereztem be 2 másik UPS-t, az egyik APC SUA750I-t, ezt most éppen 63.500Ft-ért árulják, ami állítólag fel van újítva. Már ha az akku csere ennek számít
-
törölt tag
Eddig kizárólag az IBM, DELL, és a Compaq tápjaim működtek problémamentesen. Még ma is megy egy-egy 250W-os IBM, Compaq, kb 10-12 évesek lehetnek. Évente egyszer, ritkán kétszer kifújom őket, semmi más extra. Az általam korábban leírtak nem bírták a kiképzést, pedig mindig erősen túl voltak méretezve. Az elmúlt 25 évben Bp.-en az I. II. XII.-ker. kivételével mindenhol "laktam", és szinte mindenhol ott is hagytam egy tápot. Állt. 3-4 gépet használok. (munka) Pesten ritkák az áramkimaradások, viszont meglehetősen nagyok az áramingadozások. Két és fél éve vidéken lakok, 2db merevlemez, és egy táp bánja. Verőfényes napsütésben is elmegy az áram, nem kell hozzá vihar vagy ilyesmi. (olyankor lekapcsolok mindent, kihúzom az elosztót is, modemet leválasztom.) Nem tuningolok, nem csinálok semmi különöset, csak használom az eszközöket, igaz szinte soha sincsenek kikapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Itt a PH-n is, de máshol is olvastam az utóbbi pár napban erről. Töröltesd a cikket ha alá tudod támasztani az ellenkezőjével. De lehetőleg ne olyan indokkal, amit nemrég olvastam tőled, miszerint gondolkodjunk már, h. most már jóformán csak aktív tápokat gyártanak, és vannak kvázi UPS-ek is szép számban, mert ez egy nagyon gyenge indok. A Mercedes 124-es sorozatához is tömegével gyártanak még alkatrészt, sőt mind a mai napig Trabanthoz is kapsz sok mindent, pedig már talán a gyárat is elbontották. Na ezek a legendák, az alaptalan szakmaiatlan indokok. A hangnemről meg annyit, h. csak mert téged idegesít valami, csak mert te már 253465-ször~ kettöszázötvenháromezer négyszázhatvanöt -ször elmondtad, megunva ezt, nem kell a következőbe belerúgni.
-
törölt tag
Ez így van. Viszont használtan már relatíve olcsón hozzá lehet jutni. (15-25K) Én 15-ért vettem nemrég 1 éves akkuval. Azt, h. hivatalosan mikortól kötelező az aktív PFC forgalmazása nem tudom. Nekünk fogyasztóknak egyébként is mindegy, ez a szolgáltatónak kedvez. Tisztább lesz a hálózata. ELP fórumtárs nagyon szépen leírta az ide vonatkozó tudnivalókat [link]
-
törölt tag
Nem biztos. A 3.3V szűnt meg létezni. Az alaplap továbbra is üzemel, semmi jele a meghibásodásnak. Egy Hypro 350W-ost vettem nagy hirtelen. Elegem van már a "márkásnak" nevezett, "stabil" "nagyonjó" "szuper" stb.-nek mondott tápokból. Az évek alatt rendre mind megdöglöttek. (FSP, Chieftec,Corsair, Blue Storm. Volt még valami három betűs kb. 15 éve vettem 15e-ért egy hetet bírt.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Próbálj meg normális hangnemben megszólítani, még akkor is ha ez nehezedre esik. Nem kértem a véleményed, főleg nem a kioktatásod. Ezek után én inkább hiszek más szakembereknek, ill. a saját tapasztalataimnak mint neked, szerintem te ebben tévedsz. Tegnap kipróbáltam egy aktív chieftec-et, PC- nélkül, molex és sata ágain 20-20W-al terhelve. Kb. annyira melegedett mintha teljes terhelésen ment volna. (450W) Átrakva egy szinuszosra, a melegedés megszűnt. Kicsit olvasgass idevonatkozó irodalmat, mert amikor korábban kérdeztem sehol nem voltál, így kénytelen voltam én megtenni. Hajrá!
-
törölt tag
válasz Proci85 #8303 üzenetére
Igen. Aktív PFC-s táphoz "tiszta" szinuszos UPS javalt. Azt szokták mondani, ha erősen túl van méretezve akkor jó lehet, a szimultán is, de ezt szakemberek cáfolják.
Most már én is tudom. Tegnap elhalálozott egy 350W-os aktív FSP-m, egy 1500VA-es UPS alatt. 5-7% terhelés mellett![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dr.FantastiK #8298 üzenetére
Időközben a PowerChute Business Edition-t töltöttem le, mert ezt ajánlotta fel az APC download-ja. Ez probléma lehet? Úgy értem ez fizetős verzió?
-
törölt tag
Sziasztok!
Használtam vásároltam két UPS-t. APC Smart 750 (SUA750I), Powercom BNT-1500AP. Sosem volt még szünetmentesem. Segítsetek legyetek szívesek, h. milyen szoftvert kell letölteni hozzájuk, amivel be tudom állítani az időzítéseket. Konkrétan a szoftver nevére vagy linkre lenne szükségem. Vagy egyáltalán hogy fogjak hozzá. Kell-e kalibrálni az új akkukat meg ilyenek. A gépre rádugtam USB-n, mindkettőt felismerte, az APC mutatja is a töltöttség szintet. Tovább nem jutottam. (Értelemszerűen két géphez lesznek beállítva) Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest