Hirdetés
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
válasz Lacza_26 #9411 üzenetére
Az enyém 1999-es, nem mai darab. Amúgy lehet nincs is gond vele, mert tegnap megterheltem 900W-al és simán 2 perc 45 másodpercig bírta, ebből gondolom, hogy mégiscsak rendben van. És úgy kapcsolt le, ahogy kell. A jobb oldali alsó zöld led villogott csak rajta. Utána visszakapcsoltam az áramot és szépen elkezdte tölteni az akkukat.
Az zavart meg, hogy az APC oldalán azt írják az SU1000INET típusról, hogy max. 670W-os, de ennél jóval többet bír a tesztek alapján. Mondjuk 600W-nál jobban nem fogom terhelni, de szerintem még ez is ritka lesz.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
válasz Lacza_26 #9404 üzenetére
Aha így már értem. Tegnap leszedtem én is az AIDA-t, de sajnos nem találtam meg benne ezt a részt. Neked soros vagy USB port-os az UPS-ed? Amúgy én az AIDA64 Extreme verziót használtam, de UPS-el kapcsolatos funkciót nem találtam meg benne.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
válasz Lacza_26 #9402 üzenetére
Arra azért kíváncsi lennék, hogy az AIDA, hogy tudja mérni a fogyasztás? Esetleg rendes fogyasztásmérőd nincs, amit az UPS kimenetéhez tudnál csatlakoztatni egy hosszabbítón keresztül?
Tegnap csináltam még pár mérést fogyasztásmérővel. Alább belinkeltem az értékeket. A fogyasztásmérőmet ellenőriztem 40W-os, 60W-os és 100W-os izzóval és mindegyiknél jól mutatta a fogyasztást.
77 Watt 0.0%
103 Watt 5.2%
130 Watt 6.7%
220 Watt 12.4%
520 Watt 31.2%. (1 led világít)
638 Watt 34.8% (1 led világít)
768 Watt 52.0% (3 led világít)
1144 Watt 83.7% (mindegyik led világít)
1350 Watt 96.7% (mindegyik led világít)''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
Az én szünetmentesem kb. 1-1,5 óra alatt szinte teljesen feltöltődik a nulláról. Amúgy ha van a szünetmentesedhez szoftver, akkor monitorozhatod is a szünetmentes állapotát.
Azt azért várd meg amíg a szünetmentes bekapcsol és leteszteli magát (a pár másodperces öntesztre gondolok itt). Ha ez megvan, akkor utána már bekapcsolhatod a monitort és a PC-t. Amúgy meg az új akksik szerintem valamennyire fel is vannak töltve tapasztalataim szerint.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Ezt akartam írni csak már nem engedett szerkeszteni az oldal.
UPS Load értékek:
77 watt 0.0%
130 watt 6.7%
220 watt 12.4%
381 watt 20.2% (Az előlap bal oldalán a legalsó led ilyenkor világít.)
520 watt 31.2%. (Ennél a terhelésnél is csak a legalsó led világit.)''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
Végeztem méréseket fogyasztásmérővel és közben lejegyeztem, hogy mit ír ki a PCBE szoftver százalékosan az "UPS load" résznél. Az IEC kimenethez csatlakoztattam a fogyasztásmérőt (pillanatnyi watt) amibe beledugtam egy elosztót és ebbe dugtam be a PC-t és néhány egyéb fogyasztót, tehát csak azt mértem, ami a szünetmentesre ténylegesen rá volt csatlakoztatva. Amúgy az SU1000INET maximális teljesítménye 670W, ebből gondolom, hogy az alábbi értékek teljesen rosszak, hibásak.
A kérdésem, hogy szerintetek ez a Smart-UPS hardverhibás vagy esetleg lehet az ups (%-os/5 led-es) fogyasztáskijelzőjét valahogyan újrakalibrálni?
Akkumulátorokat tegnap cseréltem, 2db 12V/12Ah új akkumulátor került a szünetmentesbe. A PCBE szoftverrel csináltam "Runtime Calibration"-t az akkuk beszerelése után.UPS Load értékek:
77 watt 0.0%
130 watt 6.7%
220 watt 12.4% (Az előlap bal oldalán a legalsó led ilyenkor világít.)
381 watt 20.2%
520 watt 31.2%. (Ennél a terhelésnél is csak a legalsó led világit.)A frontpanel ledjei tökéletesek, mert azokat teszteltem a PCBE programból.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Az APC Smart-UPS 1000 (SU1000INET) szünetmentesem hibásan jelzi ki a terhelést (UPS Load). Az UPS bal oldalán lévő 5db zöld led közül a legalsó még akkor sem gyullad ki, amikor már pl. 500Wattal van terhelve az elvileg 670W-os szünetmentesem. A PowerChute-ban ilyenkor kb. 15%-os terhelést ír és így még az első led sem világít, mert ahhoz ugye legalább 17%-os terhelés kellene. A led-ek jól működnek, azokat a PowerChute business edition szoftverrel teszteltem. Ha növelem a terhelést, akkor kigyulladnak a ledek, de akkor már jócskán túl van terhelve az UPS, de ezt nem veszi észre az elektronika a hamis, hibás kijelzés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy ezek közül melyik a leghalkabb? Aztán ha ezzel már tisztában leszek, akkor könnyebben fogok tudni dönteni
Ami számomra lényeges, hogy legalább 800W-ig lehessen terhelni, mert lesz rajta 2db kisebb gép és néha 1 vetítő is. Ami még tetszik ezekben a típusokban, hogy mindegyik képes kijelezni a terhelést, illetve az akku töltöttségi szintjét. Igaz a PowerWalker csak ledek segítségével, de nekem már az is elég.
Az általam kinézett szünetmentesek közül a PowerWalker a legolcsóbb, de azt nem tudom, hogy ez a típus mennyire hangos és mennyire megbízható?
APC BR900GI-t már használtam, az szerintem csöndes, bár azt nem tudom, hogy ehhez képest a jóval nagyobb BR1500GI mennyivel hangosabb, ha egyáltalán hangosabb működés közben?[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Az alábbi szünetmentesek közül melyiket vegyem szerintetek?
A specifikációkat már átnéztem, mindegyik tudja azt, amire nekem szükségem lesz. Jó lenne ezek közül a legmegbízhatóbbat, legstrapabíróbbat kiválasztani. A másik fontos szempont számomra, hogy normál üzemmódban csöndesen működjön. Az oké, ha akkumulátoros üzemmódban búg egy kicsit, de normál üzemmódban ne legyen különösebben hangja. Nem szeretnék egy zúgó ventilátort hallgatni egész nap.- APC Back-UPS Pro 1500VA (BR1500GI)
- Eaton Ellipse PRO 1600 IEC (ELP1600IEC)
- PowerWalker VI 1500RT/LE[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Összeköthető soros-usb kábellel egy régebbi APC szünetmentes a PC-vel?
Az UPS típusa: APC SMART-UPS 700INET (com-kábel: 940-0024C)
Azért kérdezem, mert feleslegesen nem akarok 2-3e ft.-ot kiadni egy usb-soros kábelért.[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Létezik viszonylag olcsóbb kb. 20e ft. környékén akkumulátor teszter?
Jó lenne egy olyan műszer, amivel megállapítható, hogy egy akku milyen állapotban van.
Autó akksi tesztereket már nézegettem, de sajnos azok olyan adatokat, paramétereket kérnek mérés előtt, ami a szünetmentes akksiknál nincs feltüntetve.[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Szeretnék venni egy "CHIEFTEC GPS-450AA OEM 450W" tápegységet, csak nem tudom, hogy rendesen fog-e működni a már meglévő "APC Back-UPS 650VA 230V" szünetmentesemmel?
Olvastam valami olyasmit, hogy a Chieftec tápok nem szeretik a közelített szinusz jelet (négyszögjelet).''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
A szünetmentesem állandóan lekapcsol, még akkor is, ha egyáltalán nincsen terhelve.
Az akkumlátor biztosan jó benne, most cseréltem ki egy újra és azzal is ugyan ezt csinálja.
Szétszedtem az UPS-ot és kiszereltem belőle az alaplapi panelt. Úgy nézem, hogy van rajta két relé, amik valamiért csak úgy kikapcsolnak. Ebből talán az következik, hogy a két relé rossz, bár az is lehet, hogy a vezérlés ment tönkre. A relék átlátszó műanyagdobozban vannak és az oldaluk szürkés színűre változott néhány helyen, meg tele van a relé sárgás pöttyökkel. Talán nagyon apró égett műanyagdarabkák lehetnek.
Szerintetek érdemes kísérletezgetni a relék cseréjével, vagy általában nem ez szokott a gond lenni?
Szervizbe nem nagyon akarom vinni, mert akkor inkább veszek egy újat, minthogy 8000-10000 Ft kifizetése után derüljön ki, hogy javíthatatlan.
Ha valaki jártas a szünetmentesek javításában, az felvilágosíthatna, hogy mennyire jellemző, hogy a relék mennek tönkre egy szünetmentesben. Amúgy kb. 6-8 éves az UPS, a típusa: APC BACK-UPS BK400EC
[Szerkesztve]''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest