-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz Zolee11 #51697 üzenetére
6 TB-s lemezen SHR kötetet hozol létre , akkor nem is engedi utólag a 3TB-s lemezt hozzácsatolni.
Tehát csak Basic / Alap kötetként tudod mellé rakni.Ebből következik, hogy jelenleg mindegy, hogy a 6Tb-s lemez SHR vagy Basic / Alap kötet.
Akkor lehet érdekes a sztori , ha a jelenlegi 6 Tb-s lemez mellé később egy másik 6 Tb-s lemezt is tennél.
Ha most Basic / Alap kötet lesz , akkor a később bekerülő 6 Tb-s lemezt nem tudod hozzáfűzni.
Viszont mehet ugyanúgy Basic / Alap kötetnek....lesz 2 db 6 Tb-s lemezed / köteted.De ha most SHR lesz , akkor később nem okoz gondot a 2. 6Tb-s lemez hozzáfűzése.
Bár ugye ekkor tükrözi az adatokat , tehát nem nő meg a tárhelyed....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Patice
Topikgazda
válasz Zolee11 #51684 üzenetére
Az SHR miatt sajnos nem úszod meg.
DE
A Syno rendszere szerencsére elég jól ki van találva, tényleg lehet a (asszem így hívják) HyperBackup-al teljes mentést csinálnod a jelenlegi adataidról + a beállítások egy jó részéről, amivel könnyen vissza tudod állítani a rendszert és az adataidat is.
Tudom, nem lesz gyors, de cserébe ha odafigyelve csinálod minden gyorsan újra a helyére kerül.
Fent, a fórum mellett vannak linkelve leírások, keresd ki a mentésest.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
Topikgazda
válasz Zolee11 #51681 üzenetére
Vedd ki az öreg lemezt, gépen formázd újra, erre készíts teljes adatmentést.
Ezután szüntesd meg a kötetet.
Új lemez be az 1. Helyre, adatokat visszaállítod a mentésből.
Második lemezt közben megformázod a NAS-ban külön kötetnek még az elején.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Zolee11
senior tag
válasz Zolee11 #46937 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos nem találtam megoldást, így maradt az, hogy visszatelepítettem a DSM által a fórum motort, és kijavítottam azt amit felül ír(t) a frissítéssel. Így ismét régi pompájában működik a fórum rendszer is.
Nálam Apache 2.4-es a webszerver és PHP 7.0-ás a php verzió, igaz utóbbi ellenére a php infó alatt az 5.6.36-os verziót látni mint futó verzió.
Így sajnos minden frissítés után vissza kell írogatni a módosításokat, de legalább működik.no brain, no problem
-
Zolee11
senior tag
válasz Zolee11 #45711 üzenetére
Megoldottam. SSH-val beléptem és minden pillanatok alatt világos lett. Kisbetű, nagybetű eltérés okozta a galibát. Mivel a letöltési mappában létrehozta a transmission a kisbetűs mappát is, amit semmilyen felületen nem láttam, csak a CLI felületen... és valóban kisbetűs volt az adott mappa a kliensben is... Figyelmetlenségből adódó hiba.
no brain, no problem
-
e90lci
senior tag
válasz Zolee11 #45485 üzenetére
"ncore-ra alapvetően nehéz seedelni, gondolom a sok seeder miatt, azt évek óta látom, hogy oda nehezebben lehet visszaosztani szinte bármit, és bármilyen programmal."
Nálam valami más gond van.A Transmission tölt vissza szépen,pedig csak 120/10 es netem van.Valami beállítási gond van a Delugéval nálam,vagy csak az ncore nem szereti.Nyílt trackerre szépen vissza is töltött mindent gyorsan.Ezért nem értem.pedig csak TCP port volt engedve UDP nem.Nem tudom,hogy kellene e az ncore-hoz.
-
gyugyo79
addikt
-
maci25
aktív tag
válasz Zolee11 #33547 üzenetére
Azt nem tudom mi a gond az ap a qnap esetében. Azt viszont mondhatom, hogy engem pl most a ds cloud pipáztat rendesen(baszik szinkronizálni).
Van valami jobb megoldás ha az a cél, hogy 3 gépen és 2 telefonon szinkronban szeretnék tartani 2 mappát?
Bármelyik eszközön másolok pl képet valamelyik mappába jelenjen meg az összes eszközön.
Vélemény? -
gyugyo79
addikt
válasz Zolee11 #33259 üzenetére
Esetleg még próbáld ki (alap localhost) sima mysql -el a kódot szóval nem mysqli. Ámbár ha a phpMyAdmin működik akkor elvileg mindennek jónak kell lenni.
"Tudok valamilyen formában csatlakozni a NAS-ra, úgy, hogy esetleg root (admin fiókkal pl.) jogosultsággal rendelkezzek, és rálássak a teljes fájlszerkezetre?"
Persze be ssh-zol ahol egy adminnal belépsz utána sudo-s és megint megadod az admin jelszavát. Esetleg felraksz egy mc -t a syncommunity és azt futtatod sudo val.[ Szerkesztve ]
-
Zolee11
senior tag
válasz Zolee11 #33259 üzenetére
Megtaláltam a megoldást.
Web Station --> PHP Beállítások --> Speciális beállítások --> Kiterjesztések
mysql.default_socket: /run/mysqld/mysqld10.sock
mysqli.default_socket: /run/mysqld/mysqld10.sockEzek alapból nincsenek beállítva, gondolom vmi alapértelmezést kapnak ilyenkor, ezt kellett átállítani /run/mysqld/mysqld10.sock -ra.
no brain, no problem
-
Kerek
csendes tag
-
gyugyo79
addikt
válasz Zolee11 #33242 üzenetére
A Synology alatt kusza az egész és nem igen használok ilyet ezért pontosan nem tudom melyik ini -t hol tárolja, de azt tudom, hogy a web stationba meg tudod nézni a php beállításait de pontosan nem tudom leírni most, hogy hol mert fel kéne egyre lépnem és feltelepíteni de valami speciális vagy valamilyen fülön ott van.
De akkor a phpMyAdmin az tud csatlakozni ? Meg csak a MariaDB 10 van felrakva már aztr használtad? Mert az rémlik, hogy a phpMyAdmin azt rakja fel akkor is ha az 5 már fent van de lehet vele az 5 -höz is csatlakozni csak ki kell választani , hova jelentkezzen be.Szóval ha mind a 2 DB fent van akkor nézd meg, hogy mind a 2 jó e phpMyAdmin-ból ha az 5 -t használtad eddig.
Meg az alap körök : újra indítása mindennek ->leállítás-indítás stb.
Utána az adatbázis kezelőt is lehet úgy törölni, hogy az adatbázist ne törölje DE ilyet nem csináltam még nem tudom tényleg jól megtartja e ..
Én ilyennel még csak Linuxon találkoztam és telepítés után nem így, hogy egy darabig jó aztán nem, arra biztos találsz halom megoldást de Synologyra nem tudom. :/
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Zolee11 #33227 üzenetére
Bocs ha hülye kérdéseket teszek fel de a:
A MariaDB ugye telepítve van (10 vagy az 5)?
A MariaDB -be a root -nak ha azzal használod a jelszavát megadtad ugye és az a "root_jelszo" a kódban?
Fut ?
Ha fut nézted azt, hogy pld felrakod a phpMyadmin -t és azzal tudsz e csatlakozni?Mert amúgy akkor dob ilyen hibát ha nem találja a php.ini -ben letárolt útvonalon a mysql.sock fájlt pld.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Zolee11 #28126 üzenetére
Ott a tápcsati forrasztása lehetett a gond. De nem hiszem, hogy olyan nagy truváj lenne elég erős táppal és normális kialakítással rendelkező külső vinyót kapni, ha maguk a noname házak nincsennek is toppon, de pl a WD külső winyókkal akkor volt gondom, mikor leejtettem egyet.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
gyugyo79
addikt
válasz Zolee11 #28104 üzenetére
Tőlem bele mehetünk
" USB - SATA kommunikáció-konverzió és a többi rémálom"
Mégis mi köze van ennek a HDD -hez hisz ezt nem az végzi vagy igen ? Ezekből az eszközökből is van gagyi meg igen komoly az, hogy ti még csak a gagyi 1 pálcással találkoztatok nem azt jelenti, hogy nincs más ...
vagy a
"Az hogy a külső vinyó elhal pár száz torrent alatt záros határidőn belül ha pörgetve van az alig meglepő. Nem arra van tervezve se a motor se a fej, se a többi komponens, hogy ezt bírja. "
Mégis miért működne másképpen ugyan az a HDD egy USB-s házban mint a NAS-ban vagy egy számítógépben?
Se a motor se a fej, se a többi komponens nem tudja, hogy miben használom ...Az a 20-30-50-100 torrent főleg ha este pihenni megy az a vicc kategória. Feljebb írtam is, hogy nem mindegy milyen szinten használja valaki. Te is abba a kategóriába tartozol akinek mindegy ...
Lassan kb. azt hajtogatjátok, hogy tök mindegy mennyi I/O -t kap a HDD ugyan addig fog működi ja meg a polcon is ugyan úgy tönkremegy hisz nem számít, hogy van használva ha valaki otthon felrak egyet polcra egyet használ torrentezni komolyan meg egyet általánosan pont ugyan akkor megy tönkre mind nem.
Te egy lemezzel használod a NAS-od meg vannak elméleteid mi lesz ha ...
"Viszont ha mellé teszek még egy lemezt, akkor raidben lesz, és így nem csak a torrent mellé pakolt dokumentumok, filmek, programok lesznek tükrözve, hanem a teljes kötet. "
Másnál meg nincsenek a torrent mellet a dokumentumai hanem rögtön tükrözve vannak és ha mily meglepő ha félti a torrentes tartalmat ugyan annyi idő alatt amíg felépül egy raid lemásolja azt egy másik adat tárolóra ...
A különbség csak az, hogy ha te utána ki akarod venni azt a berakott lemezt ,majd vakarod a fejed, hogy tüntesd el a Synology folyamatos nyavalygását, hogy megsérült a raid.[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Zolee11 #25710 üzenetére
"Ami nekem teljesen furcsa és szinte szájenszfiksön kategória, hogy két merevlemez egyszerre döglik meg, de úgy teljesen."
Nagyon meglepődnél mennyire nem ritka jelenség. Meg is mondtam anno itt vagy az xpeno topikba hogy sokan megszívták már, és nem véletlenül mondják hogy a raid5 kis túlzással majdnem olyan mint a raid 0. (persze mindenki azt mondta 1-2 ember kivételével hogy ááá az nem fog megtörténni, kicsi rá az esély - Erre csak annyit mondok guglizzátok ki raid 5 2 drive failure ) Több éves lemezeknél (de újnál is megeshet!) simán benne van a pakliban hogy ha az egyik megadja magát és miközben visszaállítják az új lemezre az adatokat a nagy terhelés miatt megadja magát egy másik is.(gondoljatok bele: órákon nagyobb adatmennyiségnél napokon át fullon teker a vinyó mert sokkal több a meló a paritás számolás miatt, és a raid vezérlő is izzad ezerrel) Itt is ez volt. Nagyon sok külföldi nas fórumot átbújtam már melyiket éri meg, és nagyon sok helyen a raid6-ot vagy 10-et javasolják ha fontosak az adatok. Természetesen ilyenkor mindig alap a rendszeres backup. A raid inkább a rendelkezésreállás miatt van, nem szabad rá úgy tekinteni ahogy azt sokan teszik. Vagy keservesen megfizeted a tanulópénzt, vagy tanulsz mások esetéből.
Parson: Szerintem is valami hardveres nyűg lehet ha a restart se oldja majd meg. Ha éveken át ment gond nélkül nem jellemző hogy csak úgy letérdel. De ne legyen igazam!
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz Zolee11 #20302 üzenetére
ilyen alakban írd, mint ahogy a példák is mutatják
/volume1/transmission/downloads=y:\transmission\downloads
távoli=helyi
[ Szerkesztve ]
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola razr 50 ultra garis, makulátlan.
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 Intel i7 12700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Gigabyte 750W
- Bontatan fóliás, garanciás LaMetric Time okos asztali óra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M AMD R5 3400G 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB GDDR5 Rampage Shiva 500W