Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kocoska007
csendes tag
Sziasztok,
Egy DS2016j NAS-t használok. A kérdésem annyi lenne, hogy mitől lehet az, hogyha hibernálja magát, egy idő után (ez lehet akár pár perc is) magától visszatér a hibernálásból? Magától: értsd, lefeküdtünk, a tv sem megy és semmi sem szeretne kommunikálni vele... mit lehetne kezdeni Vele?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.
Sanyi[ Szerkesztve ]
-
kocoska007
csendes tag
Sziasztok,
Ha nem fut torrent, sőt a kliens is le van épp törölve akkor a nas miért ébredhet fel a hibernálásból?
Köszi előre is a segítséget!
-
kocoska007
csendes tag
Sziasztok,
elég kezdő DLNA és DS felhasználó vagyok és most egy kis segítségre lenne szükségem.
Elképzelhető, hogy mivel úgy olvastam más fórumokban és cikkekben, hogy a DLNA kapcsolat nem tudja lejátszani az MKV fájlokat a DS lejátszás közben megszakítja a filmet mondván ellenőrizzem a hálózati kapcsolatot. Van egy film ami MKV formátumú és 1-2 perc elteltével leáll, mondván ellenőrizzem a hálózati kapcsolatot...
Az AVI formátummal nincs baja...
Ez elképzelhető? van rá megoldás?köszi előre is
-
kocoska007
csendes tag
válasz Csabroncka #30945 üzenetére
köszi, megnézem... főleg, hogy most lement a fél film, csak utána dobott ki.... bár eddig működött... nem értem az egészet
-
kocoska007
csendes tag
Sziasztok,
Nem vagyok egy nagy IT guru, de eddig amire szükségem volt mindent összeraktam magamnak de most egy elég egyszerű dologgal elakadtam. Nem tudok ftp-n csatlakozni a nas-ra. Mi az amit elnezhettem? Tulajdonképpen mi a címe? Komolyan nem is értem már mit csinálok :-)
Köszi előre is minden segítséget!
-
kocoska007
csendes tag
Sziasztok,
az miért lehet, hogy napokig megy a NAS elérése, aztán mintha elfáradna akár 2-3 napos küzdelem is jöhet a belépésért (most sem érem el távolról) aztán meg megy... DS216j-m van de nem érzem elég megbízhatónak... valaki tudna esetleg megbízhatóbb típust ajánlani? ha találok egyet és valkit érdekel elmondom melyik kupac tetejére teszem ki a 216-ost...
Van valakinek hasonló tapasztalat? Vagy az lehet a baj, hogy tegnap a egyik mappából a másikba áthelyeztem kb. 100 GB videó anyagot?? de ez ne legyen már baj.... fizikailag ma újra lett otthon indítva, mert még otthon volt asszony, 10 percig ment is... most újra nem megy a csatlakozás...KÖszi Előre is a segítséget, bocs, hogy hosszú lett!
-
kocoska007
csendes tag
Sziasztok,
van egy 216J- NAS-om. Gondolkozom egy 216PLAY vagy 416PLAY-re váltáson. Ha megveszem hogyan kellene a merevlemezeket áttennem, hogy utána zavartalanul működjön tovább?
Köszi előre is!
-
kocoska007
csendes tag
válasz Patice #32606 üzenetére
Ez szuper... és ha a 416PLAY mellett döntök? ugyanúgy megy? max a 3-as és 4-es lemez helyén nem lesz egyelőre semmi?
később lehet csak 1 merevlemezt is venni bele, és akkor max nem lesz raidben, nem?
ha a 3. és 4. lemez kisebb, mint az 1-es és 2-es az sem baj, ugye?bocs a sok kérdés miatt
Köszi előre is!
-
kocoska007
csendes tag
Sziasztok,
Megvettem a 416playt, a 216j-rol tenném át a winyokat. A boltban azt mondták kell egy backupot csinálni a lemezekrol különben adatvesztés lehet és nem fog menni amúgy sem az attelepites... Van tapasztalata valakinek??
Köszi
-
kocoska007
csendes tag
DS216J-ből áttettem a lemezeket a 416PLAY-be. (szerintem a sorrendet felcseréltem...) elindítottam a pc-vel összekötöttem a kapott kábelekkel a NAS-t. a Disktation:5000-t megnyitva kiírta, hogy észlelték a cserét (216j-416polay) és két lehetőségem van. MINDEN adat és beállítás megtartása, vagy az adatok megtartása és a a beállítások alapértelmezettre állítása. Én mindent megtartottam. Ezután feldobta, hogy a synology oldaláról szedjem le a DSM legújabb verzióját. Letöltöttem, betallóztam és most telepíti...
Itt tartok
-
kocoska007
csendes tag
A play verziók tudnak 4k videókat konvertalni. Kérdés, hogy ezt hol kell bekapcsolni? Köszi
-
kocoska007
csendes tag
válasz Melorin #32876 üzenetére
A média szerver és az indexelés is oké... A tv megtalálja diskstation néven és dlna kapcsolaton mennek a filmek, a fotók... Azért mondtam a DS videót, mert korábban azt javasoltátok a 4k videókhoz, mondván az automatikusan elindítja az átkódolást, ezáltal élvezhetővé téve a videót :-)
Madwe részére minden igen és köszi neked is a segítséget :-)
[ Szerkesztve ]
-
kocoska007
csendes tag
Sziasztok,
nektek nem rezonál az egész NAS háza?? mit kezdtetek vele?
köszi
-
kocoska007
csendes tag
(#33501) Tigerteam:
Relatív, hogy mi a drága. 100e felett csak elvárna az ember egy minimális minőséget. Az hogy nem rezonál, nekem még belefér az elvárhatóba!
(#33502) Borisz76:
Igen, már én is gondolkozom az előszobán
(#33504) Multibit:
Ha az alap, legolcsóbb NAS rezeg, még elfogadom. 100e felett már elvárnám, hogy ne tegye...
(#33505) Patice:
az enyémben 2 db 8TB WD RED van... gondolkodom még 2 db beszerzésén, mi lesz akkor???? már beszerzés alatt van a gumilap
köszi mindenkinek!
Még egy kérdésem lenne... Amennyiben kamerát kötnék a NAS-ra, mennyi tárhelyet venne el a felvételek miatt? Egyáltalán azt hogy kezelné? Oké, persze minőség függő és az sem mind egy mennyi időre tartod meg a felvételeket... de valami viszonyítási alapot tudtok mondani?
köszi előre is
-
kocoska007
csendes tag
válasz Laposelemer #33524 üzenetére
Köszi, többre számítottam :-)
-
kocoska007
csendes tag
Sziasztok,
Synology DS416play esetén WD RED winyókkal, mi a jobb? ha megy éjjel nappal, vagy ha mondjuk hajnali 2-kor kikapcsol és 8 után ujra indul?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Starcraft relikviák - Figurák, gyűjtői kiadások, könyvek, stb.
- Laptop Túrkáló, ha olcsón akarsz használható notit, kishibával, vagy csak rossz akkuval..
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Eladó Lenovo ThinkPad T490 (i5-8265U, 8 GB RAM, 256 GB SSD)
- Redmi Pad SE 8.7 (2 év garanciával)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest