Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zolee11

senior tag

válasz gyugyo79 #28107 üzenetére

Tisztázzunk néhány dolgot, először is külső merevlemez alatt én a 2.5 colos verziót értettem melyet, nem házként külön + merevlemez formájában vásárol a többség, hanem egyben, azaz mint külső merevlemez. Senki (majdnem senki) nem fog 3,5 colossal rohangálni
    Tehát én ezekről beszéltem, mint külső merevlemez. Egy komoly külső rack + NAS merevlemez felosztás hány százalékban fordul elő, annál aki "külső merevlemezt" köt routerre? Talán pont annyi mint ahány ember a NAS-ba WD RE szintű lemezeket pakol.
    Valóban, utóbbi esetben érthetetlen lenne a korai elhalálozás, de egy kis olcsóbb 2.5"-os kiszerelésnél ez egyértelmű.

Mégis miért működne másképpen ugyan az a HDD egy USB-s házban mint a NAS-ban vagy egy számítógépben?
    A hdd valóban nem működik másképp, de a vezérlés nem ugyanaz, nem ugyanolyan ütemben működik, ez lehet káros, vagy pont előny, de a tapasztalatok szerint inkább káros.

Az a 20-30-50-100 torrent főleg ha este pihenni megy az a vicc kategória.
    Hát én már csak ilyen vicces gyerek vagyok. NAS-on nem seedelek 20-30 torrentnél többet, mert nem ölöm meg a vasat, csakúgy viccből. :)

Lassan kb. azt hajtogatjátok, hogy tök mindegy mennyi I/O -t kap a HDD ugyan addig fog működi...
    Tévedés, nem ezt mondtam, hanem azt, hogy ha egy merevlemez 500k/s I/O műveletre van tervezve, akkor az nem fog azért hamarabb tönkre menni, mert 100-200 helyett 300-400 I/O műveletet kell végezzen. 500-al van tervezve az élettartama, az lehet, hogy ha kevesebbet kap, akkor tovább működhet mint a tervezett élettartam (itt a valósra gondolok, nem az álomadatokra amit a gyári hivatalosan hirdet), de az is lehet, hogy nem, hisz lehal valami akkor is ha csak idle üzemben dolgozott életének 90%-ban.

Másnál meg nincsenek a torrent mellet a dokumentumai hanem rögtön tükrözve vannak és ha mily meglepő ha félti a torrentes tartalmat ugyan annyi idő alatt amíg felépül egy raid lemásolja azt egy másik adat tárolóra ...
    A különbség csak az, hogy ha te utána ki akarod venni azt a berakott lemezt ,majd vakarod a fejed, hogy tüntesd el a Synology folyamatos nyavalygását, hogy megsérült a raid.

Szuper, nekem a fontos tartalom a PC-n is megvan, időközönként szinkronizálva. Viszont nekem nem kell majd manuálisan másolgatni, a raid kötetet csak egyszer kell felépíteni.
    Tisztában vagyok mit jelent a raid tömb, és mielőtt ki akarnám venni az egyik lemezt, eszembe fog jutni, hogy hoppá, nem lehet. :)

Attól tartok, hogy más szempontok alapján állítunk fontossági sorrendet, fölösleges ezen kardozni.
    Részemről a téma lezárva, nem szeretnék tovább offolni.

no brain, no problem

Új hozzászólás Aktív témák