Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz trol75 #35014 üzenetére
Rákerestem és nem találtam, szerintem elég kicsi az esélye annak is, hogy lesz valaha mert aki értene annyira hozzá, hogy csináljon az nem használ ilyet. Max, ha a data.hu szeretne a Synologyval rendelkező prémium előfizetődnél bevágódni csináltat ilyet de tehetsz a Synology felé és is kísérletet mert a pyLoad pluginra írni egy oldal specifikusat az csak egy ujj gyakorlat annak aki a többit megcsinálta és 99.99% tuti, hogy jó lenne az a datához is és max egy fn/jelszó kell adni amíg megírja és teszteli ...
[ Szerkesztve ]
-
heroldbalu
tag
válasz trol75 #35020 üzenetére
Valószínűleg én értek félre valamit, de a data.hu-ról hogy töltesz és mit ?
Ha URL-ről tudsz letölteni akkor arra képes a DS. képen mellékelem hogyan.
Elképzelhető, hogy nem erre gondoltál, de ha kicsit körülírod mit is szeretnél pontosan akkor, lehet előbb kiderül a válasz. Az engem is érdekel, hogy kik mondtak ilyet, hogy "remekül működik a datá-ról a prémium letöltés".[ Szerkesztve ]
Synology, iPhone
-
hupuka
újonc
válasz trol75 #35034 üzenetére
A Data.hu-s prémium letöltés az előző, tehát a 3.8.6-3481-as download station verzióig jól működött a felhasználói adatok megadásával. Megtaláltam a korábbi verziókat:
https://usdl.synology.com/download/Package/spk/DownloadStation/
Letöltöttem az én DS413j modellemhez való armv5 csomagot, és manuálisan downgrade-eltem a régi verzióra. Azóta ismét szépen tölt a Data-hu tárhelyről. -
e90lci
senior tag
válasz trol75 #35544 üzenetére
Szia
Tv típus esetleg:pl LG 50LB671v.Netcast vagy WebOs op renszer van a tv-n.
Ui:Ja közben látom,megnézem hétvégén neked,Netcast van.Nekem van egy LA szériás is azon is netcast van azon tuti megy.Az Lw-t nem tudom,a gyerek használja azon is netcast van.Az LF meg az LA-n WebOs van.DLNA-t nem használom de azért ránézek a hátvégén otthon leszek.Tippelnem kellene akkor én a borító kép felbontására gyanakodnék.De ez nem biztos.[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz trol75 #35583 üzenetére
Segítenek ebben a topikban.
Kell publikus IP, meg a routerednek tudnia kell a localhostra való port forwardingot stb...ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
-
Borisz76
veterán
válasz trol75 #38413 üzenetére
Én ugyan nem használok ilyen felhős megoldást de szerintem jól értelmezed.
Mondjuk ez elérhető legnagyobb optikai csomagod van....ami most 1000/200 -s csomagot jelent , ami kb 20 MB/s feltöltési tempó. Ezzel kb 1 óra alatt végeznél.
Ezt követöen csak a változás lesz mentve amit jóval gyorsabban befejez.
Persze ha lassabb a neted , akkor az első alkalom is hosszabb lesz.Ütemezni ízlés szerint. Ha sok az új kép ,akkor naponta.
Ha nem sok , akkor hetente.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz trol75 #38418 üzenetére
A titkosítás általában terheli a cpu-t.
Ezért a gyengébb modelleket megizzasztja.
Neked a legerősebb 1 lemezes nasod van ezért ez nem fenyeget.Valamint titkosítva nehezebben másznak bele a kíváncsiskodók.....
Szerintem igen, kapcsold be a titkosítást.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Csabroncka
addikt
válasz trol75 #38968 üzenetére
Felhasználónév és jelszó segítségével visszaállítod (újracsatolás létező feladathoz)
Természetesen ehhez kell a szerver felhasználónév és a backup fájl hoz tartozó jelszó is. Ha szabadon hozzáférnek a képekhez, az nem jó (webes felületen egyesével lehet letölteni, mert hozzáférnek az adatokhoz)
Írtam neked korábban privátot....
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz trol75 #38974 üzenetére
Létezik valamilyen lehetőség, hogy a felhőből vissza lehessen állítani az adatokat, esetleg a nas kihagyásával?
Gondolok arra, hogy ha véletlen meghibásodik a nas.
Elviekben nem, mert egy titkosított backup fájlt hozol létre, amit csak a synoval tudsz visszafejteni.Miután beüzemelted az új nasod, és visszacsatoltad a biztonsági mentést, a visszaállítás segítségével beállítod, mikori állapotot állítson vissza az újra (értelemszerűen a legutolsót)
"in medias res"
-
Magnat
veterán
válasz trol75 #94055 üzenetére
Szia,
én intel procis 718+-ra tettem fel, amikor már futott a driver, csináltál megint restartot? Úgy emléxem, nekem is csak akkor vette észre, h van még egy nic ... mondjuk azóta már nem használom, mert 2 nap után randomban elkezdett leszakadni a kártya, usb-ből ki-be után megint jó lett, de így nem stabil ... meg ami érdekes, legtöbb esetben lassabb volt, mint a két db 1 gigás saját nic-ek összefogva smb multichannelben.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
gyugyo79
addikt
válasz trol75 #94055 üzenetére
Nincs berakva valami csomagforrás ahonnan behúzta ezt a valamit?
Bár nekem még 7.1-en van a Synon (918+) de :
- Sem az ikonja nem ez a bb-qq/r8152 -nek (innen töltött).
-Nincsenek ilyen Kínai részek a csomag leírásban.
-Online verziót nem ír, hisz nincs is honnan.Elsőre az a baj, hogy ez nem jó esetleg nem is az aminek gondolod....
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz trol75 #94061 üzenetére
Reménykedj, hogy igen....
A Syno thirdparty csomagkezelése a 7.x+ után is gyászos. Míg a saját arhívjaikat (ide tertozóan a *.spk -k is) levédték a mókolástól aránylag jól addig a tp -k ugyan úgy működnek.
Kb egy TC-vel vagy 7zip stb. -el kicsomagolható, belerakható, átírható bármi a csomagban. Aztán ha egy csomagforrásba ugyan olyan néven magasabb verzióval felkerül "bármi" arra már frissítene is a csomagközpont ...
Ezek után gondolja végig mindenki a lehetőségeket és az egzotikus helyekről származó csomagforrások használatátMivel nincs időm/ kedvem beszerezni a spk7.imnks.com-ról a csomagot amire frissült nem tudok biztosat, mondani. Ha van kedved nézz bele mit csinál a telepítője ....
De számomra első lenne leszedni, és az bb-qq -sat használni. Ha követed az ott leírtakat és végig csinálsz mindent akkor működni fog. Ha használod a keresőt akkor itt a fórumba is voltak másik is akiknek akadozva jött össze az első elindulás amit ők kaptak tanácsok segíthetnek.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz trol75 #94063 üzenetére
Újra lett indítva a NAS a csomagforrás eltávolítása után?
Az a baj, hogy úgy, hogy nem értesz hozzá nem elég ha annyit írok, hogy a var/packages/rtl8156/ ne legyen semmi (és linkelt könyvtárakban se)
+ ez nem megoldás a frissítésre. A frissítés nem a bb-qq-s csomag miatt van hanem mert beállítottál egy csomagforrást amin ugyan azon a néven volt újabb -nak jelzett telepítő ami igazából egy fájlban 1 db szám kb. (Ha nincs fent a csomag frissíteni sem akarja meg a frissítés nem is kötelező ezt talán thirdparty-nál nem is lehet, hogy azért a userra lehessen mutogatni ha megtörtént a baj ...)
+ ha én raknék okosságot nem a rtl8156 könyvtárba raknám ...Szóval ha nem értesz hozzá akkor a legjobb ha az első kérdésre nem volt a válasz és az megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
ekkold
őstag
válasz trol75 #94063 üzenetére
Próbaképpen feltettem (virtuális gépen) az spk7.imnks.com-ről letöltött drivert. Kaptam kölcsön egy USB-s LAN kártyát amin nem pont 8152, hanem elvileg RTL8153 van, ezt rádugtam a gépre. Beállítottam a priviligéiumot, hogy root joggal fusson a driver (sed -i 's/package/root/g' /var/packages/r8152/conf/privilege) leállítottam a csomagot, a csomagkezelőben majd újra elindítottam. Meg is jelent a vezérlőpult menüjében egy LAN2 interfész. Rádugtam a hálózatra. Ekkor a virtuális gépről leszakadt az átadott USB interfész... újra átadtam az interfészt a Virtualbox-nak, de a DSM ből eltünt az interfész. Ekkor ismét leállítottam a csomagkezelőben a drivert, majd újra elindítottam, és ismét megjelent, kért magának IP címet, és kapott is... Hibátlanul el is érem ezen a címen a DSM-et.
Tehát most már saját tapasztalat alapján is állíthatom, hogy az imnks-ről letöltött driverrel is működik az USB-s LAN interfész. Gyanús adatforgalmat, és virus szerű működést nem tapasztaltam, de GARANCIÁT TERMÉSZETESEN NEM VÁLLALOK, hiszen bármi is megtörténhet.
A tapasztaltak alapján azonban úgy tűnik, hogy ha kihúzod az USB-ből az eszközt, majd visszadugod, akkor a drivert is újra kell indítani manuálisan ahhoz, hogy ismét működjön. Ez esetemben megoldható volt mert másik LAN-on is elérem a DSM-et, de ha ez az egyetlen interfész akkor valamilyen más módot (pl. egy szkriptet írni) kell találni hogy szükség esetén újra lehessen indítani a drivert. Így alapból csak ezt nem tudom milyen esemény indíthatna egy ilyen szkriptet, ha éppen nincs LAN. Időzítve persze megoldható, csak nehézkes és nem túl elegáns. Azt sem tudom, hogy valódi hardveren mindez ugyanígy menne-e avagy sem.http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
őstag
válasz trol75 #94161 üzenetére
A 723+ nagyon jó. Én nem bántam meg. (te sem fogod )
Gyors, bővíthető, kompakt, és szerintem jó pár évig kitart. (ameddig update van )Sokan azért riadnak el a 723+-tól mert nem tud transzkódolni, és a média...lejátszás...bla bla..bla
Itthon van jópár mini pc és hát megoldani mindent meglehet...[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
Bár mondjuk most a synology 224+ olyan akcióval tudnám megvenni, hogy az már elgondolkodtató
Synology Ds224+ +2x 4 TB Synology HDD HAT3300-4T 200e Ft-ért szerintem nem rossz ajánlat.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Magnat
veterán
Sztem kérdés, h mire akarod használni, 60k (black friday keretében még olcsóbban is, ami már majdnem a difi a két vas között) körül lehet kapni N100-as minipc-ket 16GB rammal meg 512 SSD-vel, fogyasztása minimális és van egy (a nashoz képest) bivaly vasad amin nyugodtan tudsz virtualizálgatni ha löksz rá egy Proxmoxot v más hypervisort, a nas filerendszerét fel lehet rá csatolni és akkor lehet választani, h mit hol futtass, ami nagyon nas specifikus az persze marad ott, minden más meg mehet a pc-re.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
őstag
válasz trol75 #94174 üzenetére
Ma este jár le az egyedi kuponom.
Több mindent vettem itt kint az elmúlt hónapban az egyik üzletbe és kaptam egy ilyen ajánlatot. Ennyi, nem nagy történet.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4 Pro + VR + V2 Kamera, 3 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Asus TUF RX6700XT/ garancia/ ingyen foxpost
- VEVOR YT60234 napelem paneles 7-az-egyben Wi-Fi időjárás állomás
- PlayStation 4 Pro 1TB, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch Lite Animal Crossing 256GB, Dual Boot CFW 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest