Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
Nekem most speciel 4.2 beta van fent, ezzel elég jó uptimeban vagyok a transmission-el(2.33) de a 4.0-4.1-es dsm-ekkel ment egy ideig, utána leállt kész passz állandóan újra kellett indítani, nem csak őt az egész dsm-et merevre fagyott.
Tehát maradj a fenekeden, én már kitépkedtem a hajamat, mert nem mentettem el a torrentfileokat és egyenként kellett visszatenni(mellesleg nincs is rá nagyon mód, csak admint felületen lementeni a torrentfileokat, aztán egy újratelepítés után visszatenni). Másik megoldás ugye, minden torrentfilet külön könyvtárban tárolsz, mondjuk a gépen, egy mappába és onnan vissza tudod rakni őket seedbe, megint csak egyenként, de az is jobb, mint ismét leszedegetni az oldalakról.
" Illetve múltkor sokat szívtam a DSM frissítés után a tm upload mappa beállításával. Most csak DSM update, tm install és mindent megy tovább? A múltkor mintha változott volna a tm upload/download könyvtárak helye ".
Korrekt mint írtam a 4.0-tól felfelé nincs kompatibilis superzebulon féle transmission, zebulon leállt a fejlesztéssel itt lehet a csomagokat elérni http://synopkg.superzebulon.org/spkrepo/packages az utolsó stabil a 2.33 és a dsm 3.2-vel volt maradéktalanul kompatibilis. Ezeket spk-ként kell leszedni és manuálisan telepíteni, és elég sok mindent kézileg beállítani, de ha egyszer kész, akkor megy a világ végéig és még +1 évet .
Ha mégis a dsm 4.0 vagy 4.2 mellett döntesz, akkor csak a csomagkezelőben lévő, mint fent is írtam 2.77 transmissiont telepítsd. Ha dsm-et frissítesz, akkor csak le kell állítani a transmission futását csomagkezelőben, utána dsm frissítés. Ilyenkor megmaradnak a torrentfileok, vagyis egy transmission csomagkezelői újraindításánál, minden onnan folytatódik tovább, ahol abbahagytad. Viszont a régi 2.33-ra való 2.77-es telepítésnél felülíródnak a torrentfileok és minden seedelt torrent elveszik.
A másik a 2.33-as superzebulon féle transmission nem kompatibilis a mostani synocommunity 2.77-el telepítés után hibát fog kiírni és nem is indul.Konklúzió, csak akkor telepíts 4.0-át vagy 4.1-et vagy 4.2-t, ha mindent visszaosztottál maradéktalanul. A mostani transmissiont legyalultad a nasról, hogy a 2.77-nek ne legyen gondja.
Eredmény maradj a fenekeden, semmi olyan nagy újítást nem hoz a 2.77 a 2.33 hoz amiért váltani kéne.
A dsm 4.0 4.1 4.2-sem a 3.2-höz képest legalábbis nekem.[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Razermazer
őstag
Ahogy én is, ami jól megy, azt ne bolygassuk, komolyan a 4.0-től felfelé jöttek elő olyan anomáliák, amiket azelőtt nem tapasztaltam, csak ugye a hülye kíváncsiság .
3.2-vel voltak nekem szépen 1 éves uptimejaim is. Biztos kijavítják, egyébként nem is csodálkoznék, hogyha már a hó végén jönne, egy ráncfelvarrott 4.2 akárhány.
Nem is synology lenne ha nem javítanák, azt nem mondhatjuk, hogy elhanyagolják a termékeiket.
Apple gépekhez is synology termékeket ajánlanak, azért az nem véletlen.tobias: mivel linux nem nagyon, valóban ha lenne rendszermentésed akkor talán lehetne. Így annyi marad, hogy legyalulod és újratelepíted a neked tetszőre.
Sikerült megtalálni a routerben a beállításokat?[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
őstag
-
Elemental
addikt
Nekem nasról wd tv live-ra 10-12 Mb/s. Fordítva még nem próbáltam.
De ha már wd tv... Van a nason több megosztott mappa, Filmek, Természetfilm, Sorozatok, Rajzfilm.
De valamiért a Természetfilm mappában lévő filmeknél nem jegyzi meg, hogy hol hagytam abba filmet, nem is csinál .wd_tv mappában mentést. Az miért lehet? Lehet az az oka, hogy ott sok iso file is van? (Az avikat, mkv-kat sem jegyzi meg). Vagy esetleg az, hogy több almappa azoknál a filmeknél, ahol több évad van? Nem értem.
Az sem lehet az oka, hogy sok film van a megosztott mappában, mert a legtöbb film a Filmek mappában van, de azt megjegyzi.[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Csináltam egy kezdetleges rajzot az itthoni hálómról.
Amit írtam sebességet(10-12 MB/s) az gigabit megabit switch és kb 40 méter kábel után.
Ha a routerrel nincs gond, akkor sztem lehet, hogy a kábel nem jó. Van kábellel összekötött pc? azon mennyi a nas írás olvasás sebessége?[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
Ertem en, de attol hogy attaszi a masik slotba, a dsm meg rajta lesz es nem valtozik semmi. Ha masik nasbol teszel at egy vinyot es ugyan ez a filerendeszere, azt se fogja formazni, max a dsm-et huzza ujra.
Persze azert ovatosan, es inkabb menteni, minthogy elvesszen, de semmi ertelmes indok nincsen ra, hogy ujraformazza az egesz lemezt, azert, mert atttetted egy masik slotba.. -
tobias40
veterán
És a második lemezről nem mehet a rendszer ha beleteszek egy másik vinyót még?
Mert ha semmi gond nélkül működik majd így 2 vinyóval akkor engem nem zavar hogy a 2. slotban van az a vinyó amin a rendszer van!
Holnap kipróbálom át tenni az 1.slotba és meglátom mit akar tenni.. -
tobias40
veterán
És a második lemezről nem mehet a rendszer ha beleteszek egy másik vinyót még?
Mert ha semmi gond nélkül működik majd így 2 vinyóval akkor engem nem zavar hogy a 2. slotban van az a vinyó amin a rendszer van!Tehát kötelező hogy 2 lemeznél az első slotban levő lemezről menjen a rendszer???
Ha a 2.-ról menne akkor nem lenne stabil és megbízható??[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Elemental
addikt
Most kipróbáltam ugyanezt, de még csak jelszót sem kért.
Lehet azért, mert nekem el van mentve a jelszó a nashoz a gépen?Én itt adtam hozzá annak idején a nast:Vezérlőpult--Felhasználói fiókok--Saját hitelesítő adatok kezelése.
Itt beírtam a nas ip-jét, felhasználót, pw-t. (hátha valaki nem ismeri) -
-
Elemental
addikt
Na most kipróbáltam egy 43 gigás bd50 iso-t, akadt mint az atom.
Bd 25-öt simán viszi. Van amelyik bd50-et is, de ezzel meggyűlt a baja.
Csak furcsa, mert elméletileg meghaladná az adatátviteli sebesség a film bitrátáját. De hát az elmléletet itt zsebre lehet tenni...
Vagy talán pont az iso lehet a baja, hogy az megdolgoztatja a lejátszót pluszban?
Na majd holnap letesztelem egy m2ts fájlal. -
Patice
Topikgazda
Szükséged lesz még egy, legalább 2 TB-os lemezre, amire a NAS Backup-ot tud csinálni és a HDD csere után erről visszaállítani.
Én pont pár napja csináltam ilyet. Szerencse, hogy volt "készleten" egy harmadik 2 TB-os lemez. Amúgy nem tudtam volna ilyen simán megcsinálni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
A beállításokat is le lehet menteni, csak sajnos nem mindent ment el. Ez egy kicsit gyenge pont.
Érdekes kérdés ez az egész, mert nagyon nem mindegy, hogy két lemezes NAS esetén milyen felállásban van a két HDD. RAID1, RAID0, vagy külön kötetként formázva mindkettő? (Nálam két külön kötet a két HDD.)
A külső rack-es megoldás szerintem azért nem fog működni, mert szinte biztos vagyok benne, hogy a cserélni kívánt lemezen is lesznek rendszermappák, amiket ugye nem te hoztál létre manuálisan, hanem a rendszer magának, ezeket szerintem nem fogod tudni egy az egyben visszamásolni. Ezért kell a backup.
A 2 TB-os lemez amúgy tele van? Mert ha nem, akár az 1 TB-os is elég lehet.
-
Patice
Topikgazda
Vagy USB-s lemezre lehet megcsinálni, vagy a másik lemezre, feltéve hogy van annyi helyed.
De korábban írtad, hogy pont azért akarod cserélni, mert szinte tele. Ezért írtam, hogy inkább USB-re aggatott HDD-re csinálj biztonsági mentést.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Internet fejlesztés országosan!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen TV-t vegyek?
- iGO Primo
- LED világítás a lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest