Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
Az volt a bajom, hogyha mappában böngésztem, vagy artist, vagy bárhol, akkor felment a proci terhelésem 100%-ra és percekig úgy maradt, közben meg connection timeout.
Mindent csináltam, nem lett jó. Végül az egész mp3 mappát újraszkenneltettem és megjavult. Ez volt az utolsó ötletem, mert elég nagy a kollekció -
ricsik
őstag
A bal oldali ablakban a lista felett közvetlenül van egy 1,2,3-as stb szám és egy nyíl mellettük. Azzal tudok oldalakat léptetni.
A server setting weboldalán az interface menüpontban: Items Per Page -ez default 50.
Nem próbáltam, de szerintem playlist-tel oldaható meg.
A scanneléskor nem csak zene mappát lehet megadni, hanem playlist mappát is.
Én csinálnék egyet a hallgatni kívánt zenékkel, albumokkal és betenném a playlist mappába, majd scan. -
-
Halfer
tag
Köszi mindegyik választ.
Próbálkoztam eddig is EZ-Internettel. A modem és a router egyben van, egy eszköz. Ha az első opciót választom, azaz közvetlenül a netre való csatlakozást, akkor szépen kiválaszthatom az engedélyezendő portokat, általam regisztrált MyDs adatokat megadom, mentés, írja, hogy kész. Ha megpróbálok belépni külső hálóról, nem hagyja.
Sebaj, választom a routeren keresztüli opciót: ahol nem találja az én upc routeremet (nem csoda, noname), de nem kapok Automatikus/Manuális választási ablakot, mint azt az általad linkelt leírás mutatja.
Tehát úgy érzem marad az, hogy a router beállításai közt port forwardingot állítok be, ehhez pedig be kell mennem upc-hez, ugyanis nem adtak username/jelszót, bentről állították be a dolgokat.
Vagy ezelőtt más tipp? Köszi ezeket is, a fórum is nagyon hasznosnak tűnik!
-
-
vond
MODERÁTOR
A Főmenü » Naplóközpont oldalon sem tudod előcsalogatni, ami Neked kell?
(#7450) XuChi: RAID1-ben és kétlemezes SHR-ben az olvasás gyorsabb, az írás, kb. ugyanolyan. Több lemezes SHR-ben, vagy RAID5-ben már az írás is gyorsabb, csakúgy, mint RAID0-ban.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
poirot
őstag
válasz poirot #13214 üzenetére
Csak nem bírtam ki, közben neki álltam;
Frissítettem a legújabb DSM verzióra, majd töröltem a MyDs center oldalán a regisztrált DS-emet, előtte azért felírtam a sorozatszámot, hogy ne kelljen "elővenni" a NAS-t. Regisztráltam egy új terméket a sorozatszámmal, majd a vezérlőpultnál a külső hozzáférés / DDNS a régi beállításoknál elég volt egy frissítés, és most már nálam is megy total commanderrel a különféle fiókok elérése.
-
TheProb
veterán
-
Nascar
csendes tag
válasz poirot #14311 üzenetére
Köszönöm!
Letöltöttem a GUI-t, beállítottam a NAS-hoz. Majd letöltöm a torrent fájlt, aztán olyan, mintha elkezdődne a letöltés, aztán: Permission denied...és ugyanez látszik a Web-es felületen is!
Lehet, hogy valami mappa hozzáférési probléma lesz?
[ Szerkesztve ]
Éhes makkal disznókat álmodsz!
-
Multibit
nagyúr
válasz poirot #14955 üzenetére
Egy kicsit zavaros. Tehát - ha jól értem - Te, a saját usereddel hoztál létre X user home könyvtárában mappákat és bennük fájlokat. Ő bejelentkezik, és csak a mappákat látja üresen. Nézd meg, hogy milyen jogosultságok vannak az általad létrehozott fájlokon. Két dolgot tehetsz: vagy módosítod a fájlok hozzáférési jogosultságait (chmod), vagy átállítod a fájlok tulajdonosát X userre (chown). Attól, hogy X home könyvtárában hoztad létre a fájlokat, azok a Te fájljaid, X nem kap hozzájuk automatikusan hozzáférést!
-
Multibit
nagyúr
válasz poirot #14983 üzenetére
A probléma az, amit korábban írtam. Rendszergazdával hoztál létre fájlokat, amit X user (mindegy, hogy FTP-vel, vagy más alkalmazással) nem lát. Ha X userrel belépsz és ő hozza létre a fájlokat, nyilván látja, mivel azok a saját tulajdonú fájljai. Ha szeretnéd, hogy X user mások tulajdonát is automatikusan használja (írás, olvasás, futtatás), kellően erős jogokat kell adnod X-nek. Amennyiben ez a megoldás biztonsági kockázatot jelent számodra, marad az utólagos fájl jogosultság módosítás.
-
Patice
Topikgazda
válasz poirot #15010 üzenetére
Nekem a TM ilyenkor kiírja, hogy a tracker nem válaszol. Oszt tudom mi van.
Nem figyelgetem mindig, hogy rendben van-e. Megy, nem kell vele foglalkoznom, pont.
Szerintem egyszer kell csak jól beállítani, kitalálni, hogy hogy legyen, aztán csak teszi szépen csendben a dolgát. Van, hogy napokig rá se nézek, be se lépek a DSM-be, mert nincs miért. Minden megy automatán, csak az e-mailt olvasom az eseményekről.
TM-et is csak a webes felületével használom, nem kell a GUi...
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
bigdady
nagyúr
válasz poirot #15596 üzenetére
Ezt ha beirom a parancssorba akkor intézőben megnyilik. Nekem totalban kéne vhogy.
(#15597) Multibit
Win7 64 bit. A hálózatok workgroupban nem látszik x perc után. Én sem értem miért. Win újratelepités után is ezt csinálja.
Ikont csináltam neki mikor látszott igy onnan egyből megnyilik. a baj hogy intézőben.
Minden egyes mappának kéne meghajtót csinálnom?hogyan is?[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz poirot #19273 üzenetére
Bármelyik böngészőben be lehet állítani, hogy adott kiterjesztést hogyan kezeljen. Nálam FF-ben a Transmission GUI van beállítva alapértelmezett alkalmazásnak. A GUI-ban meg be vannak lőve a NAS-on lévő Transmission paraméterei. Ha a GUI-ban nálad is a NAS-ra telepített Transmission van beállítva, akkor az fog letölteni, úgyhogy nyugodtan kikapcsolhatod a PC-t. A NAS-on is el van tárolva a torrent fájl.
-
Borisz76
veterán
válasz poirot #51199 üzenetére
Gyere bátran ha kérdésed van...
Amúgy ne halogasd a NAS vásárlást.
Már is van ötletem a jó öreg barátod felhasználására :
Az új NAS-ba beleteszel Minimum 2 vagy 3-4 db lemezt SHR-ben és a fontos mappákról ,adatokról mehet a biztonsági mentés a régi NAS-ra !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Ukrajnai háború
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
- Eredeti játékok OFF topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD IPS
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest