Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Intelligencs #60524 üzenetére
De jó, hogy tegnapelött jött meg a 918+... Na nem baj, eddig elégedett vagyok vele, ha annyit kibír, mint az elödje, akkor 7 év múlva nem csak review-kat nézek, hanem megjelenési dátumokat is!
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
őstag
válasz kefearman #60583 üzenetére
DDR3L SO-DIMM megy bele. Nekem a DS-918+-ba ma érkezik 16GB RAM (HyperX 1866 HX318LS11IB/8)
A héten (ha nem felejtem el) beszámolok róla, hogy megy-e. Elméletben lekezeli a NAS, de a hivatalos support 8GB-ra szól. Sajnos ez függ a proci chip minöségétöl is...[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz PhoenixK #60584 üzenetére
Egy kis állapot-jelentés: Elsöre boot-olt a 16GB-tal, majd amint összeállt a rendszer, crash. Ledek ki, a venti pörgött.
Áramtalanítás után simán indult, azóta semmi hiba. A logokban semmi.
Azóta viszont megy, hamarosan 2 napos uptime meglesz."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
őstag
válasz Lasersailing #60631 üzenetére
A telefonon a battery saver opció, vagy pedig az app beállításoknál az "allow background activity".
-
őstag
válasz AiRLAC #61009 üzenetére
Vagy egyszerüen használod a HDS NAS-Monitoring funkcióját: [link]
Én ezt a script-et futtatom 5 percenként feladatütemezöböl egy saját hds share-en: [link]
A hds share-nek nem is kell láthatónak lennie, tehát nem fog zavarni.Régebbi példa - PC-s HDS nélkül: [link]
szerk.: Valamint a beépített S.M.A.R.T. tesztet se felejtsük el, szintén lehet ütemezni...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én egyszerüen beállítottam a NAS-on Balance-SLP-re, ennyi. Mellesleg egy not managed TP-Link Switch-en megy FritzBox router felé, sehol nem okoz gondot.
[kép]A gond csak a Balance-TCP esetén lehet, ha nem támogatja a hálózati eszköz. Ha valamiért gond lenne a bond-dal, akkor egy kis reset, azzal a hálózati beállítások + az admin user vissza van állítva. [link] (Ne kérdezd, hogy jöttem rá...)
-
őstag
válasz ArthurShelby #61215 üzenetére
Így néz ki nálam:
Egy IP-vel látszik, eth0 és eth1 alatt OS-en sem látszik külön IP, csak az ovs_bond0-nál (ami itt bond 1).
Valamint: [link][ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ekkold #61437 üzenetére
Ha jól tudom, egy lemezes Syno NAS-ból nem lehet csak simán áttenni a vinyót többlemezesbe...
szerk.: Single-bay and multiple-bay models: Due to differences in the disk partition system, single-bay models cannot migrate hard drives to multiple-bay models and vice versa. For example, hard drives from a DS114 cannot be migrated to a DS214 or DS414. Likewise, you cannot migrate hard drives from a DS214 or DS414 to a DS114.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz próbakocka #64449 üzenetére
Igen, határozottan! CMR-es lemezeken nem jelentkezik ez a bufferes/újraírós belassulás.
@ZsoZso78: Vagy együtt élsz vele, vagy pedig amit mondtál, megy archiv vinyónak...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Dzsekó #64453 üzenetére
Azért csak óvatosan ezzel a dekázással! Ki tudja, milyen sérülést okozhat egy ekkora darab ipari hulladék!
szerk: Azért ha valamit csak félévente kell elövenni/írni, arra még jó lehet, vagy akár poresz-tárolásra is...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Arolotifar #64613 üzenetére
Ez alapján sajnos nem lehet egyszerüen áttenni.
-
őstag
Ez nagyon OFF, de ha a feltöltés lassú, viszont úgyis 24/7 megy a NAS, az neked miért fáj? Ha a kütyü-faktor is belejátszik, azt 100% megértem , de azon felül meg szerintem ne te fizess, hogy másnak hamarabb odaérjen a sorozat...
szerk.: feltöltést olvastam letöltés helyett... most megyek, és iszok még egy kávét!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mikeyhun #64676 üzenetére
1. Szerintem érdemesebb elsöre mindkét lemezt beletenni
2. SHR: Késöbb egyszerübben tudod bövíteni úgy, hogy egyesével kicseréled a lemezeket nagyobbra.
3. Szerintem felesleges túl sok kötetet létrehozni, egyszerübb egyben gazdálkodni a hellyel arra, amire kell
4. A köteteken belül megosztásonként is lehet beállítani titkosítást
5. Passzolom, én 4*4 TB mellet egy kötettel élek mióta megvan
6. Ha virtual Machine-ra gondolsz, akkor az egy meglévö kötetet használ, amit meg tudsz adni a VM Storage beállításakor.
-
őstag
Ha a kötetet már csinálja, az eltarthat egy darabig.
Az admin user-rel próbálkozol, vagy saját felhasználót hoztál létre? HA se admin-nal, se sajáttal nem tudsz belépni, akkor javaslom a reset-et: A NAS hátulján tartsd nyomva a reset gombot 4mp-ig (1 csipp), majd utána be tudsz lépni. [link][ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Intelligencs #66651 üzenetére
Szerintem be kell adni újítási ötletnek: DS...A széria, mint Atombiztos
szerk.: A mottó: Lehet, hogy csak 4 lemez fér el benne, de a család is!
Ezennel visszafogom magam a Fallout-tal[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz fulcrum #67481 üzenetére
Ez alapján nyárra várható.
Egyelöre még vannak vele gondok, amit tapasztaltam eddig:
- Mac esetében a Time Machine lassú, ez DSM7 esetén hatványozottan igaz
- A migrált virtuális gépeim nem hajlandóak elindulni. Konkrétan nem találom az image-eket. Csak "játszós" gépek, de azért nem szép dolog..."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
őstag
válasz PhoenixK #67482 üzenetére
Ezennel a DSM7-et mentem egy kicsit...
Erre: "- A migrált virtuális gépeim nem hajlandóak elindulni. Konkrétan nem találom az image-eket. Csak "játszós" gépek, de azért nem szép dolog..."
Human error, egy iSCSI image törlés ment félre, nem a DSM7 hibája"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
őstag
válasz WaterWave #67697 üzenetére
Meglátjuk, de eddig én elégedett vagyok vele. Csodát persze nem várok...
Mint írtam, a Virtual image-ek sajnos human error miatt repültek, az én voltam.
A Mac meg Mac, hogy ott egye a fene!
Ami tényleg hibája eddig, az 2 kisebb UI-bug: egy szövegezés meg egy progress bar-kijelzés."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
őstag
válasz Magnat #68082 üzenetére
Ha lesz még két lemez, akkor szerintem érdemes öket SHR-be tenni. Ezzel lesz 8TB hely. Az egyik jelenlegiröl mindent átmozgatni, majd a lemezt hozzáadni az SHR-hez. Akkor ott lesz már 16GB. Majd a másik régi lemezröl átmozgatni mindent, és azt is hozzáadni az SHR-hez. Az eredmény: 24TB hely a 4db 8TB-os lemezen, 1 lemez redundanciával.
-
őstag
Lenne egy szép logikai feladványom, hátha valakinek van ötlete...
Adott: DS220J NAs, mentésekkel tele (HyperBackup, 45-600GB/db), 2*2TB WD Green lakik benne. A hiba: RAID0-ban... (tudom-tudom)
Lassan érkezik egy WD Elements 6TB, amire USB-n át akarok költözni, majd utána a RAID-et szétbombázom, és a 6TB-os meg a 2TB-os lemez egymás mellett lesz két köteten.Ha külsö lemezként ext4-re formázom a 6TB-ost, akkor utána simán mehet a NAS-ba egy 2TB-os helyére? Hogy lesz utána az OS?
Az eddigi egyetlen ötletem:
1. Minden adatot átmásolok a 6TB-os lemezre
2. RAID-en a kötetet törlöm, mindkét lemezen egy-egy saját kötetet létrehozok
3. szétmásolom az adatokat a két lemezre
4. kicserélem az egyik 2TB-ost a 6TB-osra, majd formázás meg kötet létrehozás után megint másolok.Ezzel csak az a bajom, hogy majd' 10TB adatpakolás...
Van valakinek épkézláb / jobb ötlete? THX elöre is!
-
őstag
válasz nyikszi #69604 üzenetére
Naja, csak sajnos anno én a RAID0-val elbaltáztam a dolgot, mert akkor elégnek tünt, valamint csak 2. mentéshez veszélytelennek is. Persze addig a família csak nézett, hogy minek az a mentés, de aztán csatlakoztak, és telt...
-
őstag
válasz Magnat #69721 üzenetére
Én is így értettem elsöre, hogy csak kerülöúton lehetett btrfs-re formázni.
Viszont teljesen mindegy, a dolog kezelése volt teljesen rossz! Egy patch után ha eltünik minden adat, ott már jó elöre kell bazi nagy neon pop-upnak szólnia, hogy öreg! ez nem fog többé menni!"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
-
őstag
válasz Marci112233 #69821 üzenetére
Annyiban korrigálnék, hogy ha SHR a kötet, és hozzáadod a kötethez másik lemezt, akkor tükrözi. Ha nem adod hozzá a kötethez, hanem új kötetet hozol létre (akár Basic, akár SHR), akkor a kettö külön fog látszani. (pont ez volt a múlt heti programom )
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Intelligencs #69827 üzenetére
Ha egy lemezen lett létrehozva az SHR, annak van valami hátránya? Én eddig semmit nem láttam.
-
-
őstag
válasz Mezga Aladár #70064 üzenetére
Azért ez az UPnP-rettegés nekem már kicsit sok.
Lassan ki lesz jelentve, hogy ne használj WiFit, a kábelt meg vágd el, akkor nem lesz baj! Emberek! NAS-ról van szó, amit esetlegesen online szeretnének a felhasználók használni!Zsarolóvírus ellen mint már talán itt is kifejtettem: ahol lehet snapshot, valamint természetesen egy külön - lehetőleg verziózott külső mentés.
-
őstag
válasz Mezga Aladár #70071 üzenetére
Nem szokott letörni a kezem az ilyen hihetetlen feladatoktól. Ellenben szeretem az eszközeimet észszerűen és kényelmesen is (!!!) használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i7-1195G7 16/512 FHD IPS
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest