Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #9117 üzenetére
OSX-el elég sok kompatibilis szolgáltatása van a Synology NAS-okon futó DSM-nek.
A 414 választásának megfelelősége inkább attól függ mire akarod használni. Ha tisztában vagy az igényeiddel és a szükséges tárhely igénnyel (a jövőre is gondolva), és a keretedbe is belefér, akkor hajrá.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #9120 üzenetére
A Download Station Transmission alapú letöltő kliens. Szóval igen, képes ugyan azokra.
De Transmission is felrakható Synology NAS-ra.
-
tsilver
aktív tag
válasz RoryBreaker #9117 üzenetére
Én edig 410-t használtam tökéletesen OSX alat, most valószínűleg 414j lesz belőle
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
devil-k
nagyúr
válasz RoryBreaker #9162 üzenetére
Hozzá tudod adni magát a torrent fájlt is. Illetve okostelefonra és táblagépre is van applikáció "DS download" néven, Chrome böngészőhöz pedig bővítmény van, a címsorból tudod menedzselni a dolgokat.
- mozi bolondéria -
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #9164 üzenetére
Az USB-re dugott külső vinyót automatikusan osztja belső hálón a NAS.
Time Machine mentésre is szerintem megadható célként. Csak legyen akkor mindig ott.
-
Multibit
nagyúr
válasz RoryBreaker #9196 üzenetére
Most a 413j akciós (89e)
Ha ilyet akarsz, időben lépj, mert kifutó típusról van szó! Raktárkisöprés folyik. -
Tido
aktív tag
válasz RoryBreaker #10037 üzenetére
RAIDet eleve csak 2 lemeztől tudsz, és felfelé. Szerintem vagy sima particót hozz létre, vagy SHRt, ha engedi, mert akkor, ha később mégis RAIDet akarsz, akkor egyszerűbb dolgod lesz. SHR a synology saját RAID formátuma kb.
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Statikus
senior tag
válasz RoryBreaker #10037 üzenetére
Raid minimum két lemezzel működik csak.
Én egyben javaslom a használatát, utána úgyis minden mappát külön jogosultságokkal láthatsz el.
-
addikt
válasz RoryBreaker #10044 üzenetére
DS - Beállítások - BT - Feladat automatikus leállítása - Megosztási idő eléri: "Örökre"
Legalábbis az infónál azt írja, hogy ha az Arány "0" és az idő "Kihagyás", akkor a letöltés befejezése után azonnal leállítja a torrentet.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Sanya
nagyúr
válasz RoryBreaker #10212 üzenetére
próbáld meg így hozzáadni: \\DISKSTATION\
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #10214 üzenetére
Én is csak megosztott mappát tudok felcsatolni.
Éppen ezért csináltam a nasnak egy parancsikont az asztalon.
Számítógép-Hálózat-Diskstation, jobb klikk, parancsikon létrehozása. -
fPApi
őstag
válasz RoryBreaker #10216 üzenetére
De lehet. Ha a totalcommander megnyitja, akkor mennie kell. Nálam is működik totalcommanderrel és intézővel is és hálózati meghajtóként is tudom csatlakoztatni (persze a nálam érvényes névvel).
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz RoryBreaker #10744 üzenetére
Dsm verzió?
-
Magnat
veterán
Szia, nézd meg, ki a tulajdonosa ezeknek a fileoknak... mekkorák a fileok, mi van bennük?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Sanya
nagyúr
biztos, hogy csak te éred el azt a megosztott könyvtárat? mert valahonnan visszamászik.
mod: nemsokára jön az 5.1 beta tesztelésre és szívásra fel!
A többinek meg itt az 5. update
[ Szerkesztve ]
-
bosa
tag
Van olyan gép ahova hálózati meghajtónak van csatolva? Mert én arra gondolok hogy az a gép fertőzött ugyanis a nas linux alapú amin igen nehéz vírust bekapni a futtatási és hozzáférési jogok miatt.
tobias40:
Neked nem a VPN kell? Ha igen akkor itt a fórumon már írtam a telepítésről egy leírást keresd meg.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz RoryBreaker #10781 üzenetére
ip cím az külső vagy belső?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Sanya
nagyúr
válasz RoryBreaker #10784 üzenetére
hát ez így nehéz lesz. kellene a routered beállításáról valami információ, milyen megosztások vannak a nason, kinek engeded böngészni a nas tartalmát, valamint milyen progik vannak arra a nasra telepítve? hány felhasználó van a nason, te adminnal lépsz be, vagy mással? milyen hosszúságú a jelszó, vagy 1234? tudjunk már meg valamit, ne csak azt, hogy nem működik.
ilyen alapon nem indul a 92-es zsigám, mi lehet a baj?????
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #10786 üzenetére
Te csak lanon jelentkezel be a nasra, net felől sosem?
Upnp engedélyezve van a routeren?
Szerintem megérett egy jelszócsere. Az autoblock is legyen belőve.
Az admin felhasználót is lecserélhetnéd, ha még nem tetted meg. Én a guest-et is lecseréltem.Én is wdtv live-val használom, írás-olvasás engedélyezve.
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #10788 üzenetére
A net felől akkor hogyan, ha csak a tm van forwardolva? Valami akkor csak engedve van.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz RoryBreaker #10781 üzenetére
Guest felhasználót tiltani kéne.
Admin jelszót átállítani az alapértelmezettről, majd magát az admin felhasználót is tiltani.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz RoryBreaker #10788 üzenetére
Nekem a WDTV-nek van egy saját usere: wdtv néven és nagyon hasonló passworddal Aztán elég a filmekhez jogokat adni, akkor nem kell annyit válogatni.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Doky586
nagyúr
válasz RoryBreaker #10806 üzenetére
-
csak a transmission portja van átengedve a routerben
- DMZ be van kapcsolva a NAS IP-jére --> magyarán minden port át van engedve
Nemis tudom hogy jellemezzelek? bátor? vagy felelőtlen..? -
Mezga Aladár
veterán
"DMZ be van kapcsolva a NAS IP-jére"
Ez nagyon nem jó, gondolom a dsm tűzfala inaktív.
Tehát. A routerben fix ip adsz a nas-nak.(Lehet másként de ezzel a megoldással nem akar a nas portot nyitni.)
-
Elemental
addikt
Hogyan éred el net felől?
"DMZ be van kapcsolva a NAS IP-jére"Erre voltam kíváncsi. Ez nagyon nem biztonságos. Innentől kezdve mindegy, hogy mit forwardolsz.
Az admin felhasználó tiltása: Hozz létre egy másik felhasználót, pl ferike/hsafwebqvgbvw, adj neki admin jogot, majd jelentkezz be vele, és tiltsd le az admin felhasználót.
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #10814 üzenetére
Az belső hálón van, ha jól sejtem, ahhoz nem kell forward.
Nekem is wdtv live van, bejelentkezésnél bármilyen felhasználó/jelszó párost megadhatok. -
Rick4
félisten
válasz RoryBreaker #10814 üzenetére
A routerben a dmz ugye nem a nas ip-jére lett beállítva?
tobias40: Olyan csak van náluk is, hogy jelszó emlékeztető, nem?
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #10825 üzenetére
Milyen protokollal próbálod a WD TV-vel elérni a NAS-t?
-
addikt
válasz RoryBreaker #10825 üzenetére
Milyen jogokat adtál neki?
Lehet hogy a megosztáshoz adtál jogokat de a fileok/könyvtárak más jogokkal rendelkeznek, itt tudod a tulajdonost átállítani pl:
-
Tony39
csendes tag
válasz RoryBreaker #10978 üzenetére
Pl. nPLayer
-
Ear001
addikt
válasz RoryBreaker #10978 üzenetére
A Synology saját programjaival például?
-
Patice
Topikgazda
válasz RoryBreaker #10989 üzenetére
DS Video, DS Audio, DS Photo
-
ERPY
őstag
válasz RoryBreaker #29902 üzenetére
Úgy állítod be a transmission beállításainál, mintha otthon lennél. Belső ip címet adj meg.
-
Madwe
nagyúr
válasz RoryBreaker #29907 üzenetére
Az a baj h sztem csak a transmissiont nem lehet vpneztetni, vagy az egész nast teszed be, vagy semmit.
-
Madwe
nagyúr
válasz RoryBreaker #29909 üzenetére
Ezért kérdeztem A nas transmission beállításainál kell majd sztem körbenézni (valamihez pl kell nas restart h rendben legyen) de miután én a rendes download stationt ismerem csak, tovább nem tudok segíteni
-
Multibit
nagyúr
A NAS tűzfala aktív? Azon is megnyitottad a torrentezéshez használt portot?
-
Magnat
veterán
Szia,
az a vpn amit a nason be tudsz állítani, nem jó neked erre...
röviden a lényeg: ha szolgáltatói nat mögött vagy, akkor az azt jelenti, h a routered wan lábának nincs egy egyedi címe a neten, ami alapján az internet irányából téged meg lehet találni, de a tőled kifelé irányuló forgalom ettől még simán működik. (Ezért lehet pl nat mögül is browseolni, mert ott a kapcsolatot bentről kezdeményezed és kifelé egyértelmű az út) Ebben az esetben tudsz pl olyat csinálni, h vpn-nel kapcsolódsz egy távoli állomáshoz, aminek a publikus ip címére menő forgalom a te hálózatodra lesz irányítva. Tehát a vpn szervernek a szolgáltatói nat tartományon kívül kell lennie - ezért nem jó megoldás az, hogy a nason kapcsolod be a vpn szervert.
Amit tenni tudsz, h előfizetsz egy vpn szolgáltatásra (5-15 usd havidíja van) és ha pl a routered tudja, akkor ott beállítasz egy állandó kapcsolatot, aminek a hatására a te internetes forgalmad azon a vpn szerveren fog keresztülmenni, így már lesz publikus ip-d (ami a vpn szerver ip címe).[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Multibit
nagyúr
válasz RoryBreaker #53274 üzenetére
A probléma, hogy NAT-ol a szolgáltatód. Valóban nem kell a megoldáshoz fix IP cím, publikus IP kell hozzá
-
törölt tag
-
Borisz76
veterán
válasz RoryBreaker #53280 üzenetére
Hívd fel őket vagy menj be az irodába és mond, hogy vegyenek ki a NAT-olásból......neked kell a publikus IP.
Ingyenes kell , hogy legyen !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
addikt
válasz RoryBreaker #53284 üzenetére
Másik megoldás pl. egy prémium csomag (nem minden trackeren van), és akkor nem kell seedelned.
-
Pubszon
veterán
válasz RoryBreaker #53284 üzenetére
Telekom optika?!
Mire vártál eddig?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
válasz RoryBreaker #53289 üzenetére
Hááát ha van és számodra is elérhető/előfizethető a Telekom optika én nem "küzdenék" egy "noname" mini szolgáltatóval.
A Telekomnál szerintem kérhetsz publikus IP-t.Szerintem válts szolgáltatót!
-
Pubszon
veterán
válasz RoryBreaker #53291 üzenetére
Na akkor én mint Telekom optika előfizető.
korlátozzák e a P2P forgalmat - Igen, lehet, extrém használat esetén amikor más előfizető szolgáltatását rontod vele. Én napi 50-100GB-ot töltök fel és semmi gond.
mennyi a garantált sávszélük - Az oldalon fel van tüntetve.
natolt, fix vagy pub. IP-t kapok - Én publikusat kaptam, dinamikusan változik. Ha NAT-olnak, kérhetsz publikusat ingyen.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz RoryBreaker #53294 üzenetére
Nekem a 300/75 van, ezt tudja eddig mindig.
Nappal a feltöltés le van korlátozva 2MBps-ra, este pedig 5, így mellette még mindig tudok bármit csinálni.
34MBps-al töltök le, felfelé pedig 9-10.Az elmúlt 7 napban kereken 400GB a feltöltésem.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #53436 üzenetére
Én feltettem, kinyitottam a portokat, és ennyi. Gondod van vele?
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #53441 üzenetére
A letöltés sebessége rendben van?
-
Elemental
addikt
válasz RoryBreaker #53446 üzenetére
Nekem is elég nehézkes a feltöltés, ritkán tud a max sebességgel feltölteni, hiába van csomó leecher.
-
zsamiatt
őstag
válasz RoryBreaker #53465 üzenetére
Mit szeretnel latni otthon es mit tavolrol?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
zsamiatt
őstag
válasz RoryBreaker #53468 üzenetére
ezeket nem raknám ki közvetlenül netre. VPN?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E560 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest