-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz #07400704 #72549 üzenetére
Ezek közül a Synology DS218j tökéletes file megosztásra (ha jól nézel neked ez kell). Synology topicban segítünk!
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
ugyes
senior tag
válasz #07400704 #72540 üzenetére
A streamered, ha jól tudom Roon ready. Ha ezt a képességét nem akarod kihasználni a közel jövőben vagy a Roont, a gyári ajánlásoknak megfelelően min. i5-ös processzorral szerelt gépre teszed, akkor bármelyik modell jó neked a zenehallgatásra.
Ellenkező esetben a drágább modellek közül érdemes választanod. Celeron processzoron is elfut (pl. J4125=> DS920+), de néha kicsit megizzad. Általában a zenetár első feltöltésekor (nekem 3 nap volt mire végzett ~1500 albummal), majd olykor azokban a szerencsétlen helyzetekben, amikor vissza is kell konvertálnia nagyfelbontásról pl. ha androidon (utóbbi 24/48 max.) hallgatod a zenét (pl. mobil) és még fut mellette valami más. -
McSico
senior tag
válasz AiRLAC #72511 üzenetére
Azzal sem vagyok kisegítve mert van jópár eszközöm amivel nem tudom használni. Szóval mindenképp szükségem van egy hagyományos smtp szerverre.
Mivel tudom ezt kivitelezni? A mail servert be lehet ilyenre fogni, vagy valami mással próbálkozzak?"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
ugyes
senior tag
válasz Mezga Aladár #72541 üzenetére
Roon felhasználó vagyok. És mert nem írt program nevet, vagy más részletet, innen indulok.
-
r4z
nagyúr
válasz #07400704 #72535 üzenetére
Ez leginkabb a lejatszotol es a zeneid mennyisegetol fugg, de valoszinuleg az lesz a valasz, hogy a legolcsobbat, amiben elfer annyi tarhely. Peldaul Raspberry Pi egy WD Redet rejto kulso vinyoval.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
törölt tag
Üdv. mindenkinek!
A milyen NAS-t ájánlotok kizárólag zene hallgatásra a hifi rendszerembe kérdést itt is feltehetem, vagy van erre célirányosabb topik is? -
gyugyo79
addikt
válasz Elemental #72513 üzenetére
Ha adguard blokkolta is volna a google DNS -nek jónak kell lenni. Bár nálam az 1.1.1.1 az elsődleges és a google a másodlagos de leteszteltem, hogy megfordítottam aztán meg csak a 8.8.8.8 -al is. Meg azt is látom, hogy a DNS szervert jól átveszi nálad is.
Látod, hogy mikor kaptam vissza azt amit te.
Atraceroute 8.8.8.8
az eljut a célig?
Nálam pld.:[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz urban racer #72531 üzenetére
Az igen!
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
urban racer
senior tag
Bad sectoros lett mind a 3 db 4 Tbos samsung evo ssd-m !!!egyszere!!!... HA jóváírják akkor jöhet az enterprise syno hdd...
180 napot bírt, 11 Tb írás/db."Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
gyugyo79
addikt
Egy kérdés, a Tailscale -t használja e valaki és ha igen mik a tapasztalatok?
-
lewisfm
aktív tag
Attól még a legtöbb Docker image intel alapú CPU-ra számít, persze bőven vannak kivételek, ahol a CPU architektúra nem számít.
-
xpike_
csendes tag
Sziasztok,
Biztos egyszerű kérdés de nekem régi kínlódás ez:
Mivel tudok szinkronizálni fájlokat a mobiltelefonomról a synology NAS-ra?A DS cloud vmiert nálam már nem megy. A drive-t meg egyszerűen nem értem de mintha ez egyszerűen nem lenne lehetséges. Legalábbis a DS drive app-bán nem lehet...
Köszönöm a segítséget, tanácsotDanny
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Trükkös kérdésem lenne
A NAS-on eddig a fotóimat egy saját "Photos" megosztott mappában tároltam. Pár hónapos a NAS, úgyhogy a Synology fotókezelő dolgait nem használtam, tekintve hogy DSM7-re váltáskor a régiek (Synology Moments, Synology Photo Station) megszűnik, és Synology Photos lesz helyette.
Nemrég frissítettem DSM7-re, és most beüzemelném a Photos-t, viszont nem találtam benne olyan opciót, ahol a már meglevő "Photos" mappámat meg tudnám adni neki, mint a képek helyét. Be tudnék húzkodni mappákat az app-ba, de gondolom akkor duplikálná őket, talán a "photo" könyvtárba másolva (ha egyáltalán ezt használja a Photos app)? Nyilván nekem erre nincs szükségem, annyit szeretnék, hogy a már meglevő, rendszerezett fotóimat be tudjam tolni a Photos-ba, és itt jön a kérdésem: ha áthelyezem a "Photos" mappám tartalmát egy-az-egyben a "photo" mappába, akkor a jelenlegi HyperBackup mentésemben duplikálódni fognak a képek? Tehát a jelenlegi mentéshez (ami már tartalmazza a kb. 2TB-nyi, "Photos" mappámban levő fotót) hozzáadódik megint ugyanez a 2TB kép attól, hogy simán áthelyeztem egyik mappából a másikba? Az én gondolatom az, hogy igen; de ez a dolog nem tenne túl boldoggá.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Magnat
veterán
válasz gyuszos #72520 üzenetére
Szia,
állíts be 2 faktoros azonosítást, a tiltást tedd örökre max 3 próba után ha nem így van, illetve vagy tedd a dsm portot máshova vagy tedd vpn mögé az elérést (bár ez elismerem, h kényelmetlen sok esetben), esetleg ideiglenesen zárd is be a külső elérést, le fognak szokni róla.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
nor.bert
csendes tag
válasz blakey #72519 üzenetére
Böngészőből már be tudok lépni, látom is az eszközeim között a NAS-t, írja, hogy le van tiltva és engedélyezzem. Az engedélyezésnél már megnyílik a pop-up ablak a belépési azonosítókkal, de eltűnik az ablak a bejelentkezésre kattintást követően és nem menti a változást. Ugyan ez a DDNS engedélyezésénél. Inkognitó ablakból belépve szintén.
szerkesztés:
A DDNS engedélyezése sikerült, a QC engedélyezésénél meg már legalább dob egy hibaüzenetet: „Hoppá... Hiba történt a QuickConnect szerverrel. Próbálja újra később. "ismét szerkesztem: Végre sikerült a QC engedélyezése is. Nem változtattam semmit, csak elcsesztünk egy csomó időt. Köszönöm még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
gyuszos
tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék.
218play folyamatosan az alábbiakat küldi:"A(z) [220.125.223.250] IP-cím 2 alkalommal, 720 percen át nem tudott bejelentkezni a(z) Synology által futtatott DSM szolgáltatásba, ezért a következő időpontban blokkolásra került"
illetve:
"A(z) Synology eszközön használt [admin] nevű fiókjába való nem megbízható eszközökről érkező sikertelen bejelentkezési kísérletek száma túllépte a határértéket (2 eset 60 percen belül)..... "Admin fiók első perctől tiltva, de mit teheték még ellene?
A nas Asus router mögött van.Köszönöm!
-
blakey
titán
-
nor.bert
csendes tag
válasz blakey #72516 üzenetére
Érdekes...
Azonos hálózaton a régebbi DSM6.2 NAS-on nekem is működik, az új 7.0-án nem megy. Az a kép fogad, mintha még be sem állítottam volna, pedig de. A link a NAS kezelőfelületéről pop-up ablakban nyílna meg, de sem itt, sem új ablakban és inkognitó módban sem válaszol, 504-es hibát dob. Próbáltam mobilról, GSM hálózaton sem tudom megnyitni.
Köszönöm, hogy ránéztetek![ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz nor.bert #72515 üzenetére
"https://account.synology.com/" nálam működik, be tudok lépni, a linked is működik.
A NAS-ba is be tudok lépni a Quickconnect-el.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nor.bert
csendes tag
Sziasztok!
Nem megy a QuickConnect és a Synology fiókomba sem tudok belépni. Egyáltalán itt kell? https://account.synology.com/hu-hu/profile
Sokan panaszkodnak mostanában a QuickConnect-re, de nekem eddig működött.
Nálam van gond, vagy globális? Másnak működik a link?[ Szerkesztve ]
-
Rommel6600
őstag
válasz Mátésum #72504 üzenetére
Nekem még a Moments van, így tudok róla nyilatkozni, de szerintem inkább a DSM 7.0-át és a Synology Photos-t nézd, már ezek az újabb verziók, ha most kezded ezekkel tedd. (És ez sokban különbözik a régebbi DSM6 és Momentstől)
Az AI részében én csalódtam, mert mondjuk ha valaki nem a kamerába néz, nem ismeri fel a rendszer, és manuálisan sem lehet hozzáadni az arcot se androidon se webes felületen.
Ezen kívül sok meló volt a rengeteg (különböző szituban felismert arcot) összepárosítani, de azóta legalább úgyahogy felismeri őket az újonan készült képeknél.
A tárgyfelismerés nagyon gagyin van megoldva (külön albumokba vannak rendezve a képek, mint pl autó, kutya, esküvő), így emiatt kb az esetek 0.001%-ában vettem csak hasznát. Szemben a google-al, ahol elég volt csak beírni a keresőbe, hogy "fűnyíró", és már ki is adta a képet. Na itt előredefiniált mappákban kutathatsz csak. De a DSM7 alatt ez (az arcfelismerésen kívül minden más) már ki is van vezetve, szóval csak ezért ne vegyél drágább NAS-t. Halovány ígéret sincs rá, hogy ezeket később visszahozzák, annyit írt csak a Synology, hogy "nem zárják ki a lehetőségét", hogy később visszategyék az arcokon kívüli AI recognitiont.Félre ne érts, nem lebeszélni akarlak, csak nem akarom túlmarketingelni a rendszert, mert azért bennem maradt ezen a vonalo egy-két keserű csalódás a kétkilós NAS beruházás után, de összességében azt gondolom nem volt rossz döntés. Csak tisztában kell lenni előre a dolgokkal.
Ha gondolod szívesen mesélek/megmutatom a rendszert, hogy dönteni tudj. Ez annó nekem is nagyon sokat segített volna. -
tibi3650
tag
Ezzel kell valamit foglalkoznom: kép vagy a rendszer simán tiltógatja és kész? Admin felhasználó tiltava van. Ez a jelenség azóta van hogy felraktam a 7-es DSM-et.
-
McSico
senior tag
válasz AiRLAC #72507 üzenetére
Sajnos technikai problémák miatt már több mint egy hónapja nem működik. Dolgoznak az ügyön, nem tudni mikor lesz eredmény.
Ezért szeretném kiváltani házilag, ha van rá lehetőség."Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
gyugyo79
addikt
-
McSico
senior tag
Sziasztok!
Lehet valahogy SMTP szervert beállítani, vagy futtatni a NAS-on?
Ha igen, milyen programok és feltételekre van szükség?"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok,
Western Digital Mycloud Home "NAS"-t váltanék, a milyen NAS-t vegyek topikban kapott segítség alapján Synologyra. Viszont egy-két dologban nem vagyok biztos.
A két fő irány, amire használnám:
- Plex/vagy ha van jó, a család többi tagja által is könnyen kezelhető felület, akkor közvetlen stream házon belül, néha, nyaralás alatt (4k filmek többségében, felirattal) TV-re
- a másik a Google Photos fizetőssé válása utáni helyzet megoldása.
Alapvetően maradnék a Mycloud Home-nál, mert a Plex jól fut, de a képkezelése az valami horrorisztikus. Nekem fontos, hogy ne keverje össze a NAS-on az összes médiából származó képet egy aplikáció, hanem csak a mondjuk a Fotó mappába mentett képeket lássam akár egy alkalmazásban, és az jól elérhető legyen mobilon is, asztali gépen is, stb. Illetve, meghatározhassam, hogy mondjuk a mobiljainkról is ide mentse a fotókat.
Ami szimpatikus, az a Moments alkalmazás, de nem tudom, hogy ebből mennyi a reklám, vagy tényleg mennyire jól működik a mindennapokban. Illetve, ahogy kaptam eddig tanácsot, a DS220 széria lenne a megfelelő, azonban a 220j és a 220+ között kétszeres a szorzó. A fotók szempontjából annyit láttam, hogy a Moments alkalmazás a + verziónál minden AI eszközt is bevet a fotók rendezéséhez - ez mennyire működik? Illetve, ahogy olvastam, a Moments és a Photo Station összeolvad - ez változtat ezen valamit? A 220j arc és tárgyfelismerést tud csak, a + elvileg, ha jól értem, készít a Google Photos-on működő visszatekintéseket, válogatásokat is (vagy ezt félreértettem) - ez működik? A Synology Photos esetében csak az arcfelismerésnél van kiemelve, hogy nem minden típus támogatja, de nincs lista az eszközökről, hogy melyik az. A Moments esetén viszont van egy lista, ott a 220j is támogatja az arcfelismerést, viszont a kiterjesztettebb AI cuccokat nem. Van akkor arra esély, hogy ez változik ezzel az új appal?
Illetve, ha esetleg hasonló tudással van akár egy férőhelyes változat, olcsóbban, az is érdekelne.
Ami valószínű, hogy nagyon mélyre nem szeretném beleásni magam ebbe az egészbe, fontos lenne, hogy egy jól működő rendszert tudjak használni, ami kap támogatást, az esetleges frissítések telepítése pedig ne vegyen el túl nagy időt, mert abból kevés van.
Elnézést a hosszúságért, de egyszerűbben nem tudtam megfogalmazni.
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
veterán
Openvpn kérdésem lenne.
NAS-on beállítottam mindent, megy a vpn. Telefonra is feltettem az app-ot, megadtam neki a kiexportált openvpn config fájl. Minden oké, megy szépen.
De csatlakozás előtt mindig kiírja, hogy tanúsítvány szükséges. Megadom neki a kiexportált ca.crt-t, feltelepül a telefonra. De sajnos továbbra is kéri minden csatlakozáskor a tanúsítványt. Hol rontom el?Csak egészség legyen, meg térerő!
-
gyugyo79
addikt
válasz Elemental #72499 üzenetére
Igen ha nincs jog akkor :
1 .:
2.:A letöltéshez amúgy nem kell egy nagy valami. Ezért furcsa,
Ha gondolod dupla katt a tm konténerre és ott terminál fülön létrehozás gomb.
A bash -t választd ki ha meg vagy a root@transmission/#cd /downloads/
-> belépsz a downloads -bawget http://gyugyo.hu/teszt.txt
-> letöltesz egy teszt.txt -t (amiben bele van írva, hogy teszt)
Ha jó akkor ezt látod :
A downloads könyvtárban meg ott a teszt.txt. Mehet egy törlés gomb (bash bezárás). Ha így tud letölteni a konténer akkor kb ki is van zárva, hogy a hálózat le iránya okés e .
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Windows 10
- Digitális Állampolgárság Program
- Politika
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Milyen processzort vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell 5500 Laptop 15,6" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/256GB SSD/HDMI/USB-C/CAM 1Év Gari 27% Áfás!
- Ayaneo Pocket S android kézikonzol
- HP 640 G4 Laptop 14" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB SSD/HDMI/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfás!
- AirPods 4 sima és aktív zajkioltásos - bontatlan, 1 év Apple garancia
- Apple MacBook Air 13" M2 Chip 8GB 256GB (MLY33MG/A) - bontatlan új - 1 év Apple garancia