Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nor.bert
csendes tag
válasz Statikus #80279 üzenetére
DS920+, 3x WD4003FFBX és egy WD10JPVX, ez 2,5"-os.
DS214+, HD103SJ és WD60EFRX. Ezen nem létkérdés a hibernálás, de most itt is próbálkozom, ezért leállítottam a Transmissiont.A Vezérlőpult/Hardver és tápellátás/Merevlemez hibernálás menüben engedélyeztem 10perces időbeállítással.
-
nor.bert
csendes tag
válasz zsamiatt #80266 üzenetére
Azt gondoltam, a 4db HDD többet fogyaszt, mint a gép, de erről nincsenek adataim.
Értem én a számolgatásodat, csak nekem két NAS-om van és jócskán kilógok az átlagfogyasztásból, tehát az áramért is duplán fogok fizetni, tehát havi 6 ezer, ami egy évben már nem lebecsülendő összeg. Tudom, akinek van pénze majomra, annak legyen banánra is. -
nor.bert
csendes tag
válasz zsamiatt #80260 üzenetére
Ezt találtam a témában:
[Mi akadályozza meg, hogy a Synology NAS hibernált állapotba lépjen?]
Ha ezt komolyan kell venni, akkor gyakorlatilag a hibernálás nem használható normál körülmények közt. Szerintem, ha olyan alap dolgok, mint a QuickConnect, az IPv6, vagy egy USB-n csatlakozó eszköz nem engedi a hibernálást, akkor ezt működő szolgáltatásként nem volna szabad hirdetni.A kikapcsolás csak akkor alkalmas, ha távolról is be tudnám kapcsolni. Erre van lehetőség? Amit ismerek, azok csak helyi hálózatból működnek, pl. DS finder androidon.
-
nor.bert
csendes tag
válasz Mauzes #80243 üzenetére
Sziasztok!
Én is agyalok a villanyszámla miatt, mert háromszoros a túlfogyasztásom.
A DS920+ fogyasztása (4db diszk és 8BG RAM) 26W , a BX700UI szünetmentessel együtt 46W. Ez kb. 19kWh, illetve 33kWh-ra jön ki egy hónapra.Kedvező lenne a lemezek hibernálása, de sehogy sem sikerül megoldanom. Tud rá valaki megoldást? Természetesen engedélyezve van a Vezérlőpult/Hardver és tápellátás/Merevlemez hibernálás menüben, de csak nem hibernál. Torrent nincs, hozzáférés nincs.
Valakinek ötlet? -
nor.bert
csendes tag
válasz blakey #72519 üzenetére
Böngészőből már be tudok lépni, látom is az eszközeim között a NAS-t, írja, hogy le van tiltva és engedélyezzem. Az engedélyezésnél már megnyílik a pop-up ablak a belépési azonosítókkal, de eltűnik az ablak a bejelentkezésre kattintást követően és nem menti a változást. Ugyan ez a DDNS engedélyezésénél. Inkognitó ablakból belépve szintén.
szerkesztés:
A DDNS engedélyezése sikerült, a QC engedélyezésénél meg már legalább dob egy hibaüzenetet: „Hoppá... Hiba történt a QuickConnect szerverrel. Próbálja újra később. "ismét szerkesztem: Végre sikerült a QC engedélyezése is. Nem változtattam semmit, csak elcsesztünk egy csomó időt. Köszönöm még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
nor.bert
csendes tag
válasz blakey #72516 üzenetére
Érdekes...
Azonos hálózaton a régebbi DSM6.2 NAS-on nekem is működik, az új 7.0-án nem megy. Az a kép fogad, mintha még be sem állítottam volna, pedig de. A link a NAS kezelőfelületéről pop-up ablakban nyílna meg, de sem itt, sem új ablakban és inkognitó módban sem válaszol, 504-es hibát dob. Próbáltam mobilról, GSM hálózaton sem tudom megnyitni.
Köszönöm, hogy ránéztetek![ Szerkesztve ]
-
nor.bert
csendes tag
Sziasztok!
Nem megy a QuickConnect és a Synology fiókomba sem tudok belépni. Egyáltalán itt kell? https://account.synology.com/hu-hu/profile
Sokan panaszkodnak mostanában a QuickConnect-re, de nekem eddig működött.
Nálam van gond, vagy globális? Másnak működik a link?[ Szerkesztve ]
-
nor.bert
csendes tag
válasz blueboy77 #72459 üzenetére
Szia!
Most DSM7.0-t telepítettem, itt az admin fiók le van tiltva alapértelmezetten, hacsak nem engedélyezted install után. A másik NAS-on 6.2 fut, arra nem emlékszem, hogy én tiltottam-e le, vagy ott is az az alapértelmezett. Ha létrehozott admin jogosultságú fiókról van szó, akkor persze más a szitu. -
nor.bert
csendes tag
„mindkét lemez ugyanolyan, teljesen megegyező típus"
A firmware is azonos?
„Ne feledje, hogy a gyártó előzetes értesítés nélkül frissítheti vagy módosíthatja a HDD/SSD firmware-ét. A Synology csak azt tudja garantálni, hogy a listában szereplő firmware-verzió kompatibilis lesz a Synology termékeivel."De a lényeget már megírták, hogy SMR meghajtó.
Erről itt olvashatsz:
https://synology-forum.hu/?oldal=cikk&id=148„Ha már van ilyenünk és nem tudjuk kicserélni:
– használjuk szólóban ha csak 1 van,
– ha párban van: RAID1 szóba jöhet,
– ha több mint kettő van: RAID5 semmiképp,
– használjuk el alapkötetként, vagy több RAID1 tömbbe csoportosítva,
– de semmiképp se tegyünk RAID-be különböző technológiájúakat!" -
nor.bert
csendes tag
válasz AiRLAC #72084 üzenetére
Remélem jól értelmezem, hogy akkor a bemásolt hsz-ban johans érvelése Synology-ra nem vonatkozik, de ezen kívül érvényes? Esetleg csak a HW RAID-re vonatkozik?
Szerencsére nekem nem okoz így gondot. A RAID5 a HDD defekt egyszerű helyreállítása érdekében, a Btrfs meg a SynologyDrive dupla helyfoglalásának kivédése miatt volt szempont az új NAS telepítésénél.
Sajnálom, hogy a Synology folyamatosan fejleszti a CloudStation-t, a régebbiek sokkal egyszerűbbek és gyorsabbak voltak. A SynologyDrive meg kész őrület első látásra. -
nor.bert
csendes tag
válasz ArthurShelby #72016 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. A Te esetedre talán az lehet magyarázat, hogy a rádugott plusz HDD-t Hot Spare vinyóként használva feltehetően egyszerűbb a rendszer újraépítése. Ezt arra alapozom, amit a súgóban olvastam:
"Hot Spare
Hot spare drives are standby drives that can automatically repair degraded storage pools with RAID types supporting drive fault tolerance. When a drive crashes and results in storage pool degradation, the hot spare drive will automatically repair the degraded storage pool, thereby repairing the degraded storage pool and restoring it to healthy status (however, if two drives have crashed but only one hot spare drive was assigned to repair one of the crashed drives, then the storage pool status will remain as degraded). After the hot spare drive has replaced the crashed drive, the hot spare drive will be added to the storage pool and will no longer act as a hot spare drive for storage pool protection." -
nor.bert
csendes tag
válasz gyugyo79 #72015 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Azóta ki is próbáltam, úgy működik, ahogy írtad. Frissen telepített RAID 5 -re adatokat írtam, majd HDD-t cseréltem és az újraépítés után minden klappol. A próba kedvéért nem a végleges HDD-ket raktam bele indulásnál., de most már azokkal üzemel.
Ez a hsz. bizonytalanított el:
-
nor.bert
csendes tag
Sziasztok!
Btrfs fájlrendszerű RAID5, vagy SHR esetén HDD hibát lehet javítani a remove/add módszerrel, vagy előbb hozzá kell adni az új lemezt? Egy régebbi írásban olvastam, hogy csak add/remove sorrenddel lehet újraépíteni, de ott nem Synology-ról értekeztek. Talán tudja valaki a naprakész választ? -
nor.bert
csendes tag
válasz Lanash #58280 üzenetére
Én nem ismerek, de ez nem jelent semmit.
Van valami különös oka, hogy nem akarod a photo mappát használni? A telefonnal készített fotókat csak akkor menti a mappába egy erre a célra kijelölt almappába, ha azt bekapcsolod (én inkább csak erre használom) és ettől függetlenül több almappát is létre hozhatsz a photo mappán belül különböző jogosultságokkal. Ezen kívül a telefon egyéb mappáit is szinkronizálni tudja a NAS-ra. -
nor.bert
csendes tag
-
-
nor.bert
csendes tag
Köszönöm a tanácsot, kipróbáltam a Hyper Backup-ot, de szerintem nekem ez nem jó.
Azt valamiért nem sikerült elérnem, hogy a DS109+ -hoz csatlakozzon, de beállítottam a mentést egy saját másik mappára, ahol egy valami.hbk mappába mentett is, de nem olvasható formátumban. Próbáltam a titkosítást ki és bekapcsolni, ennél jobban nem merültem el benne. Én azt szeretném elérni, hogy a komplett könyvtár szerkezetet és a fájlokat olvashatóan tükrözze le az öregebb NAS-ra.
Más ötlet? -
nor.bert
csendes tag
Sziasztok!
Két NAS közötti fájlszinkronizálás megoldásában szeretnék segítséget kérni, mert nem tudok elindulni vele.
A DS214+ már szinkronizál egy PC-vel, a Cloud Station Server-t telepítettem rá. A legfontosabb mappákat szeretném szinkronban tartani, vagy menteni egy DS109+ gépre is, lehetőleg fizikailag máshol elhelyezve. Erre az öreg gépre nem találok kompatibilis Cloud Station Server-t, ezért azt kellene megoldanom, hogy a DS214+ kezelje a fájlok változásait. Melyik csomag alkalmas erre? Olyan megoldást keresek, amivel a második NAS-on is elérem a fájlokat. Azzal esetleg kibékülnék, ha csak helyi hálózatban lehetne megoldani. A DSM verziókat (6.1.3 és 4.2) nem frissíteném, a régit már nem is lehet.
Előre is köszönöm az tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest