Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Synology NAS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
Nem intel CPU-s Syno NAS-ra nincs out of the box Docker telepítés.
Manuálisan elvileg lehetséges, de minek, ha ezekben kevés a RAM? -
intuicio
aktív tag
válasz [Prolixus] #72477 üzenetére
Köszike!
72490 AiRLAC
Köszi! Én is így gondoltam, hogy elég lesz a 2GB-os kivitel a torrentek futtatásához
Erre a fajtára gondolsz?
SEAGATE IronWolf 4TB 3.5" 5900rpm 64MB SATA ST4000VN008 (37k)
Meghibásodási arány: 1,2%
WD Red Plus 4TB 128MB meg 0%
128MB vs 64MB van értelme figyelni NAS-ba? -
gyugyo79
addikt
válasz gyugyo79 #72488 üzenetére
Állítsd le a konténert és ezt írd bele a konfigba (qBittorrent.conf):
WebUI\HostHeaderValidation=false
Így nem ellenőrzi a böngésző fejlécet.
A 8080-at (vagy beállított port) vissza írja induláskor a konfigba így azzal nem lehet okoskodni. Hírtelen erre a fórumjukon is csak panaszkodnak de nem láttam megoldást, de ettől lehet, hogy van.
Ha beválik a dockeres verzió és leszedted a nativan telepítettet így nem foglalat a 8080 port állítsd be a konténernek és ezt a sort vedd ki a konfigból (vagy irányítsd a router 8080-ét a konténerbe megadottra és használ domain névvel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Már a tököm sem bánná mennyi app kell a telefonra....csak tudna már valamelyik csatlakozni a rohadt nashoz.
Sem androidon , se ios -en ,nem csatlakozik a drive. Sem wifirős , sem mobilnetről. Közben meg a nas elérhető bárhonnan ,bármikor.Lassan elgondolkodom ,hogy kuka ,aztán valami használható szolgáltatás után kell nézni. Ígérnek fűt-fát a play store tele mindenféle syno appal , azt kalap sz. nem ér az egész.
-
Elemental
addikt
válasz gyugyo79 #72466 üzenetére
Sikerült a mappa hozzáadása, pld a /download/film az egyenlő a Film mappával, a /download pedig a Transmission mappával. Amikor hozzáadom a torrentet és kiválasztom a megfelelő mappát, akkor mutatja a szabad helyet. De amikor elindítom a letöltést, akkor 0 seeder 0 leecher. Nem indul el a letöltés. Nem tudom hol rontom el. A port forwarding elvileg jó, ilyet már vagy 100x csináltam. Nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz gyugyo79 #72484 üzenetére
Igen, pontosan ez a tartalma a qBittorrent.conf-nak:
[AutoRun]
enabled=false
program=
[LegalNotice]
Accepted=true
[Network]
Cookies=@Invalid()
[Preferences]
Connection\PortRangeMin=6881
Connection\UPnP=false
Downloads\SavePath=/downloads/
Downloads\TempPath=/downloads/incomplete/
Queueing\QueueingEnabled=true
WebUI\Address=*
WebUI\Port=8080
WebUI\ServerDomains=* -
gyugyo79
addikt
válasz [Prolixus] #72483 üzenetére
Figyelmeztetés nélkül SMR -re cserélték az addig CMR -es NAS HDD -ket és az árukon sem változtattak, garanciába cseréltek keresztbe, és amikor kitört a balhé is az elejébe azt kommunikálták, hogy nincs itt semmi gond az SMR pont ugyan olyan jó ha nem jobb, miközben sokaknál már hullottak a RAID tömbök, bizonyítottan belassultak bizonyos terhelés mellet SMR HDD-k stb.
Aztán mikor már védhetetlen volt a hülyeségük elnevezték máshogy a HDD-ket. Meg feltüntetik hogy SMR vagy CMR stb.De az egyszerű felhasználó számára érhetetlen elnevezést RED-NAS, RED Plus NAS hisz mind a 2 NAS -ba való akkor mi baj lehet és az, hogy CMR vagy SMR pont azoknak nem mond semmit akik majd sz@pnak vele....
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz gyugyo79 #72480 üzenetére
Mire gondolsz itt? Emlékszem hogy valami olyan volt hogy szó nélkül cseréltek valamit ami negatívan érintette/érinthette a felhasználókat, vagyis hogy ne legyen nyilvánvaló, de nem emlékszem már pontosan mi volt.
Amúgy én is hajlok az Ironwolf felé, csak régen 2 Barracuda-val is megégettem magam (nyilván nem ugyanaz a termékcsoport, de hát na...), úgyhogy saját tapasztalat alapján pont inkább WD-t kellene venni.
Toshiba hasonló NAS merevlemezeiről nem olvasni túl jókat. Rajtuk kívül meg kb nincs is senki jelenleg már.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
gyugyo79
addikt
válasz [Prolixus] #72477 üzenetére
Nekem azt, hogy WD-t vegyek a jövőben sem fordul meg a fejemben. Még akkor sem ha esetleg egy másik gyártó kicsit rosszabb termékét tudom csak választani helyette, ami valószínűleg sosem fordul elő. Amíg a nagy többség gond nélkül elfelejti a gyártók gusztustalan húzásait időről időre lesz egy amelyik bepróbálkozik. Viszont én speciel nem állok be a "birkák" sorába még ha egy olyan kis és jelentéktelen szelete is ez sajnos a vásárlóknak akik nem hoznak változást. Ezért is meri a WD is megcsinálni azt amit megcsinált ....
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
válasz gyugyo79 #72478 üzenetére
Igen, így kellene, de ez be sem jön, hanem egyből az Unauthorized...
-
gyugyo79
addikt
-
[Prolixus]
addikt
válasz intuicio #72470 üzenetére
Sima 4TB WD Red winyók SMR-t használnak ha jól emlékszem, Red Plus ami CMR. Én utóbbit venném, 3-4 ezerrel drágább per HDD. Amúgy árügyileg, ha újonnan akarod venni, a NAS maga kb 125-130, a két vinyó 2X30-35 körül, úgyhogy anyagilag nem mondanám hogy az Alzás csomag sok "kedvezményt" nyújt.
SZERK: Egyébként én is pont bővítésen gondolkozom, 4 terás vinyókat nézegettem.
4TB sima Ironwolf (non-pro) versus WD RED Plus a kérdés, van valakinek erősen egyik vagy másik irányba preferenciája és ha igen, miért?
Papíron nagyjából ugyanazt tudják. Csendesebbnek jobban örülnék, de speci szinten az is kb koppra ugyanaz, a gyakorlatban meg ki tudja.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
WaterWave
veterán
felsőbnél csináld azt hogy az external és internal port legyen a 49159...
Majd próbáld meg http://nasip:49159
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
huan
őstag
válasz WaterWave #72471 üzenetére
Telekom F@st 5655v2 AC port forward
protocol - external host - internal host - extarnal port - internal port[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
Küldj egy képet ahol a portot kinyitottad a routeren... Ha az is jó akkor átadom gyugyonak, ő azért messze jobb ebben mint én...
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Na tehát azt már eldöntöttem, hogy DS220+
Viszont most látom, hogy van:
DS220+ 6GB (154k) és DS220+ 2GB (133k)
Szinte csak torrentek mennének rajta. Gondolom ez miatt nem kell a 6GB rendszert megvennem, hanem elég a 2GB is? Vagy pont hogy nem?
És ehhez még kell vennem 2x4TB HDD-tViszont a másik:
Synology DS220+ 2x4TB RED
ez 2GB-os verzió, és 2x4TB HDD-vel.. Ez jobb opció, vagy a másik ipon link?
-
huan
őstag
válasz gyugyo79 #72468 üzenetére
Nem adtam meg portokat, csak a routeren nyitottam ki az említett kettőt.
Most ezek a portok vannak.
És az eredmények:
http://192.168.1.119:49161 -A kapcsolódás sikertelen...
http://192.168.1.119:49156 -A kapcsolódás sikertelen...
http://192.168.1.119:49159 -Unauthorized -
gyugyo79
addikt
Ha másodjára sem adtad meg te manuálisan a portokat akkor nézd meg miket osztott neki a docker. Az első képeden amit linkeltem is a 49155- n elérhető a 8080 és 49154 és 49156 van a 6881 TCP/UDP -re irányítva. Tehát vagy az így osztott portokat kell használni vagy meg kell adni ezeket is.
-
huan
őstag
válasz WaterWave #72449 üzenetére
Mi lehet a gond?
- Routeren nyitva a 8080 és a 6881 port (tcp-udp)
- Dockerrel letöltve telepítve a qbittorrent
- docker/qbittorrent/config és docker/qbittorrent/downloads -mappák létrehozva
- docker > qbittorrent tároló > kötet: kép1
- docker > qbittorrent tároló > környezet: kép2
- tároló bekapcsolva
- nasip:8080 > 192.168.1.119:8080 > A kapcsolódás sikertelen... -
gyugyo79
addikt
válasz Elemental #72465 üzenetére
Igen csak azt a lát a konténeren belül futó TM amit beadtál a konténerbe. Konténer leállításakor szerkeszthető.
Azt pld meg tudod csinálni, hogy csinálsz a NAS gyökerébe egy zzzLetoltes mappát (azért zzz a példa hogy alul legyen az ABC rendezésnél és azért volumeX mert mindegy melyik kötetre az X = a kötet száma a mount példámban ez 1, erre amúgy szükség nem lessz mert minden ott van ugya a mappába amit ide mountolsz) pld. és utána ezt adod meg a TM -nek mint /downloads/ utána ebbe a zzzLetoltes mappába be muntolod feladatidőzítővel induláskor azokat a már meglévő mappáidat amikbe bele akarsz tölteni. Pld csinálsz bele egy kotet1video mappát amibe mountolod a /volume1/video/ amibe amúgy van egy sorozat meg egy film könyvtárad.
feladatidőzítő -> mount --bind /volume1/video /volume1/zzzLetoltes/kotet1video
Ezek után a TM -ben belül valid lesz a
- /downloads/ (= /<volumeX>/zzzLetoltes/)
- /downloads/kotet1video/ (= /<volumeX>/zzzLetoltes/ = /<volume1>/video/ )
- /downloads/kotet1video/sorozat/ (= /<volumeX>/zzzLetoltes/sorozat = /<volume1>/video/ sorozat)
- /downloads/kotet1video/film/ (= /<volumeX>/zzzLetoltes/film = /<volume1>/video/ film)Ha kell másik könyvtár akkor a fentiek alapján létrehozol neki egy könyvtárat a zzzLetoltes be mountolsz használod a konténert le sem kell állítani...
Az fontos, hogy jó uid és gid legyen megadva de annak a kiolvasását jól mutatta ..Felmerülhet még, hogy miért nem adjuk meg a volumeX -et komplett vagy a gyökerét a NAS -nak amit parancs sorból meg tudnánk tenni. Nos azért mert az hatalmas biztonsági kockázatot jelentene így abban én nem segítek.
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz gyugyo79 #72464 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
Tehát akkor minden egyes letöltési helyet meg kell adnom már telepítéskor. Olyan mappába nem tudok majd letölteni, amit nem adtam meg?
Szerk. Vagyis gondolom tudom menet közben is szerkeszteni, de mindig is a dockeren belül kell hozzáadni letöltési helyet?[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Elemental #72461 üzenetére
Mert olyan segít itt is másoknak akinek lehet egyszer valaki elmondta, hogy hogy is kéne de a felét nem jegyezte meg rendesen ...
Mivel a konténerbe a downloads -ba van be mountolva az a könyvtár ahova letölt ott a letöltési könyvtárnak a /downloads/ vagy egy azon belül már létező /downloads/<minta>/ könyvtárat kell megadni (ami a videónál maradva a /media/plex/movies/ vagy a /media/plex/movies/<minta> azon belül a NAS on a file stationbe)[ Szerkesztve ]
-
nor.bert
csendes tag
válasz blueboy77 #72459 üzenetére
Szia!
Most DSM7.0-t telepítettem, itt az admin fiók le van tiltva alapértelmezetten, hacsak nem engedélyezted install után. A másik NAS-on 6.2 fut, arra nem emlékszem, hogy én tiltottam-e le, vagy ott is az az alapértelmezett. Ha létrehozott admin jogosultságú fiókról van szó, akkor persze más a szitu. -
Dolphine
addikt
-
Elemental
addikt
Aki feltette a dockeres transmissiont, működik a letöltés rendesen? Felmenni felment, de nem hajlandó letölteni, még a szabad helyet sem mutatja, ha kiválasztok egy kötetet, mintha nem férne hozzá a mappákhoz. Vagy a telepítésnél meg kell adni minden egyes mappát külön-külön? Vagy lehet neki valahol jogosultságokat adni?
Még abba a mappába sem akar tölteni, amit telepítésnél megadtam.
Ez a videó alapján tettem fel. Viszont úgy látom, a videó végén a srác is indít egy letöltést, de neki is ugyanúgy áll, mint nekem, 0 seeder, 0 leecher.[ Szerkesztve ]
-
blueboy77
csendes tag
Sziasztok!
Távolról bejelentkezek a NAS-ra (DS920+, DSM 6.2) az "admin" felhasználómmal, kb 10 másodperc múlva kidob ezzel a hibaüzenettel:
"Sajnáljuk, jelen felhasználói fióknak nincsenek megfelelő jogosultságai ennek a műveletnek a végrehajtásához."
De egyébként semmilyen műveletet nem végzek, simán csak belogolok és utána kidob. Akár Quickconnect-tel akár VPN-en. Ami furcsa, hogy a nem-admin fiókom stabil, azt nem dobja ki.
Esetleg valakinek ötlet, hogy ez miért van...?Köszi,
b
-
veterán
Akinek nem Intel procis gépe van és felrakta a Docker-t, tudna nekem segíteni a telepítésben?
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
WaterWave
veterán
Nyisd meg a docker alkalmazást (bálna a jele), nyilvántartásban szedd le a lunixserver/qbittorrentet.. ha leszedted, akkor indítsd el... Mikor elindítod feljön egy ablak és a második a kötet, ott tudod hozzáadni:
/docker/qbittorrent/config - változó vagy érték nem tudom fejből az /config (ez a jobboldali vonal)
/docker/qbittorrent/downloads - /downloads• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Patice
Topikgazda
Szerintem az a hiba, hogy csak config mappát állítottál be (a képek alapján) kell neki a data mappa is, ahová tölteni tud.
docker mappában hozz létre egy qbittorrent mappát, ezen belül egy config és egy downloads mappa kell.
Az elérési út pedig asszem: volume1/docker/qubittorrent/data és ugyanez, csak ugye /downloads véggel.Ezek azok a környezeti változók, amiket neked kell megadnod, magától nem fogja tudni a konténer.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
addikt
-
WaterWave
veterán
csomagkezelőből a docketalkalmazást leszeded...
aztán csinálsz egy docker könyvtárat.
Majd megnyitod a dockert, nyilvántartásban rákeresel a qbittorentre, és letöltöd a linuxserver/qbittorrentet..
Ha ez a séma akkor az elöbb kreált dockerkönyvtárban kreálsz egy config mappát és egy downloads mappát...
Letöltött linuxserver/qbittorrentet elindítod... - beállítások - kötet - újmappa-
docker/config - /config
docker/downloads - /downlodsKörnyezetnél:
TZ - Europe/Budapest
PUID és PGID változókat úgy tudod megnézni, ha putty.al ssh és ott user pass után kiadod az id parancsot (100 vagy 101) user mellett meg 102* valami szám)
Routeren kinyitod a 8080 és 6881- portokat.Elérése: http://nasip/8080
Én a transmissiont használom nem ezt, csak leírás szerint én így raknám fel.
--- version: "2.1" services: qbittorrent: image: ghcr.io/linuxserver/qbittorrent container_name: qbittorrent environment: - PUID=1000 - PGID=1000 - TZ=Europe/London - WEBUI_PORT=8080 volumes: - /path/to/appdata/config:/config - /path/to/downloads:/downloads ports: - 6881:6881 - 6881:6881/udp - 8080:8080 restart: unless-stopped
-
WaterWave
veterán
Viszont mivel + os nasod van felraknám a docker alkalmazást és azon futtatnám a torrentet... Sok fejfájástól megkíméled magad és a + os nason ez gyerekjáték
-
WaterWave
veterán
dsm 7-nél észszerűbb a 3. féltől származó programokat docker alatt futtatni, hogy ne érjen meglepetés... De én is azt tanácsolom, hogy várnék még a frissítéssel, mert hátha máshogy ébred holnap a nap is
-
addikt
-
fecke78
senior tag
üdv
Nas kapott egy szünetmentes tápot
A becsült akkumulátor használati időt mennyire lehet alapul venni?
2462másodpercet ír ki ,én 10 percre állítottam be a leállítást , gondolom ugy okés lesz ? -
huan
őstag
Sziasztok,
Ma felajánlotta a DS720+, hogy készen áll a DSM7.0. Megy rajta a qbittorrent? (most ez lenne a legfontosabb) Ha igen, mindent előről be kell álítani rajta? -
Immy
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni synology drive témával kapcsolatban. DS118-on az utolsó 6.2.X DSM verzió van fent és a legújabb synology drive ami elvileg a 3.1.x verzió.
Miután a DSM-en frissítettem a synology drive-ot, azután a windows-on lévő Synology Drive Client 2.0.4-11112 verzió kiírja az alábbi hibákat:
Connection error. Please fix the issues below and edit the connection.
Incompatible server version. Please make sure the versions of Synology Drive Client and Synology Drive Server consistent.Tudtok segíteni abban, hogy hogyan tudom elérni ugyanazt a verziót anélkül, hogy a DSM-et frissíteném a 7-re? Photo Station miatt nem szeretnék még frissíteni.
[ Szerkesztve ]
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Lasersailing
senior tag
Szia,
Köszönöm részletes válaszodat! A probléma megoldódott, köszönöm segítségedet! Mindazonáltal válaszolok soronként is:
- szüneteltetés nem volt, korábban már szaladtam bele ebbe, ezért ezt egyből néztem, hátha csak ez a gond, most nem ez volt.
- Internet elérés volt mindkét oldalon tutira (szerver oldalon kapnék róla üzenetet, céges oldalon meg van backup vonal). Ráadásul nem egyszer, hanem folyamatosan produkálta a hibát.
- az almappás ötleted már érdekesebb: ránézésre volt ott pipa, de a megoldás az lett, hogy átmásoltam másik almappába, majd vissza. Azaz látszólag volt pipa, de nem "érzékelte", hogy ott pipa van, (bármilyen hülyén is hangzik)
- adatméret minimális volt, néhány megabyte-ról van szó, nem TB-okról. (de ez sem derült ki a leírásomból)Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet!
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Synology DS220j-ba keresek merevlemezt.
1 TB tárhely elég nekem, RAID 1-et szeretnék.Ezt néztem ki, mi a véleményetek ?
Seagate IronWolf 3.5 1TB 5900rpm 64MB SATA3 (ST1000VN002)
Köszi.
-
adambo86
újonc
Sziasztok,
Van egy Synology 418 play négyfiókos nas-om, amibe 2 db. WD red WD40EFRX HDD. Az a kérdésem, hogy kompatibilis e ha berakok még plusz 2 db WD red WD40EFZX HDD-t? Tud így működni a nas raid-be? -
WaterWave
veterán
Közben rájöttem, hogy kell fordított proxy esetén lets encrypt tanusítványt alkalmazni, szóval tárgytalan a kérdés.
-
veterán
SS-ben hozzá lehet adni valahgy Xiaomi Mi Home 360 kamerát?
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
nor.bert
csendes tag
„mindkét lemez ugyanolyan, teljesen megegyező típus"
A firmware is azonos?
„Ne feledje, hogy a gyártó előzetes értesítés nélkül frissítheti vagy módosíthatja a HDD/SSD firmware-ét. A Synology csak azt tudja garantálni, hogy a listában szereplő firmware-verzió kompatibilis lesz a Synology termékeivel."De a lényeget már megírták, hogy SMR meghajtó.
Erről itt olvashatsz:
https://synology-forum.hu/?oldal=cikk&id=148„Ha már van ilyenünk és nem tudjuk kicserélni:
– használjuk szólóban ha csak 1 van,
– ha párban van: RAID1 szóba jöhet,
– ha több mint kettő van: RAID5 semmiképp,
– használjuk el alapkötetként, vagy több RAID1 tömbbe csoportosítva,
– de semmiképp se tegyünk RAID-be különböző technológiájúakat!" -
ssgt1981
senior tag
Használ valaki Deluge-t Dsm 7 alatt? Működik rendesen?
-
fecke78
senior tag
nekem is ezt írta ki az új lemezre amit beleraktam , mégpedig ugy ,hogy fent van a kompatibilitási listán . nem foglalkoztam vele
-
-
blakey
titán
válasz eszakas #72402 üzenetére
Transmission filéből - az valamilyen hal fajta, hogy filézhető? Nyugodtan használd a fájl szót.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
fecke78
senior tag
király
thx -
Borisz76
veterán
válasz fecke78 #72411 üzenetére
Nem kötelező sorban használni....pláne ha 1 lemez 1 kötet.
Mód:
Sosem volt média playerem....így csak tippelnék ,hogy látja e vagy sem a Dune a lemez tartalmát.
Ki kell próbálni......max másolsz rá hálózaton keresztül.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
fecke78
senior tag
igen , külön alap kötetek , most kezdem a másolgatást total commanderrel
-
fecke78
senior tag
918 +
1 -lemezem egy 4 tb
2 -4tb
3 -6tb
4 új lemez 16 tb
2-es lemezt ki akarom venni filmek vannak rajta arról másolnám át a 16 tb os ra . utána kerül a 2 lemez a dune médiajátékosba . ha a másolgatás után kiveszem a 4 helyrőla 16 tb ost és berakom a 2 es helyre azt szeretni fogja a nas ? -
eszakas
senior tag
válasz gboszi #72404 üzenetére
Köszönöm szépen. Két napomba telt mivel angolul sem tudok meg a Linuxot sem ismerem.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
dkess
őstag
válasz Magnat #72403 üzenetére
Mondjuk VPN nélkül (mondjuk van LAN1 meg LAN2) is működhetne ez nem? Pl. a LAN1 a default gateway, de a LAN2 -höz is van beállítva egy másik. A több átjáró használatát engedélyezi a host -on (Hálózat/Általános/Speciális beállítások/Több átjáró engedélyezése) és a virtuális gépen a LAN2 -t adja meg.
VPN esetén ugyanez csak nem LAN2 hanem VPN -t ad meg a virtuális gépen. Ez így működhet elméletileg.
-
r4z
nagyúr
válasz Magnat #72403 üzenetére
Maganak a DDSM-nek nem kell kitalalnia a netre. Csak a VPN kliensig kell eljutnia, ami egy host-internal networkon fix IP mellett siman megoldhato. A VPN kliens megkapna a host networkot, es azt hasznalna a (tavoli) VPN szerverrel torteno kommunikaciora.
Tehat:
bejovo forgalom: VPN server site router - port forward - VPN server - internet - Syno host nw - VPN client - Docker internal nw - DDSM
kimeno forgalom: DDSM - default route: VPN client container internal IP-je - VPN client - Syno host nw - internet - VPN server - internetA fo kerdes tovabbra is az, hogy be lehet-e loni a DDSM-et meg valahogy.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Magnat
veterán
Ha natolva van a virtuális gép csatolója akkor szinte biztosan nem segít, bridge esetében jó kérdés, még sosem csináltam olyat, h a hostnak más beállításai legyenek, de az biztos, h csatolóhoz kell kötnöd és sztem ha ahhoz kötöd aminek nincs dg-je akkor nem fog kitlalálni a netre, de egy próbát megér, hátha.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
eszakas
senior tag
Azoknak akik a Transmission telepítésével vagy azzal hogy leáll a letöltés bajlódnak:
A Transmission filéből való telepítése másik kötetre, nekem megoldotta a torrent leállással kapcsolatos hibát.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
r4z
nagyúr
válasz Magnat #72398 üzenetére
Igen, de ha fellovok egy VPN kliens kontenert, es DDSM-ben annak a cimet adom meg default route-kent, akkor VPN-en fog menni a forgalom. Szoval ha a DDSM-et sikerul mukodesre birni, akkor elvileg meg lehet csinalni.
Nem performance, hanem privacy okokbol akarom igy beallitani.
@appel: A vDSM mas, VM-et nem akarok futtatni. Plusz szerintem ott nem is mukodne az, hogy felcsatolom a tenyleges NAS megosztasait a Download Station szamara. Dockerrel fel lehet csatolni, ugyhogy egy kis hardlinkes varazslassal valoszinuleg ossze lehet takimakizni.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest