-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
sziasztok egy kérdés.
annó úgy ment nekem a photo statio hogy ....cimem :0000/ Fenykepek
Most így nem megy, az alkalmazásportálon beül pedig nem találom. Egyedi neve volt. Mi lehet a megold? -
Zolee11
senior tag
válasz
Csabroncka #44242 üzenetére
Szuper, igazából ez lett volna a kérdés, hogy ilyen formában lehet-e tárterületet növelni, újratelepítés nélkül. Azaz kicserélem az egyik lemezt nagyobbra, majd megvárom amíg végez az adatok szinkronizálásával, majd a másik kisebb lemezt is kicserélem később, és akkor elérhető lesz-e a nagyobb tárterület, amikor mindkét lemez már nagyobb lesz.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Megjött ma a DS115j, appokat kell nekem telepíteni?
Csak a media playert kell kiszolgálnia (most a Mede8er, később a kínai Kodi-val) meg hogy lanon rá tudjam másolni a filmeket.
Csak én használom és a player
Adat backup-ra nem valószínű hogy használni fogom. -
gyugyo79
addikt
QC -vel más a helyzet.
2 megoldás lehet:
A.: nem tud direktbe kapcsolódnia 2 eszköz (szolgáltatói NAT, nem beállított port átirányítás stb.)
A NAS kapcsolódik a Synology egy szerveréhez meg a kliens is és az össze kapcsolja őket.
Itt még ha titkosítás nélkül is van küldve a felhasználónév és pass nem lényeges mert ez az egész kommunikáció egy "biztonságos" tunelen belül megy .
B.: A QC átirányítja a klienst a NAS -ra. Mert van publikis IP cím és a port átirányítás is be van állítva
Ez esetben viszont egy sima nyílt http kommunikáció lesz csak. kb mintha nem is QC -n keresztül tudta volna meg a kliens a NAS ip címét hanem az direkteb lett volna megadva vagy agy DNS -en át.A. eset biztonságos. B. nem.
A. esetben a tunel a sávszélesség rovására mehet. B. mivel ilyen nincs ... -
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Elméleti kérdés.
Ha adott 2db 3TB-os lemez, SHR-ben (btrfs fájlrendszer), ha mondjuk az egyik elhalna, és helyébe 4 vagy 5TB-os lemezt tennék bele, illetve később a másikat is ugyanolyan méretűre cserélném, akkor lehetne bővíteni a kötetet később használat közben, vagy az úgy elve bukó teljes újratelepítés nélkül, vagy eleve el sem fogadja a nagyobb lemezt a nas? -
Patice
Topikgazda
válasz
Dr. Student #44233 üzenetére
Ha ennyire belassul videozás közben, akkor nekem gyanús, hogy transzkódol.
Torrentet pedig korlátozd.
-
kgymac
őstag
Minden szolgáltatáshoz külön port kellene. válassz egy számot 50000 56000 között, az elsőnek azt add oda.
pl. 55895 torrent. Be kell állítani DS-ben, beállítások , bittorent a port (többi ajánlott maghoz borisz76 cikkében)
routeren, a virtual server beállításokban külső-belső portnak 55895, ip: nas ip-je, protokol: tcp
ha dht-t is akarsz (maghoz nem kell), akkor udp port is kell, én másik portot használnék: pl: (alap+1) 55896 ,
külső-belsőnek, protokol : udp, az ip mindig a nas-é.távoli elérés: én nem tenném ki a dsm-et a netre, csak vpn-en keresztül. Volt linklelve openvpn telepítés, sethdobaloah írta a tutorialt.
vpn-hez: protokol: udp, port alap+2vpn-en kéne megoldani a video/audio/photo station, a nas ip-jén éred el, az alap porton (5000 ill. 5001 ha nem módosítottad). átirányítás nem szükséges.
Én webdav-ot használnék még, alap+3 a port,én tcp/udp-t állítottam be (nem néztem utána).
Felhőm még kialakítás alatt (owncloud), syno community verzió hibás volt 6.1.7 alatt, nem tudott csatlakozni mariadb-hez, így kézzel telepítettem az owncloud linuxos verzióját (zipből). Távoli elérés még nincs beállítva.
-
Dr. Student
senior tag
Sziasztok,
Azzal a gonddal fordulnék hozzátok, hogy sajnos nagyon csalódott vagyok:
Eszközöm:
DS218play
Realtek RTD1296 SOC
1,4 ghz
4 mag
1024 MB RAMHa megy a letöltés, akkor használhatatlan másra.
Ha megy egy szimpla másolás usb-s eszközre és én közben DS video keresztül filmet szeretnék nézni, akkor kb. folyamatosan homokórázik a film közben.Valóban egy ilyen NAS 1 feladatot tud ellátni egyszerre ? Ha igen, akkor melyik lenne az a NAS amivel mondjuk tudnék egyszerre letölteni és filmet is nézni, ez minimum elvárásom lenne.
A Video Station-nél az a gondom, hogy csak az elsődleges nyelvet játssza le, hiába választom ki a második, harmadik nyelvet marad az elsődlegesnél. Ez miért lehet ?
-
MeSKA
aktív tag
Köszönöm szépen minden hozzám szólónak a segítséget!
gyugyó79 és kgymac igazatok volt, a Hálózat menü szerkesztése alatt kellett átírni az alhálózat IP.-jét (az új TP-link router már a 192.168.1.0-án dolgozott a szolgáltatói pedig 192.168.0.0-án). Ettől akadt össze, csak érdekes miért volt jó egy darabig...
Az ipv6-ot ki is kapcsoltam, ne zavarjon.kgymac! Meg szeretném csinálni rendesen a beállítást. A portok alapértelmezett szerint vannak jelenleg (így működött és nem akartam hozzá nyúlni). De ha segítenél, konfigurálnám rendesen!
Szájbarágósan le tudnád írni a lépéseket mit hogy csináljak?
A UPC routert bridge módba tettem. A TP-Link pedig szerintem jó lesz, de csak a forwardokat állítottam be. Nyilván ezeket változtatni kell, ha nem alapértelmezett port lesz.
Amit használnék: torrent, távoli elérés, felhő szolgáltatás, Video/Photo/AudioStation.
-
fsdb
aktív tag
https://whatismyipaddress.com
Ha IPv6-ot kapsz az is gondot okozhat. -
Immy
őstag
Sziasztok,
Ha a ds_video ios alkalmazásnál a login képernyőn a https-t nem kapcsolom be, akkor teljesen titkosítatlanul küldi a felhasználónév/jelszó párost a megtekintett video stream-el együtt?
Üdv. -
kgymac
őstag
dhcp szerver jól van beállítva, a nas-ét nem kell bekapcsolni, a routered adja a dhcp szolgáltatást.
a hálózat beállítások is jónak tűnik, gigás kapcsolat, van link. A lan kijelölése mellett ellenőrizd az ip beállításait a szerkesztés gombbal: az ip címnek a router ip tartományába kell esnie, alhálózati maszknak meg kell egyeznie a routeren beállított maszkkal, átjárónak és a dns-nek a router ip címét kell beállítani.
Ennyit kell beállítanod a nason, további beállítások csak fordított proxy esetén kell.
A routeren kell beállítanod az átirányításokat, azokat a portokat kell átirányítani, amelyek olyan szolgáltatáshoz kapcsolódik, amit használni szeretnél.
Táveléréshez én inkább a routeren beállított valamelyik ddns szolgáltatót ajánlanám (pl. noip). Annyi előnye van a CC-hez képest, ha változik a router wan ip címe, a router a wan kapcsolat felépülése után azonnal frissíti a ddns-t, míg a CC a beállítások szerinti időablakban frissít.
Távoli elérés ellenőrzéséhez be kell lépni a router webes felületére, a státusz lapon lévő wan ip címet össze kell hasonlítani pl. a myip.com által mutatottal. Ha egyezik, akkor lehet tovább lépni az átirányításokban, ha eltér,
a szolgáltatóhoz kell fordulni, hogy valós, kívülről is elérhető ip címet kapj.
Átirányítást a tplink forwarding menüjében, a virtual server listájában kell beállítani. Az ip cím a nason beállított legyen, a port pedig a nason a kívánt szolgáltatáshoz beállított port kell legyen. Ne használj default portokat, érdemes 45000 vagy 50000 fölötti portokat használni. Megadható külső port (ez legyen magas pl. a dsm , vpn eléréshez), a belső (internal) port lehet default. DS torrent, webdav-hoz azonos külső-belső portokat használj, 50000 felett. Kb. ennyi a beállítás.
Probléma lehet még szolgáltatói eszköz + saját router használata, ha ilyet használsz, először ezt az esetet kell rendezni. -
gyugyo79
addikt
Az első képen a szerkesztésre nyomj rá, mert ebből csak az derül ki, hogy nem DHCP kapja az adatokat.
Vezérlőpult->Hálózat->Hálózati interfész-> Lan kijelöl és szerkesztés gomb.
A DHCP szerver részt felejtsd el nem kell neked!
Ha segítséget szeretnél ne takard ki az IP címeket
Ezek belső hálózati IP (IPv4) címek semmi kompromittáló nincs. Az IPv6 -t meg pont ki se takartad. Az ha nem használod ki is kapcsolhatod amúgy, ha meg igen lehet pont azt kéne kitakarni -
sgery
őstag
Sziasztok!
Van egy folyamatos gondom a nasommal. Évek óta fennáll, nem volt időm vele annyira foglalkozni hogy megoldjam.
Hátha tudtok valami hasznosat mondani:
Tehát egy 215+ nasom van
Benne 2 vinyó:
1. WD10EZEX-00RKKA0 1TB
2. Thosiba DT01ACA30 - 3TB
SHR Raidbe vannak, adatvédelem nélkül.3db foscam fi9900p kamerám van, fullhd-ben rögzítenek. mindig legújabb fw-rel.
A rögzített kamera képe akadozik, néha széthullik, leginkább akkor amikor valami nagyobb mozgás van pl. elmegy egy kocsi.
Próbáltam én már minden beállítással, 5-15fps között, fix és auto bitrátával, fixnél több féle beállítással, több féle kombinációval. Mindig ez volt a hiba mindhárom kamera képénél.
Maga a kamera képe nem ilyen, van pc-n külön progim, netes nézetben is ha nézem semmi ilyen gond nincs.
Viszont mikor a surv. programban nézem ott is be/be tud szaggatni a kép.
Szóval a nas ment rosszul vagy nem elég gyorsan dolgozza fel.
Viszont ennek a típusnak gond nélkül kéne ezt kezelnie, pont ezért vettem akkoriban ezt.Kamerák és nas is lan-on csatlakozik be a wdr3600-as routerbe, illetve az abba kötött switchbe.
Mit tudok még tenni szerintetek?
-
MeSKA
aktív tag
válasz
kgymac #44221 üzenetére
Ezt mutatja:
Egyébként nem tiltottam le semmit. Egyik nap még működött, aztán egy nap nem értem el. Azóta szenvedek vele... TP-Link AC1200 routerem van.
fsdb:
Ott is nézelődtem, ezt látni:
Egyébként nemcsak, hogy nem tudom elérni távolról, de a Download Station sem tölti a torrenteket, mintha nem lenne internet. De helyi hálózaton elérem.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Ha egy DS216J-t elviszek egyik DIGI-s ingatlanból egy UPC-s ingatlanba, akkor mennyire macerás az új helyen a beüzemelése? A mostani helyen direktbe az ONT-re van rákötve, a UPC-s helyen pedig egy Cisco EPC3212 modemre van csatlakoztatva egy Archer C7 és arra menne rá a DS216J.
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Üdv.
-
Digger
senior tag
válasz
BRobee #44215 üzenetére
Nekem egy egyszerű pár dolláros USB hangkártya van a NAS valagában a kimenetéről pedig egy BlueTooth adót hajtok vele. Hallgatni BT fejhallgatóval vagy egy BT erősítővel szoktam, amivel egy minihifi toronyból megmaradt hangfalat hajtok.
A minőségen egy vájtfülű biztosan mosolyog, de hétköznapi elvárást tökéletesen teljesít! Biztosan lehet drágább és jobb minőségű hangkártyát is illeszteni hozzá, az erősítőbe meg optikával csatolni! -
fsdb
aktív tag
Nézd meg jobban a képet.
Ne a DHCP szervert nézd hanem a hálózatot.
Ott a hálózati interfész 2. fül.
Általános résznél mi van megadva?
(Esetleg google dns 8.8.8.8; 8.8.4.4)
Megnézném még port checker-rel azokat a portokat. -
-
BullZeye
veterán
Ha Crontabba visszatéve előző rendszerből valami nem fut le amikor kéne, akkor azt hogy és hol tudom megnézni, hogy egész pontosan miért nem?
Az SH-t le tudom futtatni manuálisan, de crontabból nem igazán.
-
MeSKA
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #44214 üzenetére
-
Patice
Topikgazda
válasz
BRobee #44215 üzenetére
Neked egy hálózatos zenelejátszó kell. A legegyszerűbb pl. egy Google Chromecast Audio. Vagy ha kép is kell akkor a sima Chromecast. Ezek kompatibilisek a Synology DS Audio és DS Video alkalmazásával.
Vagy bármilyen más DLNA-t tudó eszköz is alkalmas lehet a feladatra, kérdés, hogy gyári kész megoldás kell, vagy mókolás játszik a pénztárcakímélés miatt?
-
törölt tag
válasz
BRobee #44199 üzenetére
Pl. Denon HEOS Link HS2.
-
BRobee
tag
válasz
Borisz76 #44203 üzenetére
Kosz, hidd el olvastam/olvasok, ami meg jobban osszezavar. Tapasztalt kollegaktol szeretnek velemenyt, Ti hogy oldjatok meg.
A lenyeg, van egy receiver, ket hangfallal, amire szeretnem streamelni a contentet nasrol. Elvileg megoldhato bluetooth usb-vel a streameles. A fo kerdes, valoban megoldhato? DLNA (audio) lenne a legegyszerubb, de ahogy emlitettem, a stereo receiverekbol ez hianyzik.
Emlitetted a kabelt, milyen kabel johetne szoba? Sikerult mar valakinek a hifi-nas kapcsolat?
-
MeSKA
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #44209 üzenetére
De, igen. Csak a távoli elérés nem megy. Helyi hálózatról látom, elérem. Csak az xy.synology.me címen nem érem el!
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #44209 üzenetére
Pedig hasonló történt, attól még majdnem jó lett. Egyébként a rendszerpartíció hibás lett majd' 2000 hibás szektorral. Lényeg, hogy a tartalomhoz hozzáférek.
-
MeSKA
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #44198 üzenetére
Igen, tudom!
Sent=4, Received=4, Lost=0 (0% loss)
Látszólag nincs baja...
-
kgymac
őstag
Dvr-rel kevered. Nvr csak ip kamerát fogad, a kameráknak kell onvif támogatás. Korábban vettem két olcsó, nem onvif-es kamerát az nvr-em gyártójától, ugyan kezelte, de gyatra minőség volt a típus. A kamerák saját p2p progijával persze minden rendben volt mobilról, a webes konfig kifejezetten gagyi volt, alig lehetett állítani benne valamit. Ráadásul azonos ip címet használt mindkét kamera, nem is lehetett állítani, de legalább eltért a hálózatom ip tartományától, így nem volt ütközés. Időosztásban, felváltva jelent meg a kamera képe az nvr csatornájában, sok zöld alappal (mint a korai divx/xvid időkben). Teljes bukó volt. Szerencsére el tudtam ajándékozni.
Mobilról (droid) ip cam viewer pro-t használok, kb. ezres volt. Tökéletesen mutatja a kamerák képét, elég sok kamera típust támogat. -
DasBoot
aktív tag
Szép napot! Bammmeee'! Láttatok már csodát? Magához tért a tönkrementnek hitt Western Digital red. Bíztam a szerencsében, alszok rá egyet, és ma reggel hipp-hopp automatikus indítás után működik. Lehet, hogy melege lehetett a kicsikének? Viszont úgy döntöttem, hogy veszek neki egy felhőt! No, ennek most piszkosul örülök, de most már tényleg nem játszok a tűzzel.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
BRobee #44199 üzenetére
Mit szeretnél ?
A nas " csak kiküldi " stream-eli a cuccot.
A lejátszó pedig dekódolja és képpé, hanggá alakítja a folyamot.
Minden esetben a kábeles kapcsolat a javasolt.Az, hogy TE mivel játszod le az már más kérdés.
Lehet ez egy DLNA kompatibilis erősítő , esetleg TVKicsit olvasni kellene a témában mert a kérdés sem világos teljesen....
-
Z0mbi
senior tag
válasz
kgymac #44187 üzenetére
Koszi a valaszokat! Orlodom en is a NAS vs NVR kozott. Nem csak az NVR miatt lenne olcsobb hanem a kamera se feltetlen kellene IP legyen onnantol.
Viszont felek hogy Mobilos sw teren a NAS jobb lenne. Nvr ek nel nem tudok olyan szoftverrol ami az alkalmazasbol kuld notificationt.
Na mindegy koszi, utananezek.
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest