- AliExpress tapasztalatok
- Crypto Trade
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Bittorrent topik
- FreeCAD
- Hálózati / IP kamera
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Ez mi lehet vajon. Pörgeti a procit, de nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
A proci használatnál mi az a "I/O vár?
Rájöttem hogy ha kilépek a DSM-ből akkor visszaesik a proci használat 10-15%-ra.
Amikor belépek visszaáll 40-45-re.
De amikor kilépek akkor az I/O vár van amikor felmegy 100%-ra!!Lehet közben rájöttem:lehet az hogy a NAS-ról néztem közben MP-eren??
Az időpont stimmel.Egyébként én állandóan bejelentkezve vagyok a DSM-re,más nem így csinálja akinek alacsony a proci használat?
-
Rick4
félisten
válasz tobias40 #4403 üzenetére
Rájöttem hogy ha kilépek a DSM-ből akkor visszaesik a proci használat 10-15%-ra. Úgy mondjuk nem nehéz rájönni, hogy ezt leírtam vagy 1.5 hónapja, csak el kellett olvasni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
Csak otthoni gyakorlás a cél .. később egy kis oldal működtetése ha ezzel egyáltalán meglehet csinálni : Station 2 ha ezzel nem mit ajánlotok : DS214se ?
1. A szolgáltató fix IP címet ad
2. A weboldalt elkészítettem ( nagyon egyszerű 1-2 kép 1 videó rövid szöveg ) ezt használtam Kompozer
3. Van 1 NAS ami képes FTP szervert létrehozni pl. elérés otthoni hálózaton ftp://192.164.1.25
4. Total Commander segítségével feltöltöm weboldalt amit elkészítettem NAS FTP szerverreha Firefoxon keresztül közelítem meg FTP szervert az index.html akkor ftp://192.164.1.25/usbshare1/Letöltések/Új mappa (4)/Web.html ______ jelenik meg kér egy felhasználó nevet + jelszót megadom és látom az elkészített oldalt
A kérdés az lenne Firefoxon keresztül ne az IP ftp://192... cím jelenjen meg hanem pl. http://www.dragon1.hu/ vagy com .... a lényeg hogy ne pl. kiszolgáló : ftp.atw.hu legyen .... http://www.dragon1.atw.hu
ftp-n fent van, de hogy kell http-re rakni?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A Transmissionban be lehet állítani olyan automatizmust, hogy ha egy meghatározott mappába bedobok egy torrent fáljt, akkor kezdje a letöltését? Azt hiszem ilyen 'watch' mappa a DS letöltőjében van.
-
Dragon27
senior tag
+Pablo
Odáig nem jutottam el csak a weboldalt készítettem el de hogyan tovább Port forward még nem nagyon alapszinten járokTaláltan videót ami bemutassa hogy lehet beüzemeltetni a web lapot [link] de itt ezt kapom www.dragon1.atw.hu de mivel nekem fix IP van ezért elméletileg nemkel web tárhely pl.atw
Vagy mindenképp kell DNS regisztráció még ha a szolgáltató fix IP vanha valaki tud videót erre
-
Rick4
félisten
válasz Dragon27 #4411 üzenetére
Ha a nas otthon van, akkor az otthoni ip-d beírásával fog menni a webszerver. Ha az az atw oldalra ftp-vel (pl filezilla, total commander) feltöltöd a szerkesztett oldalaidat, akkor az atw-s webcímen is elérhető lesz. Ha van atw, nem kell a nas. Ekkor viszont a legjobb, ha átlépsz ide: [link]
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
senior tag
válasz brumi1024 #4415 üzenetére
Csúcs Akkor biztosan meg tudod mondani, hogy amikor a GUI-ról akarod a tartalmazó mappát megnyitni, nekem hibát ír ki. Be kell állítani a programban a NAS elérési útját, ahová a fájlokat tölti le. Nos. Azt már tudom, hogy hol kell, de sehogyan nem akar összejönni, hogy mit is kell oda beírni.
[ Szerkesztve ]
-
momoxp
tag
Hogy lehet az hogy az elkeszitett honlapom kulso halozatrol kivaloan bejon, de belso halon nem jon be semmi?
-
brumi1024
veterán
válasz hengelhof #4416 üzenetére
Ide egy "egyenletet" kell írni, tehát egy egyértelmű kapcsolatot a letöltések mappa számítógépről és a NASon belülről való elérési útja közt. Nálam a /volume1/transmission/downloads mappában vannak a NAS-on a letöltések, és ezt gépről az smb://192.168.1.3/transmission/downloads címen érem el, tehát a helyes beállítás nálam: /volume1/transmission/downloads=smb://192.168.1.3/transmission/downloads.
Ezt a funkciót amúgy ki sem próbáltam még, most lőttem be én is.
-
Dragon27
senior tag
-
-
Rick4
félisten
válasz Dragon27 #4422 üzenetére
De ki meg hogy fog neked ilyen- olyan nevet adni? Dyndns nélkül nem megy, ott is fizetni kell érte. Van most egy ip-d, ami akár fix, akár nem, számokból áll. Ezt valahogy betűkké kell konvertálni, annak meg a nashoz sok köze nincsen.
-
senior tag
válasz brumi1024 #4418 üzenetére
Köszi! Ez már kiindulási alap. Görcsöltem vele. Eddig eljutottam, de legalább nem utasít vissza.
Nekem így néz ki:
/volume1/homes/admin/Downloads/torrents=smb://192.168.0.113/homes/admin/Downloads/torrents
Nem lehet, hogy valami samba beállításnál be kellene kattintanom valamit? Hol lehet még ezen kívűl tesztelni a linket. smb://blabla...
[ Szerkesztve ]
-
-
Dragon27
senior tag
Ez a legszebb hozzászólás ,. követed a problémát akár több oldalon is de tanácsot útbaigazítást már képtelen vagy adni .. Csak ezt tudod mondani : Amit csinálsz az nem jó ezt kárvolt leírnod
Vannak akik brumi1024 , Rick4 legalább megpróbálnak segíteni még ha esélytelennek lássák a helyzetet
Critoncsak tudnám minek vagy itt -
Criton
veterán
válasz Dragon27 #4436 üzenetére
Kezdtek óta itt vagyok, mióta a topik, de néha olyan kérdések vannak, amire már vagy 100x le lett írva a megoldása, na meg ott vannak a Synology fórumok. Ha olyan van akkor segítek, most is csak azért reagáltam, mert a fogalmak hiánya tényleg egy kicsit "fárasztó volt". Nem követtem a dolgokat amire írtad, hogy követem, csak mikor hazajöttem, megnéztem az új hozzászólásokat és láttam az eszmecserét... a végére reagáltam, ha korábban látom lehet tudok írni valamit, de az érintettnek mindent leírtak.... ha valaki az alap dolgokkal nincs nagyon tisztában akkor ne itt keljen már az informatika alapjait bemutatni...
bruminak mi volt itt ebben a dologban a segítsége? hogy leírta ő is, amit én is gondolok, az alapfogalmakkal is voltak hiányok... egy domain név működése, fix ip, levelezőszerver tök mind1 még mi, teljesen más tészta mint ami itt maga a synology, meg amire itt az emberek a nast használják.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Dragon27 #4438 üzenetére
Ha segitséget szeretnél:
1. lehetnél alázatosabb, mintsem tapsikoló bugris
2. marha sok időt és energiát megspórolnál magadnak, ha visszaolvasnál a fórumban - talán alapjait tekintve is megtanulnál ezt azt
3. 2-es pontból kifolyólag továbbiakban már lenne fogalmad hogy mire keress nem csak a fórumban, hanem talán az interneten is és sokat tudnál önállósodni
4. fenti pontjaimban a segitő szándékod vedd észre, ahogy Criton-éban is, nem várok erre tapsokoló bugris smiley-t...Amúgy meg sok sikert.
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Elemental
addikt
Plz, gyerekek, ne kezdjétek el osztani egymást, maradjon meg ez a fórum egy jó közösségnek, mint amilyen az indulása óta eddig is volt.
Bárki tehet fel idióta kérdést, én sokszor jobban szeretek itt kérdezni, mint a guglit használni, mert a jelenlévő hozzáértők rengeteg időt tudnak nekem megspórolni a magyarázataikkal, mint amit én több óra alatt kihámozok a gugliva.
Én is rengetegszer ismételtem magam itt, de ha pl nincs kedvem megint ugyanazt leírni, akkor nem írok semmit, majd más válaszol. -
fgo
tag
Sziasztok!
Most a Synology 213j-ben 2db 2TB merevlemez van , kiszeretném cserélni őket WD 4TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD40EFRX -re.Első kérdésem ,ha csak 1db veszek és csak azt cserélek ki lesz valami gond(később a másikat is cserélem, de most csak egyre van pénzem)?Arra gondoltam,hogy nem egyformák a merevlemezek.Második kérdés, szerintetek ez az előbb említett WD megfelelő választás?
-
ricsik
őstag
Egy olyan gondom van, hogy mióta lefrissítettem az Syno OS-t a legfrissebre, azóta a Download Station nem seedel és az új torrenteket sem kezdi el letölteni. Van erre gyógyszer? Nem akarok transmissiont használni. Köszi.
Letiltottam a DS-t, majd újra engedélyeztem, megjavult...[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
A 4TB-os RED-ek állítólag újra parkoltatják a fejet, így nem ajánlott vétel.
Ha csak egy lemezt cserélsz ki, az nem gond, ha SHR kötetben van jelenleg mindkét lemez.
Ha nem abban van, akkor először adatmentés, aztán csere és visszaállítás.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Möhe
addikt
A múltkor sokan néztétek a proci használatot és röpködtek itt a 10-20 körüliek. Nekem szinte soha nincs ilyen alacsony értéken. Transmission 2.82-vel torrentezem,0-24ben szinte folyamatosan a maxon 2.5MB/s-el van a feltöltés kb 500 torrent (30-40aktív egy időben)
[link]
[link]
Nálam így néz ki a dolog, másnál is ennyire eszi a rendszert a torrent? 213j .
Új hozzászólás Aktív témák
- Metal topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Lexus, Toyota topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest