Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon27
senior tag
[link] ?
-
Dragon27
senior tag
válasz Intelligencs #2496 üzenetére
igen ez megvan nekem is GetDataBack ... + ami szerintem jobb EASEUS Data Recovery ....
De végre megtaláltam a megfelelő progit Win7 barát + EXT4 kezeli ... most csak 5 GB mentettem ki és gyorsan ment mintha csak másoltam volna .. ( leformázott merevlemezről, amire már adat is lett írva,) : azt nem tudom mire képes ..
De amit akartam azt végre sikerült megoldani
-
Dragon27
senior tag
válasz Mezga Aladár #2510 üzenetére
Ja ,. bocsi
( leformázott merevlemezről, amire már adat is lett írva,) : azt nem tudom mire képes ..De amit akartam arra jó ... [Raise Data Recovery for Ext2/Ext3/Ext4]
usb HDD adatmentés kicsit lassan halad ... , ezeket érdemes kimenteni : @pgsql , @spool , @tmp ?Kb. 40% tartok 2 filmet nem tud olvasni .. szerintem ez végleg elveszett .. de ez még belefér ..
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
Csak otthoni gyakorlás a cél .. később egy kis oldal működtetése ha ezzel egyáltalán meglehet csinálni : Station 2 ha ezzel nem mit ajánlotok : DS214se ?
1. A szolgáltató fix IP címet ad
2. A weboldalt elkészítettem ( nagyon egyszerű 1-2 kép 1 videó rövid szöveg ) ezt használtam Kompozer
3. Van 1 NAS ami képes FTP szervert létrehozni pl. elérés otthoni hálózaton ftp://192.164.1.25
4. Total Commander segítségével feltöltöm weboldalt amit elkészítettem NAS FTP szerverreha Firefoxon keresztül közelítem meg FTP szervert az index.html akkor ftp://192.164.1.25/usbshare1/Letöltések/Új mappa (4)/Web.html ______ jelenik meg kér egy felhasználó nevet + jelszót megadom és látom az elkészített oldalt
A kérdés az lenne Firefoxon keresztül ne az IP ftp://192... cím jelenjen meg hanem pl. http://www.dragon1.hu/ vagy com .... a lényeg hogy ne pl. kiszolgáló : ftp.atw.hu legyen .... http://www.dragon1.atw.hu
ftp-n fent van, de hogy kell http-re rakni?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
+Pablo
Odáig nem jutottam el csak a weboldalt készítettem el de hogyan tovább Port forward még nem nagyon alapszinten járokTaláltan videót ami bemutassa hogy lehet beüzemeltetni a web lapot [link] de itt ezt kapom www.dragon1.atw.hu de mivel nekem fix IP van ezért elméletileg nemkel web tárhely pl.atw
Vagy mindenképp kell DNS regisztráció még ha a szolgáltató fix IP vanha valaki tud videót erre
-
Dragon27
senior tag
-
-
Dragon27
senior tag
Ez a legszebb hozzászólás ,. követed a problémát akár több oldalon is de tanácsot útbaigazítást már képtelen vagy adni .. Csak ezt tudod mondani : Amit csinálsz az nem jó ezt kárvolt leírnod
Vannak akik brumi1024 , Rick4 legalább megpróbálnak segíteni még ha esélytelennek lássák a helyzetet
Critoncsak tudnám minek vagy itt -
Dragon27
senior tag
USB Station 2 DSM 3.2-1979 több frissítés nem várható
-
Dragon27
senior tag
ismerkedek ds215j géppel., Hybrid RAID megnéztem ezt hogy az amatőrök ezt használják [link] de valahogy összezavarodtam. Synology Hybrid RAID (SHR) van és van 1 darab 3TBhdd van benne és később veszek bele még egy 3TB akkor ez a másik automatikusan Védelemre használja? [link] Vagy ezt nekem kell engedélyeznem?
Vagy lehet két külön kötetként is használni? ds215j telepítésnél nem találkoztam Hybrid RAID hogy szeretném e használni ... vagy kezdhetem előröl az egészet... -
Dragon27
senior tag
(már megint kezdi)Idegesít hogy nincs megoldás. Plex-re,. ds215j nem támogassa..1. van egy mk 802iiis/8GB B erre DS video alkalmazást letöltöm,. ez képes megjeleníteni a borítóképet is ahogy a Plex. Csak ez az android macerás valami .... lefagy, lassú .... jól láttam nincs sorozat,film ... kategória szétválasztás
2. Egy médialejátszó képes FTP-n keresztül megjeleníteni az anyagot mint a plex? Vagy ez alap és minden gép képes erre? -
Dragon27
senior tag
válasz próbakocka #13042 üzenetére
-
Dragon27
senior tag
válasz próbakocka #13044 üzenetére
nem tudom
-
-
Dragon27
senior tag
válasz #29810560 #13146 üzenetére
Ha létezik [Transmission WEB Ui] akkor miért nincs más Web okosság.Mert ezzel meglehetne kerülni a nas csomagkezelőt. Lehet hogy a megvalósítása lehetetlen de a Plex kezelőfelülete úgyis webes. Szerintetek meglehetne valósítani Plex WEB Ui-t Nas-ra?
Rákerestem erre a megoldásra és PS4-re találtam valamit [link]
igaz nem tudok angolul így nehéz megoldást találni Nas-ra létezhet hasonló? -
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
Csak ismerkedek a Synology Levélkiszolgálóval
telepítettem perl,Mail Server,Mail Station,. küldeni tudok leveleket csak fogadni nem de körülnéztem itt [link] nincs Nas távoli elérésem és nem is érdekel hogy fogadni tudjak leveleket létre kell hoznom DDNS-t pl. név.synology.me de addig nem tudok regisztrálni amíg nem hozok létre MyDS fiókot 2regisztráció? MyDS reg.. alatt Email megadása ha megadom a @hotmail.com fiókomat kiírja ez már létezik,. ha megadok neki egy kitalált név@synology.me nevet kiírja 72 órán belül aktiváljam a regisztrációt. hogy ha nem létezik? Na min1 ez után tovább enged és befejezhetem a DDNS-t név.synology.me létrejött de kiírjam hogy aktiváljam ....ha a nas-ban aktiválom DDNS akkor elméletileg távoli elérés is van?
MyDS fiók DDNS-t regisztrálás nélkül lehet Mail Server,Mail Stationt használni? -
Dragon27
senior tag
DS 215j valahogy nem foglalkoznak hogy legyen plex ** érdekes hogy van régebbi nas ami 1 magos proci van,. arra lehet telepíteni ,. ami erősebb arra meg nem
Mert egyszer azt írják hogy gyenge a procia máskor meg a takarítónak nincs ideje foglalkozni a problémával. Nem egy operációs rendszert kell készíteni csak egy nyamvadt alkalmazást. Aki ért hozzá egy nap alatt összerakja ,.- én nem
[link] -
Dragon27
senior tag
tesónak TS-112P van simán futtatható a plex,. de én nem akarom használni a full transcodingot..
a sima lejátszáshoz nem kell nagy cpu .. Ha a beépített Video Station használom a böngészőn keresztüli lejátszás alig terheli le a nas-t ez egy eredeti blu ray film szerinted ezt a CPU nem bírja? itt valami más plex gond van..Samsung TV volna akkor simán menne a Video Station a tv-n
Az LG nem készít hasonló alkalmazást? -
Dragon27
senior tag
[link] gond a másolási sebesség a két gép között.
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok
ds215j használok, és szeretném samba megosztást. Ez hol van (DSM szinte minden alapbeállításon). 1.Sikerült beállítanom NFS-t itt a Syno-ba NFS-t engedélyeztem, és a megosztott mappánál hozzáadtam a médialejátszó IP-címét.
1/2.médialejátszó beállítása:
* Protokoll: NFS
* IP-cím/név: 192.168.1.50
* Megosztott mappa: /volume1/filmek
* Megosztás neve:film
* Protokoll:Samba
* IP-cím/név: 192.168.1.50 (gondolom ez marad)
* Megosztott mappa: /volume1/filmek (így próbáltam )
Megosztás neve: (nem kötelező)
Felhasználónév: (nem kötelező)
Jelszó: (nem kötelező)(elnézést a hibákért külföldi)[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
válasz próbakocka #16707 üzenetére
Köszi a PLEX infót a syno store-ban szoktam nézni....
Mr. Janó igen igazad voltMost telepítettem csak nem teszteltem,. mert szenvedek ezzel a samba megosztással [link] Végig néztem ezt a Samba előadást csak az a gond hogy nem értek hozzá.
[Samba1]Ezt nem tudom beállítani: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
ds215j használok egy 3TB HDD van benne,, ezt szeretném lecserélni egy 6TB-ra. Hogy lehetne rámásolni mindent, operációs rendszer,média tartalmat,beállításokat ? Klónozás létezik, vagy hasonló
Hogy lehet a leggyorsabban megoldani ezt? Most egy usb-s 3TB-ra mentem ki a média tartalmat de kegyetlen lassan másol....
-
Dragon27
senior tag
válasz Core2duo6600 #17035 üzenetére
2 és adatvédelem nélküli Hybrid RAID (SHR)
-
Dragon27
senior tag
válasz varázsgömb #17170 üzenetére
Mezga Aladár mind 2 verzió jó
ide
Beírod a NAS Kiszolgáló nevét valahogy így \\varázsgömb vagy a NAS ip címét \\192.168.124.121
Itt megtalálodHa semmi nem történik a Routert húzd ki 10-15 másodpercre.....
-
Dragon27
senior tag
-
Dragon27
senior tag
DSM 6.0 Beta kipróbáltam, de nagy értelme nem volt.. PlexMediaServer-0.9.12.19.1537-f38ac80-arm7 engedi telepíteni de futtatni nem van rá megoldás
Vagy meg kell várni a végleges DSM 6.0 -
Dragon27
senior tag
válasz Wanted #19540 üzenetére
Nézd meg a Router Bandwidth Control Rules List vagy valami hasonlót nálam QoS konfigurációnak hívják
[link]
synology forgalomvezérlés .... pontosan nem tudom
De nálam peer beállítás okozta a gondot.... BT hálózati beállításnál: Max. engedélyezett peer most nálad mennyi? 450 körülire lőném // Én torrentenként pedig 50-75 körülire én valamikor torrentenként csak 5-10 állítom próbáld ki
Új hozzászólás Aktív témák
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest