Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz xy.zsolt #44892 üzenetére
A Breaking Bad - a Better call Saul-t még nem láttam - mellette még mondjuk ezek:
- Dexter
- Maffiózók
- Homeland
- 24
- Elit alakulat
- SzökésEzeket mindenképpen, főleg olyanokat írtam amik a "vérbeli" sorozatok közé tartozik tehát mindegyik rész összefügg és egymásra épül, ellentétben az olyan sorozatokkal, ahogy egy rész egy adott történetet mesél el és csak minimális összefüggés van a részek között vagy több rész ritkán kapcsolódik egymáshoz pl: Magnum, NCIS, CSI, stb. az ilyen sorozatokat nem is akkora élmény darálni.
-
OPiiPO
veterán
válasz brownus #44895 üzenetére
láttad a második részt is vagy csak írogatsz teljesen random módon ami az eszedbe jut?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
.LnB
titán
válasz HellGreg #44866 üzenetére
Sejteni lehetett??!!
A Trónok harcában? Ahol a halál mindeddig teljesen reálisan volt ábrázolva, ahol ha elestél egy csata közepette akkor meghaltál? Ahol egy vágástól meghaltál? [link]Szóval ebben a sorozatban várható volt az, hogy az Éjkirály óriási serege, ami nem csak, hogy óriási+hatalmas, hanem 8000 éve erre készül. Összecsap pár csóri katonával. A kb 100x-os vagy 1000x-es túlerőben pedig egyetlen jelentős szereplő se hal bele?! „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
hemaka
nagyúr
válasz Cs1csó #44887 üzenetére
Meg azert valtozik is az ember a hosszu evek alatt, mert pl a MacGyvert imadtam, amikor ment a tv-ben, aztan par eve eloszedtem, hogy ujra megnezem, hat nem sokaig birtam... 😂
Most a Lost-on gondolkodom, hogy elkezdem ujbol, mert azt is imadtam anno, megdobbenve lattam, hogy 15 eves a sorozat elso resze. 😯
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Cs1csó
félisten
válasz hemaka #44864 üzenetére
Amúgy azt figyeltem meg, hogy az értékelők jellemzően fiatalok, és azt is megfigyeltem, hogy minél újabb egy sorozat annál mélyebb nyomot hagy kb. a kutya sem emlékszik már 15-20 éves sorozatokra ezért is jobb egy ilyen hosszabb lista, ahol kb. minden fontosabb sorozat megtalálható.
-
RetepNyaraB
veterán
Na megtaláltam ezt a threadet is
Annyira felb@szott a GoT 3. része.
De látom talán nem vagyok egyedülNem ezt érdemeltük 7 évad után. Rosszabbul élünk, mint négy éve. És ez a zene, anyám ne borogass.
Az mindenesetre tuti, hogy lemondom a hbo-go-t, a próbahónap alatt. Ezt vehetik gesztusértékűnek, ha értik mit akarok jelezni.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Janaboy
Topikgazda
Amugy csak en vettem ki a GoTban a Westworldhoz hasonlo zenét?
Janaboy
-
-
gerii
addikt
Oled-en sem volt egy nagy élmény, mivel a video minősége a béka segge alatt van. Olyan sávosodás látszódott, hogy én szégyelltem magam. Persze a kontraszt az megvolt nagyjából.
-
bobalazs
nagyúr
Jó vót ez a GOT. A zenei aláfestés nem tetszett, kábé olyan volt mint amikor én szintin gyakorlok.
-
madgie
titán
válasz Aventador91 #44873 üzenetére
Ha a kontraszthoz hozzányúlsz, még kevesebb részlet marad meg alul/felül. Hidd el, jó pár monitort, tévét kalibráltam már. OLED-en én is csak meghúznám a vállam és felcsutkáznám a brightnesst ilyenkor, de LCD-n mindig ára van (és a zónás dinamikus kontraszt meg általában ronda ilyen sötét jeleneteknél).
Szerk: de amúgy ja, sötétben kell nézni.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Aventador91 #44869 üzenetére
Arról nem hallottál, hogy ha felhúzod a fényerőd, megy vele a fekete is a levesbe? Vagy neked OLED van otthon? Kevés szarabb dolog létezik, mint a kiszürkült fekete színek.
-
sugarforce
addikt
válasz Aventador91 #44869 üzenetére
jah. én lehúztam a redőnyt, a beállításokhoz sem kellett nyúlni...
-
hemaka
nagyúr
válasz Cs1csó #44861 üzenetére
Dark♥ elmúlt évek legjobb sorozata, persze csak nálam.
Gsx-rr
Nekem az elejétől kezdve tetszett a sorozat, egyedül a német hanggal szenvedtem, de pár rész után már nem zavarta a fülem. Érdemes, ha szereted a misztikus és sci-fis dolgokat, ha nem, akkor felejtős.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
-
xy.zsolt
őstag
-
V.Stryker
nagyúr
A Trónok harca harmadik része eléggé odab.sz.s lett.
-
-
xy.zsolt
őstag
Rengeteg sorozaton vagyok túl, de biztos van még amit nem láttam csak nem tudom hogy találjak rá Lehet ti ismertek más "best of" sorozatok listát amit én nem. Linkelhetnétek párat...köszi
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
addikt
válasz hemaka #44851 üzenetére
Egyetértek. Spoiler nélkül: Kiegyenlített hosszú csata, amiből alig látni valamit alaphangon, de csak gyors vágásokat használnak, hogy véletlenül se tudd normálisan követni mi történik. Amint főbb szereplőket mutatnak akkor jön a végtelenig lassított felvétel + hatásvadász zene...ez nem egyszer, nem kétszer és nem is háromszor történt meg, már a hócipőm kivolt. A lényegi cselekmény meg, jó kis wólking ded mintára az uccsó 3 percben történik.
Nagyon mérges vagyok a GoT-ra, mert ez nem az a stílus, ami miatt megszerettem és amiről ismertté vált. Konkrétan
ésSansa néhány soros párbeszéde nagyobb élmény volt számomra, mint ami a kriptán kívűl történt.Tyrion [ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
hemaka
nagyúr
Legközelebb a GoT készítők tehetnének rá egy kis fényerőt, ne nekem kelljen már ezzel is szarakodni, hogy lássak valamit a soriból. Egyébként nem volt rossz rész ez az e03, de a vége felé már untam a sok kaszabolást, vártam hogy történjen is végre valami érdekes.
-
Janaboy
Topikgazda
Hat nemtom, en annyira nem estem hasat az Orville evadzarotol :( persze jó volt meg minden, de olyan egyszerű..
Janaboy
-
volandy
senior tag
Jordskott sorozat! Nagyon jó kis sorozat! Ajánlom! Az első négy részen vagyok túl, de idáig tetszik!
-
Arcképgyáros
Stranger Things részeket milyen gyakorisággal szinkronizálják?
Heti 1 rész?
-
drachoHUN
senior tag
Nos elbúcsúzott a Gotham. Nálam az egyik legjobb képregény-sorozatnak számított, de ez lehet csak a Batman-univerzum irányában létező elfogultságom miatt van így.
Összességében elégedett vagyok a sorozattal, bár döcögősen indult, de folyamatos fejlődésen ment keresztül a széria a negyedik évadig. Nálam ott tetőzött. Az ötödik és egyben utolsó évad alulmúlta a várakozásaimat, bár lehet csak túl magasak voltak.
Szerettem, de több nem volt benne.Forza JUVE!!!
-
veterán
Legutóbbi hónapokba nagyon ráálltam új sorozatok nézésére. TV Time-ot használom a nyomonkövetésre, nekem ez 100%-osan megfelel(ne). Egyetlen egy baki van amire nem jöttem rá hogy miért van. Van hogy telefonról adok hozzá egy újabb sorozatot, de van hogy szgépről a böngészőből. Viszont ha a telefonon hozzáadok egy sorozatot akkor az szgépről nézve nem látszik. Ha rámegyek szgépen a sorozatra akkor látszik hogy hozzá van adva, de nem jelenik meg a Watchlist között. El kell távolítanom majd újra hozzáadnom és akkor már jó lesz.
Viszont érdekes módon ha megnézek egy részt és telefonon elhúzom jobbra akkor lesz az adott rész "Watched", ezt viszont már szgépről nézve egyből felismeri a TV Time.
Nyilván nem olyan dolog ami nélkül nem lehet élni, csak kíváncsi vagyok hogy valami hiba van a szinkronizációba az újonnan hozzáadott sorozatoknál?iPhone 16 Pro Max
-
gyuromoj
veterán
Supernatural 14x20
Hát ez most nagyot ütött.
Kíváncsi leszek nagyon milyen zárást kap.PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Cloak and Dagger
2x05
Kicsit már idegesítő ez a "folyton összeveszünk de kibékülünk utána" téma Tyrone és a szöszi között, de ettől függetlenül még mindig tetszik a sorozat. A vége meg tényleg meglepett, kifejezetten jó húzás volt szerintem.
Live-Die-Respawn
-
trialboj
őstag
Elkezdtem nézni ezt a homelandet, mert még régen többen áradoztak róla, egész érdekes indult, de kb 6-7 rész alatt annyira leült a sorozat, hogy 0 izgalmi faktor maradt benne, mintha már most attól félnének az írók hogy elfogy az ötletük, ezért kb semmi nem történik egy részben, csak éppen hogy csepegtetik az eseményeket.
Persze ez bejött R.R. Martinnak ,de kétlem hogy akik ezt írták, azok annyira komplex történetet hoznának létre.
Az érdekel hogy lesz ez a sorozat még jobb is, vagy ahogy megszokhattuk az első évad a top, és innen csak rosszabb lesz, mert ha már most unom, és ez nem fog javulni, akkor nem pazarolnék rá több időt.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
woodworm
veterán
Nem, csak a szinopszisát futottam át. Szerintem jócskán túlhaladta már a sorozat a könyveket és erős eltérések is adódnak. A sorozat book1 és book2 meghatározása inkább egy nagyobb történet elkülönülő logikai egységét jelenti, mint a második könyv feldolgozását. Lásd, egy regényen belül is szokott lenni hasonló felosztás és nem a fizikai kötet szinonimájaként.
-
jonnyjoker01
veterán
The Orville
Fantasztikus lezárás volt ez, örülök, hogy újra láthattuk Alarát és hogy a Kaylonok újra előkerültek. A CGI is nagyon jó volt, kedvenc látvány-jelenetem az elején lévő hajós üldözés a jeges bolygón Összességében ez az évad jelentősen felülmúlta az előzőt, remélem a következő évadban tartják ezt a színvonalat Egyik kedvenc sorozatommá nőtte ki magát az Orville, remélem jó pár évig élvezhetjük még
Üdv. Johnny
-
oriic
HÁZIGAZDA
Supernatural évadzáró
Deus ex machina, ahogy a részben is említették. Chuck/Isten felbukkanásán igencsak meglepődtem, nem hittem hogy visszatér majd. Ezzel a lépéssel viszont megvan az utolsó évad főgonosza? Érdekes lépés lenne. Live-Die-Respawn
-
bobalazs
nagyúr
Nem értem a Modern Családnak miért nincs magyar felirata S10/E13 óta? Nincs fordítója?
-
oriic
HÁZIGAZDA
The Orville évadzáró
Na itt is időutazás rulez. De nekem pont ezért tetszett, jó volt viszont látni Alarat. Live-Die-Respawn
-
MODERÁTOR
Szinte szégyellem megkérdezni...
A Big Bang Theory-nak tényleg ez lett a vége? (S12E19) WTF?
Ja nem bocs, van még 5 rész, csak TV Time valamiért completed-nek írta...[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Cs1csó
félisten
Ezt értem de ez NEM profi hozzáállás, a profi az lenne ha igenis áldoznak minden egyes piacra, még egy kicsire is. Ha hazánkban épp csak nullaszaldósra hozzák ki a dolgot akkor is van egy előretolt bástyájuk, ki tudja, hogy alakul a világ lehet, hogy amikor felértékelődik ez a piac mások fognak betörni és akkor már nekik késő lesz.
Ezt a mentalitást tolta a Windows a Windows Phone-nal és meg is lett az eredménye, vagy inkább kudarca, eredménytelensége. -
Arcképgyáros
Megjött a magyar szinkron a Stranger Things első 3 részéhez.
-
Amur
addikt
Megnéztem a Prime Hana soriját.
Egészen magával ragadott az eleje, és ki is tartott a lendület kb. az utolsó két részig. Az kicsit kusza volt nekem, és nem kaptam azt amit vártam. Összességében mégis ajánlani tudom!
Előtte a Banshee négy évadot daráltam le. Nem is tudom miért maradt eddig ki nekem.
Nagyon bejött. Jók a karakterek, a sztori elég fordulatos, és megfelelő mennyiségű akció van benne, kellő kegyetlenséggel. Simán elmenne egy-két jelenet a Punisher-be is.Into to Badland harmadik évadát nézem most. Meglepően jó. Nekem a második évad kicsit csalódás volt, le is kellett nyelnem a sztori kicsit gagyiságát, de kiforta magát, és ez az évad már megint jó, sőt talán a legjobb a három közül!
Más: Billions szinkronja hogy sikerült? Lehet ledarálom, de szinkronosan csak ha jól sikerült, alapból mindent eredeti nyelven szeretek, pláne az elmúlt évek pocsék szinkronjai után.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
brownus
veterán
black summer, zseniális, rohadt szórakoztató egy zombis sorozat. már az első rész után berántott! ehhez képest a twd vagy a fear egy langyos kis estimese
https://uproxx.com/tv/black-summer-fear-the-walking-dead-netflix/
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest