- Hálózatokról alaposan
- Arch Linux
- TP-Link WR1043ND router
- XPEnology
- Még havi 6 dollárt kérhet a Spotify a plusz funkciókért
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Ubiquiti hálózati eszközök
- OpenMediaVault
-
IT café
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok.
2014 vagy 15-be vettem ezt a routert.
Azóta kapott hideget meleget.
Nem kellene újra pasztáznom a proci hűtőbordáját ?
Olyan 70-80 fok között üzemel.
Legalább is ezt írja a kezelő felülete.
Javaslat ? -
Doky1988
senior tag
Megoldódott, rájöttem hogy a WPS gombja a reset 😁
-
Doky1988
senior tag
Hali.
Van 1 ilyen routerem regrol.
Gondoltam leguccso frissitest ratolom, meg is tortent ASUS Restoration Toolal, ujraindult, menu bejon.. gyari belepes admin/admin.. viszont nem fogadja el es nemtok belepni 😁 ilyenkor mi a szosz van? Full gyari szoftver rajta, full 0-an, leresetelve minden.. es admin / admin -t nem fogadja el, es az a gyarija, a router hatuljan is az van.
Ez lett felteve:
ASUS RT-N18U Firmware version 3.0.0.4.382_52297Version 3.0.0.4.382_5229730.57 MB2024/12/24SHA-256 :
11EF9A2F82AEE1731F4D7E6FA8C88458192A03E75D2237B8F4CA1811ACF527BF1. Strengthened input validation and data processing workflows to further protect information security.
2. Enhanced AiCloud password protection mechanisms, safeguarding against unauthorized access attempts.
3. Enhanced device security through improved buffer handling in connection features.
4. Refined data handling processes, ensuring secure and accurate information management.
5. Enhanced file access control mechanisms, promoting a more secure operating environment.
6. Strengthened certificate protection, providing enhanced data security.[ Szerkesztve ]
-
válasz
jimmy5 #14429 üzenetére
De ez egyszerűen nem így működik. Csak az elméleti értéket írhatják fel, hiszen honnan a csodából tudnák, hogy az egyes felhasználóknál egy-egy adott pillanatban 1-2 méterre a routertől ismeretlen körülmények között, ismeretlen ellenoldali eszközzel mennyi lesz ez elérhető nettó sebesség???
Csak azt tudják, hogy konkrétan mennyi bruttó bitet küldenek ki az antennára. Minden más még laboratóriumi körülmények között is bizonytalan.
MaCS
-
válasz
jimmy5 #14427 üzenetére
Nem megtévesztés. Ez a tiszta műszaki érték. Mást nem írhatnak rá, hiszen nem tudhatják, hogy milyenek a helyi körülmények.
Amúgy már a 40% semegy rossz érték. Ha egyharmad fölött van, lehet örülni.
Sajnos ilyen ez a rádiós átvitel.
Az mondjuk más kérdés, hogy az összevont értékek megadása mennyire tisztességtelen, de ez egyrészt még mindig védhető, másrészt az N18-at ugye nemigazán érinti.
MaCS
-
jimmy5
aktív tag
válasz
MaCS_70 #14424 üzenetére
Szia MaCS !
Wifin csak max 300Mbit jön. Digi 1GBnetem van. Kábelen meg is van. De wifi nagyon gyenge hiszen max 600Mbit-et tudna a router. TurboQam bekapcsolva.
Nektek mennyi jön Wifin ?
Kevesellem ezt a 300-at. Ja a router mellett ennyi. Kb 17 eszköz van rajta .
Valami rosszul van beállítva ? -
jimmy5
aktív tag
Sziasztok.
Van egy kis gond ezzel a Freshtomato-val.....
Van egy Redmi 9T és egy Redmi Note 11 Pro 5G és mióta ez a szoftver fut rajta nem a HGG alig van rajtuk Wifi térerő.
Szeretném a segítségeteket kérni hogyan lehetne javítani lehet e ? Mit állítsak be rajta ?
Rádió erősséget felvettem 1000mW-ra semmi. Országot írtam át Hungaryra 13 kóddal. Még szarabb lett.
Köszi előre is.Vagy tudtok olyan firmware-t amin lehet a rádió teljesítményt állítani ?
-
locon70
csendes tag
ASUS RT N18 U helyett milyen rútert ajánlotok ami tudja a Dovnload Mastert?
-
-
Armagedown
őstag
Frissítettem a 3.0.0.4.382_52297 verzióra, eddig semmi probléma.
-
válasz
Armagedown #14406 üzenetére
Besza...!!!
Az enyémre októberben néztem rá legutóbb, a következő alkalommal kapja is a frissítést!
A routeres topicban éppen arra panaszkodott valaki, hogy az Asosok fw-ét nem frissíti a cég!
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Armagedown #14403 üzenetére
Mondhatnám, hogy magánügy, de sajnos már nem egészen az.
Sajnos volt olyan ügyem, amelyben egy régi (nem Asus) router feltörésével, azt ugródeszkaként használva indítottak elég durva támadásokat -- a gyanúsított pedig a router tulajdonosa volt. És szerencséje volt, hogy több, hozzá hasonlóan nem cracker-alkatú felhasználó is hasonlóan járt, így egyértelművé
Nem, ez egy nagyon is valós veszély, ezzel nem szabad viccelni. Ha száz esetből csak egy fenyegetés valós, máris rohadt nagy baj van. Úgyhogy ezzel szerintem ne vicceljük... Nagyon nem vagyok híve a jó eszközök kidobásának, de ezeknek a potenciálisan veszélyt jelentő eszközöknek semmi keresnivalójuk nincs a neten.
MaCS
-
válasz
locon70 #14400 üzenetére
Ezeket az eszközöket szerintem már nem szabad a netre kiengedett routerként használni.
A HGG emlékeim szerint eleve nem a legfrissebb kiadású FW-re épült, és gondold csak meg: azóta hány sebezhetőség jelent meg a neten! Ezekre pedig folyamatosan nagyban vadásznak a robotok...
MaCS
-
locon70
csendes tag
Üdv olyan gondom van hogy asus rt n18 u routeromon 20-30 másodpercig nncs internet aztán beindul kis idő múlva újra ismétlődik merlin hgg van rajta.
Eddig évek során semmi ilyet nem tapasztaltam.
Tplink routerral semmi probléma.
Milyen gondja lehet?köszi a válaszokat -
tjsz
senior tag
Szia!
Tomato-ra van egy külön fórum.
AIO = all in one.
Más firmware-ről való áttérésnél javasolt az összes beállítás törlése (NVRAM szinten), utána pedig az új firmware feltöltése. Gyáriról való áttérés esetén dumálni fog a gyári firmware, hogy nem lehet/szabad, ilyenkor jön az Asus firmware restoration tool.
Merlinről való áttérés: ezt nem tudom, a leírásod alapján mennie kell.
[ Szerkesztve ]
-
tt_to
tag
Kinyomoztam itt a fórumon utánaolvasva, hogy ez lesz nekem a jó verzió:
freshtomato-RT-N18U-K26ARM-2024.1-AIO-64K-NOSMP.zip
A VPN-es azt ha jól vettem ki, az valami csökkentett funkciós cucc.
Utánanéztem a telepítésnek, tehát elvileg kell hozzá egy Rescue_2102 amit már letöltöttem. Ezután a mostani rendszernek adok egy full törlést (router kikapcsolás > wps gomb nyomva tartása mellett > router bekapcsolás > kb. 30 sec. után elenged > router újraindítás)
Ezután kell a recovery módban indítani (router kikapcsolás > reset nyomva tartása mellett > router bekapcsolás > kb. 10 sec után elenged és elvileg recovery módban van)
Ezután be kell állítani a laptopon vagy gépen fix ip címet ami 192.168.1.2 az átjáró pedig 192.168.1.1, majd a Rescue_2102 segítségével, be kell tallózni a freshtomato-RT-N18U-K26ARM-2024.1-AIO-64K-NOSMP kicsomagolt fájlt, és mehet is a FreshTomato telepítés.Ha valamit nem jól értelmeztem javítsátok ki
-
tt_to
tag
Sziasztok,
"Megörököltem" egy ilyen routert, gondoltam kipróbálom a határokat hogy mit tud egy ilyen 2014-es konstrukció 10 év távlatából...
Egy régi stock fw volt rajta, amit érdekes módon nem frissített a legújabb gyári fw-re amikor netre került, nem is jelezte hogy van frissebb, így tehát rátettem a legújabb gyári fw-t, ami a ASUS RT-N18U Firmware version 3.0.0.4.382.52288. Ez a legutolsó gyári fw. Ezután nézelődtem, és mivel nekem az előző routeremnél Merlin fw volt rajta, ezért szétnéztem, hátha erre is találok valamit, és találtam is egy linket, ahonnan a 386.3_2 fw-t fel is dobtam a routerre, most is ezt használom.
Azt szeretném kérdezni, hogy mivel sokan itt a fórumon írtátok hogy igazából egy DD-WRT vagy Tomato fw-rel lehetne teljes mértékben kihasználni az adott router tudását, így utánanéztem ennek, és a FreshTomato fw-t gondoltam hogy kipróbálom, és ebben kérnék egy kis támogatást.
Azt nem is gondoltam hogy ennyire frissítik még ennek az "öreg" routernek a lelkét, mert pl. ezt ma találtam az egyik oldalon, és ez alapján ezt tényleg a tegnapi napon adták ki?!
Találtam még egyéb "verziókban" is custom fw-t a routerhez, ezért szeretném kérdezni tőletek hogy melyik az amelyik ajánlott?És pl. mi a különbség a fenti képen a 2 fw között? Az egyik VPN, a másik AIO. Melyiket kell feltennem és miért?
Valamint találtam egy ilyet is:
freshtomato-RT-N18U-ARM-2023.2-AIO-64K-NOSMP
ez egy régebbi fw, és itt a nevében nincsen benne ami az előzőnek benne van, hogy "K26ARM"... ez meg csak "ARM"... mi a különbség és melyik fajta az ajánlott?Ha erre válaszol valaki akkor ezután már csak az lenne a kérdésem, hogy hogyan tegyem fel ezt a mostani Merlin FW-s routeremre? Töröljem az NVRam-ot és utána kell valami segédprogram amivel felmegy a Tomato fw? Az is jó ha egy linket dobna erről valaki.
-
Gubek-Einste +1
Az antennák variálása sajnos elég ingoványos terület, számtalan paraméterrel és némi fekete mágiával. Ha pedig még antennakábel is van a képben, akkor tovább durvul a helyzet.De az a szekrény szerintem is drasztikusan rontja az egyébként sem rózsás helyzetet.
Figyelembe kell venni, hogy hová lehet elvinni az antennákat, milyen sugárzási képre van szükség, milyen környezetben. Működhet, de igazán jó nagyon kétségesen lehet.
A gyári illesztés az N18-nál nagyon jó, amin főképp rontani lehet.
MaCS
-
tjsz
senior tag
válasz
Gubek-Einste #14393 üzenetére
Elég speciális helyen van, sajnos nem lehet kivenni.
-
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Asus RT-N18U-hoz milyen külső antennát javasoltok, hogy jobban "kilásson" a rack szekrényből? (erősebb legyen a wifi jel)
Valaki használ ilyet? Konkrét típus és/vagy márka esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
Nasrol (synology 218+) szeretnék egy megosztott könyvtárat CIFSként csatoolni de sehogyan sem jön össze..
firmw: FreshTomato Version 2023.5 , Asus RT-N18U
SMB1 engedélyezve van synologyn ( még win 10-en is ) synology tüzfalban is engedélyezve van ( de ha kikapcsolom akkor se megy)
az ide vonatkozó részt is átolvastam már párszor [link]
egyáltalán képes az RT-N18U erre?
korábban Zyxel 325 volt tomato 1,28-as azzal működött a CIFS csatolás -
Bocsi srácok, kicsit háttérbe szorult a dolog, de köszi mindenkinek.
#14382 mobilizmo
Ezt nem teljesen értem, hogy mire gondolsz.#14383 tjsz
Eddig a routeren, most próbálom NAS-on a QVPN-el.Most próbáltam a QVPN-el megcsinálni a vpn file-t, jelenleg itt tartok:
qvpn beallitasok
ovpn csatlakozasPróbáltam a tutorial alapján csinálni, de valami nem oké. (képes vagyok banális hibákra is)
-
Az a holnap kicsit megcsúszott.
FW verzió routeren: 3.0.0.4.382_51640
[router_vpn] [portforward] [nas]
Milyen beállításról kell esetleg még kép?
-
A beállítások elvileg jók, pár héttel ezelőttig rendben működött minden. A NAS-on vpn szempontból eddig nem kellett állítani semmit, http/https portokat állítottam be + a routeren is a forwardot, de a vpn file-t már csak a routeren állítgattam be.
File a router wan ip címére mutat, a port is megfelelő.
Nem, mobilnetről tesztelem, mint külső háló. (de pl tesóm se éri el)
-
tjsz
senior tag
válasz
SyMbioTe #14369 üzenetére
1. Asus RT-N18U-n a QNAP-on beállított VPN port nyitva van? És be van irányítva a QNAP fix IP címére?
2. ovpn file milyen IP címre mutat? ovpn-ben szereplő port jó? (ugyanaz, mint amin keresztül vpn-zni akarsz?)
3. Ugye nem a belső hálózatodból szeretnél VPN-zni az esetlegesen jól beállított külső IP címedre?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Ide is beírok, hátha tud segíteni valaki.
Adott egy RT N18U Router, és egy Qnap TS-233 NAS.
Utóbbit openvpn-en keresztül szeretném elérni, viszont nem tudok jelenleg csatlakozni rá.
[kép]
NAS certit ellenőrzitem, telepítve van, nas sem írja, hogy valami gondja lenne vele.
Próbáltam újragenerálni a vpn fájlt, tehát abból is friss van. Hálózat nem nat-olt (mostmár)
Más tippem pedig nincs, azért vagyok itt.
Mi lehet a probléma? -
jimmy5
aktív tag
Sziasztok
Melyik firmware-ben van még teljesítmény állító csúszka a HGG- kívül ?
Köszi
-
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
A héten egy olyan hibával szembesültem, amit magam sem akartam elhinni: adva van egy rack szekrény, annak az egyik polcán volt egy N18U, alatta lévő polcon egy ZTE modem (ADSL-es hozzáférés volt), wifi tökéletes.
Jött a Telekom, bekötötték az üvegszálas netet, egy Sagemcom 5655-t raktak ugyanarra a polcra, ahol az N18U is volt (az N18U egy picit hátrébb került), wifi tökéletes. (sagemcom wifi ki lett kapcsolva, tehát nem zavarhatott be)
Rack szekrényben rendrakás jött, Sagemcom és N18U helyet cserélt a polcon (N18U előre, Sagemcom hátra), wifi szakadozik, egy rövid ideig mindenkinek okés, utána ledobál, nem látszik stb. Azt hittem az N18U új beállításaival lesz a gond, minden francot kipróbáltam, semmi.
Végül egy utolsó utáni gondolat: tegyük vissza a sagemcom-t előre, N18U-t hátra, hátha.... És lőn: minden frankó megint. -
-
jimmy5
aktív tag
Milyen nagy nyereségű antennát érdemes rátenni a routerre hogy hatótávolságot megnöveljem.
A neten kering sok. Kábeles 42 cm hosszú .
Melyiket érdemes, melyik az ajánlott ? 12dbi, 9dbi
Márka lényeges vagy mindegy ?Köszi
-
jimmy5
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #14361 üzenetére
Igen elsődleges az Asus.
Már működik a dolog, van egy hatalmas problémám.
A Tplink sebessége nagyon gyengye 3/3 Mbit talán ha van .
Az Asus fent van a padláson, a Tplink kb 10 méterre van a filagóriába.
Gyári visszaállítás is volt már a Tplinken.
N-re van állítva. Nincs semmi sebesség korlátozás beállítva.
Az Asuson a legutolsó HGG van.
Az N18-on lehet valami korlátozás esetleg ?
Soha nem állítottam ilyet rajta .Van ötleted ?
-
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok
Melyik üzemmódban kell lenni az N18-nak hogy hozzá tudjak csatlakozni egy Tplink routerrel hogy jobban lefedjem az egész udvart ?
Előre is köszi a segítséget.
-
efi99
őstag
Ma egyszer megint eldobta, viszont szoftveres újraindítás után jó.
Más: a rendszernaplóban rendszeresen szerepel május 5-i dátummal egy halom bejegyzés, aminek 2 igen furcsa szokása is van, az egyik, hogy naplótörlés után is újra megjelenik (holott ugye rég túl vagyunk már a dátumon), másrészt minden 2 egymást követő nap közé beékelődve. Tehát pl júl 15-i bejegyzések, aztán május 5, júl 16, május 5, júli 17. Ez mi a fene? -
efi99
őstag
válasz
Gubek-Einste #14356 üzenetére
Megpróbálom. Főleg, hogy most olyan is volt, hogy a desktop pc-n elment és a többin is. (Olyankor viszont úgy tűnik nincs megszakadás, ha az ominózus pc nincs bekapcsolva).
-
-
efi99
őstag
válasz
Gubek-Einste #14354 üzenetére
Nem, de mint írtam, szoftveresen is megjavul, anélkül, hogy piszkálnám a kábelt.
-
-
efi99
őstag
válasz
Gubek-Einste #14352 üzenetére
Kábel, desktop pc.
-
-
efi99
őstag
Elég érdekes problémába futottam bele.
Több eszköz van csatlakoztatva a routerhez, de a saját gépemen nagy néha nincs net, a többin viszont ilyenkor továbbra is van, utóbbi teljesen biztos. A felületre belépve az internet kapcsolatot leválasztottnak mutatja. Aztán anélkül, hogy hardveres (kábel pl), vagy Windows oldalról (pl hálókártya újraindítása) bármit piszkálnék, bármilyen beállítás módosítás a routeren, amit nem egyből, hanem ilyen %-os leszámlálás után alkalmaz (pl szülői felügyelet állítgatása), beleértve nyilván a szoftveres újraindítását is, megoldja a problémát. FW az utolsó gyári.
Ötlet? -
geprombolo
őstag
válasz
geprombolo #14349 üzenetére
Megvan!!!!
root/admin párossal beengedett!!! Havajdizsinapszemcsiii
Csak a visszakereshetőség kedvéért: Tomato romok esetében nem biztos, hogy az admin/admin a nyerő, lehet próbálkozni az admin, root és password szavak kombinációival. Nálam a freshtomato-RT-N18U-ARM-2023.2-AIO64K-NOSMP rom esetében a root/admin jött be. -
geprombolo
őstag
Amit te írsz, az a firmware frissítéshez vezet, amit meg is tettem (most a legfrissebb gyárit kapta). Minden bejött, kért új jelszót, meg egyéb alap beállításokat, megadtam, erre többé nem akart beengedni. NVRAM ürítés sem állított vissza semmit, sem a reset gomb. Újra feltettem rá a friss Tomato romot, de annak meg mintha más lenne az alapértelmezett felhasználó/jelszó párosa, mert nem enged be, hiába indítom újra.
-
tjsz
senior tag
válasz
geprombolo #14347 üzenetére
1. húzd ki a 220-ból
2. nyomd egy tollal folyamatosan a reset gombot és közben dugd vissza a tápot
3. várj kb. 20 másodpercet, engedd el a reset gombot, még kb. pár perc és talpra áll, a 192.168.1.1-n lesz elérhető -
geprombolo
őstag
Sziasztok, újra elővettem az N18U-t, mert a telekomos kütyü valamiért ledobálja a klienseket, gondoltam rádugom LAN-ra és az ASUS cuccával fogom a wifit megoldani. Frissítettem a firmware-t (Tomato), de véletlenül a VPN verziót raktam fel rá (bekajálta, sajnos). Azóta nem tudok belépni az admin felületre. Igen, volt reset, meg minden, nem segített. Utána a megadott kerülőúton felraktam rá az AIO verzióját ugyanannak a legfrissebb ROM-nak, így sem sikerült belépnem. Gondoltam hátha "túl friss neki" vagy mittomén, ezért visszatettem a korábbi, 2021-es Tomato romot, de már azzal sem akar beengedni, hiába az NVRAM ürítés, meg Reset gomb nyomkodás, az admin/admin felhasználó/jelszó páros nem él. Ilyenkor mit tudok tenni, hogy helyrehozzam?
Köszi mindenkinek előre is a gyors választ. -
ddanger
aktív tag
Sziasztok!
N18U routerem van. Szeretném a youtube videókat és a felnőtt tartalmakat korlátozni a gyerekek gépén. Ezzel a routerrel be tudom valahogy állítani, vagy vennem kellene egy újabbat? Találtam olyan ASUS szolgáltatást (AiProtection Pro), ami tud ilyet, de nem vásáronék, ha ezzel is meg tudom oldani.
Köszönettel:
ddanger -
TODI1111
veterán
válasz
Siriusb #14342 üzenetére
Akkor a megoldás, hátha másnak is jól jön aki olyan laikus mint mi.
Tehát a probléma az volt, hogy adott egy ZTE eszköz optikai táppal. Ez ad egy WiFi hálózatot és ebből megy el egy UTP kábel az asus routerbe és egy koax a tévéknek. A ZTE eszköz beállításai elérhetőek böngészőből a 192.168.1.1. beírásával az asus routeré pedig ugyancsak böngészőből a http://router.asus.com beírásával.
Az asus router beállítása alapértelmezetten:
Vezeték nélküli router mód. Ez adja a "fő" WiFi hálózatot és ebből mennek el a kábelt is használó eszközök. Mivel a ZTE-nek is van WiFi hálózata, azt akarta kipróbálni a barátom, hogy ha az asus router át van állítva Jelerősítő üzemmód-ba akkor mennyivel lesz jobb jelerősségű és nagyobb hatótávú a WiFi jel. Ezáltal megszűnt az asus által adott WiFi hálózat és a kábeles csatlakozások. A probléma akkor jelentkezett amikor vissza akarta állítani a beállításokat de a böngészőből már nem érte el a http://router.asus.com címet.
Azért nem sikerült visszaállítani mert minden próbálkozás laptoppal volt WiFi hálózaton. Az asus router átállítása is laptopon történt WiFi hálózatról. Az átállítás után a laptop automatikusan átállt a ZTE által adott WiFi-re, így viszont minden probálkozás ellenére sem lehetett elérni az asus router beállítását.A megoldás az lett, hogy a routert egy kábellel összedugva a laptoppal elérhető lett az asus beállítása. Ilyen az mikor egy laikus próbálgat minden beállítást. -
TODI1111
veterán
Ha nagybetűvel írod akkor sem működik. Az optikai kábel a ZTE eszközbe jön be. Az asus routeren nincs optikai csatlakozó nem tudom átdugni. Ha a ZTE eszköz le van kapcsolva akkor nem jut át a net az Asusba. Ha nem megy át a net akkor hogyan érem el a router beállítást? Mit nem lehet ezen érteni?
[ Szerkesztve ]
-
tjsz
senior tag
válasz
TODI1111 #14331 üzenetére
Jó eséllyel ugyanaz az IP címe az Asus-nak és a ZTE-nek is, ezért nem megy. Megoldás: kapcsold le a ZTE-t, utána el fogod érni az Asus web-es felületét, kapcsold ki a "jelerősítő" beállítást, kapcsold vissza a ZTE-t, a barátodat meg ne engedd, hogy piszkálja a te router-ed.
-
TODI1111
veterán
Sziasztok.
Adott egy DIGI net optikai kábelen. A szolgáltató eszköze egy ZTE ZXHN F618. Ebből az eszközből volt csatlakoztatva az Asus router és ebből mentek el a kábelek, illetve ez adta a wifit. A szolgáltató eszköze is ad Wifit. A barátom ki akarta próbálni a "jelerősítő" beállítást. Az Asus router át is állt viszont azóta nem tud belépni a beállításokba és nem tudja visszaállítani. Mit lehet ezzel kezdeni? Mi a teendő? -
mobilizmo
addikt
-
-
válasz
mobilizmo #14324 üzenetére
Igények kérdése.
Eleve 5 Ghz-es wifit, illetve AX Wifit. Sűrűbben lakott környezetben gyakorlatilag nélülözhetetlen az 5 GHz és nagyon sokat segít az AX.
És bár tudtommal az N18 nem volt érintett biztonsági problémák által, az azért megnyugtató, ha egy eszközt szemmel tartanak és a biztonsági réseket befoltozzák.
MaCS
-
tahepa
senior tag
~9 év szolgálat után nyugalomba vonult a RT-N18U routerem...nem elromlott hanem ujabb tipus váltotta le. Ha az ujabb is tudja teljesíteni a következő 9 évet akkor meg leszek elégedve
( a következő is ASUS lett - TUF AX5400 )
További szép napot mindenkinek -
-
cyber86
őstag
Helló. Kérném a topikgazdát, hogy vegye le a nevemet hgg fw-el kapcsolatban, mert már nincs fejlesztve. Köszönöm
-
htc07
addikt
Sziasztok,
AX55-re frissítettem nemrég, felmerült bennem, hogy az N18U-hoz van-e valami custom firmware, hogy támogassa az AiMesh-t? Vagy ahhoz túl buta a hardver?
-
Schizoka
aktív tag
Sziasztok!
eddig Digi netem volt most kötötték be a Vodafonet és kértem rakják bridge módba a modemet amit meg is tettek mert már nem világít a modemen a wifi szimbólum.
A szerelő gyorsan elviharzott annyit mondott rakjam a routert dinamikus ip re pppoeről.Viszont autómatikus ip van csak lehetőségek közül.
Ezt meg is tettem,újraindítottam a routert de net az nincs.
Én nem csinálok valamit jól vagy hívjam a 1270et? -
MarQs
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Szerencsére valóban csak a táp adta meg magát! Csere után újra minden a régi!
[ Szerkesztve ]
-
MarQs
senior tag
Köszönöm az infókat!
Nagy bódottág lenneha csak egy tápcsere lenne, mert amúgy még mindig kényelmesen levagyunk ezzel a vassal.
Holnap megy is a tápcsere tesztet. Eszembe jutott, hogy van a családban még egy ugyanilyen router. -
MarQs
senior tag
Uff... tetszik a tipp, jó ötlet, köszi szépen meg is próbálom, bár egyelőre nincs sok fogalmam honnan szerzek hasonló tápot.
Gondolom azért be lehet szerezni - annyira nem lehet egyedi darab.
[ Szerkesztve ]
-
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Folyamatosan bootloop-ol a routerem, pedig évek óta a szekrény tetején ült zavartalanul, tette a dolgát, nem történt rajta semmilyen változtatás.
Egy Asuswrt-Merlin HGG fork firmware volt rajta egy külső HDD-vel együtt.
Próbaképp csináltam egy gyári firmware visszaállítást Rescue módban, aztán pedig egy Hard Factory Resetet, de nem segített.
Boot közben eljut a router a wifi bekapcsolásáig, felvillan az ezt jelző LED rajta, majd kb. 2-3 sec után újra indul a boot.
Lehet még kezdeni vele valamit? Vagy ennyi volt szegény pályafutása?
Előre is köszi szépen!
-
e00dgy
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy tudnám a topic nevében szereplő routerem RS232-n visszaállítani a gyári firmwarerre?
Vagy esetleg erről a pontos leírást linkelni? Nagyon helyen keresgéltem, de kissé eredménytelenül.
Lassan egy éve áll a RT-N18U -m, de még rendes leírást nem találtam.Itt a topikban minden HSZ-hez nem volt erőm.
Köszi!
-
spiky03
veterán
Köszöntem az eddigi segítséget és infókat!
Tegnap előtt beüzemeltük az Ax3600ot, igy az Asus megy sógoreknak majd a felső szintre, hogy legyen ott is majd net.
Sebességben teló 5Gn 750 megat tudott.
Kinai fw van rajta.
A ház előtt az utcán autóban mérve is a 4 csíkból 3 volt a wifi6nak.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A TurboQAM technológia révén az N szabvány maximumát kínálja a termék.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- BestBuy ruhás topik
- Hálózatokról alaposan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Megint egy nagyobb képcsomag a Xiaomi 15 Ultráról
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...