- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Linux haladóknak
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SkyShowtime
- Windows 10
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Ha csak 2,4 GHz-et tud, akkor kábelt ajánlott használni.
Ha biztosan a tévéhez való firmware-t tetted föl, akkor nem rontottad el.
Az appok maguktól frissülnek, ha kell (ha jól tudom).
A Youtube 4 évig működik, itt olvastam a topikban, erre készülj.Ha érted, akkor már elavult.
-
wakond83
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a tárolt csatornák szerkesztése témakörben
Szeretném a tárolt csatornákat én beszámozni, és a nem nézett csatornákat törölni a listából.
Jelenleg ezt úgy oldottam meg, hogy csináltam egy "kedvencek" mentést a nézett csatornákkal.
A gondom az, hogy azokat a csatornákat amit a TV automatikusan behangolt nem tudom átírni.
Konkrétan úgy hangol a tv, hogy digitális és analóg egyben.
Van pár csatorna ami csak analóg jelen jön, és kell így nem tudom csak a digitálisakat "megkerestetni".Minden csatornából jóformán van digitális is.
Ezért úgy kezdődik, hogy 1 - M1.... 2 - M1HD....folyt köv.
Ha a kedvencet megszerkesztem azokkal amiket én nézek a csatorna eredeti száma nem változik.Mondjuk az RTL Klub nálam a 3-as helyen lenne, de mivel magának hangol az elején ezért mondjuk a 18-as sorszámot kapja.
Ezen akkor sem tudok változtatni, ha a kedvencekben a 3. helyre tettem.
Manuálisan egyesével nem lehet beállítani.A távirányítón megnyomom a 3-ast akkor a duna tv lesz.
Ez akkor is így van, ha csak a kedvencek listát használom (chlist)
És az sem segített, hogy letiltottam a többit csatornát.Kicsit hosszú de remélem jól írtam le:
Azt szeretném, ha az én sorrendem lenne a szám sorrend is a tv-ben.
Adókat külön nem tudok behangolni, hiába írom be a csatorna MHZ-t rendesen.Van valami PC-s program, hogy a csatornák szám sorrendjét át tudjam írni?
Van rendezés a menüben szám vagy név szerint, de hiába.
Attól még nem változik az adók sorszáma.SAMSUNG UE43NU7022KXXH
DIGI TV Kábeles szolgáltatásKöszi!
Balázs -
junior19
senior tag
válasz #20221952 #125388 üzenetére
Ezek a képesek alkalmasak a fekete szint helyes megjelenítésére, de beállításra vannak megfelelő anyagok.
Emlékeim szerint nincs túlszaturálva sem, mint sok akció film.
Ha ezen jó lesz a fekete és az árnyékrészletesség, akkor ha más anyagnál nem jó, vagy nem tetszik, akkor már tudod, hogy nem a tévével, vagy a beállításokkal van gondod.codec project
-
zack
nagyúr
Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segítséget.
A TV egy 50"-es UE50H6400AK ami WiFi-vel kapcsolódik a UPC-s internet routerhez (új, most cserélték).
Azzal kezdődött a "vesszőfutás", hogy az HBO Go-n az egyik párom által nézett sorozat elkezdett bufferelni, kb percenként, a képanyag felbontása ilyenkor visszaesik szinte a nézhetetlen szintrem aztán van hogy kitisztul, amjd megint homályos lesz. Mivel a gyerekek is nézik a meséket, máshol hibát nem tapasztaltunk.
Felhívtam az HBO-t, ahol közölték, hogy már újabb az applikációjuk verziószáma, és frissítsem. Kiderült, hogy nem lehet, mert ez előtelepített. Mivel a TV-n a legújabb fw nem volt fent, és auto módban nem írt frissítést, azt tanácsolták frissítsem manuálisan USB-ről. Ez meg is történt, viszont azóta minden nézhetetlen ami a nettel kapcsolatos és addig jó volt. Youtube mesék megakadnak, homályosak lesznek, majd kitisztulnak...HBO Go-n már nem csak a sorozattal van a hiba hanem minden tartalom ezt produkálja.Esetleg valakinek tippje a megoldásra?
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
twi452
senior tag
Böngészőben néztem erre egy oldalt teljes képernyőn fehér - fekete - kék - zöld - piros háttereknél lehet végig nézni.
Egyet találtam ami teljesen halott bárhonnan nézem a többit jobban kell keresni..
Írtam a mediamarktnak h mit tudnak ajánlani csak gondoltam megkérdezem tőletek hátha volt ilyen tapasztalat.Ha más nem akkor megy vissza és megnézem karácsonykor milyen akciók lesznek..
-
mpo
veterán
válasz twi452 #125393 üzenetére
Ezt próbáltad?
[link]Ha garanciális útra tereled, akkor már nem veszik vissza.
A megengedett pixelhibáknak egyszer utánanéztem a monitor vásárlásnál.
Azt mondták, ha három nap alatt nem jön elő pixelhiba, akkor jó, egyébként vigyem vissza.
A tévén meg a fenti videót többször megnéztem sötétben.
Ha hibás, vidd vissza, mert lehet, hogy a Samsung szerint ennyi belefér.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
twi452
senior tag
Sziasztok
Ma végignéztem alaposan a a héten kapott q6fn-t pixel hibák után kutatva és sajnos találtam is egy teljesen feketét és 4 olyat amit csak megfelelő szögből lehet látni fehér háttér mellett.
Foglalkozik ezzel a Samsung? Vagy vihetem vissza media marktba és imádkozzak h kapjak másikat ami hibátlan vagy csak a pénzt fogom visszakapni tőlük. -
Jazz^
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, hátha tud valaki valami okosat mondani.
Adott egy samsung ue43nu7122-es uhd tévé, amit Pc-vel (gtx 1050 ti) összekötve használnék, mint az előző FHD tévémet.
A gond a következő: HDMI ("high speed with ethernet" kábel (5méter) - még anno 3D miatt kellett, nem tudom, hogy 2.0-e) kábellel kötném össze, de veszettül kattog, serceg, pukkan a tévé és villog, ki-be kapcsol a kép. Gondolom ez a kábel már kevés neki. Gondoltam megpróbálom a playstation 4 slimhez kapott kábellel összekötni a gépet, ott már a kép nem villog, de halk sercegés, zúgás továbbra is fennáll, de már nem olyan, mintha fel akarna robbanni a tv.
Nem a hangszóró pattog, dlna lejátszáskor nincs gond, hanem a hátoldali panelnél zúg, serceg akkor is, ha utána kihúzom a kábelt, csak akkor múlik el, ha áramtalanítom.
Viszont playstation 4-nél nincs ilyen gond a saját kábelével játék alatt.
Esélyes, hogy 2.0-ás kábellel megszűnne ez a sercegés, vagy hátlapi panellal lesz valami?
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
Sziasztok tudom nem lehet itt hirdetni de gondoltam mi előtt felteszem a hirdetést ide beirom mert ti segitettetek a választásban és roppant elégedetten használtam 2 évig és az uj tv-nek sincs szebb képe ennél.
De ha már megvettem ezt eladom.
Szóval egy 75H6400 gyöngyszem eladó volna, ritka mint a fehér holló. nem seftelt outletes tv, media marktos számla nyáron lejárt a gari szóval nyáron mult 2 éves, doboz (a szállitáshoz elengedhetetlen) minden tartozák 2 távirányitó (ezeket nem használtam külön távval volt használva egy moziszobában) hibátlan karcmentes.
Ha valakit érdekel irjon még pár napig nem hirdetem.
Köszönöm.85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
törölt tag
válasz junior19 #125386 üzenetére
Nincs meg a film, de akkor beszerzem, hogy megtudjam, hogy mit látok a sötét jelenetek esetén a mostani kissé módosított Film képmód beállítások esetén.
Illetve még az lenne Hozzád a kérdésem, hogy az alábbi képek alkalmasak-e arra, hogy ellenőrizzem a mostani képbeállításokat?
-
czombos
tag
Tegnap vettem egy 55Q6FN -t és pár dolog zavar illetve nem jöttem még rá hogyan lehet orvosolni.
Beállítások tekintetében rtings teszt szerint jártam el kivéve, hogy az ott beállított háttérfény nekem kevés volt, én ezt 30-ra állítottam.
Auto Motion Plus 0/0 esetén DIGI DTV-n (HD adáson is) időnként szaggat a kép, ezt most 3/3-on tesztelem viszont szappanopera effektet sem szeretnék, előzőleg egy legalapabb 4K-s LG TV-m volt ott teljesen kikapcsolva tökéletes volt a mozgás.
A TV alján jobb oldalon van a készenléti led, ezt sehogyan sem tudtam kikapcsolni. Van rá lehetőség, hogy ne világítson amikor a TV kikapcsolt/készenléti állapotban van? Számomra eléggé zavaró amikor alváshoz készülődve bevilágítja az egész szobát a piros led
Var arra lehetőség, hogy a beépített Timeshift funkció automatikusan elinduljon amikor TV-t nézek? Az előző LG TV-men ez automatikusan elindult és baromira kényelmes volt, hogy bármikor vissza tudtam tekerni az adást.
-
junior19
senior tag
válasz #20221952 #125383 üzenetére
Ki kell venni a "kölcsönzőből", mert az a film még tesztnek is jó. Sok sötét jelenetet tartalmaz, így ha nincs jól beállítva a kijelző, akkor az a film megmutatja. Hozzászólások között is írják, hogy " jó lett volna a film, csak kár, hogy szinte semmit nem látunk belőle."
Az ilyen anyagot pedig sajnos tévé szolgáltatón keresztül nem nagyon érdemes nézni. Ez nem csak a szolgáltatók hibája, mi nézők is tehetünk róla. Általában minden szolgáltatónak valamennyi sávszélesség áll a rendelkezésére, hogy a csatornákat továbbítsa. De minél több a csatorna, annál kevesebb sávszélesség jut egyre. Mégis megy a sírás, ha valaki bejelenti, hogy új csatornát indít, hogy mikor kerül be az adott szolgáltató kínálatába. S ez az eredménye. A közszolgálatin is látszik, amikor még 4 csatornájuk volt, akkor 15 körül volt az adatsebesség, azután lett M3, M5, s most már a 10-et is jó ha eléri. A nézők pedig egyre nagyobb kijelzőket vásárolnak, amiken már jobban kijön a tömörítés hibája. A nagyobb kijelző vásárlásával pedig szerintem elenyésző lehet azok száma, akik messzebb is ülnek, hiszen nem azért vettek nagyobb kijelzőt.
Akkor állhatna be változás, ha a nagyon sallangot kidobnák a szolgáltatók, nem lenne 100 felett a csatornák száma, lenne 70-80 jobb minőségben.codec project
-
törölt tag
válasz direwolf #125379 üzenetére
Pedig éppen arra gondoltam, hogy talán a Telekom jobb minőségben adja a kínálatot, de akkor ezek szerint nem.
Tegnap ment a SuperTV2 HD-n az Ötödik hullám és még a feleségem is megállapította, hogy csak a sötét részeken foltos a kép (sajnos nem tudom, hogy mi ennek a pontos technikai neve, de az árnyalatoknál a finom átmenetek esetén durván kockásodott a kép).
[ Szerkesztve ]
-
Gamerous
tag
Sziasztok!
Erről mi a vélemény, tapasztalat? Az árból talán még az ÁFA összegét is meg tudnám boltolni. -
törölt tag
válasz PuMbA #125378 üzenetére
Ismét igazad van, csak tudod nagyon bosszantó, hogy van egy csoda tv-m dupla tunerrel, eszközfüggetlen kábel tv szolgáltatásom, de hiába, mert a vehető adások minősége jelentősen elmarad az általam elvárttól és ezen a tv különböző beállítási lehetőségei sem tudnak segíteni.
-
direwolf
őstag
válasz #20221952 #125377 üzenetére
Hagyd, nem értik a problémád. A film mód nem azért fim mód, mert filmet kell nézni vele, hanem mert semmit se módosít az eredeti forráson (már ha nem állítod el a színeket). A normál mód meg az amit a samsung mérnökei kitaláltak. A 65" 3m-ről meg fhd-ra perfekt, hacsak nincs pilóta szemed. A gond a tv adás tömörítésével lesz. Ha ezen a digi nem változtat, akkor sajna nem sokat tudsz tenni Én t-nél vagyok, az iptv itt is botrányos, és itt se hajlandóak megemelni a bitratet
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
PuMbA
titán
válasz #20221952 #125351 üzenetére
"Az SD tv adás (például m1, Story4, stb.) és a HD tv adás (m1 HD, Epic Drama, stb) esetén a megjelenített kép nem jó és nem találok olyan beállítást, amellyel olyan képet tudnék megjeleníteni, amivel elégedett tudnék lenni."
Azt próbálod megjavítani, amit nem lehet A TV adás minősége olyan amilyen és ennyi. Nincs semmilyen csoda beállítás, ami megjavítja, általában csak rontanak rajta. A TV-t nagyon jó minőségű FullHD vagy 4K videókra kell beállítani a TV adásokat meg elfogadni, ahogy kinéznek, mert nem tudsz velük mit csinálni. Egyébként nekem semmi bajom sincs velük, úgy néznek ki, ahogy ki kell nézniük. Nem 1m-ről kell nézni őket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sőt, tovább megyek, ha 15 méterről nézem, akkor még az agyontömörített és életlen Film4 is hibátlannak és élesnek látszik.
Egyébként pedig nem, nem azért látom rossznak, hanem azért, mert - alaposan utánaolvasva - az alacsony bitráta miatt a tömörítési hibák a felkonvertálás miatt még látványosabbak lesznek, mint egyébként.
Megfelelő bitráta esetén még alacsonyabb felbontás esetén is, nincs, vagy alig-alig láthatók a tömörítési hibák.
Ami a Film képmódot illeti, vonatkoztassunk most el az elnevezéstől, mert a lényeg az, hogy kizárólag csak ez az egyetlen mód az, amelyikkel maximálisan személyre szabható a kép, az összes többi képmód már csak korlátozott, ebből következően a Kiemelt, a Normál és a Természetes jó képet sohasem fog adni, akármi is a tartalom, ez jól megfigyelhető 4K HDR tartalom esetén, ahol csak a Film képmód az, ami nem vakít még 20 Háttérfény esetén is (főleg ha a Helyi sötétítést is Normálra állítod).
De, mint írtam, nem a képi beállítás volt a részemről a kérdés, hanem a forrás alapján kapott felkonvertált eredmény, ami siralmas.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Bertalanfi #125372 üzenetére
Nem tapasztaltam egyik tévémmel sem ilyet.
-
mpo
veterán
válasz Bertalanfi #125372 üzenetére
Nem tudtam, de nálam elő se jöhetne, mert az Anynet+ (HDMI-CEC)-et nem használom, (a Minix és Denon távirányítókkal tanulómódban vagyok), a tévéről meg nem küldtem hangot az erősítőre.
Nem tudtam eldönteni, hogy igazuk van-e, (nem olvasták a kézikönyvet, nem megfelelő a HDMI kábelük vagy tényleg létező Samsung hiba) kipróbálni meg nem akarom.Itt még nem írta senki (vagy nem olvastam?), hogy problémája lenne.
-
Bertalanfi
csendes tag
Szervusztok, erről a HDMI ARC problémáról tudtok?
https://us.community.samsung.com/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/tv/thread-id/10414/page/16
-
mpo
veterán
válasz #20221952 #125366 üzenetére
Sajnálom, hogy szerinted sincs megoldás,
De van, le is írta, ez volt az egyik tippem a sok közül, a távolság kizárólag tv adásra vonatkozik, 4K-ra nem.
A 65" 3 méteres távolságból nézve közel van, ezért látod rossznak.
Miért kell egy tv műsort Film módban nézni, amikor nem filmet nézel? Filmre ott a 4K vagy FHD, ami jobb mint a tévén, te írtad.
Próbáld ki az Eurosportot normál módban, amikor szabadban, napfényes helyen van az esemény.
Itt nem álmodott meg semmit a rendező, hogy a film módot kelljen használnod..Ha érted, akkor már elavult.
-
PuMbA
titán
Normál esetben nem érdemes használni. Minden beállításon 120Hz (1/1-en is), csak az algoritmus erőssége más 10-esen már nagyon sok a képhiba, szóval használhatatlan, ezért ajánlják 3-as környékén, bár ha jól megnézed még ezen is vannak képhibák, én is látom, ki is kapcsoltam. Sony interpolációja a legjobb, ott szinte nincs képhiba. A Samsung és LG-é nem valami jó minőségű. A Blur reduction csak 50 vagy 60 fps vagy Hz esetén működik, a judder pedig 30 fps / Hz vagy alatta kapcsolódik be.
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
Van itt aki qled tv-t házánál ps4 mellett? Ugyanis rtings oldala szerint ha az alacsony framerates játékokat akarom 60ra emelni akkor blur 0, judder 10 de ez valami botrányos. Fordítva jó. Ha mindegyik 10-en van akkor 120hz. Érdemes ezeket használni? Használja valaki? Vagy mikor kell a juddert? És mikor blurt? Vagy hányason?
PS5
-
törölt tag
válasz junior19 #125363 üzenetére
Éppen írni akartam Neked, hogy hátha a Te szakmai tudásod tud segíteni nekem.
Sajnálom, hogy szerinted sincs megoldás, még azt is próbáltam, hogy a szolgáltatói eszközzel vettem a jelet a tv helyett, de a helyzet nem javult.
Tudomásul veszem, hogy ez van...
[ Szerkesztve ]
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
2,5-3m távolságból nézném a tv-t amit veszek. Az lenne a kérdésem hogy 75" vagy 65" lenne-e jobb ebből a távolságból.
Mindenféle tartalmat néznék: tv műsor hd és nem hd, konzol, 4k filmek. -
junior19
senior tag
válasz #20221952 #125362 üzenetére
Ha jól olvastam Digi kábel a szolgáltató. Ők ahogyan tömörítik a jelet, azon neked nem fognak változtatni. Ők csak a beérkező jel minőségével foglalkoznak, ha az kevés, akkor szaggathat az adás. De ha jól értem, akkor nálad nem ez a gond, hanem a műsor minőségével. A szolgáltató ezen nem fog neked javítani.
A 65" 3 méteres távolságból nézve közel van, ezért látod rossznak. Ezen semmilyen képi beállítás nem segít, mert a kettő nem függ össze.codec project
-
törölt tag
válasz direwolf #125357 üzenetére
Családi házas övezet, DIGI kábel tv, optikai kábel az aszlopról közvetlenül az ONT-be, onnan koax a tv-be és a tv által van behangolva a kínálat.
(Most délután a gyerekek megnézték a Macskarisztokraták - 27.5 Mb/s, a Robotok - 32.4 Mb/s és a Hős6os - 30.5 Mb/s című rajzfilmet, mindegyik tökéletes volt.)
[ Szerkesztve ]
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
Van egy 40h6200 amin még a gyári több mint 2 éves szoftver van..kérdésem az lenne hogy érdemes lenne lefrissíteni a legfrissebb 2018 áprilisi verzióra? hoz ez esetleg valami újdonságot/javulást a rendszerbe? vagy ha esetleg rosszabb lett valami,akkor hagynám,mert most jól működik minden.
kösziIphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
törölt tag
Folyamatosan azon vagyok / voltam, hogy kiderítsem, hogy mi az oka.
A tv hibátlan (pedig egy Samsung, amivel kapcsolatban még mindig vannak fenntartásaim), a szolgáltató által vett jel ereje és minősége a szolgáltató által elérhető maximum, a szomszédokat nem tudom megkérdezni, mert ők a hűség miatt még mindig a Telekom szolgáltatását használják elégedetten, a 3 méter távolság 65" coll esetén szerintem nem lehet gond, így marad csak az, hogy az én igényeim nagyok.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz #20221952 #125351 üzenetére
Nem a magyar nyelvvel volt problémám.
A technikai problémát és az okát nem értem.
Az elmúlt 4-5 hónapban már kiderítettem volna, hogy a tv hibás vagy az adás rossz, (nem csak nálad, hanem a szomszédoknál is) vagy túl nagy a tv a nézési távolsághoz vagy az igényeid nagyok.
Régen beállítottad a feketeszintet és a fehérszintet, azok már törlődtek a gyári beállítás használatával.
Én a helyedben beszélnék junior19 fórumtárssal.Ha érted, akkor már elavult.
-
törölt tag
Nem értem, hogy mit nem lehet érteni!
Az SD tv adás (például m1, Story4, stb.) és a HD tv adás (m1 HD, Epic Drama, stb) esetén a megjelenített kép nem jó és nem találok olyan beállítást, amellyel olyan képet tudnék megjeleníteni, amivel elégedett tudnék lenni.
Az SD tartalom (például Abigél DVD), HD tartalom (például Orvlövész Blu-ray), vagy 4K HDR tartalom (például Idétlen időkig 4K Ultra HD Blu-ray) esetén bármely alapértelmezett képi beállítás (Kiemelt, Normál, Természetes, Film) - számomra - megfelelő képet ad.
Bízom benne, hogy így már érthető.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
A KS7000-re mikor jött ki OTA-n a 1230-as szoftver?
-
Matt71
újonc
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy Ps4-hez milyen tv-t tudnátok ajánlani?
140e Ft ezt neztem42-50'col körül gondolkodtam.
Ha tudtok kérlek segítsetek.
Köszönöm szépen! -
hramon94
tag
Sziasztok. Az UE40NU7122 TV mennyire ajánlott PS4 PRO-hoz? Kizárólag erre lenne használva, most akciós 104.990Ft.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem használok HDMI forrást, így nincs külön beállítás.
Ami én javaslok minden új tv tulajdonosnak, hogy minden forrást tartalom nélkül állítson Film képmódra alapértelmezett beállítással és hagyjon néhány napot, amire meg tudja szokni, mert elsőre furcsának tűnhet. Esetleg tudom még javasolni a Helyi sötétítés beállítását minden forrásnál Normál értékre állítani.
-
mpo
veterán
válasz hadogabi1 #125336 üzenetére
Ő foglalkozik kalibrálással:
[link]Ha nézed egy hónapig és kipróbálod a képmódokat (kiemelt kivételével) és úgy látod, hogy te tudod nézni a film képmódot, akkor van értelme a kalibrálásnak, mert ahhoz hasonló lesz a végeredmény.
Ha nem bírod, mint és sem, akkor állítsd be úgy, ahogy neked tetszik.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz ΞΔGLΞ #125338 üzenetére
Állítsd be magadnak, én ezt javaslom, külön tv adásra, külön filmre, külön 4K HDR-re etc...
kissa1026 írta itt #125331:
Az SD vagy HD tv adások nem szépek, az SD, HD, vagy 4K HDR tartalmak nagyon szépek, a nézési távolság 3 méter, a betekintési szög tökéletes.Nem lehet, hogy másképp állította be tv adásra és HDMI-re?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz hadogabi1 #125337 üzenetére
Egy QLED-et (szerintem) csak a tulajdonosa tudja beállítani úgy, hogy minden szempontból jó legyen.
Különben felesleges pénkidobás lesz a végeredmény.
Nekem az rtings beállításai is kb lfszt értek.
Állítsd be magadnak, én ezt javaslom, külön tv adásra, külön filmre, külön 4K HDR-re etc...Főleg egy q8 esetében el lehet játszani napokon keresztül, de a végére megfogod találni a helyes beállítást mindenre.
[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
Illetve még egy kérdés.
Ez mennyire lehet jó ha végigmegyek minden lépésen.
Rtings Settings
Ettől függetlenül kalibráltassam a tv-t vagy csak állítsam így be.
Köszi előre is.TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan céget vagy magánszemélyt aki tv kalibrálással foglalkozik. 1-t találtam BP-en 35+kiszállási díj. Elég húzósnak érzem.
Itt Ph-n se találtam.
Köszi előre is.Tegnap megvettem végül a Q55Q8FN-t . MM-ba. Már a falon van.
Azért egy kis idegesség volt mivel 2 fali konzol is van itthon egyikben sem volt olyan csavar amilyen kellett volna. Leghoszabb csavar 3 cm-es ehhez a tvhez pedig adnak egy alátétet műanyagból és csavarnak 43-45 mm-esnek kell lennie. Tegnap még Bauhaus este nagyon örültek nekem hogy csavart keresgélek
Persze 45-ös sehol sincs csak 50-es így maradt az 50-es és alá 2 db alátéít a konzolba.
Még egyenlőre ismerkedő fázisban vagyok a tv-vel. Majd biztos lesz kérdés.
Köszi a segítséget a kiválasztáshoz úgy érzem jó barátok leszünk a tv-velTUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
twi452
senior tag
válasz twi452 #125239 üzenetére
Na ma végigcsináltam újra az elejétől mindent és most nem kellett beállítanom, hogy játékkonzol hanem alapból felismerte Xbox one-nak a konzolt.. forzaban a furcsaság is eltűnt hála égnek úgyhogy ma élvezettel gurultam 2 órácskát random emberekkel 😁
Van egy szép citromsárga Lamborghini Murciélago SV-m a játékban és hát nem hittem a szememnek, hogy mennyire más a színe a hdr-es tv-n mint a régi monitoromon..😀
Beállítottam külön mindent sdr, hdr.. mivel én a boxot fogom használni medialejátszónak is (nem fogok mindig bebújni a tv mögé, hogy rá tudjam dugni az usb hdd-t) ezért a game módot kapcsolgatni kell ha filmezni akarok de ennyit kibírok főleg, hogy a tv távirányítóval tudom kezelni az xboxot is.. ettől is meglepődtem de nagyon nagy pozitívum 🙂Úgyhogy minden szupernek tűnik egyelőre most, annyira látható bevilágítás most már nincs is film közben mint tegnap csak jól be kellett állítani mindent. Holnap megcsinálom a ledes falvilágítást mögé és lassan készen is vagyok 😉
Ami még meglepett, hogy egész korrekt hangja van a tv-nek, mélyek is dorombolnak belőle valahogy erre nem nagyon számítottam. -
törölt tag
Nem tudom, hogy mit értesz rossz beállítás alatt, most minden forrás a gyári alapértelmezett Film képmódot használja a következő módosítással: Digitális tiszta megjelenítés Ki, Helyi sötétítés Normál, a tv 65" MU8002.
Az SD vagy HD tv adások nem szépek, az SD, HD, vagy 4K HDR tartalmak nagyon szépek, a nézési távolság 3 méter, a betekintési szög tökéletes.
Egyetértek, a tv nem rossz tv, de fenntartom, hogy - mivel tv adások vétele volt elsősorban a cél - azt nem váltotta be, ami fontos lett volna és lehet, hogy a 70" VA panelos LG sem lett volna ezen a területen jó, de talán a nagyobb méret ezt kompenzálta volna. -
imcsoo
aktív tag
válasz Meridius11 #125312 üzenetére
Igen, így már jó.
Durva hogy mennyivel csúnyább az idei modell. -
ekkold
őstag
válasz PuMbA #125308 üzenetére
Sajnos a régi filmeket nem mindet lehet csak úgy beszerezni jobb minőségben. Amúgy mindenféle szutyok mobilos videót lejátszik amik sokkal rosszabb minőségűek, mint az AVI-ban tárolt XviD filmek, de ez utóbbiak mégsem támogatottak.
Az 5GHz-es wifi gyakorlatilag nem működik. De mivel nem játssza le a filmek nagy részét, végülis tök mindegy, hogy megy-e benne a wifi.
Amit lejátszik azt is úgy hogy ha mondjuk a filmet a közepénél félbehagyom, és később folytatni akarom, akkor nem lehet csak úgy visszaugrani a film közepére, hanem csak béna módon odatekerni lehet, hosszas várakozással. Haverom noname tv-jén meg van egy goto gomb, és meg lehet adni, hogy ugorjon pl. 01:11:14-re a filmben..
Végülis még van pár napom, hogy eldöntsem maradjon-e vagy visszavigyem.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
llacee
őstag
Sziasztok, szerdan delutan vettem az edigitalban egy samsung 55" 7102 tevet.
Ma delutan egy fel orat neztuk, este mar nem kapcsolt be.Se gombbal se iranyitoval, tap ki tap be masik kabellel semmi.
Van esetleg valami gyerekzar vagy valami, amirol nem tudok.
Ha holnap visszaviszem a boltba ahol vettem meg a 72oraban benne leszek es cserelik?
Koszi -
matex
aktív tag
Hogy lehet hardvert (HDD, Pendrive) a TV-ből biztonságosan eltávolítani úgy, mint Windows alatt? Mert hiába kilépek a médialejátszóból, az még nem áramtalanítja a winchestert.
-
mpo
veterán
válasz #20221952 #125322 üzenetére
Az a gyanúm, hogy addig állítgattad a tévét 5 hónapig, amíg sikerült egy rossz beállítást találni.
Jól tudom, hogy 65MU8002-d van?
A HD adást nézd messzebbről és jobb lesz, ha jól állítod be a tévét.
Milyen függőleges betekintési szögben nézed? Nagyon alacsonyan vagy nagyon magasan van?
Ez nem egy rossz tv, de ez csak az én véleményem.Ha érted, akkor már elavult.
-
törölt tag
Tudom, hogy nem a szolgáltató, de még csak nem is a tv hibája az, hogy nem jó a megjelenített tv vétel képe, de éppen ezért írtam azt, hogy talán az LG is megfelelő lett volna a saját tartalom megjelenítésére.
Egyébként a DIGI állítja nálam még jobb is vétel is és a megjelenített kép is, mint a DIGI ügyfélszolgálatokon, így elmentem megnézni és tényleg, de hiába, nekem ez akkor sem felel meg. -
mpo
veterán
válasz #20221952 #125315 üzenetére
A saját sd, hd, 4k hdr tartalmak megjelenítéseben semmi kivetnivalót nem találok, míg a tv csatornák megjelenítése nem bírja megütni azt a szintet, ami számomra minimálisan megfelelő lenne.
Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatód nem ad jó minőséget, de ez nem a tévének felróható hiányosság.
De, ha egyszer a NU széria nem (igazán) jó, akkor mit tegyek?
Véletlenül nem 65MU8002-d van?
[ Szerkesztve ]
-
xcbiker
addikt
Végre megjött az 50MU6102. Köszi a segítséget a választásban.
Tudtok ajánlani valami fali tartót ami a lehető legkevésbé emeli ki a fal síkjából?
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
törölt tag
válasz ΞΔGLΞ #125221 üzenetére
Na igen, ami érdekelne, annak nem igazán jó a minősége, aminek (már nekem is) jó, az meg nem érdekel.
Itt (is) sokan kérnek tanácsot, hogy melyik tv a (jobb, vagy leg)jobb, de az az igazság, hogy ez nagyon egyén- és pénztárcafüggő.
Én magamtól választottam ezt a tv-t, még ki is próbáltam előtte, de nem vagyok maradéktalanul elégedett vele.
A saját sd, hd, 4k hdr tartalmak megjelenítéseben semmi kivetnivalót nem találok, míg a tv csatornák megjelenítése nem bírja megütni azt a szintet, ami számomra minimálisan megfelelő lenne. Néha elgondolkodok azon, hogy az 5" nagyobb 70" VA panelos LG talán jobb választás lett volna... -
PuMbA
titán
válasz ekkold #125303 üzenetére
Igen, képminőségben csak jó minőségű FullHD és 4K filmek jobbak, mint egy régi TV-n. 10m már hosszú a 4K-hoz és High Speed with Ethernet típusú kábel kell. A régi AVI filmeket szerezd be jobb minőségben, az AVI-k nagyon rosszul néznek ki egy mai TV-n. Wifinek mennie kell.
[ Szerkesztve ]
-
tgulyas
senior tag
üdv, van esetleg véleményetek tapasztalatotok, erről a tévéről samsung led tv 43nu7022 ??
ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro
-
imcsoo
aktív tag
válasz Meridius11 #125300 üzenetére
Csak az utolsónak jó a linkje nálam.
Egyébként ma rendeltem meg az aqua.hu-n az 50mu-t, ott még kapható. -
vasimnbt
tag
Közel 80 km-tert autóztam,mert nálunk nem volt már az akciós készülékből.Samsung QE65Q8FN-ből. Euronics...580 ezer Ft volt ma akcióban.Még nem bontottam ki a dobozából,fiammal alig bírtuk felvinni az emeletre.Talán a hétvégén beüzemelésre kerül.Köszönöm PuMba-nak a közreműködést a vételben.Majd írok tapasztalatokat róla.
-
ekkold
őstag
Megérkezett a Samsung UE49NU7102 tv. Az első benyomások, tapasztalatok: Nem érte meg az árát. A kép tulajdonképpen nem jobb mint a tizenéves régi sima HD-s samsung-é amit lecseréltem, csak nagyobb. Az is csak akkor ha az összes "képjavító" hülyeséget kikapcsolom, egyébként a kép is gáz lenne. PC-re kapcsolva valamiért csak 1920x1080/59Hz-en megy normálisan, 60Hz-en nem. 3840x2160-ra váltva a tv kiírja, hogy nem támogatott felbontás... Talán a 10m éter hosszú HDMI kábel miatt, vagy csak sz@r... nem tudom.
Az okos funkciók közül semmire sincs szükségem, egyedül a DLNA amit használnék, van egy csomó régebbi filmem is, amik AVI-ban vannak (XviD / DivX) - na ezeket nem játssza le - nem támopgatott formátumot ír ki... csak az MKV fájlokat eszi meg. (csak összehasonlításképp: Faterom philips "buta"tévéje mindent lejátszik...)
Még gondolkozom, hogy visszavigyem-e, és más tipust válasszak, csak tartok tőle, hogy "belépő szinten" mindegyik ócska... De evvel az erővel vehettem volna valami noname tv-t is, sokkal-sokkal olcsóbban, ráadásul az esetleg mindent lejátszana... Vagy le sz..m. és továbbra is csak PC monitorként használom majd a tv-t mint eddig... se antenna se pendrájv, se médiaszerver... Elvileg (de lehet, hogy rosszul néztem) tudnia kellene 5GHz-es wifit is - na ez nem látja az 5GHz-et csak a 2,4-et... Szívem szerint visszavinném, hogy kenjék a hajukra, csak nem hiányzik a hercehurca, meg hogy egy másik ugyanilyen hulladékkel szenvedjek, aminek más nyűgjei vannak... Egy biztos, samsungot mégegyszer soha....[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
mpo
veterán
válasz Meridius11 #125300 üzenetére
Ha jó a kép, ne küldd vissza.
Ha lehet garanciában javíttatni akkor azt, ha nem, akkor oldd meg másképp.Ha érted, akkor már elavult.