- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- VoIP telefonálás
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Ubiquiti hálózati eszközök
- foobar2000
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz Dealer95 #99698 üzenetére
Sziasztok,
Pont azért néztem be ide, mert a tavasszal vásárolt Sony TV-met tervezem lecserélni (65X8505C) Sajnos olyan banding tapasztalható rajta, amivel nem tudok együtt élni. A focimeccseken amikor mozdul a kamera, sötét és világos függőleges csíkok jelennek meg, illetve maszatosnak tűnik az egész kép (banding + DSE) Azt sejtem, hogy a direkt LED háttérvilágítás lehet az oka, mert van egy korábbi edge LED-es Sony-m és azon ilyesmi nincs. Az sem homogén, hisz LCD, de szinte észrevehetetlen és a legkevésbé sem zavaró.
Szóval a KS7000 lenne a kiszemelt és szeretném megtudni, hogy ennél a készüléknél mire számíthatok. Persze megyek majd demo anyaggal és üzletben is megnézem.
Panát is néztem, de az siralmas a Sony után (és szintén direkt LED, szintén banding-olt). Sajnálom ezt a banding dolgot, mert egyébkén nagyon jó TV.
-
Celtis
veterán
válasz dethroner #99894 üzenetére
A KODI nem egy egyszerű médialejátszó alkalmazás, hanem sokkal inkább egy rendkívül rugalmasan bővíthető média kezelő keretrendszer, aminek egyik részfunkciója a lejátszás. Olyannyira, részfunkció, hogy akár ezt le is cserélheted más lejátszóra, például a kedvelt MPC-HC-ra.
A KODI elfedi a szokásos PC-s pl windows felhasználói felületet, és egy önálló teljes, és végtelenségig testreszabható kezelőfelületet ad, amit a nem szokásos PC-s perifériákkal is lehet kezelni.
A rugalmasságra egy példa.
HTPC-nek különösen alkalmas a Kodi, hiszen akár külön infra távirányítóval, akár HMDI-CEC-en a TV saját távirányítójával kezelhető.Én megértem a fanyalgókat is, de ezért 5 perc alatt vagy látatlanban ne alkossatok sommás véleményt.
-
Celtis
veterán
válasz dethroner #99900 üzenetére
Valószínűleg ott van a különbség, hogy ha mi leülünk filmet nézni az nem ilyen célirányos. Van többszáz film letöltve és én bizony a fájlnév alapján nem tudom eldönteni, hogy mi is a címe, mi a műfaj, kik játszanak benne, miről szól, láttam-e már stb.
A másik, hogy nekem a TV nézés is a HTPC-n keresztül történik. -
Celtis
veterán
válasz sityupityu #100050 üzenetére
"(nincs se szöveg, se semmi), akkor is tud működni a háttérvilágítás úgy (be lehet állítani), hogy a tévé nem vesz le belőle semmit. Ez tény! A lényeg pedig az, hogy ebből adódóan így is meg lehet állapítani a bevilágítás mértékét, felhősödést stb."
Bocs, hogy belevau, de attól, hogy ez a te TV-dre igaz, még nem feltétlenül igaz minden TV-re. Ezért a korrekt összehasonlíthatóság kedvéért tesznek, egy kiterjedt, de mégis kis felületű fehér ábrát a képre, hogy az automatikus háttérvilágítás csökkentést kikapcsolják típustól függetlenül. Ugyanezt az ábrát használják a feketeszint (kontraszt) mérésnél is egyébként.
Csak a márkánál maradva, nekem volt Samsung plazmám (életem legrosszabb TV-je), ahol nem lehetett letiltani, hogy tök fekete bemenő jel esetén kikapcsolja a kijelzőt. A mostani Sony-m is csinálja ezt, de ügyesen. Szerintem ezen sem tiltható amúgy. -
Celtis
veterán
válasz madmike #100178 üzenetére
Hát igen, szolgáltatótól kapott cuccokkal kevés az esélyed.
Egy ismerősöm 1-2 éve vett valami kis Samsung TV-t, az tud olyat, hogy megtanulja az STB távirányító kódjait, és a TV-be dugott kis infra adóval továbbítja az STB felé. Szegény ember CEC-e. A mostani TV-ken nincs ilyen?
-
Celtis
veterán
válasz FirstAndroid #100251 üzenetére
Próbáld megtisztítani a képernyőt. Tapasztalatom szerint a mérsékelt dörzsölés kicsit "átrendezi" a rétegeket és egyenletesebb lehet a háttérvilágítás.
Kockázata nincs, a képernyőt időnként amúgy is portalanítani kell. -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz sityupityu #100853 üzenetére
Ezt úgy hívják, hogy szavatosság.
-
Celtis
veterán
válasz killerjohn #101179 üzenetére
Ez nagyon fájdalmas eset. Kihúzhat tartó volt vagy hogy volt akkora nyomaték, ami kitépte a falból?
Akárhogy is, azért a biztosítóval futnék egy kört. Két dolog lehet problémás.
- mit mondasz, hogyan történt. Lehet, hogy a sima leszakadásra nem fizet, de arra igen, ha azt mondod, hogy részegen mérgedben letépted. Ennek nézz utána- mivel nagy értékű a készülék, lehet, hogy kiegészítő ingóság biztosítást fognak hiányolni. Habár itt nem arról van szó, hogy ellopták, hanem arról, hogy megsérült.
Nagyon ellene vagyok a biztosítási ügyeskedéseknek (pl. vegyél egy másikat és köss rá törésbiztosítást), de jelen esetben a lakásodban lévő ingóságaidban esett kár, amire van is biztosításod, tehát joggal várhatod el, hogy megtérítse a biztosító.
-
Celtis
veterán
válasz lugomon #101378 üzenetére
A mindig tv-n tudod a hangerőt szabályozni a távirányítóval? Mert akkor a távirányító jó.
Nem ismerem (még) a Samsung menürendszerét, de talán a van valami beállítás, ami miatt a HDMI-n érkező digitális hangot nem a hangszórókra küldi. Lehet, hogy ha már használták, akkor valamit elállítottak rajta.
Ha van rajta gyári visszaállítás, esetleg meg kéne próbálni.Egyébként tényleg van 19%-os akció a MM-ban és meg is rendeltem én is egy K7000-est. Még nem vitték el a korábbi Sony-t, de csábító volt az ár és a 60 napos visszavásárlási garancia. Nagyot nem bukhatok szerintem.
-
Celtis
veterán
válasz lugomon #101441 üzenetére
Szerintem nem rossz az LG, de az IPS panel miatt a feketéje miatt csalódhatsz.
Annak azért örülök, hogy a képét ennyire dicséred, főleg más márkák hasonló kategóriás TV-ihez képest, mert én a hétvégi akcióban rendeltem egy 60KS7000-et. Csak 30-al kerül többe, mint az 55-ös. Remélem beválik. -
Celtis
veterán
válasz lugomon #101449 üzenetére
Remélem úgy lesz. A mostani SONY előtt is tátott szájjal ültünk mikor megjött, de aztán focimeccseken nagy csalódás lett a banding miatt. Annyira, hogy visszavásárolja a SONY. Nem lehet egy szavam sem, mert több mint fél év után veszik vissza.
Nagyon sokat nem tudok mit csinálni, ha újracsomagolt is a termék. Vissza még sem küldhetem, ha nem tetszik a csomagolása.
-
Celtis
veterán
válasz blackmail68 #101485 üzenetére
TV javítós fórumon kéne inkább kérdezősködni. Lehet, hogy csak kondizni kell, habár az egyik napról a másikra meghibásodás nem erre utal.
-
Celtis
veterán
válasz Flashget #101507 üzenetére
Ha minden TV más és más, és nem lehet általánosítani, akkor mi az alapja a "F szériáig a Filmmód a legjobb első bekapcsolást követően a beállításoknál" kijelentés alapja?
De megkérdezhetem fordítva is, hogy egy nagy szériában gyártott TV esetén mi okoz ugyanolyan gyári beállítások mellett eltérő optimális kalibrációs beállításokat? Nem kézműves TV-k ezek, hogy mind más legyen. Amit itt én egyedi dolognak érzek ebben, az a kalibráló műszer, a személy és körülmények.
Továbbá ha az ember betér a MM-ba, ahol mondjuk egymás mellé ki van téve x db egyforma Samsung TV ugyanazt a képet mutatva, nemigen fedezhető fel különbség köztük, pedig nem hinném, hogy bárki kalibrálná őket. "Üzlet" módba vannak kapcsolva aztán csókolom. -
Celtis
veterán
válasz Flashget #101516 üzenetére
Még mindig úgy működik a Samsung, hogy az egyes üzemmódokhoz (Film, Normál, stb) tartozik valami láthatatlan és módosíthatatlan beállítás, hogy hiába állítod két különböző üzemmódban az összes lehetséges képparamétert egyformára, mégsem lesz köszönőviszonyban sem a kép a két módban?
Azért kérdezem mert volt egy Samu plazmám (életem legxarabb TV-je) és az így működött. A Sonynál is vannak üzemmódok, de azok csak a beállítható paraméterek különböző alapértelmezését jelentik. Bármelyik bárhova elállítható, a beállításoknak ugyanaz a hatása bármelyik üzemmódban. -
Celtis
veterán
Megjött a 60KS700. Persze hibás. Egy ponton rossz a háttérvilágítás, hatalmas csóvát vetít a képernyő közepéig.
A készülék kivitele a Sonyhoz képest egy kínai piacos nyeklő-nyakló olcsó vacak. Fali tartóhoz csavar nincs, csak a méret van megadva +/-1mm hossz tűréssel. Persze, hogy pont olyan nincs, ezért irány a barkácsbolt. (A Sonyban benne voltak a rögzítő csavarok)
Bekapcsolva, az említett hibán kívül, mozi módba rakva a képe szép, kiegyensúlyozott. 4k-s YT videóknál nincs az wow faktor, mint a Sonynál volt. Viszont focimeccsen nem bandingol, legalábbis minimálisan.
Beállíthatóság, menürendszer nem túl bő, de eddig mindent megtaláltam benne.Összességében csalódott vagyok. Naná, vettem majd fél misiért egy hibás készüléket, amit vihetek vissza.
-
Celtis
veterán
válasz Celtis #101527 üzenetére
Lehet ezt felhősödésnek nevezni egyáltalán?
Komolyan nem lehet venni egy normális TV manapság?
Kértem cserét, de ha hoznak még egy ilyet, azt a hajamra kenhetem. Van valakinek hasonló TV-je és tudna képet felrakni, hogy mire számíthatok? Mert ha ugyanilyen lesz, akkor inkább visszakérem a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz tupacamaru #101532 üzenetére
Két helyen is? A bal alsó sarok durván bevilágít a felül középen meg brutálisan.
-
Celtis
veterán
válasz HoTaZo #101536 üzenetére
Mert a képernyőhöz igazít az a pixelhelyes megjelenítést jelent. Tehát nem automatikus levágást, hanem épp az ellenkezőjét, szigorúan minden pixel megjelenítését a kép széléig. Azaz, ha a szolgáltató fekete csíkot küld akkor az látszik a képen. Pont a képernyőhöz igazítás kikapcsolásával tudod eltüntetni a csíkot.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz prannk #101577 üzenetére
Nézd meg ez enyémet.
Kicsit lehiggadva megvizsgáltam a TV-t és láthatóan összeszerelési hiba. A TV teteje nem egyenes, hanem van rajta egy púp. Kb. 1-1,5mm magas, és pont ott van a csúcs, ahol a bevilágítás. Egyszerű trehányság. Be sem kapcsolták mielőtt dobozba rakták. -
Celtis
veterán
válasz prannk #101581 üzenetére
Visszavittem, egyből visszaadták a pénzt. Érdekes, hogy azt hitték sérült, törött a TV. Akkor is visszaadták volna a pénzt, de elmagyaráztam, hogy csak selejtes.
Elszomorító, hogy ilyen kis mintán is, mint ez a fórum pár hét leforgása alatt felbukkant 3 gyárilag hibás TV.
-
Celtis
veterán
válasz gduck #101590 üzenetére
Ezekben az esetekben a panelnek semmi baja. Egyszerű összeszerelési hiba. És az, hogy így kimennek TV-k, az mutatja miféle minőségellenőrzés van. Ezek után van elképzelésem a gyári kalibrációról is...
Még valami, amikor kicsomagoltam a TV-t és lehúztam a gyári folpackot a hátuljáról, hát ott volt egy 10 centis jól látható karc. Pedig teljesen gyárinak tűnt a TV.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Jelentem egyébként, hogy a 60-as TV pont befér egy Honda Jazz-be is. Épp csak az üléseket kellett pár centivel előbbre tolni.
-
Celtis
veterán
válasz lugomon #101686 üzenetére
Nem fogsz találni ennyiért neked megfelelő TV-t. Tegnap voltam a haveromnál meccset nézni, mivel most nekem sincs TV-m. Van egy 5 éves Pana G20-as plazmája. Nincs semmi faxni csak tökéletesen természetes kép.
Nekem is Panám volt, de sajnos az 50-es méretben nem sikerültek úgy a panelek és banging-olt. Mivel a panelcsere sem igazán segített eladtam.Talán ha találsz egy jó állapotú használt VT60-as Panát, azzal elégedett lennél.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest