Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
sokomst
tag
válasz sugarforce #3998 üzenetére
Úgy kommunikálja, hogy a DD-WRT rendszerű routerekbe lehetséges scripteket futtatni. A Plex kliens megnyitásakor ugye elkezdi keresni a szervert IP : Port szám alapján. A router pedig a script által látja a logokba, ha jól értelmeztem, hogy 2-3 pingelésre nem elérhető a szerver, akkor a router küld egy magic pocketet majd ha a szerver gyorsan felébred akkor a kliens már rá is talál.
Ezt sokan használják, csak nekem nem sikerül összehozni. Pedig nagyjából mindenki ugyan azt a scriptet használja.
[ Szerkesztve ]
-
zolka95
őstag
válasz sokomst #3997 üzenetére
LG tv-n az lg appot használod?
Nincs vele gond?Mert nálam néha bufferelt full hd filmeknél.
Vettem utp kábelt, most már azzal kapcsolódik a routerre wifi helyett. Eddig még nem bufferelt random, sőt ha bele tekertem a filmbe már rövidebb ideig bufferelt, viszont legutóbb az a hiba jött elő, hogy bele tekertem és sokáig bufferel.
Konkrétan megakad a film és csak bufferel.(win10 szerver)
[ Szerkesztve ]
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
sokomst
tag
Sziasztok!
Teljesen elakadtam és az angol leírásokban valahol átsiklok a megoldás felett sajnos, így remélem van itt a közösségben olyan valaki aki megjárta már az utam.
Adott egy Plex szerver (Win10)
Sok kliens (LG TV, PS4, IOS, Web)
Egy Archer C7 v4 DD-WRT routerMost úgy üzemel a rendszer, hogy telefonról Wake on LAN App-al bekapcsolom a szervert, majd nézem valamelyik kliensen a tartalmakat aztán ha nem használom és kb 10 percig bizonyos sávszélesség alá esik a hálózati forgalom akkor kikapcsol a szerver.
Mindezt azzal szeretném megbolondítani (emiatt is vettem az új routert,) hogy ne kelljen külön ébreszteni a szervert. Hanem, ha valamelyik kliensen megnyitom a Plexet akkor az keltse fel a szervert.
Ameddig jutottam, hogy a routerre DD-WRT firmware került és a neten bármely elvileg működő scriptjét futtattam már a routerrel Startup Script-ként, de az istenért sem kel fel a szerver, bezzeg ha DD-WRT-én belül manuális WOL packet-et küldök akkor működik.
Tehát a scriptel van a bajom, de a programozásban nem vagyok jártas és bénázom. Valaki csinált már itt ilyesmit, ha igen tudna segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
arnoldx17
csendes tag
Hali!
Aki használja a "Generate video preview thumbnails" funkciót, meg tudná mondani, hogy egy átlagos HD-s film kigenerált thumbnailjei mekkora tárterületet foglalnak?apt-get rekt
-
Keksz
senior tag
válasz MasterMark #3994 üzenetére
Néha nekem is írja.
Aztán várok és kiírja hogy minden zöld :-D -
MasterMark
titán
válasz MasterMark #3993 üzenetére
Ok, téves az egész. Nekem azt írja a szerver, hogy nem érhető el kintről, de most próbáltam ki mobilnettel, és simán megy.
Akkor viszont a kérdés, hogy miért írhatja, hogy nem oké?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
Na most megint eltűnt. Néha megy, néha nem. Nem értem teljesen. A router konfignak jónak kell lennie.
szerk.: A többi forwarding teljesen jó. A probléma szerintem nem itt van.
Találtam egy olyat, hogy a PPPoE offload miatt csinálja, lehet esetleg az.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
mg105
senior tag
válasz MasterMark #3991 üzenetére
Ja igen abban nincs switch, akkor a helyi hálózat interfészét add meg, úgy jónak kell lennie.
Nem is kell UPnP, az csak egy biztonsági rés, nálam is működik nélküle.
-
MasterMark
titán
EdgeRouter Lite-om van, ebben nincs switch, pppoe0 és eth1 (amire egy switch van dugva).
Úgy egy darabig működik, aztán azt írja a Plex, hogy nem érhető el kintről. Eddig UPnP-vel használtam, de azt most nem szeretném bekapcsolni.
Bár most amióta átraktam másik külső portra azóta jónak tűnik.
Switch Tax
-
mg105
senior tag
válasz MasterMark #3989 üzenetére
Én igen. Port forwardingnál WAN interfacenek a pppoe0-t, LAN interfacenek pedig a switch0-t vetted fel? (ubiquitis topikban furcsállottad a pppoe interfészt, gyanítom azon jön az interneted)
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
No, most nekem van egy kis gondom a távoli eléréssel.
Használ itt valaki Plex-szel Ubiquiti EdgeRoutert?
Switch Tax
-
erzol
őstag
válasz sugarforce #3987 üzenetére
Köszönöm, megoldottam.
A Pc-n a szervert alaphelyzetbe állítottam és már suhan minden ahogy kell. -
erzol
őstag
Sziasztok!
Van egy beelink mini mxIII - as tv boxom.
Kápelen kap gigabites digi netet, ami átlag 750-el fut is rajta.
Még is mikor próbálom indítani valamelyik filmet max beállítással hibaüzenetet dob.
Minden más eszközömön (telefon, tablet, xiaomi mi box 3) hibátlanul fut minden.
Mit tudok ezzel kezdeni? -
sugarforce
addikt
válasz enginev3.0 #3984 üzenetére
Samsungok is csak akkor ha feliratozol.
-
enginev3.0
félisten
válasz lupakgabor #3983 üzenetére
Azt majd a TV mondja meg, hogy mennyire tetszik neki a film formátuma, a hang és video codec stb...
Nálam az összes LG tv transzkódoltat, viszont a Samsungok nem (bár a samsung tv-k valamivel drágább kategóriába tartoznak)
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
lupakgabor
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy NAS-t venni, amit leginkább plex szerverként szeretnék használni. ( Első nas )
QNAP és Synology termékei között nézegettem, de nem igazán sikerült választanom.
Olvastam, hogy fontos a processzor teljesítménye a transzkódolás miatt. Amit nem is értek pontosan, hogy micsoda és, hogy kell-e nekem. Egy LG 55 colos, tv-vel szeretném használni, a 4k nem fontos, elég a 1080p.Tudnátok esetleg konkrét típust ajánlani ? Fontos nekem ez a transzkódolás, ha 1080p-be töltöm a filmeket, és abban is szeretném visszanézni ?
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Üdvözlettel,
Gábor -
MasterMark
titán
válasz zolka95 #3981 üzenetére
Tedd az only image format-ra. Volt már róla szó...
Azt jelenti, hogy ha a kliens nem tudja natívan kezelni a feliratot, akkor ráégeti a képre, így a kliensnek ezzel nem kell foglalkoznia. Ha csak képformátumra állítod, akkor csak az olyan feliratot fogja égetni, ami képformátumban van, nem pedig szövegként.
Switch Tax
-
zolka95
őstag
válasz #56573440 #3980 üzenetére
A szerver processzora egy i7 6700. Legfrissebb Windows 10 fut rajta.
Pingelni tudok a szerver felől a routerre, telefonra, tv-re.
A telefonról is a tv, router és a szerver felé. Ezzel nincs gond.Előtte nem tudom miért nem tudtam pingelni a tv-t.
Megnéztem egy filmet és nem bufferelt egyszer sem. Közben a torrent kliens is végig futott egy aktív letöltéssel. ezt a filmet néztem
Itt nem is kellett transzkódolnia.Ezeknél a filmeknél kellett transzkódolnia és itt volt is bufferelés. (felirattal néztem őket)
kép1
kép2
Itt ugye azt írja, hogy h264-ről h264-re kódolja.
A plex fórumán egy "plex ninja moderator" azt írta ezért transzkódolhat: "subtitles get burned in, bitrate is reduced, color depth is reduced from 10 to 8 bit, h.264 level is reduced from 5.0 to 4.0"Viszont tegnap a Bukás című filmet simán tudtam nézni csak nem fejeztem be, ezért ma folytattam volna.
A másik film a trainspotting 2-t pedig már végignéztem régebben bufferelés nélkül. Most csak a bufferelés miatt teszteltem és ennél a filmnél is volt buffering.
Most úgy látszik a Bukás című film sem bufferel. Torrent kliensben letöltés azóta is megy.Valószínű hogy a felirat égetés lehet a gond.
A két film amit transzkódolt és bufferelt azt feliratosan néztem.
Amelyik nem transzkódolt és nem is bufferelt azt felirat nélkül.A kliens appban a feliratok égetése automatikusra van állítva.
Két lehetőség van ezen kívül: a mindig és az "only image formats". Utóbbit nem tudom mit jelent. Kikapcsolni sajnos nem tudom.Egyébként micsoda a feliratok égetése a plexben? Eddig annyit tudtam róla, hogy egy videó fájlra lehet égetni a feliratot, ami állandóan rajta marad és nem lesz szükség a felirat fájlra.
De a plexen belül nem értem mit jelent.Ha a felirat égetése a gond, még mindig rejtély, hogy mért bufferel valamikor, máskor meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zolka95 #3979 üzenetére
Milyen os alatt futsz? Nem mindegy mert kicsit máshol van jellemzően...
Próbáltad megállítani a torrentet? A sok io művelet képes igen fura dolgokat csinálni a vinyóval...
Androidos telóról is meg tudod pingelgetni pl a pc-d. Vagy a routert. Indíts egy filmet, elkezd szaggatni, pingeld meg aztán kiderül hogy ha válaszol mindig, akkor a hálózat akár jó is lehet, és érdemes más fele nézegetni.De a torrent főleg a lassú vinyók véletlenszerű elérését nagyobb számban vagy több szálat használva simán ki tudja maxolni ám, és akkor nem csoda ha nem tud a fej folyamatosan pattogva mindent is ellátni egymaga. Ha torrent kikapcs után is rossz, akkor pingelgess körbe amit látsz meg érsz többször egymás után, ha az is jó, akkor ott valami más anomália lesz ami így hirtelen nem igazán van előttem...
Most látom a képet, konvertál a szentem. Mégpedig a videót ami megint nem egy egyszerű cucc, combos proci kell alá. Simán lehet ez a gondod egyébként. Milyen proci min van a szerver, kicsit közelebbit pls os és társaival, mert így nehéz
Ha a transzkódolás miatt szenved a vas, akkor ott sokat tenni nem nagyon lehet jellemzően. Azért csinálja, mert a kliens azt hazudja, hogy nem ismeri az adott formátumot, tehát át kell kódolni egy más formátumra. Hogy valóban fáj a kliensnek, vagy feliratot éget és azért, vagy bármi más a gond, az igazából irreleváns, a transzkódolást ha kikapcsolnád akkor nem is indulna el a film, hiszen a kliens szerint nem lehet lejátszani...
[ Szerkesztve ]
-
zolka95
őstag
válasz sugarforce #3973 üzenetére
Ezt mutatja az ikon alatt: kép.
Hogy tudom megnézni milyen programok használják a hdd-t?
A szerveren egy ssd van, arra van telepítve minden programom.
A qbittorrent fut állandóan, ami a hdd-t (5400rpm) terhelheti.A tv-t nem tudom pingelni. Mindig azt írja, hogy request timed out.
A router (1043nd v2, openwrt) kábellel van összekötve a szerverrel, a tv wifin keresztül csatlakozik (közel vannak egymáshoz).[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz sugarforce #3976 üzenetére
Ez a Plex support volt, nem Samsung. De nagyjából valszeg mindegy is.
Jaja, ezek mind megvoltak már. Jövő héten jön az LG OLED, majd megírom a tapasztalatokat.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
sugarforce
addikt
válasz Viszlát #3975 üzenetére
Hat akkor a support nem volt kepben, bar nem lepodok meg, en a hp es samsung supporttol is kaptam mar olyan fals infokat, hogy orom volt nezni.
Pont ezert furcsallom, mert ugy kene mukodjon a samun is, mint amit az lg-n tapasztaltal, tobb modellen is ez a tapasztalatom, hogy ilyen sebesseg gond vegkepp nincs vele.
Esetleg app reinstall volt mar, meg a szerveren adatbazis optimalizalas (talan a webes feluleten a konyvtaron jobb gomb, vagy a szerver neven.
Vagy esetleg tv reset, bar nem tudom mennyi beallitasod van es er -e neked ennyit a dolog. -
Viszlát
addikt
válasz sugarforce #3974 üzenetére
Küldtem egy emailt a supportnak körülbelül 2 éve, válaszként egy linket kaptam arra a fórum topikra. Változás azóta sincs az alkalmazás kinézetében...
Elég jól körbejártam én ezt a hálózatos dolgot, sajnos az app a ludas, tévén DLNA-n keresztül pikkpakk működik, szintúgy Apple TV-s appal, minden kábelesen csatlakoztatva (a szerver is). De wifin keresztül is patent gyors mind iOS-en, mind laptopon, egyedül a TV-s app lassúcska.
Természetesen értékelem a segítő szándékot azért.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
sugarforce
addikt
válasz Viszlát #3972 üzenetére
Tisztában vagyok miről beszélünk, de ehhez bőven bele kell venni a kijelzőket és a felbontásokat is.
Egy 2013-as kommentet idézel(Orca-tol, aki a régi, Tizen előtti időkbeni Smart hubos plex appot(3rd party, semmi köze sincs/volt a plex csapatához fejlesztette), aminek semmi köze nincs a mostanihoz, nem is ugyanaz a platform, így nem beszélhetünk legacy megoldásról sem, hogy jófejségből megoldották ezt a régi usereknek, hiszen nem is ugyanaz a platform már a j széria óta.Ne aggódj, nem veszem a szívemre, mert én jómagam sem használom az okos tv-k megoldásait, mert nem kadenciahelyes és sok kompromisszumot kell kötni, hogy használni tudd, csak szimplán az első kijelentéseden akadtam fenn, mert az lg appjára pont többen panaszkodnak, mint a samsungéra.
az infrastruktúra kisujjból megoldja ezt a hálózati igényt
Ettől még lehet mondjuk szerver adatbázis optimalizálatlanság is pl. meg sok más ezer féle dolog, ami nem szembe tűnő.
Valami gond biztos van nálad, mert az, hogy 10+mp alatt indít el egy filmet, az nem megszokott, nálam még ha transzkódolni akarna, akkor sem éri el az 6mp-t (direct play-nél 1-2 mp), ezért is furcsállom azt, ami nálad előfordul.
Kábellel csatlakozol a routerhez, vagy wifivel? -
sugarforce
addikt
válasz zolka95 #3970 üzenetére
az lg plex appja tényleg egy rakás szar, de az más tészta, ettől nem kéne bufferelgetnie, ha egyéb gond nincs.
A plex szerver webes felületén látod a kis ekg ikon alatt tv-n való lejátszás közben, hogy transzkódol -e.
Ebból pont nem derül ki, hogy a hdd túlterhelt -e, ha egyszerre 25 program rángatja és még hálózatról is olvastatná a plex, attól még lehet ilyen sebesség, a program meg nem feltétlen jelezheti pontosan, de oké, tegyük fel, nem a hdd a ludas, ettől lehet hálózati gond is, de elsőként próbáld ki az xplay-t.
a tv cpu-ja lényegtelen, ilyen embedded cuccoknál nem az számít, hanem a hardveres össztevők kódolás visszafejtése terén. -
Viszlát
addikt
válasz sugarforce #3967 üzenetére
Még mindig az appról van szó, nem a kijelzőről, nem filmekről. Elmondásuk szerint a fejlesztés kezdetén ennyi volt a Samsung tévéken az appok felbontása, aminek a növelése azóta lehetségessé vált, de ők nem teszik, hogy a régebbi modelleken is lehessen használni a Plexet.
The default resolution for apps is 960 X 540, so that's what all models support.
Newer SDK's brought us higher resolutions, but the app would not be able to run on the slower devices anymore if we would use higher resolutions.
We didn't want to make different versions of the app, since maintaining one is hard enough already, but that might change if the devices keep getting faster like the dual cores of today.
Nem, nem hálózati hiba, ennek nyilván a végére jártam annak ellenére, hogy az infrastruktúra kisujjból megoldja ezt a hálózati igényt. És nem is transzkódolok semmit, mindent direct play-jel. De egyébként ne vedd ennyire szívedre, mint említettem, teljesen jól használható így is, használtam is az elmúlt három évben nagy megelégedéssel, egyszerűen annyi, hogy az LG rendszerére fejlesztett jobb az én tapasztalataim szerint, még neten keresztüli használat esetén is gyorsabb például és natív felbontáson működik az app rajta.
-
törölt tag
válasz zolka95 #3970 üzenetére
Bármi is lehet. Nézd meg a próbaverziós xplay-el. Talán egy hétig ingyenes utána fizetős.
Egyébként ezt soha nem értettem, miből gondolod, hogy a hálózat oké? Azért mert tegnap még jó volt? Nekem is volt ilyen, volt másnál is ilyen, egyik nap boldogan használtam, másnap beborult az egész és buffer hegyek jöttek. Aztán a routeren keresztül két gép között elkezdtem pingelni egymást, és elég hamar látszott, hogy 10-ből 3-4 kérés simán nem jut sehova. A routernek melege volt/haldokolni támadt kedve, és ez van. Ebben a szakágban jellemző, hogy egyik nap boldog vagy másnap meg már annyira akár nem is
-
zolka95
őstag
válasz sugarforce #3969 üzenetére
Hálózattal szerintem nem lehet gond. Ezelőtt is néztem filmeket és gond nélkül végig tudtam nézni.
Azt honnan tudom hogy transzkódol-e a szerver?
Ezelőtt transzkódolási problémája volt a plex appnak, de most nincs.
Windows 10-en fut a szerver, leszedtem a legújabb frissítéseket, mert a néhány hsz-el előbb belinkelt oldalon ezt írták. Utána megszűnt a transzkódolási hibaüzenet és jött helyette ez.
A vinyó pedig nincs túlterhelve képLehetséges hogy pusztán az lg tv plex app egy rakás sz@r?
a tv cpu-ja: 1200MHz, 1,5GB ramFigyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
Az mitől van, hogy egyik nap még tudtam nézni egy filmet, másik nap előre tekerem ahol befejeztem és 2 percenként bufferel???
-
sugarforce
addikt
válasz Viszlát #3964 üzenetére
960×540 mint standard felbontas?? Hol? A samsung altal evek ota gyartott minimum csak fhd es 4k tv-ken a h vagy j szeria ota(amiota van a tizen oprendszer is, ami alatt fut a plex app is) nem is remlik fhd-nel kisebb felbontasu tv, ezert is hulyeseg ez a felbontas mizeria, hogy nem tudnak tobb felbontasra fejleszteni. Raadasul nem is felbontasra fejlesztenek, de ez mar reszletkerdes.
A lassusag lehet halozati hiba is, vagy szerver gond, amiket leirtal tipikusan erre utal. A lassu film betoltes ezen felul lehet pl transzkoder buffereles, a lassan betoltodo filmeket transzkodolassal jatsza le, vagy direct play-el?
A borito lassu betolteset en is tapasztaltam mar, de csak elso belepesnel az app telepites utan, bar ez platformfuggetlenul, ekkor cacheli fel a boritokat. -
Viszlát
addikt
válasz MasterMark #3965 üzenetére
Igen, tulajdonképpen a saját plex szerveremre csatlakoztam rá máshonnan.
-
Viszlát
addikt
válasz sugarforce #3961 üzenetére
A Plex app felbontásáról van szó, a filmeké nyilván adott, az app esetében viszont ismert gondról van szó. Plex fórumon az egyik készítő azzal summázta a dolgot, hogy nincs kapacitásuk többféle felbontáson fejleszteni, így a standard 960x540-es felbontással dolgoznak, hogy minden Samsung modell tudja futtatni az appot. Namost 65"-on ez a felbontás finoman szólva is gáz, persze még így is nagyon praktikus a Plex az egyéb megoldásokkal szemben, használható is, csak ronda.
A lassúsága az bármilyen művelet közben érzékelhető, akár valamelyik library megnyitása (fél percig töltögeti a borítókat de ez lehet a nagyfelbontású képek konvertálása miatt is), akár egy film elindítása is nehézkes, míg az LG-n böktem és 1-2 másodpercnyi bufferelés után már el is indult a lejátszás. A Samsungon ez 1080p-k esetén inkább 8-15mp, 2160p-k esetén akár fél percig is elkarikázgat mire elindul. Az extra poén az, hogy az LG-t ráadásul nem is lokális hálózaton próbáltam hanem plex pass-szal.
-
generic
senior tag
válasz sugarforce #3951 üzenetére
Igen.
A megoldas a kovetkezo:
Plex alkalmazasban, illetve szerver gepen is le kell tiltani ipv6 kapcsolatot.
-
deci
tag
válasz blod001 #3944 üzenetére
Szia!
Milyen rendszeren fut a plex szerver?
win10-re panaszkodnak:
windows-10-update-kb4338819-issue-conversion-failed-the-transcoder-exited-due-to-an-errorDe találtam egy olyan fórum részt is ahol a szerver verziót írja hibásnak:
solution-conversion-failed-the-transcoder-exited-due-to-an-errorAmúgy tegnap nekem is ledobta a transkodolásokat, az eddig atom stabil szerver mondjuk nekem nem win10-en megy, de még gyorsan felraktam egy két frissítést, ami nem volt fent remélem ez megoldotta a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz Viszlát #3960 üzenetére
Milyen felbontáson szeretnél állítani? A plex menüjén, vagy a film/sorozatén? Mi az ami nem natív nálad?
Ha a plex app menüjének a felbontása, az ha jól tudom a KU szériánál volt már 4k (youtube szintén)
Mivel nem 4k-zok, így a jU tv-den nem tudom mit kellene állítanod, én az enyéimen semmit nem állítottam soha, lévén h fhd tv-im vannak, nem is kell.
Mi az nálad, hogy lassabban működik, ez miben merül ki? Mikor lassabb, milyen művelet közben?[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz sugarforce #3959 üzenetére
No akkor segíts nekem légyszíves, van egy 3 éve vásárolt UE65JU6400KXXU készülékem, minden frissítés rajta van, nem megy natív felbontáson a Plex és lényegesen lassabban működik mint a hétvégén kipróbált LG. Beállításoknál nem találtam a felbontásra opciót, szóval mit kell tegyek, hogy nálam is natívon menjen?
-
sugarforce
addikt
-
zolka95
őstag
válasz MasterMark #3955 üzenetére
Milyen lejátszóra gondolsz?
Raspberry Pi?[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz MasterMark #3955 üzenetére
Nem értek egyet, évek óta használom Samsungon, alapvetően két problémám van vele, egyébként tökéletesen működik. Az egyik a Samsung appok limitált felbontása, a másik a sebesség, ami nem vészes, de látva, hogy az LG-n mennyire gyors, hát na...
Nyúztam 3-4 órát LG-n egyébként, az égvilágon semmi problémám nem volt vele. Nyilván csak emiatt nem cserélnék tévét, viszont pont az volt az apropója a tesztelésnek, hogy lassan időszerűvé válik az OLED, kíváncsi voltam az LG rendszerére. Plusz kütyükkel meg nem szeretnék vacakolni, van így is elég.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Viszlát #3954 üzenetére
Ennek semmi értelme, és ha visszaolvasol látod, hogy ezeregy probléma van az LG tévé appokkal.
Jóval egyszerűbb és olcsóbb, valamint köröket ver rá egy normális lejátszó bármilyen okos tévé rendszerre. Semmi értelme ezekkel az okos funkciókkal foglalkozni szerintem. Hamar elavul, lassú, úgyse úgy működik ahogy kéne, stb.
Switch Tax
-
Viszlát
addikt
Megnéztem LG-n a Plexet a minap, nagyjából köröket ver a Samsungra minden téren. Eleve, hogy natív felbontásban működik az app, na meg a gyorsaság, valami álom. Persze, hogy amikor TV-t vettem, akkor még nem volt LG-re, ez volt az egyik fontos szempont a választásnál... A macska rúgja meg.
-
Raypapa
tag
LG okostévé PLEX app.
Azt gondoltam az újratelepítés megoldott minden problémát de sajna nem így van.
A filmeket már tudjuk nézni, felirattal, de a könyvtárkezelés még nem jó, ugyanis, ha belépek pl. a képek menübe, bármelyik nézetet is választom, csak azok a képek látszanak, amik ráférnek a képernyőre! Nincs tekerő" sáv, nem tudok lejjebb görgetni, a teljes listát így nem is érem el.
Remélem lesz javítás... -
blod001
tag
Egy pár napja ezt a hibaüzenetet kapom TV-n, ha nézek valamit Plex-ről "Conversion failed. The transcoder exited due to an error"
Több sorozatnál is ezt csinálja, foglmam sincs hogy mi lehet a probléma, a szervert újraindítottam, nem állítottam át semmit. Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a probléma?
-
generic
senior tag
port.hu plugin hozzaadasa utan ujre kerestettem a filmeket, es meg mindig angolul vannak a filmcimek, csak a boritok magyarok. Erre valami megoldas?
[ Szerkesztve ]
-
SoundBox
aktív tag
Amúgy ez egy vicc hogy így elbénáznak valamit egy frissítéssel, nállam továbbra is fos az egész bufferál..... 😭😡🤬
-
xb12x
tag
Ez nálam is így működik, nem sikerült megoldást találni rá. Csak a magyar van beállítva mint nyelv, de ha nincs hozzá felirat akkor letölti az angolt, még akkor is ha van már olyan beágyazott felirata a résznek.
A forced utat is végigjártam, de ahogy nálad is, az nagyon tele tudja szemetelni furcsa dolgokkal a könyvtárakat.
Nincs arra működő sub-zero beállítása valakinek, hogy:
- csak azt töltse ami be van állítva
- hagyja ki ha már van ilyen beágyazott?
- a felirat nevében legyen benne a language kód, vagyis 'Korlátozás egy nyelvre' így nem játszikKöszi!
-
Keksz
senior tag
Ami nekem nem tiszta, hogy korábban be volt állítva hogy első nyelv: Magyar, második nyelv: Angol
De aztán teleszemetelte a kb összes sorozatot a költözésnél angol feliratokkal, és úgy is hogyha az MKV-ban már volt angol (hiába van bepipálva, hogy akkor NE!)...És akkor kivettem, most csak az első nyelv: Magyar van beállítva.
De sajnos azóta is nézi az angol feliratot és le is tölti:
Downloading best subtitles for <Episode [u'Hidden', 2018, 1x6]>
Listing subtitles with provider 'supersubtitles' and languages set([<Language [hu]>])
Listing subtitles with provider 'hosszupuska' and languages set([<Language [hu]>])<SuperSubtitlesSubtitle u'Hidden (Craith) (2018) S01E06 [HDTV-MTB, HDTV-AFG, HDTV-RMX, 720p-MTB, 720p-RMTeam, 1080p-MTB, 1080p-RMTeam]' [en]>: Computed score 355 with final matches set(['episode', 'format', 'series', 'season', 'hearing_impaired', 'year', 'series_imdb_id', 'resolution', 'release_group'])
Downloading subtitle <SuperSubtitlesSubtitle u'Hidden (Craith) (2018) S01E06 [HDTV-MTB, HDTV-AFG, HDTV-RMX, 720p-MTB, 720p-RMTeam, 1080p-MTB, 1080p-RMTeam]' [en]>
Adding subtitle to storage: 22889, 34155, en, TV-Series: Hidden/Craith S01E06, utf-8
De megcsinálja másik sorozatnál is:
Downloading subtitle <SuperSubtitlesSubtitle u'Colony (2016) S03E13 [HDTV-KILLERS, HDTV-AFG, HDTV-RMX, 720p-KILLERS, 720p-PSA, 720p-RMTeam]' [en]>
Lehet hogy elnéztem valami beállítást, de lehet "beragadt" valami.
Bár már magát a scriptet is újraindítottam és a Plex Media Servert is...Most beállítottam, hogy a
Sub Lang 1: English
Sub Lang 2: Hungarianés bepipáltam, hogy
X Only download foreign/forced subtitlesGondolom az English az alap, és ahhoz viszonyítva a Hungarian a külföldi
Remélem jól gondolom, és nem csak "forced" feliratot keresne így... hanem tényleg a "/" = vagy[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
válasz morpheus133 #3923 üzenetére
Úgy néz ki megoldotta a hibát hogy a 720p-WEB nem töltődött le:
subzero.video: Using filename: the.originals.s05e11.720p.web.x264-tbs.mkv
subliminal_patch.score: <SuperSubtitlesSubtitle u'The Originals (2013) S05E11 [WEB-TBS, WEB-AFG, WEB.720p-TBS, WEB.720p-RMTeam]' [hu]>: Computed score 355 with final matches set(['episode', 'format', 'series', 'season', 'hearing_impaired', 'year', 'series_imdb_id', 'resolution', 'release_group'])
subliminal_patch.score: <SuperSubtitlesSubtitle u'The Originals (2013) S05E11 [AMZN.WEBRip.720p-NTG, AMZN.WEB-DL.720p-NTG, WEBRip.720p-PSA, WEBRip.720p-RMTeam, WEB-DL.720p-RMTeam, AMZN.WEBRip.1080p-NTG, AMZN.WEB-DL.1080p-NTG, WEBRip.1080p-RMTeam, WEB-DL.1080p-RMTeam]' [hu]>: Computed score 340 with final matches set(['episode', 'format', 'series', 'season', 'year', 'series_imdb_id', 'resolution', 'hearing_impaired'])
subliminal_patch.core: Downloading subtitle <SuperSubtitlesSubtitle u'The Originals (2013) S05E11 [WEB-TBS, WEB-AFG, WEB.720p-TBS, WEB.720p-RMTeam]' [hu]>
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
válasz arcilla_a #3932 üzenetére
Minden lejátszónak meg lehet adni hogy milyen minőségben játssza le az anyagokat.
Akár a film/sorozat közben, akár általánosságban.
Ha a maximumra teszed, vagy original-ra, akkor elképzelhető hogy nem fog akadni.
Ha akad, akkor kell egy rendes lejátszó...Chromecast Ultra is szerintem pont annyit bír, mint egy TV, vagy egy Amazon Fire stick és a NAS transzkódolja a tartalmat és azt "Jeleníti" meg... :-( ezért szaggat.
Az ATV4 tud direct streamet az esetek 80%ban, bár nem tudjuk hogy nálad a tartalom milyen formátumban van. Ha pl minden 4K, akkor ezek közül egyik sem lesz OK neked.
Akkor pl egy Nvidia Shield kell neked, vagy egy HTPC :-) vagy vmi Android box, ami tuti tudja a 4K-t. -
arcilla_a
csendes tag
válasz UberMutant #3930 üzenetére
Ertem. Es mi lenne az az eszkoz, amivel "okosithatnam" a Phillips TV-t, hogy ne transzkodoljon (vagy kevesebbet) a NAS? A chromecast nem jott be..akadozik is vele, meg nem ugy osszessegeben nem is tetszik.. APTV4? Ott a PMP app magan az APT4-en fut ugye? Vagy mit lehetne tenni? Koszi
-
stb123
tag
Sziasztok!
A szerver az asztali gépemen van. Van egy virágbolti film, amit a gép lejátszik, a mi box3 is, de a samsung tv-n lévő plex, "player error not supported" felirattal megtagad!
Eddig ilyennel nem találkoztam! Mi lehet a probléma? -
arcilla_a
csendes tag
válasz UberMutant #3925 üzenetére
Ezt meg lehet valahogy nezni? De ha a NAS lenne a ludas, akkor a Samsung teven PlexPlayerrel es a Macbook PlexPlayerel miert jatsza le akadas mentesen raadasul wifin? Illetve ma kiprobaltam Chromecast Ultraval es ez is akad... en ezt nem ertem..
-
gyugyo79
addikt
válasz arcilla_a #3922 üzenetére
PLEX Pass od van? Ha igen akkor be is kapcsoltad a hw.-es támogatást? Mert addig nincs. Még ha ez mind megvan is van egy FAQ hogy mi az ami miatt nincs és, hogy javítható.De van ami még hw támogatással se fog menni mert az apollolake se támogat mindent a proci meg gyenge.
De ezt látnád a NAS erőforrás kezelőjében.[ Szerkesztve ]
-
morpheus133
tag
Elméletileg javítottam a feliratok.info -t is:
https://github.com/morpheus133/Sub-Zero.bundle/blob/supersubtitle_correction/Contents/Libraries/Shared/subliminal_patch/providers/supersubtitles.pyMeg kéne nézni hogy jól működik-e és nem rontott-e a dolgokon, addig nem kérnék rá pull requestet.
[ Szerkesztve ]
-
arcilla_a
csendes tag
Koszonom!
Csak azt nem ertem, miert akadozik a transzkodolas az iPhonera es az iPadra, mikor a DS218+ a Plex altal is hardwarees kodolasra alkalmas tipus es latom, h "tenyleg nem szakad bele a munkaba".
Van egy Samsung TV, arra a Samsung Apps-bol letoltottem egy PMP-et es siman akadasmentesen futnak a filmek a teven.
Kiprobalom egy Chromecasttal a Philips tevet, remelem igy mukodni fog. -
Keksz
senior tag
válasz arcilla_a #3918 üzenetére
a macbook "direct play"-ben visz mindent Plexről a Plex media player app-on keresztül
ipad-re, és iphone-ra sajnos a NAS-nak transzkódolnia kell a fájlokatpróbáld meg hogy előre megcsinálod az optimalizált verziót IOS eszközökre, és utána azt indítod el
macbookon a PMP appban jobb fent lehetne kiválasztani ha tudnál másik eszközön lejátszani
de hogy az mivel kompatibilis, azt nem tudom / vagy hogy min keresztül látha a telefon...Apple TV 3 -re csak vmi hackelés után lenne Plex (ha jól látom)
Nekem ATV4 van, de nem a 4K és az kb 99% mindent direct streamel, szerencsére a szervernek nem kell átkódolniaamit pedig a HD filmekre használok, az ATV-n a "MrMC" app, kicsit drága, de mindent direct play-ben nyom és a HD hangokat is ki tudja tolni az erősítőre
[ Szerkesztve ]
-
arcilla_a
csendes tag
válasz arcilla_a #3917 üzenetére
Elnezest, most vettem eszre, Macbookon az OSX-es alkalmazasban akadasmentesen fut...
De iPaden akad tovabbra is. Mi lehet az oka?
Illetve a mobil alkalmazasbol (ios) lejatszo ezkoszkent ki tudom valasztani a Philips tevet, de a Macbookrol nem tudom ezt megtenni. Hogy van ez?
Koszi -
arcilla_a
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves, láma vagyok..
Hardver háttér:
Synology NAS DS218+ >> ezen fut a PlexMediaServer
UPC 500Mbit net, LAN >> TV
A TV-re nem tudok tenni Plex lejatszot, Philips es egy vicc ez a resze a keszuleknek. Apple TVm van, de csak 3-as, igy arra sem tudok.
Macbook-on a Plex online es alkalmazasban torteno lejatszas eseten is szaggatnak a filmek.
Ipaden es Iphone-on szinten... ha TV-re tovabbitom a mobil keszulekekrol, akkor is szaggat termeszetesen.
Van PlexPass-om, hardveres kodolas megy, latom, hogy csak 50% korul dolgozik a NAS procija es a Plex is mutatja a hardveres tamogatast a statusznal.
Miert szaggat a lejatszas?
Koszonom!! -
Keksz
senior tag
Mondjuk ami érdekes hogy míg a hosszupuska-ról az ANGOL verzió megkapta a 353 pontot:
<HosszupuskaSubtitle u'The Originals S05E11 [web-tbs, web-afg, web-rmteam]' [en]>: Computed score 353 with final matches set(['season', 'episode', 'hearing_impaired', 'year', 'series', 'format', 'release_group'])
Addig a feliratok.info-n lévő MAGYAR sajnos nem:
subliminal_patch.core: <SuperSubtitlesSubtitle u'The Originals (2013) S05E11 [WEB-TBS, WEB-AFG, WEB.720p-TBS, WEB.720p-RMTeam]' [hu]>: Found matches set(['episode', 'series', 'season', 'year', 'series_imdb_id', 'resolution', 'release_group'])
subliminal_patch.score: <SuperSubtitlesSubtitle u'The Originals (2013) S05E11 [WEB-TBS, WEB-AFG, WEB.720p-TBS, WEB.720p-RMTeam]' [hu]>: Computing score for video <Episode [u'The Originals', 2013, 5x11]> with {'hearing_impaired': False}<SuperSubtitlesSubtitle u'The Originals (2013) S05E11 [WEB-TBS, WEB-AFG, WEB.720p-TBS, WEB.720p-RMTeam]' [hu]>: Computed score 348 with final matches set(['episode', 'series', 'season', 'hearing_impaired', 'year', 'series_imdb_id', 'resolution', 'release_group'])
Így csak az angol került letöltésre, mert a hosszupuskan nincs még fent ez a verziós magyar felirat. A feliratok.info meg elbukott:
subliminal_patch.core: <SuperSubtitlesSubtitle u'The Originals (2013) S05E11 [WEB-TBS, WEB-AFG, WEB.720p-TBS, WEB.720p-RMTeam]' [hu]>: Score 348 is below min_score (352)Ami sajnos nekem nem derül ki hogy miért...
[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
válasz MasterMark #3912 üzenetére
Ezt olvasd el:
https://github.com/pannal/Sub-Zero.bundle/wiki/Media-ScoreA plugin pontozza a feliratot több tényező alapján. Azt szeretnéd hogy pontosabb legyen a keresés, akkor magasabbra kell állítanod ezt a beállítást:
Ideal: 352 and above
series 180 + season 30 + episode 30 + year 90 + release_group 15 + format 7 = 352A 352 például annyit tesz hogy megnézi a RELEASE group-ot (pl. -TBS), és a formátumot (WEB|HDTV|stb.). A felbontást pl. már nem, az a következő szint lenne.
Aztán utána vmi ilyesmi történik:
Using filename: the.originals.s05e11.720p.web.x264-tbs.mkv
subliminal_patch.providers.hosszupuska: Found subtitle: <HosszupuskaSubtitle u'The Originals S05E11 [amzn webrip-ntg, webrip-psa, webrip-rmteam, amzn web dl-ntg, web dl-rmteam]' [hu]>
subliminal_patch.providers.hosszupuska: Found subtitle: <HosszupuskaSubtitle u'The Originals S05E11 [web-tbs, web-afg, web-rmteam]' [en]><HosszupuskaSubtitle u'The Originals S05E11 [amzn webrip-ntg, webrip-psa, webrip-rmteam, amzn web dl-ntg, web dl-rmteam]' [hu]>: Computed score 338 with final matches set(['episode', 'hearing_impaired', 'year', 'series', 'format', 'season'])
<HosszupuskaSubtitle u'The Originals S05E11 [web-tbs, web-afg, web-rmteam]' [en]>: Computed score 353 with final matches set(['season', 'episode', 'hearing_impaired', 'year', 'series', 'format', 'release_group'])
Talált két verziót, az egyik amazon webrip, release group ntg, psa, rmteam, és webdl ntg és rmteam volt
A másik pedig a jó, a web-tbs, web-afg és a web-rmteam
A WEB-TBS-t le is töltötte. És berakta a sorozat mellé.
Ha csak 337 pont lett volna beállítva, akkor lehúzza az amzn webrip-ntg verziót, ami valószínűleg csúszik!Ugyanezt meg tudja csinálni egész évadra is, ott is ugye a több féle verzió van egymás mellett, ZIP-ben. Amiket szépen megkeres.
Annyi hogy alapból nem 352-re van állítva ez a matchelés, hanem 337-re, ami azt jelenti hogy míg a formátum jó lehet, pl. WEB, de nem nézi hogy melyik release group adta ki. Így előfordulhat hogy egy -Ntb felírat kerül egy DEFLATE release-hez, és csúszik...
[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
válasz morpheus133 #3913 üzenetére
Felraktam (azaz nem tudtam hogy hogyan is lehet, szóval csak azt az egy fájlt cseréltem le:-)) és most jó. Megy a keresés. Köszi!
-
morpheus133
tag
válasz sugarforce #3911 üzenetére
Sziasztok!
Hosszupuskára irtam issue-t:
https://github.com/pannal/Sub-Zero.bundle/issues/539Illetve csináltam javitást is:
https://github.com/pannal/Sub-Zero.bundle/pull/540Amig nem történik meg az új release ezt tudjátok manuálisan felrakni:
https://github.com/pannal/Sub-Zero.bundle/issues/539 -
MasterMark
titán
Ezt a sub-zero-t hogy kell használni? Most leszedett egy feliratot, de el van csúszva. Azt írta hogy lehet állítgatni, de hol, hogy?
Switch Tax
-
sugarforce
addikt
Feliratok.info megy rendesen, nekem a hosszupuskára dobja ugyanezt a hibát.
ERROR (logger:34) - subliminal_patch.core: Unexpected error in provider 'hosszupuska': Traceback (most recent call last):
bár mondjuk ilyet is ír
ERROR (__init__:187) - Called with empty media, something is really wrong with your setup!
[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
Megy most nálatok a Feliratok.info a Sub-Zero pluginben?
Nekem ma még nem ment, ilyeneket dobál:
subliminal_patch.core: Unexpected error in provider 'supersubtitles': Traceback
JSONDecodeError: Expecting value: line 1 column 1 (char 0)
IndexError: list index out of rangeMegnéztem volna a hosszupuskát is, amit előtte sose, az is elszáll:
TypeError: 'NoneType' object is not iterable -
0xY
tag
válasz enginev3.0 #3907 üzenetére
igen, köszi, ezt nyomtam, már szedi is szép lassan.. pár óra és végez
-
bozsozso
őstag
válasz enginev3.0 #3904 üzenetére
Mondjuk nekem nincs gondom, szépen magyarul szed mindent(néha a borítót kézzel kell kiválasztani a magyart). A port.hu plugint hogyan kell felrakni és honnan lehet leszedni? Én 2013-as írásokat találtam csak azok még élnek?
-
0xY
tag
válasz enginev3.0 #3904 üzenetére
köszi, felraktam, már a leírások magyarul jelennek meg, csak a filmcímek nem. Adok még neki időt
-
0xY
tag
válasz MasterMark #3903 üzenetére
nyilván magyarra van állítva..
-
0xY
tag
Még lenne egy kérdésem: arra valahogy rá lehet venni a plexet, hogy a menüben a filmek nevét magyarul írjak ki? köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest