Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
sugarforce
addikt
-
Attipatti
tag
válasz sugarforce #4498 üzenetére
Nem lenne rossz végülis, de az androidos appban meg lehet adni hogy közvetlenül ddns címre csatlakozzon?
Van egy direkt ip connection rész de ott csak ip címet tudok megadni. -
Attipatti
tag
válasz MasterMark #4494 üzenetére
Na akkor eljutottunk végre oda ahonnan indulni szerettem volna. A plex.tv nem frissíti helyesen a szerveremet. Illetve a szerver és a plex.tv közt valamiért nem száz százalékos a kapcsolat. :-) Ezzel még valamit lehet kezdeni?
Probáltam már azt is hogy odébb pakolom a külső portját. Azzal is ugyan ez a helyzet. ddn-el szépen elérem az adott porton az otthoni szervert de a plex.tv csak indirekt kapcsolatot mond. -
Attipatti
tag
válasz MasterMark #4492 üzenetére
Igen. Az ip címek egyeznek. Ezeket már mind mind ellenőriztem. A képet töröltem. :-)
Restart volt és újra is telepitettem a plexet. Továbbra is indirektnek mondja. -
MasterMark
titán
válasz enginev3.0 #4493 üzenetére
Akkor meg disable-enable, szerver restart, ilyesmi. Valamiért akkor a plex.tv nem frissíti le helyesen.
Switch Tax
-
enginev3.0
félisten
válasz Attipatti #4491 üzenetére
Ne 32400at adj külső portnak, adj inkább 32444 vagy mást
Routerben engedélyezted ugyan ezt a portot?
(#4492) MasterMark@ Egyébként biztos ez a külső ip-je, kipróbáltam, ha már megosztotta velünk
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Attipatti
tag
válasz MasterMark #4490 üzenetére
https://photos.app.goo.gl/Kyq13hqF5s232SvC8
Ez így elég?
-
Attipatti
tag
válasz MasterMark #4488 üzenetére
Ha a plex.tv-n kresztül megyek az indirektnek mondja az otthoni szerverrel a kapcsolatot.
Ha a ddns+port címmel megyek be otthonra az mindent zöldnek mutat. Szerinte kivülről is tökéletesen elérhető a rendszer.
-
MasterMark
titán
válasz Attipatti #4487 üzenetére
Most hol indirekt? Ha közvetlen ddns + port címmel mész, akkor nem kéne annak lennie.
Ha pedit a plex.tv-ről nem érhető el, vagy csak relay-en keresztül, az azt jelenti, hogy nem tudta update-elni a plex szervereket a te szervered, vagy nem jól update-elte.
Switch Tax
-
Attipatti
tag
-
gyugyo79
addikt
Bennem még az került fel, hogy akinek így nem jó az elérés annál nem lehet, hogy be van rakva valami ország korlátozás a tűzfalába?
A plex nek van Magyarországon CC szervere? Mindig ugyan azt használjuk amikor a plex.tv - t vesszük igénybe?
Nálam pld. a plexre vonatkozó szabály az ilyen tiltások előtt van egyébb lustaságból fakadó okok miatt. De nincsenek is ilyen anomáliák. Viszont pld. régebben (amikor még nem így volt) nekem is volt olyan, miközben kintről értem el a :32400 on direktbe kiírta, hogy nem elérhető kívülről...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Attipatti #4483 üzenetére
A szervernek van fix ip kiosztva a belső hálón? Ugye portforwardot fix ip-re illik osztani, ha a szerver ip változik, akkor a port már nem oda lesz küldve...
Az indirekt kapcsolat továbbra is azt jelzi, hogy bár elérhető, a plex relay-en keresztül, tehát a port forward vagy más hibás. Natolva vagy, vagy a pf nem oda mutat már ahova kéne, ilyenek.
-
Attipatti
tag
válasz MasterMark #4481 üzenetére
A szerver ezt mondja "Fully accessible outside your network" minden zöld.
-
Attipatti
tag
válasz MasterMark #4479 üzenetére
Nem megy a plex.tv ről. Az azt irja hogy server unavailable. Hol látom hogy a központ jól látja e a szerver ip jét?
-
Attipatti
tag
válasz MasterMark #4477 üzenetére
be van kapcsolva a nat loopback. Mondom közvetlenül tudok kapcsolódni a webes felületre kintről is bentről is.
De ugye a plex szerver bejelentkezik a plex központba is. Olyan mintha ez a része nem menne. -
Attipatti
tag
Üdv,
Újabban lenne egy kis problémám a plex-el. A jelenség az hogy ha a böngészőbe beírom közvetlenül a szerver címét http://xxxyyy:32400 akkor tökéletesen bejön az otthoni szerver. Akár a belső hálózatrol probálom akár kívülről.
De a plex weboldalán ha bejelentkezek akkor azt irja ki hogy a szerver offline, és az app is offline látja. Mi lehet a problem? A szerveren belül a konfig azt látja hogy tökéletesen müködik minden kapcsolat. -
zuzo28
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni PLEX server és APPLE TV ügyben:
A github-on található leírás szerint telepítettem a Python-t és a PLEX-et és a PLEXConnecetet a synology 415+ omra, beállítottam a FIX IP-t is. (https://forums.plex.tv/t/plexconnect-on-synology/37134)
Apple TV-n próbálnám a megadott lépések végrehajtani,de már a certifikációk telepítésénél elakad a dolog.
Azt írja, hogy "Nem tudja hozzáadni a profilt"Előre is köszönöm a válaszokat!
-
fulton
addikt
válasz sugarforce #4472 üzenetére
Az rendben van. Na majd meglesem
-
fulton
addikt
válasz MasterMark #4469 üzenetére
értem. akkor tényleg csak az marad hogy a gépen a stream sávszélesség valahogy le van korlátozva. Amit azért nem igazán értek, mert a youtube pl engedi 720p ben, igaz tölt is nem egyszer rá.
-
MasterMark
titán
#4468: Minden plex accountra érvényes amihez a szervered hozzá van rendelve. Igen, közvetlen lesz, bal felül ha lenyitod ott látod is.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
fulton
addikt
válasz MasterMark #4453 üzenetére
"plex.tv/web címen ha belépsz a Plex account-oddal ami a szerverhez van rendelve, akkor automatikusan megtalálja. Az összeköttetés így közvetlen. (Hacsak ki nem írja, hogy nem az.)"
Ez akkor is igaz, ha a hozzá rendelt barát acountal lépek be? tehát akkor is közvetlennek kell elvileg lennie? -
fulton
addikt
válasz MasterMark #4466 üzenetére
Na várjunk, akkor ezek szerint elég a plex server külső elérés IP és port számot beírni a böngészőbe?
azzal is közvetlen lesz? mert ha nem muszáj akkor nem csinálok DDNS -
maddionmax
senior tag
válasz enginev3.0 #4464 üzenetére
Itt gigabit vonal fel-le, 120GB SSD a rendszernek és 19TB HDD a tartalmaknak, így nem panaszkodom én sem, de azért mindig fejlesztgetek és így mindig van új kihívás, valamint probléma is
-
enginev3.0
félisten
válasz maddionmax #4463 üzenetére
Nekem semmi gondom vele
Bár már nem nálam van, összeraktunk egy gépet sógoromnál ahol nincs kihasználva a net, beleraktuk a 9TB HDD-t, és most onnan fut, azóta gyors, nagyon. Nálam a torrent megette a gépet mellette
15 barátom van rajta meghívva, de így is alig nézik, szomorú is vagyok miatta
[ Szerkesztve ]
-
maddionmax
senior tag
Ez a Plex olyan, mint egy házasság. Napokig szívsz miatta és utálod, legszívesebben eltörölnéd a Föld színéről, majd megoldod a problémát és másnap imádod.
Ma az imádom szakaszba értem részemről és nem bánom, hogy a lifetime előfizetést megvettem. -
bagaba1
tag
A Plex kiadta a V2 Sw beta verzióját, Samsung TV-kre (is). Ezt feltelepítettem, és minden gond azonnal megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
Mana86
tag
Sziasztok!
Az alábbi hibával találkozott már valaki?
Raspberry Pi3 -on futtatok Plex servert. Általában pár hónapig minden tökéletesen üzemel, de aztán egyszer csak azt veszem észre, hogy a TV-n (LG) az Xplay dashboardon a Recently Added Movies régi filmeket hoz fel. Olyan mint ha összeborulna az adatbázisa és eldobná a dátumokat. Azt figyeltem meg, hogy mint ha akkor csinálná ezt mikor van elérhető frissítés a Plex serverhez és már ki is írja, hogy telepítsem manuálisan. Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a baj, de leginkább a megoldás?
Köszönöm!
-
bagaba1
tag
válasz MasterMark #4449 üzenetére
Köszi, próbálkozom.
Milyen lejátszót javasolt venni, amit támogat a Plex? Szeretnék minél kevesebbet állítgatni? Jó lenne ha lehetne 2.5" vagy 2.5" merevlemezt is tenni bele, illetve torrent klienst tudna futtatni, így megpsórolnék egy NAS-t is.
-
gyugyo79
addikt
válasz gyugyo79 #4456 üzenetére
Közbe megtaláltam a fórum témát is ahol végén ott a megoldása annak is, hogy Synologyn (Ha jól tudom olyan NAS -od van) a Synos LE tanusítvány legyen használva ilyen esetben. : link (Ha nem megy Plex Pass nélkül a megnézése mert most nem tudom, hogy megy ez náluk és kell akkor bemásolom ide a lényeget)
Bár én simán kivételnek hozzá adtam az ff-ben nem zavar, hogy milyen a tanúsítvány.[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
Nem, mivel portot forwaldolsz, ezzel egyutt egy szolgaltatast, nem az egeszet, raadasul oda is ugyanugy kell felh. nev es jelszo.
Ha minden rendben van a tavoli eleressel, akkor ahogy MasterMark is irja, eleg a plex.tv-s eleres is, de a leirtak alapjan megsincs minden rendben a tavoli eleressel. -
fulton
addikt
válasz sugarforce #4452 üzenetére
de akkor azzal nem lépek be a NAS-omra?
nem akarnám ha netán figyelik a gépet hogy valaki hozzáférjen a nas-omhoz a felh. és jelszóval.
Csak a plex barát acountommal akarok bibelődni.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Plex-hez nem szükséges DDNS.
plex.tv/web címen ha belépsz a Plex account-oddal ami a szerverhez van rendelve, akkor automatikusan megtalálja. Az összeköttetés így közvetlen. (Hacsak ki nem írja, hogy nem az.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
fulton
addikt
válasz sugarforce #4443 üzenetére
Persze, otthon megnézve a saját hálózatomról, a távoli eléréssel minden rendben van.
Most a távoli gépnél vagyok.Akkor egy kérdés. Nincs bekapcsolva nekem a DDNS.
Viszont ugye megvan adva a külső eléréshez IP cím és a port a plex serveren. port forw. bekapcsolva , rendben.
Hogy tudok közvetlenül akkor rákapcsolódni, anélkül hogy be kelljen lépnem a saját nas-omra távoli gépről. Tehát magyarán a mostani barát acountommal akarnék belépni a plex serveremre (csak! közvetlenül.[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz bagaba1 #4448 üzenetére
Ha visszaolvasol, nagyon sokaknak gondja van a beepitett samsung, lg, stb plex kliensevel. Legtobb esetben az, hogy folyamatosan transzkodoltatna mindent, koszonhetoen a gyartok zart rendszerenek. Amikor beakad akkor transzkodolt? Mert ha igen, akkor a szerver valamiert nem tud megbirkozni a feladattal. Pontosan milyen gep az? Cpu es ram tekinteteben.
Erre vegleges es kompromisszum mentes megoldas egy kulso medialejatszo openpht-val, vagy coreelec-el lenne. -
bagaba1
tag
válasz MasterMark #4447 üzenetére
Igen, Samsung appok közül letölhető Plex app.
-
bagaba1
tag
válasz MasterMark #4445 üzenetére
Hogy értve hol fut? LAN-on keresztül bekötve ugyanabba a routerbe mint a PC van. Próbáltam WiFi-n keresztül is, így mégrosszabb az eredmény.
-
bagaba1
tag
Sziasztok,
Továbbra is küzdök Plex-szel, valakinek van ötlete hogy mit érdemes beállítani, mit kéne kipróbálnom?
Eszközök:
- PMS egy WIN10 PC-n fut, izmos gép, gigabit-es LAN kártya
- UPC Connevt Box modem tölti be a router/switch szerepét, szintén gigabit képes
- Samsung 55Q6FNA TV, LAN-on keresztül bekötveAz alábbi problémák jönnek elő:
- A TV nem támogatja a DTS-t, így transzkódolásra lenne szükség, azonban amint elindítom a filmet, ismeretlen hibával leáll. Mit tudnék tenni vele?
- Magas bitrátájú filmek(4K, 80-90 mbit/s) gyakran akadnak. Elejéről indítva a 3. perctől már nézhetetlen volt egy film, beletekerve pedig el sem akart indulni. A hangsáv itt Dolby Digital, elvileg ezt transcode nélkül játszania kéne.
Van valami ötlet, mit tudnék kezdeni vele? Biztos rosszul állítok be valamit, de eddig kicsi csalódás számomra a Plex.
-
sugarforce
addikt
Pont ezt mondtam meg a legelejen, erre azt irtad, hogy a taboli eleressel minden rendben van.
Elso korben nezd meg natolt -e a neted, ahol a szervered van. Ha nem, akkor nyomj egy port forwardot a routeredben a szervered 32400as portjara, igy kivulrol mindenkeppen elerhetonek kellene valnia kozvetlenul.
Ha natolt az ip cimed, akkor szolgaltatonal kell kerni a publikusat.
Távolról meg eleg ddns nevet irni ha bongeszobol nezned, ha mas kliensbol, akkor meg a fiokba valo bejelentkezes oldja fel a szervered ip cimet. -
fulton
addikt
válasz sugarforce #4441 üzenetére
Hm, azt nézem hogy a plexen keresztül csatlakozom valszeg a plex serveremhez.
Hogy tudnék én közvetlenül rá csatlakozni? a beállításokban nem is látok ilyen opciót hogy pl megadjam ip cím stb.t[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz maddionmax #4440 üzenetére
Hát elég furcsa, remélem azért ezen még fejlesztenek majd, mert ez így gázos.
-
maddionmax
senior tag
Végigcsináltam és így sem tűntek el a feliratok, de!!! ... így már engedte Webstoolsnak, hogy töröljem őket. Logikátlan a dolog, de bejött, köszi!
-
maddionmax
senior tag
válasz sugarforce #4438 üzenetére
Erre gondoltam és is, megpróbálom köszi és beszámolok majd az eredményről.
-
sugarforce
addikt
válasz maddionmax #4437 üzenetére
Na igen... így jó hogy nincs ott semmi.
Az eléggé macerás lenne, mármint létrehozni külön fájlt, ráadásul attól a db-ben ugyanúgy bennemaradna.
Esetleg úgy, hogy a sorozatot átmozgatod valahova máshova, amit nem lát a plex, és a sorozatoknál nyomsz egy clean bundles, empty trash és db optimalizálás kombót, ettől elméletileg a nem használt metaadatoknak törlődniük kellene. Aztán visszarakod a sorit a helyére.
Nekem pár hete a supersub plugin meghülyülése miatt kellett mindennel megcsinálnom, hogy a hülye nevű és nem létező feliratok eltűnjenek a listából. -
maddionmax
senior tag
válasz sugarforce #4436 üzenetére
2018-10-02 08:21:49,424 (7fd0167fc700) : DEBUG (apiv3:66) - Recieved an apiV3 call for module: PMS for method: DELETE
2018-10-02 08:21:49,425 (7fd0167fc700) : DEBUG (pmsV3:87) - Function to call is: DELSUB with params: ['key', '6967', 'sub', '33912']
2018-10-02 08:21:49,426 (7fd0167fc700) : DEBUG (pmsV3:165) - Delete subtitle requested
2018-10-02 08:21:49,427 (7fd0167fc700) : DEBUG (networking:166) - Requesting 'http://127.0.0.1:32400/library/metadata/6967/tree'
2018-10-02 08:21:49,446 (7fd0167fc700) : CRITICAL (pmsV3:281) - Fatal error happened in delSub, when deleting /hdd4/Sorozatok/Game of Thrones/S01/game.of.thrones.s01e01.bdrip.xvid-reward.srt : [Errno 2] No such file or directory: '/hdd4/Sorozatok/Game of Thrones/S01/game.of.thrones.s01e01.bdrip.xvid-reward.srt' (most recent call last):
File "/var/lib/plexmediaserver/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins/WebTools.bundle/Contents/Code/pmsV3.py", line 269, in DELSUB
os.remove(filePath)
OSError: [Errno 2] No such file or directory: '/hdd4/Sorozatok/Game of Thrones/S01/game.of.thrones.s01e01.bdrip.xvid-reward.srt'Értem én, hogy nincs és tényleg nincs...de akkor miért nem frissíti le magát? Továbbra is adatbázis szerint látja a fájlokat, amik nincsenek ott. Vagy készítsek egy ugyanolyan nevű fájlt és törölgessem kétszer? (kétszer látja ugyanazt)
Esetleg teljes sorozat eltávolítása és újra scannelése?
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz maddionmax #4434 üzenetére
a log mit mond?
-
sugarforce
addikt
válasz maddionmax #4431 üzenetére
megy hát, a pluginokat nem tiltották, csak a webes felületről fog eltűnni a (régen channels volt) plugins menü, de szerintem az se mostanában, pár hónapot remélem adnak még neki. A web tools saját web szolgáltatást használ, így az jó még. Pont a napokban frissítettem.
-
gyugyo79
addikt
válasz maddionmax #4431 üzenetére
Nálam igen. (Synology NAS, Plex verzió.: 1.13.8.5395)
[ Szerkesztve ]
-
bagaba1
tag
válasz sugarforce #4429 üzenetére
A server egy Win10 pc, azon van a plex webes kliense. A tv-vel egy hálózaton/routeren.
-
sugarforce
addikt
ez így szar...ráadásul plusz erőforrást használ feleslegesen, meg legalább nehezebb karbantartani is. Most ha kis gizike, aki használja a plexemet, leszed egy feliratot mondjuk tadjikisztánul, az miért ne látszódhatna az én userem alatt is?
Nem terveztem átállni a subzerorol erre, de nem is csábít a dolog. -
LSL1337
őstag
-
Keksz
senior tag
ezt írta vissza a Plex support
“The downloaded subs are currently semi-temporary and aren't intended to be user-accessible.”
és egy oldalt is linkeltek
ott áll még pár érdekes adat:Where are subtitles saved?
Subtitles are temporarily saved in a blob database. Downloaded subtitles are not intended to be user-accessible.és szerintem ez a leghülyébb megoldás:
Why can’t shared users see the subtitle I selected?
Subtitles searches are saved for each user separately. If a friend of yours needs a subtitle in different language than you, it will not show in your list.nesze...
adatbázis
meg külön feliratakkor inkább a subzero
link:
https://support.plex.tv/articles/subtitle-search/[ Szerkesztve ]
-
xb12x
tag
válasz maddionmax #4420 üzenetére
nem túl felhasználóbarát, de a webtools-szal lehet törölni:
https://github.com/ukdtom/WTInstaller/releases/tag/1.2 -
Keksz
senior tag
Én is kerestem. Eddig sikertelenül.
Fórum posztot sem találtam róla. -
sugarforce
addikt
Akkor metaadatok koze menti, viszont onnan passzolom, hogy hogy kellene torolni.
-
maddionmax
senior tag
válasz sugarforce #4419 üzenetére
Sajnos semmi sincs, leszedni engedi, be is tölti, de nem mutatja a helyét hogy hova is mentette és külön törölni sem engedi
-
sugarforce
addikt
válasz maddionmax #4417 üzenetére
Szerintem metaadatok koze, ahogy a pluginek nagyresze teszi. Nem lehet pipalni, hogy a fajl melle pakolja?
-
sugarforce
addikt
válasz LSL1337 #4415 üzenetére
Nem csak szerintem nem kepes ra. Pont ez a baj, hogy a filmeket 24fps-sel jatssza, kozben az 23.976, ami baromira nem ugyanaz, persze kelloen kicsi ahhoz a kulonbseg, hogy sokan legyintsenek ra, sokan eszre sem veszik a kulonbseget, de van akiket zavar. Ettol fuggetlenul minosegromlas.
Milyen maniarol beszelsz? A filmek nagyon nagy resze 23.976fps-es.
-
maddionmax
senior tag
Valakinek sikerült már rájönni hova menti az új subtitle feature a letöltött feliratokat?
Egyszerűen sehol sem találom őket és szívesen törölnék párat, ami rossz. -
xb12x
tag
válasz bagaba1 #4406 üzenetére
Az "ismeretlen hiba" nekem is előjött párszor. Eddigi megoldások:
- ki kellet kapcsolni a hardware acceleration-t a kódolóban, bár a proci elvileg támogatott. ez csak néha jött elő.
- csak direct play van és semmit sem tud konvertálni magyar nyelvű win-es szerveren, ha a "Plex Media Server" mappa ékezetes könyvtár alatt van. Itt vannak az átala használt kodekek. Tipikusan "c:\Users\Kovács Kázmér\AppData\Local" háromszorosan is rossz. A logok alapján szerintem valami egyszerű karakterkonverzió megy félre. Át kell valahová máshova mozgatni és az haladó "Általános" beállításokban megadni az új útvonalat. -
LSL1337
őstag
válasz sugarforce #4414 üzenetére
mert szerinted egy 2017-18-as TV nem tud lejátszani 24p-ben belső appról? csak külső hdmiről?
hmm, érdekes.amúgy is bírom ezt a 24p mániát. felér a bitstream mániával
-
bagaba1
tag
válasz MasterMark #4409 üzenetére
Jelenleg az Original után a 20mbit, 1080P jön. Azért ez messze elmarad egy 4K(HDR) minőségtől.
-
LSL1337
őstag
válasz MasterMark #4409 üzenetére
kérlek meséld már el, hogy a belső lejátszó hogy tudja rontani a minőséget?
különösen egy újrakódolással szemben?...ha 1000Mbit-en kódolod újra, jobb akkor sem lehet. reencode az reencode, veszteséggel jár.
ha 8-10-12Mbit-en csinálod, akkor meg persze.real time tudnia kell minden szervernek az audio transcode-t kb, nem annyira erőforrásigényes cucc
-
xb12x
tag
Szerintem ha orginal quality-t választod az optimalizálásnál, akkor nem nyúl a képhez, csak a konténer lesz mp4 és a hangot kódolja át. Meg talán a feliratot is égeti ha van hozzá. Nem kellene látszódni különbségnek. És ha kevés a helyed vagy zavar a 2 példány, akkor simán az átkódolt mp4-re le kell cserélni az eredeti file-t kézzel.
-
Keksz
senior tag
válasz bagaba1 #4406 üzenetére
Ha csak ennyi a gond, a DTS, akkor csinálj magából a filmből a Plex webes felületén egy optimalizált verziót. Itt van hogy hogyan kell:
https://support.plex.tv/articles/213095317-creating-optimized-versions/Optimized for TV – 8 Mbps 1080p – Video is limited to 1080p and 8 Mbps and audio streams will be preserved and transcoded to AAC or AC3 if needed. SRT subtitle streams will be copied as sidecar files and other subtitle formats will be burned into the video if selected (prior to optimization).
Így a PLEX átkódolja előre a hangot.
És a TV-n ezt a "minőséget" válaszd ki a lejátszásnál.
[ Szerkesztve ]
-
bagaba1
tag
Este megnézem a beállításokat, de alaphelyzetben nem csinált semmit, annyit írt hogy kevés neki a szabad lemezterület a konvertáláshoz. Akkor megadtam neki egym appát ahol dolgozhat, de ezután ismeretlen hiba miatt nem tudta indítani a DTS hangsávú filmet. Más filmmel nincs gond, rendben megy a lejátszás. Este tudok küldeni képet hogyan is van most beállítva. Ha ezt sikerülne megoldani, akkor ugyan nem DTS minőségben, de legalább tudnám nézni ezeket a filmeket.
Nézelődök majd a lejátszók között, de kicsit pénzkidobásnak érezném, hogy néhány film miatt vegyek egy külön eszközt, mivel a jelenlegi megoldás minden másban elegendő lenne.
-
sugarforce
addikt
válasz bagaba1 #4402 üzenetére
En dedikalt medialejatszot ajanlanam, nem kell 3. Taviranyito, Hdmi CEC miatt a tv tavja eleg a lejatszo iranyitasara, raadasul lennenek hd hangok es normalis kadenciahelyes lejatszas is, nem ugy mint a tv-vel. A plusz kiadas reszet ertem, de nem kell a nagyon dragaban sem gondolkozni.
Egyebkent a szervernek transzkodolnia kene a dts-t dd-re ilyen esetekben. -
bagaba1
tag
Sziasztok,
Eddig csak PC-t használtam filmnézésre, de költözés miatt úgy döntöttem kialakítok egy házimozi rendszert. A minap vásároltam is egy Samsung 55Q6FNA típusú TV-t, és szembesültem egy problémával, miszerint a készülék nem támogatja a DTS szabványt. WIN10 PC-n először a win féle DLNA megosztást próbáltam, majd serviio és végül Plex segítségével. Előbbi esetekben annyit ír hogy nem támogatott audio formátum, Plex esetében el sem indítja. Van mód rá, hogy a Plex transzkódolja az audio jelet DD-ra?
Nemsokára veszek egy Yamaha RX-V485 erősítőt mellé. Ez az eszköz tudja a DTS szabványt, viszont mivel a tv-ről HDMI-ARC segítségével küldeném tovább a jelet, így ki van lőve minden DTS, ha jól sejtem.
Mit gondoltok, mi lenne a megoldás a problémámra? Örülnék ha nem kéne egy külön médialejátszóval bonyolítani a helyzetet, és akkor 3. távirányító, plusz kiadás, stb...
-
enginev3.0
félisten
válasz sugarforce #4400 üzenetére
Samsung
Felraktunk egy beta 366 verziót, és jó lett, kicsit lomha, de működik
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.