Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
janosibaja
őstag
Nagyon szépen köszönöm a választ!
1.) Szóval létezik olyan opció, amivel teljesen el lehet tüntetni a képernyőről azokat a filmeket, amiket már megnéztünk?
Ha azt akarom, hogy fizikailag se legyenek a könyvtárban, akkor áthelyezhetem a megnézett videókat másik könyvtárba/meghajtóra, ez nem keveri össze a Plex buksiját?
2.) A tévénk ez a Samsung, s bár minden működik, az a gyanúm, hogy elég kaotikusra állítottam be, azért kérdezek, mert talán lehetne ez jobb is.
A direkt streaming opció be van állítva a számítógépemen, viszont, ha ezt a tévén is engedélyezem a Plex beállításokban, akkor a videó hangjához képest a felirat jócskán elcsúszva jelenik meg.
Úgyhogy a tévén kikapcsoltam a streaminget.
Magyarul félek tőle, hogy rendetlenség van nálam, s egy korrekt beállítással jobb minőséget kapnék. Ezért kérdezem a hozzáértőket, hogy mi lehet a jó beállítás a videó+felirat menüpontokban, mit pipáljak be és mit ne?
-
fravik
tag
válasz janosibaja #2398 üzenetére
Szia!
1) Nem lehet beállítani, de a PLEX tudja, hogy mit néztetek meg és egyszerűen állítsd be a szűrőben (sajnos ezt egyesével kell az összes olyan platformon - web, android, ios, tv... - amin van plex kliens), hogy ne mutassa a már látottakat. Az, hogy attól függetlenül az a film, amit láttatok ott marad a mappában probléma?
2) Hogy érted, hogy elvész a videó és a felirat szinkronja? Közvetlen adatfolyamra (Direct play) állítsd a tv kliensében a lejátszást, ne automatikusra, első körben ez tud segíteni. Ha így sem ok, akkor valami más gond lehet. Milyen tv-ről van szó? Alap esetben a nem kép formátumú feliratokat le kell tudnia transzkódolás nélkül játszani, bár ez lehet erősen tv függő dolog is, ezért lenne jó, ha tudnánk, hogy milyen tv-d van.
[ Szerkesztve ]
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, két kérdésem lenne a Plexhez értőkhöz.
1.) Be lehetne azt állítani valahogyan, hogy a Filmek mappában található tengernyi film közül azok, amelyeket már megnéztünk, egy másik mappába, mondjuk a "Megnézett filmek" könyvtárba automatikusan átkerüljön?
Vagy csak úgy lehet rendet csinálni, hogy kézzel átmásolom a nézetteket a vinyón egy másik könyvtárba és akkor egyszerűen nem látja . Jó lenne valami kényelmes, átlátható, automatikus csoportosítás.
2. Az idegennyelvű filmjeinket (szinte mind az) úgy nézzük, hogy a videó fájlnévvel azonos elnevezésű srt fájlt teszünk melléjük a vinyón.
Ha a (wifin csatlakozó) okostévén próbálom kikapcsolni, hogy a feliratot röptében égesse a videóra - ami állítólag lassulást okoz - akkor a videó és a felirat szinkronja elvész.
Mi a helyes beállítás az srt feliratok kezelésére? (A PC vezetéken csatlakozik a routerhez, a tévé pedig wifin a routerhez.) Nagyon köszönöm!
-
fravik
tag
válasz Szomj4s #2395 üzenetére
Ki tudja tömöríteni az agent, legalábbis ki kellene tudnia, ha fent van a megfelelő zip/rar fájlokat kicsomagoló program és megfelelőek a társítások. Plusz a jogosultság megfelelő. Linuxon lehet érdekes ez inkább szerintem.
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
sugarforce
addikt
-
feel2006
tag
válasz sugarforce #2392 üzenetére
Sajnos nem jó.
A Supersubtitles-t úgy csináltam oda ahová írtad is, majd szerver restart, de utána sem látom a sorozat alatt a feliratoknál hogy le tudná tölteni.
Webes plex-en az ügynöknél előrehoztam, és bekapcsoltam, ott látszik.Hol kellene megjelennie ha van a sorozathoz a supersubtitles felírat a lejátszáskor? nem ott mint a rendes sorozatnak?
A felírat mérete: Elfogadom, kicsi marad örökre.
Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/
-
feel2006
tag
válasz sugarforce #2389 üzenetére
Köszi, este megnézem!
Debian 7 a szerver.
A kliens változó (Épp most MiBox4k AndroidTV (app: Plex v6.1.0.648)
A 4 nézet közül (Tiny, Small, Normal, Large, Huge) mind apró a 42"-on.[ Szerkesztve ]
-
-
sugarforce
addikt
válasz feel2006 #2387 üzenetére
Mi a kliens?
letöltöd ezt és kicsomagolod, ez a supersubtitles (feliratok.info) plugin.Az összes plugint kb ugyanúgy kell telepíteni. Az adott plugint be kell másolni a plex szerver plugins mappájába és átnevezni, úgy hogy a -master ne legyen a végén(h ott van), hanem .bundle.
A plugin mappa rendszerenként változik, nekem a linuxon pl a /var/lib/plexmediaserver/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins/ mappában van. Aztán újraindítod a plex szervert és ha minden okés, akkor megjelenik az agentek között.
Az opensubtitles bundle-lel ugyanezt kell csinálni. Annyi, hogy abba be kell jelentkezned, regisztárció után nem biztos, hogy be fog tudni jelentkezni, ahhoz kell 1-2 nap, hogy a bundle is belépjen (legalábbis ezt tapasztalom egy ideje)[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
Sziasztok!
Ki lehet valahogy tenni teljes képernyőre a filmet? zavar a szűk vászon..
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
feel2006
tag
válasz sugarforce #2386 üzenetére
Köszönöm, ezek beállításáról tudsz esetleg valami leírást linkelni?
A lejátszón van igen 3-4 lehetőség, de a TV-n a legnagyobb is kicsi.
-
feel2006
tag
Plex-ben hogy tudok úgy feliratot letölteni a nagy feliratot tartalmazó oldalakról mint Kodi, SPMC, Archos lejátszókban?
Illetve a felírat a gyári beállításoknál nagyobbra nem állítható sehogy?
Köszönöm
-
pixta78
senior tag
válasz sugarforce #2373 üzenetére
Viszont a 2334-es hsz.-ba bevágott képből láthatod, hogy a win 10 player képes a half sbs/ou megjelenítésére, csak néhány újabb(kb 1 éves) filmeknél nem megy.
Valami új kódolás miatt lehet?Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
Keksz
senior tag
apple tv 4/4k -ra még ami jó ötlet:
MrMC kliens
Eddig mindent amit néztem az direct play lett, és nem stream
Ha volt felirat, ha nem -
sugarforce
addikt
-
TheProb
veterán
válasz sugarforce #2371 üzenetére
A latest (nem sub-os), 3.27.1. Automat frissül nálam.
Mondjuk, ha bejelentetted, mint bugot, akkor fura, hogy csak nálad oldódott meg. Hotfixet általában nem személyre szólóan adnak ki.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
sugarforce
addikt
válasz pixta78 #2366 üzenetére
Ebbol nekem ugy tunik, hogy valamiert vissza alakitja 2dbe, mert ez a release tenyleg 3d-s. Lehet hulyeseg, de szerintem a pc-s plex meg a builtin win10 player nem 3d kepes, relative eleg ritka a 3d monitor, gep erzekeli, hogy nincs ra 3d kepes eszkoz kotve es visszaalakitja 2dre, a tv lejatszoja meg viszi, mert nem nyul bele.
-
sugarforce
addikt
A 32 gigas ssd es a legstabilabb mukodes miatt valami linuxot vagy linux alapu oprendszert ajanlanek inkabb. Ubuntura pl van stabilan jol mukodo teamviewer is ha ragaszkodsz hozza, vagy utserver-alpha 3.3, ez is teljesen stabilan teszi a dolgat egyszerre tobbszaz torrenttel is, van benne rss letoltesi lehetoseg is, meg eleg jo mappakezeles.
-
TheProb
veterán
Természetesen külön plex fiókja van mindenkinek és meg lettek hívva.
Közben találtam egy olyan részt a trakt.tv-s modulban, hogy csak adott user tevékenységét sync-eli, elvileg. Most beírtam csak magamat, remélem ez megoldja. Talán az lehetett, hogy a trakt-os addon usertől függetlenül scrobble-olt, majd onnan visszafelé már az én plex fiókomon is megtekintettre tette a tartalmakat.
Legalábbis ez tűnik talán a leglogikusabbnak.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
vyce21
tag
enginev3.0
A vnc-t kifogom próbálni, úgy látom annak is van, mobil alkalmazása. Ami elég fontos, mert leginkább telefonról vezérlem.
Rendben, meg próbálom kábelen. Csak Wi-Fi-n youtubon a 4k tartalom is simán megy, ezért gondoltam, h ezzel sem lesz így gond!apezka
Igazából mindegyik rendszert elég jól ismerem, ezzel nincs baj.
Arra lettem volna kíváncsi, melyik ajánlott, stabilabb 24/7 ben.
Csak plex, meg torrent alá.
De ha mindegy, akkor egyenlőre marad a win7.
A QNap nas QTS rendszere tetszik igazán, csak eddig semmi infó, h fel lehetne-e varázsolni valahogy.Azt mondod, nem túl szerencsés, így USB-n keresztül megosztani a filmeket?
Az a baj, router méretű mini pc-m van, amiben 1db 2,5"-os HDD-nek van hely. Meg 2db mSATA, oda került most egy 32gb-os a rendszernek, az 1 Sata helyre pedig akarok 1Tb-os hdd-t. Amint az tele lesz (nyilván hamar) szeretnék 2-4Tb-os 3,5-os HDD-t külső USB3 tokba majd azt a szerverre!
Vagy jobb megoldás lenne egy Sata hosszabbítóval 1 nagyot?Meg próbálom kábelen, meg az alternatív app-ot is.
sugarforce
A legföbb igényem, hogy a házban található 2db Lg tv-n akár egyszerre is lehessen nézni a filmeket. 720, 1080p-ben.
Meg ami nagyon fontos, ezért is választottam a plexet. Ha nem vagyok itthon, melóban vagyok, havernál, páromnál akkor is tudjam nézni az itthoni filmeket, akár mobilról.
A vas már adott. Csak is erre a célra van. Plex meg torrent.
Router méretű mini PC, 15w-os CPUval szóval az égész nem eszik szerintem 50w-ot. Jelenleg is headless, ezért is vezérlem Teamviewer-rel.Nagyon nem akarok már kötni, 4gb ramot akarok, meg 2-4tb tárhelyet. De szerintem is bőven elégnek kell lenni ennek a vasnak.
Egyenlőre akkor marad a win, aztán később lehet megnézem az ubuntuval.2db Wi-Fi van, mind a 2 az enyém. Az egyik az 1-es csatornán a másik a 10-esen, szóval nem zavarják egymást! Legalább is nem kéne.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsokat!!
TheProb
Mindegyik user ugyan arról az e-mail címről férhozzá a szerverhez? Vagy barátként vannak meghívva? -
sugarforce
addikt
válasz TheProb #2367 üzenetére
Ennek normalis esetben nem igy kell mukodjon. Mar nem tudom mikor, de kommenteltem ide nem is olyan regen ugyanerrol a problemarol. Akkor jeleztem a plex fejlesztoinek a hibat, azota nem fordult elo ilyen nalam. Nalam is megvan a trakt szinkron ezert is vt reszben zavaro.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ha több usernek van hozzáférése a szerveremhez, akkor nem tudom beállítani, hogy ha valami más néz meg egy content-et, akkor az nálam ne jelölődjön meg nézettként? Marha idegesítő vadászni és visszarakni nem nézettnek azokat a filmeket/sorozatokat, amiket még nem is néztem meg...
Ugye így trakt.tv- is leszinkeli ezeket, mivel össze van közve a plex-emmel...
-
pixta78
senior tag
válasz sugarforce #2357 üzenetére
Férre értettelek,az egy sima Nem 3d-s anyag volt.
Ez a 3d-s:Sem a Win 10 saját player-e sem a Plex player (pc-n) nem játsza két egymás melletti képként.(habáár a Plex mozaik képe utal a 3d-re:
Ami a megdöbbentő, hogy A Philips tv-m hálózaton 3d-ben tolja.....
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
TommyGun
őstag
válasz sugarforce #2358 üzenetére
Igazatok van elnézést, este töröltem és valóban csak a média fájlt likvidálja...
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
xb12x
tag
válasz Gyurike #2363 üzenetére
Azon sehogy és át sem lehet állítani mobile layout-ra.
Amit még kipróbálhatsz a kliensen:
1. Home streaming quality legyen maximum.
2. Automatically adjust quality off (bár úgysem tesz most, ha direct play van)
3. Allow insecure connection - on the same networkSzerveren:
1. Hálózat -> Secured connection: PreferredEzen kívül ha egedélyezed a Plex DLNA-t a szerver menüben és a TV saját lejátszójával rendben megy, akkor a lent említett kábelezés sem segít, mert nem hálózati gond van.
-
Gyurike
tag
válasz sugarforce #2348 üzenetére
Megnéztem este, lejátszás közben a szerveren Közvetlen lejátszás (ez gondolom a Direct Play) jelenik meg.
Arra lennék kiváncsi, hogy miként tudom az androidos plexben a külső lejátszót beállítani?
Lehet a TV-re optimalizált "téma" miatt, de kb alig van pár beállítási lehetőség. -
sugarforce
addikt
Alapvetően igaz, de azért a tv-t és a rdp-t ne hasonlítsuk össze, főleg ha netre kell kiküldeni. Ha a teamviewert csak a torrent betöltésre használja, akkor meg jobban jár egy olyan torrent programmal, aminek van webes felülete, amit tud port forwardolni a routeren, aztán elérheti. RDP-t nem céges környezetben és eszközökkel én kerülném.
Ja hát igen, az rpi az más tészta ebből a szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
apezka
aktív tag
Azt elfelejtettem, hogy ha maradsz windows-on akkor akár még a teamviewer is elhagyható, mert ott a távoli asztal.
#2360 sugarforce: Lehet a hajnali órák miatt de beakatt az agyamba hogy ugyan az a chip vezérli a Pi3-on az USB-t és LAN-t. És közben ez meg nem is Pi3.
A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
sugarforce
addikt
Minden az igényeidtől függ. A rendszer és a vas is.
A win 7 is teljesen jó, pláne ha használod más, hétköznapi dologra is.
Ha minden megy direct play-en és mondjuk mellette csak torrentezel, akkor egy headless, kis fogyasztású mini itx gép bőven elég mondjuk valami debian forkkal, pl. ubuntu, vagy valami nas oprendszer, xpenology, vagy omv. Én személyszerint a legegyszerűbbnek és legsokoldalúbbnak egy ubuntut látnék, mert ha akarod van szép grafikus felülete is, van rá teamviewer, utorrent server-ennek pl van rendes webes guija is, nem kell temabiewerrel mókolni ha letölteni akarsz-, meg kismillió más alkalmazás.
Egyébként ez a vas bőven jó már transzkódolásos filmnézésre is, így ha nem akarsz költeni és adott ez és mondjuk nem kell a windows, akkor erre felraknék egy ubuntut és mehet a móka.Ha nincs tranzkóding, akkor hálózati gond lehet. Hiába full a térerő, ha a csatorna, amin kommunikál az tele van szemetelve más wifi által. Hány wifi van a környéken? Kábellel is ugyanezt csinálja?
-
-
apezka
aktív tag
Teljesen mindegy melyik rendszert teszed alá, de leginkább az ajánlott amit jobban ismersz. Nekem másfél éve fut Hyper-V-s Win7-en a Plex és transmission együtt minden gond nélkül. Korábban VmWare alatt ment Ubunturól 1 évig, szintén hiba mentesen. Váltani csak azért váltottam mert komplett hálózat újra gondolás történt nálam. Ami nekem könnyebb lett az, hogy a Plex megtudja csinálni magán a frissítést ha a webes felületen rányomok, hogy mehet (valószínűleg ez Ubuntu-n csak jogosultság beállítás miatt nem működött).
Szerintem NAS rendszert csak akkor tegyél fel ha más funkcióját is használni szeretnéd (pl. kép galéria létrehozása, vagy nem tudom mik vannak még...)
Ha meg lesz a 8GB RAM és a filmeket átköltözteted belső merevlemezre akkor nem lehet vele gond. Egyébként filmnézés közbeni másolásnál még kevés is lehet az USB.
LAN-on tegyél egy próbát úgy is, hogy össze "drótozod" kábellel a tv-t és a Plex-t, hogy ne Wifi-n kapcsolódjon. ha úgy is akad akkor az nem Wifi gond. Az i5-t nem kéne, hogy megfogja a transzkódolás, valószínűleg a tv Plex app-ja a gyenge láncszem. LG tv-kre van valami alternatív progi amit az LG tulajok használnak (azt hiszem Xplay), igaz az fizetős de legalább jól működik.A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
Jano_023
őstag
Hali egy ismerősöm vett egy új Philips 4k okos tvt és nem találom rajta a plex alkalmazást. Erre a típusú tvre nincsen app? Megoldható valahogy, valami másik programmal?
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
vyce21
tag
Sziasztok.
Milyen rendszer ajánlott leginkább plexalá?
Jelenleg win7 van. De tegnap megérkezett az mSATA, így újra telepítem.
Maradhat a win7 vagy esetleg valami linux, vagy nas rendszert érdemes felrakni?Csak a plex lényeg, meg nyilván torrent.
Jelenleg teamviewerel vezérlem, ha tölteni akarok valamit, nincs vele gond.A qts rendszer elég jónak nézki, ha valahogy fel lehet varázsolni
Mennyire alkalmas ez a mini PC szervernek?
CPU: i5 4300u
RAM: ddr3l 4gb (ezt bővíteni fogom 8gb-ra)
mSATA: SanDisk SSD u100 32gb
A filmek jelenleg USB3-as 1tb-os WD lemezen vannak, de tervezek bele venni belső hdd-t.A napokban teszteltem, (nem helyi hálózaton) mobilról böngészőn keresztül elég jól működik!
Viszont belső hálózaton, tv-n (Lg 49UJ6517) plex alkalmazással a 720p tartalom elindul majd pár perc múlva megáll, mintha bufferelne majd elindul. Elég sűrűn megáll! Ha jól néztem nincs transcoding..... Igaz a tv Wi-Fi keresztül csatlakozik, de azonos szobában vannak, így a jel maximális! Mi lehet a baj? -
TommyGun
őstag
válasz longhair #2349 üzenetére
Fogsz egy total commandert, alt+enter és törlöd a mappákat amik nem több gigásak...a plex nekem speciel a teljes könyvtárat kitörli, vhol bekapcsoltam hogy allow media deletion, asszem a beállítások/server/könyvtár részen volt, azóta teljesen törli a mappákat...
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
pixta78
senior tag
-
longhair
csendes tag
Sziasztok.
Arra van valami mód, hogy a Filmek könyvtárból a Plex webes felületén kitöröltem egy rakás filmet, de csak a fájlokat törölte ki, a mappáit, és benne levő többi fájlt (sample, nfo...) meghagyta.
Most úgy néz ki, hogy 149 mappám van, de csak 41 filmem....... Lehet valahogy egyszerűen kitörölni amire nincs szükségem, vagy egyesével át kell néznem, melyikben van film, és melyikben nincs.
Természetesen a mappa nevek angolul a film címek, a plexben meg magyarul vannak, hogy ne legyen olyan egyszerű a dologKöszi
-
sugarforce
addikt
válasz Gyurike #2347 üzenetére
Hát semmi infóm nincs erről a tv-ről, most hallok róla először. A neten találhatóaktól sem vagyok okosabb, de rendben, akkor tekintsük androidos eszköznek.
Ha plex appal próbáltad, az nem dlna, csak az előző kommentedből nekem nem vt egyértelmű, de így minden világos. Az androidos plex-ben is ki lehet választani külső lejátszót, sok esetben pl. tabletnél az oldja meg a transzkódolási problémát. Lehet itt is megoldaná.
Lejátszás közben a plex szerver (nasod ipje:32400/gui) most játszott (ki ekg ikon) rész alatt mit ír ki információnak a lejátszásról? Transzkód, direct stream, vagy direct play? Ha transzkód (mondjuk teszem azt nem felel meg neki az avi container), akkor értem is, hogy miért akad meg. -
Gyurike
tag
válasz sugarforce #2346 üzenetére
Szia!
A TV egy Star-Light 32DM6500, Black-Friday-ben volt akciós az Emagon.
Egy teljesen normál Android 4.4.4 fut rajta (TV-s jellegre dizájnolt launcherrel), minden ugyanolyan mint mondjuk egy tableten, ugyanaz a Play Áruház is. Innen szedtem le a Plex alkalmazást.
Egy hálózatban van a NAS-sal, kb. egyből meg is találta, protokoll szinten nem ellenőriztem, hogy dlna-n kommunikál-e a Serverrel. Alapvetően Wifin használom, de kábelen csatlakoztatva is ugyanezt produkálja. -
sugarforce
addikt
válasz Gyurike #2345 üzenetére
Pontosan milyen tv és hogyan csatlakozik a routerhez?
A plexet így dlna-n éred el? A plexnek van saját programja, amit a tv-d storejából tölthetsz le. Bár ha tényleg még hd-ready, akkor lehet nincs rá, nemtudom rá kellene nézni, de nem igazán fér nálam össze h hd-ready (720p) androidos tv???? Milyen márka és modell? -
Gyurike
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem Plex-szel kapcsolatban.
Nemrég beszereztem egy QNAP NAS-t (TS-253A), amin telepítve van a Plex Media Server.
Mappák be is vannak lőve, ez a része rendben.A "kliens" oldallal viszont problémám van.
Adott egy HD-ready androidos TV, telepítve a Plex applikáció.
Kiépül a kapcsolat a NAS-sal szépen látom a filmeket, sorozatokat.
A lejátszás viszont kifejezetten akadozik.
A filmek 98%-a SD formátumú, nagyjából 1.5Gb-os divx/Xvid állomány, de általánosságban elmondható, hogy 20-30 másodperc folyamatos lejátszás után elkezd akadozni, majd egyre fokozódva élvezhetetlenné válik a film.
Ha 1-1 HD-ready mkv-t indítok el, hiába 720p, 6-8 giga mérettel, azt is nagyjából fél percig viszi, aztán belassul.
A QNAP gyári QVideo alkalmazása gond nélkül viszi a filmeket, lejátszásnál külső alkalmazást használ ami jelen esetben MX Player.
Gondolom a Plex-nek saját lejátszója van, és abban lehet valami rosszul beállítva. Viszont én semmilyen lejátszó beállítási opciót nem találok, a TV-stílus miatt eleve elég kevés használható beállítás van.Esetleg van ötletetek, hogy mi lehet a hiba?
Előre is köszi!
-
sugarforce
addikt
-
pixta78
senior tag
válasz sugarforce #2339 üzenetére
Ezt fejtsd ki lsz.
-
betyarr
veterán
sziasztok!más sem tud belépni online a plex accba?mod.: tárgytalan,sikerült végül.
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
Hát igen, az a legjobb, ha így csinálod, de nálam még a mappán belüli mappákkal nem vt eddig gond, csak akkor ha az elnevezés is rossz, de ez jellemzően "vérpistike" release szokott lenni. Pl nagyon sok bajom volt már a Batman TAS-sal, hogy összevissza vannak a részek számozva, nem ismeri fel rendesen milyen évad, melyik rész, ráadásul még ha fel is ismeri, a magyar és az angol epizód sorszám meg sem felel egymásnak, de ez itt sok hiba együttes okozata. Ugyanez a baj a Superman TAS-sal is.
-
sugarforce
addikt
válasz pixta78 #2332 üzenetére
Itt ez nem azt jelenti, hogy 1. évad, hanem hogy egy évad van abban a mappában. Ha rknál melléá másikat, akkor azt írná, hogy 2 évad. Ahogy írták már fentebb, a névvel lesz gond, az ilyen évadpakkos releaseknél általában totálisan elrontják a nevet, szinte egyik metaadat agent sem ismeri fel, az ilyenekkel a kodi is megszenved. A felirat pontosan ezért nem töltődik le hozzá.
(#2333) pixta78: Gondolom ez az, amit fel is ismert automatán, mint expanse.
[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
az -SLN féle fájlelnevezést nem csipázza
rls group neve kezdettel megkavarodik
azt át kellene nevezned :-Dtotal commanderben van batch átnevezés, ctrl+m asszem
cseréld le az
sln-720p.the.100.2
erre:
The 100 - S02E
-re -
Keksz
senior tag
válasz pixta78 #2332 üzenetére
Azért rossz mert
e:\filmek\sorozatok\the.100
és utána
abbe kellene pakolnod az évadokat, pl.
Season.01
Season.02És utána bele a fájlokat...
Persze így nem lehet seedelni
Szóval ha manuálisan rakod be a torrentet, akkor egyből így helyezd el és akkor a Season.01 könyvtárat fogod seedelni, az e:\filmek\sorozatok\the.100 könyvtárbólA fájlok benne már jók.
Azt nagyon nehezen kezeli a Plex ha van több "főkönyvtár"
pl.
The.Expanse.S01.Blababalbala-Ntb
és
The.Expanse.S02.balabalLbalala-QqQEzeket
The.Expanse alatt kellene felvinni
mindenképpen vmi Season.01, 02, formában. -
TommyGun
őstag
Szerintem a plakát alatt az hogy "1 évad" az nem azt jelenti hogy első évad, csak hogy egy évad van benne...
Otthon megnézem de szerintem amikor a plakátra klikkolok és beljebb megyek csak ott szokta írni melyik évad az. De szerintem az elenevezés nem szerencsés, nekem minden sorozat számozásom S01E01 vagy S02E02...Az expanse-nál szerintem az uccsó rész trükközi meg szerintem, hogy S01E09-E10[ Szerkesztve ]
-
pixta78
senior tag
válasz pixta78 #2333 üzenetére
A sorozatokat sikerült beállítani, kössz srácok a segítséget!:-)
Most már a átírogatva a mappákat és az ügynököket átállítva sikerült beállítanom a feliratot is és a helyes epizód kiírást.Ami a bajom már csak, hogy a 3D-t csak 2d-ben tolja egyes címeknél de lehet, hogy a feltöltő rosszul rakta fel?
-
xb12x
tag
válasz pixta78 #2327 üzenetére
Nálam akkor zavarodott így meg amikor különböző naming convetion-t használtak a fileok egy season-ön belül
pl valami_s01e01 de a következő már valami_102.Ha a sorozatot nem ismeri fel, akkor a 'Találatok pontosítása' (3 pötty miután beléptél az adott sorozatba) menüben az eredeti mappa átnevezés nélkül is tudod javítani.
-
pixta78
senior tag
válasz sugarforce #2325 üzenetére
Ahogy a virágosnál fellelhető, szőröstöl-bőröstől szoktam letölteni a sorozat mappába, amit a plexben-hoztam létre. A metaadatoknál a sorozat fülön mindent bepipáltam.
Azt gondoltam elég így.
Holnap tudok képeket feldobni.Köszi neked is és Keksznek is!
[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
Ha vmi nem megy, akkor
1) thetvdb
2) rákeresel a sorozatra
pl. Scandal, ami letöltés esetén néha Scandal US is szokott lenni
thetvdb-n: Scandal (2012)Ezért a
TV/Scandal (2012)
könyvtárba pakold a részeketSeason 01
Season 02
stb.
könyvtárakbaIlyen néven az mp4/mkv fájlokat:
Scandal 2012 - S07E06 - Vampires and Bloodsuckers.mkv
És scanneld be újra
Ezt akkor használom ha vmit nem ismer fel.
De nagyon ritka.
Van aki viszont mindent így ment le, van pl. Filebot, ami el tudja így nevezni a cuccaid, vagy Sonarr, vagy akár a Flexget is alkalmas ráSzerintem is vmi agenttel lesz a gond nálad.
The 100 vagy Expanse nálam nem produkált ilyet és scene rls-t töltök, eredeti nevén kerül a Plex aláVagy csináld meg a "PLEX DANCE"-t
Move the files out of view from Plex
Update the library
Empty trash or Clean Bundles?
Clean bundles or Empty Trash?
Move the correctly named files back
Update the library -
sugarforce
addikt
válasz pixta78 #2324 üzenetére
Valami beallitasi gond lesz, felteve, hogy helyes elnevezesek vannak. A the 100at es az expanset is nezem, ilyen go dom soha nem volt vele, bar mondjuk en a masik hazai viragboltbol szerzem be.
Tudnal print screeneket csinalni a metaadat agent beallitasokrol es a hibas megjelenesekrol? Meg a hibasok fileneverol. Evadpakkok egyebkent vagy kulon kulon szeded le??[ Szerkesztve ]
-
pixta78
senior tag
válasz pixta78 #2321 üzenetére
Meg úgy egyébként sincs rendben a metaadatokkal semmi nálam.... A sorozatokat össze/vissza cimkézi!pl a 2. Évadot is elsőnek írja (expanse), az epizódokat sem helyes sorrendben írja(the 100), és a borítókat sem tesz mindenre.
Ismét leszedtem Bithumenről ( Batman v Superman Half SBS) 3D anyagot, amit 2d-ben tol...Szerk: ez utóbbit a pc saját lejátszója sem látja 3d-nek...?
Egyre több ilyen anyag van fenn a torrent oldalon....
Nálam a hiba???[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
válasz justice84 #2322 üzenetére
Egyszer megcsinálod jól, akkor utána el is felejtheted.
Nekem lassan 2 éve megy a Telegram. Facebooknál kell csak néha megújítani az engedélyezést, azt hiszem 3 havonta.
Most a 2-es beta miatt volt pár újítás, azt kellett megoldanom, de ezen kívűl nagyon király.
(Most meg van variálva, de cserébe lehet tvmaze, meg imdb linket is extra berakni, jobb kondíciókezelés van, stb.) -
pixta78
senior tag
válasz sugarforce #2317 üzenetére
A metaadatok/sorozatnál mindet bepipáltam a pc-n. De a szerver saját lejátszója sem látja csak az angol srt-t, meg valami török srt-t.
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #2319 üzenetére
Megvan sikerült, már fut a 2 beta verzió
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Keksz
senior tag
válasz justice84 #2315 üzenetére
Itt lehet regisztrálni APP-ot:
https://api.imgur.com/oauth2/addclientApplication Name
Email
Description
--> "OAuth 2 authorization without a callback URL".Aztán kapod meg a Client ID-t
Kb így néz ki:
6488xd90023442a[ Szerkesztve ]
-
pixta78
senior tag
Vajon a The Expanse sorozathoz miért nem tölt le borítót és magyar feliratot, csak angolt?
A bithumenről egy az egyben a sorozatok mappába mentettem ahogy kell.Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
-
enginev3.0
félisten
válasz sugarforce #2307 üzenetére
Úgy mást ír de úgy sem megy
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
fravik
tag
válasz sugarforce #2310 üzenetére
Igen, nyilván az api változott, viszont úgy rémlik, hogy ez a plugin html bejelentkezést használt, ami captchával ment/megy csak, így elbukott az autentikáció rögtön.
Amúgy lehet meglesem, hogy lehet-e kezdeni valamit vele, aztán ha nagyon unatkozom nekiállok javítani..."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
Henrico
tag
Spotify csatornát be tudta valaki lőni?
"unable to find parameters on landing page" -
sugarforce
addikt
válasz enginev3.0 #2304 üzenetére
Https:// rol inditod?
-
Keksz
senior tag
válasz enginev3.0 #2304 üzenetére
Első körben jó lesz a régi is.
A másikat kb minden nap csiszolják még, elég béta - bár szép, meg jól muzsikál nálam.
github-ról raktam fel, ahogy reddit-en írták -
Keksz
senior tag
válasz enginev3.0 #2302 üzenetére
milyen rendszered van?
-
Keksz
senior tag
válasz enginev3.0 #2300 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest