Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cilindrik
aktív tag
válasz sugarforce #4199 üzenetére
köszi mindkettőtöknek
-
Cilindrik
aktív tag
Sziasztok
Telekomtól hamarosan fogok kapni egy Sagemcom F@ST3686AC kütyüt. Tud USB háttértárat kezeni. Van esetleg valakinek tapasztalata vele? Lehet valahogy plex szervert aplikálni rá?
köszi
-
jegesib
aktív tag
válasz sugarforce #4195 üzenetére
Hát ezaz h pont semmi jelentősége mit állítok be itt. Meg mihez viszonyít %-ban? Btw vpn-en keresztül használom, nem ártana minél nagyobb puffer
[ Szerkesztve ]
-
jegesib
aktív tag
Rasplex/openpht network beállításaiban (Preferences -» Network -» Quality -» Cache Size) a cache méretének a változtatása van vmire befolyással?
-
fulton
addikt
Nem tudom jó topikba írom e ha nem akkor elnézést a moditól.
Video station alkalmazásnál hogy tudnám indexelt mappaként láthatóvá tenni azt a mappát ahova a biztonsági mentéseim kerülnek az asztali gépről ennek a mappának home a neve. Valamiért nem tudom ezt a könyvtárat kiválasztani a video station alkalmazáson belül mivel nem hozza fel mint választható mappa.[ Szerkesztve ]
-
kridli
tag
Használ valaki PLAYz-t LG tv-n? Ezt használtam régóta, de frissítettem a Plex szervert, és azóta nem működik. Tud valaki esetleg rá valami trükköt?
(Netcast-os LG tv-m van, így az xplay nincs rá, a gyári plex kliens meg a feliratkezelés miatt nem jó LG-n, legalábbis netcastoson) -
gyugyo79
addikt
válasz Baliboy1979 #4189 üzenetére
Nem tudom javították e de ami miatt én sajátot csináltam az az volt, hogy ha a pld :
<channel id="Comedy Central">
volt az xml -ben akkor konkrétan nem hangolta be a csatornát mert space volt benne ezért csak így volt jó:<channel id="Comedy.Central">
Normális magyarázatot erre pld nem lehet mondani, hogy miért nem kezelnek ilyen banális dolgot és főleg, hogy az epg miért van kihatással utána a tuner kezelésre holott két külön dolog lenne...Ráadásul náluk mielőtt a grid meg lett volna csinálva a channel id és a display-name is ki volt a webes felületen írva az icon src csak androidos felületen volt kirakva a weben ha aktuális műsorhoz tartozó kép volt ha volt amúgy semmi ...
Most display-name szerintük egy szám lenne és az az első oszlop. Utána ha van icon src akkor azt rakja ki ha nincs akkor a channel id -t .
Ha nem sajátot csinálsz akkor olyat keress ami ezeknek a legjobban megfelel. Csinálnak/ tak sokan
Bár egy kis érdekesség : http://epg.gravi.hu/
Amiket én ismerek források :
http://epg.koditvepg2.com/
http://epg.clientportal.link/
https://www.iptv-epg.com/available-channels[ Szerkesztve ]
-
laja80
tag
Sziasztok!
Eddig működött a plex,most viszont nem megy,azt irja ki folyamatosan h nem talál szervert,és csak pörög körbe a töltés.Mi lehet a gond?Tvn próbáltam elinditani de nyilván így ott se megy.Bárminek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem.:)
-
gyugyo79
addikt
válasz Baliboy1979 #4183 üzenetére
Itthon egy út van csinálsz vagy használsz egy kész XMLTV *.xml -t. Én pld. írtam egy python scriptet ami az enigmás boxom OpenWebif epgjéből csinál xml -t mert a letölthetőkkel mindig volt valami gubanc és nem azért mert azok rosszak hanem mert a PLEX valami elb@szot hülyén kezeli. Most, pld mióta megcsinálták a grid nézetet nekem is rá kéne szánnom magam, hogy a csatorna nevek helyet számokat írjak vagy a leghosszabb nevű csatornához igazítsam a többit mert most ilyen :
Csak nem is igazán használom ezért csak ritkán foglalkozok vele.
-
sugarforce
addikt
válasz Baliboy1979 #4183 üzenetére
más szolgáltató esetén is nagy szívás ezt beállítani, külföldi fórumok tele vannak ilyen (általában félrement) törekvésekkel.
-
Baliboy1979
csendes tag
Sikerult valakinek valami trukkel beallitani dvrnel upc vagy digi muholdas musorujsagot?
-
Vodike
tag
Ez erdekes. OpenPHT-val egybol van magyar felirat, Plex Kodi Connectel viszont magyar felirat nincs (pedig mutatja kivalaszthatokent es az LG TV-n futo WebOS-es kliens is latja es meg is jeleniti), de pl angol megjelenik a fel perces (kicsit kevesebb) varakozas utan... most marad az OpenPHT, mert amire kell, arra jonak tunik.
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
zolka95
őstag
válasz sugarforce #4175 üzenetére
Full HD filmeket. 4K-t nem.
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
Vodike
tag
válasz sugarforce #4178 üzenetére
CoreEleccel az a bajom, hogy ez egy régi Samsung TV és nincs olyan menüpont rajta amivel ki lehetne kapcsolni a képernyő nagyítás funkciót. Emiatt CoreEleccel kilóg a kép. Ha beállítom rendesen, azt meg nem menti el...én mindig kikapcsolom az x96-ot, mert az kapcsolja ki a TV-t is CEC-el. A LibreElecnél viszont, ha beállítom rendesen a méreteket, az el is menti és újraindításnál is működik.
exTiga
-
Vodike
tag
válasz MasterMark #4177 üzenetére
Dehogy vártam, még azt kipróbálom. Érdekes működés, ha így van :-) RPi-t másra használok, erre az 1 Samu TV-re van kötve egy x96, a többi TV LG, azon megy babán mindenféle gond nélkül. Bár most belefutottam egy DDP filmbe, ott azért akart már transzkódolni, amit nem bír a kis Synology-m :-) Mindegy, azt a filmet megnéztük a x96-on Kodival.
exTiga
-
Vodike
tag
válasz sugarforce #4175 üzenetére
Azt hiszem kipróbálom én is az OpenPHT-t. Egyszerűen nem értem, hogy s905x-en LibreElec + Kodi + Plex Kodi Connect esetén miért nincs felirat transzkód nélkül :-( Pedig ott van, mutatja, hogy külső felirat meg minden izé és mégsem jeleníti meg. Kilépek a Plexből, elindítom Kodival a filmet és van felirat
exTiga
-
sugarforce
addikt
válasz zolka95 #4163 üzenetére
nem, nem nálad van a hiba, ez sajnos elmondható az összes okos tv gyártó termékéről, persze vannak olyan körülmények, ahol épp nem akar mindent transzkódolni és nem szaggat, de ez azért relatíve ritka. A hiba oka olyan egyszerű, hogy a gyártóknak minimális erőbefektetés lenne ezt megoldani, egy egyszerű forráskódot és dokumentációt ki kéne adni az adott store-ba fejlesztő brigádoknak és máris megoldható lenne az, hogy rendesen működjön minden, enélkül mi marad? a jelenlegi állapot, hogy a programokat fejlesztők tákolni tudnak csak.
Hiába van cat7es gigás hálód, a tv-ben valsz ugyanúgy 100-as kártya van, persze ártani nem árt.
Ilyen célra szerintem teljesen értelmetlen dolog spéci hdd-t szerezni, pláne, hogy ahogy látom 5400 RPM-es is, sebességben sem épp bajnok. A bufferelés általában nem hdd hiba, ahhoz már a végét kéne járja (feltéve, hogy nem épp valami brutál írási/olvasási művelet közepén van a hdd-d filmnézés közben.
Nekem sima blue van a szerverben, 0-24es le/feltöltés nagy sebességgel, okos otthon hoszt fut folyamatosan, erről nézünk többen fhd filmeket egy időben és nem akadt meg, pedig nincs spéci hdd a gépben.
a wd redet meg ne keverjük ide, mert teljesen más felhasználásra való, ráadásul klasszisokkal jobb is ennél a streamelésre valónál, de ez most részlet kérdés.
A fejlesztő pont azért kér logot, mert nem gondolatolvasó, abból kicsit több mindent lát, mint amit le tudsz írni egy hozzászólásban, plusz az esetleges kamuzások is kiderülnek belőle.
rpi-re pl fel tudod rakni a kodit 5 perc alatt, de ott az open pht, én most pár hónapja azt használom, stabil, nincs fagyás nem bufferel nem transzkódoltat a szerverrel, úgy működik ahogy kell, ahogy az lg samsung és tsainak is kellene működjön.
Sajnálom, hogy ilyen rossz élményed volt vele, de ez sajnos ilyen, amíg a tv gyártók nem húzzák ki a s*ggükből a fejüket, addig nem lesz változás. Ezért is ajánljuk már régóta, hogy aki teheti és nem tűr kompromisszumot, az vegyen egy külső eszközt, pl rpi, s905, s905x, s912, azon meg elfut a coreelec, vagy az open pht és lesz egy tv távval vezérelhető kadenciahelyes nagytudású stabil lejátszója.Egyébként milyen anyagokat néznél?
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz MikeRenton #4172 üzenetére
igen, megy vele rendesen, én használtam is ezt a funkciót.
-
MasterMark
titán
-
MikeRenton
tag
Na, úgy érzem a finishben vagyok kliens téren. Rengeteg segítséget kaptam mióta elkezdtem a Plex témát, főleg Sugarforce volt aktív
Végül a Windows vonalat kiejtettem. Mégpedig az ár miatt. Az Intel NUC + Pulse-Eight CEC vonal egyszerűen túl drága.
Két játékos maradt.
Apple TV 4K MrMC (Kodi fork) és az azon futó Plex app.
Vero 4K+ (ebben már gigabites ethernet csati van) és plexkodiconnect.A plexkodiconnect esetében nektek működik a Companion funkció? Hogy pl a telefonos appban látják a Cast ikon alatt a Kodit. Mikor tévén próbálgattam múltkor nekem ez nem működött.
-
MasterMark
titán
Hányszor lett elmondva, hogy kell egy normális lejátszó?
Itt nem a plex a hibás...Switch Tax
-
Vodike
tag
válasz zolka95 #4168 üzenetére
Csak, hogy mondjak ellen peldat: nekem tok jol megy a synology nas-on levo plex server es az LG TV-n levo Plex kliens 5Ghz-s wifin. Kabelen bufferelt nekem is a 100-as kartya miatt ami a TV-ben van. WebOs 3.5 fut a TV-n. Masik TV-nel pedig egy X96 van amin LibreElec fut, de ott is Plex plugint hasznalok. Mondjuk mi csak fhd anyagokat nezunk, roccenes nincs, nyugodtan lehet tekerni, felirat tuti.
exTiga
-
törölt tag
válasz zolka95 #4166 üzenetére
Ingyenes az első hét, annyit megér amíg vársz rá.
De máskor előbb kérdezz mielőtt kirohansz, mert akkor tudunk tanácsot adni pl én pl most egy mi box-ot hajtok nagy megelégedéssel, és tök rankó rajta a plex, castolni lehet bármit rá úgy egyébként, van kodi is ha akarom, meg úgy mivel android tv az alap így sokminden is.
-
törölt tag
"Azóta már kábelen kapja a netet a tv (cat7-es!!!, gigabites hálózaton)."
Ez szuper lenne, de a tévében meg 100 megabites az Ethernet. 4K filmekhez van is, hogy ez egyszerűen kevés, és érdemesebb az 5 Ghz-es Wi-Fi-t használni, ha a tévében van olyan. Csak úgy meg a stabilitással lehet gond.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"a plex a legszarabb szoftver amit valaha használtam. "
1: az, hogy a plex fejlesztőinek a tv mint enged és mit nem, milyen hw van alatta és az mire elég, az rohadtul nem a plex hanem az lg hibája.
2: próbáltad az xplay-t aki lg-n használja a plexet, annak mindig javasoljuk, mert az lg appja határ fos, viszont cserébe az xplay egészen használható. Egy hét ingyen aztán fizetős vagy hasonló a konstrukció, egyszer megveszed és annyi.
3: a beépített lejátszók a tv "smart" rendszerében mind fosok. Vagy így vagy úgy, de nem tudnak egy csomó kézenfekvő dolgot. Vannak kivételes csillagzatok, ahol pont nem kell ez vagy az, nem kell felirat, meg nem fut bele olyan formátumba az illető, esetleg 4k-ba, de mindig javasolt egy külső lejátszó. Nekem plex szerverhez pl pi2-őn rasplex futott, és semmi baja nem volt. Ingyen odaadtam fórumtársnak mert ős is szenvedett, és megszűntek a bajai. Szintén bufferelt mint állat.
4: nem nehéz feltúrni egy kodit, a kulcsszó amit keresel libreelec pl. És mondok egy vicceset, a szerver oldat meg tudod tartani plex-en, a kliensekre meg van plugin amivel össze tudod kötni a plex szerverrel, így a scraperek és adatbázisok egy helyen vannak, de a lejátszást meg a kodi csinálja. Több tv több kodi kliens esetén központi adatbázist a hol tartok, mit néztem már meg feladatokra lehet csinálni, de nyűgös.
-
zolka95
őstag
Ez az LG tv-s plex egy rakás sz@r. Komolyan. Nem nálam van a hiba.
Azóta már kábelen kapja a netet a tv (cat7-es!!!, gigabites hálózaton). Vinyóból is olyat vettem ami állítólag direkt filmek streamelésére való (WD AV-GP EURX).
Bele tekerek a filmbe és csak bufferel.
Hiaba közvetlen adatfolyam és nem transzkódol semmit.
Bufferel. Azt tudja nagyon.Film újraindítása onnan ahol abbahagytam: "Bufferelés"
Nem ajánlom senkinek a plexet, sőt lg tv-t sem, mivel a plexen kívül egy nyamvadt értelmes app sincs abban a gagyi store-ban, ami annyira primitív hogy azt sem jelzi ha valami frissül. Automatikus frissítés kikapcsolását meg nem ismeri.
Megadtam neki az esélyt, próbálkoztam, de ez már túlzás. Ennél több kínlódást nem ér. Vinyóból is direkt erre valót választottam, mert filmeket tárolok rajta úgy is. De nem a vinyóval van a gond meg a hálózattal stb. WD red merevlemezemről is ugyanúgy mennie kéne.
Egyszerűn sz@r. Nem tudok rá mást mondani.Verzióról verzióra elb@sszák. Külföldi fórumon is ilyen hibákra panaszkodnak.
Még moderátor kéri a log fájlt a panaszkodótól. Ugyan mit talál benne? Hogy hülyék a fejlesztők, azt.
Veszek egy raspberry pi-t és kodira váltok vagy bármi másra csak nem plexre. Persze ha nem túl nehéz ráhúzni egy kodit, de ennek még utána nézek.
Muszáj volt ide kipanaszkodnom magam, már eleget idegesített ez az egész.ui.: a plex a legszarabb szoftver amit valaha használtam.
[ Szerkesztve ]
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
jegesib
aktív tag
válasz jegesib #4042 üzenetére
Végül sima Libreelec lett, erre ment egy Zomboided Plugin, ami szépen becsatlakozik boot után automatán a vpn-re, aztán automatán indul a plexplugin is. Ha nem tekerek a filmben, még wifin is rezzenéstelenül játszik, kábelen pedig tekreséssel sincs gond, így nincs nyitva még1 port a tűzfalon. Egyetlen bajom van, h amint indul a plex plugin, nem látja a szervert egyből, de amint felül kiválasztom, utána mindent lát, minden működik.
-
Vodike
tag
válasz sugarforce #4156 üzenetére
Jellemzo, hogy mar el is tunt. Kellett volna meg hagyni foni a leveben
exTiga
-
Keksz
senior tag
válasz sugarforce #4156 üzenetére
Főleg hogy le volt írva mi a megoldás.
Sorozatok
Filmek
Egyén
És legalább így külön kellene venni és a Letöltések mappát meg komplett elfelejteni. :-)A nagytöbbség egyébként már automatizál, flexget, sonarr, radarr, stb
És pl vagy ezek vagy Filebot szépen elpakol mindent a helyére, átnevez, amit a Plex pöccre megkajál
Egyszer kell megcsinálni...
Mindenkinek jobb, nem egy nagy szeméthalmon ülsz, mindent kapsz automatikusan, értesítéssel, stb-vel együtt. És a fapados VLC-t és társait örökre elfelejted.De aki csak az internetes lejátszót keresi benne, és a mappa nézetet, annak tényleg ez "túl sok".
Vagy aki nem érti meg, hogy működik az adatgyűjtés/scrapper/agent (stb.) :-D -
sugarforce
addikt
válasz MikeRenton #4157 üzenetére
a plexkodiconnect github oldala szerint megy:
Automatically sync Plex playlists to Kodi playlists and vice-versaKonkrét release-t tudnál mondani? Amennyiben nem mkv containerben van(azaz sima többszáz fájlos br), úgy nem fogja lejátszani a plex, egyébként a codec az eszköztől függ, a vero4k tudja a vc-1et, az osmc alatt voltak régebben gondok, de elméletileg javították.
A szaggatás meg sok minden miatt lehet, általában hálózati gond szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
MikeRenton
tag
Előző válasz nélkül maradt kérdésem ugyanúgy áll:/
„A Kodi alá feltett plexkodiconnect megoldás esetében használhatóak a Plex playlistek? Valamint ugyanúgy szinkronban tartja a lejátszást? Értem ezalatt, hogy rögtön elém pakolja melyik epizód jön az aktuálisan nézett sorozatból, vagy hol hagytam félbe az adott filmet stb.”Az újabb kérdésem pedig az lenne, hogy egy Vero 4K+ vagy bármilyen egyéb média lejátszón muzsikáló Plex boldogul a VC-1 formátummal? Jurassic Park, Batman filmek, elég sok cucc ebben van fent nCore-on és a Kodi alatt feltett Plex Android TV-n szaggatva kezeli csak. Nincs transzkódolás, közvetlen lejátszás alatt darabos.
-
Delfi
tag
Azt hiszem ezt a kétféle megoldást kell vegyítenem, amit Te és Deci mondott.
Itt most tökéletesen megjelenik az összes F1, csak most az összes rendes filmet kivettem a többi közül.
De azért ez is haladás, ha ezt kapom elsőre is válasznak, kimaradhatott volna az egész napos szájtépés. -
Delfi
tag
Nos, köszönöm a részletes választ, a gond csak az, hogy ez nálam is így van és ezek a részek működnek is.
Amivel én idejöttem, az a nem megjelenő filmek problémája volt. És arra igazából továbbra sincs megoldás, hiszen a plex beleőrül a scene által használt könyvtárnevekbe a Formula 1 és az NFL esetében is.
Erre írtam még az elején, hogy számomra nincs különbség a
Formula1.2018.08.26.Spa.Race.HDTV.720p.x264.Hun-BLG
és a
3.Days.to.Kill.2014.EXTENDED.BDRip.x264.HuN-No1
között, a plex viszont megörül attól, hogy van 11 db Formula1-el kezdődő könyvtár.
Ami nevetséges, hiszen a
Formula1.2018.R01.Ausztral.Verseny.HDTV.HUN.x264-JVC
és a
Formula1.2018.R07.Kanada.Verseny.HDTV.x264.Hun-ufo
tökéletesen megkülönböztethető informatikai szempontból.Ehhez képest _egyetlen_ formula1 nevű filmet berakott és többet nem is képes kezelni.
További érdekesség, hogy ezt tette be:
Formula1.2018.R11.Nemet.Verseny.HDTV.HUN.x264-JVC / Formula1.2018.R11.Nemet.Verseny.HDTV.HUN.x264-JVC.mkv
Ami a 11 Formula1 közül a tizediknek került be, és én semmi különbséget sem látok az elnevezések között és azt sem látom miért épp ez tetszett meg neki.Közben olvastam a kiegészítésed, akkor átteszem a letöltést az otherbe.
[ Szerkesztve ]
-
Vodike
tag
De erről szól, úgyhogy nem neked való program.
Amúgy tapasztalatom alapján sorozat esetén csak a mappát kell létrehozni, tehát:
/TV Shows
/Grey's Anatomy
/Season 01A filenevet már nem kell átnevezni, mert a scane elnevezésből megoldja, csak legyen benne a s01e01.
Film esetén pedig én semmit sem nevezek át, úgy ahogy a scane nevezi megtalálja, mert általában szerepel a film címe és a dátum is benne ami alapján egész pontosan beazonosítja az ügynök (személy szerint a The Movie DB amit szeretek használni). Egy a lényeg, hogy azt a mappát amiben a filmjeid vannak vagy lesznek létre kell hozni, magyarán ezt:
/Movies
És akkor így néz ki kb:
/Movies
/Batman.Begins.2005.REMASTERED.720p.BluRay.DD5.1.x264.HuN-prldm
/Batman.Begins.2005.REMASTERED.720p.BluRay.DD5.1.x264.HuN-prldm.mkvA titok nyitja amit nem értesz Plex esetén az agent. TV Shows mappát másképp keresi az agent, hogy ahogy a Movies-t, az Othert meg sehogy, arra nem fut rá csak megjeleníti a benne lévő file-okat ömlesztve..
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
Delfi
tag
Néztem, de továbbra sem értem miért kellene nekem a plex köré szerveznem az életemet, miközben neki kellene kényelmesebbé tenni az enyémet. Hiszen erről szólna ez a program.
A nagy linkelgetésben azért az ugye átjött, hogy a filmek igen nagy százalékát megeszi úgy is ahogy épp a scene elnevezi, csak a tévé rippekkel van komoly gondja.
Pedig nem egy nagy kérés, hogy ne akarja kitalálni mi az, jelenítse meg fájlnévvel, aztán majd én megoldom. Ahogy érdekes módon a K.O. című magyar filmet is megoldottam, vagy a Fekete Péter nevű színházi felvételt is.Mondj egy alkalmat, amikor te láttál bárhol is ilyen nevet: Batman Begins (2005).mkv A saját plex könyvtárad nem ér!
Mond, ha csinálok egy other mappát, akkor meg tudja majd különböztetni a formula1.2018 húsz könyvtárát? És ha igen, akkor mi a különbség a movie és az other beolvasása között?
Ha csak szabványos könyvtárakból képes olvasni, akkor miért adhatom hozzá a letöltés mappát a plex beállításai között?
-
Delfi
tag
válasz #56573440 #4144 üzenetére
Na lépjünk vissza kicsit! Egy tematikus fórumban kérdeztem, hogy miért nem látok egyes filmeket. Mire elkezdett ömleni a leoltás, meg a félrebeszélés, hogy de, de annak működnie kell, miközben nem működik.
És azt vedd észre, hogy sehol sem írtam olyat, hogy elvárok tőle felismerést, csupán csak annyit, hogy legyen ott a fájl.
Csak és kizárólag ti pörögtök azon, hogy miképpen rendezi el szépen a program, ha én már előtte elvégzem helyette a munkát. -
Vodike
tag
Amúgy ezeket nézted már vagy csak szajkózod a hülyeséget?
+ ezen felül használod az other mappát a nem besorolhatóakra
Ha ezeket nehéz betartani, akkor nem neked való a Plex, mert ennek ez a lényege. Ezért fonja mindenki a haját a Plexre és jogosan.
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
Delfi
tag
Azért ugye nem gondolod komolyan, hogy az a normális, hogy nem a program dolgozza fel az adatokat, hanem én alakítom olyanra, hogy szeresse?
Főleg egy ilyen témában, ahol 220000 féle helyről érkezik, cseppet sem szabványos fájlformában.Érdekes módon a Calibre nevű könyvtárprogram megoldja ezt a problémát. Igaz ő nem varázsol, hanem beadod neki a fájlt - ami _bármilyen nevű lehet_ és ő szépen elteszi egy olyan mappába, ami a fájlnévből adódik. Ha nem adok neki szerzőt, akkor beteszi egy "ismeretlen" mappába, de ha kitöltöm azt a részt, akkor áthelyezi oda.
Én ékezettel írok bele(természetesen nem magyar a program), ő szépen lekezeli, de van annyi esze az írójának, hogy a mappákban már angol kódkészlettel tárolja le.
Mindezt úgy, hogy ingyen írja egyetlen srác. Nem nagyságos pénzt ide plex úr.Az, hogy nem képes pár hasonlóan kezdődő könyvtárnevet feldolgozni, az több mint szánalmas. Márpedig nem tud, pedig egy progmatos középiskolás is megoldaná ezt a kihívást.
-
törölt tag
A gond ott van, hogy azt hiszi, hogy úgy kéne működnie ahogy azt hiszi. De nem úgy működik, tehát szar. Ez is egy megközelítés Elsőnek én is néztem bután hogy akkor most hogy kéne ez a sorozatokat meg társait felismerje, aztán meglett a knowhow.
Ha egy bármilyen dlna szolgáltatást nyújtó izét nézel azok kb így csinálják ahogy ő elvárná. Más kérdés, hogy ott ömlesztve kapná meg amit akar, pont ahogy a letöltés összedobálja. Az emby, a ds video meg hasonló kategóriában semmi sem szereit a behányt anyagokat egy mappába 0 rendszerezéssel, de ha nem kell nem kell erőltetni
-
Delfi
tag
Nos a tipped bejött, találtam a filmek között egy darab Formula1 nevű filmet, 2018-asként.
Persze csak 2018-asból van 10 darab. Most vagy a pontokkal van gondja, vagy nagyon kevés karakterből próbálja meg azonosítani, de szerintem nem szabadna belezavarodnia abba, hogy
Formula1.2018.r01
Formula1.2018.r02
Formula1.2018.r07
Formula1.2018.r11
neveken vannak a könyvtárak, hiszen mindig van benne olyan különbség ami alapján besorolhatná.Ugyanakkor van ott egy 2017-es, azt már nem találta meg, illetve még mindig kérdés, hogy a Sorozatok(tehát nem a letöltések) mappában lévő Formula1/1996_Monaco.avit miért nem találja meg?
Abban a könyvtárban van egy Formula.1.2008-as és egy Formula1.2010-es könyvtár is, azokat sem látja. Létezne, hogy könyvtárnévben is csak az első pontig olvas? Az nagyon gáz lenne.Lehet megbarátkozom a RSS feedel, eddig nem láttam szükségesnek.
Viszont a Formula 1-re még ez sem hoz megoldást, hiszen annak hagyományosan Formula1.év a formátuma mindig.[ Szerkesztve ]
-
deci
tag
Igen, de az rss feednek van egy letöltés kezelője, amiben minden egyes sorozat külön fel van véve.
Pl a keresési feltétel Sorozatnév Sorozat HUN/ENG SD és ezzel már le is tudod a dolgot, mert a sorozatnév ugye beazonosítja a sorozatot a Sorozat beazonosítja a kategóriát a HUN/ENG a nyelvet és az SD a minőséget.
Utána meg lehet adni milyen könyvtárba szedje le.
azt is meg lehet adni, hogy pl melyik évad melyik epizódjától kezdje el keresni és amikor felkerül az aktuális rész leszedi automatikusan a megfelelő helyre. Plex meg automatikusan beszedi maga alá.
Lehet elsőre el kell tölteni vele egy kis időt de ha egyszer megvan utána nem kell vele foglalkozni. -
Delfi
tag
Hmm, ez érdekesen hangzik. De akkor te már letöltéskor figyelsz rá, hogy az adott sorozat megfelelő mappa alá kerüljön be? Hiszen nekem nem igazán szokott egyforma lenni egy évad elnevezése sem, mert egyszer NTb, máskor Web-DL vagy STRiFE verzió érkezik gyorsabban. Nem szoktam letöltéshez RSS feedet használni, annyira azért nem nézek sokféle sorozatot, hogy ne találjam meg az új részeket.
-
deci
tag
Sziasztok!
Nem erre lett kitalálva, hogy mindent ömlesztve odaadunk neki, ezt azt agent-ek nehezen tudják lekezelni.
Év közben, amikor mentek a sorozatok aktuális évadjai én csináltam egy külön mappát a plexen belül Sorozatok_uj_evadok néven pl és ehez hozzáadtam a sorozatok letöltési mappában létrehozott mappáit pl D:\letöltés\sorozatnév_Sxx\ a letöltött részek. Több mappa volt hozzáadva a plexes mappához de a beállított rss feed miatt minden ott volt reggelre az adott napokon és lehetettt néz és automatikusan fel is volt ismerve.Mi lenne ha külön választanád a letöltési mappádat legalább a két kategória szerint:
X:\Letöltés\films ide mennek a leszedett filmek
X:\Letöltés\sorozatok ide megpid a sorozatok
egy extra mappát csinálhatnál még az other videos-nak ide mehetne a Forma 1.Egy sima spa fájlnnévből nem fogja felismerni, hogy F1, de elárulom neked, hogy filmként is beveszi van valami
Formula nevű film csak ebből csak egyet képes felismerni.Látnád nekem, hogy vannak leosztva a mappák de minden megy szépen és felismer mindent mert próbálom megtartani a rendszert meg az elvárt minimális követelményeket.
pl nekem van két Sorozat mappa is az egyik csak magyar a mások angol de film mappából is van több. -
Delfi
tag
válasz UberMutant #4136 üzenetére
Na ne már!
Mutattam több működési anomáliát, mire kideríted, hogy velem van a baj? -
Delfi
tag
válasz UberMutant #4134 üzenetére
Azt mondod minden problémát úgy kell kezelni, hogy elszaladsz előle?
Azért ebben a topikban kérdeztem, mert feltételeztem, hogy itt használók vannak, azt nem gondoltam, hogy fannak is kell lenni hozzá.
Szerintem annak a legalapabb dolognak kellene lennie, hogy ha van egy könyvtárban pár médiafájl, akkor azt lekezelje a magát médiaszerverként hirdető programnak.
Nem kell mindent lekezelnie, lehet nekem olyan elcseszett kódolású filmem, amivel nem tud mit kezdeni, de attól még _jelenjen meg_ maximum odaírja, hogy szerinte hibás.
De nem igazán ez a gond, hanem valami hülye gyári beállítás lehet elcseszve, csak éppen a webes felületen nem található ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Delfi
tag
válasz sugarforce #4129 üzenetére
Azért használom a plexet, mert egyrészt a népek copfba fonják a lábukat, hogy milyen extra, miközben szerintem pont olyan hulladék, mint a Synology eredeti média szervere.
Nem én akarom furcsán használni, hanem a plex primitív, mint a faék. Azt a részét nem akarod megérteni, hogy engem nem az zavar, hogy behányja a sorozatokat a filmek közé, hanem az, hogy _meg sem jelenik_ a film. Ne mond, hogy intelligens szűrője van, mert elég csak ránézned a képre, amit linkeltem és látszódik, hogy nem tudja megkülönböztetni az egyszerű fájlneveket egymástól.
Csak és kizárólag azért használok média szervert, hogy ha nem vagyok otthon akkor is elérjem és lejátszhassam a filmjeimet. Nos a Plex ezt néha tudja, néha nem. Nem mondhatod, hogy ez user friendly.
"Nem arra lett kitalálva, hogy mindent összevissza hányva betallózgatsz minden mappát, aztán majd lesz valami."
Mégis így működik. A letöltésben található több száz mappából csak párat pécéz ki magának és őket ignorálja. Engem csak ez az egy érdekelt volna, hogy hogyan lehet ezt megoldani, de te folyamatosan azt hajtogatod, hogy miképpen tudnám SZÉPEN elrendezni a médiatáramat, miközben ez engem nem is érdekel. Nem igénylem a borítókat, nem igénylem a leírásokat, nem kell feliratokat hoznia a netről, mert megoldom magam. Csak játssza le őket, ennyi lenne a dolga.
Ha feleannyira intelligens lenne a program vagy a tervezője, akkor például a _szabványosan_ elnevezett sorozatokat automatikusan tenné a sorozatok közé, de ezt sem tudja, csak annyi történik, hogy elrejti őket valahová. Nos, ha ezt a helyet megtalálnám, máris megoldódna az összes gondom.
Ha otthon vagyok, eszembe sem jut hozzányúlni a Plexhez, hiszen látom a NAS-t hálózaton és jöhet a VLC.
A Plexnek a funkcióit talán akkor használnám ki, ha a tévémet kezelné, de azt hiszem ha olyan lenne amit a Plex is kezel, akkor kezelné a hálózati megosztásokat is, szóval megint kimaradna a Plex.
Kívülről most is elérem a dolgaimat, csak ugye a fájl kezelőből nem lehet futtatni a filmet, csak ha előtte letöltöm. Az pedig gondolom nem meglepő, hogy a letöltések mappa hozzá van csapva, hiszen az lenne a lényeg, hogy a család mielőbb láthassa a filmeket, nem csak akkor amikor már kiveszem seedből.
-
Wesder
félisten
válasz sugarforce #4130 üzenetére
Mind2 eszközt. pppoe adatokat megadtam, de nincs net. Ez van így jàrtam.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
MikeRenton
tag
A Kodi alá feltett plexkodiconnect megoldás esetében használhatóak a Plex playlistek? Valamint ugyanúgy szinkronban tartja a lejátszást? Értem ezalatt, hogy rögtön elém pakolja melyik epizód jön az aktuálisan nézett sorozatból, vagy hol hagytam félbe az adott filmet stb.
-
sugarforce
addikt
Nem értek félre semmit. Persze a Plex van érted, de Te továbbra is fordítva ülsz a lovon ahogy látom. Nem cabriot használok, ha biciklire van szükségem, ez ilyen egyszerű.
Azzal kezdted, hogy nem érted a plex működését, aztán kifogásolod, hogy mit miért csinál. Ennek hidd el így kell működnie. Ha nem felel meg a funkciója, akkor ne használd. A VLC-vel összehasonlítani meg végképp felesleges és értelmetlen, mert alma-körte.annyi különbséggel, hogy a Plex-nek joga van beleolvasni a letöltésekbe is. Onnan gyönyörűen teleszemeti a filmjeimet a sorozatok epizódjaival amelyeket megtalál
Itt válik teljesen értelmetlenné a plex lényege, a médiatár, de persze mindenki úgy használja, ahogy tudja/akarja. Nem arra lett kitalálva, hogy mindent összevissza hányva betallózgatsz minden mappát, aztán majd lesz valami.Ugyanakkor tökéletesen lényegtelen neki, hogy mi a könyvtárnév és mi a fájl neve, mint fentebb is olvashattad, a 3 napot simán bepakolta a többi közé, míg a Spa futamot úgy sem, hogy már semmi extrát sem láthat az elnevezésében, nincs sorozatra utaló név, nincs semmi extra karakter, csak működnie kellene.
nfo nincs mellette véletlenül? Vagy nem szkennelte újra a változást, vagy jogosultság probléma.Azért sem tudom elfogadni amit írsz, mert még informatikai oldalról is értelmetlen.
Az hidd el, hogy hidegen hagy, hogy elfogadod -e vagy sem amit írok, ez így működik, vagy beletörődsz és használsz olyat, ami az igényeidet is kielégíti, vagy használod ezt és bosszankodsz.A formula 1 nem gyűjtőnév, nincs benne semmi olyan ami a Plexet arra késztetné, hogy sorozatként kezelje, de még ha úgy is döntene(amit nem tud, mert primitív, mint állat) hogy ez egy sorozat, akkor is meg kellene jelennie a filmek között, ahogy 7 évadnyi Rescue me is ott van egyesével.
Szóval teljességgel értelmezhetetlen a válaszod.
Honnan tudja? Akár le is lehet programozva egy ilyen common név a kereső algoritmusba, plusz egy film elnevezésben (most maradjunk az eredeti névél, ahogyan letöltötted) mikor szokott konkrét dátum lenni?
Az meg, hogy valamit felismer a filmekhez, ami nem az semmi másra nem utal, csak arra, hogy nem tökéletes az algoritmus.A tallózhatóság meg ne legyen már extra egy lejátszó programban, a 20 megás VLC is tudja.
Senki nem mondta, hogy extra, csak szimplán nem ERRE találták ki, erre van kismillió meg egy alternatíva, gondolhatod, hogy nem a fejlesztők bénák hozzá, hogy belerakják. -
Wesder
félisten
Nyomyltam egy default beàllítàs, és megmakkant az egész Én itt befejeztem, bocsànat hogy raboltam az időtöket.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Delfi
tag
válasz sugarforce #4125 üzenetére
Részemről nem is próbáltam belépni a Huaweibe, mert nem volt érdekes.
Nekem addig nem működött, amíg mac címet nem állítottam, de persze ettől még lehetséges, hogy ez helyi probléma. -
Delfi
tag
Még egy dolog: Itt látható, hogy simán bepakolja a számára ismeretlen sorozatot is egyedi filmként:
Ugyanakkor, az ugyanezen könyvtárban található első és második évadot szintén ignorálja, mert azoknak van rendes S01E01 elnevezése.
Ami viszont megint vicces, az az, hogy a "sorozatok" mappában lévő formula1 alatti 3 futamot sem hajlandó beolvasni, szóval sem filmként sem sorozatként nem kedveli az autóversenyt.
Pedig azok avi formátumban vannak, mert régiek.[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
Persze, az összes default passworddel megy, kb az nem lép csak be, aki nem akar.
Ha nem kered kulon, ezeket az eszkozoket router modban allitjak be nalad. Csak kulon keresre rakjak at bridge modra.<br/>Te milyen korzetben vagy? Mert nagyon regota nem kell mac cimekkel "bohockodni" h ip-t kapj a digitol. Pppoe user es password a lenyeg.[ Szerkesztve ]
-
Delfi
tag
válasz sugarforce #4122 üzenetére
Jó eséllyel azt már Wesder kolléga állította el.
Wesder: Az addig rendben van, nekem is ilyet hozott a Digi(a tipusszámát most nem tudom megnézni), de nekem a szerelő bekonfigurálta, hogy működjön és nem mondta meg az admin jelszavát.
Eleve nem érdekli a szolgáltatót, hogy te milyen megoldással használod a netet, így beállítja a gépedhez és elhussan.
A routeremnek kapásból be kellett állítani, hogy azt a MAC címet mutassa a Digi felé, ami a gépem hálókártyájáé, mert különben nem kap IP címet.
Az, hogy a routered nem képes kihasználni a gigabitet az nem okoz problémát, pontosabban akkor azt a sebességet osztja szét a család közt, amit tud. Kicsit felesleges a gigabites előfizetés akkor ha a routered nem képes azt lekezelni, de ez már a te döntésed és a te pénztárcád.
Minden esetre DDNS mindenképp fog kelleni, különben vagy fix IP-t kell venned, vagy állandóan azt kell nézned, hogy mi az aktuális címed, mert éjfél környékén a Digi lecseréli. -
Wesder
félisten
Delfi
Gigabites digi van, amit a Mi Router nem tud kihasznàlni, mert csak 100-as a lan port. A Huawei alatt megy a Gigabit, a beàllított forwardot most töröltem.[ Szerkesztve ]
-
-
Wesder
félisten
Van egy Huawei HG8247H amit a Digi adott mikor bekötötték ide a dolgokat, meg van itthon egy Mi Router 3R, ami màr lehúztam róla a dupla nat miatt.
Egyébként buta mint a kő mert max port forwardot enged a Huawei.[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz sugarforce #4115 üzenetére
Kiírta a plex hogy dupla volt, mostmàr csak a Wan portban van kàbel hogy ossza a netet. Onnan is húzzam ki?
Az xbox sem jelez màr duplàt.Nem nyert a vàltàs sem.
Jó lenne valahogy összehozni, és köszönöm hogy megpróbàlsz segíteni.Màrmint a router wan portjàból. A modemre optikan jönn a TV/net/telefon.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz sugarforce #4112 üzenetére
Rendben köszönöm ràpróbàlok
-
sugarforce
addikt
external port: amit akarsz, valami kellően magas szám legyen mittomén 10.000 felett.
internal port: 32400
mapping name: amit szeretnél
internal host: a plex szervered belső ip címe
protocol: marad tcpAztán nem árt tudni az ip címedet, amit kap a routered, ha tud ddns-t, akkor azzal ez a gond letudva.
ipcim/ddns név:externalport/web és itt eléred a plex szervered.Aztán még van egy olyan megoldás, hogy a plex szerverein keresztül éred el a szerveredet, itt már azért korlátozások is lehetnek funkcióban/sebességben.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz sugarforce #4109 üzenetére
-
Delfi
tag
válasz sugarforce #4103 üzenetére
Nézd, nekem nagyon úgy tűnik, hogy valamit te értesz félre. Nem én vagyok a Plexért, hanem a Plex van értem.
A filmek és sorozatok az csak két kategória, amit a Plex fejlesztői kitaláltak. A film az film, valami könyvtárban valami fájl, bedobja a többi közé aztán örülünk Vincent. A sorozatnál viszont megpróbálja szériánként kezelni, ahhoz meg már kell neki, hogy megfelelő fájl elnevezések legyenek.
Nálam ez pont ugyanígy kettőbe van választva, annyi különbséggel, hogy a Plex-nek joga van beleolvasni a letöltésekbe is. Onnan gyönyörűen teleszemeti a filmjeimet a sorozatok epizódjaival amelyeket megtalál, de ez kevésbé zavar.
Ugyanakkor tökéletesen lényegtelen neki, hogy mi a könyvtárnév és mi a fájl neve, mint fentebb is olvashattad, a 3 napot simán bepakolta a többi közé, míg a Spa futamot úgy sem, hogy már semmi extrát sem láthat az elnevezésében, nincs sorozatra utaló név, nincs semmi extra karakter, csak működnie kellene.Azért sem tudom elfogadni amit írsz, mert még informatikai oldalról is értelmetlen. Egy sorozat filmekből áll, ha nem mondod meg a fájlnevekben, hogy ezek összetartozó filmek, akkor bizony nem lesz belőle sorozat csak egy tucatnyi egyéni film.
A formula 1 nem gyűjtőnév, nincs benne semmi olyan ami a Plexet arra késztetné, hogy sorozatként kezelje, de még ha úgy is döntene(amit nem tud, mert primitív, mint állat) hogy ez egy sorozat, akkor is meg kellene jelennie a filmek között, ahogy 7 évadnyi Rescue me is ott van egyesével.
Szóval teljességgel értelmezhetetlen a válaszod.A tallózhatóság meg ne legyen már extra egy lejátszó programban, a 20 megás VLC is tudja.
-
Wesder
félisten
Kiírja hogy megy, de kívülről nem elérhető.
Double nat miatt kiiktattam a routert, de nem segített, mert a Digis modemben semmilyen beàllítàsi lehetőség nincs upnp-re meg nat pmp-re, mikor elvileg tudnia kéne.
A Mi Router 3-at nem tudom Bridge módba tenni. Port forwarding-hoz meg nem értek.[ Szerkesztve ]
-
xb12x
tag
válasz sugarforce #4103 üzenetére
Fel lehet venni a könyvtárat, mint 'Egyéb videó', akkor ott lesz. Csak a Plex lényege veszik el.
-
sugarforce
addikt
Akkor ahogy írtad is, tényleg nem érted a Plex működését.
Miután ezt például a letöltések közül szedi, nem igazán lehet sorozatnak szervezni, de igazából miért lényeges ez?
Mert a plex úgy működik, hog vagy film, vagy sorozat. A letöltött cuccokat érdemes két mappába szét szedni és úgy hozzáadni film és sorozat foldert a plex szerverhez, ott kiválasztod a típust és az alapján fog keresni.
Ott egy könyvtár, benne egy mkv, játsza le. Nem kérem, hogy keressen hozzá leírást, borítót, bármi mást, csak jelenjen meg lejátszásra.
Amit te szeretnél az tallózás, a plex nem erre lett kitalálva, az egy másik program, vagy DLNA.Közben átneveztem, már nincs benne a formula 1, nincs benne pont(bár ez utóbbi nem zavarhatja) a fájlnév már csak spa.mkv, frissítettem, de továbbra is ignorálja.
Sehogy sem lehet kézzel felvenni a filmek közé? Ezek a csodás varázslók azért jók, mert tényleg csak varázsolnak aztán vagy működik vagy nem.
Mint mondottam volt, a plex nem így működik, ez nem hiba, bug, ez így működik az indulás óta. A forma 1 SOROZAT, nem film, nem is csodálom, hogy nem jelenik meg. Talán esetleg (kliens függő) a nézet menüben át lehet állítani by folder nézetre, akkor esetleg megjelenik, de erre nem sok esélyt látok. -
Delfi
tag
válasz sugarforce #4100 üzenetére
Miután ezt például a letöltések közül szedi, nem igazán lehet sorozatnak szervezni, de igazából miért lényeges ez?
Ott egy könyvtár, benne egy mkv, játsza le. Nem kérem, hogy keressen hozzá leírást, borítót, bármi mást, csak jelenjen meg lejátszásra.
Közben átneveztem, már nincs benne a formula 1, nincs benne pont(bár ez utóbbi nem zavarhatja) a fájlnév már csak spa.mkv, frissítettem, de továbbra is ignorálja.
Sehogy sem lehet kézzel felvenni a filmek közé? Ezek a csodás varázslók azért jók, mert tényleg csak varázsolnak aztán vagy működik vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- Milyen routert?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Jövedelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Filmvilág
- További aktív témák...