Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Egy ideje nem jártam erre, de egyre jobban felb*sz ez a telefon, most kezdte kínálgatni a 12-es C.33 buildet OTA-n (azt már hagyjuk is, hogy közel 1 évvel az Android 12 megjelenése után, mert ennyire magasról le van szarva a gyártónál már az ilyesmi).

    Van néhány idegesítő bugom (de inkább három), ezeken segít az új build? Eddig azért nem raktam fel, mert sok helyen panaszkodtak arra, hogy a OnePlus elkúrta az első kiadott buildet.

    Bug #1
    A telefon bizonyos időközönként teljesen kezelhetetlenné válik, nem reagál semmire csak össze-vissza, de azokra is 10-20 másodperc késéssel, van amikor magától elmúlik, van amikor újra kell indítani. Ahogy olvasom ez több OnePlus modell esetén is régóta ismert hiba, még a Linus Tech Tips is foglalkozott vele egy adásban, mint több modellt is érintő jelenség. Engem kétszer tűztek már karóra bolti fizetésnél, amikor a telefon éppen meghülyült és nem tudtam mit kezdeni vele. Régen csak havonta 1x fordult elő, most már hetente. Tárhelyből még bőven van 40 GB szabadon, nem ez a gond.

    Bug #2
    A gyári galéria néha brutálisan elkezd szaggatni görgetés közben, majd nyom egy kényszerbezárást. Utána minden oké megint.

    Bug #3
    Néha eldobja a hálózatot, de ez nagyon ritka, hogy teljesen. Jellemzőbb az, hogy bizonyos appok (pl: Messenger, Instagram) nem tudnak betölteni friss tartalmat, de mások igen. Egy újraindítás vagy Airplane mode on/off meg szokta oldani. Az nagyobb gond, hogy ha nem veszem észre, akkor az értesítések sem jönnek meg.

    Bug #4
    Néha az értesítési sáv "félig fennakad", szóval lehúznám, de félig összeakadva, félig kinyílva, félig leeresztve jön le. Fel kell tolni a helyére és újra lehúzni. Ezt a OnePlus 5-ösön is tapasztaltam már a legutoljára kiadott build-en, szóval megint nem egyedi, hanem általános jelenség.

    Bug #5
    Nem tudom bug-e vagy mitől van, de eddig csak ritkán láttam az üzenetet, hogy "XY app fogyasztja az energiát", most viszont naponta többször is feljön valami random app miatt. Üzemidőben semmi negatív változás nincs, továbbra is frankó.

    Komolyan mondom nem tudom már melyik Androidos gyártóhoz lehetne menekülni. Azért jöttem OnePlusra még sok-sok éve, mert gyűlöltem a többi gyártóban az ilyen agyzsibbasztó faszságokat, erre ez a gyártó is beállt a sorba. Nem vagyok hajlandó a Xiaomi csoporthoz tartozó telefont venni, de a következő már nem OnePlus lesz. Számítógépből már átálltam Apple-re, de egyszerűen fázok attól, hogy 450 ezerért vegyem meg a következő telefonom, ami sem 120 Hz-et, sem pedig gyorstöltést nem tud. Az Androidból meg lassan már teljesen elegem van... ez lett a mobilplatformok pöcegödre.

Új hozzászólás Aktív témák