Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laris2
senior tag
[link] Return of Scar2 Fasza játék, nincs angol szöveg hozzá, de összeütöttem egy magyarítást. A linkben szerepel a magyarítás, mod letöltési linkje, szöveges végigjátszás, és kis könnyítések. Sorrend. mod kicsomagolása, (kibontáskor átírni a ciril szavakat) majd kiegészítők, pl plusz súly, nagyobb térfogatú hátizsák, a zsákban sugárzáskor ne fertőződjön a kaja, stb. Majd a magyarítás. Ha gond van, aki játszaná, kérdezzen.
-
Pet84
tag
Igen az eredeti launcher az csinalt ilyeneket. Van fent egy másik launcher a neten, azzal kéne kipróbálni.
itt irnak róla
https://www.reddit.com/r/stalker/comments/mc6orw/lost_alpha_configurator_crash_v14007/?rdt=45808 -
Laris2
senior tag
válasz
Veszett Róka #9167 üzenetére
Azt. hogy kilépéskor megnyitja a konzolt menteni is lehetne, de lefagy minden alkalommal. Érdekelne valami megoldás.
-
Zsoxx
senior tag
-
Laris2
senior tag
Sziasztok, aki jártas, és van hozzá türelme, kellene a Lost alfáról egy link, és magyarítás is, valamint némi infó a telepítésről, és beállításról.
-
Pet84
tag
Köszi.
Ja, és a játék egyik legnagyobb erényét kifelejtettem.
A hangok. Na az olyan minőségi lett amit egyedül talán az újabb Resident Evil meg pár japán horror játékban hallottam. Elég ha csak bemész egy elhagyatott házba és körbejárod, minden apró részlet a helyén van.
Azt nagyon adnám ha valahogy bele lehetne a Stalker2 hangokat implementálni LA-be. -
Pet84
tag
Angol szinkronnal még nem is próbáltam, ukrán nyelvvel tolom+angol felirat. De így is fájdalmas tud lenni 1-1 karakterdialógus. Pedig több helyen meg elkapták a fonalat szóval nem konzisztensen szar legalább.
Sok mod van már most is hozzá, párat használok én is. Nem vesztesz sokat ha még vársz vele, jó lesz ez ma is jött ki egy újabb patch hozzá.. A zene ami ugye fix és nem lesz javítva, illetve a párbeszédek silánysága ezekkel majd együtt kell élni.
A történetet nem említettem, szerintem amit eddig láttam belőle az nagyon is rendben van. Ha az A-Lifeot rendbeteszik akkor méltó utódja lesz a régieknek minden téren, és nagyon sok időt fogunk vele eltölteni ebben biztos vagyok. -
shield
őstag
Én csak a youtubon nézem a videókat több játékostól. Még gépet kell fejlesztenem és megvárom a Ficsoport fordítását, addig a youtube marad.
Itt olyanok játszanak, akik nem játszottak egy csomó moddal és nem éreztek rá a hangulatra. Ha én tolnám a játékot biztos másként látnám a dolgokat. Így egyenlőre nem érzem azt az érzést, mint a régieknél.
Ahogy írtad, azok a zenék hiányoznak. És néhány karakter, nem beszélve az angol hangról, sokszor nem tudom hogy sírjak vagy nevessek.
Remélem, számíthatunk a modderekre, és pótolják a hiányokat. Semmilyen módon nincs éjjellátó a játékban, ez siralmas. Már megjelentek kisebb modok, pl. súlyhatár...
Jó lenne megtudni, hogy lehet-e a fájlokat módosítani, mint a réginél, vagy csak moddal lehet operálni.
Egyenlőre a gép fejlesztés, ami miatt a netet túrom. -
Pet84
tag
válasz
Veszett Róka #9155 üzenetére
Élőben más lesz szerintem, tetszeni fog. Rengeteg a felfedeznivaló hatalmasak a területek kellően "be is vannak rendezve". A megmaradt részek is megfelelően át vannak alakítva, új élményt adnak.
-
Veszett Róka
csendes tag
Sajna még nem láttam a játékot élőben, most más prioritásaim vannak pénzben és időben is. DE:
Megnéztem egy jópár részt mindenféle playthrough videokból. Örültem, hogy nagyon sok helyszínt felismertem a régebbi játékokból, és pont ugyanennek nem is örültem. Kicsit olyan "menjünk biztosra, csináljuk megy még egyszer ugyanazt" érzés volt bennem, ha már régen bejött a Yanov station, akkor idén is be fog jönni. Szóval nem felpimpelt régi helyszínekre várok, hanem újakra, ugyanis nekem a játék legnagyobb élményét az aprólékos felfedezés adta. Órákon át képes voltam bolyongani az elhagyatott vidéken, és ami Dezoék legnagyobb erénye, mindig találtam is valamit. Ha más nem, egy roncs, egy összeomlott viskó, vagy elhagyott őrbódé mindig tartogatott felfedezni való dolgokat, vagy ijesztő ellenfeleket - izgalmakat. Ezt nem láttam az új helyszínek között, mintha valahogyan a szemét tényleg csak szemét lenne és nem érdekesség. De még egyszer hangsúlyozom: élőben még nem volt szerencsém hozzá. Majd talán nyáron. -
Pet84
tag
Rég nem írt ide senki, mindenki a Stalker 2-n lóg?
Nektek akik próbáltátok mi a vélemányetek róla?
Számomra nagyon vegyes a kép. Egyfelől az og stalkerekhez és az LA-hez is képest kaptunk egy játékot ami jobban megfelel a trendeknek (nemcsak a maiaknak hanem a régieknek is). Sokkal több az átvezető, profibb az egész ilyen szempontból. A fegyverek kezelése, használata az köröket ver a régire. Emlékszem milyen szenvedés volt régen hogy belelőttél egy csomót az ellenbe és csak megtántorodott jobb esetben, alap fegyverek összevissza szórtak, stb. Azt akkor se szerettem és most sem. Interakciók nagyszerűek lettek, tényleg sokat dob az egészen ha látod mondjuk hogy a karaktered meghúz egy kart, bekapcsol egy kapcsollót.. A hangulatot is sikerült nagyjábol áthozni a régiekből. DE, sajnos nem teljes mértékben. Számomra nincs meg az a komorság, kilátástalanság, ami az előzőeket egyedivé tette. És ez számomra 2 dolgon hasal el: a zenén, ami ugyan nem rossz annyira de áhh.. közelében sincs a régieknek. A másik a karakterek, akik közt van nem egy aki teljesen idétlenül viselkedik, totál nem ebbe a világba való. Érted elkezd táncolni, meg énekelni. WTF? És amúgy is néha azt érzem hogy egyes dialógusok túl vannak tolva.
Na és ott van az AI "2.0". Erre most nem térek ki, mert még ebből lehet bármi de nagyon kíváncsi vagyok hogy mit lehet eből kihozni, akár a fejlesztők akár a modderek részéről. Jelen állapotában az Ai harmatgyenge ezt mindenki tudja. Az engine-ben vannak a korlátok, a multiplatform miatt kellett megvágni az AI-t, vagy egyszerűen csak még nincs kész az egész, és patchekkel majd feljavítják. Kérdés lesz e olyan mint az eredetiben. Esetleg jobb?És hogy ne legyen teljesen off: Dezoék vajon fognak-e vele foglalkozni?
Tőlük ennyit találtam a témával kapcsolatban:https://www.dezowave.com/stalker-2-old-concept-2/
-
havenday
tag
Köszi a tippeket
-
Veszett Róka
csendes tag
válasz
havenday #9149 üzenetére
Én az exoskeletont preferálnám, általában többször futok bele golyókba mint anomáliákba, plusz a szörnyek ellen is jobban véd. Több fajta exoskeletont szerezhetsz, de nem mindegyikhez van futás upgrade. Amihez meg van, annak pl nem lehet az éjjellátóját fejleszteni. A saját stílusod alapján döntsd el mi passzol hozzád.
Én nagyon sokáig Wind of Freedom ruhában nyomtam, de mondjuk az erdőben a durván radioaktív területek miatt ajánlott valami combosabb védelem (vagy sok vodka)
-
havenday
tag
válasz
Veszett Róka #9148 üzenetére
Óóóóóó, ez lesz az....köszönöm!
Egy kérdés, melyik ruha jobb, a Seva vagy az exoskeleton? Abból csak prototype létezik?
-
havenday
tag
Mennék vissza Voronin tábornokhoz a küldi befejezése után a Bár ba. Mutatja kis ikon, hogy az irodájában van, de ott nincs senki. Hol lehet?
-
havenday
tag
ez az ablak jön fel a crash nél
-
havenday
tag
Ez a DXdiag crash poblémát meglehet valahogy oldani? Van, hogy csak a számítógép újraindítás segít csak.
-
Pet84
tag
Nekiültem én is. Még mindig be tud szippantani
néha elképesztően néz ki a táj csutkára húzva a grafot így 10 évvel megjelenés után is.
Amitől elszoktam és most vissza kellett szokni rá, az a fegyverek viselkedése, szórnak összevissza a gyengébbek amíg nem fejlesztem fel őket, az ellenfelek sokszor meg se rogynak 1-2 jól elhelyezett lövéstől se. Nem bánom mert a vanilia Stalkerben is így volt. Kíváncsi leszek ez a Stalker 2-ben hogy lesz megoldva.
A rövid csövű shotit viszont most nagyon megkedveltem, soha nem használtam korábban egyik stalkerbe se. -
Weor
csendes tag
-
Weor
csendes tag
válasz
capulet75 #9133 üzenetére
Csaló!
Az fsgame.ltx (nálam legalábbis) a könyvtárszerkezetet, illetve azok prioritásait tartalmazza, szóval nem az kell neked.
Elvileg a gamedata\config\lost_alpha\la_skills.ltx fájl tartalmazza, hogy mennyit tudsz cipelni.
Jobb klikk / társítás / jegyzettömbbel tudod megnyitni és módosítani.
De van rá mod amúgy (google első három találata között volt
):
https://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/carryweight-14007-la-dc
És hogy még trollkodjak kicsit és idézzek egy klasszikust:
örökéletkód nem kéne?!
-
havenday
tag
válasz
Veszett Róka #9135 üzenetére
hmmm, nem rosssz
-
Pet84
tag
válasz
Veszett Róka #9135 üzenetére
"odaadod a csomó cuccot egy hullának"
-
capulet75
addikt
Át lehet szerkeszteni az fsgame,ltx-et? Jó lenni picivel több súlyt vinni, mert sok idő ide-oda mászkálini a cuccokért.
-
Weor
csendes tag
válasz
capulet75 #9130 üzenetére
Jézusra esküszöm a kereszten, hogy nem akarlak bántani, de te indítottad ezt a topicot 12 éve, van több, mint 500 hozzászólásod és megkérdezed, hogy mit lehet tenni a megrongált autóval?
Szerszámosládával megjavítani. NEM szerszámkészlettel, amit küldetésben kaptál, hogy szerezd meg, hanem a zöld szerszámosládával: [link]
Ha pedig azért nem indul az autó, mert kifogyott a benzin, akkor benzines kanna kell és meg kell tankolni: [link]
Az autó hátuljánál lehet előhozni a menüt:
-
capulet75
addikt
Dark Valley-ben a helikoper szétlőtte a Nivát füstölősre, még mielőtt beleültem volna. Így meg nem indul. Van erre valami megoldás, vagy töltsek be valami korábbi mentést?
-
havenday
tag
Eddig lefagyott random, max negyed órát bírt. Most elindul a mentett állás töltése, majd kidob, nem crashal csak kidob játékból, mielőtt betölődne. Csk win újraindítással tudok bármit is csinálni, mert a configurator forog és az egér kurzor nincs.
-
Weor
csendes tag
válasz
Dhampir #9121 üzenetére
Elég sok tárhelyszolgáltató létezik...
Értem a kérdést és ha meglesz hozzá az időm, akkor telepítőt szeretnék csinálni, amiben benne lenne minden javításom, opcionálisan választható magyarítással és/vagy kiegészítő felirattal, telepíthető Revisiteddel, meg az általam preferált és tesztelt modok, mint a HD NPC pack, meg a HD Textures pack, meg ilyenek normális leírással a telepítőben, meg képekkel.
És persze a leguccsó configuratorral, mert hát tudjuk, hogy amit az LA telepítője tartalmaz, azzal mehetünk a slozira és kitörölhetjük vele.
Oszt nem kéne mindenkinek minden telepítésnél baszalognia.
De ez jövőre valamikor csak.
-
havenday
tag
Köszönöm!
-
Veszett Róka
csendes tag
válasz
havenday #9122 üzenetére
Több is lesz belőlük, érdemes több technikust is felszerelni velük, és elsőre a központi helyeken szereplőket. Én csak Foxnak, Diodornak és Ivancovnak adtam szerszámokat, de amúgy öt teljes készlet van a pályán.
-
havenday
tag
Megszereztem az első szerszámkészletet, amit még a kordonban kértek tőlem. Lesz több is ebből a fajtából vagy mindháromból csak egy-egy? Mindegy kinek adom le, vagy érdemes egy valakinek oda adni?
-
shield
őstag
Tényleg jó lenne már egy jól összeállított LA. Sokat kínlódtam vele, feladtam, pedig elég türelmes vagyok a Stalkerekkel.
Ha jól emlékszem az 1.300-as verzió ment a legjobban nálam, de annál még elég lakatlanok voltak a pályák, ha jól emlékszem.
Egy stabil verzió jól jönne, magyarítással. -
Zsoxx
senior tag
Az 1.4007 nálam is crashelt Win10 alatt és fagyott, néha csak a resetgomb segített, aztán inkább WMware Workstation virtuális gépen futtattam, mielőtt totál szétcseszi a Windowst. Pedig semmilyen plusz modot nem raktam fel hozzá.
-
Pet84
tag
válasz
havenday #9115 üzenetére
Az eredeti configuratort kéne megpróbálni akkor visszatenni, az valahol benne lesz sztem az eredeti LA DC installjai közt. Vagy ha ez nem, akkor még configurator nélkül elindítani, Weor írta az egyik kommentjében:
"Ami még célszerű, hogy Configurator nélkül elindítva gyorsabban tölt be és több az fps is, a Revisited leírásában benne van (asszem az egyik pastebin linken), hogy milyen parancsikont kell csinálni." -
Pet84
tag
válasz
havenday #9113 üzenetére
Ezt is megcsináltad?
Open the zip file Lost Alpha Configurator. Move the configurator exe from the Lost Alpha Configurator archive to your LA DC 1.4007 root dir and overwrite. Make a backup of the original configurator if you wish. *This is the newer one from DCE which works better. -
havenday
tag
Háááát, úgy telepítettem mindent, ahogy le volt írva, lépésről-lépésre, a launcher indítása után nem mutatott telepített mod ot. Elindítottam, elkezdte betölteni a jáékot, majd kilépett a teljesképernyős módból és csak pörgött, kép ott lesz alul. Nagy nehezen ki tudtam lépni, WIN újraindítás. Indítás után a feladatkezelő szerint fut a launcher, 530 MB ot foglalt el. Ezt win restart után, mikor még semmihez se nyúltam. Restart újra, be se indult, fekete képernyő. Reset gomb a házon, újraindítás, a WIN védett módba lépett be!!!!
-
havenday
tag
igen. Miért?
-
havenday
tag
Feltelepítettem, felraktam a Revisited-et, 3X becrash-elt, meguntam, letöröltem mindent. Ezt már régen is untam
-
havenday
tag
Itt megakadtam, mutatom képen. Telepítéskor a Xvid telepítője kicsi blakban nyílik meg, görgetni kéne benne, de nem lehet.
-
Weor
csendes tag
válasz
havenday #9102 üzenetére
Szívesen
Még egy tipp:
A user.ltx fájlban ezeket az értékeket:
r2_sun_lumscale 1.
r2_sun_lumscale_amb 1.
r2_sun_lumscale_hemi 1.
r2_tonemap_lowlum 1.átírod erre és akkor élethűbbek lesznek a fényviszonyok:
r2_sun_lumscale 1.2
r2_sun_lumscale_amb 1.4
r2_sun_lumscale_hemi 1.2
r2_tonemap_lowlum 0.8Közben előtúrtam a jegyzeteimet, hát elbaszott sok minden van...
A teljesség igénye nélkül:
A Lada Niva 200 kilót tud cipelni a játékban, miközben a gyári adatok szerint 340 kilót.
- ezt is átírtam (persze először nem ment, mert el van baszva a Lada neve az eredeti fájlban, rá kellett jönni erre is...)
Az egyik pályán a sajt neve orosz maradt
- ezt is felkutattam, hogy melyik fájl és átírtamVan egy küldetés, hogy lőj le egy varjút az égről, csak mire leesik a földre, el is tűnik a tetem
- kijavítottam, hogy több idő legyen, mire eltűnikA magyarítást sikerült előhozni a Revisitedben, de ez még kicsit bugos, ha lesz időm javítom.
A játék 3 helyről tölt be: becsomagolt gyári fájlok, mods könyvtár és végül a kicsomagolt fájlok
- sikerült priorizálni, hogy a mods könyvtár legyen a legutolsó, amit betöltA rookie fokozatú zsoldosok kapucnis nyomik
- lecseréltem a textúrákat más zsoldoséról lelopva (szerintem egy zsoldos katona nem úgy néz ki, mint egy bandita)A zsoldosok hullái közül nem mind volt vonszolható (ez már a sima Lost Alphában is így volt)
- javítva, hogy minden hulla vonszolható legyenA Yantar pályán el van cseszve egy küldetés
- javítva scripttelMeg ugye ott van a 9024-es hozzászólásom is.
Szóval sok meló, mire néhány biszbaszt összeszedtem és javítottam, és még a magyarítás a Revisiteddel nem is lett kész.
Jövőre ha lesz időm, ezekről írok részletesen képekkel, ha valaki javítani akarja, meg a javított fájlokat is feltöltöm valahova, meg folytatom a magyarítás összehozását rendesen a Revisiteddel.
-
Weor
csendes tag
válasz
havenday #9100 üzenetére
Innen is töltheted/tölthetitek, ha az szimpatikusabb:
https://drive.google.com/drive/folders/12IWVgamKiNT_qC21VdlSMF4bjXYUZ_lc
Ugyanazok a modok és ugyanaz a csapat, csak erről a google drive-ról átcuccoltak a yandexre, mert kifogytak a tárhelyből.
Több, mint 20 éve foglalkozom számítástechnikával, elhihetitek, hogy semmi baj nincs a yandexszel, csak egy tárhely
Nekem a HD NPC mod is bejött, itt írtam róla fentebb a 9066-os hozzászólásban.
De a HD textures mod is király, szebb minden (terep)tárgy.
Ezzel a kettővel egy baj van, hogy legalább 8 gigás videókártya kell hozzá.Ezen túl van egy legalább 4 oldalas jegyzetem helyes telepítésről, modokról, hibajavításokról, korrigálásokról, amiket érdemes megcsinálni.
Ami még célszerű, hogy Configurator nélkül elindítva gyorsabban tölt be és több az fps is, a Revisited leírásában benne van (asszem az egyik pastebin linken), hogy milyen parancsikont kell csinálni.
Tervezek ide egy részletes, képekkel ellátott teljes leírást a telepítéstől az opcionális modokig, ha lesz rá időm, de az nem idén lesz azt hiszem
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Drón topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Playseat Challenge + Logitech G920 + H-váltó + TrueBrake mod
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Érintős Laptop Ultrabook -40% Ultra 9 185H 32GB/1TB 3K OLED 120Hz NumberPad
- AKCIÓÓÓ! GAMER PC// Ryzen 5 3600// Rx 5600 xt challenger pro
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest