Új hozzászólás Aktív témák
-
tuser
aktív tag
Tested, FF és a lista is maradt. Mindegy, majd ünnepekkor két beigli között még piszkálom.
Nagyítás lehet hogy nem tökéletes, de fotelben ülve a fullédzsdíí TV -t wless billenytűzettel piszkálva azért nem olyan veltűnő, mint 20 centiről az asztal előtt . Ha felnagyítja a tartalmat és nem csúszik el a formázás .... arról a ~2 méterről a kutyát nem zavarja ja kicsit kockásabb a JPG
4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3
-
cousin333
addikt
Szabadalmaztasd ezt a gondolatodat...
De ha egyszer én azért teszem fel az Operát, mert azt akarom használni, nem az FF-et? Ha FF-re vágyom, azt telepítem fel. Valami egyedi karakter kell azért.
A fülek meg mindegyiknél ugyanott vannak, a címsáv is, meg a bezáró gomb is. Alap netre ennyi már elég is.
"We spared no expense"
-
Penge_4
veterán
"Meg pl. a tabscroll"
Jobbklikk nyomva tart és görgetsz. Ha nem akarod a listát, akkor opera:config#UserPrefs|AlternativePageCycleMode
"illetve a FF -ot már írtam hogy itt valami miatt nem nagyon lehet lelőni"
Mit nem lehet lelőni?
"Annak sok értelme nincs hogy van egy 2560x1600 -as képernyőd és telerakod minden sz@rral"
Nem, de amíg nem lesz legalább a weboldalak felénél olyan intelligens webfejlesztő, aki megoldja úgy, hogy a dinamikus design se csak szétrántsa a 10-es és 12-es méretű betűket, hanem arányosan nagyítson, addig még mindig ez a legjobb kompromisszumos megoldás.
Bár nekem csak 1680 van, de próbálkoztam én is mindennel, de már 120%-on is itt például az Ok gomb ocsmány, az avatarok ocsmányak és a szmájli sor is ocsmány.
A border-radius helyett (IE8 kompatibilitási okokból) alkalmazott háttérkép a dobozok körül szintén kicsit homályos, bár azt még nem mondanám ocsmánynak, mivel nonfiguratív.
"esetleg ahhol lehet, értelmesen kitölteni ( pl. hsz boxok szélesebbre vétele, ... )."
Ahhoz oldalspecifikus CSS-re lenne szükség.
-
tuser
aktív tag
válasz cousin333 #192 üzenetére
Tudjátok mit ? Megvan a megoldás :
Telepítő ellenőrzi mi az alapértelmezett böngésző ( IE/FF/Chrome/Safari) és hacsak nem "haladó" módot választottál, belövi arra a "kicskacsa" módra
Így gyak. mindenki boldog lenne. Akinek FF volt, annak az Opera is FF-like lesz, akinek IE, annak IE-like, akinek ....
#194 :
Nekem meg a FastForward idegesítő
Felbontást csak extrém példának írtam . A magam részéről én minden képernyőn teljes képernyőn böngészek, a konzolok félig átlátszó félhomályban vannak, rákattintva előtérbe helyeződve, fennt a tálca+munkaterületváltó+tálcaikonok ( skype, Pidgin, ... ) lennt középen rendszerterhelés, indítóikonok, .... Kéretik kielemezni akkor annak a bizonyos kiskacsának az eredetét
[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
Még mindig ott a nagyítás lehetősége, igaz, egyelőre csak globálisan. Wide monitorral szerintem semmit sem nyersz, legfeljebb a szövegek lesznek nagyobbak. A nagyobb boxoknak sem látom értelmét, mert akkor már túl hosszú lenne egy sor, nehéz átlátni. Ha meg minden csak 3x akkora, akkor minek a több pixel?
Egyik oldalra mehet az oldalsáv (ami szintén nagyon hasznos tud lenni), a másikra meg mondjuk a fülek: így több kifér belőlük, és vertikálisan is több lesz a helyed a honlapok számára.
"Meg pl. a tabscroll"
A világ legidegesítőbb funkciója...
"Annak sok értelme nincs hogy van egy 2560x1600 -as képernyőd és telerakod minden sz@rral"
Nem tudom, neked mekkora a képernyőd (tényleg 27"?), nekem 24" van, és nem teljes képernyőn használom a böngészőt... Mint írtam, az ekkora monitoron megjelenített oldal vagy elveszik a képen (jobbra, balra fehér sáv), vagy nagyítva van, tehát megint csak nem ad plusz információt. Az oldal elrendezésének mindenféle megerőszakolása meg megint nem tűnik bomba ötletnek, és elég esetlegesen hangzik.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
tuser
aktív tag
Meg pl. a tabscroll, illetve a FF -ot már írtam hogy itt valami miatt nem nagyon lehet lelőni
Wide monitor stimm, de nem azért van wide hogy me'mé'ne alapon kirakjak még 10 ikonpanelt, sávot
Sokkal jobb lenne ha fel tudná nagyítani az oldalt, esetleg ahhol lehet, értelmesen kitölteni ( pl. hsz boxok szélesebbre vétele, ... ).
Annak sok értelme nincs hogy van egy 2560x1600 -as képernyőd és telerakod minden sz@rral
-
cousin333
addikt
"Legyen install után egy kezdőlap ( ami átállítható ) ahol le van írva pár érdekesebb, extrább feature, s hogy hogy állítható be."
Van ilyen, úgy hívják, hogy kezdő képernyő, és akkor látod, amikor először elindul a frissen telepített Opera. Egyébként pontosan azt csinálja, amit elvársz, a gesztusok, meg a Fast Forward ezer éves alap(!)funkciók, az extrák (pl. levelező) meg nem állnak az utadba.
"menüsor lezúzva"
A friss (pl. FF4-től) verziójú böngészők közül mutass egyet, amiben alapból van menüsor.
"lapok nélküli mód nincs"
Nem mentem bele, mert ez is alap már évek óta és ugyan ki akarna ilyesmit , de szerintem amúgy nagyon is megoldható. Sőt, ablak az ablakban mód is van hozzá, ami meg semmi máshoz nincs.
"trayicon alapból bennt"
Egyrészt szerintem nem zavaró. Másrészt hasznos funkciók érhetők el vele. És legalább pontosan látszik, hogy kilépéskor mikor állt le az opera.exe processz...
Összegezve a fentieket: szerintem elég jól eltalálták az egyensúlyt az alapértelmezett funkciók terén (amit valaki mindig vitatni fog, függetlenül a konkrét mértéktől), mindössze arról van szó, hogy ez Opera, nem Chrome.
Rigolyákat és problémákat én is látok, csak nem ott, ahol te.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Penge_4
veterán
"az idegesítő rigolyái miatt egyelőre max. ultragépcumiztatós JS -es webui, illetve banki oldalakhoz használható"
Most írtam le, hogy tudod kikapcsolni a Fast Forwardot.
Linkeltem egy linkifier userJS-t.
Egyedül az automata zoom hiányzik. Szóval ez az egyetlen dolog nálad többes szám és olyan téren zavaró, hogy ez a véleményed?Mellesleg ha már wide monitorod van, akkor nyomj egy F4-et és fedezd fel az oldalsávot. Mindjárt nem lesz akkora probléma az autozoom hiánya, főleg egy olyan interneten, ahol az ikonok többsége még véletlenül sem SVG és a sok designelemen a betűk is képként vannak jelen.
-
tuser
aktív tag
válasz cousin333 #188 üzenetére
Kösz, még a Netscapees időkben láttam az Opera reklámcsíkos verzióját is. Opera sokat tud, de mindig elcseszi valami hülyeséggel. Pl. baromi gyors a JS motor, szabványkövető, egyre minimalistább design, de ki az az állat aki defaultba berakja a pl. gesztuskezelést, a FastForward gyorsbill/gesztus/..., menüsor lezúzva ( és lapok nélküli mód nincs ), trayicon alapból bennt, ...
Legyen install után egy kezdőlap ( ami átállítható ) ahol le van írva pár érdekesebb, extrább feature, s hogy hogy állítható be.
A "kiskacsa" felhasználókról nem kell kiselőadás, épp elég vindózgépemvan emberkét láttam már.
No mindegy. Opera tetszik, gyors, biztonságos, viszont az idegesítő rigolyái miatt egyelőre max. ultragépcumiztatós JS -es webui, illetve banki oldalakhoz használható
-
Penge_4
veterán
-
cousin333
addikt
Látszik, hogy nem láttál még mondjuk Opera 6-ot. Ahhoz képest a mostani Opera - noha sokkal többet tud - a nyugalom szigete...
Az Opera sokat tud, de ezt nem tolja az arcodba. Sok minden nem is működik benne, amíg nem aktiválod. Egérmozdulatok első használatánál egészen mostanáig(?) rákérdezett, hogy akarod-e használni, ugyanez a levelezővel, torrenttel... stb. Szóval szerintem egyáltalán nem bonyolult, a Fast Forward is aligha kavar be.
Ellenben a funkcióknak valamelyest látszódnia kell, különben sosem találja meg a felhasználó, hogy ilyet is tud.
A TV-s hasonlatoddal egyáltalán nem értek egyet.
Baby Duck Syndrome - avagy, ki mihez szokott hozzá. Ma már azért elég sokan vannak itt, akik mondjuk FF-el kezdték a netezést, és nem IE-vel, Netscape-pel.
"We spared no expense"
-
tuser
aktív tag
Egyrészt köszönöm az útbaigazítást, másrészt meglátásom szerint nem abban rejlik valaminek a featurerich mivolta hogy minden kis vacak kint van, automatikusan elindul, ... amitől egy érdeklődőbb leendő felhasználó agyhugykövet kap , inkább legyen benne potenciál, mely szükség esetén kiaknázható .
Kb. mintha a vadi új TV -den minden funkció be lenne kapcsolva ( képjavítás maxon, már már túlkompenzálva, neten ezerrel szedné a frissítéseket akkor is ha nem kell, hangsávváltás demo módban lenne, s félpercenként váltogatna, .... ), s a távirányítója röhögve odaverné egy atomerőmű vezérlőtermét is
Nem kell ... inkább legyen puritánabb ( ok, a chrome néha már kicsit khmm ... "túl" puritán ), de ha kell, tudd használni a funkciókat.
Baby duck ... látom, megint lett egy új gumicsont. Akkor az Operán kívül a FF,IW, Chrome, ... is ultragagyi, a Links a királly Nem kell bele flashblock, noscript, .... alapból nem futnak rajta > nem terheli a gépet és no reklám
-
cousin333
addikt
Tudom, mi jön ki jobbklikk + scroll-ra, azért is kérdeztem, hátha véletlenül gyorsan megnyomva "ugrott át". De még mindig próbálok rájönni, hogy miképp sikerült előhívnod az általad vázolt módon Fast Forwardot, már ha tényleg arról van szó. Merthogy ez sem igazán derült ki.
A kérdéseket előttem már megválaszolták.
Ez nem "tartsd másképp" tanács. Csak egyszerűen nem a böngésző hibája, ha azt csinálja, amire utasítod. Ha mégis mást csinált volna, akkor mea culpa, de nekem nem úgy tűnik, hogy itt ez történt.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Penge_4
veterán
1: Nem kell keresned az egérrel egy ikon méretű kis "tovább" nyilat, hanem nyomsz egy bal-jobb gombot villámgyorsan és egyből a következő oldalra ugrik.
Használható a Google és más keresők találati listájában is (bár arra jobban szeretem már az oAutoPagerize userJS-t, de előtte életmentő volt), valamint például itt a PH-n több oldalas cikkeknél vagy a beállítottnál (25-200-ig) több hozzászólást tartalmazó fórumtémák lapozásában.
Egyike azon kedvenc fícsöreimnek, amire még Firefoxban sem találtam normális alternatívát, csak olyat, amit Operában bookmarkletként használok (vagyis megadott értékkel lapoz ott, ahol nem működik a FastForward).
2: Ctrl+F12->Haladó->Billentyűparancsok->Szerkesztés->Gyorskeresőbe beírod: "forward"
Aztán itt kitörölsz minden olyan parancsot, ami Fast Forward, ahol pedig más is meg van adva ott szerkeszted és csak a Fast forward-ot, illetve az előtte/utána lévő & vagy | elválasztót törlöd ki.
Ugyanezt megcsinálod még a mozdulatparancsoknál is.
Ha még mindig zavar, akkor a Program Files-ban lévő könyvtár defaults mappájából kitörlöd a fastforward.ini-t és újraindítod az Operát.
Amúgy meg bocsi, de a "tartsd másképp" és a baby duck szindróma között van különbség. Miközben ha megjegyzem, hogy az Opera funkcióinak a 90%-a nincs benne egyik másik böngészőben sem és a többségét normálisan pótolni sem lehet, akkor én vagyok az igényes, esetleg a troll, aki "direkt csinálja", ellenben az áttérő userek elvárják (mit? követelik!!!!!!), hogy az Opera mindenben úgy működjön, mint a többi. Ha benne van valami, az a baj, ha nincs benne az a baj, ha nem úgy van benne az a baj, ha egy pixel nem ott helyezkedik el, mint a másikban, akkor pedig az.
[ Szerkesztve ]
-
tuser
aktív tag
válasz cousin333 #180 üzenetére
Nem, a jobbklikk+scrollra egy előnézetes lista jön ki tabokkal. Legalább odafigyelhetnél a kérdésre, mielőtt rontod az Opera imidzsét a lekezelő hozzászólásaiddal.
A "tartsd másképp" még a nem hardcore épül userek között is kiverte a biztosítékot, szóval lehet visszavenni, vagy egy idő után mindenki kb. így fog reagálni minden Operás hírnél :
Maradok a Chromenál.
Maradok a FireFoxnál.
Maradok a Safarinál.
Maradok a ... .Egyébként még két kérdés :
1., : Konkrétan mire is jó, milyen extra előnyöm származ(hat)na a FastForward -ból ?
2., : Hogy lehet 100% -osan kigyomlálni belőle ( se egér, se billkombináció, de még a gomb se maradjon meg belőle a címsáv előtt )[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz #41133696 #178 üzenetére
Alt+Shift+P, Ctrl+A, Win+R -> "notepad" Enter -> Ctrl+V, Ctrl+S
Mivel JS alapúak az addonok (FF-ben XUL), a JS pedig FileAPI nélkül nem tud írni a fájlrendszerbe, így ennél egyszerűbb megoldás nincs.
Amúgy a legegyszerűbb, főleg ha több Scripts Storage-t használó addonod van, hogy a pstorage mappát mented mindenestől.
-
-
tuser
aktív tag
A "Zoomy" nem egy előre beállított értékre húz szét egy adott oldalt, hanem bármilyen ( flash/js/... is ) oldalt automatice pont annyira hogy teljesen kitöltse az ablakot ( adott esetben a képernyőt ). Így nem kell külön matatni a ph/netbank/hirlista/fhb/... vagy bármilyen új oldallal hanem automatice kitölti az amúgy kihasználatlan részeket
Betojok ettől a fastforward játéktól ... Még mindig rá van cuppanva ... Opera szlogen : "Csak türelmes embereknek ..."
-
tuser
aktív tag
Egybites user válasz : semmit
Amúgy meg : Matatok az oldalon, meglendítem a scrollt erre átugrik valahova ki a pi****a én meg nézek mint rozi a moziban . Próbáltam az egérgesztusokat kigyomlálni - lévén ez 99% hogy az lehet -, de az se segített .
Linkifer ... kösz, majd kipróbálom .
Zoomy, tabscroll tipp ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
NoADS beállításait hogy lehet ki exportálni ? Arra gondolok, ahogy a Noscipt fehér listát is ki lehet.
-
Penge_4
veterán
"A fast forward marhulás még mindig alapértelmezett és lelőhetetlen"
Egész pontosan mit csinálsz, amikor ez a funkció zavar a böngészésben? Csak mert lelőhető.
"A Chrome -os "Zoomy" -hoz hasonló funkciót meg még mindig nem látok, tabscroll, "Clickable Links" még mindig luxus."
Linkifier régóta van, addonként még jelenleg nincs: [link]
-
tuser
aktív tag
A fast forward marhulás még mindig alapértelmezett és lelőhetetlen
A Chrome -os "Zoomy" -hoz hasonló funkciót meg még mindig nem látok, tabscroll, "Clickable Links" még mindig luxus.
Mondjuk a JS motor mint mindig, gyors, de ez még édeskevés az aktív használathoz
-
fatal`
titán
válasz deathtania #169 üzenetére
Ctrl+F12->Haladó->Fülek (itt áll alapból)->Új fül nyitása az aktív mellett -> Pipa be
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
egy rövid kérdés: azt hogy lehet Operában megcsinálni, hogy ha egy tabon megnyitok egy linket egy másik tabban (középső egérgomb/ctrl+click), azt ne a tabsor végére tegye, hanem az a tab mellé, ahol megnyitottam. mint az FFben? remélem érthető a kérdésem[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #164 üzenetére
-
Penge_4
veterán
Ismert hiba. Konkrétan én is ugyanebbe futok bele, mások még zavaróbb tényezőként élik meg.
Itt próbálkozz: opera:config#UserPrefs|GestureThreshold
Minél kisebbre állítod, annál kisebb eltérésekre is fog reagálni, ellenben ezesetben 1-1 nagyobb eltérésre lesz érzéketlen. Szóval annyit tudok mondani, hogy tapasztald ki, Neked hogy a legjobb.
-
WonderCSabo
félisten
válasz #41133696 #157 üzenetére
Csak úgy megsúgom: a Sunspider egy nagyon trágya benchmark.
(#161) GoodSpeed : Elég sokat foglalkozom az Fx4 tesztelésével, bugok vadászásával, egy pár nagyon dummy patchet is írtam hozzá, ezért magaménak érzem, így mondtam.
Ez egyszerűen hazugság. Az Fx4 a weboldalakat min ugyanúgy tölti be mint a versenytársak, a JS sebessége nagyon megközelíti őket, a hardveres gyorsítás szinte ugyanolyan hatékonyságú, mint a legjobb IE9-ben... A GUI picit lassú sajnos, de ezek a tesztek nem arról szólnak.
-
edward2
addikt
Van egy bajom a mouse gesture: close tab sokkal érzéketlenebb lett. hogy lehet ezt állítani mekkora jobbra egér mozdulatnál érzékeljen? régebbi operánál épp csak el kellett húzni jobbra és kész most meg egész sokat el kell.... elég idegesítő
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #156 üzenetére
Hoznotok ?
Annyira nem szükséges sietni... most is harmadik, a 3.6.13-al, és a 4.0 béta 7 -el sem változott a helyzet, bár némileg több pontot ér el, de Chomre és Opera verő nem lesz belőle - ami a sebességet illeti - , az már most látszik. Sőt már a korábbi béták esetében is látszott. Ez a cucc ennyit tud, ami akkor lesz kellemetlen, ha esetleg az IE 9 ráver
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Nem volt erőm hirtelen visszaolvasni, de én személy szerint minden Opera verziónak örülök. Ennek is. Ahogy már írtam is, egy szó ugrik be róla : smooth...
A böngészőket böngészésre használom csak, nálam az első szempont a "feeling" használat közben. Na ez mostanában csak az operánál jelentkezik.
Kicsit összevissza post lett, hosszú napom volt. -
julius666
addikt
válasz WonderCSabo #128 üzenetére
A Mozilla eléggé viral kampányt csinált, a sok fanboynak köszönhetően terjedt el a Firefox anno.
Pontosan, erre irányult a kérdésem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #156 üzenetére
Akár sokat ér akár nem, ez a leglátványosabb, és az átlag felhasználónak csili vili diagramm kell amiről 10 méterről is látja, hogy melyik vezet. Nincs kedve a Sunspider számsorait böngészni. Majd ha lesz annak is az átlagfelhasználó által is átlátható és könnyen emészthető tesztje, akkor lesz az is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Alapértelmezett beállításokkal
Websocket ON
-
floatr
veterán
Én ezt értem, és éltem is a lehetőségekkel. Azt kéne megérteni, amit úgy látszik ennyi idő után talán a fejlesztőknek is sikerült, hogy egy baby duck júzer inkább megijed a "lehetőségektől". Lehet ezen röhögni, meg "axiómázni", de a korábbi felállás inkább riasztó volt egy laikus számára -- tapasztalatom szerint.
De ezt a hibát sok szoftvernél elkövetik, kezdve az operációs rendszertől, az irodai szoftvereken át egészen a könyvelőprogramokig, és akkor a játékokat még nem is említettem.szerk.: Azt kéne megérteni, hogy nekem sem a programmal van alapvetően bajom, sőt talán most először mondom azt, hogy van értelme újra elővenni. Azt kifogásoltam, hogy sokak számára felesleges fejlesztések, felesleges opciók vannak benne, miközben a böngésző alapfunkcionalitásának fejlesztésére így kevesebb erőforrás jutott. Nomeg a siralom marketing.... hagyjuk
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"az alapinstallos elrendezés megpillantása után egyből fanyalgás tárgya volt."
Mivel akkoriban még 1024-es monitorom volt, nálam is. De szerencsére már akkor is ki lehetett kapcsolni a számomra felesleges eszköztárakat, ahogy most is lehet ki és bekapcsolni.
Például 9.5x után a gyárilag kikapcsolt állapotsávot mindig újra bekapcsoltam, az oldalsávot pedig a 16:9-es eloszlás miatt, meg mert így minden egy helyet van, ami szükséges.
Nem értem a problémádat. Mert ha még olyasmiért fikáznád, ami megváltoztathatatlan, vagy amihez INI-t kell szerkeszteni, de ez egy jobbklikk és két kattintás.
Régen az volt a taktikájuk, hogy megmutassák a usereknek mit tud (legalábbis egy részét). Ez nem jött be, aztán sok mindent gyárilag kikapcsoltak.
Most inkább csak tippeket adnak. Például a Gesture UI is részben ezért született meg. Mert így könnyebben megszokja az ember. De akinek nem kell az ki tudja kapcsolni ahogy korábban is.
Tehát lehetőség mindenre van.
-
WonderCSabo
félisten
A GUI télleg lassú, én csak most a content-re gondoltam. Sajnos lassú is marad, amíg nem lesz Electrolysis.
Tesztek. Sajna zárt forrásúakat itt nem tudnak belerakni, de már tervezik, h. vhogy megoldják.
Persze a SS csak pörgeti az üres ciklusokat ezerrel, a V8 már értelmesebb dolgoakt csinál, de eléggé a V8 motorra van optimalizálva. A Kraken tesztre is ezt mondták, amíg ki nem jött a Chrome a saját trace enginejével. Jéé, igaza volt az Fx fejlesztőknek, a real-world JS alkalmazásokban baromi gyors a tracer engine...
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Én is végig Hungary-vel akartam, de ott Ázsiában láttam, hogy fel kell adni az elveimet, és betippeltem a tutit. Bár mostanában ilyen Nigéria meg hasonlókkal nehéz tippelni... 2-3 hónap az nem lesz semmi, jobb lett volna, ha húsvéti tojást lehet nyerni
Köszi az infót, aztán szorítok, hogy neked is összejöjjön! Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy lesz Magyarország, túl kicsik vagyunk, hogy a 24-be beleférjünk
szerk: Na még a végén tényleg benne leszünk
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz #24737024 #145 üzenetére
Mármint h reagálok arra, hogy csúsztatsz? Ne legyél már ennyire gagyi
Használtam évekig okkal --> ajánlottam másoknak --> másoknak nem jött be, valami megszokás (v bármi) miatt. És ez neked úgy jön le, hogy nekem bonyolult... Alakul a klub, látom
(#146) Penge_4 a kettő egymáshoz hogyan áll relációban? Szívesen elmondom, nem titok, a legtöbb esetben az alapinstallos elrendezés megpillantása után egyből fanyalgás tárgya volt. És akkor még a svájcibicskát el sem kezdtem bontogatni.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz #24737024 #139 üzenetére
szobatársam csak FF-et használt addig, amíg szobatársam nem lett. ajánlottam neki az Operát, hogy próbálja ki, mert sok baja volt az FF-el, hogy lefagy. azóta ezt használja. akinek ajánlottam eddig, hogy próbálja ki, nem panaszkodott rá.
bátyámat nem tudom meggyőzni arról sem, hogy érdemes lenne FF 2.0ról legalább 3.1re váltani. merthogy ezt ismeri (Baby Duck effektus). winXPről meg win7re. az irodában amikor 2003as Officeről 2007esre váltottak pár napos fennakadást okozott a dolog, mert a titkárnő nem tudta használni. azóta azt mondom mindenki használjon ami a kis lelkének jó.
floatr axiómáját pedig nem akarom megcáfolni. ha szerinte így van, akkor így van. nekem mások a tapasztalataim lehet, hogy csak azért mert szépen beszélek az Operámhoz, és becézgetem, ezért ilyen kedves és segítőkész velem
-
Dave™
nagyúr
válasz deathtania #138 üzenetére
welcome
Szerintem több embernek fog tetszeni az új url mező, mint amennyinek nem. Még a haladóbb felhasználók között sem feltétlenül a régi a nyerő, a pro felhasználók meg jóval kevesebben vannak, mint a többiek. Jó dolog, hogy meglépték.
Penge_4: az adventi játékról nem tudsz valamit? Mármint hogy mikor postázzák a holiday candyt? Te nyertél?
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Száni. El ne olvasd
(#135) aronvirginas 9-es szériáig jellemző layout miatt volt mindenkinek ez a benyomása.
(#139) aronvirginas eddig nem szólogattam be, de ha erre vágysz... Olvasni is kéne tudni, nem elég csak a betűket ismerni. Idézzem, vagy rájössz magadtól, hogy mi a gond?
(#140) Penge_4 kellemetlen, de létezik ez a fajta bevésődés, és sajnos a konkurens termékeknek ezzel minden téren szembesülnie kell. Most már csak 50% körüli a probléma...
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
(#134) WonderCSabo: Az opera:config és a userJS-ek is, mégsem használták őket, részben mert nem is ismerték az Operát. Azt már megbeszéltük, hogy a böngésző default beállításainak minden támogatott konfiguráción a legjobbat kell hoznia, ami pedig mindenhol optimális az egyes konfigokon sehol sem a lehető legjobb.
A szintetikus teszteken meg sokkal nagyobb eltéréseket mutatnak, mint a valódi teljesítmény. Persze ez Fx4-re már ez se igaz...
Nem tudom, nálam általában érzésre: Opera és Firefox 4 nagyjából egyenlő renderelési sebességgel. A Firefox bizonyos JS tartalmakat gyorsabban futtat, például Gmail, Docs, stb. (ez viszont már 3.6x-nél is megfigyelhető volt) viszont kicsit olyan érzés, mintha a GUI sebessége évekre le lenne maradva a motor sebességétől (ez viszont még a 4-nél is). Ez Opera esetében nincs jelen, ahol a GUI is villámgyors. A Chrome-nál fordítva. A GUI gyorsabb, mint a Firefoxé, de ott viszont az a puritán érzés. Például az Index, PH lapcsalád és társai kicsit lassabbnak tűnik renderelésnél. A háttérben sok oldalt megnyitva megint meg-meg akad. A smooth scroll hiánya a sebességérzeten sokat dob, ellenben a kényelemérzet hiányzik hosszútávon.
Teszteknél: Chrome és Opera holtversenyben, hol az egyik snapshot a gyorsabb, hol a másik Dev verzió. Mivel a hardvergyorsítást nem mérik, a Firefox 4 és az IE9 is le van maradva.
(#135) aronvirginas: "Pedig semmivel nem bonyolultabb mint a Firefox vagy a Chrome"
Inkább ez lehet az oka.
(#137) GoodSpeed: Nem az Analytics, hanem a Gemius. Ott a címben a post. És nem a scriptet kell felvenned fehérlistára, hanem az oldal címét, ahol azt akarod, hogy lefusson a blokkolt script.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz deathtania #138 üzenetére
Chrome-ra, annak a lefagyogatása miatt aztán meg Operára. azt kell mondjam nem bántam meg. ez egyik legjobban kezelhető és felhasználóbarát böngészőnek tartom az Operát
Ugyan már, floatr épp nemrég fejtette ki, hogy az Opera bonyolult, kezelhetetlen és használhatatlan. Csak nem cáfolni mered ezt az axiómát?
-
deathtania
senior tag
nemrég váltottam FFről a 3.6os verzió állandó lefagyogatása miatt Chrome-ra, annak a lefagyogatása miatt aztán meg Operára. azt kell mondjam nem bántam meg. ez egyik legjobban kezelhető és felhasználóbarát böngészőnek tartom az Operát. és kifejezetten örülök a 11es verzió megjelenésének.
a tab stacking jó cucc. az url rejtés megint jó cucc. ha valaki meg nem tudja a tabokat összevissza húzni, hát sajnálom. nekem sikerül úgy is, hogy nem rakom őket egymásra. a kiegészítők kezelhetősége pedig messzemenőkig a legjobb. és még a dizájn is jobb, minta Chromenak meg a többinek (nálam spec a teteje full átlátszó, ezért látom, ha a háttérben villog az msn ablak ).
az opera unite-nak pedig már sokszor hasznát vettem.
egy dolgot hiányoltam eddig, az a guglikeresés tippek voltak. de már azt is javították. kell ennél több egy átlagfelhasználónak? nekem nem.azt hiszem maradok
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz WonderCSabo #134 üzenetére
dqdb csinált user hsz letiltó userJS-t, használjátok.
Bámulatos hol tart már a tudomány
Köszönöm, meg fogom lesni. Vannak olyan emberek, akikkel szemben hasznos lehet, és bár nem foglalkoztam eddig a userJS-ekkel, szerintem itt az ideje elkezdeni
-
törölt tag
Én régebben számtalan embernek megmutattam az operát, de mindenki kivétel nélkül azzal hárított, hogy ez túl bonyolult
Pedig semmivel nem bonyolultabb mint a Firefox vagy a Chrome, a haladó feature-okat nem tolja az arcodba. Viszont ha szükséged van rájuk, előhívhatod őket. Édesanyám, a barátnőm és a testvérem is Operát használnak otthon lassan 1-2 éve és még nem hallottam panaszt.
Nem lehet, hogy nálad inkább a zsigeri gyűlölet munkálkodik?
-
WonderCSabo
félisten
Végülis nem fairnek tűnik, de a kiegek meg azért vannak h. használjuk őket.
A szintetikus teszteken meg sokkal nagyobb eltéréseket mutatnak, mint a valódi teljesítmény. Persze ez Fx4-re már ez se igaz... Pipeling pedig szarul van implementálva Fx-ben, általában lassít az oldal elemek letöltésén... Fx4-ben lesz majd csak alapértelmezetten bekapcsolva, mire kijavítják.
Dave™: dqdb csinált user hsz letiltó userJS-t, használjátok.
-
Dave™
nagyúr
Szerintem az a gyerekes, amit te csinálsz. Itt osztod az észt, hogy mi a rossz benne, mit kellene másként csinálnia, miért jobb/gyorsabb a chrome, miért ez, miért az. Csak annyit tegyél meg, hogy mindig off-ban írsz, és akkor nem is fárasztom magam az okosságaiddal, tudom, hogy a szürke szöveget elég átugranom. Ha már ennyire kényszeredetten "beírkálhatnékod" van egy Operás topikba.
-
Penge_4
veterán
válasz < CyberBob > #131 üzenetére
Kettő is van.
-
Penge_4
veterán
válasz WonderCSabo #128 üzenetére
Ezzel az erővel ezeket is ki lehetne rakni bárhová. Csak az a baj, hogy ezekkel nem igazán találkoztam Operás oldalakon és Operás oldalakon linkelt scriptgyűjtemények, gombgyűjtemények és társain kívül sehol. Például itt az alsó bannerek, mint Externet, Prohardver, Index, NetGo...stb között is ott lehetne egy Opera logó.
Sőt, a mostani kiegészítő fejlesztő nyereményjáték kapcsán is lehetne egy post.
Már ilyesmi sokat jelentene.
De még a "Megjelent az Opera új verziója" című cikkek is két kategóriába tartoznak.
Az egyik, amikor szimplán belinkelik, írnak róla pár mondatos marketingszöveget, semmit ami felkeltené bárki érdeklődését, még nekem sem, ha nem ismerném a böngészőt.
A másik, amikor készítenek egy hosszabb leírást, ezek viszont sajnos többnyire ordítanak a félreértelmezésektől és attól, hogy a cikkíró még életében nemhogy nem használt, de nem is látott telepítve Operát.
A 10.5x óta a harmadik csoport a "kedvencem", a tesztek, amik többnyire szintén úgy zajlanak, hogy a cikkíró a saját, tesztkörnyezettel köszönőviszonyban sem lévő gépén a jól bejáratott (Adblock Plus, pipelining, stb. minimum és sok más) Firefoxát és/vagy Chrome-ját (amiből sokszor a Dev változatot használja, vagy a Firefox bétát/Minefield-et) összehasonlítja az aktuális stabil Operával (mivel snapshotokról nem hallott), amit csak szimplán feltelepít gyári beállításokkal, aztán levonja a következtetést, hogy igazából elég szar a szintetikus tesztekben, de érzésre még a Firefox is lealázza.
Persze nyilván eltérnek azért az eredmények, meg OS is számít, de egy normális tesztkörnyezetben, minden böngészőből kicsavarva a lehetséges maximumot (persze NoScript nem játszik, maximum ha máshol is az összeset letiltod, használhatatlanná téve az oldalak 90%-át).
-
floatr
veterán
Majd ha lesz időd, akkor írd már le, hogy hol pocskondiázok, vagy indok nélkül fikázok valamit. Sokszor elmondtam már, hogy korábban évekig gyakorlatilag csak operát használtam. Még csak elvakultsággal sem vádolhatsz.
Nem szóltam be a fejlesztéseikre, korábban próbálgattam a widgeteket, ilyesmi. Lehet h inkább neked van valami vetítési kényszered azokból a frusztrált beszólongatásokból, amikor pár jóember beliheg a chrome-os hírek topicjaiba, hogy a chrome fosszar, és engem is ott találsz azok közt, akik erre válaszolnak. Nem zavar, hogy neked vagy másnak bejön, nem akarom elrontani a játékot, max bökte a szememet a fastest in universe címke, miközben nekem a kezeim közt rohad össze minden, ami nem kap normális JS motort. Huhh, lehet h nekem is vannak szempontjaim....
Amúgy meg ha a marketinges felvetésre okkal/érvvel reagálok, nem érzem h én indítanék fikahalmot. Inkább valami vicces érzés kap el, hogy látom ahogy kapálózik itt mindenki, hogy hogyan merészel a mocsok gugli még reklámozni is. Gyerekes, ezért is hagytam a francba annak idején az opera használatát.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz julius666 #116 üzenetére
A Mozilla eléggé viral kampányt csinált, a sok fanboynak köszönhetően terjedt el a Firefox anno.
aronvirginas: LOL, a Mozillának fizetett rekláma sehol nem volt (és most sincs), a fanboyok kirakták a honlapjaikra, felrakták a gépekre, hype lett körülötte, így terjedt el.
A Google meg az összes honlapjára kirakja, és rengeteg szoftverrel ajánlja. Totál más a 2.
-
Dave™
nagyúr
Egyébként meg ha a nagyanyámnak farka lett volna...
...akkor most nem szemetelnéd itt tele ezt a hírt az Opera fóbiáddal.
Marketingben sajnos rossz az Opera. De miért hasonlítjuk az open-source huszár firefoxhoz, ami elsősorban az ie fikázásából jutott oda, ahova, meg a chrome-hoz, amit lehetetlen kikerülni az interneten, ott van minden google szolgáltatás mellett, ennél nagyobb reklámfelület per pillanat a világon nincs.
Nem értem miért élvezet számodra itt fikázni, hogy ez miért nem így van, az miért nem úgy van stb. Véletlenül sem kell használnod. Ez ilyen, nem tökéletes, de sokak számára közelebb áll hozzá, mint a többi.
-
floatr
veterán
válasz #24737024 #125 üzenetére
Elmondom neked, hogy teljesen mindegy, hogy mit csináltak volna, pláne úgy hogy nem is csináltak ~semmit. Én régebben számtalan embernek megmutattam az operát, de mindenki kivétel nélkül azzal hárított, hogy ez túl bonyolult, jó neki az IE/FF. Egyébként meg ha a nagyanyámnak farka lett volna...
(#124) Penge_4 GPO-val távirányítható lett ez is? Mert híre nem sok volt...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
marketinges kampányt az opera részéről, ami érdemi költségvetéssel bír, és ismertséget hozott
Épp ezt mondtam: nincs ilyen, mert nincs büdzsé jelentős kampányra. A konkurenciának jóval többre telik... És nincs is módjukban olyan gerillakampányt indítani mint annakidején a Mozillának, mert nincs egy eszme ami mentén ezt megtehetnék (ugye ők nem "ópenszursz"). Szóval ez igencsak ördögi kör. Hidd el, a részesedésük nem így alakult volna, ha a YouTube-on Chrome reklám helyett Opera lenne. Ez borítékolható...
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz #24737024 #122 üzenetére
Nevezz már meg egy-két olyan marketinges kampányt az opera részéről, ami érdemi költségvetéssel bír, és ismertséget hozott, vagy próbált hozni (leszámítva a face guestures videót, és tsait). Mert bár nem vagyok kutatója a témának, de nem él kontrasztosan az emlékeimben hasonló. Az eddigi legnagyobb infóáradatot kiváltó ténykedésük is az volt, hogy nekimentek a ms-nak úgy, hogy az EU-t tolták maguk előtt, magyarán igazán pénzükbe sem került, és ismertséget + reklámfelületet kaptak (igaz mások is, de hát ez ilyen olcsójános megoldás volt). Ezt a fanboyozást meg otthon plz, baráti körben
Szép elvek mentén kicsit elveszett a lényeg, és lett belőle egy olcsó haszonélvezős megoldás. Az is csak addig lesz "jogos", amíg ki nem jön az IE9.
A gugli nem fizette a mozilla gerillakampányát. Azt ők találták ki, és a támogatók hintették. Nem kellett a gugli pénze hozzá. Amúgy az opera is kap a guglitól pénzt tudtommal, kapott az ask.com-tól is.
A mozilláéknál az ötlet volt a jó, ahogy a guglinál is, bár ők nem bízzák a véletlenre a dolgot, kicsit rágyorsítanak, akár azzal is, hogy rengeteg hírben szerepelnek valami vélt vagy valós marhaság miatt. Most pl azzal, hogy GPO-alapon is távirányíthatóvá tették a böngit, és a vállalati informatika nagy ellenérve megszűnt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz julius666 #116 üzenetére
a mozilláét ki állta?
Többek között a Google, amíg nem volt Chrome, na meg a szabadszoftver-közösség is szárnyai alá vette
@floatr: eddig az EU, és a ms állta
Ne legyünk már nevetségesek, a fanboyságnak is van határa Ha a böngészőválasztóra célzol, abban jópár más böngésző is benne volt, ugyanannyira volt reklám az Operának, mint a Firefoxnak, a Safarinak, vagy a Chrome-nak.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz #24737024 #98 üzenetére
"hozzáadná az urlfilter.ini-hez a még hiányzó definíciókat a kiválasztott listából (EasyList, Fanboy's List stb.)"
Olyan listákat találsz a neten, de semmi értelme nincs neki, mivel az urlfilter.ini nem tud DIV-eket blokkolni és RegExp sincs.
"szerintem a kiterjesztés API nem is teszi lehetővé"
A JavaScript nem teszi még elérhetővé, hogy fájlba írjon, a HTML5 FileAPI nélkül.
Valamint az Opera sem, hogy külsőleg írva legyen a fájl futás alatt.
Mivel indításkor behúzza az összes ini akkori tartalmát a memóriába, majd ha a felhasználó máshogy nem dönt (például lenyomja az Ok gombot a Ctrl+F12-es beállítás ablakon) akkor egységes 5 percenként a memóriában változó tartalommal felülírja a profilban lévő fájlokat.
Tehát ha a profilban lévő fájlokat módosítod, az felül lesz írva a memóriában lévő frissebb tartalommal a következő ciklusban.
-
Penge_4
veterán
válasz < CyberBob > #83 üzenetére
- rókához hasonló űrlapkitöltő
- kép átméretezés ablakhoz
- oldalanként beállítható nagyítás ami persze később is megmarad (legfontosabb)Első kettőhöz van addon, az utolsóhoz nem tudom, de nem találkoztam vele. Viszont vannak rá trükkök. Például megnyitod azokat az oldalakat, ahova egyéni zoomot szeretnél beállítani, majd elmented őket munkamenetként, megnyitáskor pedig a könyvjelző vagy gyorshívó URL-t a session elérési útvonalára cseréled.
(#85) aronvirginas: Az a vicces, hogy az about:config Operában az opera:config címre irányít automatikusan. Szóval úgy mondja, hogy ki sem próbálta 9.0 óta, mert azóta van benne opera:config, előtte csak kézzel lehetett szerkeszteni az operaprefs.ini (vagyis akkor még opera6.ini-t).
-
floatr
veterán
válasz WonderCSabo #104 üzenetére
Erről lemaradtam, bár nem csak ez hiányzik a protokollból
(#115) aronvirginas eddig az EU, és a ms állta
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
Most frissítettem az opera 11 -et a Build 1156 -ra és sokkal gyorsabb stabilabb mint az előző Build 1111 az előző sokszor kilépet valami nem tetszetneki pedig csak a PH-t nézegetem.
-
fatal`
titán
válasz #41133696 #112 üzenetére
Semmi nem aktív mert blokkolja a gemius scriptjét. Nekem le van tiltva a külső script blokkolás teljesen, de elég ha whitelistre teszed ezt:
http://pro.hit.gemius.pl/gstream.js
Valamint nekem az urlfilter.ini-ben is benne van az [include] résznél ez a sor és így teljesen jól működik.
-
törölt tag
Nekem most minden oldal úgy tűnik, hogy jól műkszik amiket látogatok az adblock/noscript-el, egy kivételével az rtlmost-nál nem. Elindul a videó ha letiltom a blokkolást, de nem aktív a lejátszás gomb, illetve a teljes képernyő
-
julius666
addikt
Na majd mindjárt jön a fő troll...
Az ki az?
A hírhez: habár az újításokat a bétából ismertem már így számomra nem újdonságok, de azért ebbe a topicba mégis megjegyezném, igen, az opera határozottan az én szájízem szerinti irányba halad (ahogy látom most már eltüntették az ablak teteje és a tabok közötti idióta holtteret, ezzel egy nagyon csúnya fekete pontot radíroztak ki sikeresen az ellenőrzőből a szememben). Azt kell hogy mondjam, ha az általam már régóta messiásként várt átfogó sessionrendszert megvalósítanák, könnyen lehet visszatérnék a jó öreg operára Chromeról.
Ha ezeket a lépéseket nem most, hanem mondjuk 2 éve (vagy még azelőtt) lépték volna meg (normális markting mellett), most valószínűleg jóval előrébb tartanának elterjedtségben. -
sekli
addikt
Szerencsére az összes beállításom megmaradt, pirospont.
-
szaszayanou
aktív tag
Letöltöttem és tetszik. Javítottak picit a sebességen és jók az új funkciók is.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #106 üzenetére
a másikat is tölti automatikusan, tehát egyszerre kettőt
Nálam nem.
FastestTube beépül a YouTube oldalba, csinál egy Download gombot a beágyazás gomb mellett
Ezt meg n+1 másik Fx kieg tudja. Amint mondtam, a Flashgotban a média letöltés csak egy mellékfunkció, nekem mondjuk tökéletesen megfelel.
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #104 üzenetére
Firefox-ban úgy működik, hogy amikor elkezdi streamelni az adott videót, és mondjuk te HD-ban akarod leszedni, akkor ki kell választani az adott minőségében, el kell kezdeni stream-elni és csak ezután tudod vele letölteni, ráadásul amint elkezdi tölteni a HD-s MP4-et, a másikat is tölti automatikusan, tehát egyszerre kettőt.
Opera-ban a FastestTube beépül a YouTube oldalba, csinál egy Download gombot a beágyazás gomb mellett és ott kiválaszthatod, hogy melyiket akarod direktbe letölteni és ha választottál, azonnal felugrik a mentési ablak.Jó nem azt mondom, hogy egyértelműen jobb nála, hanem inkább úgy mondom, hogy nekem is sokkal kényelmesebb, jobban tetszik.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
zoli62
addikt
Configurator kiterjesztést nálam nem lehet beállítani.
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #87 üzenetére
Miben jobb a Flashgotnál? Bár a Flashgotnak csak egy mellékfunkciója a streamelt videó lementés.
cousin333: A Websocket elég gázos, Fx4-ben is nemrég tiltották le.
-
cousin333
addikt
Az Opera 11 nem hoz drasztikus javulást a sebesség terén, csak finomhangol (ami látszik az általad linkelt teszten is). Kivételt talán a selectorok jelentik, amik jelentősen gyorsultak a 10.63 óta.
Ha belegondolunk, ez várható volt, az Opera a x.5-ös verzióiban eszközöl jelentősebb core változtatásokat, a x.0 a finomításról és az új funkciókról szól.
"html5test:177+7 (nincsen websocket?!)"
De van, csak a WebSocket szabvány biztonsági problémái miatt gyárilag le van tiltva. Itt lehet engedélyezni:
opera:config#UserPrefs|EnableWebSockets
"We spared no expense"
-
rt06
veterán
szereincsere van egy masik addon is, contentblockerhelper neven, ami a beepitett tartalomszurot egesziti ki annyival, hogy nem csak kep es flash tartalmak tilthatoak le, hanem javascript es iframe tartalmak is
tartalomszuresre inkabb ez hasznalatos, a noads mar csak a hatramaradt ures helyek eltuntetesere kell ezutanen pl sokszor nem a zavaro reklam, hanem annak lassu betoltodese miatt szurok, s ekkor a noads annyit er, mint a szarnak egy pofon, mert attol, hogy nem altom, meg lassan toltodik be, fogja a savszelt, fogja a bongeszot, keslelteti a userjs futasat
amugy en meg mindig egy olyan adblock-ot varok, mint ami az iepro-ban van, annal jobbal eddig nem talalkoztam (bar az fx adblock-jat nem ismerem reszletesen)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
törölt tag
válasz #41133696 #91 üzenetére
Ez nálatok engedi a beállításokat piszkálni ?
opera:config#PersistentStorage|UserJSStorageQuota <-- Ezt beállítottad a leírásnak megfelelően 500+-ra?
Amúgy a NoAds-ben akkor látnék igazán fantáziát, ha automatikusan hozzáadná az urlfilter.ini-hez a még hiányzó definíciókat a kiválasztott listából (EasyList, Fanboy's List stb.) Nekem ezt nem sikerült elérni, és szerintem a kiterjesztés API nem is teszi lehetővé
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz #41133696 #96 üzenetére
Ja néha átrendezi, bár engem nem zavar, de az operára jellemző hogy mindent ideoda lehet pakolgatni az eszköztáron, szóval későbbi verzióban bekerül ez is.
Egyébként a noads mellé javaslom a beépített tartalomblokkolót (talán egyszer ehhez is lesz egy jóféle kieg), mert a noads nem blokkol csak eltűntet mint régen a chrome addonjai (igazából az üres divek eltűntetésére való).
-
törölt tag
Ez nálatok engedi a beállításokat piszkálni ?
Szerk : Végre megtörtént ami már annyira vártam, a kiterjesztések támogatása. Ha ez sem hozza meg az áttörést a népszerűség csataterén , akkor semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Badman 4ever
őstag
Minden nap felpakoltam eddig az aktuális snapshotot a 11-ből, mindjárt felrakom ezt is, nekem már a fejlesztés alatt se volt gondom vele.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
fatal`
titán
-
< CyberBob >
őstag
válasz #24737024 #86 üzenetére
Köszönöm a képárméterező kiegészítőt, amint megy az oldal kipróbálom.
A rókában az űrlapkitöltővel az oldalakon csak a felhasználónevet jegyeztetem meg a jelszót nem. Ha jól emlékszem az Opera csak együtt tudja megjegyezni.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
törölt tag
válasz < CyberBob > #83 üzenetére
kép átméretezés ablakhoz
Ez valóban egy hiányosság sokak számára, de szerencsére legalább 3 kiegészítő van, ami ezt megoldja. Én ezt használom: Make It So.
rókához hasonló űrlapkitöltő
Ez pontosan mit takar?
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
Nekem nagyon szimpatikus az új Opera, csak hiányzik pár dolog belőle:
- rókához hasonló űrlapkitöltő
- kép átméretezés ablakhoz
- oldalanként beállítható nagyítás ami persze később is megmarad (legfontosabb)Ha ezeket tudná alapból vagy kiegészítővel már váltanék is.
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Воланд
titán
Már szedem is le. Eddig firefoxot használtam, elegem lett a lassúságából, három napja kezdtem el használni a chrome-ot, itt hiányzik nekem a testreszabhatóság (mint pl ff-ben az about:config parancs), remélem ez jobb lesz.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
törölt tag
válasz huskydog17 #68 üzenetére
Mármint Opera alá? Melyek azok?
YouTube Downloader (linkelni nem tudok, mivel a kiegészítős oldal épp nem működik )
-
törölt tag
Nagyon jó Már updateltem is
-
Taky
senior tag
Nah akkor töltöm is lefelé...
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal
-
Penge_4
veterán
válasz huskydog17 #73 üzenetére
Nem kattintottad le véletlenül, hogy ne jegyezze meg?
Melyik oldalakon csinálja?
Ahol csinálja próbáld meg a Ctrl+F12->Űrlapok->Jelszókezelő helyen kikeresni és törölni az oldalt, majd újra megpróbálni megjegyeztetni. -
dqdb
nagyúr
válasz WonderCSabo #72 üzenetére
Megnyitod az adott oldal összes linkjét (Ctrl+J a 9.20-as billentyűzetkiosztással), majd onnan rászűréssel vagy nélküle egy rakás linket ki tudsz másolni egyszerre.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
huskydog17
addikt
OK, köszi, majd rájuk nézek amint helyreállt az oldal, mert még mindig elérhetetlen.
Már csak egy dolgot árulj el:
Miért van az, hogy a 11-es bétában mindenhol megjegyezte a felh.név+jelszó párost, addig a véglegesben sok fontos oldalán rá se kérdez, hogy el akarom-e menteni vagy sem, így mindig be kell írogassam amit nem akarok. Lehet valahogy módosítani a jelszókezelőben?Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Penge_4
veterán
válasz WonderCSabo #69 üzenetére
De lehet. Code tagek között lévő linkeknél Ctrl+C és már kapja is.
(#68) huskydog17: Ott lesz a Featured között legalább kettő.
Ilyen találó neveket adnak nekik, mint "YouTube Downloader", vagy "Fast YouTube Downloader" esetleg "Video Downloader" -
AtHoS
nagyúr
Attól még nem fogom ránézésre megmondani, hogy mi a vége a címnek.
Ahhoz, mint írtad bele kell kattintani.Ha weboldalt fejlesztgetsz (bár más egyéb esetekben is jól jöhet ha ránézésre látja az ember a teljes címet) ez csak plusz művelet, ami fölösleges idővel jár, tehát ahogy írtam is: egyszerűen lehet váltani a címsor megjelenítését.
Így mindenki úgy használja ahogy neki megfelel
read-only mode on the forum
-
Penge_4
veterán
válasz huskydog17 #66 üzenetére
Arra pedig van kapásból 3 különböző addon.
-
huskydog17
addikt
A NoAds-ot bétában próbáltam, de nagyon nem volt a helyzet magaslatán. Ha majd helyreáll a szerver, lehet teszek még egy próbát, bárnem hinném, hogy ennyi idő alatt olyan sokat fejlődött volna.
A Flashgot nekem egyetlen célból kell, ami nem más, mint YouTube-ról letölteni a videókat közvetlenül. Sosem nyitottam meg vele külső letöltésvezérlőt, mindig a Firefox saját letöltőjével szedtem le a videókat YouTube-ról.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz huskydog17 #62 üzenetére
"A válasz a finom görgetés hiánya, de mellette a memória étvágya is jelenleg siralmas."
Egyetértek. Bár a könyvjelzősávon lévő URL-eket sem nevezném könyvjelzőnek, mivel tagek és description-t már az IE6 is tudott. Anélkül meg még kategorizálni sem igazán lehet.
"Na persze itt sincsenek nekem nagy igényeim, nekem mindössze egy normális reklámblokkolóra és egy Flashgot szerű kiegészítőre van csak szükségem."
Most le van halva az oldal a terhelés miatt, ezért linkelni nem tudok, de a NoAds-ot próbáltad?
FlashGot-ra nem tudok mit mondani, alap letöltésekre szerintem az Opera letöltéskezelője is nagyon jó, tudja folytatni a megszakadt letöltéseket és mégiscsak letöltéskezelő, nem csak egy popup.
Fájlmegosztókra pedig ajánlom a JDownloadert. Már ReCaptcha OCR is van hozzá, igaz, jelenleg még nagyon alfa stádiumban és nem mindig működik.
(#63) Dave™: "igaz többszálú letöltést meg hasonlókat nem csinál"
Nem, csak 8 szálú.
(#64) WonderCSabo: A JDownloader Ctrl+C-nél automatikusan elkapja a linkeket.
Mellesleg sajátmenüt szerkeszthet hozzá, ami külső programnak elküldi a linket mondjuk %u változóval.
Például: opera:/button/Execute%20program,%22C:/Program%20Files/Download%Manager/downloadmanager.exe%22,%22%u%22,%22Download%20with%20Download%20Manager%22,%22Transfer%20Panel%20Icon%22
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz huskydog17 #62 üzenetére
Reklámblokkoló van (eddig is volt, csak máshogy, de most már adblock is van ha jól emlékszem), a flashgot az letöltésvezérlő? Mert a beépített a többi beépítetthez képest nagyon jó, igaz többszálú letöltést meg hasonlókat nem csinál, viszont minden egyebet igen.
-
huskydog17
addikt
Ma meglepődve vettem észre, hogy már kész is a végleges, baromi gyorsak voltak a norvégok! Azt hiszem kijelenthetem, hogy több Firefox után most Opera lett nálam az alapértelmezett böngésző. Igaz, hogy a Tűzrókához nagyon hozzászoktam (4 év az nagy úr ), de az Opera-val is lassan így leszek. A váltásom oka pofon egyszerű: sebesség.
Kifejtve:
A Firefox az Opera-hoz hasonlítva a kis Athlon XP-men finoman szólva nagyon lomha, ide tartozik az indulás és GUI is, nagyon lassan reagál, de a renderelés is lassabb. Az Opera ezzel szemben valamiért olyan flottul megy, hogy azt öröm nézni, mintha új, modernebb gépen böngészném a netet, a GUI piszkosul gyors és ekkor még nem is beszéltem arról, hogy a PH lapcsalád villámgyors.
A böngésző igényeim gyakorlatilag nagyon minimálisak: legyen könyvjelző eszköztár, finom görgetés, szép skin, kiegészítők és nem utolsó sorban sebesség. Ezekből ki is lehet találni, hogy a Chrome miért esik ki nálam. A válasz a finom görgetés hiánya, de mellette a memória étvágya is jelenleg siralmas. Tudom, hogy sokak csak legyintenek a memória étvágyra, hogy az lényegtelen, de szerintem egyáltalán nem az. 1 GB DDR memória mellett nagyon nem mindegy, hogy egy böngésző megeszik 250-300 MB-ot, vagy pedig ennek a negyedével is beéri-e.
Az egyetlen dolog, ami még hiányos az Opera-ban és alaposan rá kel feküdni, az tényleg a kiegészítők. Na persze itt sincsenek nekem nagy igényeim, nekem mindössze egy normális reklámblokkolóra és egy Flashgot szerű kiegészítőre van csak szükségem. Firefox-ban ezek abszolút a legjobbak, de idővel remélem az Opera-ban is nagy mértékben fognak fejlődni!Remélem nem (nagy) gond, hogy leírtam az én kis tapasztalataimat, nekem nagyon tetszik az Opera!
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
A tab stacking bejön, sztem jobban használható mint a Panorama. Annak örülnék, ha az Fx4-ben implementálnák a tab stackinget a tabstripre, de közben a Panorama UIt is meghagynák. Persze ez sosem fog megtörténni.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Igazad van Vissza is kérdezhettek volna, hogy: Miért?
Hátha megnyílik és leírja. Viszont nem éreztem, hogy feszültséglevezetést oldottak volna meg
A fagyás nálam is előjött az előbb, de még a 1140-es builddal, mikor le akartam tölteni a véglegest és ránavigáltam egy Download linkre. Na ott proci 50% és megállt a móka. A végleges viszont eddig (kopp-koppp-kopppp) nem produkálja.
-
tag
Az senkinek nem jut az eszébe, hogy a cikk alapján fogalmazódott meg benne az ami? Minden mondat amiben benne van egy másik böngésző neve, nem negatívumként akkor az már trollkodás, meg sértegetés? Miért kell ezen felhúzni magát az embernek? Miért nem lehet átsiklani felette, hogy őt ezek az újítások nem győzték meg és kész. Néha mintha szándékosan keresnétek a konfliktust, mert valakin le kell vezetni a napi feszültséget. Túl feszültek vagytok, többet kellene lazítani, sportolni. Hmmm, vagy átjárni Amszterdamba... Remélem nem fogtok megverni ezért. Egyébként meg én az Opera-t és a Chrome-ot is használom. Mellesleg a 11.0 első használatakor nekem fagyott. Azóta viszont OK.
Béke![ Szerkesztve ]
"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?" ^.^
-
floatr
veterán
Én fejlesztőként nézem a böngészőket. Eddig az apple és a gugli volt az, akik valóban a fejlesztők kedvében jártak, és a mozilla közvetetten. A többiek csak úgy voltak, mintha nem lenne koncepció, pedig a ms-nak volt mit vesztenie a dologgal (láthatóan észbe is kapott), az opera meg mást nem is tehetett volna, de még van mit tenniük.
-
törölt tag
Jó lenne, ha a Link-en keresztül a kiegészítőket is lehetne szinkronizálni. De ami késik, nem múlik )
-
rt06
veterán
extension-os site be is dolt, 503-at dobal
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
AtHoS
nagyúr
válasz remington2 #14 üzenetére
Azzal nem is lenne gond, ha véleményt nyilvánít és nem csak álláspontját teszi közhírré. Igaz még nem jutottam el az eddigi közel 40 hsz végére, de valahogy nem találkoztam azzal, mi alapján döntött úgy, hogy a chrome mellett marad.
Természetesen mindenki olyan böngészőt használ amilyet akar, de Én pl. egyszer sem mentem se Chrome, se FF, se egyéb más böngésző topicjába leírni, hogy márpedig akkor is egy másik böngészőt használok. Főleg úgy nem, hogy még csak érveket sem hozok fel a döntésem megalapozásához. Lehet velem van a baj
Szerintem a böngészőknek a felhasználó kényelmét kell szolgálniuk és két, esetleg több böngésző is szépen megfér egymás mellett ugyanúgy, mint pl. a jegyzettömb is megfér pl. egy MS Word kvalitású szövegszerkesztő mellett. Nálam is több böngésző van a gépen és mindig azt használom, amelyik számomra éppen kényelmesebb a megvalósításban.
Sajnos ez nem jut el nagyon sok ember tudatáig és mindenféleképpen csak egyet erőltetnek, még akkor is, ha erős kompromisszumokra kényszerülnek miatta. De hát nem vagyunk egyformák. Szerencsére
Az Opera ezzel a verzióval sokat lépett az egységnyi sugarú felhasználók irányába, amivel még kényelmesebbé vált a használata. Haladni kell a korral és ki kell szolgálni a felhasználókat. Lehet felismerték ezt északon is? Most már nem csak olyan megoldások érkeznek, amik a fejlesztők kényelmét növeli, hanem a felhasználótábor igényeit is próbálják kielégíteni. A megvalósítás pedig lehet nem a legtökéletesebb, de előbb-utóbb csak megkapjuk azt amit akarunk
-
stvnppp
senior tag
Nekem gyakran előjöttek, mert én úgy szoktam új fület nyitni, hogy a tabsávra duplakatt, nem pedig az erre szolgáló ikonra, és gyakran sikerült pont a kettő közé kattintani, és akkor előjöttek az előnézetek. De az előbb leírt módszerrel sikerült megoldani, előnézetre meg nincs nagyon szükségem.
(#50) Dictator^: Akkor ok. Nm
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Szerintem arra gondol, hogy ha véletlenül pont a tabok meg a címsáv közötti részre kattintasz duplán, akkor előjönnek a vizuális fülek. Szerintem ez nem kapcsolható ki, bár kérdés, miért kattint ott valaki véletlenül duplán, szimplára nem jön elő, dupla meg ott semmihez sem kell egyébként sem.
-
floatr
veterán
Még valami, amit szemet szúrt. A JS motor JIT compiler-szerűsége meglehetősen pocsék munkát végez, mivel a teljesítményt nem tudja hozni folyamatosan. Egy összetettebb folyamatnál kisebb ugrásokat produkál -- ahol meg tudja csinálni a fordítást -- aztán megakad. Ott nyilván kevés a megoldáshoz.
-
edward2
addikt
Ez a tab stacking kifejezetten tetszik pedig elsőre nem tűnt pozítivnak.
Viszont ez a web URL rövidítés lehet nem lesz kedvencem.
-
^Clown
addikt
Ki fogom próbálni!
-
törölt tag
Most látom, hogy az Opera Link szinkronizálja az urlfilter.ini-t is! Na ennek kifejezetten örülök
-
rt06
veterán
most veszem eszre, azt a hulyeseget is atvettek az ie-bol, hogy az url a domain-t nem szamitva el van halvanyitva
ezt le tudom tiltani valahol?Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Dave™
nagyúr
Belekattint a címmezőbe és ott van, meg tudja osztani. Eddig sem gépelték gondolom, hanem kimásolták, ahhoz meg bele kell kattintani. Szerintem jobb ez így, a közvetlen környezetem szerint is. A pro felhasználókat nyilván hátrányosan érinti. De ők vannak kevesebben, így inkább nekik kell kapcsolgatni, az egyszerű felhasználó jó eséllyel meg sem találná. Szerintem továbbra is ez a logikus.
#39: és most ezzel mit csináljak? Hol volt ez kérdés? Hogy jön ez az eddigiekhez?
[ Szerkesztve ]
-
-
floatr
veterán
Más szemében a szálkát... tudod, ahogy beszéltük ezt hasonló apropón a chrome-os topicban. Másért amúgy sem nézel be oda, én meg a ti kedvetekért szoktam benézni ide.
De ezt is lemértem, csak hogy ne a levegőbe menjen az anyázás
chromium 10.0.611: 6324
Rendering: 3720
Social networking: 3279
Complex graphics: 12769
Data: 17141
DOM operations: 4602
Text parsing: 10513
html5test: 244+13opera 10.63: 4742
Rendering: 3921
Social networking: 3610
Complex graphics: 8909
Data: 4229
DOM operations: 4067
Text parsing: 9855opera 11.00: 5648
Rendering: 4709
Social networking: 4194
Complex graphics: 10954
Data: 5242
DOM operations: 4581
Text parsing: 12124
html5test:177+7 (nincsen websocket?!)Natúr js tempóban meg maradt a 3,5-szeres teljesítménykülönbség. Mondjuk ez nem olyan vészes, mint a FF, mert utóbbi a teszt futtatásakor azt hiszi magáról, hogy dobott egy hátast, mert olyan lassan szalad.
-
Dictator^
veterán
Már régebbi operánál került be, nem lehet kikapcsolni azt, hogy ha tabok és az adress bár között ne tudjak ráklikkelni arra, hogy kinagyítsa a tabjaimat?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
rt06
veterán
válasz #24737024 #36 üzenetére
a query string az pont nem a protokoll, es bar egyre nepszerubb az url rewrite, es a shinywebkettes cimek, de meg jopar helyen hasznaljak a hagyomasnyos, query string-ben torteno parameteratadast - na, egy ilyen site-ra hogyan linkel valaki? nem webfejleszto, nem it professional, hanem egy mezei user....pont az, akinek az eletet egyszerusiteni kivanjak
Dave:
"Amíg kikapcsolható, miért zavar az egyszerűsített sáv?"
azon felul, amit fentebb leirtam, azert, mert igy "kuzdenem" (keresnem, beallitgatnom, minden gepen, ahol opera-t hasznalok) kell, hogy visszaallitsam
csinaljak bekapcsolhatora, ne eroszakoljak ram, a kikapcsolas lehetosegevelNarxis: amit igertek, hogy lesz linux-os kliens, meg operaval (egyeb bongeszokkel) is menni fog, abbol nem lett semmi?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ez az url-es kretenseg...query string-et mi a halalert kell elrejteni? hogy veletlenul se lassa a user, hol van?
Nekem személy szerint tetszik ez a fejlesztés. Egy hétköznapi user számára szerintem átláthatóbb, míg a power user bármikor kikapcsolhatja, ha zavarja Nem mindenki webfejlesztő, hogy tisztában legyen minden protokoll jelentésével és céljával. Egy egyszerű embernek többet mond az, hogy "local" vagy "secure" mint az, hogy "file://" vagy "https://".
A tab stacking pedig kifejezetten hasznos, még akkor is, ha van még mit csiszolni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
A tömegek igényeinek irányába halad a dolog az egyszerűbb felülettel, a több vizuális elemmel, az egyszerűbb címsávval. Amíg kikapcsolható, miért zavar az egyszerűsített sáv? Sokszor volt kritika, hogy túl bonyolult a felülete, és szeretnének kedvezni a nagyobb tömegeknek. Szerintem logikus lépés, de nyilván olyat senki sem fog tudni csinálni, ami mindenkinek tetszik, és senkiből sem vált ki ellenérzéseket. Nekem pl. pont a 9-es óta történt dolgok jönnek be a legjobban (speed dial, visual tabs, unite, win7 tálca funkciók és most a tab stacking). Számomra ezek hasznos dolgok. Az extension viszont egyelőre nem mozgat meg.
#34: ha gyakran látogatott oldalakkal nem tudod használni (vagy nem minden funkciójukat), akkor nyilván halott ügy, miért csinálnál magadnak felesleges kényelmetlenségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
18 kiegészítőt használok, de szerintem ha most nincs is mindegyikből operás, később biztos lesz.
Ami zavar, hogy QuakeLive-al, Battlefield Heroes-zal nem használhatom, jellemzően olyan oldalak amik valamilyen plugint használnak. Tudom, apróságok...éppen ezért adok igazat floatr-nek amikor írta valamelyik böngészős hírnél, hogy a jövőben apróságok/nüanszok döntenek 1-1 böngésző használata mellett.
Mindegyikhez lesznek kiegészítők, mindegyik gyors lesz(biztos lesz mindig egy gyorsabb, de ez változni fog a folyamatos "harcban"), mindegyik támogatni fogja a webes szabványokat stb.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
rt06
veterán
na basszus, egyre inkabb kezde elmenni ez is bugroka iranyba
ez nem lenne feltetlenul baj, rohadtul hianzuk alola egy normalisan hasznalhato firebug feleseg (a dragonfly messze van a normalisan hasznalhato-tol), igy az extension-oknek igencsak orulok, de sajnos masban is mennek a fox iranyaba, konkretan telepites utan kapasbol feheren indult (s amig nem inditottam uj session-t, minden egyes ujrainditas utan kifagyott, nem volt kepes visszaallitani a korabbi munkamenetet)nem tudom, de szamomra a 9-es verzio ota nem volt olyan fejlesztes, ami valoban hasznos lenne, cserebe rengeteg zavaro aprosag kapott benne helyet (10-esben a grafikai effektek, a gyorskereso atalakitasa, most ez az url-es kretenseg...query string-et mi a halalert kell elrejteni? hogy veletlenul se lassa a user, hol van?)
-
Brutális eb
addikt
Az még rendben is lenne ha esetleg a mondata így hangzott volna.
Maradok a chrom-nál mert a friss operát kiprobálva ez és az nem tetszik nem működik megfelelően.
Ehelyett csak egy értelmetlen böffentést tolt a kolléga.
Egyébként látom te is csak böffenteni tudsz és kötekedni.
Maradj nyugodtan a firefoxnál annak a topikjában keltsd a hangulatot és örülj,hogy a szalonképtelen kifejezések miatt nem pihensz pár órát....[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
floatr
veterán
Az allergia kiváltó okai pedig nem maga a böngésző, hanem a felhasználó tábora. Érdekes módon nekem jó ideig semmi ideológiai problémám nem volt vele, de amióta a chrome-os topicokban széltében hosszában arról van szó, hogy szerintetek az opera sokkaljobbabb, és mindezt valami menthetetlen gyűlölettel adjátok elő, az kelt érzelmeket az emberben. Gondoltam én is, hogy eleresztek egy félmondatot csak a rend kedvéért, de látom páran sokkal szorgalmasabbak voltak.
Amúgy fejlesszék csak szorgosan, hátha lesz olyan ötletük, amit mások érdemben fel tudnak majd használni
-
törölt tag
válasz remington2 #28 üzenetére
hárman kvázi elkülditek melegebb éghajlatra
Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten
-
remington2
senior tag
LOL, te beszélsz stílusról, amikor hárman kvázi elkülditek melegebb éghajlatra egy ilyen hozzászólás után? ROFL.
Penge meg sokkal többet tett már a firefox, az internet explorer, és a chrome érdekében, mint te valaha is fogsz, szóval meg kell őt becsülni, csak így tovább
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
Dave™
nagyúr
Na ez egy vélemény. Egyet is értek a kiegészítős résszel, sokat kell csiszolódnia, de valószínűleg sosem lesz olyan kiterjedt, mint a firefoxé, több szempontból sem. Milyen kiegészítőt használnál hozzá? Meg mi az ami még hiányzik a kiegészítőkön kívül?
#28: te is olyan ember vagy, aki a LOL-ozást meg a ROFL-ozást trendinek gondolja?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem értem... Ha megjelenik egy hír, egy böngésző új verziójáról, egy másik böngésző fan egyből jön, hogy maradok ennél, maradok annál... Tiszta szánalmasok vagytok srácok már bocs... Minden ilyen hír elfajul egy "böngésző" hábórúba, hogy ez a király, nem az a sz@r amit te használsz stb, stb, és még sorolhatnám... Persze nincs tiltva, hogy ne szóljon hozzá senki, de nem unjátok még, hogy egymás megszokott böngészőjét fikázzátok, meg istenítitek a saját megszokott böngészőtöket!!!!! Kicsit gondolkozzatok m ár el ezen... Bár úgy is törölni fogja ezt egy moderátor, de nem érdekel.
Akinek tetszett a hír, köszönje meg, vagy írjon hozzá építő kommentet, vagy ha valami baj van akkor azt írja oda... Ne egy mást támadjátok már... Szánalmasak vagytok... Vagy ha nem tetszik amit ír, akkor meg pm-ben... Nincs kedvem már ilyen híreket is olvasnom, mert tudom, hogy egyből kitör a háború, a 10. komment után, és jön a fikázás, meg többi....
Mostantól kétszer is meggondolom olvasok-e itt ilyen hírekről, pedig érdekel, mert lehet hogy kipróbálok egy új böngészőt és jó olvasni olyanról, amiről elmondják véleményüket az emberek, hogy ez ebben nem jó,ez jó neki majd javítják stb... Nem akarom olvasni az ilyen kommentket, ahol egymásnak ugrik mindig mindenki....
További szép napot mindenkinek!"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Narxis
nagyúr
Én nem vagyok fanboy, bármikor váltok másik böngészőre ha elnyeri a tetszésem. Nézegettem az Opera kiegészítőket, de úgy látom még sokat kell fejlődniük, sokan írják a kommenteknél, hogy nem működik vagy nem úgy működik ahogy kellene. Engem nem győzött meg de meg fogom nézni pár havonta, hogy hogyan haladnak.
Számomra a Chrome-nál is mostanság érték el azt a szintet a kiegészítők, hogy azt mondjam, ez igen, ez konkurencia a tűzrókás addonok számára. Nem a mennyiség számít nekem hanem inkább a minőség.
Egyelőre én is maradok a Firefox-nál, de mint mondtam, figyelni fogom az Operát és a kiegészítőit.
Persze nem csak a kiegészítők tartanak vissza, de ez már más téma.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Dave™
nagyúr
válasz remington2 #19 üzenetére
Elég "bicskanyitogató" stílusod van. Tudod kit buzizzál le... SENKI sem kíváncsi arra, hogy miért nem használsz valamit, addig legalábbis biztosan nem, amíg ilyen stílusban teszed.
#Penge_4: lehetnél egy picit elfogadóbb mások irányába, te abszolút a szakértő-felhasználói tábort részesíted előnyben, de barátnőm, édesanyám meg még sokan mások sokkal jobban örülnek egy ilyen egyszerűsített címsávnak, mint hogy egy s betűt kellene figyelni pl. Sőt, én haladó felhasználónak gondolom magam, de nekem is jobban tetszik így, mert rápillantva is egyértelmű, a protokoll meg külön nem érdekel, nem tudok mit kezdeni vele. Sokat kritizálják a stílusod, és van a véleményekben némi igazságtartalom. Nem biztos, hogy ezzel használsz az Operának. cousin333 sokkal mértéktartóbb, szerintem úgy könnyebb megértetni - akár elfogadtatni - a mondandónkat. Lásd pl. remington alpári stílusa, akinek akkor sem adnék a véleményére, ha logikus következtetéseket tartalmazna, mert reflexből lenéz (meg minősít) egy elég vegyes összetételű felhasználótábort.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Remélem, a minimális felhasználószám miatt nem pár darab kiegészítő lesz összesen
1) Már most több kiegészítő van rá, mint a kétszerakkora részesedésű Safarira. Más kérdés persze, hogy ezeknek hány százaléka hordoz érdemi funkciókat
2) Az a minimális felhasználószám simán többtíz millió. Ennyi embernek már megéri fejleszteni, sokkal kisebb célközönségnek is készülnek szoftverek.
-
BiP
nagyúr
válasz remington2 #19 üzenetére
Azért nem mindegy, hogy milyen formában közlöd azt, hogy maradsz a firefoxnál, chromenál, akárminél.
Ha leírod, hogy nem győzött meg, vagy még mindig nem tetszik, stb.senki nem szólna semmit.
De önmagában annak, hogy "maradok a chromenál" elég furcsa felhangja van. És már belelátják a trollkodási indítékot. (mondhatni joggal, mert 100ból 99x ilyen céllal születnek az ilyen 'megmondó' hozzászólások.)
De ha csak a véleményed írod le, hogy nem tetszik, főleg ha azt is, hogy miért, az nem zavar senkit.[ Szerkesztve ]
-
remington2
senior tag
Nekem sem tetszik, maradok a firefoxnál.
Leírhatom anélkül, hogy 1000+1 elvakult operabuzinak kellene tételesen indokolnom a saját döntéseimet? Tiszta inkvizíció vagytok, b+
Leszállhatnátok a földre . . .
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
Dave™
nagyúr
A dobtak még rá egy lapáttal alatt nem a fejlesztésre gondoltál? Mert az történt. A kiemelés szerintem hasznos, az egyszerűsítés szintén, így nem kell magyarázni, hogy az s betűt figyelje a http után, látja, hogy zöld és kész. Így pl. jóval kisebb eséllyel szív be kamu banki oldalakat. Minden böngésző merít a másiktól ötleteket, a Chrome-ban is ismerősek a leggyakrabban látogatott oldalak.
-
BiP
nagyúr
Hasznos ez a tab stacking, de az én felhasználói szokásaim mellett nem sok előnyét használom ki. Viszont 1 hátrányát tapasztaltam, ami engem zavar.
Amikor már sok tab nyitva van, és ctrl+w-vel sorban zárom be az tabokat, nem mindig az az aktív, ami az utolsó volt ill. ami látszik. Ezért csomószor nem azt zárja be, amit szerettem volna. (tab stacking előtt nem volt ez a jelenség).
Persze ha valaki tud erre más megoldást, az is jó. -
Penge_4
veterán
"Kérdés, miért ennyire homogén ez a társaság?"
Ugyanazért, mint az Apple fanoknál, csak míg őket egy komplett OS+hardver választja el, Chrome esetében alacsonyabb a "kerítés".
(#12) alcsa: Tudom, felesleges de azért leírom: Az, hogy beböfögsz egy ilyet, az trollkodás. Ha meg is indoklod miért (elvégre mégiscsak egy másik böngésző topicja) az már vélemény. Elhiszem, hogy a Like gombok terjedése csökkenti az emberek szókincsét, de azért legalább pár mondatot illene írni.
(#15) ntomka: "Olyan érzésem van, hogy egyre inkább "elchromeosodik" ez a böngésző felületre."
Nekem is, csak számomra ez nem olyan vidám dolog. Bár amíg kikapcsolhatók ezek a nagyszerű butítások addig nem zavar, elvégre ha ez kell a népnek. Maximum azt sajnálom, hogy nem vettem Operás részvényeket 2005-ben.
"A Chrome topicokban meg érdekes módon az Opera felhasználók a díszpéldányok, szóval ezzel ne osszuk egymást"
Én mikor nem indokoltam meg, hogy mi bajom a Chrome-mal? És nem, nem a Google adatgyűjtését hoztam fel.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Olyan érzésem van, hogy egyre inkább "elchromeosodik" ez a böngésző felületre. Pl. most ezt az url dolgot is nemhogy átvették, de még dobtak rá egy lapáttal.
A tab stacking funkció miatt meg irigy vagyok az operára, minden böngészőbe kéne ilyen, de csak ezért nyilván nem váltok.
(#13) Dave™: A Chrome topicokban meg érdekes módon az Opera felhasználók a díszpéldányok, szóval ezzel ne osszuk egymást.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
remington2
senior tag
Azt böfög ide, amit akar. Nem opera-fanclub. Büszkék lehettek magatokra . . . magyaroperán biztos, hogy ez a divat, de azért nem kellene letorkollni a más véleményt.
Szerk: egy próbát megér, meglátuk, vissza tudok-e rá szokni. Ha sikerül a firefox és az opera legjobb tulajdonságait ötvözni, még jól is elsülhet. Remélem, a minimális felhasználószám miatt nem pár darab kiegészítő lesz összesen, és az opera nem próbálja az egész internetet a saját képére írni, akkor sikere lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Na majd mindjárt jön a fő troll... Az Opera úgy tűnik allergiás reakciókat vált ki egyesekből, s érdekes módon 90%-ban a Chrome felhasználók közül kerülnek ki ezek a díszpéldányok. Nem az ie, nem a ff, nem a safari, hanem a chrome felhasználói. Kérdés, miért ennyire homogén ez a társaság?
#12: azért nem kell túlzásokba esni, szerintem senkit sem sértettél meg, csak nem sok értelme volt ennek a megjegyzésnek itt. De lesznek ennél sokkal cifrábbak is, ez törvényszerű, ne aggódj.
#14: te is büszke lehetsz magadra.
[ Szerkesztve ]
-
alcsa
senior tag
-
Penge_4
veterán
-
alcsa
senior tag
Maradok a Chrome-nál.
-
Penge_4
veterán
Átalakították a böngésző címsávját is. Ebben mostantól nem látszanak a protokollokat jelző (http, https stb.) rövidítések, ezek helyett színkódolással jelzi a szoftver, hogy biztonságos, standard vagy veszélyes weboldalon járunk-e.
Igen, hogy kapnák be.
De szerencsére a felhasználói nyomásnak hála mindkét "fícsör" kikapcsolható.A ? utáni rész elrejtése itt: opera:config#UserPrefs|HideURLParameter
A Badge nevű cucc (ami még az FTP-t sem képes megkülönböztetni a HTTP-től és a mixed contenttől, pedig itt: opera:config#UserPrefs|ShowFullURL
"Viszont a tab stackinget ki is kapcsolom, ha ki lehet, baromira zavaró."
Nem lehet, viszont kompromisszumos módon úgy oldották meg, hogy egyik nagy tábornak se legyen jó. Én az automatikus csoportosítást akarom, más meg ki akarja kapcsolni, mert nehezen tudja ide-oda húzogatni a tabokat.
De jó hír, hogy a 11.10-ben újabb beállítási lehetőségekkel fog bővülni, szóval van még remény.
Amúgy megjegyzem, tényleg hasznos a Tab Stacking még így manuálisan is, szóval ha nem érzel kényszert, hogy napi szinten 50 alkalommal rendezd át a fülsávot, akkor érdemes időt szánnod rá és kipróbálnod, mert segít a sok fül okozta káoszt rendezni.
+ az ablakok panelből egyszerre több fület pakolhatsz 1-1 csoportba.
-
Dave™
nagyúr
Örömteli hír, bár jó lett volna, ha még ebben a verzióban kicsit több funkciót kap a tab stacking, és nem kell várni mondjuk a 11.5-ig. Na meg azért javítások is belefértek volna még. Összességében viszont nagyon jó lett, ismételten.
-
BiP
nagyúr
Tolom is fel. 1 hétig nem nézek fel a desktop team blogjára, erre kész is a final.
Viszont a tab stackinget ki is kapcsolom, ha ki lehet, baromira zavaró.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ég veled, KEndre! :(
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Apple asztali gépek
- Anime filmek és sorozatok
- ASUS routerek
- Újabb DeepSeek-vita: kevesebb vagy több áramot zabál majd az AI?
- További aktív témák...
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest