Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Száni. El ne olvasd
(#135) aronvirginas 9-es szériáig jellemző layout miatt volt mindenkinek ez a benyomása.
(#139) aronvirginas eddig nem szólogattam be, de ha erre vágysz... Olvasni is kéne tudni, nem elég csak a betűket ismerni. Idézzem, vagy rájössz magadtól, hogy mi a gond?
(#140) Penge_4 kellemetlen, de létezik ez a fajta bevésődés, és sajnos a konkurens termékeknek ezzel minden téren szembesülnie kell. Most már csak 50% körüli a probléma...
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
(#134) WonderCSabo: Az opera:config és a userJS-ek is, mégsem használták őket, részben mert nem is ismerték az Operát. Azt már megbeszéltük, hogy a böngésző default beállításainak minden támogatott konfiguráción a legjobbat kell hoznia, ami pedig mindenhol optimális az egyes konfigokon sehol sem a lehető legjobb.
A szintetikus teszteken meg sokkal nagyobb eltéréseket mutatnak, mint a valódi teljesítmény. Persze ez Fx4-re már ez se igaz...
Nem tudom, nálam általában érzésre: Opera és Firefox 4 nagyjából egyenlő renderelési sebességgel. A Firefox bizonyos JS tartalmakat gyorsabban futtat, például Gmail, Docs, stb. (ez viszont már 3.6x-nél is megfigyelhető volt) viszont kicsit olyan érzés, mintha a GUI sebessége évekre le lenne maradva a motor sebességétől (ez viszont még a 4-nél is). Ez Opera esetében nincs jelen, ahol a GUI is villámgyors. A Chrome-nál fordítva. A GUI gyorsabb, mint a Firefoxé, de ott viszont az a puritán érzés. Például az Index, PH lapcsalád és társai kicsit lassabbnak tűnik renderelésnél. A háttérben sok oldalt megnyitva megint meg-meg akad. A smooth scroll hiánya a sebességérzeten sokat dob, ellenben a kényelemérzet hiányzik hosszútávon.
Teszteknél: Chrome és Opera holtversenyben, hol az egyik snapshot a gyorsabb, hol a másik Dev verzió. Mivel a hardvergyorsítást nem mérik, a Firefox 4 és az IE9 is le van maradva.
(#135) aronvirginas: "Pedig semmivel nem bonyolultabb mint a Firefox vagy a Chrome"
Inkább ez lehet az oka.
(#137) GoodSpeed: Nem az Analytics, hanem a Gemius. Ott a címben a post. És nem a scriptet kell felvenned fehérlistára, hanem az oldal címét, ahol azt akarod, hogy lefusson a blokkolt script.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Majd ha lesz időd, akkor írd már le, hogy hol pocskondiázok, vagy indok nélkül fikázok valamit. Sokszor elmondtam már, hogy korábban évekig gyakorlatilag csak operát használtam. Még csak elvakultsággal sem vádolhatsz.
Nem szóltam be a fejlesztéseikre, korábban próbálgattam a widgeteket, ilyesmi. Lehet h inkább neked van valami vetítési kényszered azokból a frusztrált beszólongatásokból, amikor pár jóember beliheg a chrome-os hírek topicjaiba, hogy a chrome fosszar, és engem is ott találsz azok közt, akik erre válaszolnak. Nem zavar, hogy neked vagy másnak bejön, nem akarom elrontani a játékot, max bökte a szememet a fastest in universe címke, miközben nekem a kezeim közt rohad össze minden, ami nem kap normális JS motort. Huhh, lehet h nekem is vannak szempontjaim....
Amúgy meg ha a marketinges felvetésre okkal/érvvel reagálok, nem érzem h én indítanék fikahalmot. Inkább valami vicces érzés kap el, hogy látom ahogy kapálózik itt mindenki, hogy hogyan merészel a mocsok gugli még reklámozni is. Gyerekes, ezért is hagytam a francba annak idején az opera használatát.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Na majd mindjárt jön a fő troll...
Az ki az?
A hírhez: habár az újításokat a bétából ismertem már így számomra nem újdonságok, de azért ebbe a topicba mégis megjegyezném, igen, az opera határozottan az én szájízem szerinti irányba halad (ahogy látom most már eltüntették az ablak teteje és a tabok közötti idióta holtteret, ezzel egy nagyon csúnya fekete pontot radíroztak ki sikeresen az ellenőrzőből a szememben). Azt kell hogy mondjam, ha az általam már régóta messiásként várt átfogó sessionrendszert megvalósítanák, könnyen lehet visszatérnék a jó öreg operára Chromeról.
Ha ezeket a lépéseket nem most, hanem mondjuk 2 éve (vagy még azelőtt) lépték volna meg (normális markting mellett), most valószínűleg jóval előrébb tartanának elterjedtségben. -
stvnppp
senior tag
Nekem gyakran előjöttek, mert én úgy szoktam új fület nyitni, hogy a tabsávra duplakatt, nem pedig az erre szolgáló ikonra, és gyakran sikerült pont a kettő közé kattintani, és akkor előjöttek az előnézetek. De az előbb leírt módszerrel sikerült megoldani, előnézetre meg nincs nagyon szükségem.
(#50) Dictator^: Akkor ok. Nm
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Más szemében a szálkát... tudod, ahogy beszéltük ezt hasonló apropón a chrome-os topicban. Másért amúgy sem nézel be oda, én meg a ti kedvetekért szoktam benézni ide.
De ezt is lemértem, csak hogy ne a levegőbe menjen az anyázás
chromium 10.0.611: 6324
Rendering: 3720
Social networking: 3279
Complex graphics: 12769
Data: 17141
DOM operations: 4602
Text parsing: 10513
html5test: 244+13opera 10.63: 4742
Rendering: 3921
Social networking: 3610
Complex graphics: 8909
Data: 4229
DOM operations: 4067
Text parsing: 9855opera 11.00: 5648
Rendering: 4709
Social networking: 4194
Complex graphics: 10954
Data: 5242
DOM operations: 4581
Text parsing: 12124
html5test:177+7 (nincsen websocket?!)Natúr js tempóban meg maradt a 3,5-szeres teljesítménykülönbség. Mondjuk ez nem olyan vészes, mint a FF, mert utóbbi a teszt futtatásakor azt hiszi magáról, hogy dobott egy hátast, mert olyan lassan szalad.
-
Narxis
nagyúr
18 kiegészítőt használok, de szerintem ha most nincs is mindegyikből operás, később biztos lesz.
Ami zavar, hogy QuakeLive-al, Battlefield Heroes-zal nem használhatom, jellemzően olyan oldalak amik valamilyen plugint használnak. Tudom, apróságok...éppen ezért adok igazat floatr-nek amikor írta valamelyik böngészős hírnél, hogy a jövőben apróságok/nüanszok döntenek 1-1 böngésző használata mellett.
Mindegyikhez lesznek kiegészítők, mindegyik gyors lesz(biztos lesz mindig egy gyorsabb, de ez változni fog a folyamatos "harcban"), mindegyik támogatni fogja a webes szabványokat stb.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
floatr
veterán
Az allergia kiváltó okai pedig nem maga a böngésző, hanem a felhasználó tábora. Érdekes módon nekem jó ideig semmi ideológiai problémám nem volt vele, de amióta a chrome-os topicokban széltében hosszában arról van szó, hogy szerintetek az opera sokkaljobbabb, és mindezt valami menthetetlen gyűlölettel adjátok elő, az kelt érzelmeket az emberben. Gondoltam én is, hogy eleresztek egy félmondatot csak a rend kedvéért, de látom páran sokkal szorgalmasabbak voltak.
Amúgy fejlesszék csak szorgosan, hátha lesz olyan ötletük, amit mások érdemben fel tudnak majd használni
-
remington2
senior tag
LOL, te beszélsz stílusról, amikor hárman kvázi elkülditek melegebb éghajlatra egy ilyen hozzászólás után? ROFL.
Penge meg sokkal többet tett már a firefox, az internet explorer, és a chrome érdekében, mint te valaha is fogsz, szóval meg kell őt becsülni, csak így tovább
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
Penge_4
veterán
"Kérdés, miért ennyire homogén ez a társaság?"
Ugyanazért, mint az Apple fanoknál, csak míg őket egy komplett OS+hardver választja el, Chrome esetében alacsonyabb a "kerítés".
(#12) alcsa: Tudom, felesleges de azért leírom: Az, hogy beböfögsz egy ilyet, az trollkodás. Ha meg is indoklod miért (elvégre mégiscsak egy másik böngésző topicja) az már vélemény. Elhiszem, hogy a Like gombok terjedése csökkenti az emberek szókincsét, de azért legalább pár mondatot illene írni.
(#15) ntomka: "Olyan érzésem van, hogy egyre inkább "elchromeosodik" ez a böngésző felületre."
Nekem is, csak számomra ez nem olyan vidám dolog. Bár amíg kikapcsolhatók ezek a nagyszerű butítások addig nem zavar, elvégre ha ez kell a népnek. Maximum azt sajnálom, hogy nem vettem Operás részvényeket 2005-ben.
"A Chrome topicokban meg érdekes módon az Opera felhasználók a díszpéldányok, szóval ezzel ne osszuk egymást"
Én mikor nem indokoltam meg, hogy mi bajom a Chrome-mal? És nem, nem a Google adatgyűjtését hoztam fel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Phone 7 Ultimate + tartozékok
- FRISS LISTA!!!! SPÓRÓLJ SZÁZEZREKET! Új és bontatlan gamer laptopok! Legion ROG strix Omen Predator
- Laptop billentyűzetek
- HP ZBook 15 G6 i7 9850H(9.Gen)--6 mag, 12 szál--32GB RAM--512GB SSD--NVIDIA Quadro T2000
- AMD Ryzen 5 5600 sAM4 OEM processzor Cikkszám: 100-000000927
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest