Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Kinder
senior tag
Sziasztok!
Ha a legaktívabb oldalak közül ( amik ugye egy új ablak megnyitásakor jönnek elő ) véletlen kitöröltem valamit, azt hogy lehet visszahozni, ha egyáltalán lehetséges.
Mert ha kitörlöm, akkor soha többet nem akarja odarakni, hiába nézem azt a leggyakrabban[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #407 üzenetére
-
törölt tag
válasz mefistofeles #396 üzenetére
Nálam is megzuhant
-
törölt tag
A Sebességmérés szerintem teljesen rendben lefutott, de én a saját tapasztalataimat írom le. Nem volt semmilyen szolgáltatás letiltva, és alig pár hetes volt a Win. Tippem van, hogy mivel akadhatott össze.
Amúgy épen, hogy megverte a Firefox 3.6.10-et, én emiatt nem fogom rossz színben feltüntetni az IE-t
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Nice try, gondolom a fejlesztői tapasztalat mondatja veled ezt a remek észrevételt...
Bizonyára nehéz elképzelni, hogy mennyire változik a kedvenc böngésződ, az ie blogon folyamatosan jönnek az ujjongó bejegyzések az es5-tel, meg a html5-tel kapcsolatban, de könnyen előfordulhat, hogy amikor egy webes oldal nincsen felkészítve arra a válaszra hogy "9", amikor a verziót firtatja, akkor hajlamos olyan kódot végrehajtani, ami még véletlenül sem alkalmas semmire sem. Arról nem is beszélve, ha valami furmányosabb (objektumkészlet-alapú) módszert használ a kód szétválasztására.Q fárasztó ez a wishful thinking, meg a vakhited, pláne hogy itt többek közt több külső tényező is bejátszik
(#400) moonman nem az a baj h "szabványkövető", hanem az h milyen API és modell áll rendelkezésre alapból. Ha a 9es tökéletesen le is fedi a 8ast, de ezen felül egy sor új API-t és modellbeli elemet használ, akkor is simán belefuthat egy olyan oldalba, ami abba részhalmazba egy másik böngésző másik verzióját képes belegondolni. A legnagyobb ilyen jellegű eltérések pedig éppen az ie6/7/8/9 sorozatban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #399 üzenetére
de ha eddig 8-assal nem volt gond, akkor kétlem, hogy a szabványkövetés lenne az oka.
-
floatr
veterán
válasz mefistofeles #396 üzenetére
Nyilván sokáig ez lesz majd még a népszerűbb oldalakon is. Belépsz exploderrel, aztán az oldal nem tudja belőni, hogy melyik API-t kéne használni, mert nincsen felkészítve az IE6/7/8 után a 9 használatára.
Lehet h kicsit szemellenzősen hangzik, de sajnos most fizeti meg mindenki annak az árát, hogy sok-sok évvel ezelőtt a ms a külön utat választotta.
-
Most tényleg skacok.
Felmegyek a sportfogadási oldalamra (bet-at-home) oké. Belépek, oké. Kikeresem a fogadást, oké. Mikor a tétet beírom azonnal újraindul az IE9! Próbáltam már százszor, kompatibilis módban is és mindig kidob. Tudtok valami tippet, vagy feleljtős a szerencsejáték??Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #391 üzenetére
csak ironizáltam. de úgy tűnik a vasalás nem az én műfajom.
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #388 üzenetére
biztos le van tiltva a fél rendszer, mer minekaz csak eszi a ramot.
-
törölt tag
válasz #41133696 #385 üzenetére
Nálam Fail lett... De legalább lefotózom meg letesztelem , a négy fiókból azóta nem tudok bejelentkezni a rendszergazdába, mert nem sikerül betölteni a profilt Szóval most futneak a tesztek a normál fiókon, és reinstall Mondjuk szerencsére a teszter gépen van
Szerk : ha lefutnak a tesztek, meg kész lesz a fotózás, akkor majd a login képernyőt is lefotózom, és megmutatom
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
No elszántam magam, és felteszem a kisebbik gépre Tesztelem meg írok róla
-
WonderCSabo
félisten
válasz talpalavalo #383 üzenetére
Majd ha lesz hozzá IEpro, vagy vmi ilyesmi, akkor lesznek hozzá userscriptek is, egyelőre nem lehet azokat IE9el használni.
-
talpalavalo
aktív tag
Valóban meglepően korrekt lett, de tartós használatra még nem vetem be, azt tudja valaki hogy a userscriptekkel hogy áll?
-
#Morcosmedve
veterán
érdemes feltenni az h béta nem igazán tünik fel..legalább nincs is minden fejlécre ráirva... nagyon gyors testreszabható és szép is win7 x64-en
© asszongya'hogy
-
McKane
senior tag
egy költői kérdés:
megéri használni naponta a 8-as helyett win7-en?
elég stabil már?[ Szerkesztve ]
-
amadeus11
senior tag
Felraktam én is , elég meggyőző , a nyolcashoz képest igazi felüdülés . Jobban tetszik , mint a Firefox 4 , egyértelműen gyorsabb is . A program indulási sebessége is rendben van .
Nem lesz rossz , már most látszik ... A felhasználó felület még mindig nem testreszabható , gondolok itt a gombok áthelyezésére . Szerintem elég béna megoldás , hogy a kezdőlap gomb külön van a navigációs gomboktól .[ Szerkesztve ]
There is a star
-
Narxis
nagyúr
Nekem eddig tetszik, tényleg sok munka van benne.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Morden24
nagyúr
Egy észrevétel a betát használóknak: a fórumon előjövő szerkesztési opciók hülyén működése (szmájlik vagy szövegformázás ugrálása, random elhelyezése) attól függ, hogy a formázandó szövegben volt-e enter leütés.
Sectumsempra - For Enemies
-
Penge_4
veterán
Igen, mindenre van megoldás (bár így hirtelen most biztos forrást nyitottam volna, ha ezt nem juttatod az eszembe), de azért nem is túl ritka... Egyre többen vannak, akik csak simán bevágják image tag-ek közé, aztán vagy az méretezi át a képet, vagy a szülő DIV.
Amúgy meg messze az IE-nek van a legnagyobb jobbklikk menüje. Egyáltalán mi értelme van annak a rakás kiszürkített menüelemnek? Nem lenne egyszerűbb azokat is elrejteni, ha már úgysem aktívak és a környezeti menü csak a ténylegesen aktív menüpontokat tartalmazná? Vagy legalább almenük lehetnének. Nem vagyok ugyan átlaguser, de feltételezem, hogy az emberek többsége gyakrabban használja a megnyitást, mint olyanokat például, hogy: Nyomtatás, Küldés e-mailben.
Amúgy miért nem az eredeti méretet írja ki, vagy azt is az átméretezett méret mellé?
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz WonderCSabo #368 üzenetére
Igen, Windows 7 és teljesen mindegy, mint mondtam, szűz profillal, szűz Windows telepítésnél is ilyen. És nem véletlenül.
A Firefox két esetben ad hozzá MIME type-ot. Az egyik, ha van a gépeden regisztrált szoftver, ami kezeli, a másik, ha valami beépülőt telepítesz.
A multimédiás fájlok kiestek, mivel
1: Nincs sem Quick Time-om, sem RealPlayer-em, sem Windows Media Player pluginem (amit külön kéne telepíteni Firefoxhoz frissen telepített Windows után, hogy kezelje a multimédiás fájlokat).
Elvileg van egy Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library és egy Microsoft® DRM, de ezek egyike sem kezelte nálam, ezért ezek szintén ki vannak iktatva.
Firefoxban ezekből egyik sincs.
2: A gyári WMP-t nem használom, a program megvan, de a WMP Network Sharing és a többi baromsága le van tiltva GPO-ban, szóval ha elindítom a WMP-t, akkor is csak a wmplayer.exe fut és semmi más és ha bezárom, az is bezáródik.
3: K-Lite van a gépen (így még a DivX, XviD és társai is kiestek, mint standalone telepítők), mivel nem szedtem le, amikor kellett a WebM-hez, de KMPlayert és Potplayer-t használok, ami saját codec pack-kel rendelkezik és még böngészőpluginje sincs szintén (ahogy a VLC-nek és az MPlayernek van).
Összesen 5 beépülő található meg a gépemen:
1: Flash (erre a kényszer visz rá).
2: Silverlight, amit évente kb 3-4 alkalommal használok, így le is van alapból tiltva, amikor kell, engedélyezem.
3: Java: 1-2 szoftver miatt kénytelen vagyok telepíteni a futtatókörnyezetet, de ez is mindenhonnan ki van irtva, kezdve a juscheddel és mivel a beépülőjét akkor használtam utoljára, mikor ez a post megjelent a Magyar Operán.
4: MS Office hülyesége (már sajnos Operában is), amit az MS Office 2010 rakott fel. Ezt utoljára kb 1 hónapja próbáltam, hogy ennek megsegítésével működik-e normálisan a Live Office, de mivel nem volt semmilyen hatása erre nézve, így ez is letiltásra került.Lenne még egy ötödik is, a Google Updater nevű "trójai" 30+ ismert variánsa közül néhány, de ezeket már az install pillanatában megöltem.
Ja, Adobe Reader-t kb még 2005 környékén az XP-m látott utoljára, utána Foxit-ot használtam. Aztán még kipróbáltam a 9-est még Vistán, mert páran áradoztak róla, hogy milyen jó lett. A sebességén tényleg csiszoltak, de nem tetszett, hogy a kelleténél több helyre pofátlankodja be magát, ahonnan le kell tiltanom, így mivel akkor már volt Google Viewer-es userJS-em és mert PDF fájlokkal leginkább neten, linkelt formában találkozom, azok is manual-ok, TOS-ok és társai, így nincsenek speciális igényeim, bőven jó az a generált HTML-es tartalom.
Tehát semmi probléma nincs sem nálad, sem nálam, egyszerűen az FF így működik.
Operában is csak ennyi beépülőt mutat alapból (A text/adblock-ot én hoztam létre, a a torrent pedig mert nem az Operához van rendelve).
Viszont ha kiveszem a pipát akkor már egy terjedelmesebb listát kapok:
És még létre is hozhatok saját MIME típusokat. Ezt hiányolom a Firefoxból.
(#367) moonman: Azért, mert ha így ágyazok be valamit, mint ezt itt
akkor nem látod teljes méretben, mert
1: Nincs thumbnail.
2: Nincs hrefDe hogy teljes legyen a kép ha .htaccess-ben meg van adva, hogy le kell tölteni, akkor bizony le kell tölteni (kivéve, ha Operát használsz).
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
megint tanultam valamit...
(#366) Penge_4: Leszedtem, és jó lett, egyértelmű hogy emiatt volt. Az egyik munkatársamnál sem volt probléma, arra gondoltam, hogy nekem 64 bites van, nem csak ezen fordul-e elő.
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
WonderCSabo
félisten
Ez Windows 7?
Az tökmindegy, h. én mihez társítottam, nálad a fájltípusok nincsenek felsorolva, csak a protokollok. Próbáld ki fresh profileal. Mindenkinek olyan, ahogy nálam. Szóval megint terjesztesz vmit, h. megint ezt se tudja az FF se, pedig de!
Megnéztem anyám ezeréves XPjén, ott is jó.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
én sem akarom mentegetni őket, mert tény és való, hogy übergáz a Live portál (amúgy is gondjai vannak mostanában), de hogy lehet, hogy az IE elég "intelligens" ahhoz, hogy ilyen szutyvadék kóddal is helyesen jeleníti meg? 6-tól 9-ig mindegyik.
#366: hát open picture minek, ha ott van előtted? egyébként én kép url-jét úgy szoktam megtudni, hogy jobbkatt-properties és ott ki lehet másolni az egész útvonalat.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Mivel itt a PH-n linkesítve vannak a képek. Ahol nincs, ott ilyen:
Nem látom sem Open Image-t, sem Open picture-t, sem hasonlót.
(#347) WonderCSabo: Nem rontottam el semmit, inkább nálad lehet valami. Például a társítások. Nálam nem WMP-hez vannak társítva a médiafájlok és a Flash kivételével minden plugin le van tiltva.
Mostanában nem is nagyon szórakoztam vele, addonok közül is csak Adblock Plus van fent, Flashblock meg FireGestures van fent, meg most már Greasemonkey.
3.6.x-ben is ilyen.
(#359) Colos1: A gadgeteket nálam sem rontotta el, szóval valami más probléma lehet.
-
Penge_4
veterán
"szóval lassan érik az a feltételezés, hogy valamelyik oldal szándékosan szabotálja ezt a dolgot, vagy épp mindkettő."
Opera userként mondom, hogy hiába tűnik annak, inkább csak leszarják, mert leszámítva a régi MSN.com-os ügyet, általában ahol le vannak tiltva az alternatív böngészők az FF-et kivéve (azt azért nem merik még ők sem) ott többnyire problémák vannak még maszkolás után is. Ha nem az inkább csak véletlen. Egyszerűbb, ha megcsinálják IE-re, hegesztenek, hogy a Firefox is működjön és belerakják a user agent sniffer stringet.
Ha utólag javítják, mert például szabványkövetőbb lesz az IE, vagy kilövik a régi verziók támogatását, akkor meg előfordul, hogy benne felejtik a stringet, mivel más például egy hírportált és más egy komplexebb webalkalmazást letesztelni minden böngészőben.
Persze ezzel nem mentegetem őket, mert nyilván az is közrejátszik, hogy egyúttal az IE malmára hajtják a vizet, de például ott a Google, akinek amíg nem volt böngészője az IE-t leszámítva tökmindegy volt, hogy melyiknek mekkora a piaci részesedése, mert az összes alternatív böngésző a keresések alapján kap pénzt a Google-től (a Firefox még emellett támogatást is kapott), mégis az elején még a Gmail sem működött a 8-as Operák idejében maszkolás nélkül.
Most meg ők is beszálltak a versenybe, így nekik is az a céljuk, hogy a Chrome-nak szerezzenek piaci részesedést.
-
moonman
titán
igen, mert azokat az IE motorja jeleníti meg nem az ablakkezelő. azok tulképp kis webes appok (HTML/XML/Javascript). a böngészőben egyébként a compatibility mode megoldja a homályos betűket, de olyankor nyilván a régi renderelési módot használja, tehát a sebesség és a html5 is lecsó.
-
Colos1
őstag
Az egyik gadgetet újra is kellett telepítenem, mert üres lett...
Állítgattam a ClearType -ot és a betűk simítását is, a gadgeteknél teljesen érzéktelenek voltak.[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Colos1
őstag
válasz WonderCSabo #358 üzenetére
Éppen ez volt a problémám, a gadgetek gyakorlatilag olvashatatlanok lettek, máshol csak szimplán homályosak.
Már leszedtem a frissítéseket is (azokkal kezdtem), jó lett.
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
feltettem ezt a címben szereplő sz@rt, azóta homályosak a betűim a gadgeteken, mintha be lenne kapcsolva a betűtipusok simítása.
Hogyan tudnám visszaállítani?
A legutolsó esetben próbálom csak meg leszedni, nehogy mégjobban összehányja a rendszert...Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
moonman
titán
képpel mondjuk pont elég sokmindent lehet kezdeni, de nekem ennyire részletes opciók sosem hiányoztak. a dokumentumoknál általában bejön az open/save/cancel ablak, pdf-et megnyitja böngészőben vagy jobbkatt save target-tel le tudom menteni, ez így nekem jó. és IE9-ben is jó lenne végülis, csak a régi meg az új letöltési módszer szokott összeveszni benne, mert még csökevényesen, de benne hagyták a biztonsági sávot meg a többi szart.
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #349 üzenetére
Rossznak nem rossz, de még azért kicsit bugosan jeleníti meg az oldalt is. (Szöveg benne van a csillagban.) Szóval akkor az Opengl-es gyorsítás se 100%-os még...
Egy Fx4 vs Chrome 7-es kép kéne, hogy jobban össze lehessen hasonlítani, hogy állnak.[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Igen, OpenGl az egész, aminek örülök.
A szétcsúszáson gyorsítás mellett nem lepődök meg, most rakták be a canvas gyorsítást, és már egyből jött vele egy csomó bug is. Én is kikapcsoltam, mert kb. szétfagyott a böngésző tőle. Anélkül viszont stabil.Egyébként nemtom, de egyre több MS oldal jelenik meg rosszul Chromeban (már amennyit látogatok), szóval lassan érik az a feltételezés, hogy valamelyik oldal szándékosan szabotálja ezt a dolgot, vagy épp mindkettő.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Penge_4
veterán
válasz WonderCSabo #343 üzenetére
Nálam az ilyen és mindig is ilyen volt:
De ha tudod, hogyan bővítsem, érdekelne.
(#344) ntomka: [irónia]Csúnya, rossz Chrome. Miért nem tudja értelmezni az invalid oldalakat. Bezzeg az Operában jól jelenik meg.[/irónia]
Amúgy a korábbi kérdésedre, váltottam Chromiumra (7.0.529.0). Ez egyrészt megoldotta a Canary kérdését és a Google Updater kérdését is. Már ebben is érezhető a hardvergyorsítás.
Bár kissé még bugos máshol is...
Viszont a betűk már korrektebbnek tűnnek... Hiába, ez nem DirectWrite.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Semmi, de mi akadályozza meg az Operán kívül az összes (sajnos nem csak az IE) fejlesztőit, hogy létrehozzanak akár egy eldugott helyen egy beállítási lehetőséget, ahol MIME type alapján meghatározom, mivel mit csináljon.
Hogy életszerű példát adjak, konkrétan ilyenekről beszélek:
Választhatok, hogy megnyitom-e a böngészővel, lementem-e valahova, mégse, illetve a legördülő menüből még bekéri az OpenWith shell tartalmát és az alapján még választhatok is a programokból, amikkel valaha már megnyitottam az adott fájltípust. És egy pipa is a rendelkezésemre áll, hogy mindig ugyanazzal nyissa meg.
Ezzel szemben Chrome-ban a jobbklikk->Open in new tab (meg még same tab opció sincs) feldobja a letöltési dialógust, vagy lementi azonnal.
Firefoxban feldobja a letöltési dialógust a legördülőmenüvel (amiben csak az alapértelmezett alkalmazást mutatja, vagy tallózhatok neki újat, de nem kéri be az OpenWith tartalmát), ha kiválasztom a Firefoxot megnyílik egy új tab, ahol ismét feldobja a dialógust, hogy válasszak (mintha az a tetű böngésző nem tudna megnyitni egy képformátumot).IE-ben pedig a leggázabb, mivel ott még Open sincs egyáltalán, csak Save As.
Ugyanez adott egyébként akár JavaScriptnél, akár szöveges fájloknál, amiket a böngésző képes lenne megnyitni, de nem, nekem azért le kéne mentenem, hogy aztán indíthassak egy célprogramot.
A képes példának egyébként akkor van igazán létjogosultsága, mikor egy screenshotnál nincs thumbnail és href-es link, csak a mondjuk 1280-as kép összerántva 450 pixeles szélességre és ilyen esetben tényleg az IE az egyetlen, ahol még a 9-es verzióban is a forrás src sorát másolhatod ki, ha nincs megadva href, mert megnyitni azt a kilométeres kontext menüjéből azt nem tudja.
-
pete_21
addikt
Igen, ahogy már mondta moonman kollága, Silverlight nincs, és elvileg Quick Time plugin sincs. Java viszont van, már Flash is van, szóval a gond nagyobbik része megoldódni látszik.
Tényleg, amúgy az IE9 véglegesnél már be lehet majd állítani a 64 bitest a default browsernek? (bár ezek után biztos ) -
válasz Miértkellett #321 üzenetére
Gyere vissza, miután nem eldobható mail címről regisztráltál.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
polonic
félisten
Ez tiszta, hogy így van. De eddig úgy volt, hogy nem kellett kattintani, hanem automatikusan megnyílt a torrent fájl. Ezt be lehetett állítani, amikor először töltöttél le egy bizonyos fájltípust. Be kellett pipálni egy olyan opciót, hogy ezután megjegyezze, hogy mit csináljon a fájllal. Ez a beállítás hiányzik.
-
khorvat
senior tag
IE 8 es most mar 9nel is ugye adott a 64 bites verzio is ami ugyebar ha WIN 7 64 bittet hasznalunk mondhatni eleg jol passzol az oprendszerhez is azaz elvileg gyorsabb lesz vele!
Na mar most napokban megjelent a flashplayer 64bites betaja is elvileg ez volt az utolso jelentosebb akadaly ami ugy tunik elharult, szal szerintetek is minden adott hogy az IE9et 64bites verzioval hasznaljuk 64bites oprendszer mellett , kvazi elfelejtve az IE 32 bites verziojanak futtatasat a jovoben??
Kiserleti jelleggel az gyorsinditos kek "E" ikon most mar 64bites verziot fogja inditani -
-
Penge_4
veterán
"első oldal meglátogatása közben júzer interakció nélkül is "bekapjon egy trójait""
Az viszont már a júzert minősíti. Szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az elmúlt 5 évben hány olyan volt, ami user interakció nélkül fertőzött volna, ha
1: Az illetőnek normálisan működik a Windows Update
2: Az illetőnek van bekapcsolt tűzfala.
3: Az illetőnek van bekapcsolt vírusirtója friss adatbázissal.
4: Vistát, vagy afölött használ bekapcsolt UAC-lal és működik a DEP, ASLR
5: Amit nem használ az ki van nála kapcsolva (pl: Remote Desktop és társai). -
fatal`
titán
Te hottold hiába csinálsz 80 accot itt is, a nyomorék stílusodról mindenki felismer. De nem baj legalább itt is körberöhög mindenki
-
khorvat
senior tag
Hi!
Probalgatom az IE9 betat es elso gondom hogy javascriptes weboldalaknal pl. "eredmenyek dot com" nem tolti be a javas reszeket az a megoldas hogy F12 utan ALT+8-al a dokumentum uzemmodjat IE8-szabvanyokra valtom pedig eleg maceras de ekkor legalabb mar megjelenik a javas resze is a weboldalnak.
Lehet ezzel vmit kezdeni hogy ne kelljen allandoan ezt allitgatni vagy ez majd kinovi az IE9 ha nem beta verzio lesz??? -
moonman
titán
ez is egy vélemény. de azt azért ne felejtsük el - főleg a múltbéli események tudatában - hogy a Firefox nem éppen a biztonság fellegvára, ahogy azt hinni szokás. ahogy elérte a bűvös 20%-os piaci részesedést, elkezdtek kibukni a hibái, volt idő, hogy hetente több kritikus sebezhetőséget találtak benne, mint IE-ben egész élete alatt. szóval azért csak óvatosan az ilyen kirohanásokkal.
30 vuln egy év alatt, 3 verzióban? nabumm. Firefoxban csak a 3-as sorozatban több van. és ide is vethetnél egy pillantást. aztán ide.
[ Szerkesztve ]
-
Miértkellett
csendes tag
"toronymagasan a leghüjebiztosabb"
így van, aki van olyan hüje hogy ezt használja böngészőként azt biztos hogy trójait fog kapni..
Jó a megfogalmazás WonderCSabo által küldött definíció szerint, és máig tartja magát, miszerint ez egy egyszerű eszköz a Microsofttól amellyel letölthetjük a Mozilla Firefox böngészőt... annak viszont talán már 2010-ben be fog válni.. anélkül hogy az első oldal meglátogatása közben júzer interakció nélkül is "bekapjon egy trójait"
csak az idén legalább 30 súlyos, kritikus biztonsági rést javított a Microsoft az Internet Explorer összes verzióján XP-tól a Windows 7-ig, amelyekkel egytől egyig átvehető a vezérlés a gép felett...
A smile halmozást mellőzd!
[ Módosította: bnss ]
-
pete_21
addikt
válasz mefistofeles #314 üzenetére
Ez elvileg a D2D hibája miatt van (Nemcsak IE9-ben ilyen.). Ha MS kiad hozzá egy frissítést, akkor már nem lesz ilyen gondod a megjelenéssel.
-
nyunyu
félisten
Az, hogy a kepernyo aljan jelenik meg az a nyamvadt menu, meg veletlenul sem ott, ahol a kurzor van.
Igy allandoan elb@sz az idombol 5mp-t, mire odaviszem a kurzort, hogy ra birjak valamire kattintani.Normalis az lenne, hogy _fajltipusonkent_ meg lehessen adni, hogy mi a default viselkedes, ha meg eppen nem a default szerint szeretnem hasznalni, akkor meg mindig ott van a jobb klikk, mentes maskent...
Ez a feature ebben a felkesz formaban inkabb idegesito, mint hasznos, arra meg nem jottem ra, hogy lehetne kikapcsolni, mert az internetbeallitasok menuben nincs erre utalo menupont.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
mezei user újra.....
A sebességgel továbbra sincs gondom, de...
Szóval azért azok az új karakterek nem mindíg frankók. Félkövér szövegeknél, vagy fő/al címsoroknál néha egész segyszerűen összefolynak a betűk, míg vékony karaktertípusoknál alig látható hiányos karaktereket tapasztalok. Bár minden olvasható nagyon zavaró tud lenni a szemnek. A kedvenc sportfogadási oldalamat egyszerűen bezárja/újraindítja, ha tétet akarok tenni (grrrrr...)Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Penge_4
veterán
Mondjuk annak, aki mikor rákattint egy torrent fájlra szeretné, ha megnyitná a kliens egyből és nem pedig el kéne még előtte dönteni, hogy hova mentse le (amit utána úgyis töröl, mivel a kliens újat generál).
De hogy eltávolodjunk a warez-től.
Egy tetves .txt fájlt nyisson meg, ha én meg akarom nyitni és htaccess-ben meg van adva, hogy a böngészőnek le kell töltenie.
Ugyanúgy az így beállított fájlokat is nyissa meg, .ini, .js, Office dokumentumok, videók, hangfájlok, képformátumok, stb.
Bizonyos esetekben még lehet, hogy szeretném az alapértelmezett programtól eltérő szoftverrel megnyitni, így legördülőmenü is kéne.
De az is előfordulhat, hogy például egy .exe-t (mondjuk valamelyik általam használt szoftver új verzióját) szeretném megnyitni anélkül, hogy lementeném a telepítőt, aztán manuálisan törölném.
Ezeknek alapnak kéne lennie. Vagy ha nem az, akkor ne írják, hogy letöltéskezelő, mert nem az.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Itt jelen esetben torrent fájlokra gondoltam. Meg még pár fájltípus.
Nyilván nem futtatható fájlokra. -
Penge_4
veterán
"azokon különösen jókat szoktam mosolyogni, amelyek a biztonságról szólnak."
Gondolom még az IE6 idejében lettek írva, vagy legalábbis annak az utóhatása él még az emberekben városi legenda szintjén.
"de vagy 5-6 éve toronymagasan a leghüjebiztosabb."
Próbáltad már Operában például véletlenül eltüntetni a menügombot?
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #303 üzenetére
azokon különösen jókat szoktam mosolyogni, amelyek a biztonságról szólnak. lehet, hogy nem a legszebb, leggyorsabb vagy legokosabb böngésző, de vagy 5-6 éve toronymagasan a leghüjebiztosabb.
-
WonderCSabo
félisten
Lassan ez a definíció is elévül.
-
fatal`
titán
válasz WonderCSabo #293 üzenetére
"Aero. üzenete se az oprendszeré, hanem a Win7-é."
A win7 nem az oprendszer? Akkor micsoda? Egyébként ez is a telepítő hibaüzenete, nem a win7é, bizonyára valami el van configolva rajta, esetleg letiltott serviceket "merazokúgysekellenek".
Szerk.: Bocs, a későbbi hszed ezen hsz megírása után olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Path of Exile 2
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Max
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest