Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
(#36) moonman: Mert egész nap meg volt halva az oldal, már megy. Azt a 95-öt ki kéne javítani 100-ra. Már csak presztízsből is.
(#42) Narxis: De igen, ezek nagy részét lefedi a következő pontom (IE vs Netscape). Előfordult már párszor, hogy volt a kódban "If Opera" rész.
Az Operára nem gondolni kell, hanem törekedni a valid kódra.
Csak az a baj, hogy template-ből WISYWIG szerkesztővel összehányt mocsok max két böngészőn van letesztelve, ami Firefox és IE6.
A baj inkább a mentalitással van. Ha valamit a Firefox úgy értelmez, mint az IE6 (tehát rosszul), akkor az "jó", ha az Operában 118% lesz a 118%-ra beállított tábla, akkor az "szarfosopera", mert a Firefoxban jó. Vagyis rossz, de a user szemszögéből "jó".
(#44) WonderCSabo: Ha megnézed a Szégyenfalat 21 ilyen oldal van.
Ebből a Scribd az egyetlen, ami problémásabb egy maszkolásnál, ott eleve a CSS is úgy van megírva, hogy csak -webkit- és -moz- előtagú tulajdonságokat ismer, tehát saját userCSS-t kéne rá írni.
De vannak olyan esetek is, mint például a GDS Company, ami mellesleg egy webfejlesztő cég. Aztán ha a böngésző ha IE, IE CSS-t kap, ha Mozilla, akkor normál CSS-t, ha pedig egyik sem, akkor semmilyet.
Amúgy a legdurvább ez: [link]
Azt hiszem nem kell hozzá kommentárt fűznöm.
-
ntomka
nagyúr
Most megnéztem ezeket a videókat. Hát, jól igyekszenek eladni újdonságként azt, amiért az
összes99% webfejlesztő könyörgött nekik.[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Penge_4
veterán
Az ikonja viszont nem tetszik. Lehetett volna inkább </e>, utalva arra, hogy lezárták a de facto szabványokkal teli korszakot.
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #93 üzenetére
negy volt? en csak kettoig kovettem, utana sok melom volt. msi cleanup utillal?
[ Szerkesztve ]
-
Kinder
senior tag
na látjátok, ennyire nem használtam ezt az oldalra kirakóst, hogy most csodálkozom rá a régi dolgokra.
jóéjszakát.
-
Kinder
senior tag
Meg még amit hülyeségnak tartok, aza favorites bár kirakása után ha ráállsz egérrel valamelyik könyvtárra, kirak egy kék nyilat, hogy aszongya, megnyitja az összes abban a könyvtárban lévő weboldalt.
Namost ez jó mondjuk a 3 weboldalt tartalmazó időjárás könyvtárhoz, de nem igazán jó egy tíznél több oldalt tartalmazó könyvtárnál, márpedig ebből van több.
Egy gyengébb gép simán belehal 20-30 oldal egyszerre megnyitásába.
Volt ilyen a 8-asban, vagy van a chrome/ff-ben?[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #89 üzenetére
az elso vagy a masodik? csak a masodiknak volt installere. "Windows Internet Explorer" neven keresed ugye?
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #85 üzenetére
control panel/uninstall programs?
-
WonderCSabo
félisten
H. lehet uninstallálni a Platform Previewt?
[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
Nah nagyon jó, nagyon szép, meg minden De elég volt ennyi belőle, ez még nagyon béta állapotban van szúrta a szemem az ui. Szóval leoperáltam a gépemről. Ami biztos, hogy nagyon várom már az ie9 finalt. Meglepő volt látni hogy magyarul is elérhető Hajrá IE. De most még 8
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
RootRulez
félisten
Na feltettem, ezt a hszt abból írom
═════════════════════════════════════════
-
Kinder
senior tag
válasz WonderCSabo #78 üzenetére
Sajnos ultrakényelmes vagyok, és mivel nem legördülős, hát nem tetszik...
Na de majd még szoknom kell, lehet, hogy kirakom baloldalra folyamatosra, és akkor ezzel élek tovább -
Kinder
senior tag
válasz WonderCSabo #76 üzenetére
Na ettől féltem.
Ezt szerintem kissé elrontották, mert nem mindenki amerikában él, és van 2560x1200-as monitora, amin elfér baloldalt folyamatosan a favorites.
Legördülő jobb volt, és el is férne....[ Szerkesztve ]
-
Kinder
senior tag
válasz WonderCSabo #74 üzenetére
Ez oké, meg is van.
De akkor te nem érted, nekem a "file - edit - view - favorites - help" sor kell -
Kinder
senior tag
válasz WonderCSabo #53 üzenetére
Mutass már képet róla lécci.
Jobb klikk a command bar soron, favorites bar elé pipa, oké.
De nincs ott a favorites szó a command bar-on. -
WonderCSabo
félisten
Jaj, szerkesztettem a hszt.
pilsner: Ez egy ismert D2D bug. Fx4-ben is jelentkezik. Reméljük az MS javítja.
(#70) moonman : Igen, pontosaban a DW bugja. Nem, ez nem cleartype, az AA. Infó.
Dave™: Sztem is baromság. A címsorban se fér el semmi, és tabbarban se. Gondolom onnan jött az ötlet, h. volt egy MS felmérés, miszerint átlaguser 1 tabot használ... Sztem a véglegesben lesz rá opció, h. lerakd a tabbart. Vagy írnák hozzá kieget.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Hát elég hülye ötlet a címsor mellé tenni a tabokat, nekem rendszerint az 1050-es szélesség sem elég, mert 11-12 tabnál már zsugorodnak méretben, ott meg a címsor mellett nem marad túl sok hely. Amúgy nagyon jól fest, a snap funkció kiváló, ez pl. hiányzik Operából. Váltani viszont nyilván nem fogok
-
sunsaw
tag
Egy trukk: ha lenyomod a bal ALT gombot, megjelenik a régi menüsáv.
Windows Phone 7 Developer
-
pilsner
aktív tag
Nekem meg olyasmi tűnik fel, hogy a betűk vastagabbak és világosabbak benne az Operával összehasonlítva, mintha semibold lenne és egy ponttal nagyobb. Valamint kerekebbek? Nem tudom, olyan furcsa, de nem rossz.
www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #47 üzenetére
szerintem meg mindenki rázuhant, hogy megnézze.
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #62 üzenetére
Miért fura? Használsz valami kiegészítőt?
(#64) WonderCSabo: Hát nemtom. Kikapcsoltam a kiegészítőket, és egyből megvolt a képen látható eredmény. Ki kéne sakkoznom, hogy melyik miatt nem megy fel 100-ra, csak nincs hozzá türelmem jelenleg, meg a szerver is lassú.
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
válasz WonderCSabo #57 üzenetére
hát a html5 testben nagyon elvérzik az IE 96 ponttal, míg a Chrome 217et kapott
Tigris, tigris, csóvafény...
-
cellpeti
nagyúr
Dehát azt mindenki tudja,hogy a Chrome a legjobb
-
ntomka
nagyúr
Csak attól, hogy milyen kiegészítőket használsz, ugyanis a Chromium csapata komolyan ügyel a szabványkövetésre. Jelenleg ők és ha minden igaz az Opera a legjobb ebben. Pár kiegészítő belerondít az oldalakba, mint pl. az adblock. Nálam 83 volt elsőre, aztán kikapcsoltam párat, és egyből tip-top felkúszott 100-ig.
(#58) WonderCSabo: dev.
(#57) WonderCSabo: Na itt viszont akkor az FF jobb hajszálnyival, ami a fejlesztési változatokat illeti: chrome 241 pont.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Hol itt.
Az Acid3 pont az a teszt ahol számít. Mert itt nem a gyorsaságon a kérdés, mint a JS teszteken. Ha vmilyen technológia támogatva van, az megy, ha nincs, akkor egyáltalán nem megy. Ugyan ez a html5 tesztnél is.
Fx4 jelenleg 97 pontot ér el az acid teszten (elvileg, most nem nagyon megy ), és 249/377-et a html5 testben.
-
cellpeti
nagyúr
válasz WonderCSabo #47 üzenetére
nekem IE 91 pont Chrome meg 93 pont az új FF-ra leszek még nagyon kiváncsi
Nem akarok okos lenni,meg hülyeséget se írni,de sztem itt már annyira nem számít,hogy melyik böngészőt használja az ember sztem
[ Szerkesztve ]
-
Gabriel85
csendes tag
Nem rossz, én rosszabra számítottam..
-
sunsaw
tag
Nálam IE9 92 ponton ért el acid 3-on.
-
Kinder
senior tag
Hova lett az IE8 és társaiból ismert favorites/kedvencek fül?
Amire csak rákattintok, és lenyílik a kedvencek, és lehet egérrel szkrollozni benne...
Jobb felül megtaláltam természetesen, dehát ott akkor vagy kirakja oldalra a feedsel és a historyval, amit nem szeretnék állandóan látni, és kattintgatni kell. Szóval lassabb, körülményesebb.
Vagy csak én vagyok lúzer, és nem találom a régifajta megoldást?[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
IE9be lehet olyat csinálni mint a FF vagy Chrome-ba,hogy a könyvjelzősávba rakja ki a dolgokat???
-
Morden24
nagyúr
Van pár paréj website, amelyik szórakozik ilyennel. Mivel dekstopon O/A-t nem használok, ezért nem tudom, azzal mi a helyzet, de a jelenség maga létezik.
Hozá kell tenni, azért ez az esetek nagytöbbségében a Józsika blogja, akinek az a tinikori lázadása, hogy valamelyik browsert hivatalból és nagyon rühelli.[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Narxis
nagyúr
Maszkolás segít, mert a webfejlesztő gondolt rá, hogy kizárja az Operát.
Most nem azért de nem inkább NEM gondolt Operára? Ne legyetek már ennyire paranoiásak.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
WonderCSabo
félisten
-
Atos23
senior tag
Elég sok User észrevette a környezetemben, hogy az utóbbi 1-2 hónap XP automatikus frissítései következtében jelentősen belassult az XP a korábbiakhoz képest.
Üldözési mániánkból fakadóan gyanakszunk arra a kollégákkal, hogy ennek oka, hogy azonos hardveren a User végképp ne érezze gyorsabbnak a régi XP-t a 7-hez képest. Ezáltal a legnagyobb indoktól (gyorsabb) megszabadítja az átlag usert, amivel eddig az XP-hez ragaszkodott.
Én is egyre inkább látom kijárós munkák során, hogy már egyre több Celeron + 512MB-1GB gépen ott "dübörög" a 7-es.
Pedig tetű lassú egy 5 évvel ezelőtti népszerű XP SP1 vagy SP2-höz képest, mégis szeretik.[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
-
törölt tag
Nos ha a régi gépen nem tegnap húztam volna újra, akkor kipróbáltam volna a bétát Kár, hogy a végleges igazából, csak jövő évre esedékes
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #34 üzenetére
80+3/133, neked nem? ez a html5 téma nagyon képlékeny, az egész egy félkész, folyamatosan változó, csonkuló valami, pár évig még senki nem fogja tudni 100%-osan támogatni.
inkább azt mondjátok meg, acid3 miért mondja azt, hogy nincs engedélyezve a scripting, mikor pedig de.
-
Morden24
nagyúr
Már én sem, amióta átmentem Live-ra, de ettől függetlenül cseszik rá, a content sync beállításnál ki van szürkítve az összes Outlookkal kapcsolatos dolog, tehát se contacts, se e-mail, se calendar, se selyemhernyó...
szerk.: Majd gondolom október környékén kiadják a mostani WMDC utódját is, és akkor az ilyesmi megoldódik.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Kipróbáltam volna, h. mennyire sikerült felzárkózni HTML5-ben, de súlyos gondjai vannak ezzel...
-
-
-
drkbl
őstag
Ed Bott review a ZDNet-en: [link] Nem egy power user-barát böngésző lesz, nagyon az átlagfelhasználóra gyúrtak.
Érdekes ez a színváltós/automatikusan brand-elős/add-in letiltós kitűzős.
-
Az Xp miatt kár. Ezt leszámítva viszont tetszik, határozottan tetszik...
-
Penge_4
veterán
"lol, olvasd csak a blogom."
"lásd a 100%-os Opera küszködését a való világbeli oldalakkal."
Amivel küszködik azzal
1: Vagy az IE is küszködik. Vagy a Chrome, vagy a Firefox, vagy akármi.
2: Maszkolás segít, mert a webfejlesztő gondolt rá, hogy kizárja az Operát.
3: Maszkolás segít, mert a webfejlesztő IE6-nak való kódot ad a böngészőnek, mivel megállapítja, hogy nem Netscape.
4: Az Opera szigorú szabványkövetése a bűnös. Például ha be van állítva olyan mindennapos dolog, mint 118%-os táblaszélesség, akkor az Opera teljesen bunkó módon figyelmen kívül hagyja, hogy kitalálja a webfejlesztő gondolatait és ő 100%-nak értelmezze.[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Gorneck#1239
-
kpal
nagyúr
Kár XP-re nem lehet telepiteni.
-
Morden24
nagyúr
válasz Namelesske #17 üzenetére
Nekem két óra alatt egyszer sem (kopp-kopp-kopp), de tudsz mondani konkrét honlapot, amitől hülyét kap, vagy csak úgy ad hoc jelleggel leáll?
-
Gorneck
legenda
-
cousin333
addikt
Kétségtelen, hogy messze ez a legjobb IE. Ezzel a kiadással sikerült a tökutolsó helyről abszolút versenyképes pozícióba kerülniük. Kár, hogy Vista és 7 only...
De szerintem az UI elég béna lett. mindent egy sorba tettek, amitől olyan zsúfolt hatást kelt. A leharapott végű Vissza gomb ritka béna. Nem tűnik szerencsésnek a 2x3 nagyon közel lévő, és igencsak egyforma gomb sem. Mondjuk az UI még bőven fejlődhet a véglegesre.
A jelszókezelő poén: mindenki másnál fent jelenik meg, itt alul...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Namelesske
addikt
Nem rossz, de kicsit kaszvaty nekem de mindegy most ez az elsodleges. Enyhe 10 szer omlott eddig össze
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
jety91
őstag
(Egyelőre) sokan maradtak még az XP mellett és mint webfejlesztő erre is gondolni kell. Sajnos így megint marad a csshack és társai az XP-t és IE6-7-8-at használók miatt.
Másrészről, talán ezzel is rúgnak egyet abba a bizonyos szekérbe, ami talán beindítja az eddig kiváró embereket, cégeket a Win 7 beszerzésére.
Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy pár hónapon belül lendít e a Win 7 eladásokon, ha kiadják a végleges verziót belőle .
-
Atos23
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #14 üzenetére
Teljesen bejövős, erről írok.
W7 x86 HP - GMA950 - T2250 - 4GB alatt kiváló.
Talán ezzel az IE verzióval sikerül végre az MS-nek olyan informatikusokat is visszahódítani, akik nem csak a gyártó neve miatt hanyagolták az IE-t.
Persze az új IE verzió okán tuti nagy gázzal nekilódulnak a konkurensek ugyanúgy fejleszteni, mint anno tették az IE7 és IE8 bétájának megjelenése után.
Az XP-sek lázadozása várható lesz, de így jártak, a Win98-at is el kellett egyszer kezdeni anno hanyagolni.
-
Sweet Lou 6
addikt
A sebességre és a marketingre is rágyúrtak a videó alapján. Úgy látszik erre a kiadásra majd boldogan lehet emlékezni. A szabványkövetés pedig nagyszerű lenne.
sweetlou6.wordpress.com
-
sunsaw
tag
-
Adok neki egy esélyt
-
sunsaw
tag
Intel GMA950 alatt, friss Win7 x64-gyel, nagyon rossz!! Képtelen smooth görgetésre
-
Chaud
csendes tag
Én most kipróbáltam kíváncsiságból, elsőre bejön, jó gyors!
-
moonman
titán
válasz robotjatek #4 üzenetére
-
robotjatek
tag
Már nagyon vártam. Újraindítás után már ki is próbálom.
Egyébként a cikkben nálam az első képen kívül a többi helyén csak fekete téglalapok jelennek meg
-
MODERÁTOR
Azt hittétek, hogy kifogtok a Linuxosokon, de Moonlighttal nézhetőek voltak a videók, még ha kissé bugosan is, de teljes képernyőben okés volt.
-
oO7
őstag
Amikor először láttam ezt az UI -t... mondom OMFG kirúgták a designert ?
de most így használat közben egész jó... és az hogy van letöltésvezérlő... és az hogy a tabokat lehet végre valahára dobálni kedvemre....
ezért éri meg konstansan IE-t használni... az ember tud az ilyen kis apróságoknak is örülni
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Need for Speed Heat (PC, PS4, XO)
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest