Hirdetés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
...csak akkor meg minek ez az opció? Minden telepítés tiltva, és ennyi... nem kell neki jogosultságot adni.
37-esre: Ha ez egy fix sablon, akkor minek kapott írási jogot egyáltalán arra a filera? Mert ezt akár még NTFS szinten is simán meg lehet csinálni, egyszerűen csak olvasási jogot kap az a felhasználó az adott sablonokat tartalmazó könyvtárra, aztán ennyi, nem fog tudni rámenteni... elég fura megoldás erre lejelszavazgatni a doksikat.
-
nemlehet
őstag
Formázásról volt szó. Pl van egy egyszerű sablon a kiküldetésekhez és azt valahogy mindig elgányolták az öregek. "Nem tudom mit történt, csak kattingattam azt ilyen lett". Ezt egy sima 2 karakteres dokumentumvédelmi jelszóval el lehet kerülni. Erre jött az új IT-s srác, és elkezdett mindenféle generált jelszavakat rakosgatni a dokumentumokra, merthogy az előzőt könnyű volt kitalálni...
Amúgy persze, hogy nem az userek dolga lenne a telepítés, de azért az ember olyan, hogy ő otthon hozzászokott a "pdf vésőhöz" akkor neki a melóhelyén is az kell. És felfogja rakni belőle a 97-es változatot, mert neki azt írta ki a falusi IT guru még anno CD-re. Ez akkor gáz, ha mint fent is írták van olyan amikor nem tudsz nem adni rendszergazda jogot. Aztán ezekből jönnek össze a gányolások meg a vírusgyűjtű/spybot gyűjtő gépek egy cégnél...
Amúgy nekem nem esik nehezemre betartani egy vállalati IT rendszer előírásait, és meresztem a szemem amikor olyan hasfájásokkal jönnek panaszkodni, hogy ihaj. A kedvencem a "Ez a gomb eddig sötétebb kék volt, most világosabb és nem értem" típusú sirámok.
Nem értik az emberek az IT biztonságot és nem is akarják érteni, de megkerülni a dolgot nem lehet, ezért implementálnak újabb és újabb layereket. De az emberi hülyeség határtalan, van aki a vaskockát is elrontja. -
X Factor
addikt
Miért nem AD autentikáció? Oszt akkor nem kell Gyuribának jelszavakat pötyögni.
Mond, h. formázás alatt, vmi formai dologról van szó egy dokumentum kapcsán és nem a userek telepitgetnek maguknak. Meg ez nem az IT-s feladata lenne?
Ha már nem kézenfekvő valaminek a telepítése akkor a felhasználók többsége nem fog időt szánni arra, hogy "meghekkelje" az irodai gépet. Még jó, h. a felhasználónak ilyennel nem is kéne törődnie. Kellene szerepköröknek megfelelő előregyártott Imageknek lenni, 2 kattintás utána deployolni, bármilyen klienst. Ha ne adj Isten roaming profile van, vagy virtualizalt kornyezet, akkor megegyszerubb, mert x gephez leül, y felhasznalo azt bejelentkezik.
Ne értsd félre, no offense, csak amikor ilyeneket olvasok, mindig értetlenül nézek magam elé. Van rengeteg kész eszköz, ami pont arra van, h. mindeki életét megkönnyÍtse, az üzemeltetőnek meg legyen fizetése
De ehelyett, mindenki újabb layer-ket iktat a randszerbe, h. mindenki szarabbul tudjon dolgozni.
Az IT-s meg ne értetlenkedjen, meg duzzogjon, hanem csinálja meg normálisan, aztán meg tartassa be a rendszert.
-
nemlehet
őstag
Kérdés akarják-e. Pl nálunk is egy csomó belső használatú dokumentumon egyszerű jelszó van, mert csak arra szolgál, hogy pl a formázást ne rontsák el véletlenül az 50+-os kollégák mert "csak kattingatnak".
Amikor jött az új IT-s hetekig ezen pörgött, hogy ez így mennyire értelmetlen mert simán törhető. Nem bírta megérteni, hogy ennek nem ez a célja.
Ha már nem kézenfekvő valaminek a telepítése akkor a felhasználók többsége nem fog időt szánni arra, hogy "meghekkelje" az irodai gépet.
-
-
hallador
addikt
Szerintem ez jó dolog.
-
-AD4M-
tag
...majd pár hónap múlva jön egy frissítés, ami minden gépen automatikusan elvégzi ezt a műveletet... -
vigyori78
őstag
Ennél értelmesebb dolgot is belerakhatnának, mondjuk kérjük vissza a vezérlőpultos Update-et a régi beállításokkal !
-
netpeti98
addikt
Starting with this flight, built-in apps (e.g., Get Office, Candy Crash, News, Finance) that you have previously uninstalled will no longer re-install when you apply a new big update.
Elvileg a Creators Update frissítője már figyelni fog ezekre és nem másznak vissza. Bár ezt illett volna alapból így megcsinálni.
-
-
Gdi
senior tag
válasz
echterion #21 üzenetére
Ugyértem próbáltátok runas-szal futtatni /savecred kapcsolóval?
https://technet.microsoft.com/hu-hu/library/bb490994.aspx
Szal':
Korlátozott fiókba belép, ott:runas /user:Administrator /savecred "C:\Program Files\<Útvonal>\Marposs.exe"
Első indításkor bekéri az Administrator jelszavát és elmenti. Ezután jelszókérés nélkül, mindig annak a felhasználónak a nevében indul el, amíg a hitelesítő adatokat kézzel nem törlitek.
Administrator cserélendő a helyi rendszergazda jogosultságú fiók nevére, ha nem megy <gépnév>\<usernév> formában használd. Ha tartományi felhasználó, akkor <domain>\<usernév>
Természetesen az útvonalat is cseréld.Készíts ezzel parancsikont vagy .bat/.cmd fájlt az asztalra/startmenübe/akárhova.
Ajánlom még tanulmányozni a /env kapcsolót, ha valami nem menne tökéletesen.
-
echterion
nagyúr
Nálunk pl. van olyan részleg, ahol muszáj az ott dolgozóknak rendszergazdai jogosultságot adni, mert az a spéci program (egy 3D ellenőrzésre készült progi) csak rendszergazdai fiók alól megy. Na, ott jól fog jönni az IT-nak ez. A többi gépen nincs ilyen gond, oda nem kell ilyen jogosultság, nem is lehet rájuk telepíteni semmit.
-
Gdi
senior tag
válasz
netpeti98 #11 üzenetére
Alakul, bár a screenshot alatti lista az nem sok.
News, Financial, (amihez magyar tartalmat még csak nem is tudsz betenni)?
Twitter, Facebook?
Ajánlócsempék? (CandyCrush, Solitaire Collection) (Get Skype, Get Office) - bár ezek nem csak appok, de a gépházban az ajánlók kikapcsolásával nem tűnnek el.Illetve ez fogadok nem rendszerszintű, csak "current user"
Oké, tudom, minek sír a szám, fogadjam el és örüljek, hogy legalább ennyi jut... de engem EZ a bloating zavar. Nem az Internet Explorer, ami nélkül nehézkesen szerzel be más böngészőt friss telepítés után.
Persze a pre-WinME időkben amikor ki tudtad választani, hogy kb mit szeretnél az alap rendszerrel feltenni. Vagy manapság egy linux épkézláb disztróban (pld. Debian - bár igaz ott szerepköröket, meg DE-t tudsz telepítéskor választani).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mifelénk ezt szülői felügyelet progival oldották meg. Elég brútforce módszer, leginkább pain in the ass kategória.
-
netpeti98
addikt
"Én hirtelen örvendezve azt hittem, hogy az előretelepített (3D builder, Xbox sz*rok, és az ajánló csempék) lesznek kukázhatóak PS nélkül."
-
Gdi
senior tag
Én hirtelen örvendezve azt hittem, hogy az előretelepített (3D builder, Xbox sz*rok, és az ajánló csempék) lesznek kukázhatóak PS nélkül.
#8:
Nem egyszer futottam bele abba a hibába, hogy eltávolítom a felhasználó(k)tól és a rendszerképből ezeket a packageket, akkor pár funkció nem működik a "rendes" windows GUI-n sem... pl Intéző (Fájlkezelő)-ben az betekintő ablak képekhez.
Bár ez betehető annak, hogy az egész get-appxpackage és provisionedpackage kimenetét átadtam a remove-nak, ezzel kukázhattam olyan csomagot ami csak támogató jelleggel volt ott.
Lehet kényelmesebb, de veszélyes is.Mondjuk mostanság Store-t, Weather-t és Calculator-t fent szoktam hagyni.
-
Ha a rendszergazda ennek örülni fog, akkor valami nem kóser. Eddig nem tudta a group policyn keresztül megoldani?
-
Fotószem
csendes tag
Jópofa.
Tele van a Store olyan appokkal, amelyek ismeretlen eredetűek és általuk "nem biztonságosnak" jelöltek.
Azonkívül olyan szemetet ajánlgatnak kéretlenül, amik szintén; ráadásul gagyi, debil "játékok".
Tanulhattak volna a telefonvonalon bekövetkezett bukásból, na de ha valaki agyilag zokni....
Nem is használom, de kiirtani sajnos nem lehet. Pl. a számomra felesleges háttérben futó XBox ..arokkal együtt. -
Male
nagyúr
Ez a furcsa nekem is... tudtommal eddig is le lehetett tiltani, hogy a felhasználók bármit telepítsenek a gépre. A store-t meg minek engedni egy cégnél a többi telepítés letiltása mellett, mire jó ez a kivétel?
Ami kérdéses még:
- ami eddig átjutott a sima telepítés letiltásán, az ezután biztosan nem fog?
- a win store-ban 100%, hogy nem lehet vírusos, adathalász program? Mert a Play storeban nem egy vírusos volt már tudtommal, amit utólag eltávolítottak. -
Telepíteni eddig sem nagyon lehetett a céges gépeken, max. a Chrome alapú böngészőket. Gondolom a hordozható (portable) alkalmazások futtathatóságát viszont ez sem tiltja le.
-
AAAgold
senior tag
egy ilyen hír alá finoman oda kell illeszteni a "linux" szót, és egyből fel fog pezsdülni a fórum
-
törölt tag
A Store-ból származókat nem lehet letiltani? Vagy akár az egész Store-t?
Elbírja a gép, csak nem szeretem a nekem fölösleges dolgokat kerülgetni se élőben, se virtuálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Autós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Whisky topik
- Parfüm topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest