- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
emelhu
aktív tag
"tehát az, hogy az eu tagállamai gazdaságilag integrálódjanak, jó, az meg, hogy az usával is integrálódjanak, rossz."
Te sem sokat értesz a világból, ugye?
Ha közös és egységes jog alapján integrálsz gazdaságokat, az erősíti a versenyt, és a fő a tisztességes, szabályos piaci versenyt.
Ha eltérő szabályozásoknál egyesíted a gazdaságokat (és az árúk szabad mozgásával jár, vám vagy egyéb pl. szabvány kontrolok nélkül), na az a piaci verseny (értsd tisztességes semleges verseny) teljes szétzilálása.
Sokáig (nagyon-nagyon régen) az angolszász és EU jog hasonló pályán mozgott (legalább a jogelvekben), de kezd szétcsúszni a dolog.
-
emelhu
aktív tag
válasz Hieronymus #33 üzenetére
"Bízz a barátban, ne bízz az ellenségben"
Alapból ne bízz a barátban sem.
Sajnos ha feltétlen bizalom a barátban, akkor csalatkozhatsz benne hamar, míg az ellenségről pontosan tudod mit miért tesz, így nem csalatkozol, még talán biztosabb is a kapcsolat.
Ideje beismerni, az USA versenytárs. Vagyis barát, de az érdekei miatt nem kell feltétlen mindent szeretni benne.
-
emelhu
aktív tag
"hogyan gyakoroljanak nyomást US cégekre"
Gazdasági erővel
Az EU együttes piaca nagyobb mint az USA piaca.
Ebből kimaradni hatalmas érvágás.
És ami fontosabb, egy kvázi monopolium (mint a G,FB) nem engedheti meg, hogy komoly (fizetőképes kereslettel, tömegbázissal és technologiával) versenytárs jelenjen meg. Onnan nem "megkerülhetetlen".És a tőke és szakember az EU-ban rendelkezésre áll. A fizetőképes kereslet és a reklámbevételtbiztosító alap is megvan. A technológia meg a piacon szabadon megvehető. Csak össze kell rakni és megy (ugyanúgy nagy haszonnal, vagyis önjárón, piaci alapon) mint az amcsi cégeknek.
Ehhez én egy szabályt javasoltam, amit fokozatosan, lépésenként kell bevezetni, de könyörtelen szigorral. A végeredmény, hogy az EU fizikai és jogi határait bizonyos adatok nem hagyhatják el. Pasz. Ha "kicsempésznek" egyetlen adatot is, horribilis pénzbüntetés. (Ami ugye praktikusan azt jelentené, hogyha utána nem is tudunk nyulni, de az EU-ban minden vagyona és pénzforgalma lefoglalható, gyakorlatilag persona non grata, nem képes még alkalmazotja sem beutazni, üzletelni meg végképp sem)
Persze nagyon nem ártana az az USE (United States of Europe) a joganyaghoz
Nem véletlen, hogy az oroszok vagy kína megalkották a saját G és FB klónjaikat.
A technológia onnan is megvehető, de nem orosz vagy kínai cégek üzemeltetik, hanem EU cégek, a teljes forrás birtokában és folyamatos fejlesztésével. Bár a legtöbb dolog nem varázslat csak szakember és tőke (meg piac) igénye, az meg lenne bővel az EU-ban.
De én nem zárom ki az USA cégeket sem az EU piacról... csak tartsák be a törvényt. Itt kell tárolniuk az adatokat és nem vihetik külföldre. Az USA kormány idióta adatéhsége miatt az azonban technikailag csak az EU-ban alakított új cégekel tehetik meg. De ez az Ő problémájuk! Ha kell a piac, alkalmazkodjanak.Jelenleg az egységespiac és az egységes jogszabályi háttér a leggyengébb és ebben leginkább az USE segítene.
[ Szerkesztve ]
-
lm83
őstag
Egy kicsit sarkosítva a téma,
Szóval amerikai techcég Európában működik és európai emberekről tárol adatokat európai szervereken európai szabályok szerint az rendben van.
De ha az USA nemzetbiztonsági okokra hivatkozik, akkor a cég köteles minden adatot megosztani akárkiről/akármiről a hírszerző/nemzetbiztonsági stb. szervekkel...
Ez USA szerint oké.
De ha egy kínai techcég USA-ban tárolt adatait kell átadni a kínai szerveknek, az ottani törvényekre hivatkozva...
Ez az USA szerint nem oké és a kínai céget ki****** az országból... -
bambano
titán
19 napon vitatkoztak okosan...
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
FattyDove
őstag
válasz Hieronymus #46 üzenetére
Nem nehéz 2 szóra rákeresni..
-
<Adamsky>
nagyúr
A GDPR-t én kevertem ide, nem rendőralezredes úr (ezek szerint nem nézted meg a videót). Lehet igazad van a GDPR++ vagy mi a szösszel kapcsolatban (bevallom férfiasan nem értek hozzá), de eredményt látva (miszerint mindenféle megerőltetés nélkül lehet autókat klónozni) én pont lesz@rom, minek hívják, ha rossz / hibás az egész, úgy ahogy van.
(#49) Giovan!
" ... egyetlen, mind a 27 állam erejét maga mögött tudó szervezet ... " - hány tagból kéne álljon az a szervezet? Kik választanák meg?
Én leegyszerűsíteném a dolgot. Lenne egy EU parlament (ami hasonlóan működne, mint adott tagország parlamentje), oszt' csókolom. Vagyis semmi szükség: Európai Tanácsra, Európai Bizottságra, Európai Számvevőszékre, Régiók Európai Bizottsága, stb. -
Giovan!
addikt
válasz <Adamsky> #47 üzenetére
Figyelj, felőlem te gondolhatod azt, hogy 27 diplomácia hatékonyabban fel tud lépni az adott 27 államban élő polgárok érdekeinek védelmében, mintha jugyanezt a feladatot egyetlen, mind a 27 állam erejét maga mögött tudó szervezet végezné, de engem erről nem fogsz meggyőzni. Szóval én itt ki is száltam, mielőtt ezt a topikot is lezárnák.
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
bambano
titán
válasz <Adamsky> #47 üzenetére
"a rendőrezredes úr a következőket mondja: "... adatvédelmi okokból nem lehet összefuttatni (? - ha jól értem) adott ország nyilvántartását az EUCARIS-al ... ": attól, hogy a rendőr ezredesnek nincs lövése se az adatvédelemről, a gdpr még nem feltétlenül rossz. mert ha lett volna fogalma, tudná, hogy erről a kérdésről a gdpr++ szól.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem vagyok politikai szakértő - ahogy gondolom te se - de tudtommal nem minden döntéshez kell 100%-os támogatás. És arra is láttunk már példát, hogy egy-egy vita alkalmával addig szavaznak míg a jó eredmény jön ki. Vagy éppen a játékszabályokat értelmezik picit másképp (gondolok itt a tartózkodók szavazataira ...)
Egyébként valahogy a jelenlegi, ill. a cikkben említett - ugyan most már elkaszált - EU tagállamai és az Egyesült Államok közötti adatcserét illető szerződést is tető alá hozták valahogy. Szóval nem lehet azt mondani, hogy ebben a formában az EU döntésképtelen." ... nem tudom miért kellene rögtön hidágháborúba keverendnie az USE-nak az USA-val ... "
Akar a hóhér! Pont ezt magyarázom, hogy nincs olyan fegyver a kezünkben, amivel csak egy picit tudnánk odaszúrni. De legfőképp arányosan! Mert, ha ők nem mennek bele a Google, Facebook, stb. megregulázásában és megadóztatásába, akkor arra nem lenne jó válasz az import vámok megemelése. Gondolom ebben egyetértünk.
Az egész vita innen indult, hogy vártam volna pár ötletet, hogy mivel tudunk az adatvédelmi egyezmény felrúgására reagálni.
Ja, EU. Tegnap néztem egy videót egy miskolci autótolvaj elfogásával kapcsolatban. Szó volt benne a "klónozásról" és az "ikresítésről". A riporter jogosan feltette a kérdést, hogy az EU-ban nem lenne olyan központi rendszer, ami ezt lehetetlenné tenné? Válasz, van a neve EUCARIS (Európai Gépjármű és Vezetői Engedély Információs Rendszer) de nem minden tagállam tagja a rendszernek. Pfff...
Szóval szvsz. néhanapján pl. nem Magyarország jogállamiságával kellene foglalkozni, hanem minden tagállam számára kötelezővé tenni az előbbi és hozzá hasonló központi rendszerek használatát. Nem, ehhez még nem kellene az "USE" ...
Ja, még egy finom részlet, amit nem árt ízlelgetni: a rendőrezredes úr a következőket mondja: "... adatvédelmi okokból nem lehet összefuttatni (? - ha jól értem) adott ország nyilvántartását az EUCARIS-al ... "
Egyébként én a GDPR-t is egy túltolt f@**ságnak tartom, de ez már egy másik történet...(#42) bambano
Tiltsuk be a Ford-ok forgalmazását? Kinek fájna vajon ez először, ill. a legjobban?
Esetleg mindet, amiben van egy kis amerikai tulajdon? Még "viccesebb" lenne ... -
-
FattyDove
őstag
válasz Hieronymus #39 üzenetére
"Egyedül Oroszországnak dupla nagyságú haderje lehet. Legalább tízszer ekkora képzett tartalékkal."
Eközben a tények: Active personnel: 900,000
-
-
bambano
titán
válasz <Adamsky> #40 üzenetére
szerinted például mi, akik adóparadicsomnak számítunk, bele fogunk egyezni, hogy innen adó menjen el a németeknek vagy a hollandoknak? nem lesz egységes kiállás.
"amennyi amerikai autó itt fogy": csak súgok, a ford az tisztán amerikai. a fiat-krájzleráj félig amcsi, az opel az elmúlt 3 évet leszámítva amerikai volt, a suzukiban volt amerikai tőke. 2017-ben, amikor eladták az opelt a psa-nak, volt 3.471.997 személyautó nálunk, ebből a ford és az opel együtt 22%-ot birtokolt, az opel piacvezető, a ford 4. ehhez még számolj hozzá valamennyit a suzukiból és a fiatból. [link]
tehát igen, sok amerikai autó fogy.
-
Giovan!
addikt
válasz <Adamsky> #40 üzenetére
Miből gondolod, hogy ezek egyikével kapcsolatban se tudnánk most (a jelen felállás mellett) egységes álláspontot kialakítani?
Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Mivel minden tagállam vezetőjének vétójoga van, az egységes álláspont kialakítása ebben a kérdésben lehetetlen. Elég egyetlen tagállami vezetővel "jó kapcsolatot kiépítenie" az USA diplomáciájának, és már is ment a levesbe az egész.
Egyébként elég most csak megnézni a kínai-amerikai kapcsolatot. Egy erős (amilyen nem vagyunk, még akkor se, ha "összekapaszkodnánk") EU esetén nagyjából erre lehetne számítani.
Az EU gazdasága jelenleg a második legnagyobbnak számít a világon, közvetlenül az USA mögött. Gondolj bele, ha ezt egyetlen vezetés alá lehetne szervezni, micsoda erőt jelentene az a nagypolitikában. De amúgy nem tudom miért kellene rögtön hidágháborúba keverendnie az USE-nak az USA-val, Kínával szemben partnerként is tekinthetne Európára Amerika. Partnerként, és nem alattvalóként, mint jelenleg.
" ... fenyegetőzünk és érvelünk a baráti kapcsolatok és a szövetségünk megtartása mellett ... "
Kétlem, hogy ez - egyáltalán - kivitelezhető. De ki lenne a "leader"? Az az Ursula von der Leyen, aki a COVID-19 kellős közepén megmutatja, hogyan mossunk kezet?A leader lehetne valaki, akit a nép választ (akár közvetlenül, akár a Parlamenten kereszült), az amerikai elnökhöz hasonlóan (monjuk itt felmerül a probléma, hogy az emberek hajlamosak lennének a saját nemzettestvéreikre szavazni akkor is, ha amúgy nem ő a legmegfelelőbb jelölt, de tételezzük fel, hogy az USE létrejöttekor már meghaladtuk ezt a törzsi gondolkodást). Ugye most egy elképzelt európai föderációról beszélünk, nem a jelenlegi állapotokról.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Miből gondolod, hogy ezek egyikével kapcsolatban se tudnánk most (a jelen felállás mellett) egységes álláspontot kialakítani? Pontosabban nem hallom az ellenkezőjét. Pedig Klára asszony vagy Momentumos hölgyek biztos teleharsogták volna vele a sajtót. Ha, ez mégis megtörtént volna, várom a link-et.
" ... nem kérünk az autóikból se ... " - amennyi amerikai autó itt fogy ...
Ja, mondjuk a Tesla-nak alá lehetne vágni, de örülnének annak a népek?" ... kiépítjük az európai FB-megfelelőt, és megtiltjuk az állampolgárainknak az amerikai használatát ... "
Izé, az a baj, hogy ez nem túl demokratikus.
... ahogy igazából az se, hogy megtiltani a klímaaktivista szomszédnak, hogy Tesla-t vegyen (ld. előző pont)"- befagyasztunk amcsi vagyonokat az EEÁ területén "
"- kitiltunk cégeket, embereket az EEÁ területéről "
Nem gondolod, ha ezekbe komolyan beleállnánk (és most akkor hagyjuk az EU struktúrájáról szóló vitát), akkor Amerika nem vágna vissza még komolyabban? Illetve nem gondolod, hogy végén nekünk fájna jobban?Egyébként elég most csak megnézni a kínai-amerikai kapcsolatot. Egy erős (amilyen nem vagyunk, még akkor se, ha "összekapaszkodnánk") EU esetén nagyjából erre lehetne számítani.
" ... fenyegetőzünk és érvelünk a baráti kapcsolatok és a szövetségünk megtartása mellett ... "
Kétlem, hogy ez - egyáltalán - kivitelezhető. De ki lenne a "leader"? Az az Ursula von der Leyen, aki a COVID-19 kellős közepén megmutatja, hogyan mossunk kezet?(#32) FattyDove
"Direkt nem akarod érteni igaz?"
Direkt nem magyarázod el? Pedig szépen kértelek.[ Szerkesztve ]
-
válasz FattyDove #35 üzenetére
"illetve a világ legnagyobb haderejével (több mint 1.4 millió aktív katona) rendelkező EU-t."
Ez koránt sem a legnagyobb.
Egyedül Oroszországnak dupla nagyságú haderje lehet. Legalább tízszer ekkora képzett tartalékkal.
De Kína, Brazília, USA, Irán ...is nagyobb haderőt tart az európainál.De a mennyiségnél nagyobb probléma a hadeszközök fejeltségének elmaradása. Különös tekintettel a szövetségi rendszerben vásárolt eszközökre, amik gyorsan ócskavassá válnak alkatrész utánpótlás nélkül.
(Rommel a sivatagi hadjáratának első részében szinte utánpótlás nélkül képes volt harcolni.
Kizárólag azon eszközökhöz kellett utánpótlás, amik sokkal jobbak voltak az ellenfelénél. A fejvesztve előle menekülő ellenséges csapatok mindent ott hagytak. Eszközök, üzemanyag, élelmiszer. Egyedül utánpótlást nem küldtek neki. Ha valami megállt, akkor le tolták az útról. Nem tudtak vele mit kezdeni pótalkatrész nélkül.)De elég csak a német egyesítésre gondolni. Az új tartományok csak problémát vittek a közösbe a hadi eszközeikkel.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Giovan!
addikt
Pontosan, először építsük fel az USE-t, mielőtt azon agyalnánk, hogyan kellene ennek az új föderációnak az USA-hoz viszonyulnia.
Szerintem amúgy (és most a saját tanácsommal szemben fogok agyalni a dolgon ) semmi akadálya, hogy a szövetségi viszonyt tovább mélyítsük velük. Csak ezt olyan feltételekhez kell kötni, amelyek mindkét fél számára kedvezőek, és nem csak az amerikai érdekeket szolgálják ki.[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
"tehát az, hogy az eu tagállamai gazdaságilag integrálódjanak, jó, az meg, hogy az usával is integrálódjanak, rossz."
Nem feltétlenül rossz, csak akkor, ha gátolják az usákok a mi megerősödésünket, ha direkt az az egyik fő céljuk, hogy az örök másodhegedűseik (csicskáik) legyünk.
El tudok képzelni velük normális partnerséget is, csak úgy tűnik mostanában sokszor, hogy az EU érdekei le vannak sz@rva náluk. Ha pedig így marad, érdelmes felmérni a helyzetet, és a saját erő növelésének a feltételeit megteremteni. Például az EU-s integrációval (politikai és gazdasági). -
FattyDove
őstag
"Jelen pillanatban bármikor kiderülhet, hogy egy vagy az összes európai kormány terroristákat támogat és a terrorizmus ellen fellép Amerika"
A mesekönyvekben biztosan így van ez. Pár totál hülye még el is hiszi ezt. Btw, van jópár olyan szervezet ami az USA szerint terrorista, míg az EU-s országok szerint nem (és fordítva). Illetve olyan is van bőven, ami egy adott EU ország szerint terrorista, de a másik EU ország szerint nem. Aztán mint látjuk, mégsem bombázza végig az USA a legnagyobb gazdasági partnerét illetve a világ legnagyobb haderejével (több mint 1.4 millió aktív katona) rendelkező EU-t.
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Ez csak akkor lenne lehetséges, ha Amerika egyáltalán nem lenne rászorulva az európai országokra, és megengedhetné magának, hogy teljesen destabilizálja a régiót, akár évtizedekre is. Viszont erről szó sincs, az európai országok az USA legfontosabb gazdasági és katonai szövetségesei, szóval én nem hiszem, hogy az USE réme rá tudná bírni az USA-t, hogy ezt mind eldobja magától. Persze diplomáciai eszközökkel fel fog ő lépni, hogy megakadályozza egy újabb rivális szuperhatalom megszületését, de mivel a világ nem csak az USA-ból és Európából áll, így egyébb megfontolásokat is figyelembe kell venniük.
-
Azért egy valamit kifelejtettél a képből.
Jelen pillanatban bármikor kiderülhet, hogy egy vagy az összes európai kormány terroristákat támogat és a terrorizmus ellen fellép Amerika. A nagyapám ilyen helyzetben ezt mondta. Bízz a barátban, ne bízz az ellenségben. Néha fordítva kell gondolkodni, de minden esetben a puskaport szárazon kell tartani. Így nem érhet meglepetés.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Fred23
nagyúr
Én se értem a nagyon nemzetiek tiltakozását, viszont nélkülük ezt az integrációt valóban nem lehet megcsinálni. Egyszer talán ráébrednek, hogy valójában nem csak a libsiknek lenne ez jó, hanem nekik is.
Lehet mondjuk, valóban menne a levesbe néhány nemzeti törvény, de ami a helyükbe jönne, nem venne el semmi értékeset szerintem, viszont sokat adna.
-
-
Fred23
nagyúr
válasz <Adamsky> #28 üzenetére
Ha már létezne az Európai Egyesült Államok, egységként léphetnénk fel bármely ország ellen -annak minden előnyével. Ez az egység pedig már jelentős erőt képviselne.
Csak pár ötlet, amit lehetne csinálni akár az USA ellen, ha szívóznak az egységes EEÁ-val:
-senki se vesz amcsi fegyvert
-nem kérünk az autóikból se, vagy bármi másból (akár csak korlátozások)
-kiépítjük az európai FB-megfelelőt, és megtiltjuk az állampolgárainknak az amerikai használatát
-befagyasztunk amcsi vagyonokat az EEÁ területén
-kitiltunk cégeket, embereket az EEÁ területéről
-vámolunk, de keményen (egységben már lehet)
-a fentiek és egyéb ötletek fényében fenyegetőzünk és érvelünk a baráti kapcsolatok és a szövetségünk megtartása mellettBarátok (akár érdekbarátok) mindig kellenek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz FattyDove #27 üzenetére
He?
Fordítsuk már meg ezt!
" ... az EU területén ugyanis működnek amerikai székhelyű, globális tevékenységet folytató cégek, főképp internetes platformon működő vállalatok, amelyek az EU polgárainak adatait kezelik."
Azt próbáld mondani, hogy az EU keményítsen be az Amerika területén működő, európai székhelyű cégeken keresztül? Vannak ilyenek? Vagy miről beszélsz? -
válasz Hieronymus #20 üzenetére
Kormányzat + ilyen lakossági marhaságok, mint Whatsapp, twitter, ilyesmik, ezek amúgy is libabőröztetnek Előző melóhelyen is néztünk, amikor behoztek ilyen fú de trendi kommunikációs eszközt, ami valami olyan szinten nem volt alkalmas nagyvállalati használatra, hogy fááájt.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Fred23
nagyúr
Szerintem ez tökre kiszámíthatatlan. Brexit kapcsán is megfigyelhettük, hogy időnként nagy dolgokhoz se kell sokkal több, mint a közhangulat apróbb megváltozása. Most persze aki akarja, bele tudja látni ebbe is akár az amcsi, akár a kínai hatást, de szerintem az úgy már erősen konteós szagot áraszt.
Régebben azt hittem én is, hogy a domináns hatalmak biztosan olyan szuperül megterveznek mindent, szinte látják a jövőt, aztán idővel egyre többször felötlött bennem, hogy erre se készültek, az is váratlanul érte őket, hogy lehet, hogy ezt nem tudták, stb. Vagyis biztosan vannak terveik, biztosan be is avatkoznak a vélt érdekeik szerint ott, ahol tudnak, de közel se rajtuk múlik sokszor az események ilyen vagy olyan folyása. Szóval szerintem van esélye az európai integrációnak, lehet, elég lenne csak annyi hozzá, hogy a közhangulat megváltozzon kicsit a témában, vagyis hogy sokkal többen támogassák ezt az utat az EU-s országokban.
-
myckie2
őstag
Spoiler: A következő 50 évben ilyen biztos nem fog megtörténni. Ilyen hataloméhes korrupt tagállami vezetők mellett sohasem fog egy komolyabb integráció megvalósulni. Se kína, se USA-nak nem érdeke egy egységes EU és mivel a két országon múlik az egész EU gazdasága, nem is fog történni semmi.
-
bambano
titán
válasz Hieronymus #20 üzenetére
az usákok semmiféle befolyást nem adnak fel. csak rájöttek, hogy már nem kell itt állomásoztatni a buffokat a befolyáshoz, elég, hogy a hülye világ rákattant az informatikai szemetjükre.
-
Ez a döntés sokkal többről szól.
Az Obama éra a szövetségi rendszer erősítéséről szólt.
A mai éra a befolyás feladásáról.
Évek óta megy a vita az európai NATO hozzájárulás emeléséről.
A védővámokkal való fenyegetőzésről.
Ebben az évben Németország ultimátumot kapott. Első körben nagyobb amerikai csapategységeket vonnak ki Németországból. Ha nem fizet hozzájárulást az ország, akkor a többi is menni fog.
Tavaly tiltották meg felénk a kormányzati és a kormányzat közeli szerveződések WhatsApp használatát. Nem megbízható minőtésítést kapott a szolgáltatás.
A szövetség bomlóban van. A gatyában már elég nagy tojások vannak beinteni az adatszivárgásnak.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
vicze
félisten
Így van nem neked kell, de elméleti síkon mozgunk tudtommal.
@Reggie0: Nem csak Kínában, akár Németországban is jóval szigorúbb a szabályozás, nem is nagyon visznek oda datacentert Google-ék... Csak ugye amíg EU addig ez könnyen kerülhető. Illetve azért Kínának fentebb taglaltam a betartatás eszközeit, lehet hogy nem az az irány a legmegfelelőbb.
Ha a szolgáltatás nem abban az országban honos ahol az egyén tartózkodik, kb. könnyes búcsút lehet venni minden jogalaptól... Át lehet menni évekig tartó végtelen pereskedésbe, kérdés, hogy lesz-e bármi eredménye, vagy értelme a végén. EU-nek jelenleg ez az 1 lehetősége van.Amúgy nem kell olyan messzire menni problémákért, mint az USA, a UK-val is lesz probléma nem kevés alig 6 hónapon belül.
-
-
Reggie0
félisten
Nagyjabol. Gyorsan lesz helyette masik, vagy kiszervezik leanyvallalatba vagy franchise-ba, es akkor mar nem kell vinniuk az adatokat se az amcsi torvenyek szerint. Mindenre van megoldas, lasd kinaban is ugy mukodnek ahogy az allam akarja, mindegy mit akarnak az amcsi torvenyek.
-
-
Fred23
nagyúr
Remélhetőleg szerte az EU-ban egyre több ember látja majd be, hogy szükség van arra az európai integrációra, végül pedig így a hatalmukat féltő politikusok is csak megindulnak ebbe az irányba!
-
bambano
titán
"az Egyesült Államokkal kötött, személyes adatok átadásáról szóló megállapodást semmisnek kell tekinteni, mert az adatvédelmi rendelet nem biztosít az érintettek számára jogorvoslati lehetőséget olyan szerv előtt,": melyik adatvédelmi rendelet? mert ezt a kifejezést hagyományosan a gdpr-ra értjük, itt viszont van privacy shield is.
"Emlékeztettek arra, hogy az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) szerint az érzékeny adatok csak akkor továbbíthatók valamely unión kívüli országba": erre mondjuk nehezen emlékeztethet, mert a gdpr főszabályként azt mondja ki, hogy érzékeny adat nem gyűjthető. amit nem gyűjtöttél össze, azt objektív okokból nem lehet továbbítani.
-
Giovan!
addikt
Nem szándék nincs, hanem hatalom. Értsd: az EU vezetőinek nincsen felhatalmazása arra, hogy az USA-val tárgyaljanak ebben a kérdésben, az ilyesmit a tagállamok szintjén kell lezavarni. Persze a tagállami vezetők dönthetnek úgy, hogy együttműködve törekednek egy kompromisszumos megoldás kiharcolására, de ez végső soron akkor is a közös EU-s szervek megkérdezése nélkül fog létrejönni, ők max utólag véleményezhetik majd.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Egy decentralizált, alapvetően csak a gazdasági együttműködésre korlátozott szövetség ... "
Tudom, sokan szeretnének (DK, Momentum ... Dzsordzsi bácsi) Európai Egyesült Államokat, de ennek - a cikkben vázolt problémának - semmi köze ahhoz. Értsd: ezen az se segítene.
Én arra próbáltam utalni, hogy ezektől a cégektől, - akikről szó van, akiket meg kellene regulázni - már túlzottan függ a XXI. századi ember. Ezért nincs senkinek (nem csak az EU-nak) semmi a kezében arra az esetre, ha megpróbálna érvényt szerezni az akaratának.[ Szerkesztve ]
-
-
dajkopali
addikt
erre született - véleményem szerint már akkor is halott - megoldás, hogy a Privacy Shield elsődleges feltétele, hogy panasz esetén az USA bíróságai jogorvoslatot kínálnak a panaszos európai polgárnak
ígérték, hogy létrehozzák ezt az intézményt, még külön állami biztost is kineveztek erre
és megcsinálták? nem
ha két, ennyire különböző jogrendszerről van szó, a kompromisszumok semmit sem érnek - vagy azonos, közös jogrendszerrel dolgoznak, vagy nem fog menni[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Busterftw
nagyúr
Amugy ez lenne a legjobb megoldas, mert amint lathato csak ment a huzavona.
Ha EU-ban akarsz szolgaltatast mukodtetni es viszed az adatokat, akkor ugyanugy biztositani kell a vedelmet USA-ban is. Ezt nem tettek meg, mert USA-ban mas a torveny.Akkor inkabb legyen az, hogy a Facebook itt nem elerheto.
Bar nekem az sem tiszta, hogy ezt miert nem user szinten dontik el.
Ha en a Facebookkal szerzodesben leokezom, hogy kinn a kutyas kepeimet az FBI kikerheti, viszont gond eseten nincs hova fordulnom itt az EU-ban, akkor az miert nem megfelelo az EU-nak? -
<Adamsky>
nagyúr
Tudod, erősebb kutya b@**ik ...
... sajnos az Eu. alapvetően gyenge. Ebben a konkrét esetben pedig gyakorlatilag behozhatatlan hátránnyal indul.
Ahogy sok okos itt a PH!-n is szokta írni, ha valami nem tetszik, akkor nem kell használni se a facsét, se a guglit, se a jútyúbot ...
Gondolom ezzel az USA is így van. Nem tetszik? Akkor ne használd! Ja, hogy élni sem tudsz nélküle? Bocsi! -
Addig, amíg Európa tűri, hogy az USA packázzon vele, nem fog változni semmi.
https://www.coreinfinity.tech
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér