Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
miért? a mostani helyzetről beszéltünk
most jól megy a cégnek, legnagyobb rosszindulattal azt lehet mondani stagnálnak(13.8 milliárdos USD-t azért bezsebelik, sok cég szeretne így stagnálni)
de kismértékű növekedés volt megfigyelhető, a csúcson vannak
az hogy 1 év múlva mi lesz, nem tudjuk(de nem is erről volt szó)
a csúcsok a karácsonyt jelölik, tehát nem igazi volt igazi visszaesés eddig(az a kora tavasz, akkor mindenkinél csökkennek az eladások)
54.5 millárd bevétel (19 % növekedés előző évhez képest)
13.1 millárd nettó profit (gyakorlatilag ugyanannyi mint tavaly ilyenkor)4.1 milló eladott Mac (20 % csökkenés előző évhez képest)
47.8 milló eladott iPhone (30 % növekedés előző évhez képest)
12.7 millió eladott iPod (20 % csökkenés előző évhez képest)
22.9 millió eladott iPad (50 % növekedés előző évhez képest)miről is beszélünk?
Készpénzállomány: 137.1 milliárd dollár. (az ISS magasságát már elérné ha egymásra raknánk a dollárokat)
500 millió iOS eszköz kelt el eddig
szóval nincs vége az Apple-nek, messze nincs
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
a profit nőtt, az eladások nőttek
igaz, nem olyan mértékben mint kellett volna, vagy az elemzők előrejelzései szerint
szerintem a papírok alapból túlértékeltek voltak, tehát természetes hogy csökkentek
de gond nincs, és nem is lesz, majd a 2013-es karácsony gyengébb lesz mint a mostani vagy előző, talán akkor
még mindig egy növekvő vállalat rekord profittal, ez a lényeg
-
félisten
válasz Remus389 #976 üzenetére
Igaziból szokásos "zsindex minőség".
Lényeg: nagyobb árbevétel mellett alig nőtt a nyereség.Talán az osztalék kicsit meglódítja az árfolyamot, de stabilan mélyrepülésben vannak a papírok egy ideje(úgy szeptember óta amikor kijött ez a cikk).
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Remus389
veterán
A cég negyedéves forgalma a jelentés szerint 54,5 milliárd dollár volt, ami rekord (méghozzá óriási, egy éve 46 milliárd volt), a nyereség ebből nettó 13,08 milliárd, ami éppen csak több, mint a 13,06 milliárdos 2011-es karácsonyi szezonban volt.
A részletes adatok szerint a negyedévben a cég 47,8 millió iPhone-t, és 22,9 millió iPadet adott el, az iPodok eladási mutatója 12,7 milliónál, a Mac számítógépeké 4,1 milliónál állt meg.
nevetséges hogy újabb rekordot döntött meg a cég, még a tavaly karécsonyi brutális negyedévnél is kicsit jobb
erre azért csökkennek a részvények mert elmarad a várakozásoktól
2011-es 37, illetve 15 milliós adatokhoz képest mekkorát emelkedtek, azonban érdemes hozzátenni azt is, hogy az előzetes elemzői várakozások 50 millió telefonról és 23 millió táblagépről szóltak, amit ha nagyon kevéssel is, de alulmúlt a cég.
A csillagászati számok és Tim Cook vezérigazgató optimista beszéde ellenére a tőzsde negatívan reagált a hírekre, az elemzőket hidegen hagyta a rekordbevétel, és a gigászi profit, inkább azt nézték, hogy a várakozásokat alulmúlta a cég eredménye.
szerintem rövidesen megint emelkedni fognak a részvények, nehogymár néhány ostoba elemző miatt akik picit többet vártak, amiatt csökkenjen, rájönnek majd erre az emberek
mondom ezt úgy hogy nem vagyok oda az Apple-ért, viszont az igazságért igen
a Samsung sem pqanaszkodhat, de azért nincsenek ott kerekítve 8 milliárd vs 14 milliárd profit
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
Nyilván visszakúszik szépen lassan, de ez is csak a hype méretét tárja szemünk elé.. Megdöntötte a tavalyi típus rekordját 1 millió darabbal, ami azért nagyon kemény, és esik a részvények ára.. Mondjuk oké, van Mapsgate, meg karcolódásgate, de akkor is. Az a német ítélet nem szól bele túlságosan, mert nem lehettek biztosak a végeredményben, mivel nem amerikai földön zajlott a per
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Xero
nagyúr
válasz kiskaktusz #968 üzenetére
Elindul a többi országban a forgalmazás és megint fel fog kúszni. Jól látható egyébként, hogy a becslésektől elmaradó eladott darabszám és a német perben a bukás ami hirtelen alájuk tett.
Egyszerűen arra spekuláltak, hogy kapásból elmegy 10M (ez marhaság volt) és kapnak még egy zsíros csekket németországban is.Adok neki max 1-2 hetet és megint 700 körül fog táncolni, aztán egy hónapon belül vissza 650-re és januárban vissza 750 fölé.
Közgazdasághoz hülye vagyok szóval mindez csak imho.
-
kiskaktusz
addikt
válasz fordfairlane #967 üzenetére
Most, hogy mondod meg is néztem.. 666.18-ra esett Ebből is látszik egyébként, hogy csak a hype miatt emelkedett ilyen kurva magasra, csak az iFanok ezt sem akarták beismerni..
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
FTeR
addikt
érdemes lenne frissíteni a cikket, hogy mégsem sikerült olyan sokat eladni mint reméltek és ezért estek a részvények.
persze még így is nevetségesen sokat eladtak, csak mindenki még ennél is többet várt. éljen a fogyasztói társadalom! -
Ricardo
titán
-
erdoke
titán
-
rozzi
csendes tag
válasz Mr. Teddy #955 üzenetére
Ez tény az Apple amerikai terjesztése jobb és olcsóbb is ezt én is tudom sőt említettem hogy a 4s böl egyik szolgáltató ingyenes akciót is csinált, sok Kelet-európai közvetítő cégen keresztül onnan veszi és még úgyis megéri egyeseknek főleg ha többen vesznek közösen . De azt is vedd hozzá hogy ott a robotos telefon is olcsóbb ha meg keresethez mérjük akkor meg lényegesen . Tapsi utolsó kommentedre , meg miért merész pillanatnyi ár alapján kijelenteni hogy pillanatnyilag rossz az ár/értéke vminek ? Hát pillanatnyilag rossz nem fél éves előre jelzést adtam és nem tudom ebben mi volt az általánosság?
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz Mr. Teddy #951 üzenetére
Én legutóbb felhúztam magamat kissé ittas állapotban, mivel nem tudták feldolgozni azt az élethelyzetet, hogy hazaérve bedobom a kanapéra a 4S-t és onnan szinkronizálgat magának wifin.
Szemléltetés gyanánt 4-5m távolságról kidobtam a fűbe a telefont. Az ég egy adta világon semmi baja nem lett. Miért is lett volna?Ez a sérülékenység dolog most is és régebben is fel volt fújva. Ésszerű keretek között nem lesz semmi bajuk ezeknek.
(#957) Mr. Teddy : Az autós passzív tartómat a 3G hátlapja rettenetesen rosszul viselte. A 4S-t ugyan úgy használva lassan egy éve, nyoma sincsen karcoknak.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
Ja, bátyámnak is egy ACE van, és telejsen egyben van.
Erre a karcolódásra kíváncsi leszek, mennyire lesz általános. Nézegettem youtubeon videókat. Egyik azt mutatta meglátszik, majd letörölte ujjal a nyomokat, másik dobálta és azért lett karcos. Ez utóbbi extrém dolog az biztos. Szóval ahogy láttam a hátlap annyira nem tűnt gyengének, viszont a feketénél a keret ha sérül, akkor alatta fényes lesz, az zavarna. Ezért is írtam korábban, hogy lehet fehér/ezüstöt vennék, annak ha sérül a kerete az talán nem kopik, hanem az anyaga olyan.
Mondjuk ez a kulccsal kaparásszuk erősen és társai karcolódásos videók eléggé röhejesek, aki ilyen strapa telefont akar az vegyen defy-t. Ez nem várható el egyik telefontól sem hogy rendesen bírja. Igazából egy év múlva leszek kíváncsi, hogy normálisan viselt készülék hogy néz ki, kopott vagy nem. Zsebből ki-zsebbe be, asztalra le, autóstartóba be-ki dolgok koptatják-e vagy nem.
-
floatr
veterán
válasz Mr. Teddy #951 üzenetére
Annyiban egyet tudunk érteni, hogy eladja magát, mert vagy varázsszó, vagy szépen csillan.
A családban már elég sok telefon megfordult. Nekem most egy ace van, és -- ha a formai perlekedéstől eltekintünk -- az eddigi tapasztalataim alapján elég jó és praktikus anyagokat használ, és masszív darab, miközben nem annyira otromba. Van egy e6-os, amitől a hideg ráz, ha kézbe veszem, annyira irritáló a mattra csiszolt háta. Volt egy fémházas samu, amiről nemes egyszerűséggel lekopott a festék, és olyan röhejesen nézett ki, mint a 3-as metró kocsijai. Nomeg aztán érdemes megemlékezni a bumperekről is, amik nem a prémium érzetet fokozzák.
A legérdekesebb nekem ebben az új hátlapban ez a karcolódásos rész, a többi valóban nem igazán lényegi. Ha valóban ilyen, akkor elég hamar elveszti ez is a prémium érzetét, ahogy az emlegetett fém samu. Ezen a ponton a "prémium" elvesztette a létjogosultságát.(#952) Tapsi mindegy... a laptoppal kapcsolatban meg itt van egy xps, az is elég jól össze van tákolva, de ha nagyon érdekel a dolog, nézd meg a samu n9-et, vagy egy prémium vaio-t. Azok sem papírból vannak.
-
Mr. Teddy
őstag
Borsos ára van az tény. A független telefon annyi, amennyi. De hogy a t-mobil mennyit leránt az emberekről egy 5-6k-s díjcsomi 2 éves hűsége mellett is az durva.
Mondjuk 16ezres előfizuval a telefon 30e Ft, ha így nézzük itthon olcsóbb, mint amcsiban, mert ott 300dolcsi a telefon, 2 éves hűség szintén, és minimum átszámítva ilyen 16-17 ezeres díjcsomagot kell választani. Az más kérdés, hogy ezen pénzekért itthon jóval többet kell melózni itthon.Én mindig azt mondom, hogy ahhoz, hogy az amerikai árakat amerikaiként érezhessük, a kinti ár felét kell néznünk. 10-20-60-100e FT-ért itthon is vinné mindenki ezt a telefont, tény, hogy az összes többinek is olcsóbbnak kell lennie, de a különbségek minimálisra mennének át.
A lényeg, hogy itthon drága a telefon, meg sok más. Kint meg a legutolsó mekiben dolgozó tini is megveheti simán.
Mod: Ja és az is érdekes, hogy kint kb semmit nem változott az induló ára a telefonnak, csak shiftelődtek a modellek. Itthon a t-mobil egyre durvább lett, plusz telefon adó, meg nagyobb áfa...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én nem mondtam ki semmiféle verdiktet, és nem kezdtem el köpködni a Galaxy S3-mat sem, de számomra (!) egy fém-üveg készülék komolyabb minőségérzetet ad, mint egy műanyag, legyen az akármilyen jól megmunkálva.
Az összeszerelés minőségét pedig a Macbookra értettem, bár általánosságban is értelmezhető, de semmiképp sem az S3-ra utaltam vele.
#946: mit jelent az, hogy túlárazott? Meg rossz ár/érték arány? Azt, hogy számodra túl drága? Valamiért csak eladtak belőle 5 milliót egy hét alatt. Közgazdaságilag egyébként legfeljebb rövidtávon értelmezhető ez a fogalom.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
Én csak 4S-ről tudok nyilatkozni, nekem az van. Az például nagyon egyben van, masszív, nem karcolódik. Ejtettem már le párszor, komoly baja nem lett.
Az i5-öt nem fogtam még kézben, de az tény, hogy az általános megítélés az aluminium/fém szerkezetű telefonokról az, hogy "prémiumabb", "minőségibb". Ez az ember hosszas tapasztalata a fém és a műanyagok általános tulajdonságai után. Aki csak boltba nézi meg a két telefont, az annyit lát, hogy egyik fém hátlapos, másik műanyag. A fém eladja önmagát, nincs mese.Azt, hogy valóban mi tekinthető minőséginek, jó anyaghasználatnak, azt nehéz körülhatárolni. Az nem lehet irányadó, hogy ha leejted, akkor biztos túlélje, mert minden telefonnál a szerencsén múlik, hogy nem törik be a kijelző. A karcosodás szintén érdekes dolog, az sem várható el, hogy a szalagcsiszolóval nekimenve a telefonnak, azon egy darab karc ne legyen, de még azt sem, hogy kulcscsomóval összerakva az ne karcolja szét.
Az egész annyi, hogy normális használat mellett az asztalra lerakástól, zsebbe hordástól a telefon ne karcolódjon, kopjon. Illetve ne essenek szét a mozgó alkatrészek. Kb ennyi.
-
rozzi
csendes tag
válasz Mr. Teddy #947 üzenetére
Az igazsághoz hozzá tartozik hogy ezek az eltérések csekélyek de amint már egyik kommentbe írtam Az apik és a hardwer kapcsolat miatt erősebb a cucc de itt még nehezebb is rá fejleszteni és 1 generáció múlva kuka van sőt lehet ugyan ezeknek a benchmarkoknak a kövi verziójában már messze elhal majd az Iphonem mert arra majd nem optimalizálják.
Sajnos ez egy gyenge pontja az Androidnak hogy 600 mhz-s proccos telón is rendesen kell futnia meg 4 magos 1.5 gh-z s en is. De a procc választás amúgy samsungot dicséri mert ők nem sajátot hane ARM architektúrát alkalmaznak ami messze gyorsabban fejlődik mint az Apple sajátja. Tény ebben a tesztben vesztett bár pl 3d játékot nem nagyon teszteltek ill pár dolgot kihagytak de nem számít. 2 fene tudja S3-at melyik frimwaren tesztelték . Ez meg hogy a világ összes telóját lenyomja nagyon gyanús nekem . De ha téll így van legyen így ne mszámít 2 hónap múlva kint lesznek majd az olcsóbb és még ennél is erősebb androidosok.
Hiába ad el előrendelésbe 5 millát S3 -ból 11 ment el aszt hiszem előrendelésben meg a világon hódít az android a jó ár/érték arányával a rengetek készülék könnyű portolás rengeteg eszköz tudja használni és ez ami szerintem számít.[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz Mr. Teddy #947 üzenetére
Szokták a geekbench-et is emlegetni, amíg ki nem derült, hogy az i5 a maga 1601 pontjával csak a mezőnybe helyezhető. Ha már benchmarkra hegyezgetjük...
-
floatr
veterán
Ez az anyaghasználat témát annyira aduászként használjátok, mintha valóban tudnátok, hogy mennyire szar anyag a képek alapján sokat szidott felületkezelt PC, ami nem törik/zúzódik/karcolódik mint az állat, és az összeszerelés minőségéről is csak urban legendek szerint mondják ki itt sokan a verdiktet. Bemész egy boltba, meglapogatod, aztán rájössz, hogy az egyetlen probléma ezzel a hátlappal, hogy a lakkszerű felületet lapra fogva az arra hajlamosak esetében izzadt lesz a tenyered
-
Mr. Teddy
őstag
"Amúgy meg miben jobb? Csak mert néhány szintetikus tesztet gyorsabban futtat, már a felhasználói élmény is jobb? Az anyaghasználatról ne is beszéljünk."
De nem jobb. Az i5 tönkreverte az összes telefont az összes tesztben. Persze lehet olyan teszt, amiben nem tesztelték le minden telefonnal, de [ez] alapján igen nehezen kérdőjelezhető meg az i5 hardveres képessége.
"Summa summarum: szakadjunk már el ettől a nettó geek gondolkodásmódtól."
Lehetetlent ne kérjél . Illetve aki nem így gondolkozik, azt titulálják itt a fórumon isheep-nek.
-
rozzi
csendes tag
Ahham értem , szal fontos az anyag minőség meg minden Oksa ez tény és tény hogy ebben az apple termékek kivállóak valóban kiemelkedő az aksi teljesítmény is meg minden , és tényleg elfogult voltam nyers teljesítmény tekintetében . Csak ugye sokaktól hallani hogy munkára így meg úgy hát 3d renderelés videó renderelés terén kell ez a nyers erő zenéhez fotószerkesztéshez meg gyengus gépek is jók nem kell azonnal Apple cucc , zenénél meg ugy hangkártya szoftver stb a fontos (jó zeneszerkesztők vannak Mac re meg kell hagyni).
A galaxy S3 nál meg azért írtam mert szerintem semmivel nincs rosszabb felhasználói élménye de ez már tényleg személy függő , tudni meg ugyan annyit ha nem többet tud és az ára alacsonyabb mint az almatelefonnak .
Jó persze mind kettőnek van előnye hátránya én a zöld robot mellett voksoltam hosszú tanakodás után minden indokot meg lusta vagyok leírni.
Végül problémám mindössze azzal volt hogy ennyi pénzért az Iphone 5 nem kedvező ár/érték arányú és ezt nem lehet belemagyarázni hogy az mert nem .Tesztekbe olvasni hogy ink csak apróbb előrelépések de emellett ugyanekkora hátralépések is megfigyelhetők nála én hiányoltam hogy kihagyták az Sd kártyás dolgot belőle de érthető ennek az oka.
Szóval én úgy érzem itt nagyon sokba kerül csak az Apple márkanév és az Iphone neve ezen a telefonon kb az ár 15-20%-a.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Pl. azért prémium, mert alumíniumból van a háza, jobb az összeszerelés minősége, 10 óráig bírja az akkuja, világít a billentyűzete, és még sorolhatnám.
Ezeket a konkurens gyártóknál vagy nem kapod meg, vagy azonos/magasabb áron kínálják. A notebookok piaca kicsit összetettebb annál, mintsem hogy a processzor sebessége alapján hasonlítsuk össze őket.
Az általad linkelt gép pedig közel sem Macbook kategória a 4,5(!) kilós súlyával pl. Üzemideje mennyi? 2-3 órát elketyeg?
"De hogy ne legyek off megnéztem Pl Galaxy s3 olcsóbb is meg jobb is mind a kedvenc Iphonod Minden magyar és külföldi Hardwer oldal meg teszt ezt írja" - amíg nem jelent meg az S3, addig meg az Iphone volt jobb, mint az S2. Most, hogy megjelent az I5 jobb, mint az S3. Ez egy állandó adok-kapok játék, arról nem beszélve, hogy az életciklusuk is fél évvel el van csúszva, mivel nem egyszerre jelennek meg.
Amúgy meg miben jobb? Csak mert néhány szintetikus tesztet gyorsabban futtat, már a felhasználói élmény is jobb? Az anyaghasználatról ne is beszéljünk.
Summa summarum: szakadjunk már el ettől a nettó geek gondolkodásmódtól.
p.s.: Szerintem!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A hardver csak egy dolog, prémium alatt talán azt érti a kolléga, hogy milyen az anyag használat milyen az oprendszer (szerintem f*s), ellenben a levédetett mágnes csatolós töltőjük rettentően jó ötlet és az anyagminőség, összeszerelés is hibátlan.
Volt szerencsém használni egy imacet teljesen jó volt csendes, bár meleg, de kit érdekel működött, jól nézett ki (fentiekhez a kinézetet is tessék hozzávenni, bár nekem nem fontos, van akinek az lehet). OSX mellé ugrott fel a Windows és azzal dolgoztam 4 hónapig. (Számomra egyelőre megszokhatatlan, sokkal jobb volna ha mobil irányból közelítenének (mint ahogy az el is kezdődött).
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
rozzi
csendes tag
Miért hasonlítanám össze azokkal ha a hardwere messze alattuk van én a hardweről írtam.
Azt mondtam hogy ha abba van pl. egy 4 magos 2.5ghz-s proci meg ugyan annyi ram meg minden ugyan az mint a normál laptopba akkor teljesítmény eltérés pl egy vidi renderelés csak azért mert a másik egy Mac elenyésző. Miért hasonlítanám össze az azonos áruval ha mondjuk 200k ért olyan normál laptopot kapuk ami az olyan árú mac et megeszi . Az meg hogy neked az árán kívül abba mi prémium azt nem tudom. De hogy ne legyek off megnéztem Pl Galaxy s3 olcsóbb is meg jobb is mind a kedvenc Iphonod Minden magyar és külföldi Hardwer oldal meg teszt ezt írja ha meg vmi olcsóbb is meg erősebb is meg több rá az alkalmazás akkor visszatérve az eredeti problémára Az Iphonre miért érné meg megvenni.Amúgy meg nem a gányoltat mondtam (én mondjuk gépet összeszerelni nem gányolni szoktam) hanem egy gyári laptopot. De hogy neked kedvezzek 400k-s mac book vs 400k-s Alien Ware gép...
Itt mind kettő prémium most nézd meg a hardvereiket és magyarázd meg miért a Mac a jobb.Válasz emvy nek , nem számít nekem az árfolyam csak meglepő volt a növekedés mértéke .
http://ipon.hu/webshop/product/asus_g75vw_9z320v/212451 ilyen hardwerrel ennyiért MAcet pls
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Persze, nem is vitatom, hogy ez szubjektív értékítélet. Számomra nem sokkal körülményesebb, de lehet, hogy egy átlagjúzernek az. No offense.
#941: arról nem beszélve, hogy nem mindegy, hogy mennyi részvény van forgalomban, mi a névértékük, és a kibocsátási árfolyamuk.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ez most már nagyon off, de el kéne odáig jutni agyilag, hogy azonos kategórián belül hasonlítsuk össze a termékeket.
A Macbook Pro egy prémium notebook, ezért hasonló kategóriájú notebookokkal kell összehasonlítani. Ekkor pedig kiderül, hogy az azonos szolgáltatást nyújtó termékeknél nem feltétlenül drágább, sőt.
Ne az otthon összegányolt gépekkel hasonlítsd össze, hanem gyári brand PC-kkel. De ez is lerágott csont már...
-
rozzi
csendes tag
Nem tudom mit nem tud egy jó pc amit egy Mac annyival nem jobbak a szoftverek egy-két olyan spéci szoftver persze van ami Mac re lett kitalálva illetve vannak szoftverek nem is kevés ami stabilabban jobban fut Mac en , ha nem is 1/10 ből de lényegesen olcsóbban meg lehet oldani pc-n kivéve az arra nem létező programoknál ugyebár. Szerintem egy macbook amiben mondjuk egy 2 magos procc van nem fog neked 8 Gb-nyi mp4 h.264 1080p-s filmet húde gyorsabban renderel le mint egy ugyan olyan pc . A gyorsasága meg nem varázs meg nem zsenialítás csak rendkívül sokat dolgoztak hogy rászabják a hardwert az os re , ezért ne mlehet ugye mindenen normálisan futtatni a kis leopárdot sőt elég korlátolt a hardwer parkja. Innentől pedig ugyan az mint hogy miért lehet pl box360 még mindig viszonylag szép graffal portolni
gameket , mert a hardwerre vannak szabva az APIk emg a fejlesztőkészlet épp úgy mint Mac+Iphone tekintetében . Ezért IS érzem korlátoltnak ez persze nem baj de hogy aránytalan az ár a munkáért amit elvégez AZ számomra egyértelmű ne marrol van szó hogy speciális munkákhoz munkaállomásokba ne kellene MAC gyakran lehet rá szükség de sokan nem arra használják arra az egykét dologra amiben jobb.De tényleg hagyjuk ezt a pc vs mac mac vs linux harcot emrt ez egy örök kérdés lesz főleg mivel fejlődik a dolog
[ Szerkesztve ]
-
rozzi
csendes tag
Huhh látom egész kis vita kerekedett abbol amit írtam , először is Bip nek mondom hogy a 919 es kommentben igazad van de 40k-ból androidba is kapsz olyat ami tökéletesen működik és ott sem kell elveszni a beállításokban ha nem akarsz de el lehet ha igen , ugyanakkor igazad van mindenbe amit írtál főleg a telefon OS ének bunkó barát kialakításában. Ugyanakkor nem gondolom hogy az android olyan bonyolult lenne. A WIN Linux Mac vita tényleg nem ide való , de a kukacoskodóknak IGEN használok Debiant is a 6.0 32 bites verziót szerveren de ugyanakkor Win Xp hoem-ot (32 bit) Win 7 Ulti 64 bitet Win 8 32 bitet. Nem vagyok elfogult , csak pozitívumnak vetettem fel az android nyíltságát negatívum ként pedig az aplle termékek központilag irányított szigorú zárt fejlesztési rendszerét illetve hogy generáció váltással azért veszik szoftvertámogatás is rendesen , nem mintha máshol nem így lenne de nekem az Aplle nél nagyon szembe ütközik. Nem ítélkezem ez egy valóban nagyon jó telefon dehogy ekkora sikere van hatalmas szerepe van a marketingnek amibe nem kevés pénzt öltek meg a nyugati kultúrának meg hogy sikkes a cucc és nem azért mert ez a világ legerősebb és legjobb telója . Azonban ahogy látszik nem is ez kell az embereknek, megint csak Bip re utalok ezzel mert igaza van.Ez a telefon nagyon jó példája a szoftver s a hardwere remek összhangjának bár ez sokba kerül a cégnek de ezek szerin megéri .
De abban szerintem megegyezhetünk hogy egy kicsit fel van fújva ez a dolog mondjuk ez az Apple kommunikációját meg ügyességét mutatja.(A részvényeket mindig nézem azért ma az Apple reggel egy kicsit már vissza esett).Arról viszont nem tehetek hogy vonzódok a nyílt és szabad dolgokhoz szerintem ebbe az irányba kellene legalább részben elmenni az iparban amiről nagyon sok sikeres példa van (pl.Oya).
Ennyit akartam csak
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Akkor összefoglalva:
... és szabadabb.
.
.
...de attól még ugyan olyan kötött mint minden Apple termék.Ad 1: miért baj, hogy kevésbé szabad? Valóban kihasználná-e a vásárlók szignifikáns többsége a nagyobb szabadságot?
Az OS hasonlat pedig onnan jött, hogy ha telefonban nem jó a zárt rendszer, akkor desktop OS-ben miért jó? Persze a hasonlat nyilván nem lehet tökéletes, de az analógia nagyjából megáll.
Ad 2: tényleg zárt-e egyáltalán? Hiszen a JB legális, és csak kicsit körülményesebb, mint az androidos megfelelője. JB után pedig nagyjából ugyanakkora szabadságot nyújt a platform, mint az Android.
...egy Mac feladatát egy PC is simán ellátja 1/10 annyi pénzből mint egy Mac
Ez a marhaság pedig már 1000x meg lett cáfolva, de erről ugye eddig nem is beszéltünk, csak utólag írtam ide.
-
Fontos?
tag
válasz Remus389 #913 üzenetére
Persze,ok nem 2 nap és nem is 2 napja írták a legelső kódot,nem is akkor kezdték,mikor piacra dobták,ezzel te is tisztában vagy...
Azt tartom "durvának",hogy milyen hibák vannak ...és eddig csak szaporodnak.
(#912) Keeperv85:
Hát ez szomorú ,itt látszik,hogy ami ott megy,azt úgy hívják...rabszolgatartás.
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
-
floatr
veterán
Akkor kezdem elveszíteni a fonalat, hogy mit is akartál mondani, amikor próbáltad a fonákját keresni a gondolatébresztő kommentnek
(#932) Mr. Teddy ja igaz, most nem
-
veterán
"Amúgy nyitottság: miért kezdődik szinte minden kapcsolódó téma az iphone esetében jailbreakkel...?" - ezt nem is vitattam, és már az első hozzászólásomban leírtam, hogy igen, ez valóban hátrány, de nem akkora, hogy valódi jelentősége legyen, hiszen nagyjából 2 kattintás a JB.
Az összes többi, amit leírtál JB után szifonon is megoldható.
#925: feltételezem, hogy van ilyen app Cydiában.
Egyébként ezt a hsz-t is egy Ubunturól írtam, még mielőtt MS-fansággal vádolnátok.
Szerk: A nyíltság vs. zártság analógiát követve tudtam összekötni a kettőt, tekintve, hogy a Linux vs. Windows topicokban is számtalanszor merül fel ez érvként.
[ Szerkesztve ]
-
-
Remus389
veterán
szerintem a Linux Windows-t nem kéne idekeverni
a Linux szerintem nagyon jó, csak nincsenek rá nagyon játékok, vagy alig, de mindent meg lehet azzal is csinálni és ingyenes(az én esetemben hogy world of tanks-ozok?)
de az iMac se sokkal jobb ha játszani szeretnél, és valljuk be a 30-35 év alatti korosztály néha elütné az időt játékkal, vagy a gyereke(az eredmény windowsos gép)
tehát a Windows tud többet(minden hibájával), de kevesebbet semmiképp(rá lehet fogni hogy lassabb, de ha pakolsz alá SSD-t és legalább core2-t nincs jelentősége)
Android iOS esetén fordítva van, az Android tud többet, cserébe néha belaggol(bár ez is eltűnőben)
nagyon sántít ez a Linuxos hasonlat
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
"A nyíltság nagyjából annyiban merül ki, hogy egy fokkal könnyebb droidra warez alkalmazásokat telepíteni, mert csak egy kapcsolót kell átpattintani, míg IOS-nél fel kell telepíteni egy programot a PC-re."
Konkrétan teljesen testre szabhatod a rendszert.
PL olvasom sok helyen, hogy a felhasználók jó részének nem tetszik az iOS6 tárcsázója. Le tudják cserélni olyanra ami tetszik?
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Szabadon testreszabható. Jóval szabadabb lehetőségei vannak a felhasználónak a beállítások terén. Ha telepítesz egy olyan komponenst, ami a rendszer egyik szolgáltatását le tudja váltani, akkor használhatod alapértelmezetten. Szabadon hozzáférhetsz a fájlrendszerhez, így másolhatsz képeket/videókat/zenéket/hangjegyzeteket/dokumentumokat akár memkártyára/ról. Szabadon készíthetsz rá te magad is alkalmazást store regisztráció nélkül. Telepíthetsz rá külső store-ból hekkelés nélkül (amazon/samsung, és váó csúnya warez). Biztos kihagytam egy pár dolgot, de kapásból ezek ugrottak be.
Amúgy nyitottság: miért kezdődik szinte minden kapcsolódó téma az iphone esetében jailbreakkel...? (költői kérdés, nem kell reagálni)
Részemről befejeztem az offolást ezirányban. Nyilván ez sokaknak nem érdekes, mert fel nem fognák hétköznapi ésszel a jelentőségét, de vannak olyanok, akiknek ez számít. A kérdés már csak az, hogy ez mi, ha nem előny
-
BiP
nagyúr
Gondolom mert kényelmes, mert egységes, mert hülyebiztos.
Aki csak használni szeretné, annak pont ideális, hogy nem veszik el a beállítások garmadájában. Könnyű rá tartalmat szerezni/vásárolni, elég bő a kínálat, átvihető a többi apple termékre is. Maguk a készülékek egyszerűen, de jól néznek ki. A hardver kellően erős, a szoftver rajta gyors.
Nincs mindenkinek arra szüksége, hogy nyílt legyen, hogy személyre szabható legyen, hogy mindent tudjon.
No meg amerikai, tehát nekik hazai, plusz a jó marketinggel, és a hype.
Ezek így egységesen. Szerintem. -
floatr
veterán
Arról beszélt, hogy szabadabban lehet használni, nincsenek olyan kötöttségek, mint a másik platform esetében. A nyíltság emellett a gyártóknak is jó, más kérdés, hogy kicsit visszaélnek vele, amikor saját felfogásuk szerint csak addig követik a verziókat, amíg legalább marketingértéke van.
Linuxról meg most nem biztos h kéne beszélni. Épp most vettem rá drm-mentes játékokat az asztali bubis gépre, és azt kell h mondjam, hogy egyedül a szoftveres támogatottság az, ami egyértelmű hátránya, és ez lassan tűnőben van
-
rozzi
csendes tag
Én hozzá sem tudok szólni , nem értem mit esznek ezen ennyire az emberek?
Szerintem nem a legjobb hardwerű telefon nem is a legkényelmesebb nem is a legnagyobb alkalmazástára van mégis úgy veszik mint a cukrot főleg az amcsik de azok minden Apple terméket nem számít hogy sokszor egy Mac feladatát egy PC is simán ellátja 1/10 annyi pénzből mint egy Mac. Én pont tegnap néztem az árfolyamot és le voltam döbbenve hogy majdnem beérte a Google-t (egy 100 as volt köztük) .Én android párti vagyok szerintem sokkal felhasználó barátabb és szabadabb.
De külföldön (nyugat) eszméletlen sokan rohangálnak iPhone-al többen mint itthon és nem értem miért olyan jó az hiába próbáltam ki nem jövök rá miben jobb.De mindegy úgy néz ki Steve hagyatéka dolgozik .
U.i: oké mondjuk ennek tényleg nagyon komoly lett a hardwere de attól még ugyan olyan kötött mint minden Apple termék.De amúgy tetszetős meg minden de nem értem akkor sem miért olyan nagy szám.(mondjuk az USA-ban sokkal olcsóbb volt egy szolgáltató aki a 4s eket ingyen osztotta mielőtt kijött az 5 mert hogy már senki nem venné meg , persze előfizetéshez kötve.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
-nemtudom mennyire lehet igazságtartalma,de elnézve a dolgokat,ha ez igaz,akkor ezek inkább csak trollkodni vannak ott eddig,mert förtelmes munkát végeznek ezt nem mondod komolyan...
egy jó térképszoftver elkészítése nem kép nap, nyílván az almatérkép baja hogy kiforratlan, félkész
bölcsebb dolog lett volna maradni a gmaps-nél és a következő ios-ben bemutatni az Apple térképet
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Így kell ezt! Az elégedett jól fizetett munkaerő biztos minőségi termelést hajt végre. [link]
-
szmissz
senior tag
Kevéssé meglepő módon, a képernyője is jobb mint a "fő konkurensé"
És mint bármi másé.
[ Szerkesztve ]
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
-
Fontos?
tag
válasz Mr. Teddy #909 üzenetére
"..Fontos?: Egy pitiáner troll vagy, csodálkozom moderátor még nem kezdett el lehűteni téged, hogy nem igazán passzolnak a hsz-eid a témához. (Megelőzzem a kretén válaszodra a viszont válaszom: nem érdekel mit írsz.).."
Mégis mit képzelsz magadról,hogy beszélsz
...egyébként ilyen hangnemben meg se szólalj inkább.
Ha ezt a szöveget,tőlem 1-2 méterre ejtenéd felém,a valóságban,enyhén beleveregetném az arcod egy asztalba...----------------------------------------------------------------------------------
@Szmissz:
-ezért is írtam,szerintem ezek a benchmarkok ...hogy is mondjam,nem egészen korrektek.
-egyik veri a másikat,ez ennek a javára,az annak a javára.Amit még olvastam...hogy állítólag a google -től vettek át embereket az iPhone-mapshoz(...annak tervezéséhez,készítéséhez)?
([link])
-nemtudom mennyire lehet igazságtartalma,de elnézve a dolgokat,ha ez igaz,akkor ezek inkább csak trollkodni vannak ott eddig,mert förtelmes munkát végeznek.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
-
Mr. Teddy
őstag
válasz domerator #903 üzenetére
Na igen, az jogos, a többi letörölte simán. Viszont a fekete kereten a karcok egészen előjöttek egy leejtés után. Nem mondom, hogy az már nem durva sérülés, de én spec ejtettem le párszor a 4S-em, és anyagában ugyan, de sérült a fém keret. Ettől persze a fekete is biztos jól bírja a dolgot, a leejtés extrém eset, csak magamból indulok ki
Fontos?: Egy pitiáner troll vagy, csodálkozom moderátor még nem kezdett el lehűteni téged, hogy nem igazán passzolnak a hsz-eid a témához. (Megelőzzem a kretén válaszodra a viszont válaszom: nem érdekel mit írsz.)
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz Mr. Teddy #900 üzenetére
Megbocsásson a világ, de ez a fixit-es haddnemondjamki rikácsolós lány sose volt a hitelesség példaképe számomra... most is össze"karcoltatta" a telót a kislányával, de annyi esze már nem volt, hogy megpróbálja letörölni, mint ahogy ez a csákó tette... dehát ez kell a hatereknek... iFixIt...
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
Mr. Teddy
őstag
Amúgy így a videókon nézegetve, ezzel az ezüst hátlappal tetszik is a fehér. 4S-ből azértnem vettem fehéret, mert túl fehér volt, de az alus dizájnt mindig is szerettem. Mondjuk az i5 vásárlás kimarad, jövőre meglátom mit hoz ki az apple, de sok alternatíva nincsen sajna...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest