Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz Mr. Teddy #951 üzenetére
Annyiban egyet tudunk érteni, hogy eladja magát, mert vagy varázsszó, vagy szépen csillan.
A családban már elég sok telefon megfordult. Nekem most egy ace van, és -- ha a formai perlekedéstől eltekintünk -- az eddigi tapasztalataim alapján elég jó és praktikus anyagokat használ, és masszív darab, miközben nem annyira otromba. Van egy e6-os, amitől a hideg ráz, ha kézbe veszem, annyira irritáló a mattra csiszolt háta. Volt egy fémházas samu, amiről nemes egyszerűséggel lekopott a festék, és olyan röhejesen nézett ki, mint a 3-as metró kocsijai. Nomeg aztán érdemes megemlékezni a bumperekről is, amik nem a prémium érzetet fokozzák.
A legérdekesebb nekem ebben az új hátlapban ez a karcolódásos rész, a többi valóban nem igazán lényegi. Ha valóban ilyen, akkor elég hamar elveszti ez is a prémium érzetét, ahogy az emlegetett fém samu. Ezen a ponton a "prémium" elvesztette a létjogosultságát.(#952) Tapsi mindegy... a laptoppal kapcsolatban meg itt van egy xps, az is elég jól össze van tákolva, de ha nagyon érdekel a dolog, nézd meg a samu n9-et, vagy egy prémium vaio-t. Azok sem papírból vannak.
-
floatr
veterán
válasz Mr. Teddy #947 üzenetére
Szokták a geekbench-et is emlegetni, amíg ki nem derült, hogy az i5 a maga 1601 pontjával csak a mezőnybe helyezhető. Ha már benchmarkra hegyezgetjük...
-
floatr
veterán
Ez az anyaghasználat témát annyira aduászként használjátok, mintha valóban tudnátok, hogy mennyire szar anyag a képek alapján sokat szidott felületkezelt PC, ami nem törik/zúzódik/karcolódik mint az állat, és az összeszerelés minőségéről is csak urban legendek szerint mondják ki itt sokan a verdiktet. Bemész egy boltba, meglapogatod, aztán rájössz, hogy az egyetlen probléma ezzel a hátlappal, hogy a lakkszerű felületet lapra fogva az arra hajlamosak esetében izzadt lesz a tenyered
-
floatr
veterán
Akkor kezdem elveszíteni a fonalat, hogy mit is akartál mondani, amikor próbáltad a fonákját keresni a gondolatébresztő kommentnek
(#932) Mr. Teddy ja igaz, most nem
-
-
floatr
veterán
Szabadon testreszabható. Jóval szabadabb lehetőségei vannak a felhasználónak a beállítások terén. Ha telepítesz egy olyan komponenst, ami a rendszer egyik szolgáltatását le tudja váltani, akkor használhatod alapértelmezetten. Szabadon hozzáférhetsz a fájlrendszerhez, így másolhatsz képeket/videókat/zenéket/hangjegyzeteket/dokumentumokat akár memkártyára/ról. Szabadon készíthetsz rá te magad is alkalmazást store regisztráció nélkül. Telepíthetsz rá külső store-ból hekkelés nélkül (amazon/samsung, és váó csúnya warez). Biztos kihagytam egy pár dolgot, de kapásból ezek ugrottak be.
Amúgy nyitottság: miért kezdődik szinte minden kapcsolódó téma az iphone esetében jailbreakkel...? (költői kérdés, nem kell reagálni)
Részemről befejeztem az offolást ezirányban. Nyilván ez sokaknak nem érdekes, mert fel nem fognák hétköznapi ésszel a jelentőségét, de vannak olyanok, akiknek ez számít. A kérdés már csak az, hogy ez mi, ha nem előny
-
floatr
veterán
Arról beszélt, hogy szabadabban lehet használni, nincsenek olyan kötöttségek, mint a másik platform esetében. A nyíltság emellett a gyártóknak is jó, más kérdés, hogy kicsit visszaélnek vele, amikor saját felfogásuk szerint csak addig követik a verziókat, amíg legalább marketingértéke van.
Linuxról meg most nem biztos h kéne beszélni. Épp most vettem rá drm-mentes játékokat az asztali bubis gépre, és azt kell h mondjam, hogy egyedül a szoftveres támogatottság az, ami egyértelmű hátránya, és ez lassan tűnőben van
-
floatr
veterán
Fura tejfölösdobozok vannak felétek... Karcálló bevonatos PC, vov.
Amúgy a teljesítménnyel kapcsolatban volt nem kevés szó arról, hogy az A6-ban a memóriakezelő lényegesen jobbra sikerült, de az sem elhanyagolható tényező, hogy milyen módon portolhatták a benchmarkokat. Platformon belül jól működik egy ilyen összehasonlítás, viszont platformok közt ez nem túl megbízható. Egy jó példa erre az, amikor a L4D2-t portolták binugzra, és gyorsabb lett, mint a winnyózos d3d és ogl változat, miközben a legtöbb portolt alkalmazásnál néha elég bosszantó teljesítményhátrány van binugz esetében, többnyire a fordítóhasználat, vagy az elcseszett kompatibilitási rétegek miatt.
Amúgy ezeken az anyag- és felülethibákon én is meglepődtem, bár a kijelző problémái borítékolhatóak voltak az alapján, ahogy gyártót váltottak. Ehhez képest a 4s sokkal inkább egyben volt.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Vagy esetleg úgy gondolják, hogy elég nagy marketing értéke van annak, hogy nincs hivatalos kliens. Ez még tán youtube esetében elmegy, bár a böngészős megoldás sok sebből vérzik, viszont a maps...
Nem tudhatjuk, hogy miért történnek így a dolgok, de szvsz naivitás lenne azt feltételezni, hogy bár tudtak róla, és akartak időben megjelenni egy klienssel, de nem voltak képesek határidőre elkészülni vele.
-
floatr
veterán
Én elhiszem, hogy minél egyszerűbb, annál népszerűbb lehet jóembereknek, de az ne legyen már előny h nem engedi meg a ki/bekapcsolást. A wifi/BT monitorozó funkciója pl zabálja az akkut, ha valaki nem akarja használni ezeket, és tudatában van annak, hogy nincsen szüksége rá, akkor hadd legyen már neki plusz egy nap készenléti ideje.
Egyébként ez az egész topic egy állati félreértés, mert mindenki a farkát méregeti, miközben sokak számára nem is ismert, hogy van lehetősége másra is, vagy mert ignorance is bliss, vagy mert valóban nem figyel rá.
-
floatr
veterán
Nem alapvetően nélkülözhetetlen, de néha jól jön, ahogy a memkártyás dolog is. Amúgy a samu már egy ideje használja a 4.0-ás api wifi direct megoldását, így két samu telefon közt már wifin megy a megosztás úgy, hogy nfc-n kisorsolják egymás közt h ki a hotspot -- állítólag vmi 300 mbit/s a teljesítménye ennek, ami lényegesen jobb, mint a 24 -- csakhát elég ritka még manapság a 4.x rendszerrel futó telefon.
-
floatr
veterán
Szerintem meg a coronitára gondolt
(#489) ZooLee kb két héttel ezelőttig én sem hiányoltam. Akkor amiatt kellett mert a kollégának már csak bitenként csordogált a delej, és hát jó a zisten jót ád, a 2.1-es teljesítménye engem is meglepett. De FYI az android beam nfc párosítás után BT-n keresztül küld.
-
floatr
veterán
válasz Remus389 #481 üzenetére
Mystification level: Fibonacci
Egyébként tökmindegy, hogy mit hogyan csináltak -- megcsinálták, és senkinek nem lehet egy rossz szava sem. Az egyetlen probléma, hogy nekik nem kell úgy kaparni a júzerek kegyeiért, mint másoknak, mert megteremtették azt a közeget, amibe elvegyülve leszarós minden, mert a lényeg, hogy benne vagy...
-
floatr
veterán
válasz Cyberpunk #303 üzenetére
Ezzel meg csak az a baj, hogy ha egy terméket a márkája így is elad, akkor nem kell neki sok idő, és a rajongóknak csak a rajongás marad, ők lesznek a legjobban átverve -- ezen vagyok fennakadva; illetve hát nem is vagyok, mert a világ megérett a pusztulásra már így is...
BTW iphone-nal valaki olyant tud, hogy magyarul beköhög egy címet a keresőbe, és elnavigál, vagy hívja a releváns telefonszámot? Csak kérdezem... De tulajdonképpen mindegy is, mert ezt egy gagyi dzsunka összeomladozó fosul megírt szoftverrel tákolt kacaton napi szinten használom úgy, hogy a telefonváltáskor effektíve még pénzt is kaptam vissza
(#304) bmakszim több ismerősöm akkor dobta az i3gs-t, amikor megérkezett rá a "szoftverfrissítés". Más kérdés...?
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Most elkezdték verni a tamtamot egy geekbench mérésre alapozva, hogy gyú de gyors lett az i5 (aztán kiderült, hogy mégsem lett gyorsabb az s3-nál, de ez már csak finghámozás, ahogy tanult kollégánk is sikeresen mérte a saját munkásságát). Amikor összemérték a 4s-el, akkor én megmondom őszintén el voltam hűlve, hogy még az s2-höz képest is lényegesen lassabb HW-en ült az, amitől a fél világ beszabehu, mint egy izgatott napos csivava. Erre jönnek azok a félinformáción alapuló riposztok, hogy Java, miközben a fél Play már NDK-alapú, de ezt ne mondjuk el nekik még, mert szemetek vagyunk.
Amúgy nyugodtan mondd meg neki, ha ez a véleményed, max hozzád sem fog szólni többet.
(#301) Mr. Teddy semmi különösebb bajom nincsen vele, mert a csúcskategóriában van a helye, de ha az ár/érték mutatóját nézed, akkor mással nem tudod magyarázni, csak a "feeling"-gel, nomeg az apple által beállított árakkal.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Azért nem bukik rajta annyit, mert a mesterségesen generált presztízst fizetik meg, és nem a tényleges értékét. Amellett a gyártó forgalomban tartja az előző két generációt, ami egyben megszabja a használt retkek árát is.
(#296) bmakszim ezen az alapon van olyan díjcsomag, amivel egy sgs nemhogy bukó, de még befektetésnek is jó. Lépjünk már túl ezen a spekuláción, mert kifordítom-befordítom, mégis bunda a bunda. Az ökoszisztéma megvan a másik oldalon is, hogy most 400e v 500e app van, pf hagyjuk... van hogy valami erre jelenik meg először, van h a másikra. Az hogy tele vagy apple termékekkel lehet egy érv, bár akkor jogosan jönnek a további kérdések, hogy na azok mitől érnek annyival többet (ökoszisztémát hagyjuk ismét). Tudni nem tud többet, gyorsnak nem gyorsabb a HW, a szoftver stabilitása és supportja gyártófüggő (fyi nexus), mi maradt még... ja az innováció, ami most egy kicsit laposra sikerült, nagyjából olyan szinten van, mint a sokat köpködött konkurenciának tulajdonított innováció.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz N-vidi-A #155 üzenetére
Őszintén szólva engem nem igazán tud zavarni, hogy megakad. Ez az übermensch feeling már inkább, ami sokaknál egy eszköz birtoklásából ered.
A témánál maradva meg sokan többet vártak annál, mint amit most kaptak. Valahol olvastam, de talán ez a legtalálóbb, hogy ezzel az i5 elvegyült a mezőnyben, nem igazán meghatározó tényező, csak egy a néhány közül.
(#158) Stanley-B. ami fém telefon volt eddig a kezemben, azt nem kívánom vissza. Feleslegesen nehéz, ha véletlenül körömmel érsz hozzá, a hideg fut a hátadon, ha festett, akkor kopik, ha nem, akkor karcos lesz, ha homokfúvott (vagy mi a rák), akkor olyan rideg az érintése, hogy legszívesebben eldobnám a kezemből. Az üveg meg hát... micsoda fogása van egy szilánkosra tört hátlapnak...
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz N-vidi-A #146 üzenetére
Azt azért nem nehéz belátni, hogy nem valami világméretű összeesküvés áldozatai a pellengérre állított figurák. Van ilyen minden bokor alatt, de azon problémáznak sokan, hogy HW tekintetében épp hogy talán felzárkózott az androidos csúcskategóriához, miközben folyamatosan fenntartják ezt a rózsaszín ködben lebegést a termékekkel kapcsolatban... Mindegy, a legegyszerűbb, ha átugrod ezeket az embereket.
-
floatr
veterán
De legalább sikerült megütni a szintjüket ezzel.
BTW a fetisizmus inkább jellemző azokra, akik fém/üveg kombináció nélkül el sem tudják képzelni a Telefont.(#128) Stanley-B. akkor már stílszerűen "fapple" i5, ugye
Amúgy nem értem miért fáj neked ez a műanyag, amikor párszor kijelentetted, hogy soha nem vennél. Szerintem mindenki megértette, hogy neked nem kell. Egyébként ha az ember elkezdi babrálni a hátlapot, nagy eséllyel az alumínium is sérül/kopik. De az épp féléves telefonom hátlapját eddig két alkalommal vettem le, először a memkártya cseréje miatt, egyszer meg azért, hogy megnézzem h mennyire szar ez a műanyag (nem szar -- teszi a dolgát).
Új hozzászólás Aktív témák
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Home server / házi szerver építése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vírusirtó topic
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Path of Exile 2
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Max
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest