Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Én nem mondtam ki semmiféle verdiktet, és nem kezdtem el köpködni a Galaxy S3-mat sem, de számomra (!) egy fém-üveg készülék komolyabb minőségérzetet ad, mint egy műanyag, legyen az akármilyen jól megmunkálva.
Az összeszerelés minőségét pedig a Macbookra értettem, bár általánosságban is értelmezhető, de semmiképp sem az S3-ra utaltam vele.
#946: mit jelent az, hogy túlárazott? Meg rossz ár/érték arány? Azt, hogy számodra túl drága? Valamiért csak eladtak belőle 5 milliót egy hét alatt. Közgazdaságilag egyébként legfeljebb rövidtávon értelmezhető ez a fogalom.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Pl. azért prémium, mert alumíniumból van a háza, jobb az összeszerelés minősége, 10 óráig bírja az akkuja, világít a billentyűzete, és még sorolhatnám.
Ezeket a konkurens gyártóknál vagy nem kapod meg, vagy azonos/magasabb áron kínálják. A notebookok piaca kicsit összetettebb annál, mintsem hogy a processzor sebessége alapján hasonlítsuk össze őket.
Az általad linkelt gép pedig közel sem Macbook kategória a 4,5(!) kilós súlyával pl. Üzemideje mennyi? 2-3 órát elketyeg?
"De hogy ne legyek off megnéztem Pl Galaxy s3 olcsóbb is meg jobb is mind a kedvenc Iphonod Minden magyar és külföldi Hardwer oldal meg teszt ezt írja" - amíg nem jelent meg az S3, addig meg az Iphone volt jobb, mint az S2. Most, hogy megjelent az I5 jobb, mint az S3. Ez egy állandó adok-kapok játék, arról nem beszélve, hogy az életciklusuk is fél évvel el van csúszva, mivel nem egyszerre jelennek meg.
Amúgy meg miben jobb? Csak mert néhány szintetikus tesztet gyorsabban futtat, már a felhasználói élmény is jobb? Az anyaghasználatról ne is beszéljünk.
Summa summarum: szakadjunk már el ettől a nettó geek gondolkodásmódtól.
p.s.: Szerintem!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Persze, nem is vitatom, hogy ez szubjektív értékítélet. Számomra nem sokkal körülményesebb, de lehet, hogy egy átlagjúzernek az. No offense.
#941: arról nem beszélve, hogy nem mindegy, hogy mennyi részvény van forgalomban, mi a névértékük, és a kibocsátási árfolyamuk.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ez most már nagyon off, de el kéne odáig jutni agyilag, hogy azonos kategórián belül hasonlítsuk össze a termékeket.
A Macbook Pro egy prémium notebook, ezért hasonló kategóriájú notebookokkal kell összehasonlítani. Ekkor pedig kiderül, hogy az azonos szolgáltatást nyújtó termékeknél nem feltétlenül drágább, sőt.
Ne az otthon összegányolt gépekkel hasonlítsd össze, hanem gyári brand PC-kkel. De ez is lerágott csont már...
-
veterán
Akkor összefoglalva:
... és szabadabb.
.
.
...de attól még ugyan olyan kötött mint minden Apple termék.Ad 1: miért baj, hogy kevésbé szabad? Valóban kihasználná-e a vásárlók szignifikáns többsége a nagyobb szabadságot?
Az OS hasonlat pedig onnan jött, hogy ha telefonban nem jó a zárt rendszer, akkor desktop OS-ben miért jó? Persze a hasonlat nyilván nem lehet tökéletes, de az analógia nagyjából megáll.
Ad 2: tényleg zárt-e egyáltalán? Hiszen a JB legális, és csak kicsit körülményesebb, mint az androidos megfelelője. JB után pedig nagyjából ugyanakkora szabadságot nyújt a platform, mint az Android.
...egy Mac feladatát egy PC is simán ellátja 1/10 annyi pénzből mint egy Mac
Ez a marhaság pedig már 1000x meg lett cáfolva, de erről ugye eddig nem is beszéltünk, csak utólag írtam ide.
-
veterán
"Amúgy nyitottság: miért kezdődik szinte minden kapcsolódó téma az iphone esetében jailbreakkel...?" - ezt nem is vitattam, és már az első hozzászólásomban leírtam, hogy igen, ez valóban hátrány, de nem akkora, hogy valódi jelentősége legyen, hiszen nagyjából 2 kattintás a JB.
Az összes többi, amit leírtál JB után szifonon is megoldható.
#925: feltételezem, hogy van ilyen app Cydiában.
Egyébként ezt a hsz-t is egy Ubunturól írtam, még mielőtt MS-fansággal vádolnátok.
Szerk: A nyíltság vs. zártság analógiát követve tudtam összekötni a kettőt, tekintve, hogy a Linux vs. Windows topicokban is számtalanszor merül fel ez érvként.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Remus389 #835 üzenetére
Én csak a saját 4S-emről tudok nyilatkozni, de szerintem az üzemidejével nincs gond. Vagyis nem rosszabb, mint a konkurens gyártók termékeié.
Amúgy az antennagate dolog még csak-csak érthető, hiszen nehezen reprodukálható laborkörülmények között szerintem, de ez a karcolódás (amelyet én egyelőre fenntartásokkal kezelek) nagyon gáz. Maradni kellett volna az üvegnél.
Szerk: egyébként tényleg úgy szokott lenni, hogy az első szériában vannak hibák, amelyeket később javítanak. Ezért nem értettem soha azokat, akik képesek sorban állni egy ilyen termékért. Én is 7-8 hónappal a bemutató után vettem a sajátomat.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest