Hirdetés
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Így kell ezt! Az elégedett jól fizetett munkaerő biztos minőségi termelést hajt végre. [link]
-
Keeperv85
nagyúr
Most még jól megy minden, csak nehogy a nagy kiugrást a nagy "hopp" kövesse. Bár erre nagyon kicsi az esély. Ettől függetlenül úgy érzem hogy a mobil technikájuk nem érett meg arra a szintre, amit most sokan mögé képzelnek. Szépek a szintetikus teszteredmények, csak egy telefon nem csak GPU-ból áll. Lásd korábban sikerült rámenni a térerő problémákra. Most meg ez az anyagminőség... Tudod hogy a RIM ebbe bukik bele éppen? Nem kell mondanom gondolom, hogy ez mit jelent...
-
Keeperv85
nagyúr
Nekem most csak 3 van. De volt itt korábban (Írtam is) nemrég egy szifon... előtte meg a másik korábbi modellek is. Hááát... Már azzal kezdtem mint látod hogy nem rossz. Jó is, szép is. De ennyiért én nem ezt várom el! Ennyi pénzért tudjon lényegesen többet, mint a konkurencia! Sajnos nem tud.
Nem kellett volna nekik a mobil vonalra jönni, mert ez elég ingoványos talaj. Ilyen magasról lehet a legnagyobbat esni sajnos. Lásd a RIM is bejárta ezt az utat.. De ott van a MacBook-széria, szerintem senki sem fog a nyomába lépni sem mostanában! Az megéri a plusz pénzt, mert tényleg minőségi és a tudása az árával összhangban van, de az i5 nem...
-
Keeperv85
nagyúr
Persze, meg van tervezve, meg ők mondják meg a minőségi mutatókat, ebben igazad van, de a kivitelezési hibákat előre nem tudja elkapni. A gyártó soron mindenki szövetkesztyűben, meg szájkendőben dolgozik. Egyáltalán nem életszerű a helyzet. A minőségi panaszok után nyilván kéne reagálni valamit és szólni a beszállítónak, hogy: "Hé, nem erről volt szó ám! Valamit csináljatok, mert ezt így nem kéne árulni még..."
-
Keeperv85
nagyúr
Nem kellene lefesteni! Ezeknek is sorban kéne állni mikor anyagismeretet tanítanak. Eloxálással, meg ötvözéssel lehet feketíteni az alu. házakat anyagában is. Szálcsiszolással pedig elég frankó minőséget lehet elérni, akkor is ha valami nem színezett!
Egyébként szerintem porfestett. Nagyon olyan kinézete van. A festés pedig nem a "i" gyártó dolga, ezeket a szarokat úgy rendelik meg rá. Majd kirúgják végre most a beszállítót talán...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Dehogy is nem. De nem kell újraírni a kódot, mert platformon fut. Nem szoktuk a kódokat külön készülékekre igazítgatni. Inkább külön hardverekre. Pl. ha valami már meg van írva Adreno 320-ra és a másik készülékben is az fut, akkor nem lesz átírva, mert nem kell. Az átirat inkább abból áll, hogy a keymappinget be kell állítani, meg a kijelző felbontást.
-
Keeperv85
nagyúr
Oh, már megint ez a kamu szöveg. Ugyan az a kód fut az iOS-en, mint az Androidon. Mobilplatformra multisupport engninek vannak. Pl. az UE3.0 pont ugyan azt a textúrázást használja. Márpedig annál bajosan mutatsz szebbet. Bár írhatnál pár címet, éppen kéznél van egy 4S...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz vocalhost #638 üzenetére
Hát de azt meg akkor ennyi erővel rá lehet nyomni az Apple termékekre is. Ha lepucolom a gyári rendszert valahogy és valamivel kiütöm a meglévő védelmet, mellé meg még meg is tömöm valami kétes eredetű cuccal, akkor szerintem nincs is miről beszélni...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
...és ezt ők mind meg is találták. Milyen ügyes és okos programozók is vannak ott. Mennyibe is kerül az a "vírusirtó"?
Figyelj, mert nem fogok veled száj karatézni, ha nem sikerül elsőre felfogni, de megmondom min röhögök mióta lekezdtük ezt a témát.
Szóval:
Szerinted adott egy probléma: a Google Play!-en sok a vírusos alkalmazás.
Oké.
Tételezzük fel, hogy a probléma valós. A Google nyilván nem tesz semmit, ugye?! Ott van a szerverein egy rakás vírus, nyilván a világ legerősebb szerverparkja nem is szkenneli le a tartalmat és nem veszi észre...
Tegyük fel, hogy meg is találja őket, észre is vette, tud is róla. Vajon mi tartja vissza, hogy a fent lévő állományokat törölje a háttértárról? Hisz van nagyszerű vírusirtó, több ezer! Te írtad! Csak le kell futtatni a szerveren a programot és minden fertőzés meg lesz oldva, minden kártevő el lesz távolítva!
..vagy mégsem?
Akkor két dolog lehetséges:
1, a vírusirtó egy rakás szar
2, nincs is semmi vírus, csak valamivel el kell adni a semmire való cuccokat isÉn nem félek. Amikor komoly támadás volt, akkor igen hamar jelezték és be is foltozták a biztonsági réseket. Egy mostani Androidos mobilt alig lehet rootolni is, nem hogy vírust írni rá...
-
Keeperv85
nagyúr
Ehjha, a Google sem találta meg őket, meg nyilván nem is tud róluk, mert a csupa szív Antivírus fejlesztők ingyen és bérmentve írják a kódokat és még csak nem is kell szólni, hogy mire... javárj... Lehet nem is ingyen? Lehet nincs is vírus csak förtelmesen buta emberek? Facepalm...
-
Keeperv85
nagyúr
Teljesen képben vagyok vele miről van szó, mivel a megjelenése óta ismerem a rendszert. Nem kell minden szart telepíteni (ala Windows ugye) és akkor talán nem érné az embert kellemetlen meglepetés. Az hogy az AppStore nincs tele minden ipari hulladékkal igencsak dicséretes, de ez nem jelenti azt, hogy a neten megtalálható teljes tartalom 100%-ig biztonságos lenne, noha még nem került napvilágra ehhez hasonló hír... még...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz sirály12 #520 üzenetére
Figyi, hagyjad, alma logika...
Tök logikus, hogy előbb küld el a fájlod a 3km-re lévő toronynak, ami majd megkeresi a tőled 10 cm-re lévő haverodat, akinek visszaküldi, hogy újabb 3 km-ert utazzon. Biztos jó gyors lehet... aham... főleg azokon az aszinkron hálókon, amik itthon is vannak. Ja persze: így meg lehet közben nézni nem-e valami lázadásra szító "Alma monnyá' le'!" képet küldtél át.
Innováció?! Az az NFC volt, de az a szekér elment srácok, azt nem sikerült lelo... izé levédetni.
-
Keeperv85
nagyúr
Hát mintha direkt írtam volna, hogy ne mobil vonalra menjünk, mert innen még tényleg nem pusztult ki.
Mondjuk maradjunk az eredeti terveknél, a JAVA mint platform mennyire megy szerinted? Ez ugye arról szólt, hogy fogok egy java progit és átviszem Windowsról Linux alá, utána pedig ugyan ezt lefuttatom az okostelómon akár. Működik? Dehogy működik! Ezzel viszont értelmét is vesztette, a verem alapú és regiszter alapú virtuális gépbe ágyazott rendszer is... Lásd BB OS, vagy Android. Ritkul is JAVA belőle, bár még van azért bőven. Majd ha az Oracle tovább cseszeget mindenkit, hogy fizessenek jogdíjat, akkor nézzük meg mi lesz vele. Nem akarok 5 éves terveket mondani, de én érzem a végét. Nem véletlen stagnál az új JDK kiadás is...
-
-
Keeperv85
nagyúr
Nagy érdekes, mert én valami C/C++ developert olvastam... Meg van itt valami Ajax és MySQL fekete mágia, na meg némi C#...
De tudod mit?! Legyen magas labda, ha már dobálózunk. Mondj egy konkrét példát, ahol még JAVA fut a mobilokon kívül és CSAK a Java, semmi C, meg egyéb dugi support C-ben mellé és kiegyezünk...
-
Keeperv85
nagyúr
Azért nem mindegy ám, hogy egy formatervet másol valaki tőlem, -aminél mellesleg egyszerűbbet igen nehéz elképzelni manapság- és tökéletesen jellemzően csak az én készülékemen van ilyen, vagy éppen azt igyekszem levédetni, hogy egyáltalán a készüléken van bekapcsológomb, meg az, hogy: "Uramisten micsoda szenzáció, ujjal lehet lapozni!!!! OMG! Azonnal szét kell b.szni a fejét, aki ilyet csinált már 20 éve és eddig nem védette le..."
Én sem tartom korrektnek, hogy lemásolta a Samsung a formát, de azért álljon már meg a menet, lassan ott tartunk, hogy háttérképet sem lehet cserélni, mert azt a funkciót is levédetik!
@Tapsi:
Nem kell kitalálnod, ugyanis az Android rákos daganata pont az, amire épül. Pont a Dalvik teszi majd sírba, ha valamitől egyszer kihal. Olyan okádék interpretert keveset tudok még egyet, amilyenek a JAVA fordítók. Eleve kezdjük ott, hogy Java egy ERŐSEN lebutított C... na most akkor.. folytassuk valahol?
Mint platform megbukott, mint programozás nyelv nincs létjogosultsága magában. Miről beszélgetünk?
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Nem! Itt az a lényeg, hogy miként lehet leszarozni a másikat és minél jobban megalázni, valami olyan ezer éve elavult teszttel, ami már a megjelenésekor kiment a divatból. (Most nem feltétlen a Java Scriptről van szó, ami éppen olyan okádék amúgy, mint amiről a nevét kapta...)
Ezt tanította meg az Apple! "Nézd csak, az ott egy Androidos csúcs teló, valami szar négy magos processzor is van benne.. írjunk már olyan tesztet, ami csak egy magot használ ki, hátha egy magra mérve meg tudjuk alázni..."
Gusztustalan. Alázgassa meg végre formatervezésben valamelyik modellt, mert az nem igazán erőssége...
Legyen innovatív újra. Mutasson többet, ne csak ugyan azt dupla áron, mint egy másik modell, akkor majd elgondolkodom rajta, miért nem adom a pénzem egy olyan cégnek, aki még a gombokat is levédetné, hogy ha rajta múlna...
-
Keeperv85
nagyúr
LOL. Igen, teljesen korrekt.
Mivel én eddig is Androidos voltam és az is maradok, így sokan most is kapásból azt hiszik, hogy innen mindenki ellentábor. Én például írtam is, hogy szerintem nem rosszak ezek a termékek, az áruk annál inkább (nálunk persze, máshol ez az árrés nem játszik).
Attól viszont vice-versa agyf.szt tudok kapni, mikor valaki úgy akarja takargatni a hibákat, hogy közben megpróbál a másik oldalra nyomni minél többet, olyat is ami nagy kamu.
Nekem volt a kezemben T-Mobile G1-es, ami az első Android futott. Semmi gondom nem volt vele! Vajon miért? Mert nem úgy használtam, mint egy idióta?!
Ugyan így szinte minden iPhone kiadást megnyomkodtam és azokkal sem volt semmi bajom. Furcsa mód nem éreztem, hogy nekem ott bármi zavaró lenne annyira, hogy ne tudjak vele élni.
Egy dolog viszont mindig ott volt: az ára. Ha én ugyan ezt a készüléket, vagy jobbat megkapom kevesebbért, akkor miért vennék ilyen darabot? Kell nekem az a szolgáltatás, ami extra, annyira is, hogy 200k fölött vegyek egy középkategóriás hardvert mellé?!
Ezt érdemes eldönteni. Soha senkire nem mondtam, hogy birka lenne, vagy ellenkezőleg droid lenne, mert neki ez vagy az tetszik jobban. Viszont le kéne vetni a szemellenzőt, és belátni végre, hogy ennek a pereskedésnek, ami a háttérben folyik jó vége nem lesz.
Mindegy ki nyeri meg, mi csak vesztünk. Bárki is marad talpon, a presztízse olyan magasra tör fel, hogy csillagászati árakon is el tudja ugyan azt adni, amit korábban, mert nem lesz konkurencia.
Na ez megint wall of text lett...
-
Keeperv85
nagyúr
Az Androidban a Honeycomb óta dupla Statusbar van tablet nézetben. Hallottatok már olyanról, hogy teljes képernyős mód, vagy az odaát túl innovatív?
Ilyenkor a felső rész, tehát nem a kiterjesztetett stat.bar (ahol az óra van) veszi fel a vezérlést. Az alsó sort (ami szükségtelen minden szempontból a program használatához egyébként) kitolja a képernyőről. Egyébként ezt azóta kivették, mert túl magas labda volt néhány IQ harcosnak...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Stanley-B. #132 üzenetére
Az s3? Te is megetted a dumákat, hogy pattog a festék? Nem pattog arról semmi, csak nagy az ellentábor. Van egy a családban, out of box, pedig megjelenéskor vették. (Nem az enyém, én soha sem vennék Samsungot...)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Stanley-B. #128 üzenetére
Nem csak ennyi a különbség, csak a probléma ott kezdődik, hogy nem az én érzékszerveimmel van a gond. Kár hogy pont az s3-ba kötöttél bele, ami szerintem pont az az egyetlen elismerésre méltó modellje a gyártónak, akit amúgy ki nem állok...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #102 üzenetére
...Flextroncs.... Jajvárj... ez kanadai szemét, amit ide hordtak...
-
Keeperv85
nagyúr
A telefon jó, szép, gyors, kint az ára is elfogadható, DE a cég üzletpolitikája vérlázító. Pedig egy MacBook pro-val nagyon jó dolgokat lehet művelni és elég pofás kis cucc is, de ha kinyílik a bicska a zsebemben, ha meglátom rajta az almát, már nem is biztos hogy kéne...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest