Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Teddy
őstag
Borsos ára van az tény. A független telefon annyi, amennyi. De hogy a t-mobil mennyit leránt az emberekről egy 5-6k-s díjcsomi 2 éves hűsége mellett is az durva.
Mondjuk 16ezres előfizuval a telefon 30e Ft, ha így nézzük itthon olcsóbb, mint amcsiban, mert ott 300dolcsi a telefon, 2 éves hűség szintén, és minimum átszámítva ilyen 16-17 ezeres díjcsomagot kell választani. Az más kérdés, hogy ezen pénzekért itthon jóval többet kell melózni itthon.Én mindig azt mondom, hogy ahhoz, hogy az amerikai árakat amerikaiként érezhessük, a kinti ár felét kell néznünk. 10-20-60-100e FT-ért itthon is vinné mindenki ezt a telefont, tény, hogy az összes többinek is olcsóbbnak kell lennie, de a különbségek minimálisra mennének át.
A lényeg, hogy itthon drága a telefon, meg sok más. Kint meg a legutolsó mekiben dolgozó tini is megveheti simán.
Mod: Ja és az is érdekes, hogy kint kb semmit nem változott az induló ára a telefonnak, csak shiftelődtek a modellek. Itthon a t-mobil egyre durvább lett, plusz telefon adó, meg nagyobb áfa...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Pl. azért prémium, mert alumíniumból van a háza, jobb az összeszerelés minősége, 10 óráig bírja az akkuja, világít a billentyűzete, és még sorolhatnám.
Ezeket a konkurens gyártóknál vagy nem kapod meg, vagy azonos/magasabb áron kínálják. A notebookok piaca kicsit összetettebb annál, mintsem hogy a processzor sebessége alapján hasonlítsuk össze őket.
Az általad linkelt gép pedig közel sem Macbook kategória a 4,5(!) kilós súlyával pl. Üzemideje mennyi? 2-3 órát elketyeg?
"De hogy ne legyek off megnéztem Pl Galaxy s3 olcsóbb is meg jobb is mind a kedvenc Iphonod Minden magyar és külföldi Hardwer oldal meg teszt ezt írja" - amíg nem jelent meg az S3, addig meg az Iphone volt jobb, mint az S2. Most, hogy megjelent az I5 jobb, mint az S3. Ez egy állandó adok-kapok játék, arról nem beszélve, hogy az életciklusuk is fél évvel el van csúszva, mivel nem egyszerre jelennek meg.
Amúgy meg miben jobb? Csak mert néhány szintetikus tesztet gyorsabban futtat, már a felhasználói élmény is jobb? Az anyaghasználatról ne is beszéljünk.
Summa summarum: szakadjunk már el ettől a nettó geek gondolkodásmódtól.
p.s.: Szerintem!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A hardver csak egy dolog, prémium alatt talán azt érti a kolléga, hogy milyen az anyag használat milyen az oprendszer (szerintem f*s), ellenben a levédetett mágnes csatolós töltőjük rettentően jó ötlet és az anyagminőség, összeszerelés is hibátlan.
Volt szerencsém használni egy imacet teljesen jó volt csendes, bár meleg, de kit érdekel működött, jól nézett ki (fentiekhez a kinézetet is tessék hozzávenni, bár nekem nem fontos, van akinek az lehet). OSX mellé ugrott fel a Windows és azzal dolgoztam 4 hónapig. (Számomra egyelőre megszokhatatlan, sokkal jobb volna ha mobil irányból közelítenének (mint ahogy az el is kezdődött).
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
veterán
Ez most már nagyon off, de el kéne odáig jutni agyilag, hogy azonos kategórián belül hasonlítsuk össze a termékeket.
A Macbook Pro egy prémium notebook, ezért hasonló kategóriájú notebookokkal kell összehasonlítani. Ekkor pedig kiderül, hogy az azonos szolgáltatást nyújtó termékeknél nem feltétlenül drágább, sőt.
Ne az otthon összegányolt gépekkel hasonlítsd össze, hanem gyári brand PC-kkel. De ez is lerágott csont már...
-
BiP
nagyúr
Gondolom mert kényelmes, mert egységes, mert hülyebiztos.
Aki csak használni szeretné, annak pont ideális, hogy nem veszik el a beállítások garmadájában. Könnyű rá tartalmat szerezni/vásárolni, elég bő a kínálat, átvihető a többi apple termékre is. Maguk a készülékek egyszerűen, de jól néznek ki. A hardver kellően erős, a szoftver rajta gyors.
Nincs mindenkinek arra szüksége, hogy nyílt legyen, hogy személyre szabható legyen, hogy mindent tudjon.
No meg amerikai, tehát nekik hazai, plusz a jó marketinggel, és a hype.
Ezek így egységesen. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest