Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Ja, csak az a baj, hogy nem kapsz olyan ITX házat, amibe bele lehet tenni 2db 3.5"-ös hdd-t. Ezt a "szent grált" keresem már évek óta, de egyszerűen nem gyárt ilyet senki. Vagy 2db 2.5", vagy 1db 2.5" + 1db 3.5" amit képesek a gyártók előállítani.
Még mielőtt félreérti valaki: kis méretű házról beszélek, amibe 2db 3.5"-ös hdd tehető + 1 ITX lap, és a mérete is ennek megfelelő, tehát nem HP Microserver méret, sem pedig Fractal Design Node, és társai, nekem azok nagyok. Egy akkora házat szeretnék ITX alapon mint ez az Asus is, vagy ami közelít egy két lemezes Synolgyhoz vagy Qnaphoz. Értsd "közelít": csak annyival nagyobb amennyit a technológiai eltéres (ARM vs. x86) indokol.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
több problémám is van ezzel a lappal.
4 sata portból 2 csak sata2, és egyet el kell lőni az os-nek, amit szívem szerint ssd-re tennék, és ez innentől már a melyik ujjamba harapjak c. komédia kezdete. legjobb esetben a mpcie slotba rakható kártya képes fogadni m2 ssd-t, de ezt nem tudtam leellenőrízni.
nem kaptam sajnos arra sem megnyugtató választ, hogy a j1900 képes-e kadenciahelyes lejátszásra. az intel, és az ő hírhedt terméktámogatása, ugye.nyárig kell csak döntenem, de a 202te nagyon birizgálja a csőröm, ha nem tudok egy minden igényt kielégítő diy megoldást kitalálni, beleértve a smartapp támogatásokkal, akkor kezdésnek benevezek egy olyanra, aszt ha tetszik, eladom, és veszek egy nagyobbat.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
rudi
nagyúr
Tegyük hozzá, hogy az állításaid a Te ismereteddel, értékrendeddel, anyagi lehetőségeiddel érvényesek. Aki be akar tenni két (vagy több) darab, fejenként 3 TB-os vagy akár nagyobb HDD-t egy RAID 1 (vagy RAID 5) tömbbe, az nem igazán lesz kisegítve egy Mac minivel, fene tudja mennyi kell majd mókolnia egy telefonon keresztül kezelhető letöltő klienssel, FTP-vel, 8-12 IP kamera kezelésével és hasonlókkal. Aztán van aki egy ilyen komolyabb NAS árát megkeresi egy hét alatt. Annyira összetett téma ez a központi tárolás meg kiszolgálás, hogy szerintem nem lehet általánosan jó megoldásról beszélni. Egy biztos, ezek az Asustorok a maguk kategóriájában nagyon-nagyon jók.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
A 3k forintos alapon számolt 24 órás bér kerül annyiba, amit belevernél, míg összerakod. Nem kötelező megvenned, ez azoknak készült inkább, akiknek nincs kedvük/idejük/tudásuk megépíteni a saját fájlszervert, de a képességeit szeretnék kihasználni.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI RC Pro drón távirányító (RM510)
- DJI FPV Fly More Kit - 2 akku - 3-as töltő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő