Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Belba

őstag

válasz azbest #56 üzenetére

"... hát nem tudom, hogy mennyit változott a világ, de nekem még úgy tanították, hogy a szanályos számlán kell, hogy szerepeljen a név és cím. A nyugtán nem kell. A sima "blokk" a nyugta. Élelmiszer üzletekben alapból ez van, és külön kérni kell számlát.. a számtech boltokban nagyobb értéknél inkább számlát írnak alapból... persze lehet nyugtát kérni helyette valószínűleg, bár vannak cégek, ahol a számla egyben a garancia papír (azon vannak feltüntetve a termékek sorozatszáma is)..."

Pontosan itt a baj! :K

Magánvásárlóként akár egy 500ezer Ft-os laptopot is vehetek, amihez kötelesek garanciajegyet adni a nevem, címem megadása nélkül is!!!
    Besétálok Saturn-ba vagy MM-ba, leveszem a polcról a cuccot, majd a pénztárhoz ballagok, kifizetem, utána az Ügyfélszolgálaton megkapom hozzá a lepecsételt garanciajegyet (nevem, adataim nélkül!) és megyek a dolgomra.

Ez így működik számtalan helyen (Tesco, Auchan, Cora, IKEA, stb.)

De sajnos bizonyos informatikai- vagy elektromos boltoknál mégis kényszerítik a Vevőket, hogy a SZÁMLA adataihoz adja meg a nevét, címét! Nincs választásom, hogy bocsi, én nem kérek számlát, nekem elég a nyugta is, én magánvevő vagyok...
    És nem csak sokezer Ft-os cuccok esetében, hanem párszáz Ft-os fülhallgató, csatlakozó, kábel vagy matrica vásárlása esetén sem adnak blokkot! (Ezekhez pedig végképp nem jár garancia.)

Elfogadom, hogy egyes cégek a számlára nyomtatva érvényesítik a készülékre adott garanciát. De ebben az esetben a Vevő adataihoz simán be lehetne írni, hogy "Magánvásárló" és kész!
    A cégek nem csinálhatnak külön törvényeket maguknak, hogy "a számlára kötelező beírni a Vevő nevét, címét, különben nem érvényes a garancia" szöveggel!

törölt tag

válasz azbest #56 üzenetére

Hehe, egyes helyeken a blokk a garanciajegy is egyben. Akár 300€-s terméknél is. :)

Új hozzászólás Aktív témák