Hivatalos bemutató a Windows 8.1-ről

A Microsoft hivatalos blogbejegyzésekben már leírta, milyen változásokra számíthatnak az otthoni felhasználók és a vállalati rendszeradminisztrátorok a Windows 8.1-ben, tegnap pedig egy hivatalos videót is kiadott, melyen működés közben is demonstrál néhány, az otthoni változatba érkező újdonságot.

A néhány perces filmben Jensen Harris, a Windows Felhasználói Élmény programigazgatója mutatja meg a múlt héten bejelentett változtatásokat és újításokat. Láthatjuk az új csempeméreteket, a „Minden Alkalmazás” nézetet és a rendezési lehetőségeket, a kibővített személyre szabhatósági opciókat, az új keresőt, a SkyDrive integrációt és a hatékonyabb multitask lehetőségeket.

A TechEd North America konferencián a 8.1-re frissítés menetéről is új információkat osztottak meg. Ahogy a 8.1 tesztverziója elérhetővé válik június 26-án, a Windows 8 felhasználók kapnak egy értesítőt, és a leírás átböngészése után eldönthetik, hogy szeretnék-e telepíteni azt. Itt jön viszont egy kissé bosszantó csavar: a végleges 8.1 megjelenése után a tesztverziót használóknak Windows RT esetén az összes Windows Store/Metro alkalmazást, x86-os felhasználóknak pedig az összes alkalmazást (tehát a hagyományos felületre készülteket is) újra kell telepíteni. Ezt még akkor is meg kell tenni, ha a tesztelő még a végleges 8.1 megjelenése előtt visszaáll az alap Windows 8-ra. A rendszerbeállítások, személyes fiókunk tartalma és egyéb adataink a Microsoft szerint természetesen érintetlenül maradnak a verzióváltások során.

Azok, akik átugorják a tesztverziót, és egyből a véglegest fogják telepíteni, kihagyhatják  a fenti procedúrát, az ő esetükben semmit nem kell újratelepíteni.

A Microsoft az operációs rendszer helyigényét is csökkenteni fogja a frissítéssel, a Windows 8.1-ben fejlettebb NTFS tömörítés lesz és eltávolítják a feleslegessé vált, holtsúlyként cipelt rendszerfájlokat. A frissítés telepítéséhez legalább 4 GB üres tárhelyre lesz szükség.

Azóta történt

Előzmények

  • Ezt hozza a Windows 8.1 a vállalati szférába

    Múlt héten az otthoni felhasználóknak szánt újdonságokat mutatta be a Microsoft, most pedig a vállalati verzió újításaiból adott ízelítőt.

  • Hivatalos: ilyen lesz a Windows 8.1

    A Microsoft tegnap véget vetett a találgatásoknak, és úgy döntött, megmutatja, mire számíthatunk az év végén megjelenő 8.1-es nagy frissítésben.